Publicerat: 2012-03-31 Klockan: 20:26:08

hurghada

26 till 28 grader i poolen och ca 24 grader i havet. som ni forstar har inte jag badat an. men de andra har :)

noah och leah spelar fotboll, dansar, hoppar, ater pomme, skrattar och charmar de flesta i sin omgivning. noah spelar fotboll med ALLA. personal, turister, oss, leah och vaggarna. manga ar de som fragat om vi har kontrakt till honom. jag menar att han har fatt sin talang fran mig... mohaa..

tredje kvallen och an sa lange gar allt sa smidigt.

nej nu ska jag logga ut och ta en alkoholfri strawberry daquiri!

 

Publicerat: 2012-03-28 Klockan: 21:33:10

grand resort

kl 4 ringer klockan. kl 6 stänger incheckningen. sen är vi på väg!


 

Publicerat: 2012-03-27 Klockan: 09:01:00

bara för att det är så kul....


 

Publicerat: 2012-03-26 Klockan: 08:58:00

landetså ja! nu har vi invigt landet för detta år. trevligt.


 

Publicerat: 2012-03-25 Klockan: 17:57:39

gustav 12 årnär gustav fyllde 12 år var vi på vacterlföreningens årsmöte. därför åkte vi och firade honom förra helgen. 12 år... jisses, vart tar åren vägen? nästa år blir han tonåring. galet.bonusen med att korsetten är ett minne blott är att noah numera kan använda kläder som korsetten satte stopp för.kvällsmys med chester!lägger in en bonusbild. gustav var här 2 år och 3 månader och emil nyfödd!dra bort 2 månader på gustavs ålder så har vi noahs ålder när han blir storebror;)

 

Publicerat: 2012-03-25 Klockan: 16:48:47

halvars

efter att vi hämtat upp pappa på station åkte vi till halvars och åt mellanmål!


 

Publicerat: 2012-03-23 Klockan: 15:41:00

somers town

somers town, 2008. regi shane meadows.

svartvit film om tonårige tomo som drar till london eftersom han inte har något att göra i nottingham. där möter han polske marek, som inte heller har något att göra när hans pappa jobbar på dagarna. vänskap uppstår plus kärlek till samma flicka.

betyg 3 av 5.

imdb - 6.9 av 10. 

Publicerat: 2012-03-23 Klockan: 14:41:00

hamilton

hamilton, 2012. regi kathrine windfeld.

bra. snabb. händelserik. spännande. persbrant.

sa jag persbrant?

betyg 4 av 5.

imdb - 6.6 av 10. 

Publicerat: 2012-03-21 Klockan: 08:00:00

6 månader sedan....

idag är det ett halvår sedan noah skoliosopererade sig. ett halvår... jag minns allt som det var igår. här kommer en film från kvällen innan operationen.jag minns stegen ner till operationssalen. dvalan noah befann sig i efter alla lugnande mediciner. när vi sa adjö. de många timmarna som vi väntade på ett telefonsamtal. första mötet med noah efter operationen. nätterna efteråt. smärtan... såret... smärtpumpen som blev vår bästa vän. rädslan inför en infektion.

men mest av allt minns jag noahs kamp tillbaks. hur det första leendet var som en skänk från ovan. hur den första smärtfria natten var en välsignelse. första gången vi alla lyckades skratta tillsammans och åt en situation lyckades jag tillochmed få med på film;noah fick träna upp allt på nytt. jag minns hur han lärde sig att hantera sin kropp igen. hur han fick lära sig alla sina färdigheter på nytt. vilken kamp. vilken kämpe. plötsligt händer det... han rör sig framåt. på ett mångsidigt sätt dessutom. det finns inte ord för hur stolt jag var då. hur stolt jag blir när jag ser tillbaks på detta klipp. vår duktiga unge!

publicerar en favorit i repris.jag kan inte med ord uttrycka hur stolt jag är över noah. hur jag beundrar honom. hur han har klarat 4 stora operationer på 15 månader. hur han har kämpat. han är så rörlig trots att han blivit begränsad av en korsett i 6 månader vars enda uppgift är att just begränsa rörligheten. han är stark vår son. en riktig kämpe. jag är helt övertygad om att noah kommer klara resten av vacterl-resan lika bra som han hitintills gjort.

tillsammans kommer vi klara det!

 

Publicerat: 2012-03-20 Klockan: 09:18:00

vår diskare


 

Publicerat: 2012-03-19 Klockan: 09:03:00

babygymmet

testar sitt gamla babygym... om ca 4 månader är det en ny liten människa som kommer ligga där i...


 

Publicerat: 2012-03-18 Klockan: 14:06:00

jag var bara tvungen....tro nu inte att jag likställer moderaterna med nazisterna. inte alls. jag såg bilden på fejjan för ett tag sen och fick känslan av att den gamla slogan de använde till valet kanske inte var så genomtänkt trots allt.

 

Publicerat: 2012-03-18 Klockan: 10:02:00

friskis och svettisigår deltog noah på sitt första friskis och svettis pass. tillsammans med hans farfar.började med att värma upp lite.....medan farfar och noah tränade så passade jag på att uträtta lite ärenden på stan. ärenden som att länsa apotekshyllorna inför egyptenresan.... när jag kom tillbaks så var det avslappning som stod på schemat.*vi klarade det*

 

Publicerat: 2012-03-17 Klockan: 21:58:00

badkillen

provar ut nya badmorgonrocken inför egyptenresan!


 

Publicerat: 2012-03-17 Klockan: 12:56:28

korsettens tid...i veckan var vi på us. det första "riktiga" återbesöket sen operationen. snart är det ett halvår sedan.... svårt att förstå. för jag må nog tro att skoliosoperationen och tiden precis efteråt var den tuffaste än så länge i noahs vacterl-historia. men tillbaks till återbesöket!noah fann sig snabbt i väntrummet och tyckte nog att vi kunde ha väntat lite längre. för det där med läkare är inte på hans topplista just nu. protesterna kommer numera så fort vi ska gå in i det lilla vita rummet. sedan blir han glad så fort vi går därifrån igen. jag klandrar honom inte. jag förstår till fullo. han har varit så modig så många gånger. men han har även lärt sig att det oftast gör ont och är obekvämt när läkarna vill undersöka.

noahs kirurg klämde och tittade. visade och berättade.

kontentan av besöket är;

denna korsett åker ner i källaren. tills noah själv vill se på den igen. den behövs ej längre. jippie! om framtiden är det fortfarande ovisst. men är det något vi har lärt oss med denna diagnos så är det just det att det är ovisst. ryggmärgen bör klara sig. det är inte vanligt att den blir fjättrad. däremot kommer nog skruvarna behöva tas bort vartefter. när? det vet vi inte. allt mellan 6 månader - 6 år.... det finns även en risk att det bildas ny skolios. nedan eller ovan det stelopererade området.

men det är framtida orosmoment. framtida eventuella problem. nu är vi glada. glada över att noah klarat av ett halvår med korsett... vi är glada över att vi inte kommer få en remiss till us än på ca 5 månader.vi åkte och firade med lunch och lek på mcdonalds. noah beskådade även bilarna.väl hemma slängde jag alla noahs korsettlinnen!sista bilden på noah i ett korsettlinne!!noah fick äran att slänga det linnet!


 

Publicerat: 2012-03-16 Klockan: 21:17:30

Det här har vi sysslat med på jobbet idag....

img_5396 (MMS)

Det här har vi sysslat med på jobbet idag.....


 

Publicerat: 2012-03-15 Klockan: 09:27:00

hab

i veckan var vi på vårt första vårdplaneringsmöte med hab. det var noahs fantastiska sjukgymnast samt pysykologen som deltog. jag vet inte om alla hab-team är så här bra. men jag kan säga som så att detta team är som balsam för själen.

lyhörda, genuint intresserade, observanta, kompetenta och 2 människor som är fulla av respekt för noah, oss och den situation vi befinner oss i.

vi gjorde 2 mål. ett långsiktigt och ett kortsiktigt.

det långsiktiga kommer innebära att sjukgymnasten ska besöka noah på hans förskola för observationer. hon kommer passa på att åka dit med 2 sjukgymnaststudenter då noah är ett "perfekt fall". en vanlig liten kille med en ovanlig diagnos och ovanliga funktionsnedsättningar.

jag tror på det här teamet. kanske kommer vi avsluta kontakten om ett par år (förhoppningsvis - det skulle innebär att det fungerar för noah), men vi kan närsom ringa in och göra en egen remiss för att återuppta kontakten.

OM noah skulle få sena komplikationer av skoliosoperationen eller om något annat behov skulle uppstå.

fantastiska verksamhet, fantastiska hab.

---- nu är vi på väg till us, dags för första ordentliga återbesöket sen opartionen ----

 

Publicerat: 2012-03-14 Klockan: 20:09:00

årsmöteårsmötet gick av i västerås. passande då kvällens melodifestival fick en vinnare från just västerås.

det var toppen att få träffa alla igen. prata, minnas, se framåt och skratta. uppdatera sig om barnens hälsa. nya operationer, gamla operationer, kommande operationer etc... ryggar, armar, magar, knappar....vi fick träffa fina johanna och oscar som vi haft en hel del kontakt med på nätet. nu var det första gången vi träffade dem på riktigt. kul!dagen för årsmötet passade barnen på att spela fotboll... lekledaren var sadjad.årsmötet gick bra. sadde blev suppleant. vi kom fram till att vår lilla vacterlförening var till och med sällsynt i sällsynta diagnosers förening...

en bra och uppfriskande helg. förutom de 2800 kr som böterna gick på.........

 

Publicerat: 2012-03-13 Klockan: 19:55:04

cherrapierre kom på besök och med en massa matvaror. han lagade middag till oss och noah roade sig med chester. trevlig kväll helt enkelt.


 

Publicerat: 2012-03-12 Klockan: 21:28:04

bollen

noah älskar att hjälpa till. men tro för den sakens skull ej att han släpper sin boll ur sikte. oh nej....


 

Publicerat: 2012-03-11 Klockan: 20:21:35

stora killen

numera tituleras noah för stora killen. borta är "bebisstolen" och nu sitter noah på en "vanlig" stol, dock högre.

såhär nöjd är man då!


 

Publicerat: 2012-03-10 Klockan: 10:30:00

träffande del två

här kommer den andra videon....


 

Publicerat: 2012-03-10 Klockan: 08:26:15

träffande

en fantastisk låt. en glad låt. en glad fantastisk låt om en svår första tid.

deras tid var en annan tid än vår första tid med vår son. men ändå lik.

lyssna på texten.

många tårar har ramlat ner nu på morgonen. men både glada och ledsna.

ledsna för hur det "faktiskt" var. all mätning, all klockning, alla slangar.

men glada för att detta är en fin glad hyllning.

om ett litet tag publicerar jag den andra videon från honom. den med bilder till....


 

Publicerat: 2012-03-08 Klockan: 22:30:31

ett måste....


 

Publicerat: 2012-03-07 Klockan: 09:22:00

änglamakerskan

änglamakerskan av camilla läckberg. utgiven år 2011.

påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön valö utanför fjällbacka. en fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern ebba är borta. har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? gåtan har aldrig fått någon lösning...

ebba återvänder många år senare. då börjar plötsligt en rad märkliga saker att inträffa och det nystas i trådar både från förr och nu.

enligt mitt tycke läckbergs bästa bok i fjällbackaserien!

betyg 5 av 5.


 

Publicerat: 2012-03-07 Klockan: 08:54:58

Säkraste vårtecknet; gruset är borta på vä...

img_3062 (MMS)

Säkraste vårtecknet; gruset är borta på vägarna!


 

Publicerat: 2012-03-06 Klockan: 14:32:16

besatt

dag 2 på vab här hemma. det lär bli hela veckan då pojken numera ligger på 40,3 istället för ca 39.

men han är besatt. av fotboll.

vi har precis nu sett klart på match nummer 4 för dagen. jisses. gamla repriser. sadde och noah kommer ha det toppenmysigt resten av deras vabvecka...

även när pojken slumrar i soffan så är hans första ord; fotboll när han vaknar till.

byter jag kanal så säger han; "fotboll mamma, fotboll" eller "nej fotboll hejdå."

ja men helt seriöst. pojken är 20 månader. när han är frisk leker han fotboll säkerligen 2 timmar om dagen här hemma. minst. sparkar, kastar, rullar, dribblar. i böcker är det fotbollar han letar efter. när vi ritar är det beställning på fotbollar. kladdar han i smöret så blir det en fotboll.

men nu vill han få månen till en fotboll. varje gång han ser det frågar han försynt vad det är. månen svarar jag. men jag ser i hans blick att han vet att det är en fotboll;)

 

Publicerat: 2012-03-05 Klockan: 08:56:00

rånat uff?ja en av våra vänner frågade om det var det vi hade gjort när han såg alla klädsäckar. man skulle kunna tro det. jisses. under några timmar i fredags var det organisation på hög nivå här hemma. allt upp från källaren. ut med allt. läggas i högar beroende på storlek. skriva vad som finns i de olika säckarna så vi kan ha det här uppe. nu är alla säckar märkta och jag kan säga som så att det är inte mycket kläder vi behöver köpa...

på sisådär 10 år....

tack wahlstedts, bergströms och nyqvists!


 

Publicerat: 2012-03-04 Klockan: 16:23:00

ekonomennär mormor kommer så åker noahs spargris fram. några mynt slinker i.

borta säger noah!


 

Publicerat: 2012-03-04 Klockan: 09:21:45

det kom ett....

... kort fullt av kärlek.noah blev också glad över sin fotboll!testar om det går att sparka på bollen...!

tack kära moster för fotbollen med den fina hälsningen.

RSS 2.0