Publicerat: 2010-03-31 Klockan: 21:31:41

linda

idag har jag suttit 3,5 timme hos linda på mates och snackat, skrattat och fixat håret. dessa tre bilder ger det inte riktigt rättvisa. i helgen kanske det blir en ljus utomhusbild så då får ni se mer.

men direktiven linda fick var; klipp så lite som möjligt och färga det hur du vill. resultatet blev toppning samt en brun botten med några ljusa slingor. så nästa gång jag kommer till henne kan jag gå åt vilket håll som helst; ljust eller mörkt.

för första gången i mitt liv bokade jag in en ny tid. i början av augusti ska jag sitta där igen - då är jag mamma!!

före;efter;no more bautautväxt for me!

 

Publicerat: 2010-03-30 Klockan: 08:20:02

vecka 30

Min graviditet - BF Mån 14 jun 2010

Din graviditet startade Tis 8 sep 2009.

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 jun 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

det är galet.........

ca 10 veckor kvar.. det är ännu mer galet!

 

Publicerat: 2010-03-29 Klockan: 18:50:21

3.44

det var tiden då jag vaknade. sen dess har jag hunnit fundera en massa, jobba, varit hos barnmorskan, köpt en babyvakt, varit hos conny, träffat walle och ungarna, varit på info på försäkringskassan, fikat på stan, varit social hos pappa och hyrt släp på statoil!

puh!

nu lagar sadjad mat!

jo då nu är vi lite klokare angående allt med försäkringskassan. ca 57 % av vår nuvarande lön kommer vi få när vi tar ut 5 dagar i veckan sen. men om man inte sparar minst 8000 kr i månaden som vi gör nu så borde det gå vägen! plus ett barnbidrag, plus pengarna som vi faktiskt har sparat!

vi måste bara få ihop pengar till vår resa om ett år! annars blir jag missnöjd!

 

Publicerat: 2010-03-28 Klockan: 14:45:27

spahelg = mathelg

hemma från spahelgen eller rättare sagt mathelgen! nöjd och belåten och med en välknådad kropp! fantastiskt! när jag blir lyxhustru ska jag hyra hem en massör varannan dag!

vi startade upp med afternoontea...............det var såhär smaskigt...................vi blev som vanligt alldeles till oss när det vankas sötsaker!
efter allt sött så gick vi en promenad innan det var dags att slänga sig i relaxen.här låg vi och slappade ett par timmar.


sen var det nämligen dags att äta igen! men först en skål i äcklig champagne. och ja alkoholfri champagne är lika äcklig som vanlig.5-rätters middag med en aptitretare bestående av soppa, förrätt bestående av grönt, parmesan och pinjenötter, varmrätt bestående av fläskfilé, potatis och västerbottenostbaskelse, osttallrik som jag glömde fota och sist en colapaj med hallonglass.efter middagen satt vi vid brasan och pratade innan vi slog ihop i sängen. när vi vaknade var det genast dags att äta igen....
en otroligt god frukostbuffé.

sen slappade vi vid relaxen och fick våra behandlingar! underbart!

tack mamma och pappa för den här underbara helgen!


 

Publicerat: 2010-03-28 Klockan: 08:38:16

frukostdags innan...

37b8b1ce7e54ff16e6a2be3b8a67d305.png

Kolla varifrån!

frukostdags innan behandlingarna!


 

Publicerat: 2010-03-27 Klockan: 14:03:05

sådär ja:)...

-a02e68365ff1b4bc0358a0a0e4759bd.png

Kolla varifrån!

sådär ja:) nu börjar spahelgen med afternoon tea!


 

Publicerat: 2010-03-27 Klockan: 01:04:08

pink ladies

mina underbara kollegor och mitt roliga gäng pink ladies. tack för alla fnissningar, leenden, småskratt, skratt, gapskratt och hysteriska skrattanfall under kvällen!

skönt att ha ett sådant härligt gäng runt sig! både på jobbet och privat!


 

Publicerat: 2010-03-26 Klockan: 08:29:23

spa

imorgon åker syster och jag på spa med mamma. vi har blivit bjudna på en helg med spa och god mat och inte minst avslappning!

jag ska få någon sorts gravidmassage som jag trånar efter!!

känns som denna avslappning kommer helt i rätt tid!

förra veckan körde vi med 2 man kort på jobbet. sedan var det stödfamiljshelg och denna vecka har vi kört med 1 man kort på jobbet. så nu behövs det återhämtning! lägg till att det har varit kvällsmöte och att jag haft något att göra varje kväll tror jag!

ikväll ska det bli pink ladies och jag hoppas att jag kan hålla ögonen öppna även mellan ca 21.50-22.20 som är min magiska sovtid. då brukar jag ta en sömnpaus i soffan för att sedan fortsätta vara vaken eller gå och göra ordning mig för natten. så ser mina kvällar ut nu för tiden;) gravid och allt!


 

Publicerat: 2010-03-25 Klockan: 17:27:21

brio sing 09

nu är vi inte bara med bil. vi är med vagn också. denna vagn blir det! jag har provkört den idag med emma i och allt fungerade finfint!

här är skruttens färdmedel ca 2 år framöver! och ja sittdelen går att vända mot oss!

Klicka för att se nästa bild

 

Publicerat: 2010-03-23 Klockan: 21:00:15

ahum ahum ahummin absoluta favorit i united är denna man - vidic! jag älskar hans spel och jag ogillar definitivt inte hans utséende;)

men har ni sett.. vi har ju en nästintill kopia i vår svenska stjärna. armand!!

jag var bara tvungen att göra er uppmärksamma på det!


 

Publicerat: 2010-03-22 Klockan: 15:20:13

the orphan och alice i underlandet

the orphan, 2009. regi jaume collet-serra.

ojoj. filmen smyger sig på dig och trappas upp mer och mer. filmen handlar om ett par som väntar sitt tredje barn. när de förlorar det barnet i magen så bestämmer de sig för att adoptera ett föräldralöst barn som de kan ge sin kärlek till. de väljer ester.

ester är inte som andra barn. ester är mycket intelligent, välartikulerad och väluppfostrad. till ytan. vad som döljer sin under märker vi ganska fort även om esters nya föräldrar inte snappar upp det lika fort. ester sätter snabbt skräck i hennes syskon. 

filmen är riktigt bra och ester är lysande. filmens betyg höjs även av det slut som filmen bjuder på. det är dock alldeles för stort för att avslöjas här. filmen engagerar och jag skrek mig hes ett tag på skådespelarna....
 
betyg 4 av 5.alice i underlandet, 2010. regi tim burton.

min första film i 3 d och det var inte en besvikelse. filmen fick ett ofantligt djup och vid flertalet tillfällen så duckade jag då det kändes som saker kom kastade rätt på mig. dock vande man sig ganska fort med själva djupet som filmen fick.

i den här filmen är det rätt skådespelare på rätt plats. karaktärerna är underbara och sagan är oerhört vacker att få följa.

denna gång är det 19-åriga alice som återigen ramlar ner i samma hål som hon gjorde som barn. hon har haft en återkommande dröm under många år men just sett det som en dröm. nu finner hon tillslut att drömmen var verklighet.

i detta land kan i stort sett allt hända. precis så som det ska vara i en saga!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-03-21 Klockan: 15:07:06

luhgluhg - love united hate glazers är sadjads nya motto. detta är då en protest mot uniteds ägare (glazers). de flesta united fans går nu klädda i grönt och gult (ursprungsfärgerna) för att visa sitt hat mot glazers. ja för det är faktiskt ett hat....igår var vi inte ensamma på busfabriken med e.. det var fullt av folk! fullt! men det var riktigt roligt ändå. på kvällen gick syster och jag och såg alice i underlandet i 3d. recension kommer senare. vi hade en toppenkväll!de här vackra blommorna fick vi av familjen bergström! tack så mycket!! de pryder nu vårt vardagsrum! nu är våren på väg!!

 

Publicerat: 2010-03-19 Klockan: 18:57:28

e

nu är e här och vi har fredagsmys för fullt! imorgon blir det busfabriken tillsammans med en av hans gamla vänner från förskolan. de har inte träffats på länge nu så det ska bli kul att se hur de känner för varann i dagsläget!!


 

Publicerat: 2010-03-18 Klockan: 18:58:20

utmaning

jag har blivit utmanad av PB så here it goes...

vad är lycka för dig? 

att känna glädje när jag vaknar på morgonen inför en ny dags utmaningar. att må bra tillsammans min man, familj och mina vänner utan att det behöver hända något hela tiden. helt enkelt att vara tillfreds och nöjd utan att känna krav. lycka är även att möta ett barns blick och få vara delaktig i den livslust som knaten känner och förmedlar!


vad gör du inte den första tiden i ett förhållande?
 


fiser (helst inte senare heller;)...), går omkring helt osminkad och i gräsliga myskläder. 


nämn 3 bra tidsfördriv enligt dig? 

slösurfa, läsa en bok/tidning och titta i fotoalbum.


vad gör du när du är ensam hemma & ingen ser dig? 

vad gör jag? dansar lite kanske, sjunger och inte så mycket värst annat. jo jag går på toa med öppen dörr!

hur VILL du att ditt liv ska se ut om 5 år? 


då vill ja att skrutt ska vara en alldeles förträfflig 4 åring (snart 5!) och kanske ha ett syskon på 1,5 år. kanske bor vi kvar eller så har vi flyttat till en större lägenhet eller på sin höjd ett radhus. jag har nyss kommit tillbaks till jobbet efter en andra mammaledighet och livet bokstavligen leker som det gör med två småbarn!

du får på något magiskt vis en utbildning betald & färdigstuderad på ett kick! Vad är du nu utbildad till?
 


ja eftersom jag redan känner att jag hittat hem rent yrkesmässigt så kan det nog på sin höjd vara att jag är specialpedagog kanske.

vad är du mest stolt över? 


att jag är nöjd med mig själv som person och kan stå för de beslut jag tagit och tar i livet!

vad ångrar du mest?
 


ångrar inte mycket. ångrar nog faktiskt ingenting. inget stort som är värt att skriva här iaf. det skulle i sånt fall vara att jag försökt vara på tusen platser samtidigt ibland. det lyckas man sällan med...

världens bästa musik?
 

ja ni... eminem, marilyn manson, rammstein, nirvana............

Jag utmanar i min tur: Milla och Erika


 

Publicerat: 2010-03-18 Klockan: 18:30:49

crossing over och man tänker sitt

crossing over, 2009. regi wayne kramer.

riktigt bra film om usas immigrationspolitik. filmen handlar om människor som kommer till usa och där reglerna för ett upphållstillstånd är en fråga om liv eller död. vi får följa en iransk, australinsk, afrikansk och mexikansk familj.

gripande och skickligt gjord. jag mådde nästan illa över hur en del kan utnyttja sina tjänsteposter på andras människors levnadsvillkor.

betyg 5 av 5.man tänker sitt, 2009. regi fredrik wenzel & henrik hellström

den här filmen har fått sjukt bra kritik på de flesta ställen. men jag säger bara *puh*. eller orka som mina gudsöner skulle ha sagt. jag försökte tycka om filmen. jag försökte tycka om att höra den 11-åriga sebastian komma med de stora visa kommentarerna om sina närmsta grannar i falkenberg. de grannar vi också fick följa.

jag sympatiserade med en av de grannarna, det var det som höjde filmen ett halvt poäng. för att få en mer positiv syn på filmen så googla namnet och läs någon annans åsikter.....

betyg 1,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-03-17 Klockan: 16:56:31

drömmar...

skrutten drömmer nu..

har ni hört på maken. drömmer. när man drömmer då är man verkligen en individ.

undrar vad skrutten drömmer om? hur kan skrutten drömma utan ett språk och utan givna upplevelser? skrutten måste drömma om bubblande ljud, våra röster och sitt mörker där inne. men undrar i vilket sammanhang. kanske drömmer skrutten om vilka namn jag och sadjad tjafsar om.

här kommer några... jag tänker ej skriva vilka som är sadjads förslag och vilka som är mina. men ni kan gärna kommentera vilket ni själva tycker bäst om av namnen sedan.

tjejnamn; loovi, siri, freja, vilja, nova eller disa.

killnamn; ossian, julius, love eller noah.

andranamnen har vi klara. vida till flickan och rio till killen. fråga inte ens om dem;)

 

Publicerat: 2010-03-14 Klockan: 09:46:59

vi är med bil

det stämmer. vi är inte bara med barn. vi är med bil också. köpte en citroen xsara -03 i veckan som rullar på fint. vi fick den för 30 tusen och kommer lägga ca 10 tusen på att fixa upp allt. (ja vi åkte till en verkstadskille medan vi provkörde den - vi har ej tittat själva;)..) det kan faktiskt vara någon som bedömmer vår kompetens med bilar som liten - ni har helt rätt. därav fick en proffessionell man ta sig en titt istället.

igår efter dopet var det dags att tvätta pärlan i pappas garage.pappa och jag sådär söta som bara vi kan vara.jag tvättade faktiskt också bilen bara att det inte finns några bevis på det;)här är pärlan som ska rulla några år (förhoppningsvis) med lilla familjen i! nu sitter sadjad och studerar teorin så förhoppningsvis är han snart beviljad ett körkort!

 

Publicerat: 2010-03-14 Klockan: 09:32:11

välkommen till ditt nya liv calleigår var det dags för dop ute i en kyrka i häradshammar. caroline hade sagt att det skulle ta 45 min dit men det tog 21 min dit så vi var ganska först;)dopet var fint och ljust och calle välkomnades av prästen till sitt nya liv! han var helnöjd med det och sa inte ett knyst under hela tillställningen.carolines syster annika är en av de tre faddrarna. titta in calles fina skjorta som han hade på sig under dopfikat!

tack calle med familj för en härlig tillställning!

 

Publicerat: 2010-03-12 Klockan: 16:58:06

april

längtar.........

3 underbara bilder från aprilmånad. undrar om det kommer bli lika härligt detta april..

hoppas hoppas!


 

Publicerat: 2010-03-12 Klockan: 15:11:51

ocenas 12 & the burning plain

ocenas 12, 2004. regi steven soderbergh.

nu är det partydags för ocenasgänget igen. denna gång drar de med sig en tolfte kupan. de hamnar i en katt-råtta lek då de tävlar mot en kanske ännu bättre tjuv än vad de själva är.

underhållande, komiskt, fartfyllt och kanske lite lite spännande.

betyg 4 av 5.
the burning plain, 2009. regi guillermo arriaga.

det förflutna har en märklig tendens att sammanflätas med nutiden. fem människor blir i denna film varse om denna sköra balans. marianna, en 16-årig flicka som lever i en by vid mexikos gräns, plockar ihop spillrorna av sina föräldrars krossade liv. sylvia, en kvinna i portland i oregon, tvingas reda ut sitt förflutna och våga möta verkligheten.

jag tycker att denna film har ett fantatiskt manus och jag blir berörd. djupt berörd.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-03-11 Klockan: 21:47:29

gustav fyller tvåsiffrigtmin äldsta gudson har blivit tvåsiffrig! det är inte klokt. grattis gustav på 10-årsdagen.min andra söta gudson!! han får vänta 2 år på att bli tvåsiffrig!gustav hade fått en mobil. den var nog mest populär. så nu har jag fått mitt första mess av den "lilla" pojken.emil fick känna sin kusin. "nu, och nu. och nu. den sparkar ju hårt!!" emils kommentarer om lilla skrutt.vecka 27 som sagt. då ser magen ut såhär! liten enligt många. stor enligt mig!

pappa var på bodyshop för att köpa ett stift för att ej få bristningar åt mig idag. när han lämnade in lappen hade de sagt; ska du bli morfar? hihi.. tydligen vanligt att köpa det stiftet!

 

Publicerat: 2010-03-10 Klockan: 18:07:07

sjunde månaden

sjunde månaden... vart har de tagit vägen? hur kan jag redan vara där? det är fortfarande en del som upptäcker det först nu. tydligen så är jag inte riktigt så stor som jag själv har haft uppfattning om att jag är..

lite fakta om magen!Min graviditet - BF Mån 14 jun 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 10 mar 2010.
Din graviditet startade Tis 8 sep 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 22 sep 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 184 av 280. (65,7%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 1 full dag (v26+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 jun 2010
Du har 96 dagar kvar till beräknad förlossning.


 

Publicerat: 2010-03-08 Klockan: 19:18:49

mohaa...


efter en heldagskurs.............----->

man ska inte skratta åt andra. jag vet. man ska ju skratta med andra heter det. men får man lov att småle då;)

sen vet jag inte om den här stackars mannen är full eller påverkad av något annat. hur som helst så mådde han säkert inte så bra dagen efter...


 

Publicerat: 2010-03-07 Klockan: 12:01:23

soffhäng med barn

jag har fått en försmak på hur mitt soffhäng kommer bli med barn i vårt hem.

alldeles alldeles fantastiskt!!


 

Publicerat: 2010-03-06 Klockan: 14:12:50

triss i barn

idag är vi barnvakt åt vår älskade lilla guddotter matilda. hennes föräldrar håller på och styr iu vardagsrummet för fullt... blir trött bara av att tänka på det! hon är inte så liten längre.. hon går, snackar och styr allmänt! hon är intresserad av all teknik och förstod sig inte rikigt på när sadde ville ha tillbaks sin mobil.vi var på busfabriken och hängde ett tag. bollarna var så roliga!!man kan faktiskt mysa på busfabriken!!för att inte tala om hur mycket man kan mysa när man ska sova middag....matilda i tryggt förvar!!

igår var vi hemma hos davidssons/gillbergs. cornelia i sitt esse och försökte knycka en godis eller två!evvan poserade världsvant!likaså mamman jessica!

tack för middagen och sällskapet igår!


 

Publicerat: 2010-03-04 Klockan: 20:42:33

månadens naglarhär är månadens naglar! små gulliga korsetter av matilda!!


 

Publicerat: 2010-03-04 Klockan: 12:02:44

livet kan inte vänta

livet kan inte vänta är skriven av sara natt och dag. boken är utgiven 2009.

boken skildrar hanne, sabinba och ulrica. 3 unga kvinnor som alla fått samma besked. att de är döende i cancer. dock känns detta inte som en bok om väntan till döden utan en bok om att leva livet till fullo. boken är fylld av vackra bilder som gör att jag kommer ännu närmre dessa 3 kvinnor.

det är en fantastisk och intim skildring där jag kommer de 3 kvinnorna mycket nära. de 3 kvinnorna har även skrivit bloggar. jag följde sabinas blogg och på så sätt fann jag denna bok.

hannes -  http://livetenligthanne.blogspot.com/

sabinas - http://mittlivsabina74.blogspot.com/

ulricas - http://ulricasboxofchocolate.blogspot.com/

det var även i denna ordning som de somnade in. hanne under tiden som boken skrevs, sabina efteråt och ulrica så sen som i februari detta år.

boken ger kraft och hoppfullhet - ej sorg. deras livsöden däremot - det ger sorg.

jag vill bara citera några rader i boken;
"den förste som skrev något om mening och inställning till prövningar, utan att använda ordet "coping" var den judiska psykiatern viktor frankl, som satt i koncentrationsläger under andra världskriget. han skrev mycket om lidandets natur och slog fast att man kan uthärda ett lidande om man ser någon mening med det hela, hur liten den än är, men man kan inte utstå ett meningslöst lidande. viktor frankl betonade att inställningen till prövningar och lidande är avgörande:"det är inte hur man har det, utan hur man tar det." vad han menade var att samma yttre lidande kan bemästras på olika sätt, beroende om man väljer att tänka positivt eller negativt, om man ser framåt eller ger upp." (s.72)

betyg 5 av 5.


 

Publicerat: 2010-03-03 Klockan: 21:41:07

skrutt är självständig

nu är skrutt så pass "stor" och självständig att h*n troligtvis skulle klara sig utanför livmodern. det mina damer och herrar - det är stort!

jag har en självständig liten bässe där inne. en självständig liten bässe som kickar, bubblar, ger sig till känna när jag klappar magen och som styr allmänt mycket därinne. en styrig bässe. sådan mor sådan bässe. för far lär bässen inte brås på då far helst av allt ligger helt still;)

vecka 26 idag. om 14 veckor är det beräknat att komma en skrutt till vår familj. skrutt är mer än välkommen! vi älskar dig redan så du kommer bli helt överöst av kärlek!!

skrutten är numera så självständig att h*n får en egen kategori från och med idag!

 

Publicerat: 2010-03-03 Klockan: 13:00:37

mina döttrars systrar

mina döttrars systrar är skriven av barbara voors. boken är utgiven 2004.

boken handlar om tre systrar och deras mamma. deras liv och deras längtan. längtan till något som de själva kan förlika sig med. lucy har försvunnit och efter att ha varit borta i 8 år ringder telefonen en dag. hon ligger i koma på ett sjukhus i usa. annie åker dit och läser för lucy. hon läser om hennes liv och deras syster mimmis liv.

det blir berättelser om att våga ta emot kärleken när den dyker upp i annorlunda skepnad, om skrivandets makt och ansvar, om samhällets osynliga förväntningar och skavande roller samt om ett oväntat lyckligt parhusliv.
mina döttrars systrar är en historia om väntan och längtan, om hur vi hanterar väntan på det vi allra mest önskar under obegränsad tid, och hur vi står ut med att sitta i dödens väntrum. medan lucy ligger stum och orörlig frågar hennes systrar sig: hur länge kan man be någon vänta på en? är längtan alltid förgäves?

betyg 3,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-03-03 Klockan: 12:44:18

ego

om det är någon gång man har all rätt i världen att vara ego så är det fan när man legat sjuk hemma. det energin har räckt till har varit att tittat runt på lite bilder på datorn. på en del bilder ser jag så frisk ut;) inte alls blek, småfet, hålögd och fettigt hår. så nu tänker jag lägga upp en del (många) av de bilderna för att bara få minnas och njuta av att det finns en tid då allt kommer ljusna....


kontentan av detta är att jag ska spara ut håret sen får linda göra vad hon vill med färgen för jag trivs både som ljus och mörk!

det blev en massa jossan på onsdagen det här! underbart!

 

Publicerat: 2010-03-02 Klockan: 20:55:43

wesson familjen

jag mår dåligt. jag är så illa berörd. efter att i 2 dagar tittat på dr phil och sedan även googlat en del om familjen wesson.

jag är spyfärdig.

http://www.drphil.com/shows/show/1324

där går det att läsa om denna hemska man, marcus wesson, som våldförde sig på sin flickväns 8-åriga dotter. när flickan var 12 år våldtog han henne första gången och vid åldern av 15 var de gifta. flickan hjärntvättades tidigt. sedan har marcus fått 9 barn med denna flicka som numera är en kvinna vid namn elizabeth.

från att dessa barn föddes separerade han dem så att pojkarna bodde för sig och flickorna för sig. mamman fick inte umgås med sina barn. marcus våldförde sig på döttrarna som även de födde honom barn och pojkarna misshandlade han dagligen och de två äldsta dumpade han sedan av uppe i bergen. (vilket troligtvis var deras räddning)

sedan en dag så hittades 9 kroppar - men det var 12 kistor till förfogande. marcus hade hunnit ha ihjäl 9 av hans barn och familjemedlemmar. mamman, 3 söner och 2 döttar klarade sig bortom denna massaker. när räddningspersonalen kom in i rummet så sökte de förgäves efter någon puls men allt de såg var kroppar staplade på varandra, varma organ och fullt med blod....................................

Marcus Wesson mug shot.jpg detta är marcus wesson

http://en.wikipedia.org/wiki/Marcus_Wesson

http://www.rickross.com/groups/wesson.html

http://www.cbsnews.com/blogs/2009/10/22/crimesider/entry5409254.shtml

http://www.trutv.com/library/crime/notorious_murders/family/marcus_wesson/1_index.html

barnen fick frågan om de tänkte på att fly? men vad kan ett barn göra? hur kan de komma på tanken att fly? de tror att det föräldrarna gör är det rätta, det sanna. att fly fanns inte i deras värld. det är först nu deras riktiga värld kan börja...

 

Publicerat: 2010-03-02 Klockan: 17:07:15

magsjuk o gravid

sista inlägget om denna trista sjukdom.

jag har en ny erfarenhet i livet.

i vanliga fall vid magsjuka är man orkeslös.

när man är gravid och magsjuk så är man död.

skrutten tar all energi som skrutten behöver och tänker att mamma hon klarar sig nog. visst gör hon det. något vimmelkantig bara.

idag har jag fått behålla min lunch och av den anledningen har jag lite energi kvar som inte skrutten tagit.

en till erfarenhet - skrutten tycker inte om när jag kräks. oj vad det sparkas efter det..........

magen knyter ihop sig och blir hård som en fotboll. antar att det är vad de visa skulle kalla för sammandragningar.


 

Publicerat: 2010-03-02 Klockan: 17:02:24

the life of david gale & the village

the life of david gale, 2003. regi alan parker.

waw! se den!

david gale är en välkänd lärare och en aktiv motståndare till dödsstraff. efter en fest anklagas han för väldtäkt på en elev. anklagelserna dras tillbaka men hans rykte är inte vad det har varit. senare döms han även för mordet på sin bästa vän - och döms då till dödsstraff. efter 6 år väljer han att prata med en journalist - 4 dagar innan han ska avrättas. varför kan tänkas? ja se den så får ni veta!

filmen är så bra. den känns äkta.

betyg 4,5 av 5.the village, 2004. regi m. night shyamalan.

en film som bygger upp storyn kring mystik, myter och lögner. en lugn och vacker film med ett avslappnat tempo som bitvis trappas upp.

filmen blir bättre och bättre och enligt mig är det en varm och fin film om människans hopp om det fina i livet. för andra är det en långsam film där knappt något händer. men det händer visst saker - inom dig!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-03-01 Klockan: 21:16:53

united

min man visade mig nyss detta klipp. kan man göra annat än att älska detta fotbollslag;)?
 

Publicerat: 2010-03-01 Klockan: 09:57:36

vattenbrist?!

varning för kort och tjurigt inlägg.....

jag har magsjuka. okej trist tänker ni. anledning nog att vara tjurig för.

men --> det blir värre.

jag har inget vatten. no water. något rör någonstans i huset har gått sönder. rörmokaren är på g och försöker återställa det. än så länge utan framgång.

tänk nu scenariot att ha magsjuka utan vatten. ingen handtvätt, ingen muntvätt.

som tur är har jag världens bästa pappa som nyss var och lämnade 6,5 liter vatten här hemma. hoppas jag klarar mig tills det kommer igång igen.


RSS 2.0