Publicerat: 2014-04-30 Klockan: 16:52:53

sommargänget

4 gånger per år ses vi. i lördags var det dags igen hemma hos hellmans. riktigt trevlig eftermiddag och kväll i solskenet. kontrast mot denna valborgsmässoafton....
 
 
danne fastnade tydligen inte på bild...
 

 

Publicerat: 2014-04-27 Klockan: 21:05:11

medan trallen blev lagd...

i måndags jobbade sadde, conny och osse på med trallen. ett arbete som tog sitt lilla tag så det var tur att allt förarbete var gjort.
 
 
medan trallen blev lagd var jag och barnen hemma hos myrbergs tillsammans med karin och barnen. noah fick äntligen till det att cykla. han har gärna velat bromsa istället för att trampa framåt. men så helt plötsligt förstod han galoppen.
 
 
ungarna lekte, åt och sov.
 
 
framåt sen eftermiddag begav vi oss hemåt till vår lekplats. sedan käkade vi pizza ihop innan det var dags för mig att gå ut och städa ordning på baksidan! vi är så nöjda med resultatet.
 
 
tack alla som hjälpt till!
 

 

Publicerat: 2014-04-22 Klockan: 05:02:00

trallen...

trallen har som sagt varit ett litet projekt under påsken. ett projekt som medförde lite merjobb i form av jourbesök hos läkaren och stelkrampsspruta.
 
det lilla missödet går under posten #såhimlaonödigt
 
kan meddela er att känslan när man får en spik genom foten borde gå att likna med att skära en vass kniv genom rumstempererat smör. typ så. så äckelkänslan går hand i hand med smärtan.
 
först kändes det dock helt okej, jag antar att foten var i något slags bedövningsläge. men nu haltar jag fram som en gammal krigsveteran.
 
 
ni ser ju spikarna som ligger uppåt.. jag och mina foppatofflor tog oss ett ordentligt kliv på en av dem.
nu ska jag bara hålla koll på att jag inte får några symptom på infektion i foten. för att få gnälla lite till så vill jag bara säga det att den där stelkrampssprutan har nu gjort så att jag knappt kan lyfta vänster arm. så ja. nu har jag gnällt färdigt!
 
i det där bedövade läget åkte vi och shoppade ny grill. vilken tur att vi fick middagsgäster som så gärna monterade ihop grillen :)
 
 
 
så var det med det trallbygget... under måndagen så fick vi hjälp att lägga nya trallen! mer om det senare!
 

 

Publicerat: 2014-04-21 Klockan: 19:43:00

påsk på landet

vilken effektiv påsk. träffat nära och kära. fixat på landet. haft farmor här på besök och fixat med vår trall. dessutom köpt in ny grill som ska få jobba snart...!
 
det helt fantastiska vädret har inte gjort saken sämre. när vi åkte ut till landet lyste solen starkt så då krävdes det glajjor!
 
 
väl på landet var det lunch, fika och lek för de små och jobb för oss vuxna.
 
 
noah väntade och väntade på att lovi skulle vakna så att vi kunde gå iväg på påskharepromenad. farmor anlände även efter ett tag!
 
 
lovi var så lycklig över de kottar hon hittade:)
 
men det låg även lite snacks i några påsar som hon fick hitta.
 
 
efter en finfin dag på landet åkte vi hem till mamma och pappa för att äta middag och byta lite påskpresenter!
 
 

 

Publicerat: 2014-04-21 Klockan: 07:47:00

första godiset

påskharen hade bestämt att noah skulle få äta första godiset under långfredagen.
 
billy, lisa och william var här på besök och vi åt lunch och pratade trall :)
 
 
medan noah jobbade med trallen var påskharen på besök och la ut spår till ett påskägg....
 
 
såhär lycklig blev noah när han insåg att det var han som skulle få äta godiset för första gången!
 
 
om han tyckte det var gott? sisådär. han tröttande efter ca 5-6 bitar. men spännande var det!
 
 
glad påsk önskar stollarna!
 
senare på kvällen kom pierre, ida och william hem till oss!
 
 
riktigt bra långfredag!

 

Publicerat: 2014-04-19 Klockan: 21:14:17

tidig dag

vårt jobb är fantastiskt. inte bara det att vi får vara ute långa stunder per dag. vi får dessutom en massa kramar, höra spännande dialoger, vara med i lärande samtal, se barnens utveckling. vi får ta del av barnens tankar, skratt och sorg. vi får så mycket. vi får dessutom sluta tidigt minst en dag i veckan. fantastiskt!
 
 
så vad gjorde vi denna vecka när vi slutade tidigt? vi åkte till tandläkaren med lovi. väl där frågade jag när det var noahs tur och det var det i maj. men vilken tur att tandhygienisten hade ett återbud efter oss så vi kunde ta noah på samma gång.
 
efter det åkte vi till landet. möttes av ett korvmellanmål då mormor och morfar också var ute. korv, lek och en promenad till sjön.
 
 
påväg till sjön fann vi en massa vitsippor och vårkänslorna infann sig!
 
 
härlig dag mitt i veckan!
 
 

 

Publicerat: 2014-04-18 Klockan: 09:50:00

piratbordet

hade sara, erik, iris och lowa hemma hos oss på middag i helgen. ungarna lekte super och roade sig ute en hel del. lovi tyckte bland annat att det var en bra idé att hälla ut all såpbubblevätska på nya piratbordet.
 
 

 

Publicerat: 2014-04-17 Klockan: 18:47:00

snålskjuts

skönt att få snålskjuts när det är tröttsamt att gå....!
 
 

 

Publicerat: 2014-04-16 Klockan: 19:40:00

pink ladies

innan det är dags för pink ladies med sadde som värd så kan jag ju lägga upp bilderna på vår förra träff! hemma hos milla blev vi väl omhändertagna och hade som vanligt hur kul som helst!
 
 
gott, kul och jag längtar tills nästa gång!
 

 

Publicerat: 2014-04-16 Klockan: 01:45:00

lekparken

kommer ni ihåg skyltarna?
 
 
i söndags var vi och invigde lekparken!
 
 
dit kommer vi gå flera gånger och hoppas många kompisar vill följa med!

 

Publicerat: 2014-04-15 Klockan: 19:36:46

övernattning

vi lekte 4-barnsföräldrar för ett tag sedan. ja det gör vi ju visserligen kontinuerligt men denna gång körde vi med övernattning också. det var väldigt lyckat och lugnare än en vanlig fredag till lördag. ungarna hade det roligt, vi hade det roligt och milla och osse hade det supertrevligt!
 
 

 

Publicerat: 2014-04-13 Klockan: 06:56:49

tivoli

i helgen har det varit ett litet tivoli i stan. precis lagom för barnen. de åkte snabbt upp ett häfte biljetter och var riktigt nöjda.efter tivolit skjutsade vi pappan i familjen till bussen som skulle ta honom till mullers bröllop i södertälje.

 

Publicerat: 2014-04-09 Klockan: 14:00:02

bekymrad

jag blir riktigt bekymrad när jag inser att människor på riktigt gör så dumma uttalanden.

offentliga personer. nej jag syftar faktiskt inte på någon politiker från sd denna gång.

utan på tallink siljas personaldirektör. han tycker att tjejer på kryssningar måste begränsa sitt drickande - de vet ju vart det kan leda. detta har människan sagt angående de ökade våldtäkter som sker på kryssningar.

var är männens ansvar? kanske "borde" de dricka lite mindre med så de inte blir så frestade att ta en annans människas kropp. en annan människa som inte vill. som inte gett sitt samtycke.

nej men lilla flicka lär dig nu att inte dricka så mycket, du vet män kan inte själva stå för sina egna handlingar..

urbota urdumt!

jag ska lära bägge mina barn att ett nej är alltid ett nej. jag ska lära dem att respektera andra människor så att de aldrig får för sig att förstöra en annan människas liv. jag ska ge dem en bra värdegrund. sunda värderingar utan trångsynta åsikter. 

förhoppningsvis ska jag ge dem en självkänsla att våga stå för det de tycker och inte falla för grupptryck. för grupptryck mina vänner kan få de "klokaste" människorna att göra dumma saker. 


det är mycket jag ska försöka lyckas med som förälder. tur att vi är två om jobbet. plus att vi omger oss av många vänner och familj med sunda värderingar som hjälper oss på traven. icke att förglömma barnens förskola som gör ett bra jobb! 

 

Publicerat: 2014-04-08 Klockan: 13:00:46

det lilla hjärtat ❤️

idag har dottern varit hos en hjärtöverläkare på vrinnevisjukhuset. han sa som så att det var ett tydligt ljud som han förstår att de (4!!) läkarna reagerat på. 

hon fick göra ett EKG som visade på ett friskt hjärta! ett friskt hjärta med ett tydligt biljud (som verkar vara detsamma som blåsljud när jag letar reda på fakta). 

det är ingen fara för henne. när hon blir 80 och sjuk finns det en fara liksom om hon tränar när hon är sjuk. gissa om ungen ALDRIG kommer få träna sjuk.  

såklart en stor lättnad nu då ingen åtgärd behöver göras. samtidigt som jag ver hur många gånger jag tränat när jag varit sjuk. VÄLDIGT många gånger tyvärr. trots att jag vet att man inte ska det. så det kommer bli att prata allvar med såväl dottern som gympalärare framöver. 

men just nu är detta glädjande besked!  

läkaren avslutade med orden: henne kan du vara stolt över ❤️ 

Publicerat: 2014-04-05 Klockan: 20:09:47

20 år

så länge sedan är det sen jag satt hemma i lottas flickrum och vi fick beskedet att kurt cobain var död. jag minns det som igår. hur ledsen jag blev inombords. hur jag helt plötsligt började tänka om unga människor liv på ett annat sätt. 

min fina stora hesa idol....

 

Publicerat: 2014-04-05 Klockan: 08:36:35

ordning och reda
 

Publicerat: 2014-04-03 Klockan: 20:13:04

kul på jobbet

såhär kul har vi på jobbet om dagarna! 
har jag sagt att jag älskar mitt jobb?!?

 

Publicerat: 2014-04-01 Klockan: 20:13:21

tufft på förskolanså tufft att Noah somnar mitt i mellanmålet...

RSS 2.0