Publicerat: 2013-09-29 Klockan: 20:16:00

presentdags

så var det dags igen. denna gång öppnades paketet i efterhand då vi glömde bort det...! jag pratar om noahs paket från gudföräldrarna. detta paket skulle han ha öppnat innan han sov hos leah för ett tag sen.
 
 
men han är alldeles överlycklig över sin alldeles egna "lyslampa" som han kallar det....!
 

 

Publicerat: 2013-09-29 Klockan: 15:12:00

och bergen svarade

och bergen svarade av khaled hosseini. utgiven år 2013.
 
jag är ett stort fan av flyga drake och tusen strålande solar och såg fram mot att läsa dena bok av khaled.
 
syskonen pari och abdullah lever i en fattig by i Afghanistan. när pappan inte längre kan försörja familjen väljer han att sälja pari till en familj i kabul. syskonens saknad efter varandra ekar genom tid och rum, men den dag de äntligen återförenas är det kanske redan för sent? khaled har skrivit en hjärtslitande familjesaga om föräldrar och barn och bröder och systrar. människor som älskar, sviker och förlåter, som är i stånd att döda men också att ge sina liv för varandra.
 
en gripande bok. för första gången känner jag att jag borde läsa en bok igen - ganska omgående. det var väldigt många namn och stundvis hängde jag inte med vem som var vem. så jag skulle vilja läsa boken igen och landa i den. då skulle säkerligen betyget bli en femma.
 
betyg 4 av 5.
 

 

Publicerat: 2013-09-29 Klockan: 08:27:00

spelkväll

i fredags hade vi spelkväll här hemma. det gick ju sådär allldeles utmärkt som det bara gör ibland. det vill säga - vi vann! tack! skönt! nu får det gärna fortsätta så.
 
ja varför jag har en bild här på lovi som ser lagom road ut är för att ni måste få se de fina knapparna på klänningen.
 
 
slitigt med spelkvällar.........
 
 
 

 

Publicerat: 2013-09-28 Klockan: 20:11:03

tradition

nu har vi varit på vår årliga traditionsmiddag med mamma och pappa. ja syrran och jag. det är vi som bjuder ut mamma och pappa mellan morsdag och farsdag varje år. detta år blev valet durken. himla trevlig tradition!
 
 

 

Publicerat: 2013-09-27 Klockan: 09:02:00

mama

mama, 2013. regi andrés muschietti.
 
jag älskar skräckfilm. så jag hade höga förväntningar och för mig var det här en riktigt bra film. fråga min man så är han av annan åsikt.
 
ett par står för en utmaning att uppfostra 2 små barn som har varit ensamma i skogen i 5 år. frågan är bara hur ensamma de har varit. varför de hamnar där de hamnar får ni en förklaring för i filmen!
 
betyg 4 av 5.
 
imdb - 6.3 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-09-25 Klockan: 11:16:18

Lovis hjärta!!
 

Publicerat: 2013-09-25 Klockan: 09:29:00

fredags

i fredags hade vi vänner över på lek och middag och idoltittande. ungarna och jacke lekte nästan hela kvällen och vi andra satt och pratade:)
 
 

 

Publicerat: 2013-09-24 Klockan: 20:16:00

sjukhusfri höst

så skulle det blivit. vi skulle inte ha några besök i höst. men så blev det inte. tydligen så är det så när man lever med vacterl som sin ständiga följeslagare.
 
dock är det inget stort men det är ändå 3 sjukhusbesök varav 2 som kräver att jag uteblir från jobbet en heldag.
 
vi ska till alb på kontroll då magen inte är helt 100 och vi upplever att han är trång.
 
sedan kommer det bli en vanlig slätröntgen plus en mr med sövning. detta efter ett samtal med tropp idag. noah har klagat på värk i sitt ben i 2-3 veckor och även att det kittlar. vi har nonchalerat detta och avskrivet det som växtvärk. men någonstans i bakhuvudet så kom jag att tänka på att det faktiskt kan ha med steloperationen att göra.
 
tropp sa som så att så länge skruvarna sitter kvar så ska man ta sådant här på allvar. "förr" så avskrevs tydligen en hel del som växtvärk och på det sättet så har många saker missats genom åren på barn. så det är bara att tacka för en grundlig undersökning.
 
jag ska aldrig mer ställa in mig på att det blir en frist från sjukhus. det har aldrig blivit det hitintills och det här med vacterl verkar inte vara något vi kan styra eller planera utifrån. utan det ter sig som det ter sig.
 
som tur är så kommer mr bli på us med smärtteamet igen. då kan vi vara lugna och vi vet att det kommer gå rätt till.

 

Publicerat: 2013-09-23 Klockan: 09:38:00

fest

så var vi på fest i lördags. hemma hos davidsson/gillbergs. det var bastufest men av 10 deltagare så var det bara 4 som bastade. då jag har något på gång med njurarna så hoppade jag över drickandet. hade dock lika kul för det.
 
 
tack för festen alla inblandade. det var riktigt kul!
 

 

Publicerat: 2013-09-22 Klockan: 11:41:54

huset

jag har ju sagt att jag ska visa ordentliga bilder på huset. så äntligen har jag tagit tag i det! det kommer bli MYCKET bilder i detta blogginlägg.
 
entrén
 
 
hallen
 
 
lekrummet på entréplan
 
 
tvättstugan/skötrum på entréplan
 
 
toalett/dusch på entréplan
 
 
köket
 
 
vardagsrummet
 
 
uteplatsen
 
 
trappen upp och hallen där uppe
 
 
lovis rum
 
 
noahs rum
 
 
toalett och badkar där uppe
 
 
vårt sovrum
 
 
rummet gud glömde... klädkammaren som jag ska ta hand om någon dag snart!
 
 
vi stormtrivs i vårt lilla hus. det är alldeles lagom storlek för oss! det är lite smått kvar. som en lampa som ska inhandlas. diskmaskinen byts i skrivande stund. ja som sagt. lite smått och gott.
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-09-19 Klockan: 10:44:00

mössor

när nu hösten gjort infart får ungarna äntligen ta på sig många olika fina mössor!
 
 

 

Publicerat: 2013-09-18 Klockan: 23:50:00

kristian gidlund

nu har en fantastisk människa lämnat oss. i tisdags tog den där jävla cancern ännu en människas liv. denna gång är det ingen som jag känner privat. däremot en människa som jag har fått lära känna genom hans fantastiska texter på hans blogg...
 
http://ikroppenmin.blogspot.se/
 
det känns ruttet att denna livglada och fantastiska människa fått ge vika för cancern. dina texter kommer för alltid finnas hos oss kristian. må din familj och dina vänner klara sig ur denna kris.

 

Publicerat: 2013-09-18 Klockan: 20:43:45

gitarrens gårdsfest

i måndags var det dags för gårdsfest/föräldramöte på gitarren. det var en trevlig tillställning med olika aktiviteter för barnen på gården. noah fastnade för bolleken. oväntat....
 
 
vi gick in och kikade lite på avdelningen solen där noah går. de arbetar med väggdokumentation och det fanns en hel del roliga saker att se och läsa där inne.
 
 
fallskärmen var poppis.
 
 
efter ett tag på gårdsfesten blev alla föräldrar inbjudna på ett föräldramöte medan de flesta pedagogerna var kvar på gården med barnen. ett upplägg som fungerade bra. vi hade dock mormor och morfar på plats eftersom lovi var med!
 
 
det var en lugn och höstig kväll!

 

Publicerat: 2013-09-15 Klockan: 11:01:00

de bästa

här kommer fler bilder som jag utlovade igår...
 
 
vi hade en finfin eftermiddag hos mamma och pappa! god mat och massa lek. lugnt och skönt!
 

 

Publicerat: 2013-09-14 Klockan: 21:55:47

älskade hjärtan

 
denna sensommar är fantastisk! imorgon kommer en bunt till med bilder från dagens utflykt.
 

 

Publicerat: 2013-09-12 Klockan: 09:55:00

älskar dig för evigt

älskar dig för evigt, 2002. regi susanne bier.
 
vi började se denna film i somras på landet med mamma och emil. vi skulle se klart den ihop. mamma - den ligger och väntar här hemma så kan du se klart den själv:) emil - jag tror inte du var så jätteintresserad egentligen.
 
filmen inleds med en bilolycka där en man blir förlamad och hamnar på sjukhus med diagnosen att aldrig mer kunna gå. mannen trakasserar sjukhuspersonalen och avvisar fästmön och det gör henne än mer ledsen. hon får tröst av en läkare, make till kvinnan som körde på mannen som förlamades. där säger jag inget mer....
 
betyg 3,5 av 5.
 
imdb - 7.6 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-09-11 Klockan: 09:48:00

brand

jösses. jag har ju glömt att berätta att jag, carolina, carita och resten av alla som var på friskis fick utrymma lokalerna för några veckor sedan. brandlarmet gick och allt gick sansat till om än var det en och annan chockad människa. främst de som skulle hålla i organisationen. det var ingen övning utan det var någon typ av brand och främst rökutveckling i männens omklädningsrum. folk kom ut i träningskläder eller med handduk i håret...
 
det var en upplevelse det också...
 
 

 

Publicerat: 2013-09-10 Klockan: 09:47:00

pink ladies

nu är det roligare än någonsin att träffa pink ladies. numera är det bara jag och karin som är på jobbet. sadde, lisa och carita är föräldralediga. marie jobbar på erla och milla på silverdansen. så nu är dessa träffar mycket värdefulla. denna gång sågs vi hemma hos oss. det var jag som var värdinna för kvällen.
 
 
tack gänget! ses igen hos milla i november!
 

 

Publicerat: 2013-09-09 Klockan: 08:58:00

lampan är uppe

förra helgen kom familjen knutsson på besök. vi åt, ungarna lekte och vi satt och pratade länge. inte nog med det. helt plötsligt var vår lampa igång. något som såg ut att bli ett litet projelt visade sig efter ett tag vara ett litet större projekt än väntat.
 
tack erik! nu har vi återigen ljus i vårt hem!
 
 
förresten stilen lovi har på gunghästen är hennes standardstil när tv´n kommer på. upp med fötterna på handtagen och luta sig tillbaks....
 

 

Publicerat: 2013-09-08 Klockan: 20:29:00

kottebanan

kottebanan är ett ställe som vi besöker då och då med jobbet. jag och sadde har också varit där en del med elliot. men noah har bara varit där en gång... så nu var det dags att besöka kottebanan igen. det var en härlig eftermiddag med superväder, en glad noah, en matilda som var där ett litet tag och en mindre glad lovi. men det var härligt ändå. nu blir det ett besök i vår igen om inte tidigare...!
 
 

 

Publicerat: 2013-09-07 Klockan: 20:21:28

lovis hjärta

i onsdags var det dags för att besöka sjukhuset igen. dock inte med noah. utan det var lovis tur att kolla upp hennes hjärta. hennes av-septumdefekt skulle kollas upp. hon föddes med hål mellan kammrarna. som alltid är det med viss nervositet som jag stiger in i sjukhuset. jag vill inte vara där. inte med mina barn. men nu stegade vi mot ultraljudet.

vi fick kliva in på utsatt tid vilket uppskattas. vi testade direkt att lovi fick sitta i mitt knä.
 
 
ja det stämmer flickebarnet har en napp. vid 13 månaders ålder har hon bestämt sig för att det kan vara gott att smaska på då och då. med sång, leksaker och äpple så gick det att genomföra undersökningen. efter ca 25-30 min fick vi komma ner och springa lite medan röntgenläkaren skulle räkna ihop värdena.
 
 
när vi skulle kliva in i rummet igen efter att ha varit ute i korridoren så tårades mina ögon. lukten, miljön, känslan, atmosfären.... allt. jag slungades tillbaka i tiden. på alla otaliga sjukhusbesök med noah. på de sammanlagt månader vi varit inlagda. usch... jag sa till sadjad att jag hoppas vi aldrig mer behöver läggas in med noah. oh vad jag önskar att det vore så.....
 
eftersom värdena såg lite lustiga ut kom läkaren in och gjorde om undersökningen. men då fick vi inte sitta utan fick lägga oss på britsen. detta då hon hoppades på att det var det som gjorde att värdena avikte. alltid en stress och oro inom sig när vi tvingas göra om undersökningen. jag hinner tänka så många tankar....
 
men tack och lov så var det stolens fel att värdena såg konstiga ut. för när vi låg ned på britsen så blev värdena normala och allt såg bra ut för ögat. nu ska läkaren kontrollera bilderna ordentligt och efter ca 1-3 veckor brukar vi få ett definitivt svar.
 
men det känns som om vi kan slappna av. det känns som om detta med lovis hjärtfel är ett avslutat kapitel. jag hoppas det stämmer. när hon föddes gav de oss 3 alternativ. 1. att det skulle växa igen. 2. att det skulle behöva åtgärdas. 3. att det skulle kvarstå men att vi inte skulle behöva åtgärda det.
 
 
med lättade steg gick vi ifrån sjukhuset....!
 

 

Publicerat: 2013-09-07 Klockan: 19:39:00

william

nu har lisa och billy fått sin lilla william. nu och nu. han blev en månad idag. förra helgen var vi och besökte honom hemma hos dem!
 
 
så fina hela lilla familjen!
 
vi hade även våra två "små" med oss.
 
 
nästa gång vi åker hem till dem kommer de ha hunnit flytta till hus. det ska bli spännande!
 

 

Publicerat: 2013-09-04 Klockan: 09:17:00

"gudsyskonen"

de har verkligen funnit varandra. noah och matilda sen länge tillbaka och lovi och jullen hittar varandra mer och mer! de kommer verkligen ha glädje med varandra!
 
 

 

Publicerat: 2013-09-03 Klockan: 09:15:00

orkanen

den yngsta familjemedlemmen är den största orkanen i vår familj. hon har en framfart som få och styr och ställer med allt. det finns ingenting som är omöjligt för henne och är det omöjligt av någon anledning så får ALLA höra det. ingen kan undgå hennes röstresurser då.
 
men underhållande är hon. sist vi var i leksaksaffären prövade hon allt. då menar jag allt. hon prövade även på att ta ut alla kartonger från hyllan och själv sätta sig där. så nöjd....
 
 
precis som brorsan har hon en förkärlek till alla teletubbies... det är tydligen roliga figurer det. ja tydligen.
 
 

 

Publicerat: 2013-09-02 Klockan: 21:03:10

den där djurparken alltså...

... den levererar gång på gång på gång. så även igår. fantastiskt väder och glada ungar. jaja mestadels iallafall. de här ungarna mötte upp redan på parkeringen och höll ihop sen.
 
 
det här lilla spektaklet vandrade omkring i parken och blev mest arg när vi tyckte hon skulle sitta i vagnen.
 
 
jullen snodde bästa platsen i kärran!
 
 
slängbössor och kameler....
 
 
så fort noah ser ett "hål i väggen" springer han dit och sticker in huvudet och ska bli fotograferad. lillasyster fick bli en varg.
 
 
vi lunchade inne i lagunen. åkte karusell. kikade på nya lilla elefanten och titta på rovfågelshowen.
 
 
helt plötsligt fick vi en fjäril och en tiger:)
 
 
3 barnvagnar.... de var rätt tomma stundvis då barnen tyckte kärran var väldigt exklusiv.
 
 
vi träffade på sara, victor, egil och ivar i parken!
 
 
bamse myste med kidsen!
 
 
innan vi kände oss nöjda med dagen hängde vi ett tag på bamses värld.
 
 
tack myrbergs! det gör vi om igen:)
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-09-02 Klockan: 09:11:00

<3

 

 

Publicerat: 2013-09-01 Klockan: 20:11:00

bord

tänker mig ett sånt till baksidan. vad tror ni?
 
 

 

Publicerat: 2013-09-01 Klockan: 09:09:00

gitarren

vi hade trott att noah skulle fortsätta på galaxen efter sommaren. då nya förskolan gitarren inte hade plats. men så fick vi en kallelse några dagar innan det var tänkt att gå tillbaka till förskolan. blandade känslor. allt är så tryggt med galaxen och vi trivdes så bra. personalen visste allt om noah och han har kompisar där som längtar efter honom och han efter dem.
 
 
men då gitarren är den förskolan vi tänkt oss så tackade vi ja. vi var där och lekte någon dag innan det var dags för första dagens inskolning. barnen röjde loss på gården.
 
inskolningen gick jättebra och noah bekantade sig snabbt med pedagogerna och lokalerna. även med en del barn. till hans lycka finns babblarna lite överallt....!
 
 
han hade inskolning i en vecka och nu har han gått en vecka som vanligt. han trivs men han har inte så många kompisar som han hade på galaxen. främst för att det mest är 1-2 åringar på hans avdelning. han står på "väntelista" till en 3-5 årsavdelning. men han har funnit några pärlor i gruppen.
 
jag har bara varit där 2 gånger än eftersom sadde styrt med det mesta. det känns bra men jag saknar sättet vi skämtade med galaxens personal. men om någon månad kanske vi gör det även med gitarrens personal. jag saknar även sättet pedagogerna på galaxen kände noah. men det kan vi inte kräva efter 2 veckor på gitarren;)
 
det kommer bli toppen. men visst saknar vi galaxen....! dags att ta farväl av galaxen om någon vecka eller två....!
 

RSS 2.0