Publicerat: 2015-02-28 Klockan: 21:33:45

sällsynta diagnos dagen
 

Publicerat: 2015-02-21 Klockan: 19:40:30

sällsynta diagnoseridag publicerades vår text om noah på sällsynta diagnosers hemsida. de publicerar texter om olika sällsynta diagnoser dagligen under 2 veckors tid som nedräkning inför "sällsynta diagnosdagen". 

❤️

 

Publicerat: 2015-02-21 Klockan: 11:45:30

pink ladies

fin kväll med fint gäng minus marie som lyckades med en dubbelbokning. 

Publicerat: 2015-02-20 Klockan: 08:02:00

lejontämjaren

lejontämjaren av camilla läckberg. utgiven år 2014.
 
jag har tidigare älskat det mesta läckberg skrivit. men denna gång läste jag läckberg strax efter moyes. kan inte komma ifrån att moyes har ett tag i mitt hjärta med hennes sett att skriva. så till en början blev jag nästan irriterad när jag läste boken. tyckte språket var för banalt, blev irriterad på att karaktärerna aldrig ändrade sig. men såklart - det är ju charmen med det...
 
när jag läst mer och mer kom jag in i historian och slutade att störa mig på språket och karaktärer och fängslades istället av innehållet. storyn är som vanligt bra!
 
patrik och hans poliskollegor får ett larm om en flicka som irrar omkring på vägen och det visar sig att hon blivit utsatta om extrema vidrigheter. vilket hon inte är ensam om. spännande och närmre än vad man tror...!
 
betyg 3,5 av 5.
 

 

Publicerat: 2015-02-19 Klockan: 13:06:00

jämngamla

några månader är vi lika gamla innan jag fyller år. så nu är vi båda 34 år :)
 
vi hade kalas här hemma för sadde i helgen. det blev pastasalladsbuffé och mockarutor. något färre gästantal då en del ej önskar koppor medan andra gör det :)
 
födelsedagsbarnet <3
 
 
trevligt och fullt ös!
 
 
det är inte bara kalas vi hinner med när våra släktingar från sthlm är på plats utan en massa bus!
 
 
o ännu mer...
 
 
 
 

 

Publicerat: 2015-02-18 Klockan: 07:51:00

kingsmen - the secret service

kingsmen - the secret service, 2014. regi matthew vaughn.
 
jösses. underhållning. bäst med filmen är helt klart att den inte tar sig själv på allvar. det är komedi varvat med en härlig parodi. en spionorganisation vid namn kingsmen som är på uppdrag. först och främst ska de värva en ny kingsmen. men vid sidan om så fortgår skurkarna... det är lite tarantinolight över filmen.
 
betyg 4,5 av 5.
 
imdb - 8.3 av 10.
 

 

Publicerat: 2015-02-17 Klockan: 19:12:00

vattkoppor

när vi är isolerade här hemma så är det tur att jonas lämnade kvar delar av studion här hemma! det har fungerat utmärkt som ritpapper!
 
 
jag tror att noah har slutat att få fler koppor nu så det landade på ca 250 koppor. en del har redan börjat få skorpor på sig medan några fortfarande är vätskefyllda. antar att lovi får kopporna nästa torsdag....
 

 

Publicerat: 2015-02-17 Klockan: 12:59:28

onsdagsbebisar

i söndags träffades vi hemma hos lowa. nu är det 2,5 år sedan de små föddes o det är definitivt inga pluttingar vi har att göra med längre.
 
 

 

Publicerat: 2015-02-16 Klockan: 07:42:00

pingvinerna från madagaskar

pingvinerna från madagaskar, 2014. regi eric darnell.
 
premiären för lovi. premiärdags att gå hela familjen. jösses vad jag garvade stundvis. humor för hela familjen och det är då den är som bäst. den fängslade hela familjen. pingvinerna får ett superhemligt uppdrag och ska rädda alla världens pingviner.
 
betyg - 4 av 5.
 
imdb - 6.9 av 10.
 

 

Publicerat: 2015-02-15 Klockan: 11:37:56

månadens
 

Publicerat: 2015-02-14 Klockan: 07:32:01

alla hjärtans dag

idag är det alla hjärtans dag. dagen då det är tänkt att vi ska uppvakta dem som är oss närmst hjärtat. jag har så många som står mig närmst om hjärtat. jag har en fantastisk familj, fantastiska vänner och fantastiska kollegor. så många som är värda att nämnas. så många som gör mig lycklig.
 
främst min man och mina barn. dem jag alltid längtar hem till. hur mycket jag än älskar mitt jobb och min arbetsplats så blir jag glad när klockan närmar sig den tid då jag ska få hämta barnen eller komma hem till ett dukat bord. hur mycket mina barn än kan promenera på mina nerver. ja det kan min man med göra... så är det dem jag skulle göra precis allt för. jag är inte hel utan er tre. ni får mig att fortsätta framåt och det är ni tre som är min drivkraft och inspirationskälla.
 
min ursprungsfamilj, mamma, pappa, syrran, walle och fantastiska gustav o emil. vad vore livet utan er? utan att få åka på semester med er, hänga med er på landet, planera roliga aktiviteter och bara få umgås. bara få vara. det finns ingen plats i världen där jag är så avslappnad på som på högbacken tillsammans med er. då är livet komplett. jag är lyckligt lottad som är omgiven av så mycket kärlek. att jag har ett stort kontaktnät med människor som jag vet ställer upp på allt.
 
min bonusfamilj, heni, farhad, bahareh, jonas och fastrarna. från första stund jag träffade er så tog ni emot mig med öppna armar. det som varit spelade ingen roll utan det var här och nu som betydde något. ni fick mig att känna mig som en i er familj direkt och helt plötsligt fick jag ännu en familj som ställer upp i vått och torrt.
 
vänner. ni är så många. ni vet precis vilka ni är. några som jag och min familj träffar regelbundet. vi har middagar, spelkvällar, fester och annat inplanerat på regelbunden basis och jag kan vara helt avslappnad i ert sällskap. bete mig som hemma hos mig själv. skratta, gråta, gnabbas, stöta och blöta. ni finns där. vi har kul tillsammans och det har även våra barn. jag är lyckligt lottad som har ett rikt socialt liv. med vänner i alla olika ringar. vi som ses varje vecka, vi som ses ibland, vi som ses sällan. men alla ni förgyller mitt liv.
 
kollegor. ni gör att jag går till jobbet med ett leende på läpparna. att varje dag på jobbet blir till en fest. jamen faktiskt. jag älskar mitt jobb och ni plus barnen är anledningen till varför jag gör det. det är så lätt att arbeta med människor som är likasinnade. där allt är enkelt. där vi ser möjligheter och sällan hinder. där vi väljer att vara lösningen till problemen istället för att bli en del av problemet. tack för att ni får mina dagar att bli roliga.

alla vi har lärt känna iochmed noahs diagnos. ni är ovärderliga. så mycket förståelse, gemenskap och hopp om framtiden.
 
jag har ett fantastiskt liv. jag är omgiven av så mycket kärlek. det jag hoppas nu av livet är att mina barn, noah och lovi, ska få möta samma kärlek som jag har mött genom livet. att ni ska få dela ert liv med en fin familj. att ni ska få fantastiska vänner och knyta band som räcker hela livet. att vi alltid ska fortsätta att ha en kärleksfull relation och att ni ska trivas lika bra i vårt sällskap om 30 år som jag trivs med mina föräldrar.
 
om det faller in så kan jag inte önska mer av livet. ha en bra dag alla mina kära <3

 

Publicerat: 2015-02-10 Klockan: 15:31:37

tropikariet

i söndags tog vi en tripp till tropikariet. sist vi var där var på lovis 1-årsdag så det var riktigt kul.
 
 
vi lyckades att se två visningar. om surikater och ormar.
 
 
aporna var sjukt nära. för nära.
 
 
krokodiler, hajar, aror och många vakra djur skådade vi. dock de som inte var så himla vackra också...
 
 
vi var tre i familjen som vågade klappa ormar.... inga namn nämnda:)
 
 
lovi blev nästan kompis med aporna....
 
 
alltså den lilla kan inte gå. det är hoppa eller springa som gäller!
 
 
 

 

Publicerat: 2015-02-07 Klockan: 15:57:00

hejdå fjällen

sista dagen på skidskola fick noah medalj. han ville inte åka hem när det var dags utan stanna kvar. bra betyg! riktigt fina dagar! om sanningen ska fram så ville inte jag heller åka hem.
 
 

 

Publicerat: 2015-02-06 Klockan: 14:21:00

kvällsaktiviteter

när det är amerikansk afton kan vi tydligen bli serverade en sådan efterrätt... tänk godisberg med grädde...
 
 
noahs absoluta favorit. fotbollsspel.
 
 
biovisning
 
 
mer en eftermiddagsaktivitet... lugn o ro i relaxavdelningen.
 
 
pulkarace! lovi gjorde snyggaste hoppet över en STOR snövall....! jamen vi kan väl säga så att pulkan drog aningen åt höger. o att hon missade liftanordningen med en hårsmån... *pust*
 
 
lek med dalahästen!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2015-02-05 Klockan: 14:18:00

när mormor o morfar har barnen...

 

 

Publicerat: 2015-02-04 Klockan: 23:16:00

noahs åkning

jag är sjukt impad. så fort de lär sig. fjärde dagen av åkning och den tredje dagen med skidskola och ungen åker knapplift, slalom med plogning, tar sig ner för backarna lätt som en plätt. han älskar dock störtlopp som alla andra ungar och jag försöker få honom att svänga mer och mer...
 
 
vi tog med selen när vi åkte högst upp på fjället med noah men det behövde inte nyttjas så mycket. annars kär han utan sele hela tiden nu.
 
 
 
sen ibland korsars skidorna som här i klippet men då är han uppe igen och på det igen. kämpe!
 
 
ser redan fram mot nästa fjällenresa!

 

Publicerat: 2015-02-04 Klockan: 17:08:00

skattjakt

de hittar på roliga aktiviteter för ungarna här i romme. det har varit afterski, snöfotboll, skattjakt och idag ska det bli pulkarace.
 
här är några bilder från gårdagens skattjakt.
 
 
noah var engagerad från början till slut men lovi gav upp efter 2 jaganden på ledtrådar...! tur att värmen fanns nära då.

 

Publicerat: 2015-02-04 Klockan: 14:04:16

lovis åkning

ja alltså det gör ju verkligen fortfarande så jätteont i fötterna mamma. lovi tycker att pjäxorna gör ont. det gör de. hoppas vi har rätt storlek till henne så det inte gör ondare än vad det "behöver".
 
men hon åker ett par åk varje dag och blir stadigare och stadigare.
 
 
såhär ont kan det göra ibland. tur att det bara är ibland....!
 
idag fick riskaka följa med i åkningen och då blev allt roligare.
 
 
riskaka är lovis docka för er som ej vet. ni ser att hon har en rosa låtsashjälm på sig va?!? idag avslutade lovi att åka utan sele - enbart med stöd av min stav!
 

 

Publicerat: 2015-02-02 Klockan: 23:58:00

2 bra dagar o 3 kvar!!

så nu har vi varit på plats i ca 1,5 dag. första gången vi är i romme och jag ska erkänna att jag varit skeptisk. men det har varit toppen. backarna som finns är toppen, alla som jobbar är trevliga, det är väldigt barnvänligt. som ett bluevillage :) noah använde selen de 2 första åken sen har han susat ner själv. lovi skulle åka skidor själv redan första dagen men när hon fått på sig pjäxorna skrek hon mest; "det gör verkligen jätteont mamma....!" så hon fick sitta i pulkan med pjäxorna på för att vänja sig.
 
 
bästa noah som greppade tekniken direkt.
 
 
hotellet är fint. rummet är precis lagom. maten fantastisk och atmosfären trevlig.
 
 
utsikten från vårt rum.
 
 
bästa kidsen tränar på grimaser för fullt...
 
 
efter middagen hänger ungarna i något av lekrummen. först själva medan vi äter klart och sedan kommer vi och hänger med dem om vi ej sitter kvar ett tag vid brasan.
 
 
dag 2 i backen. nu var lovi mer förberedd på vad som komma skall. första åken åkte hon mellan mina ben men sedan släppte jag henne med selen och hon är riktigt stadig. det blir att testa en längre backe nästa gång.
 
 
mest talande för noah dag 2 var premiären i skidskolan och för lovi var det att hon åkte själv med "slak lina". noah fick lära sig att ploga, åka knapplift och att svänga lite. detta ska de nöta i ett par dagar nu. han är med i gänget som heter smygarna.
 
 
skönt att ha mormor som draghjälp ibland :)
 
 
när lovi sov och noah hängde på rummet så var mormor o morfar väldigt snälla o hängde med kidsen så sadde o jag fick 2 timmar till skidåkning o ett besök uppe i toppstugan. det fanns några riktigt fina backar.
 
 
innan vi åt middag var det dags för snöfotboll där barnen spelade mot vuxna. lovi var med i 10 minuter sedan fick hon gå upp till mormor o morfar o vara publik genom fönstret istället!
 
 
dalaungarna.
 
 
än så länge två riktigt bra dagar o än är det inte slut!
 
 

 

Publicerat: 2015-02-02 Klockan: 21:00:00

azaris susar ner...


 

Publicerat: 2015-02-02 Klockan: 20:29:12

farväl

farväl mormor. det var en fin begravning med en fantastisk präst som berättade om mormors livshistoria. mormor hade valt låtarna som sjöngs och när jag blundade såg jag framför mig hur hon och morfar dansade - precis såsom de ser ut på alla gamla svartvita bilder jag nu funnit.
 
farväl mormor. hälsa morfar <3
 
 
 

RSS 2.0