Publicerat: 2012-01-31 Klockan: 08:18:00

fjällenplanering

i helgen var vi hemma hos mamma och pappa och planerade inköp och dylikt inför vår fjällenresa.

vi passade även på att käka god mat, pröva huvudutrustning och gustav och emil lekte modell och modellfotograf med mosters kamera!


 

Publicerat: 2012-01-30 Klockan: 18:14:00

vattenkannanwaw. morsan ställde en vattenkanna på golvet. bara sådär. det måste utforskas. på med mammas mössa och sedan kör vi.hmm.. jag kan smaka på vattnet. jag låtsades även att vattenkannan var en vattenpipa genom att blåsa i röret så att det bubblade massor.sådär ja. det gjorde min morgon!

 

Publicerat: 2012-01-30 Klockan: 14:28:00

mellan väggarna

mellan väggarna, 2008. regi laurent cantet.

läraren och författaren francois begaudeau spelar sig själv i denna film. han är lärare i en högstadieskola i en av paris invandrartäta förorter.

filmen utspelar sig i ett klassrum - hela tiden. ja eller lärarrummet. francois är mycket engagerad i sin klass och det uppstår levande diskussioner konstant. kanske var det därför jag somnade...

det var inte tyst en minut. och att höra franska en lördagkväll när jag redan är seg var sövande. så jag gav nog inte filmen rättvisa med mina låga 2 i betyg...

betyg 2 av 5.

imdb - 7.6 av 10.


 

Publicerat: 2012-01-30 Klockan: 08:42:00

vecka 17

idag går jag in i vecka 17.

här är magen när noah låg där inne och hade det bra. vecka 17.Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

här är magen nu när fluffen bor här inne. vecka 17.inte så jättestor skillnad på magen. många säger att den blir mycket större vid andra barnet men det känns ungefär likartat. kanske aningens större. fast på bilden med noah hade jag dragit ner mer av troskanten så då ses "guppet" mer.

 

Publicerat: 2012-01-29 Klockan: 18:51:01

dansnär grabbarna har grabbdag/kväll så passade vi på att hänga hemma hos myrbergs och käka gott, leka och dansa. kontrasterna var inte så stora från den tiden då man själv hängde ute varje helg och dansade;) stegen var densamma och musiken likaså....även suget efter något salt var detsamma.likaså tillståndet som man lätt hamnade i när kvällen gick till småtimmarna...

precis som en vanlig lördagskväll med andra ord!

 

Publicerat: 2012-01-29 Klockan: 12:33:53

Fotbollscup

Noah har pratat om memil och fotboll hela morgonen. Vilken lycka att äntligen få se memil spela!

Klappar händerna och njuter för fullt!

Plus käkar korv hos morfar...


 

Publicerat: 2012-01-28 Klockan: 12:47:56

Längtar till sommaren...

img_6725 (MMS)

Längtar till sommaren...


 

Publicerat: 2012-01-28 Klockan: 08:50:26

projekt

jag brukar inte skriva många rader om mitt jobb i min blogg.

men nu ska jag göra ett undantag.

jag har påbörjat ett projekt på jobbet som jag är riktigt stolt över. de äldsta barnen får måla en tavla i djungelmotiv. jag har berättat om noel och hans insamling. barnen har fått berätta om de har några erfarenheter av sjukhus.

så nu målar de för glatta livet. fantastiska djungelmotiv blir det.

sedan ska dessa målningar givetvis ges till carolina och ted så får de rama in målningarna och ta med sig till sjukhuset.

dessutom har ett brev om noels insamling gått ut till enhetens alla föräldrar. eller ska gå ut i dagarna.

vilket innebär att brevet kommer nå ut till ca 160 barns föräldrar.

det känns bra!

 

Publicerat: 2012-01-25 Klockan: 09:10:00

förskolan

igår hämtade jag noah för första gången. han satt i en pulka och åkte omkring runt på gården. sken upp som en sol när jag kom. hans första dag hade gått bra. han hade frågat efter mamma och pappa vid ett par tillfällen och då hade han gått och kikat efter oss i de olika rummen....

men förutom det så hade han haft en bra dag.

förskolan har nu beställt allt som är bra för noahs mage att äta. kiwi, katrinplommon och allt som kan få igång magen. det kändes fint att höra.

det blir bra det här.

snart har vi nog rutin på att lämna och hämta och vardagslivet som det innebär.

trött var han dock. vi segade i soffan i över en timme när vi kom hem. efter ett mellis bestående av våfflor.

idag ska vi bara ta det lugnt hemma efter förskolan.

 

Publicerat: 2012-01-24 Klockan: 22:06:28

semestersnackidag var vi hemma hos leah och hennes föräldrar. de bytte julklapp - aningens sent.... sedan var det lek, mat, skratt, gråt och en massa prat om egypten. vi konstaterade att noah och leah kommer få riktigt kul tillsammans då de fick igång varandra gång efter gång.tacos är gott!men fika är ännu godare!

nu ser jag fram mot resan än mer och nyss så gjorde jag slutbetalningen!

det ska bli så skönt!

 

Publicerat: 2012-01-22 Klockan: 16:01:11

snön är äntligen här...


 

Publicerat: 2012-01-21 Klockan: 22:37:39

6 år sedan...

Det är idag 6 år sedan michan lämnade oss. 6 år...

Det är lång tid.

Mycket har hänt på 6 år. Michan skulle ha varit 25 år nu.

Undrar om hon hade varit den reseledare hon drömde om nu. Om hon skulle pluggat, jobbat eller gjort något annat nu.

Var skulle hon bott? Hur hade hon sett ut? Hade hon fortfarande varit ihop med Micke?

Michan... 6 år sedan.

Tänker på dig. Kommer aldrig någonsin glömma dig.


 

Publicerat: 2012-01-20 Klockan: 08:23:00

älskar oss

bara för att jag älskar oss....


 

Publicerat: 2012-01-19 Klockan: 18:18:00

årets gåva

jag blir så glad när jag går in på carolinas blogg och ser att fler och fler av de jag känner, eller de som jag vet läser min blogg, har skänkt pengar till noels insamling.

i vart och vartannat tackinlägg från carolina så finns det någon som jag känner. det värmer.

jag blev inspirerad av therese som skrev att hon skulle skänka en summa till insamlingen för alla de firar detta år. så det ska även vi göra. först ut var matilda myrberg.

jag tycker att det är en fin gåva. att de kommer få pryda barnavdelningens vägg där namnen kommer stå på de som varit med och gjort omvandlingen möjlig.

en fantastisk gåva.

årets gåva.

 

Publicerat: 2012-01-19 Klockan: 08:40:00

evas barnbarn

min kollega eva har en son som är både min och saddes vän. likaså en svärdotter som är vår vän. detta innebär att deras söta william är evas söta barnbarn.

i tisdags var vi hemma hos dem och passade på att hänga med evas söta barnbarn. eva - jag lovar att han fick många pussar. precis som vi lovat!


 

Publicerat: 2012-01-18 Klockan: 17:26:00

luddenvännernavi var hos vännerna i ludden i helgen. åt god mat, pratade, avstyrde slagsmål, lekte buslekar och pratade film.

trevligt. jag älskar att vara hemma hos dem. de har ett sånt fantastiskt hem som gör att jag känner mig som hemma. 

Publicerat: 2012-01-18 Klockan: 09:04:00

nattmage

tokiga mage.

trots dagliga klyx med slang är inte magen nöjd.

1-2 ggr i veckan har noahs mage bestämt sig för att protestera BIG time nattetid.

då vaknar gossebarnet upp av ond mage och det är inte annat att göra än att bege sig till skötbordet för att ge ännu ett lavemang. men då ger vi enbart ett resulax. efter ett tag kan gossen åter komma till ro.

men det tar ändå 1,5-2 h. för pojken.

hans mamma kan knappast somna om direkt efter. hans pappa är den som oftast ger resulaxet nattetid. pappan har en skänk från ovan att kunna somna om sedan. men mamman får iallafall vila under tiden detta pågår.

vila och vila.. vilan består mest av att oroa sig för pojken. för hans mage. för hans värk. varför detta pågår och varför magen inte kan samarbeta med oss.

ibland känns det som om ryggen är det värsta vi har varit med om med noahs diagnos. andra dagar är det alla oklara besked om hjärtat. just nu är det magen. det dagliga arbetet och nattmagen...

jaja. en vacker dag så. en vacker dag kanske även noah får det mer eller mindre vanligt kring sig.

jag klarar in

 

Publicerat: 2012-01-17 Klockan: 18:58:00

inskolning

idag har jag varit med noah på hans inskolning.

om en vecka kommer han ha gått sin första riktiga dag på förskolan.

det suger tag i magen. det gör det. fast jag är inne i förskolans värld då jag arbetat inom förskolan i x antal år, likaså har sadde.

trots att jag haft x antal inskolningar och gett de föräldrarna en trygghet.

trots detta suger det till i magen.

hur kommer det gå? kommer de hålla koll på allt han får och inte får äta. kommer de fixa korsetten, kommer de ens ha tid till det?

innerst inne vet jag ju att det kommer gå bra. jag vet även att både jag och sadde är 5 min bort om det är något de inte får till med korsetten eller dylikt.

men det suger ändå till i magen.

om 2 veckor när noah gått i förskolan en vecka hoppas jag att mitt lugn infunnit sig. noahs lugn kanske redan finns där från första dagen.

vi får ett smakprov imorgon. då ska sadde lämna noah och gå och sätta sig i personalrummet...


 

Publicerat: 2012-01-17 Klockan: 09:08:00

dexterförra veckan var vi hemma hos bergströms. då föräldrarna inte lyckades fastna på något kort utan sina barn så får ni måla upp i er fantasi hur alla såg ut denna kväll.

dexter och noah lyckades iallafall fastna på egna bilder. det var som alltid en skön och god kväll. vi pratade och pratade och pratade. som vi brukar göra. och åt. det är alltid så god mat. såsen. mmm....

som ni ser på bilden nedan så älskade noah efterrätten mest av allt....hela han såg ut som ett chokladmonster!

längtar redan till vår sommardate. det är tradition ser ni. en gång på vintern och en gång på sommaren så ses vi hemma hos bergströms.

 

Publicerat: 2012-01-16 Klockan: 16:02:00

sommargänget

i lördagskväll var det dags för "sommargänget" att ses. ja det är alltså jag, jecka, carro och erika med familjer. vi brukar alltid ses för att grilla på sommaren och nu bestämde vi oss för att vi tar en årstid var.barnen satt och skötte sig själva. pillade i sig tacos, pratade, lekte, skrek och skrattade.grabbarna klarade sig ganska bra själva de med...liksom vi. mycket trevligt att ro ihop ett datum då vi alla kunde ses!kvällen avslutades med att vi satt och tittade i en massa fotoböcker och pratade nytt och gammalt med varann.

trivsamt!

 

Publicerat: 2012-01-16 Klockan: 09:38:00

i det tysta

i det tysta av vicky jaggers. utgiven år 2009.

detta är en sann berättelse om syskonincest och den munkavel vickys bror lyckas sätta på vicky under 18 år innan hon vågar yppa orden...

som 12-åring blev hon våldtagen av sig bror och födde till följd av detta en dotter. hon kämpade sig genom livet med missbruk, olika män, ordning och reda och dåligt självförtroende. hon kämpade och fann tillslut någon hon kunde lita på.

en hemsk bok, dock är den inte så bra skriven. det är fullt med upprepningar i boken som får mig att tröttna lite.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2012-01-15 Klockan: 21:57:33

joakims mördare...

det här är förra avsnittet av efterlyst.

dra fram tills programmet har gått i 30 minuter så får ni se inslaget om joakim och hans mördare...


 

Publicerat: 2012-01-15 Klockan: 17:55:00

matilda 3 år

igår var det dags att fira vår älskade lilla guddotter. det var dags att bli 3 år. denna oerhört smarta, roliga, bestämda och finurliga lilla person är helt plötsligt 3 år. fantastiskt! jag gick hem till matilda innan kalaset började för att vara med i förberedelserna kring kalaset.detta var vad jag fick se! matildas farfar hade hämtat skruvdragaren för att fixa hålen till tårtan:) ni ser det fantastiska resultatet bredvid.här är den stolta 3-åringen!vi var i lokalen grottan där även jag firade min 30-årsdag.noah fick låna matildas ros. han var aningens skeptisk till att ha något sitta fast...fiskdamm! matilda var först ut och sedan köade resten av barnen. noah var förtvivlad då hans pappa hamnade bakom ett svart skynke och fick ett fiskespö kastat på sig hela tiden.... viktor trivdes även han på kalaset och försökte norpa sig till en tårtbit!grattis igen älskade unge!

 

Publicerat: 2012-01-15 Klockan: 14:23:00

if only

if only, 2004. regi gil junger.

filmen påminner om sliding doors. den behandlar ämnet OM...

men här med en större medvetenhet än i sliding doors. här är den ena partern hela tiden förberedd på vad som kommer att hända då han nyss drömt det. en dröm som var så verklig att han trodde den var sann. nu försöker han påverka allt under denna dag för att verkligheten inte ska få samma utgång som den mardröm han nyss drömt...

betyg 4 av 5.

imdb - 7 av 10.


 

Publicerat: 2012-01-15 Klockan: 11:59:00

source code

source code, 2011. regi duncan jones.

intressant koncept och ganska bra film. militärpiloten colter stevens befinner sig på ett uppdrag han varken förstår eller frivilligt anmält sig till. plötsligt vaknar han upp på ett tag.. om och om igen. han får återuppleva sina sista 8 minuter i livet flertalet gånger.

han ska försöka lista ut vem bombaren av detta tåg är. så han kastas tillbaks till tåget efter varje "död" för att lista ut vem det är.

jag vill inte berätta för mycket för jag vill inte avslöja det finutliga i filmen. den har kallats för en inception film. lite kanske.. men inte riktigt i den stilen.

betyg 3,5 av 5.

imdb - 7,5 av 10. 

Publicerat: 2012-01-13 Klockan: 22:42:38

Ser ni vad jag ser?? Nogger.... Mums!

img_9616 (MMS)

Ser ni vad jag ser?? Nogger.... Mums!


 

Publicerat: 2012-01-11 Klockan: 20:33:06

noeligår var vi på besök hemma hos noel. noah var lite blyg till en början men sen ville han mer än gärna dela leksaker med noel.den här lilla godingen har blivit så stor. mognat. både till utseende och till sätt. det var så kul att se hur han undersöker sina leksaker detaljerat medan han håller dem framför sig. hur han av egen maskin har kommit på deras funktion och njuter av att upprepa leken gång på gång.noah var i total lycka då det fanns en STOR boll!tack för en fin kväll!

 

Publicerat: 2012-01-10 Klockan: 09:37:00

läkarbesök för magen

igår var vi på fluffens första riktiga läkarbesök. märkligt att träffa läkaren för ett barn som inte syns eller känns än. vi fick träffa en erfaren och sympatisk man som vi samtalade med.

talade om;

- noah
- förlossningen
- risk för att fluffen har ngn missbildning
- kommande ultraljud
- kommande förlossning

jag har hela tiden trott att det var 2,5 h med krystvärkar... men det var ju till och med 3 h. läkaren vågade nästan lova att det inte kommer bli så nästa gång. men det kan man inte lova enligt mig. om 7 månader vet jag.

vi har dubbel risk mot andra par som väntar barn att få ännu ett barn med missbildning. det visste vi dock.

vi ska göra ett rutinultra i februari och när jag är i vecka 24 ska vi göra en organscreening. där står vi.

sedan ringde de från sjukhuset ikväll. då hade läkaren bett om att jag ska få göra ett större ultraljud redan nästa gång. så vi ska upp till förlossningen och göra ett utökad ultraljud i februari.

det kändes bra.

mycket kan man se redan på fluffen i magen. dock ej analatresi. så det blir att be om temp först;)


 

Publicerat: 2012-01-09 Klockan: 20:21:00

inskolning

imorgon är det dags.

vart tog tiden vägen och var försvann det lilla barnet vi hade här hemma?

numera är det en väldigt vetgirig liten individ som påtalar sina åsikter och önskningar mest hela tiden.

han står och tittar ut genom fönstret och säger "nehej tattor, nehej bandbil.... jaa biil". han kommer och berättar om sina bollar som är borta och ber mig måla en bil eller en boll på papperet. härmar det mesta och är en sådan fantastisk liten person. och en galet envis sådan. bestämd är bara förnamnet och han har fått en ovana att slå oss eller mot oss om vi säger nej åt honom. vilket innebär att det blir en hel del kamper varje dag.

imorgon ska han ta ett nytt steg. ett steg in i förskolans värld.

vi ska nu bli föräldrar i den världen. vara på den andra sidan. andra sidan än den vi är vana vid.

både skrämmande och oerhört spännande.

 

Publicerat: 2012-01-08 Klockan: 09:55:00

spelkväll

det var med stor nervositet som spelkvällen begav sig denna kväll. det är allmänt känt att det inte gått så bra för mig och milla på sistone. men kvällen började bra med en god trerätters och glatt sällskap.myrbergs!azarismatilda och noah spelade lite piano ett tag. innan det serverades chips åt barnen och spel åt oss vuxna.tro det eller ej..... - MEN VI VANN! så skönt.nästa 3-rätters basar pojkarna för!

 

Publicerat: 2012-01-07 Klockan: 13:52:05

möteni veckan så kom therese, abbe och affe hem till mig och noah. även malin med hennes ena barn, tilde, kom på besök.barnen trevade sig fram i början, men efter ett tag så fann de sina sysselsättningar och roade sig. vi vuxna satt och pratade från början till slut. det är fint med möten där samhörigheten känns stor. där ens oro ligger på samma nivå och märkliga och obekväma samtalsämnen är en självklarhet och något naturligt.kvällen avslutade noah på bästa sätt!


 

Publicerat: 2012-01-07 Klockan: 13:38:00

live to win

live to win av andreas carlsson. utgiven år 2009.

andreas berättar hans historia. från när han var liten till nu. bokens syfte är att alla som bär på en dröm kan lyckas. och att det inte alltid är målet som är det viktiga utan vägen dit.

andreas berättar om sitt liv på ett ganska personligt sätt, om svackor, möten, kärlek men främst om hans kärlek till musiken.

betyg 2,5 av 5.


 

Publicerat: 2012-01-06 Klockan: 12:30:33

Shopping

Varit på maxi och shoppat lite. Men bäst var nog maten!


 

Publicerat: 2012-01-04 Klockan: 22:12:26

Prinsessan Noah!

Undersöker toaletten... Prinsessan goes rörmokare!


 

Publicerat: 2012-01-03 Klockan: 18:42:00

127 timmar

127 timmar, 2010. regi danny boyle.

det här är filmen om aron ralston, en amerikansk bergsklättrare som 2003 fastnade i en klippa i utah då ett stort stenblock rasat ner på honom. det här är filmen om hur han satt fast i 127 timmar och tillslut bestämde sig för att kapa av sin arm med en slö fickkniv... efter att han lyckats bryta av benen i armen genom att vrida sig åt olika håll.

betyg 4 av 5.

imdb - 7.8 av 10.
 

Publicerat: 2012-01-03 Klockan: 09:04:00

40-årskalaset

syrran fyllde 40 år i december. av någon märklig händelse glömde jag kameran hemma. så nu har jag fått bilder från kalaset. här kommer kalaset i några bilder.grattis igen kära syster!vår glada son som skålade hej vilt. eller "bål" som han själv säger!min fina man!supergod middag avnjöts!emil lyckades få stearin på hela honom.....gustav fann ett nytt sätt att bära omkring stella på:)

 

Publicerat: 2012-01-02 Klockan: 23:39:00

the big lebowski

the big lebowski, 1998. regi coenbröderna.

nja. höga förväntningar och riktigt så bra tyckte jag inte att den var. början var lovande men sen kändes filmen ganska seg överlag. dialogen var stundvis riktigt underhållande.

det handlar om "the dude" lebowski som blir förväxlad med en miljardär och därav blir han indragen i ett gisslandrama där han ska rädda en rullstolsbundens mans fru från hennes gisslantagare. men the dudes polare drar in honom i en ännu större knipa. och allt som the dude ville från början var att få upprättelse över hans matta.

betyg 3 av 5.

imdb - 8.2 av 10. 

Publicerat: 2012-01-02 Klockan: 21:22:00

fluffenja helt plötsligt så finns det en ny katergori i bloggen. fluffen. förra gången var det skrutten.

den här fluffen innebär att jag kommer ha varit/ska vara föräldraledig 2010, 2011, 2012 och 2013. jisses....


 

Publicerat: 2012-01-02 Klockan: 14:37:01

nyårsaftonvarje år avslutas med dunder och raketer. såäven detta år. de där raketerna tyckte noah var lite onödiga. för fy så de störde när han skulle lyckas somna. men tillslut så:) firanden ägde som vanligt rum hemma hos myrbergs.vi fick fina bordsplaceringskort i form av små paket. i dessa paket fanns det ord som vi i gänget skrivit om varandra. så det var en boostplacering. det lilla paketet finns nu här hemma som vi kan öppna när man känner sig lite nere...den sedvanliga fotograferingen över alla familjer. tänka sig nästa år kommer vi få ha ett eget barnbord för att få plats.mat, mat och mer mat. som vanligt är det ingen som går hungrig från myrbergs. efterrätten kan vara den godaste jag ätit på väldigt väldigt länge!vid 12-slaget skulle vi lyckas öppna champagne samtidigt som babymonitorn skulle övervakas!skål kära vänner och gott nytt år till er alla!


RSS 2.0