Publicerat: 2012-07-31 Klockan: 21:08:51

häromdagen

häromdagen passade vi på att åka hem till moster lollo efter ett besök i folkparken. min kusin petra var nämligen där med hennes tvillingar. siri och isak. petras 3 äldre söner var i england med deras pappa så dem fick vi inte äran att träffa denna dag.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-31 Klockan: 09:11:00

tjocksmocken

bebis nummer 2 av 5 är ute i vårt nya onsdagsgäng. det är carita, niclas och ludde som fått tillökning i sin familj av lilla alexander. lilla bebisen som jag träffade på bb bara ca 2 timmar gammal. men nu har vi varit på besök hela familjen för att hälsa på alexander. helt plötsligt blev lovi så stor....!
 
 
lovi och alexander bredvid varandra. påtal om stor. vi var på bvc idag. lovi har gått upp mer än 1 kg sen hon föddes... hon väger nästan 4,6 kg nu och är 53,5 cm. en riktig liten tjocksmock!
 
 
noah i snyggaste frillan!
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-30 Klockan: 21:28:44

trots, trots och så tar vi lite mer trots på den....

vi har världens mest underbara 2-åring. sen så har vi ett monster som kommer på besök titt som tätt. jisses. det började för ca 2-3 månader sedan. än verkar det inte ha någon tanke på att ge med sig. man kan bli svettig för mindre om man säger så....
 
här hemma vill noah ofta ingenting, han slåss, bits, spottas, kastar saker, blir alldeles skogstokig och beter sig allmänt dumt. sen så finns det stunder då han är så underbar. den bästa av den bästa. lilla vän. det måste vara många känslor i omlopp och så jobbigt att ej reda ut det. som tur är så är noah snäll mot lovi. det är det viktigaste.
 
idag var det så pass att jag för första gången var tvungen att googla orden; 2-årstrots. jag säger som så att mitt hjärta blev lugnt efter det.
 
jag kommer ta ut delar av texten här under och avslutar med att länka till hela texten.
 
"Trots kan vara väldigt jobbigt, både för barnet som trotsar och för omgivningen. Men trotset behövs och det är positivt eftersom det leder till mognad och utveckling. När barnet plötsligt tvärvägrar och bär sig illa åt är det lätt att vi som föräldrar tycker att vi har misslyckats."
 
- o ja. som vi både har känt - vad är det vi gör fel? varför reagerar han så här?
 
"Men det är alltså inte vi föräldrar som gjort något fel när barnet plötsligt tvärvägrar till allt och bär sig illa åt. Och det är inget fel på barnet utan det är precis som det ska vara."
 
- tack. inget fel på varken oss eller noah.
 
"En del barn är alldeles ovanligt trotsiga, envisa, krävande och utmanande. De barnen är inte sällan tidigt utvecklade och är starka, fantasifulla och begåvade. De utmanar ständigt sina föräldrar."
 
- ja men här har vi svaret;)
 
"Föräldrar till extra krävande barn kan få tankar om att barnet kan vara ett så kallat bokstavsbarn. Men barn som är jobbiga hemma och snälla borta har inte någon störning."
 
- ja tanken har faktiskt slagit oss ibland...
 
"Det är svårt att vara lugn och konsekvent när det stormar som värst. Det är naturligt att man som förälder växlar mellan att hota, skrika, straffa, övertala, gråta och muta. Det mår barnet inte dåligt av."
 
- tack!
 
här är hela texten!
 

 

Publicerat: 2012-07-29 Klockan: 16:25:00

framsteg/bakslag

för några dagar sedan fick jag ett mess av min fina vän therese. det var hennes abbe som hade ett väldigt bakslag med magen. ett sånt där bakslag där man hatar allt vad denna diagnos innebär. då man bara tycker att livet känns orättvist. iallafall kände jag så. här är thereses egna inlägg om detta.
 
sen så finns det framsteg. som häromdagen på landet. noah hade fått lavemang som vanligt på kvällen. suttit på pottan som vanligt. ett par timmar efter det så kommer han till mig och säger att han behöver bajsa. jag tittar i blöjan för jag tror givetvis att han redan har bajsat. men nej då. han ville sitta på pottan. helt otroligt. nu kanske det inte är en så stor sak egentligen. men för ett barn med noahs diagnos är det en stor grej. då är det en stor grej när de ens bajsar utan hjälp. att sedan även kunna känna det i förväg är stort. att be om att få sitta på pottan än större. 
 
det är lite så med detta liv. detta liv med en analatresi/vacterl diagnos. det går upp och ner. en dags glädje kan snabbt bytas ut i sorg och frustration. men som tur är blir det även tvärtom ibland. sorgen och frustrationen kan bytas ut till glädje. oavsett vad det handlar om. minskad medicin, en spontanblöja, en lyckad operation, ett oförändrat sjukhusbesök etc.

 

Publicerat: 2012-07-29 Klockan: 10:14:00

tower heist

tower heist, 2011. regi brett ratner.
 
jag hade höga förväntningar på denna film. fel av mig. jag ska inte ha höga förväntningar på en komedi för jag tycker faktiskt sällan att de är så jävla roliga. så även denna gång. nja humor. eftersom jag har noll intresse av att skriva så mycket mer än så hänvisar jag till denna länk.
 
betyg 2,5 av 5.
 
imdb - 6.3 av 10.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-28 Klockan: 22:03:27

annas bilder

här kommer flera bilder från annas fotografering då lovi var 8 dagar.

 

Publicerat: 2012-07-28 Klockan: 21:39:25

välkommen lovi

idag var vår bild i tidningen.
 
Den 5/7 2012 kl. 00.40 kom du till oss som ett skott! En lillasyster till Noah och en dotter till dina föräldrar Josefine och Sadjad. Vikt 3440 g och längd 50 cm. Det ska bli spännande att få lära känna dig Lovi.
 

 

Publicerat: 2012-07-28 Klockan: 19:55:00

frost/nixon

frost/nixon, 2008. regi ron howard. 
 
filmen handlar om intervjuerna som david frost gjorde med richard nixon efter watergate. skandalen som tvingade nixon som första president att avgå. 
 
en bra film. spännande utan att vara en thriller. även en historialektion. absolut sevärd!
 
betyg 4 av 5.
 
imdb - 7.8 av 10.
 

 

Publicerat: 2012-07-28 Klockan: 08:45:00

sommaren

sen så kom sommaren helt plötsligt. de senaste dagarna har bjudit på finfint väder om man jämför med resten av sommaren. vi har badat i ensjön.
 
 
vi har varit hemma hos eva och hasse och ätit, pratat och badat.
 
 
oh så kul det var!
 
 
vi har varit ute på gården och lekt med vänner. 
 
 
familjen davidsson/gillberg plus annie kom på besök.
 
 
vi har varit på badhuset och lekt med ännu fler vänner. då var det familjen myrberg och stenberg/hedendahl som slog oss följe.
 
 
såhär kul kan man ha!
 
 
en del tyckte det var skönt att ta det lite lugnare... jag måste säga att det känns som evigheter sen jag var sådär gravid. det är ju faktiskt bara 3 veckor sedan. men det känns som om det var i ett annat liv. fantastiskt måste jag säga... snart milla och tina är ni också där!
 
 
tältet som agerade solskydd plus amningsskydd!
 

 

Publicerat: 2012-07-27 Klockan: 19:49:00

getingbo

getingar hör ju sommaren till. men nja de är inte så himla roliga. då är det bra med försäkring på anticimex. för ett par veckor sedan kom de till oss på landet och utrotade ett gäng. nu var det ett bo på ca 200-300 getingar men om det hade fått vara kvar ett tag till så hade det blivit 20 000 getingar.... 
 
gaah..
 
fullt med larver i boet...
 

 

Publicerat: 2012-07-27 Klockan: 13:22:11

klänningen

jag har aldrig utgett mig för att vara den pyssliga typen. har så heller aldrig varit det. när jag gick på högstadiet tvingades jag till syslöjd. jag virkade ett par vantar, eller om jag stickade dem. det var nog det sistnämnda. eftersom jag ej minns det så antar jag att det var läraren som fick göra det mesta stickandet.
 
jag sydde även en klänning. den har jag sparat. till min systers barn. men där var det 2 söner som föddes. till mina egna barn. nu en sådär 18 år senare så har klänningen fått användas för första gången... lovi agerade modell häromdagen. 
 
kanske ska tillägga att jag valde träslöjd resten av tiden av högstadiet efter detta.. det komiska är att min man valde syslöjd...
 

 

Publicerat: 2012-07-26 Klockan: 21:16:54

remby

ibland fungerar det att ladda upp bilder på blogg.se. ibland inte. när det är ett inte så blir det ett sådant här kollage. en del kan inte se kollage gjorde i remby. trist för er...
 
besök av sara, moster lollo och hemma hos bergströms. noah ropade lollo och bernie när han hörde att lolla var här. nja inte direkt men moster lollo blev lika omtyckt som lollo och bernie!
 

 

Publicerat: 2012-07-26 Klockan: 09:07:00

svartvitt

lovi på hennes besök hos gammalmormor lillan.
 
 
sötkorven dricker välling.
 
 
lovi och livia ligger och slappar tillsammans.
 

 

Publicerat: 2012-07-25 Klockan: 22:21:00

kärlek

 
 

 

Publicerat: 2012-07-24 Klockan: 22:17:00

vännerna

matilda och noah i sitt esse
 

 

Publicerat: 2012-07-24 Klockan: 13:02:45

söderköping

en eftermiddag i söderköping är sommar det. noah ägnade väntan på matan genom att hoppa nedför kanten. om och om igen.
 
 
maten kom in och var riktigt god.
 
 
vi gick och tittade på båtar. lilla båten, stora båten och en till båt som noah gick och sa mest hela tiden. efter det var det dags för det efterlängtade tåget!
 
 
de första 25 minuterna satt noah och pratade om det mesta och pekade och sjöng. de sista 10 blev han trött och ville sitta i mitt knä. låna mammas glasögon är alltid roligt....
 
 
innan vi åkte hem avslutade vi med;
 

 

Publicerat: 2012-07-24 Klockan: 08:57:00

reder sig själv


 

Publicerat: 2012-07-23 Klockan: 22:12:05

gäster

än droppar det in besökare till lovi och oss. nu har även familjen thornell varit här. fastrarna har kommit tillbaks från sin utlandsresa och kom såklart fortare än kvickt hit på besök. på landet kom lars och viktor hit. dem har vi lärt känna genom vacterlföreningen. lars har bott på landet innan oss. så han tyckte att det var mycket kul att komma tillbaks på en minnestripp.
 
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-23 Klockan: 22:01:33

status

jag var på sjukhuset på min återkoll i söndags. eftersom jag mådde så mycket bättre nu så togs ingen ny sänka. trots att den faktiskt var 180 i fredags och ska ligga under 8. men det berodde enligt doktorn på mjölkstockningen. snart hoppas jag att allt känns hundra. 
 
men nu är det himmelriket jämfört med för ett par dagar sedan....

 

Publicerat: 2012-07-23 Klockan: 20:57:59

mössan

just nu strejkar blogg.se på att ladda upp bilder. ja igår också. därför får jag göra en variant för att få upp några bilder. får se om de får ordning på det snart. hoppas det! finns massor av fina bilder som jag vill lägga upp.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-22 Klockan: 14:08:58

Gästblogg!

Hej

Det har onekligen hänt en del sedan jag gästbloggade senast. Vi har fått en ny familjemedlem och ordet familjen har utvecklats än mer.

En sak som jag har funderat på i samband i med att Lovi kom till världen är detta med att ta saker för givet. Är det något förhållandet med Jossan har lärt mig är att inte ta saker för givet. Som en del av er kanske vet så var det enligt läkarna omöjligt för Noah att komma till världen på ett naturligt sätt, men lik förbannat övervann vi det med. Sen när Noah väl valde att komma till världen så valde han att vara lite unik och ge sina föräldrar nya utmaningar här i livet. Och nu när jag sitter här två års senare så tror jag faktiskt att jag har växt något enormt som människa tack vare Noah och de unika egenskaper han presenterade för mig och Jossan. Jag har läst mycket om par som skiljer i samband med traumatiska händelser gällande deras barn, och all respekt till dem det är deras val och de väljer att göra det val som känns bäst för dem.
För mig har det varit tvärtom, för varje tuffa period så har min kärlek och min respekt för Jossan vuxit. Vi är väldigt olika min fru och jag gällande en del saker här i livet, och just kring Noah tror jag att det har varit en fördel. Nu fick det ju inte heller vara helt "vanligt" kring Lovi heller. Jag väljer medvetet att inte använda termen "normalt" för jag vet faktiskt inte vad som kan klassas som normalt här i världen. Vad som är normalt för mig (sitta i kalsonger och skrika svordomar till fotbollspelare) är inte kanske alltid normalt för en annan.
Nu var det ingen större fara med Lovi, men det är en väckarklocka att man inte ska ta saker och ting för givet här i livet.
Det jag egentligen vill komma fram till att så mycket jag har lärt mig och växt som människa de senaste 2 åren hade jag knappt växt under tex mina första 25 år. Jag är ofantligt glad över att jag fått dela allt detta med just Jossan. Lite rörigt inlägg men det blir så när man bara skriver det man känner för stunden. Nu till min älskade soffa!

 

Publicerat: 2012-07-22 Klockan: 08:45:00

pappa sadjad med lovi


 

Publicerat: 2012-07-21 Klockan: 16:00:00

noah vs lovi

kollage av anna till noah
 
 
kollage av anna till lovi
 
 
mer foton som anna tagit kommer när vi valt ut vilket som ska vara med i tidningen. för just det fotot kommer vi vänta med att publicera tills det har varit i tidningen.

 

Publicerat: 2012-07-21 Klockan: 08:30:00

helenas bilder

här kommer helenas bilder från deras besök hos oss ute på landet!
 

 

Publicerat: 2012-07-20 Klockan: 22:18:30

sjukhuset

det här har jag och lovi roat oss med idag. i stort sett hela dagen och kvällen. vi blev inlagda på bb ett par timmar då min sänka är alldeles för hög och jag har feberfrossa, huvudvärk och VÄRK i bröstet. mjölkstockning eller annan infektion återstår att se. fullproppad med medicin så mår jag ganska bra nu. men något kul hade minsann bb-vistelsen med sig. fick äran att träffa alexander först av alla:) alexander är luddes lillebror. jag träffade honom när han var ca 2-3 h gammal. alltid ett härligt minne av en annars riktigt kass dag. nu hoppas jag att pump och mediciner får bukt på detta tills på söndag då jag har inbokat återbesök....


 

Publicerat: 2012-07-18 Klockan: 09:23:00

moonrise kingdom

moonrise kingdom, 2012. regi wes anderson.
 
fin film. fantastiska karaktärer. härligt tempo. klassiska kommentarer. skön musik. 
 
wes anderson har gjort en film som i ett drömland. vem vet kanske hans eget drömland från hans barndom. ljuvligt att få ta del av. humor med barnens allvar. edward norton som scout är så rätt. det mesta är så rätt.
 
betyg 4,5 av 5.
 
imdb - 8.3 av 10.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-17 Klockan: 09:20:00

vänner

det är underbart med alla vänner som vill komma och hälsa på och ta del av nytillskottet i vår familj. i söndags kom carita, magen, niclas och ludde på besök. noah och ludde röjde järnet. vi andra försökte hinna med i tempot. 
 
 
sen på eftermiddagen kom jennie, chricka och wille på besök. den där lilla wille börjar bli stor nu. världsvan och stor. han kommer klara sig bra på förskolan!
 
 
igår tittade solen fram. trevligt - även om det blåste orkanvindar. men vi passade på att göra vasa parken. vi slog följe med leah, magnus och tina. 
 
 
roligast var;
 

 

Publicerat: 2012-07-16 Klockan: 21:42:06

namnen


 

Publicerat: 2012-07-16 Klockan: 13:25:36

babblarna

noah fick ett kärt återseende med babblarna som var på hans tårta innan de kasserades.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-15 Klockan: 14:00:00

snow white and the huntsmen

snow white and the huntsmen, 2012. regi rupert sanders.
 
en modern tolkning av sagan om snövit. en fin tolkning rent visuellt. en bra tolkning. men inte fantastisk. men jag är mycket glad att jag såg den.
 
sagan handlar mer om snövits inre skönhet än den yttre vilket får styvmodern att go banana. styvmodern spelad av charlize theron är riktigt riktigt bra.
 
betyg 3,5 av 5.
 
imdb - 6.6 av 10.
 

 

Publicerat: 2012-07-15 Klockan: 13:53:39

läckage

ultraljudet. 
 
det har vi varit på. det tog lång tid. som vanligt. det var en pärs. som vanligt. kopplas upp. burrande ljudet. läses av. flöden kontrolleras. värden mäts. hjärtat granskas.
 
kontroll till läkaren. 3 kommer in i rummet. den har vi aldrig varit med om förut. då slog mitt hjärta snabbare än vanligt. 
 
men det var en ny apparat och läkaren ville kontrollera lite extra.
 
det finns ett litet läckage i lovis hjärta. på 3/4 av barnen med detta rättar det till sig av sig självt. på 1/4 finns det kvar. många kan leva med det och en del får det rättas till på.
 
lovis hjärta ska kollas upp igen. när hon har vuxit till sig lite. då tror jag att hon har hört till de 3/4 som det har rättat till sig på. 
 
nu har vi avslutat det kapitlet. nästan. nu kommer det bara vara vanliga bvc kontroller med lovi. nästan. 
 
FY FAN SÅ JÄVLA SKÖNT!

 

Publicerat: 2012-07-15 Klockan: 13:46:58

dubbelkalas

igår var vi hemma hos finaste vännerna och firade dem bägge på sina födelsedagar. de har ju nämligen tajmat in det som så att de fyller år med en dags varsel. det ska bli spännande att se om deras lilla piff bestämmer sig för att komma ut dagen innan eller efter, eller kanske på samma födelsedag som någon av dem!
 
 
barnen roade sig rätt bra i lekrummet!
 
 
noah älskar elefanter just nu. både för att de finns både på kolmården och på busfabriken. men de finns ju tydligen hemma hos myrbergs också!
 
 
mys med lovi och paketöppning!
 
 
jag tillsammans med min dotter.
 

 

Publicerat: 2012-07-15 Klockan: 08:54:00

liten fluff

är man liten så är man....
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-14 Klockan: 19:51:00

bergströms

fann 2 härliga bilder i mobilen från vår sommarmiddag hemma hos bergströms i juni.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-14 Klockan: 13:46:44

syskonkärlek

här kommer ett helt gäng med bilder på syskonen azari.
 
här är från sjukhuset. när noah var och hälsade på.
 
 
noah låtsas att lovis knapp är en godis och tar sig en tugga av godisbiten... det ska tilläggas att pojken aldrig ens har smakat godis men han är smått fixerad vid godis....
 
 
mys hemma i soffan!
 
 

 

Publicerat: 2012-07-14 Klockan: 09:39:00

blicken

den där blicken som gör att man känner den eviga kärleken. kärleken som aldrig kan trasas sönder. blicken av tillit och förtroende. 
 
den blicken....
 
 

 

Publicerat: 2012-07-13 Klockan: 20:55:58

lovis besökare

lovi får så många besök. fina paket och mysiga stunder. här kommer ett gäng bilder på de som har hälsat på lovi (och oss...;)...) de senaste dagarna.
 
 
det är besök från walle, helena, stella, robb på landet. det är besök från karin, viktor, conny, erika, tomas, emma och maja när vi är hemma. det är vi som har blivit bortbjudna till leah, magnus och tina!
 

 

Publicerat: 2012-07-13 Klockan: 14:46:00

balkongens skörd

 

 

Publicerat: 2012-07-13 Klockan: 09:10:00

premiärbadet

såhär såg det ut när lovi premiärbadade i veckan. storebror var såklart med och hjälpte till innan han skulle gå och lägga sig.
 
 
hon tyckte om det från start. kul om hon blir som bror sin och kan bada i all evighet!

 

Publicerat: 2012-07-12 Klockan: 18:03:00

kalufs

hon har just nu en stor kalufs vår yngsta familjemedlem.
 
får se hur det artar sig om några veckor/månader....
 
 

 

Publicerat: 2012-07-12 Klockan: 11:59:00

grannarna

grannarna var här och hälsade på lovi.
 
 
det tyckte noah var så kul så ludde och lennon fick stanna kvar och leka här medan elin gick ner till sig och fixade.
 

 

Publicerat: 2012-07-11 Klockan: 20:50:00

lika?

noah i outfiten ca 3-4 veckor gammal 2010. plus en mössbild precis som lovi har nedan.
 
 
lovi i samma outfit 5 dagar gammal 2012
 
 

 

Publicerat: 2012-07-11 Klockan: 18:30:00

gissa kändisarna?

ser ni vilka det är?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-11 Klockan: 12:42:54

kolmårdens djurpark

i måndags åkte vi till kolmården. för att fira att vi var utsläppta från sjukhuset och för att noah älskar att vara där:) 
 
träffade hela gamla gänget med onsdagsbebisar. maja var dock där i annat sällskap. egil och noah var först på plats i bamses värld och passade på att leka i husen och åka karusell innan teatern började.
 
 
om man säger som så att det var lättast att dokumentera kidsen sovandes....
 
 
även de vuxna passade på att ta igen sig.
 
 
barnens lantgård var en succé som alltid.
 
skön dag i parken och det kommer bli fler av dem i sommar!
 
 

 

Publicerat: 2012-07-10 Klockan: 20:45:54

ultraljud

förlåt förlåt mina vänner och andra läsare.
 
många är de mess som strömmat in där ni frågat om lovis blåsljud. jo det är som så att det fortfarande hörs och på torsdag klockan 15.15 har vi fått tid för ultraljud. så då vet vi mer. 
 
men det känns ok. läkaren som lyssnade på henne tycker att hon känns frisk och det tycker vi med. snart vet vi mer exakt hur det står till.
 
en bild från sista dagen på bb;
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-08 Klockan: 21:37:16

blåsljudet

idag kontrollerades hjärtat igen. denna gång var det faktiskt en annan läkare. vi hade bett om samma just eftersom olika läkare hör olika saker. men då det var vår väns släkting som vi är bekanta med plus att han är hjärtläkare så kändes det här riktigt bra. han lyssnade noggrant. han hörde fortfarande blåsljud. men han tyckte nog att det lät mer som ett biljud. 
 
imorgon ska vi åka till barnakuten kl 8.45 och så ska lovi bli lyssnad på igen - av samma läkare som idag. om det fortfarande hörs något då så ska det bli ultraljud. annars så bedöms hon som frisk!
 
angående det här med blåsljudet. vi har fått så många omtänksamma kommentarer från alla. om hur vanligt det är och att det troligtvis inte behöver betyda någonting. tack för alla omtänksamma ord. vi vet ju om detta själva. att det är vanligt. noah har ju sina olika bokstäver och ett av dem är ju just hjärtat. 
 
det var inte själva ordet blåsljud som var det tunga i fredags. det var minnena. det var att få uppleva att något är fel med vårt barn IGEN... det var att inte få komma hem som vi tänkt oss. bli en hel familj direkt. det var de kommande undersökningarna som påminde så mycket om noahs sjukhistoria. det var den biten. förväntningarna som gick i kras. men nu är vi hemma. nu är vi en hel familj här hemma. nu börjar resan som familjen fyra. 
 
håll nu era tummar inför morgondagen. att inget hörs. för ett ultra på den lilla skulle innebära flera minnen. mer ovisshet och ett eventuellt hjärtfel på den lilla... 
 
bilder från ekg´t som togs i fredags.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-08 Klockan: 18:08:00

besök på bb

när man ligger på bb är det skönt att fördriva tiden med besök. först ut var moster som kom och hälsade på när lovi var ca 8 timmar. fördelen med att jobba på sjukhus. hon var även först ut med att hälsa på noah.
 
 
sen hade vi tur att få träffa noel, ted och carolina då teds storebror hade blivit pappa ett dygn innan lovi föddes. mormor, morfar och farfar kom även de på besök första dagen. ja och noah såklart - men de bilderna har ni redan sett!
 
 
kusinerna kom förbi och ville mysa med lovi innan de åkte iväg på minisemester.
 
 
dag 2 har vi också haft besök. caroline, gudföräldrarna milla och osse. mormor och morfar kom en sväng idag med. sen kom självklart sadde, noah och faster och farmor!
 
 
avslutar med en bild på penntrollet!
 
 

 

Publicerat: 2012-07-08 Klockan: 10:20:00

syskonen azari

än har vi inte fått komma hem. men noah har kommit på besök 3 gånger för att få träffa lovi. och hans mamma.... hon saknar nämligen sin stora unge så hon kan gå åt.
 
i fredags hämtade noah och sadde mig och lovi på neo efter att vi tagit ekg på lovi. noah var mäkta stolt när han fick dra lovis vagn. tur att lekterapin har så fin gård så att noah kan leka precis som vanligt medan vi hänger tillsammans. 
 

 

Publicerat: 2012-07-07 Klockan: 09:50:00

2 panodil - förlossningen

jag kände att det var på g. på något sätt. lite starkare förvärkar. vid 22 på tisdagen tyckte jag att det blev starkare och starkare. men inte olidligt på något sätt. sadde och syrran tyckte vi skulle ringa in till förlossningen.
 
sagt och gjort. sadde ringde - då jag vägrade. tänkte att det var flera dagar kvar....
 
men bm ville prata med mig. jag beskrev läget. hon tyckte nog att det lät som det var ett tag kvar då värkarna bara höll i sig i ca 20-30 sek och hon önskade ca 60 sek långa värkar.
 
ta 2 panodil och gå och lägg dig och vila. ring om vattnet går eller om värkarna blir 60 sek långa.
 
jag tog 2 panodil. dessa 2 panodil blev min enda smärtlindring under hela förlossningen... hade jag vetat det hade jag slängt i mig några fler;)
 
lägger mig. känner att det tilltar. börjar göra riktigt ont. men men inga 60 sek än. bara ca 45 sek. laglydig som jag är väntar jag. men vad nu? ca 55-60 sek långa och bara ca 30 sek vila mellan.
 
sadde vi måste in nu.... ställer mig mot väggen och gör allt i min makt för att inte väcka noah. sadde springer och hämtar mamma och pappa. tur att vi sov på landet! lasta in mig i bilen - det var ett smärre spektakel. låg ner i baksätet och försöker andas mig igenom värkarna. känner att bebisen är på väg ut och nämner det högt. sadde trampar ner pedalen rätt rejält. upp på förlossningen. utanför dörren går vattnet. splash! 
 
känner att jag VERKLIGEN behöver gå på toaletten. blir insläppt. börjar gå framåt. vänder och skriker att jag måste på toa. nej ropar personalen, det kan vara bebisen.
 
men jag måste bajsa skriker jag och går in i protest. väl där står jag upp då jag ej kan sätta mig. känner mellan benen då det känns märkligt...
 
mitt nästa skrik blir (än har inte personalen hunnit fram till mig... så snabbt gick allt detta) - JAG KÄNNER ETT HUVUD... 
 
bm ropar - hämta en rullstol
jag - jag kan inte sätta mig i någon jävla rullstol
bm - hämta en bår
jag - jag kan inte lägga mig ner
bm - det måste du.
 
de fick ner mig. där springer de med mig i illfart genom korridoren. själv har jag slängt byxor, skor och trosor på toalettgolvet. in i ett förlossningsrum. 
 
läkaren - nu ska du lägga dig på britsen
jag - det går inte
läkaren - jo det går. jag hjälper dig.
 
de fick över mig på britsen. 
 
bm - nästa värk tar du i så kommer bebisen ut.
jag - det sa ni sist med men det tog 3 timmar. jag kan inte det här.
bm - 3 timmar? du kan visst det här.
jag - nej det kan jag inte.
 
värken anländer.
 
jag skriker.
 
bebisen är ute.
 
så gick det till.....
 
 
såhär ser det ut när man inte hinner byta om till förlossningens blå rock.. då föder man i vad man haver på sig.
 
det var ett helt gäng till med kids som föddes denna dag. lovi är den tredje pricken. den andra röda. lite kuriosa är att vår grannes dotter är den 5 pricken. hon föddes ca 15 min efter lovi. så gissa att förlossingen hade fullt upp när vi kom in.
 
 
efter fikat som vi denna gång kunde njuta av så var det dusch för mig och läkarkoll för lovi.
 
 
sedan fick vi ett rum på bb. bb... det var en ny upplevelse. iallafall med ett barn med sig. det mest underhållande med att vara här är att spana på alla mammor när de reser sig och sätter sig. där ser man på ett ungefär hur deras förlossning var...
 
det var den förlossningen det. en viss skillnad mot förra gången. 
 
en bättre sådan även om jag gärna hade hunnit in lite tidigare. iaf 30 min innan.....

 

Publicerat: 2012-07-06 Klockan: 18:16:16

lovi vida azari

så föddes hon! med dunder och bång. jisses. välkommen till världen du lilla barn som hade så bråttom.
 
i ca 5 min hann jag vara på förlossningen och sedan var hon ute. i bilen fick jag hålla inne för jag kände att hon var på väg. men mer om förlossningen vid ett senare inlägg.
 
här är hon. 
 
 
hon föddes den 5/7 kl 00.40. vägde 3440 g och var 50 cm lång. viljestark från start.
 
idag hade vi förberett oss på hemgång. njuta av noah som vi saknat så mycket och som har saknat oss. men se där. man ska inte ta något för givet här i livet. läkarkontrollen innan hemgång ville annat. blåsljud på hjärtat och då blir vi kvar till på söndag för observation. BLÄ!
 
BLÄ av många anledningar. främst såklart för att vi ville att allt skulle vara som vanligt med lovi. få testa på den biten. men även för att det är sjukt jobbigt att bli lämnad ensam på sjukhuset. kvar med de gamla minnena - men då var vi två. sjukt jobbigt för att vi ville alla 3 hem till storebror. sadde är nu hemma med noah och jag är kvar med lovi.
 
de var här och hälsade på nyss. han är den goaste storebror jag kan tänka mig. klappade om lovi när hon skrek, drog vagnen, klättrade upp på hjulet för att se till henne - spanande in henne lite. gjorde precis allt sådant som värmer i mammahjärtat.
 
snart är vi återigen samlade hela bunten. på måndag blir det troligtvis ultraljud om inte allt skulle låta perfekt på söndag. vet ni vad? jag tror det låter perfekt på söndag!
 
 

 

Publicerat: 2012-07-05 Klockan: 11:16:00

kusinbarnet james

min kusin richard har ett gäng kids varav den yngsta är 4 dagar äldre än noah. igår var de hemma hos oss för en playdate. 
 
syrran med familj var hemma de med och jag kan säga som så att alla 8 barn fick underhållning likaså vi 6 vuxna.
 

 

Publicerat: 2012-07-04 Klockan: 21:02:10

ny design

 
vad tycker ni?
 
ngt som ni funderar på?
 
det jag är mest nöjd med är detta;
 
För att få en snabb inblick i Noahs liv och start kan ni klicka på några snabblänkar. Noah föddes på ViN och det var den vackraste bebisen jag någonsin skådat. Det var mycket känslor som kom i omlopp under Noahs första tid i livet. Noah opererades för andra gången i sept 2010. När Noah hade läkt efter operationen var det dags att påbörja sonderingen. När vi kommit upp i storlek 13 var det dags för den tredje operationen. Skoliosoperationen som skulle blivit av när Noah uppnått en ålder på 2-4 år fick helt plötsligt ett tidigare datum. Under vår väntan på den fjärde operationen så åkte Noah på ett stort bakslag med sin mage. Sen kom dagen, dagen för den stora skoliosoperationen. När vi såg Noah efter operationen önskade vi oss bort. Redan fyra veckor efter den fjärde operationen hade Noah gjort stora framsteg. För att läsa mer enbart om Noah läs under kategorin Noah Rio Azari och VACTERL. Även kategorin reflektionsämnen kan ha en del texter om Noah och vår resa.   
 
att man faktiskt kan klicka på länkarna och få en snabbresumé i det som hänt kring noah.
 

 

Publicerat: 2012-07-04 Klockan: 20:56:17

matilda och noah

matilda har under en längre tid drömt om att få fiska. så visst skulle hon och milla komma ut till oss på landet för att just fiska. det blev fiske, fika och ett lepsyl i sjön.
 
matilda var mest bekymrad över att hon ej fick napp och noah var bekymrad över mammas lepsyl som ramlade ner i sjön.
 
 
efter fisketuren på bryggan blev det lek och middag. de små hann även spexa en del med solglasögonen!
 

 

Publicerat: 2012-07-04 Klockan: 10:30:00

sommargänget

sommargängets årliga träff blev av hemma hos jecka och danne. numera är deras hemlighet ingen hemlighet längre. de ska få ett syskon till evelina och cornelia i november! vi grillade och snackade på rätt bra!
 
 
de små - som inte är så små längre - roade sig också alldeles förträffligt.
 
 
tyvärr kunde ej carro med familj vara med men nästa gång kommer vi ses hos er små hjärtan och då hoppas vi på 100% deltagande.

 

Publicerat: 2012-07-04 Klockan: 04:18:00

hygien i en balja

såhär sköter man hygienen på landet. badar i en stor balja. går lika bra det. tills spöregnet anländer;)
 
ajajaj sa noah och försökte ta skydd från pilarna som kom från himlen.
 

 

Publicerat: 2012-07-03 Klockan: 22:13:47

30-årsfest

i helgen var det inte bara barnkalas utan fest för åsa som fyllt 30 år. hon har inte bara fyllt 30 utan hon har även gift sig med sin matte.
 
så vi tog vårt pick och pack och begav oss till åsa för en kväll med strålande sol, roligt sällskap och god mat!
 
 
jennie, åsa, madde och monika.
 
 
sandra och jag
 
 
snart dags för ännu en 30-årsfest. denna gång för min bästa milla som ska ha sin fest på lördag!
 
efter det är vi mer än redo för fluffens ankomst!
 
 

 

Publicerat: 2012-07-03 Klockan: 08:31:00

albins kalas

i helgen var det dags för albins 2-årskalas!
 
 
vi fick gott fika och lekte, pratade och blåste en massa såpbubblor!
 
 
 
tack abbe för kalaset och hoppas vi ses snart igen!
 
 

 

Publicerat: 2012-07-02 Klockan: 23:59:00

fluffen

om några minuter är det den 3/7. denna månad kommer fluffen komma. denna månad kommer vi bli 4. en familj med syskon. 
 
det ska bli spännande. jag ser fram mot det. 
 
fluffen kan få komma nu. inatt. närsom. jag vill träffa fluffen nu.
 
jag är även en ren och skär egoist och känner att jag vill kunna böja mig igen. jag vill orka leka med noah. jag vill få tillbaks lite av min kropp. resten tar vi gradvis...
 
jag vill slippa den här spända hårda gigantiska kulan....!
 
välkommen ut fluffen!

 

Publicerat: 2012-07-02 Klockan: 23:52:38

betongen

en förmiddag i betongen med familjen...
 
 
kusinerna är ganska galna.. tycker iallafall jag!
 
 
noah och morfar tyckte det var bäst att kika lite på avstånd...
 
 
äta melon på lagom avstånd...
 
 
sen kan man ju testa på att kicka lite på plan asfalt!
 
 
 

 

Publicerat: 2012-07-01 Klockan: 09:42:00

noel

i fredags var vi hembjudna på god brunch hemma hos noel och hans föräldrar. carolina kunde även stoltsera med att precis ha tagit sitt körkort! härliga känsla!!
 
 
idag kommer vi träffa dem igen och då när vi ska på abbes 2-årskalas i luddingsbo!

RSS 2.0