Publicerat: 2009-02-28 Klockan: 10:53:18

första festen

japp ikväll går den första festen av stapeln hemma i den nya lägenheten. en beryktad inflyttningsfest. det ska bli alla tiders och jag är mer än lite partysugen! hoppas det håller i sig! ikväll ska det nämligen röjas! men mamma och pappa var lugna ---> med måtta! kanske inte riktigt lika hög musik som på den gamla goda tiden på smedjegatan men lika roligt ändå! även för att min man ska bli nöjd, han tycker nämligen att musiken överröstar alla samtal och nej så ska man ju absolut inte hålla på när man nästan nått den ärbara åldern 29. oh nej! ;)

igår hade vi date. det var en underbar och välbehövlig kväll. nästan första kvalitetstiden sen vår bröllopsdag om man bortser från resan. vi satt på pappa grappa i över 2 timmar och skrattade, busade och pratade en massa! bion var helt klart överreklamerad. eller kanske var det min avsky för denna sport (wrestling) som gjorde att jag inte tyckte om den. det var för att tillfredställa min man vi såg den men inte ens han tyckte om den. visst porträttet av de trasiga själarna var gripande men det räckte inte. det bästa med filmen var musiken!

jag måste klämma dit 3 ord till jag fått!
jecka - seriös
milla - omtänksam
sussi - pålitlig

och mimmi jag tror som du; mina andra egenskaper måste överträffa min planerande sida... *hihi*

 

Publicerat: 2009-02-26 Klockan: 22:02:53

mobilfritt dygn

igår antog jag en utmaning. nu är den utklarad. för att se vad det var för utmaning klicka på namnet hanna i inlägget nedan. så hur var det nu att vara utan mobilen i ett dygn. inte så farligt...

det värsta med hela dygnet var att jag inte visste vad klockan var vid olika tidpunkter då jag använder mobilen även som klocka trots att jag har mängder av snygga klockor hemma. på jobbet gick jag även av vana till mitt skåp vid några tillfällen för jag skulle kolla om jag hade fått några mess. men jag kom alltid på mig innan jag öpnnade skåpet.

sedan så är jag ju en sådan person som oftast har mobilen på ljudlös för jag vill själv välja när jag ska bli nådd. av samma anledning hatar jag msn och det nya på facebook som gör att man kan chatta med varann. jag vill välja när jag ska ha sådana samtal.

vad hade jag fått när jag väl satte på mobilen? 5 mess o 2 missade samtal.

kontentan av detta dygn är att det kommer bli fler sådana här dygn!

men nu till en rolig egogrej som mobilen hade med sig idag. fick ett mess av maria där man skulle skriva ett beskrivande ord om personen i fråga. jag skickade vidare till några vänner o de svarade såhär om mig.

vickan - glädjespridare
mimmi - omtänksam
carita - linslus
charlotte - rocker
maria - sprallig
adel - underbar o cool så han hittade på ett nytt ord - undercool
erika - värdefull
lotta - stark
karin - äkta
sadjad - älskad
annie m - sprudlande

vem vet det kanske kommer fler ord om det droppar in mer sådana här mess...

 

Publicerat: 2009-02-26 Klockan: 17:56:32

dagens i-landsproblem

jag och min vän karin promenerade på rasten liksom vi alltid brukar göra. vi diskuterade olika saker och ting och plötsligt kom vi in på hur jobbigt det kan vara att borsta tänderna på kvällen när man är trött samt att ta sig in i duschen. för att inte tala om hur jobbigt det är efter duschen med att torka sig, smörja in sig, borsta håret etc... ganska omgående efter den diskussion tittade vi på varandra och nästan skämdes... herregud vilka i-landsproblem man dras med.

hmm...

det kommer ännu ett inlägg ikväll. det är nämligen som så att jag har antagit hannas utmaning om ett mobilfritt dygn. utvärdering kommer...

 

Publicerat: 2009-02-25 Klockan: 20:44:39

överraskningtitta vad som låg i mitt skåp på jobbet idag! av sådant blir man lite extra glad och så får man en bra dag!! tack vännen!


 

Publicerat: 2009-02-24 Klockan: 20:44:36

bara för att det är så kul!

ja jag är bara tvungen. detta kan ha blivit min nya hobby! idag har jag varit barnvakt åt matilda. visserligen bara ca 30-40 min men det var mysigt!! nu ska jag ägna mig åt räkningar i soffan medan tv´n visar united - inter.emilgustavlook into the eyehihi så illa bild...min kända man...min första gång i vogue men kanske inte den sista ;)vi två i tidningen!reflektion!mm du doftar gott mi love!konst skapas!

 

Publicerat: 2009-02-23 Klockan: 15:43:58

datorns underhär är sidan några av er efterfrågat! håll till goda och njut!

klicka här!

 

Publicerat: 2009-02-22 Klockan: 20:32:10

snömysvi har haft några härliga timmar i snön idag tillsammans med e. det var snökrig av hela slanten! det var riktigt skönt ute och både jag och sadjad saknade sälen när vi var i vårt esse. när e åkt hem så begav vi oss till jobbet för att låna skrivaren för att skriva ut festprogrammen. vi justerade dem och gjorde dem korrekta.. ett arbete som tog mer än 4 timmar. men nu är vi klara och ska kopiera upp dem tillsammans med wallentin. det är ju bara 5 veckor kvar nu...

sadjad var ju på sin lagfest ett tag igår. han "tappade" bort sin mobil. han var säker på att den låg i pb´s bil. men nej det gjorde det inte. då var han säker på att den låg i klubblokalen - men nej det gjorde den inte. då var det en lagkamrat som sa till sadde att han gick ju ur bilen för att lätta på trycket. denna kamrat följer med och visar exakt vad det var. de ringer telefonen och tro det eller ej... men under snön så är det något som ringer. efter ca 18 timmar i snön så fungerar telefonen fortfarande. det är bra betyg för en telefon!

veckan som följer....
må - jobba. tjejkväll hos annah.
ti - jobba. umgås med milla o matilda. sjukgymnasten. barnvakt åt matilda ett tag!! fixa räkningar.
on - jobba. avdelningsmöte.
to - jobba. massage.
fr - jobba. date åt sadjad.
lö - träna. inflyttningsfest hos oss. utgång.
sö - softa.. städa o tvätta

jag liksom de flesta andra har fastnat vid sidan där man kan göra väldigt coola saker.... ett smakprov!


 

Publicerat: 2009-02-21 Klockan: 21:07:30

schlager

ja det här med schlager är ju visst ett fenomen utöver denna värld. alla pratar om det och alla verkar vara insatta i det. alla utom jag. jag har nu sett ungefär en halv låt, den med bwo. vad är det som gör svenska folket som galna alla dessa veckor? hmm.. tacka vet jag förr när det var en tävling. då orkade jag med det. men nu har de ju dragit ut på eländet.

igår hade vi middagsbjudning för mamma och pappa och såg även till så att de fick en skön timme i relaxen på world class. såhär avslappande var de efter den timmen...idag kom "lilla" e till oss. efterlängtad av oss som alltid! vi har varit på busfabriken och röjt tillsammans med resten av norrköpings befolkning. väl hemma har vi slappat och myst. jag har varit en sväng hos caroline och firat henne på hennes 29-årsdag. nästa år du vännen.. då är vi inte så unga längre. caroline var lika snygg som vanligt och väldigt stolt över hennes nya present som hennes älskade hade köpt till henne.nu är sadjad iväg på lagfest och jag o e myser här hemma med ostbågar, spring, bus, drakar och annat underbart!

halsbandet och örhängena som jag har på mig är från iran. det var bahareh som köpte dem i somras! lite kuriosa!

ha en härlig lördagskväll alla läsare!

 

Publicerat: 2009-02-20 Klockan: 15:42:03

modemedveten

såhär läcker var jag igår när jag röntgade ryggen....om ca tio dagar får jag svar. ikväll blir det middag o lyx för mamma o pappa!

 

Publicerat: 2009-02-18 Klockan: 21:21:46

tarantino plus pitt

nej men det kan inte bli annat än succé. pierre har redan lagt upp klippet men herregud jag måste också göra det. vilken sjuk film detta kommer bli. grym, välspelad, blodig och bara sådär supercool som tarantino kan få den!

eller vad säger ni?

 

Publicerat: 2009-02-17 Klockan: 21:06:31

matildalilla sötnosen har varit på besök hos oss idag!! då passade vi på att njuta!


 

Publicerat: 2009-02-17 Klockan: 16:08:16

tjocka kocken

idag har jag, milla o matilda varit på tjocka kocken och kollat läget. det blir nog bättre än vad jag väntat. det går nämligen att ha bordsplaceringen som jag hade tänkt mig!!

ikväll kommer milla o osse o lilla kickan hem hit o då ska vi planera mer om festen!

puss o hej

 

Publicerat: 2009-02-16 Klockan: 21:07:26

festprogram

oh jag hade glömt vilket slit det var att ordna med festprogram och dylikt.... (observera självironin...)

ja men det är ju ingen hemlighet - men att det var såhär. jag är den tekniska av oss två och får därför göra det mesta med detta pill. men jag har inte störst tålamod av oss två vilket skulle vara en fördel.

men det börjar falla på plats nu. så det finns nog hopp om livet. jag är trött och slutkörd nu. ska snart lägga mig och läsa. och ja klockan är inte mer än 21.06. men jag ska även gå upp 5.20 imorgon... hujeda mig...


 

Publicerat: 2009-02-15 Klockan: 18:59:16

utmanad

Blivit utmanad av Johanna! :)

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker? bloggen, facebook och gmail

2. Sjunger du hemma eller i duschen?  på jobbet....

3. Kan du spela något instrument, vad? nja det enda som jag kanske kan spela lite på är piano

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär?  på att skriva själv? allt ifrån 0 min till 90 min kanske? på att läsa andras bloggar allt mellan 15 min till 120 min per dag

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar? katrin och hanna

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit? ingen aning.. ingen av de ovan nämnda iaf även om de har jävligt underhållande bloggar. kanske magnus i lets dance;)

7. Alla samlar på något, vad samlar du på? gamla biobiljetter

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing? nog mer en tuffing än en mes iaf

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film? johan glans

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda? udda och udda.. att organisera saker med hjälp av listor men det är nog inte så udda utan ganska vanligt. kanske mitt intresse av autism och andra funktionshinder, dvs hjärnans sätt att vara på...

jag utmanar alla de som vill göra denna lista!nyss hemkommen från milla där vi har haft desperete! 4 avsnitt blev det! längtar redan tills nästa gång. denna vecka är lika full som den vi precis avslutar...

må - jobba. till milla o matilda tillsammans med imtisal.
ti - jobba. till tjocka kocken med milla o matilda o sedan ska vi ha myrbergs på middag hemma och planera festen lite mer ingående (osse är ju toastmaster)
on - jobba o träna
to - jobba. träffa mimmi. en promenad o kvällsmat någonstans.
fr - jobba. ha middag här hemma för mina föräldrar.
lö - stödfamiljshelg. träna. till busfabriken. jag till caroline en sväng o uppvakta henne. hemmamys med e.
sö - stödfamilj. festplanering o bestyr.

 

Publicerat: 2009-02-14 Klockan: 23:44:42

jag och min partner

Josefine och Sadjad

En liten lista jag snodde från Annie

Jag & min partner:

Vad heter ni? Josefine Karin Spalle och Sadjad Mofarah Azari

Har ni några smeknamn på varandra? Älskling, gumman, gorg, gadjad, sadde, jossan, jossá, koshtimatch

Hur träffades ni? 
Det är ju en tolkningsfråga då vi känt till varandra sen vi gick på mellanstadiet men i seriöst tycke genom jobbet

Hur länge har ni varit tillsammans?
2 år och 2 månader

Är ni förlovade?
Ja, och gifta!

Bor ni ihop? Ja

Har ni barn? Nej

Har båda körkort? Nej, bara jag.

Kommer du ihåg er första kyss? Ja

Vem sa "Jag älskar dig" först? Det var nog jag men vi hade varit nära flera gånger båda två.. orden tycker om dig blev snabbt för fjuttiga

Vem är äldst? Jag

Vilka stjärntecken är ni? Jag är tvilling/kräfta och Sadjad vattuman

Vem fyller först på året? Sadjad

Vem är längst? Jag, 173 cm

Vem sjunger bäst? Jag även om inte det säger speciellt mycket... jag har kvar ditt svar annie...

Håller ni i handen på stan? Oftast

Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja absolut. Redan från mellanstadiet visste vi vilka vi var och sedan så var min dåvarande pojkvän nära vän med Sadjad. Ett par år senare träffades vi på samma jobb och arbetade ihop i flera år innan vi upptäckte varandra med nya ögon.

Vad har ni gemensamt? Hemmakvällar, kompisar, värderingar, vår ärlighet och filmintresse

Blev du kär i första ögonkastet? Nej

Har ni någon speciell låt? Ja, Av längtan till dig, Den bästa dagen i mitt liv mm

Har ni några "fri kort"? Nej!

Har ni stora framtidsplaner? Eftersom vi bor ihop, är förlovade och gifta samt redan åkt på olika semestrar ihop så står nog barn näst på listan! Men när får vi se.

Har ni gråtit i varandras armar? Nja, mest jag som är känslomässig, Sadjad visar känslor men mest glada.

Har ni varit utomlands tillammans? Ja i Grekland och Egypten. Snart även England och Spanien.

Vilket är ert bästa minne? Giftemålet den 17/12 2008 utan tvekan

Vem lagar bäst mat? Det är en jämn match men eftersom Sadde oftast lagar mat så får jag nog skriva honom så att han fortsätter;)

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Tränar, träffar vänner, äter mat och softar i soffan

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja oftast1

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej

Blir du lätt svartsjuk? Nej men jag kan bli det ibland.

Ringer eller SMS:ar ni mest? Mest sms

Brukar nån av er prata i sömnen? Jag pratar och Sadjad snarkar. Skillnaden är att Sadjad låter mig prata men när han snarkar får han en armbåge i revbenen. Jag får panik när folk snarkar... Ja du annie jag bytte bara ut namnen där ;)Ikväll har vi varit på durken och det var riktigt mysigt. vi har även insett att vår bröllopsfest är om exakt en och en halv månad vilket innebär att vi behöver lägga på ett kol angående program, bilder och sådant pyssel. men det ger sig efter tisdagens rundtur till tjocka kocken så vi får se lokalen ännu en gång. eller jag, milla o matilda + kameran!

 

Publicerat: 2009-02-14 Klockan: 16:46:03

alla hjärtans dag kalas

idag har vi haft kalas för min man. han fick en massa fina födelsedagspresenter. själv tyckte han nog bäst om en massa olika öl och en man united tröja ;)

om lite mer än en timme ska vi ta en promenad till durkslaget där vi ska inta vår alla hjärtans dag middag!! hoppas att du hade ett roligt kalas älskling!

 

Publicerat: 2009-02-14 Klockan: 00:39:01

panik

för 3 minuter sen var alla bilder på min dator borta. det var inte en rolig erfarenhet ska jag meddela er. sen så knäppte det loss lite i datorn och vips så fanns de igen. det var tur för annars hade jag inte varit roligt sällskap denna helg...pb o rasmus åkte hem för ca en timme sedan. det har varit en rolig och god kväll med igenkännande skratt ur vardagliga historier. underhållande kallas det för! tack för kvällen!

nu till lite nostalgibilder när min dator väl bestämde sig för att visa bilder igen!


min farbrors fru gun, pappa hasse, mamma nonne och 2 vänner till dem!


söta familjen bestående av pappa, jag o syrran


jag som liten knodd


här är vi söta igen men denna gång med mamma


jag och pappsen


familjen för ca ett halvår sedan!

nej nu ska jag snart gå o sussa. imorn är det iväg o köra combat innan det kommer ett gäng som ska fira min man!

 

Publicerat: 2009-02-13 Klockan: 17:11:03

morgontrött gorgja min älskling var lite trött när jag började sjunga ja må han leva med min hesa morgonstämma. men han kvicknade till lite när han såg en massa paket. han skulle kunna ha sin födelsedag varje dag. paket är nog bland det roligaste han vet!

vi var ju som sagt på kurs och passade på att luncha med milla o matilda också. matilda hade sina stora blå öppna ett tag men sedan blev hon så trött så trött...ikväll kommer pb o rasmus hit så snart ska jag börja förbereda lite inför maten!

 

Publicerat: 2009-02-12 Klockan: 18:16:46

utmanad

Blev utmanad av Erika! :-)

Regler:
- Gå in i mappen mina "bilder"!
- Gå till sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
- Släng upp bilden på bloggen och skriv nånting om den.
- Utmana sex andra personer och länka till dom.detta är jag o sadjad under en av våra dater. detta var då en av mina dater från april 2008. vi hade precis varit och ätit på pappa grappa och satt och njöt av vårsolen innan vi skulle gå på bio!!

jag utmanar:
Milla
Hanna
Pierre
Osse
Nordströms
Malin

 

Publicerat: 2009-02-11 Klockan: 22:22:03

grattis

min man fyller 28 år om mindre än 2 timmar. grattis min stora älskling, nu är vi lika gamla i ett par månader. hur ska denna morgondag firas? jo lite frukost och paket på morgonen och sedan ska vi två på en konferans i loui de geer imorgon. så jag får nog bjuda min man på lunch någon stans och sedan blir det inte mycket mer firande än så;)

hem och då kommer linda med barnen och efter det ska sadjad träna... men på lördag kommer lite släkt och några vänner.

jag är trött nu... jag har nyss slumrat ca 40 min i soffan men nu ska jag vara lite effektiv innan sängen väntar på allvar.

som sagt min man fyller år... hihi... MIN MAN! det känns lika spännande att yppa de orden varje gång.

grattis min underbara älskade man som orkar med mig trots (eller kanske på grund av) mitt alldeles eget sätt att bete sig. du gör så att varje dag fylls av glädje och konstiga små upptåg. jag älskar mitt liv tillsammans med dig min tokboll. 

Publicerat: 2009-02-10 Klockan: 20:55:10

cornelia - sömntutanidag var  vi hos en liten sömntuta.. men ett par gånger fick vi se hennes vackra ögon! vi har slappat ett par timmar hemma hos familjen davidsson/gillberg. evelina var en mycket stolt storasyster. hon passade på att köra med sadde så de städade hennes rum tillsammans.vi hade en toppenkväll och åt, myste och skrattade. vi passade såklart på att mysa med både evvan och cornelia. vi har ju vanan inne nu från lilla matilda.idag gjorde jag även naglar hos matilda på bio sculptere på drottninggatan. den tjejen har så sjukt mycket idéer den tjejen. detta var sista gången till studentpris (225:-). i fortsättningen kommer det blir mellan ca 300-550 beroende på vad jag väljer. men med den kompetensen och den fantasin så säger jag bara varsågod och ta mina pengar!slänger in 2 bilder på lilla emil från vår sista kväll i sälen. lilla och lilla... han masserade allas fötter - och det var gudomligt. sedan gick han på ryggar, vader och vad man än ville. tack gubben!! 

Publicerat: 2009-02-09 Klockan: 19:42:17

present

idag fick vi vår present av våra kollegor! ja bröllopspresent då, något försenad ;)

300 kr på pappa grappa och 200 kr biocheckar. en alldeles underbar present. på tal om kollegor kan jag nämna att jag har haft lönesamtal idag. det gick riktigt bra och chefen tyckte nog som jag att jag är en riktig pärla!

imorn vankas bebis gånger 2 då milla kommer till jobbet med matilda och vi ska till cornelia!!

 

Publicerat: 2009-02-07 Klockan: 15:30:26

hemfärd

sitter i bilen och har ca 3 timmar kvar av resan. jag känner mig som en drottning av uppdateringar denna vecka. sällan brukar jag uppdatera såhär ofta 1-3 ggr om dagen. det är ju fasligt mycket. men så det var det. nu är jag nog tillbaks till mina 3-7 ggr i veckan istället. det är inte det att det har hänt mer denna vecka men jag har haft mer tid. vi har bara behövt laga mat 2 ggr denna vecka, ingen städning och knappt något plock. deg i soffan och bara mystid helt enkelt. vem vet jag kanske finner tiden hemma med nu när jag fått mersmak.

igår satt vi vid middagsbordet och alla fick säga sitt sämsta och bästa med veckan. nu tror alla divaztjejerna att det var mitt påfund men så var inte fallet utan det var sadjads. ja det bästa för mig var frihetskänslan under kvällsåkningen. det var obeskrivligt. att susa omkring i halvmörker och njuta av vädret, åkningen, omgivningen och åkningen. sen var det även en succé att se duo jag igen. jag älskar dem och det röj de alltid för med sig.

sadjad kommer bli ledsen om jag ej skriver att det var roligt att se hans framsteg och att han faktiskt lyckades lära sig att åka. från att stå i grön (mycket lätt) backe och vägra släppa taget till att utan större problem ta sig ned för röd (medelsvår) backe. första åket tog 45 min för sadjad och sista ca 2 min... min man har lärt sig att åka skidor!!

veckan som följer visade sig vara ganska fullproppad...

sö - tvätta, vila och förbereda inför olika saker
må - jobb. lömesamtal. kvällsmöte.
ti - jobb. naglar. sjukgymnast. till davidsson/gillberg och kika på lilla cornelia
on - jobb. träna.
to - kurs. sadjads födelsedag. linda, danne, wilma och melker till oss.
fr - jobb. pb o rasmus till oss.
lö - träna. sadjad ha fördelsedagskalas hemma. ut och äta på kvällen.
sö - desperete!!


så det där om att finna mer tid att blogga på får vi se....


 

Publicerat: 2009-02-06 Klockan: 19:46:22

sadjads fjärde dag!


 

Publicerat: 2009-02-06 Klockan: 19:41:37

titt på fan... jag lyckades!


 

Publicerat: 2009-02-06 Klockan: 17:05:27

våffelstugan och bastubadsåhär har det sett ut var och varannan kväll utanför vår stuga.... våra grannar måste ha fått en billig underhållning!idag kändes det som den kallaste dagen även om det ej var det. titta på skylten, det ser så kyligt ut...våffelstugan i hundfjället har fått sitt traditionella besök. mums. ikväll är det vår tur att fixa maten och sedan blir det lets dance i soffan. imorgon bär det av hemåt!

 

Publicerat: 2009-02-05 Klockan: 18:01:00

du och jag

after ski på högis med världens bästa du och jag som spelar!!smålulliga systrar...lite brottning i snön efter after ski...http://www.youtube.com/watch?v=7QHnpz-3sqQ&feature=channel_page

http://www.youtube.com/watch?v=qqQJyfqpqJU&feature=channel_page

alltså jag har verkligen försökt att få in filmen på ett sånt där snyggt sätt.. ska testa mer sen.... filmen är från idag o visar sadjads framsteg! o jag då....

 

Publicerat: 2009-02-05 Klockan: 14:07:00

snart är det dags för after ski....idag var det sämst väder än så länge. det var inget kallt, -6 grader men det var vindigt och dimmigt. idag tog sadjad ett nytt steg i sin utveckling genom att åka stolslift plus att åka i röda backar!ute i backen!idag åt vi uppe i toppstugan. det var god svampsoppa och öppen eld. syrran hade förfryst sina fötter så wallentin fick värma dem lite.snart ska vi iväg på after ski. det är du och jag som spelar. världens bästa coverband.

jag ska utforska vägar och se hur man lägger upp videofilmer på bloggen. någon som vet?

 

Publicerat: 2009-02-04 Klockan: 20:00:00

lammet och grisenvi har precis varit o mumsat mat som har fyllt våra magar och varit en upplevelse för både smaklökar och synen. här nedan är några smakprov.några av profilerna. gruppfoton kanske kommer senare för de finns nämligen i en annan kamera.såhär mysigt hade 5 av oss 8 i morse....... 

Publicerat: 2009-02-04 Klockan: 12:25:32

bebisar

jag undrar hur de 2 nykläckta bebisarna har det i norrköping. lilla matilda som jag har träffat en hel del gånger än så länge och mer kommer det bli. och så den alldeles nykläckta som jag aldrig har sett ännu. hon föddes den dagen som vi åkte till sälen. lilla cornelia... jecka och danne har blivit tvåbarnsföräldrar!! *grattis*


jag måste bara slänga in en rolig sak här.... tankvärt!


 

Publicerat: 2009-02-03 Klockan: 19:13:24

kvällsåkningsen har vi här ett bevis på sälens starkaste man...


 

Publicerat: 2009-02-03 Klockan: 14:53:57

-17 grader och underbar åkningigår kom spindelmannen på besök till ungarnas förtjusning. idag har emil provat dräkten med en kudde i. denna dräkt inklusive kudden är det jag just nu lutar huvudet åt. skönt!!idag visade graderna minus 17. det var kallt men oerhört skönt. vi var klädda för det och frös inte en enda gång. sadjad svor lite när pappa och jag fick med honom på en annan backe. så pappa fick agera transport nedför backen.fin utsikt!vi träffade på kidsen i backen. såhär såg sadjad ut en hel del utav tiden. men varftefter fick han kläm på det. numera hanterar han svängarna och kan STANNA. så han är laddad för morgondagen. vi andra ska även satsa på kvällsåkningen ikväll!ikväll kommer en kvällsblogg med fina bilder!

 

Publicerat: 2009-02-02 Klockan: 14:52:20

längtaroh vad jag längtar till morgondagen. till att få åka skidor själv! idag var jag med ut och tittade ett tag på de andra. sadjad klarade sig hyfsat. första åket tog ca 45 min.... det var ett åk som sedan tog ca 3 min för honom... (då förstår ni vidden av problemen som uppstod under första åket)..igår sa sadjad att ett åk tog ca 1-2 minuter, att han skulle åka 10 åk och han ifrågasatte varför man var tvungen att stanna i backen. han tog tillbaks alla de påståendena ganska fort! kika på gustavs snygga jacka!sadjads premiär i en knapplift!se här!! mc ski - mc drive. *hihi*


jag låg o vilade i väntan på de som åkte.sadjad fick sin egen lift för att komma hem till stugan.vi utövar akrobatiska konster i stugan när det är dags att avlägsna pjäxorna. firandet i stugan efter en lyckad första dag!en promenad i snölandskapet och mys med varm choklad!hälsningar fråmn ett underbart soligt snöland!

 

Publicerat: 2009-02-01 Klockan: 20:27:27

vi har anlänt!här var medan vi satt i bilen och helt plötsligt blev det snö, sedan kom en välbekant gammal skylt och efter ett tag blev det som ni ser lite kallare...när vi var framme var det dags att hyra skidor och bara det var en fröjd att se när sadjad skulle göra. här är backarna som vi kommer slira nedför snart!när vi kom till stugan fick pappa ett paket. det var en första bandet låda som ulla och eva hade ordnat till pappa där det stod hasses skidskola på! klockrent. även en sjukskrivning så sadjad kan sjukskriva sig när han ramlat omkull... det kallas humor på hög nivå.emil provar spikmattan. sadjad och jag gick ut på promenad och köpte liftkort. jag kommer inte ge mig ut i backen imorn utan väntar tills på tisdag. kanske har jag blivit bättre då!vi frös i stugan så vi gick in och värmde oss med kläder på. här nedan kommer en som har bastat och gjorde som man ska göra i fjällen....han vände så snabbt i snöhögen att jag ej hann fotografera det...

sähär ser jag och gustav ut.... vi är då de 2 nördarna i familjen.tack conny som räddade denna vecka genom att kunna ta reda på vår pukkod till datorn efter att sadjad varit så säker på vår kod!!

 

Publicerat: 2009-02-01 Klockan: 10:10:27

on the road

ja det är ett historiskt ögonblick i josefines blogghistoria. det är ett on the road inlägg. jag känner mig oerhört teknisk och modern när jag sitter och bloggar från bilen. herregud det kanske till och med är unikt. vem vet? jag kanske är först i världshistorian med detta högst tekniska fenomen. NOT som borat skulle ha lagt till i efterhand.

jag är fortfarande sjuk. har en lustig huvudvärk som är konstant och har lokaliserat sig till ett visst ställe. näsan är en grötig historia, min hals ett öppet sår och jag tränar magen genom hostattacker.på återseende. jag antar att vissa läsare är lika förväntansfulla som jag över morgondagensblogg med BILDBEVIS på sadjads första tripp nedför backen. fast för att komma nedför måste han ju upp först och det vet vi ju ännu ingenting om.

RSS 2.0