Publicerat: 2008-01-29 Klockan: 22:17:06

göteborgen helg i göteborg. vad kan hända? vad kan ske?jo ett afterwork på excet tillsammans med linda o stina. gratis mat o halva priset i baren. succé. att ha brad pitt där som vakar över en är ju inte heller fy skam.en cool lägenhet som stina delar med 3 av hennes kompisar. eastern promises. lika bra film som jag hoppats på. shopping. mat. fika. promenad i ösregn. museum. underbar utställning. gothia towers (hette de så?), heaven 23. snabb hiss. många olika transportmedel.utgång. mat hos ia. buss till en förfest i hisinge. ducka - annars pang pang skämtade ia. jossan förstod inte riktigt det roliga i skämtet. haha.. roliga människor. anknytningar till norrköping. kanske världens vackraste dialkekt, ja vår dialekt alltså. taxi till nivå. kö.drinkar. shots. vem betalade allt egentlingen? var det du stina? dans. trängsel. rökrum. yrsel. skoskav. svarttaxi. fyllemat. telefonterror till mi love. slockna fort.

tack stina! alltid lika roligt att träffa dig o nu har jag fått en större inblick i din värld. nu vet jag ju till o med var korsgatan ligger! du är välkommen på lördag om du känner för det ;).

varför så sen uppdatering?

i söndags var jag alldeles för seg.
igår var jag på föreläsning med jobbet.
idag har jag haft massage i 2 timmar. ja ni läste rätt. 2 timmar.
så nu på kvällskvisten efter god mat o planet terror hade jag äntligen ro.

mest bilder. så blir det ibland. kortfattad men informativ text.

 

Publicerat: 2008-01-23 Klockan: 14:46:52

sorg

heath ledger...................

min älskade heath ledger. jag visste inte ens att denna kompetenta, underbara skådespelare tog droger. men det vet de ju inte heller om det verkligen var dödsorsaken.

nej det var ingen rolig nyhet det här inte.

heath ledger.....................

image2776

 

Publicerat: 2008-01-20 Klockan: 22:17:15

gamla dagboksinlägg från lunar...

jag hittade tillbaks till lunar. eller lunar hittade tillbaks till mig via min mail. jag har nu suttit och läst lite gamla dagboksinlägg. vissa är passande nu när 2 årsdagen är nära. (mitt tidigare blogginlägg för dagen).

here it comes...


torsdag 24 nov 2005

ledsen.. gråter.. ömkan.. tröst.. förtvivlan.. upprörd.. arg.. ironisk.. bitter.. förtränger.. redogör.. hopplöshet.. uppgiven.. funderar.. RÄDSLA..

Mmm... på nått sätt så är det de känslorna som finns inom mig.. som bara vill ut.. som vill öppna sig o komma ut i ord.. vill prata.. vill bolla.. vill gråta ut.. vill bara få vara.. vill få en klapp o en lång kram.. vill berätta om allt jag känner..

så kommer den... stunden jag väntat på.. då jag ska få uttrycka allt som jag känner.. o vad händer??

veckans sämsta; "ja.. ni alla har väl läst i min dagbok"

slut.. the end.. finito.. no more..

hallå...

jag hade ju massor jag ville säga.. massor som jag ville få ur mig.. KÄNSLOR.. men varför kommer de inte?? varför kan jag inte öppna mig lika lätt som jag gjort förr.. varför blockerar jag?? varför sitter jag o gråter ensam i bilen för istället för att gråta bland vänner?? blir det mer verkligt då? om jag tillåter mig att öppna mig?? är det därför jag håller inne?? skriva om det har ALDRIG varit några problem.. men varför kan jag inte få ut det i ord när jag pratar..?? jag förstår inte..

lustigt......... men det är säkert nått smart försvar.. den dagen jag är mogen för att tala så gör jag kanske det.. eller den dagen någon trycker på den rätta knappen.. för vid frågor har jag aldrig problem att svara.. men att få ut det självmant.. jag kan bara inte längre...

iaf det jag hade velat säga som veckans sämsta är min rädsla.. jecka du vet redan om.. jag lyckades ju öppna mig när vi pratade i veckan.. min rädsla för framtiden.. min rädsla för hur min lilla familj kommer att bli (pox o jag då).. rädsla över hur min blivande kommer att bli.. denna rädsla gör så att jag redan nu stänger inne vissa känslor.. de låter jag enbart komma ut när jag är själv.. när jag sitter i bilen o lyssnar på pink o bara lipar o sjunger med.. bästa stället att gråta o skrika ut sin ilska, rädsla o sorg är ensam i bilen.. testa om ni ej gjort det..

jag vill bara att allt ska bli som normalt igen.. JOSSAN FÖR FAN VAKNA UPP FRÅN DIN JÄVLA DRÖMVÄRLD... DET KOMMER ALDRIG MER BLI "NORMALT"...lördag 7 jan 2006

fy fan säger jag bara...

det finns ingen som helst återvändo nu.. inget hopp.. ingenting.. det finns ingenting.. hon är ingenting.. vad är hon? vart är hon? vem har tagit henne? varför är hon borta? hur kan det gå så snabbt? varför har någon tagit michele? vart har de gjort av henne? varför har de lämnat kvar det här tomma skalet som ej kan göra någonting själv? var är hennes gnistrande ögon? vem får titta på dem nu? varför gör någon såhär mot henne?

jag trodde att jag hade passerat de här varför frågorna vid det här laget.. men det visar sig visst att man inte kan passera dem.. det kommer nya varför frågor hela tiden.. även fast vi vet utgången så dyker det upp nya frågor längs den långa mörka vägen som vi nu vandrar på..måndag 30 jan 2006

näe jag ställer inte upp på det här längre.. kan någon bara få allt ogjort.. jag vill bara åka till sörping o mötas av michan där.. jag vill inte ha det såsom det är nu.. det funkar inte.. det känns verkligen inte bra.. snälla nån kan nån bara fixa allt så att allt blir som det borde vara.. jag vill inte vara med i den här leken längre...

det sjukaste av allt är att jag var på jobbet idag o allt var "som vanligt".. ja men tänk om jag inte vill ha det som vanligt än då.. varför låter någon mig känna som om det var som vanligt.. hur kan jag känna så..?? det är ju så jävla långt ifrån vanligt man kan komma... det är ju helfel.. hur kan det då kännas som vanligt...

jag vet att det hände kl 03.15 den 21/1.. jag vet det för ja var där och såg det.. o ändå känns det inte som om det har hänt...

hur fan funkar man???

gaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

jag blir så frustrerad av allt.. jag får dåligt samvete när jag skrattar o tänker lyckliga tankar... jag är ju hemsk.. hur kan jag göra det.. eh.. jag VET att jag INTE ska känna så.. jag VET att det är BRA att jag kan vara glad.. o misstolka mig INTE.. det tycker jag oxå.. det är jätteskönt och skratta och vara glad ibland.. men det KÄNNS så OTÄCKT.. det känns så NORMALT..


onsdag 15 feb 2006

jag är trasig.. jag har gått sönder nu.. jag får inte ihop mina tankar längre.. de trasslar in sig mer o mer..

varför blev hon sjuk? varför fick hon återfall? varför satt de ej in medicin direkt efter första gången? varför var det just michan som fick denna vidriga sjukdom? är hon rädd nu? är hon ledsen nu? har hon någon att vara med? är hon ensam? är hon ledsen? har hon det bättre nu? vill hon komma tillbaks till oss såsom vi vill ha tillbaks henne? tyckte hon om sin egen begravning? ser hon oss? var är hon? vad gör hon? vet hon om hur älskad hon var?

jag blir tokig..

begravningen var fin.. underbar.. den rosa kistan, alla fina blommor, alla som kom, alla fina låtar, prästens ord.. men hur kan det göra så ont? hur kan det vara så att det var michan som låg i kistan.. min älskade snuttunge.. hur kan det vara så?? jag höll på att kvävas igår.. jag fick så ont i hela kroppen.. en sådan smärta var det länge sen jag kände.. illamående.. jag trodde jag skulle kräkas.. sen att se alla andras smärta gör det inte lättare.. på begravningsfikat sa prästen att han är övertygad om att hon har det bra nu.. att när man träder in i himmelriket så släpper all smärta o all oro.. att om det är något hon vill säga oss så är det lev ert liv, jag finna här och väntar på er.. vi vet inte något om vi ses imorgon, om en vecka eller om ett par år.. men lev ert liv och ta hand om er

något sådant sa han.. jag vet att vi ska leva vårt liv.. o det gör vi.. men igår när jag skulle somna så brakade allting.. allt jag har hållt på någolunda distans tog mig med storm.. o alla frågor som jag ställde i dagboken ställde jag igår med.. men tusen till.. pierre var underbar.. jag väckte honom efter ca 2 timmar av eget ältande.. han höll om mig o lät mig gråta o gråta.. pratade med mig o fick mig att må bättre.. vi satt på en film vid halv två på natten för jag brukar kunna somna då.. men det gjorde jag inte.. efter filmen la vi oss och han höll om mig tills jag somnade.. vilket kanske var vid halv 5 nånting..

jag klarar ej av att gå till jobbet.. det tar emot.. klarar det inte.. har ingen lust och ingen inspiration till nånting.. måste få upp mig ur detta hål.. kommer med all säkerhet att stanna hemma veckan ut..


nutid:
det var inte meningen att det skulle bli någon dyster tillbakablick, dock är det precis det som det blev. på ett sätt känns det som om det här gångna var ett helt annat liv. och det var det också. det var ett helt annat liv. ibland är det nyttigt att tänka tillbaks på det livet lite mer. men inte för att gräva ner sig. utan för att värdesätta det livet man lever idag. att jag är frisk och mår bra. att jag har förmånen att leva mitt liv. att jag ska ta tillvara på den förmånen.

men att det skulle krävas en ung människas liv för det är sorgligt. att det skulle krävas så pass mycket för att vakna upp. michele...... jag tänker extra mycket på dig nu............


 

Publicerat: 2008-01-20 Klockan: 17:06:23

en dag för eftertanke och stillhet..2 år...

Hur kan 2 år passera så fort? Trots att det känns som om det var evigheter sen vi satt där i sängen hos Michele så känns det som det var igår jag höll om henne och kramade henne. Eller som igår när vi skrattade tillsammans på Kreta. Det känns som igår när vi messade till varandra eller när jag fick vara hjälp till hennes "pojkproblem".

Men imorgon, den 21/1 -08, är det 2 år sen hon lämnade oss.

Du fattas oss Michele. Du fattas mig. Jag hoppas att du har det bra där du befinner dig och kan äta hur mycket ahlgrens bilar som du vill. Säkert lyssnar du på någon dålig pojkbandslåt och ligger och solar på någon strand med en drink i din hand...

Michele. 2 år. Lilla ängel.

Ibland gör sig saknaden påmind, ibland gör det ondare. Men hur ont det än gör så minns jag dig numera med ett leende. Min lilla älskade snuttunge....

Michele.. jag älskar dig fortfarande lika tokmycket.


41390-2773

 

Publicerat: 2008-01-18 Klockan: 13:47:16

internet misslyckande

ja eftersom att internet bestämde sig att jävlas med mig igår när jag precis skrivit en blogg som det var ganska mycket jobb bakom så blir det en aningens reducerad blogg på min rast nu. jag hade gått tillbaks i min almanacka och letat fram böcker jag läst och skrivit lite om dem. det kommer en annan gång nu.

men kontentan av det letandet var att det var många böcker om autism och aspberger. inte rena faktaböcker då utan om personer med detta funktionshinder eller anhöriga till personer som skrivit om sina liv.

faktum är att jag kommer nog läsa en hel del mer om detta ämne nu sen det blev klart att vi är en godkänd stödfamilj. detta innebär att vi en helg i månaden kommer att ha en autistisk pojke boende hos oss.

jag ser fram mot detta med spänning. jag tror att vi kommer lära oss så otroligt mycket av detta. för att inte tala om hur vi kommer att utvecklas som människor. det har alltid legat i min natur att ha en hjälpande hand utsträckt. förr i tiden övervägde jag att ta kontakt med frivillighetscentralen för att kunna bidra med mig själv. men det känns mycket bättre att kunna hjälpa en familj som vi redan har en relation med. det är inte bara lärdomar som vi kommer att få utav detta utan väldigt mycket kärlek också. jag hoppas att det kommer ge mycket till den här pojken också.

vad är då autism?

om man har autism så har man svårigheter i samspel och i kommunikation. man har även ofta ett annorlunda och avvikande beteende. autism är ett medfött och livslångt funktionshinder. personer med autism har svårt att tolka, sortera och samordna sina sinnesintryck. detta kan yttra sig i svårigheter med beröring, ljud- och/eller ljuskänslighet. personer med autism har också svårt att bearbeta och tolka information så att de får mening och sammanhang i sina upplevelser liksom att förstå och leva sig in i andra människors tankar, känslor och behov.

vill du veta mer?

www.autism.seså vad händer i helgen?

ikväll ska vi hem till christina som har pensionerat sig. hela jobbet ska dit och umgås med henne. på lördag blir det träning med syrran, jecka och charlotte. efter det ska syrran och jag basta och slappa. på kvällen ska vi hem till familjen som vi ska bli stödfamilj åt och prata igenom olika saker och äta. på söndag ska sadjad ha en date för mig! 

Publicerat: 2008-01-14 Klockan: 19:34:18

irriterande

jag kan inte ladda upp bilder. är det någon mer än jag som har det problemet just nu? såväl idag som igår skulle jag göra en blogg om lördagen. men men.i text så var lördagen super! på fler sätt än just ordet. vi festade lite här hemma. vi var hos tomas. vi var hos ullis. vi var på palace. o det var fest, dricka o skratt. hemma hos oss där det enbart var 2 personer först gick det nästan vildast till. på något sätt gick en tavla sönder. hmm.. ja o palace. jag var ju där för sista gången i nov. sen var jag ju där för absolut sista gången på juldagen. o så var jag där en gång till. hur gick det till? jo tydligen var det ingen kö o då passade vi på istället för att stå i kö på bomull. men josefine tänk då en gång till nästa gång. kö likamed mycket folk o kul. ingen kö likamed inga människor.

vi träffade pierre, mackan o jimmy där inne. o tydligen annie o emma oxå. hmm.. säkert någon mer. det fanns visst en scen där också som jag o mackan belägrade en lång stund.. hemresan var en historia för sig.

tyvärr kommer inga bilder just nu.

men så snart det går att ladda upp så kommer de!

  skam den som ger sig.... ca 2 timmar senare.... bilderna är i omvänd ordning för kvällen...

imorn ska jag träffa charlotte för sista gången innan hon åker. på onsdag ska jag träffa jecka. puss

 såhär mysigt kan det vara att komma hem ibland...

 

Publicerat: 2008-01-12 Klockan: 15:51:42

guinness rekordbok?

ja snart måste jag väl ändå platsa där. jag tror att jag snart kan erhålla rekord i att producera mest snor. det är inget skämt. det är den brutala äckliga verkligheten. jag har nog inte blivit riktigt frisk sen i november då jag var hemma från jobbet. men vad ska jag göra? det släpper ju aldrig. då har jag testat naturpreparat, receptbelagda preparat, alkoholintag, avstå från träning, träna som en idiot. men vad jag än gör så blir jag inte ordentligt frisk.

mer eller mindre sjuk. just nu är jag mer. i förrgår var jag mindre sjuk. men nu har det smygande halsonda kommit. näsan går inte att andas med på naturlig väg och det gör ont i huvudet när jag böjer mig ner.

så har min vardag sett ut sen i nov. mer eller mindre. jag föredrar helt klart mindre.ja om en vecka åker min vän till frankrike o kommer hem i april. att hon aldrig kan stanna hos mig. charlotte är det då jag pratar om för er som inte listat ut det. sadjad är på stadium cup o jag har tränat, tvättat o städat. till o med läst i böckerna till mötet på måndag. snart ska jag in i duchen o göra mig fin till kvällens fester. vi kommer starta här. sedan varva festligheterna mellan tomas o ullis. så imorgon när vi har desperet kväll kommer jag som vanligt vara bakis. nejdå annie brukar vinna där. imorgon kanske jag bara gör henne sällskap.tomas är ju en sådan god vän till min sambo sålika själsfrände sålika fästman sålika livskamrat att han gått o köpt ett par innefotbollsskor till sadjad. otroligt snällt av dig tomas. det är en historia av ett par röda fina skor. nu slipper jag tjatet om att han ej har ett par skor. tack tomas. fredrik slipper låna ut sina. mimmi slipper påminna fredrik var hans skor är. ja det är många som står i tacksamhetsskuld till dig nu tomas.

so long...............

 

Publicerat: 2008-01-07 Klockan: 18:51:33

Merci Karin!

idag fick vi en så fin present...

41390-2755

den sitter nu uppe i vår hall. tack karin!

nu är sadjad i linköping o ska kolla på hockey. eller den kanske har börjat. jag är så trött så trött. ska lägga mig i soffan o läsa tills det är dags för cityakuten. sen ska jag krypa till kojs o nanna kudden. krya på dig milla. inte ska du vara hemma o vara sjuk när du kan vara med oss på jobbet. ;)

imorn är det boxträning med charlotte. onsdag så kommer det en kvinna hit som ska intervjua oss angående om vi kan bli stödfamilj eller inte.

älskar dig mi love...

41390-2756

på återseende...

 

Publicerat: 2008-01-06 Klockan: 00:48:43

take it or leave it.. ja utmaningen alltså!

Utmanad

Den här gången ska man använda bilder...
Varje fråga ska besvaras med den första relevanta bilden som visas på en google-sökning av det jag svarar.


Vad attraherar dig hos det motsatta könet?
  
nja alltså.. stark självkänsla skrev jag... o sen på utseende mässigt sökte jag på ögon eller blick...

Vilket är det sexigaste yrket du vet?
  

ja detta är då en manlig pedagog

Vad är det första du lägger märke till hos det motsatta könet utseendemässigt?


det första jag lägger märke till är hur mannen klär sig. det vill säga manligt mode. sen kommer nog ögonen. efter det känner jag av självkänslan. vilket man ofta märker inom 5 sekunder. om ens det. bara av att se på personen så känner jag nog av den. även om det är en genuin känsla eller påklistrad.

Vad är det osexigaste du vet?
  

ja detta är då dålig hygien om ni inte visste det.

Vad gör du helst på första dejten?


mm en middag ute blir nog valet.

ja nu läste jag instruktionerna och såg att det var den första relevanta bilden. men jag har ju tydliggjort med text istället. idag har jag tränat box med charlotte. det var riktigt kul. ikväll var caroline här, tyvärr tillbringade andreas kvällen på akuten med sin jaktkompis. nästa gång så skulle caroline förbjuda honom att åka till skogen innan vi skulle ha middag ;) ja vi hade trevligt ändå! 

jag har fått en otrolig dator. den är helt ny i min värld. tack vare;vi hittade till och med funktionen för min inbyggda webkamera. me loving this computer!     


 

Publicerat: 2008-01-03 Klockan: 18:10:19

nyårsfirandet

så var det dags att lägga upp en liten nyårsblogg mest bestående av bilder. nu har ni haft några dagar att komma igenom årskrönikan så då släpps nästa blogg!dagen bestod av att locka håret, locka håret och slutligen så lockade jag faktiskt håret. jag tror det tog 90 minuter. det är ungerfär 85 minuter mer än vad jag vill lägga på hår. som vanligt en del poseringsbilder.den fina dukningen hos myrbergs och bordsplaveringarna. nice!här var de profiler som jag firade nyår med. tack milla o osse för allt ni styrt med och ett extra stort tack milla för det oerhört fina bildspelet.me and mi love.förrätten bestod av tzatziki och bröd. varmrätten av potatisgratäng, smördegsinbakad fläskfilé och portvinsås. efterrätten var wokade frukter, glass och limesås. smaskens säger jag bara!


12 slaget när allt var frid och fröjd uppe på ett berg. sedan tappade jag kameran men som tur var återfanns den. hur? ja hur fan kan en kamera återfinnas. minst 400 meter från att jag upptäckte att den var borta, kolsvart ute sånär på lite fyrverkerier och onyktra människor som knappt visste vilken väg de tog. men sadjad fann den!! det räddade det nya året.snart kommer pierre hit på tacosmiddag och lite datasupport. imorgon blir det arn med sadjad, syrran, walle o helena o efter det ska vi ut o äta. på lördag kommer caroline o andreas hit på middag. söndag intar jag softish mode. 

Publicerat: 2008-01-01 Klockan: 11:34:35

årskrönika 2007

Ja nu var det återigen dags att tänka ut vad jag ska skriva i min årskrönika. Detta år har gått så fasligt fort bara. Jag har inte hunnit tänka tanken att det skulle kunna vara dags för att börja fila på krönikan. Inte förrän Sadjad sa för ungefär en vecka sedan; "o vad jag längtar efter att läsa din årskrönika sen."


Ups.. årskrönika. Ja just det. Kanske dags att börja fila på den om den ska bli klar till 1 januari 2008. I skrivandets stund är det den 1 december 2007. Så jag har exakt en månad på mig. Inga problem.


Jag kan lätt säga att år 2007 har varit ett lugnare år än 2006. SKÖNT! Det var välbehövligt. Med det har jag inte sagt att det har varit en dans på rosor hela tiden eller tråkigt. Det har varit ett mäkta känslomässigt och intressant år. Men det här året kan liknas med att gå en och samma väg framåt i livet och inte ta ca 6 sidovägar som det gångna året gjorde. Med andra ord så vet jag numera vad jag vill. Mer än någonsin!

  

Januari 2007; Året började som mina nya år alltid gör. I soffan med ett kraschat pepparkakshus och en jävla massa filmer. Sweet! Vissa traditioner är bara för bra för att ändra på. Annars så började året med att ha lite små möten på jobbet för att prata om hur jag och Sadjad skulle klara av att jobba på samma avdelning tills juni-08 nu när vi var ett par. Vi bedyrade att vi var professionella och ej skulle ha problem med det. Alla stöttade oss efter det. Sen dess har det heller inte varit ett enda problem! Vecka 2 åkte jag till Sälen med min familj. Det var en vecka av blask och lite snö men en massa skratt och gemenskap. Sadjad och jag hade TÄT telefonkontakt. Den 20 jan var jag, Erika och Caroline på bomull och firade Carolines födelsedag genom att hon bjöd oss på mat. Dagen efter var det 1 år sedan Michele dog. Det var en tung natt och en ännu tyngre dag då vi gick till minneslunden och längtade och tänkte tillbaks på gamla minnen. Den 27 hade vi en stor överraskningsfest för Osse. Han blev riktigt överraskad kan man lugnt säga! Sista dagen på månaden tog vi bilen till Linköping och hälsade på Erika och Tomas.
Februari 2007; I början av februari höll Sadjad på att dö. Ja det lät som det i alla fall. Han hade ett inflammerat finger och stod nästan inte ut längre. Vilken tur att vårdcentralen kunde snitta upp fingret och pressa ut allt var! Den första helgen hade jag Divazfest hemma som slutade som de flesta Divazfester med hopp i soffan och en massa fyllespel. Den 5:e tog Caroline körkort! Den 10 firade vi Sadjads födelsedag med buzzspel, manchester unitedglas och smörgåstårta. Den 12 fyllde han 26 år. På alla hjärtans dag gick vi ut och åt på durkslaget. Den 16 åkte vi hem till Jecka, Danne o Evvan. Det var första gången vi umgicks alla tillsammans och Sadjad o Danne fann varann direkt. Det var mycket roligt. Dagen efter var det dags att fira Caroline hemma hos henne. Hon bjöd på god mat som alltid. Kvällen avslutade Sadjad o jag med egen fest och utgång. Sista helgen var det dags för Bounce. Först åt hela gänget på pappa grappa och sedan var det bara att knalla till De Geerhallen. WAW!
Mars 2007; Äntligen började jag gå ner några mer kilon än de futtiga hekton som ännu hade rört sig på vågen. Jag hade en insektsinvasion i mitt hem. Om ni kommer ihåg dem så var de svarta och hemska och anföll mig en gång mitt på natten. Den 10:e var det kalas i Smedby för Gustav som skulle fylla 7 år dagen efter. På kvällen hade jag pink ladieskväll hemma hos mig. På Gustavs födelsedag var vi lekledare som höll i ett sportkalas. Den 17 åkte vi till Stockholm för att fira Iranskt nyår vilket var en härlig upplevelse med god mat och roligt sällskap. Den 23:e hade vi bowlingkväll med gänget. Dagen efter shoppade jag och syrran loss på stan. Eller i alla fall syrran. På kvällen kom Sadjad hem till mig efter en lagfest. Om man säger så att han somnade på toalettgolvet... Den 25:e hade vi desperetkväll hos Milla. Underbart! Den 30:e var det premiär för Halvarsglassen. Efter det åt Sadjad, Jecka, Danne o jag på O´learys och gick sedan på bio. Månadens sista dag hade Charlotte o Magnus hemkomstfest. Det var en svirig tillställning som var hellyckad.
April 2007; Första dagen var det dags för mitt älskade vårbestyr på landet. Jag kan nog inte få er att förstå hur härligt jag tycker att det är. Kratta, elda, grilla korv och jobba sig svettig. Under påskhelgen var det en hel del familjesammankomster och annars var det mest filmtittande för hela slanten! Den 13 hade Osse o Sadjad ordnat med middag till mig o Milla. Det gick i italienskt tema. Dagen efter hade vi vår första lyxdag då vi åt hotellfrukost, bubblade och bara njöt av varandras sällskap. Jag gjorde en hälsoprofil på previa och tydligen var jag i toppform. Se där se där! Den 21 hade jag storfest hemma och även Lotta & Stina kom. Den 28 gick Sadjad o jag ut själva, alltså det kanske låter väldigt lustigt men de här kvällarna är så sjukt roliga. Valborg firade vi hemma hos syrran. Vi åt god mat och gick och kollade på en eld. Precis sådär som det ska vara. Köpte en ny telefon denna månad, en rosa avlåm historia. En samsung, en sån där smal sak med mp3.
Maj 2007; I början var ett av de där hemska derbyna. Tyvärr vann det där IFK laget med 2-1 mot mitt älskade Sylvia. Ja under hela våren och de tidigare månaderna så gick jag ofta promenader med både Maria & Charlotte. De promenaderna tränade benen såväl som munnen med allt prat J. Månaden bjöd på spelkväll hemma hos Karin o Conny. Den 6 var en stor dag. Eller hur älskling?! Ja det var dagen då Manchester United tog hem serien. Tyvärr tror jag att Arsenal gör det nästa år älskling. Bli inte ledsen nu... Den 11-12 var vi barnvakt åt ungarna. Då var det Sörpingbesök, fotbollsmatch, fredagsmys och busfabriken som gällde. På söndagen var det dags för ännu en desperetkväll hemma hos Milla. Denna månaden var det Sadjad som planerade daten. Jag vet inte hur han lyckades men han hade klarat av att hyra ännu en b-film. Det är nästan lite småcharmigt. Den 19 åt vi frukost med Soheila som var på besök i Norrköping. Sen blev det spontan fest på kvällen hemma hos mig. Det var jag o grabbarna. Den 23 hade jag o Jecka middag för Caroline o Erika hemma hos mig. Det var lika mysigt som alltid när vi 4 träffas. På pappas 60-årsdag (han var i Österrike) gick vi och såg sista (?) filmen med Jack Sparrow tillsammans med syrran o Wallentin. Den 26 hade vi badfest på rehab badet i gamla lasarettet. Det var en given succé förutom den biten när Milla skar sig på en flaska som någon klantskalle tappat. Klantskallen det var jag. Dagen efter firade vi pappas 60-årsdag med middag hemma hos syrran.
Juni 2007; Vid denna vägning stod vågen på 60,5. Vilket den gjort sen dess med ibland 1 kg upp o sedan 1 ner. Det är hur svårt som helst att komma ner de där sista 1,5 kilona. Kanske får jag ge upp? Kanske inte. Skulle ju vilja att det stod 59 kg. Men med mina ståtliga (?) 173 cm kanske jag får vara nöjd. Jag är ju inte purung längre så det här kanske är min nya matchvikt. Det får framtiden avslöja. Jag skulle ju faktiskt kunna anstränga mig lite mer men jag har bara inte gjort det. Det är ju så gott med godis J. Månadens första dag fyllde min kära mor år på. Karin anordnade med pantertantermiddag. Mums. Den 3 åt Sadjad o jag frukost i en park som vi gjorde många lördagar under våren. Mysigt! Sen var det dags för ännu en desperetkväll. Underbara dagar/kvällar! Den 8 var det middagsdags hemma hos syrran igen. Denna gång för att uppvakta mammas födelsedag. Torin kom och trollade för oss. Succé. Dagen efter var det den sista barfesten. Sorgligt men oh så jävla roligt. Stina och Oscar var även med vilket förhöjde festen ytterligare. Den 10 firade vi morfar som fyllde 80 år. Den 14 firade vi lillungen som fyllde hela 5 år och inte är så liten längre. Mina småungar börjar bli så stora och moster förstår inte vart tiden tar vägen! Dagen efter var det jobbfestavslutning på Saga Lejon. Det var inte direkt den roligaste avslutningen vi haft. Men det är svårt att leva upp till förra årets avslutning. I mitten av månaden hade Jennie 30 årsfest på baren. Den 17 firade Sadjad och jag ett halvår genom god middag, bio och mys. Jag hade fått en så fin present av honom. Ett bildspel. Den 21 var det dags för mig att fylla 27 år. Midsommarhelgen firade vi i gänget tillsammans i Varamon. Det var dricka, mat, lekar och en allmänt rolig helg. Månadens sista dag firade jag mig ute på landet. Under hela den här månaden var det faktiskt riktigt härligt väder. Kanske ska jag ta min semester i juni nästa år?
Juli 2007; Ja nu bodde vi nog hela juli på landet. Skönt. Skillnad mot förra året då det nästan bara var en vecka. Det var jobb ett tag in på månaden och många kvällspromenader på landet med familjen. Den 4 kom Erika o Tomas på besök och ungarna blev så besvikna att hunden ej var med. Den 6 hade vi Laserdome med gänget och sedan middag hemma hos mig. Dagen efter var det en heldag med Nyqvists barnen. Det var nämligen dags för Jenny och Anders att gifta sig och då var jag o Sadjad barnvakt. Succé! Den 12 var jag o Sadjad på smultronstället i ösregn. Tro det eller ej så kan det också vara mysigt. Den 13 jobbade vi sista dagen! Nu var äntligen semestern här. Det firades med tacos med Charlotte o Fredrik på kvällen. På lördagen var det Boda Borg som gällde med Milla o Osse. Jag kan fortfarande inte förstå hur vissa celler är byggda. Hmm... Den 18 firade vi Osse med fika. Den 21 var det dags för Josefine att rida tillsammans med syster. Kul. På eftermiddagen firades Millas 25 årsdag med öppet hus och senare på kvällen var det fest på samma adress. Den 23 var det Stina som skulle firas. Mycket födelsedagar blir det. Jag och Jecka köpte kort på world class dagen efter. Löningsdagen hade Sadjad sin date för mig. Det var en shoppingdate som avslutades med mat och film. Den 27 åkte vi till Kolmården med ungarna. Det är en favoritsysselsättning tillsammans med dem. På kvällen hade vi tjejkväll hos Charlotte. Originalgänget bestående av Charlotte, mig och Stina. Dagen efter var det dags för Sadjads och min helkväll vilket innefattar förfest och utgång ihop. Som alltid blir de kvällarna sjukt roliga.
Augusti 2007; Månaden inleddes av en varm dag. Tro det eller ej! Så det blev Sörping och på kvällen bastufest hos Conny o Karin. Tomas, Eljas o Semir hade inflyttningsfest i sin festarlägenhet och det blev något av en succé. Eller vad säger du Stina? Den 9 var Sadjad och jag och kollade på fyrverkerierna. Mysigt! Dagen efter var det grillmiddag hemma hos Jecka, Danne o Evvan. Den 11 hade jag o Sadjad ett allvarligt snack. Ja vi har också de snacken. Detta var ett snack som resulterade i om möjligt ännu starkare band och en tro på oss. "du och jag älskling" Efter det snacket så åt vi på pappa grappa och strosade omkring på augustifestivalen. Mötte upp Fredrik och Mimmi på kvällen. Den 13 var det dags att börja arbeta igen. Efter ca 2 timmar kändes det som om jag inte gjort annat. Jag började rensa ut skåp vid den här tiden. Började förbereda så att Sadjads saker skulle få plats när han väl skulle komma hem till mig (oss) för gott. Den 19 hade jag o Milla biodate. Vi såg en mysig film som heter på smällen. Den 20 var det derbytime. Tyvärr blev den matchen 1-1. Mitt älskade Sylvia gjorde första målet men de där blåvita var ju så illa tvungna att göra ett mål sen. Den 22 bjöd jag Stina på mat på bomull. Hennes present från mig. Det var mysigt o ett avslut på den härliga sommaren då hon bodde i stan! Den 24 var det date. Jag hade vernissage för Sadjad o sen fortsatte vi att mysa hemma. Dagen efter hade PB inflyttningsfest. Ojojoj. Vi hade riktigt kul. Sista dagen denna månad så var jag, Sadjad, syrran o Walle på The Ark som var en krönika för sig. Herregud vilken artist säger jag bara.
September 2007; Månadens första dag blev också månadens första fest. Hemma hos Tom o Tommy. Dagen efter det var det dags att ha överraskningsfest för Sadjads faster som fyllde 60 år. Det började lite kaosartat men ordnade upp sig efter ett tag. Mycket roligt! Den 9 hade vi återigen desperet kväll. Åh vad jag älskar dessa kvällar. Men det var bara det att det blev inte desperet utan 2 filmer istället då avsnitten knappt börjat i usa än. Den 11 var det middag hos Erika med Jecka o Caroline. Vi blev riktigt uppassade. Dagen efter det åkte vi till Grekland. Vi hade den bästa veckan på detta år. Det var ren njutning från dag 1 till dag 7. Knappt något folk, fint väder, billig mat, bara Sadjad o jag... Längtar tills nästa resa vi ska göra ihop. Tomas var snäll o skjutsade oss till Arlanda och Chricka stod på plats när vi skulle hem. Tackar! Den 22 hade Charlotte fest. Dagen efter var det höststädning på landet. Den 28 var det date. Sadjad ordnade med bubbel, massage o andra härligheter. Plus ännu en b-film.. ja som sagt det är nästan lite charmigt. Den 29 hade Mimmi inflyttningsfest. Det var en rolig fest där Torin körde ett par trollerinummer. Jag är minst sagt förbryllad.
Oktober 2007; Den 2 såg jag kanske årets bästa film, stardust, jag var fängslad från början till slut. Den 5-6 var det dags för studieresa. Denna gång bar det av till Kalmar. Till råga på allt så hade någon fått för sig att bombhota Kalmar just denna dag. Ca 500 meter från vårt hotell. Den 7 åkte vi till ikea o shoppade loss lite. Passade även på att gå på vernissage. Den 13-14 åkte vi till Stockholm med mamma och pappa. Vi sov över hos Soheila och Lars. Det var kul att träffa dem igen, Bahareh och Jonas var också med. Den 19 var det tantfest hos Karin. Dagen efter hade jag tjejfest hemma hos mig. Det liknade mest ett fylleslag men det var riktigt kul. Den 26 var en stor dag i vår historia. Då flyttade Sadjad in till mig. Vi firade med smörgåstårta och skålade i cider! Dagen efter var det först ett besök på museum. Vi såg 2 utställningar. Från det lugnet till en stor fest med massa folk. Sadjad hade sin inflyttningsfest. Det var virrigt värre men mycket kul. Dagen efter höll jag date för Sadjad. I ett svagt planerande ögonblick hade jag tänkt ut att städa hela lägenheten medan han fick sportsurfa. Oj vad jag ångrade mig när jag började. Det var så grisigt på golvet efter alla glas av dricka som folk tappat kvällen innan. Men tillslut hade jag lyckats städa klart och då myste vi med tacospaj, gino, film och massage. Den 29-31 sov jag hos Milla. (som jag gjort under flera dagar detta år - när Osse är bortrest). Då har vi en grundregel att hon står för mat och jag står för trevligt sällskap. Det är en mycket bra grundregel tycker jag.
November 2007; Första fredagen denna månad hade Milla pink ladies kväll som var sådär upplyftande som bara en pink ladies kväll kan vara. Alla helgons dagen var lite tyngre än vanligt. Första gången jag gick in i ett kapell/en kyrka med sådan musik sen Micheles begravning. Vilket gjorde upplevelsen tyngre än vanligt. Den 4 var det desperet kväll hos Milla. Den 7 var det dags för Jecka o mig och bjuda Caroline och Erika på middag. Den 9-11 var jag, syrran, mamma, moster Lollo, kusin Petra och kusin Sofie på Sandvik gård spa. Avkoppling på hög nivå. Den 15 blev jag mörkhårig igen. Ja jag vet att jag är ombytlig. Ena dagen mörk andra ljus. Nu kommer jag nog vara mörk till våren och sedan sakta men säkert bli ljus igen. Den 17-18 handlade vi alla julklappar och jag säger just det att det är så grymt skönt att bli klar med sådant tidigt. Den 21 drabbades jag av vinterkräksjukan och början på en förkylning som höll sig i ca 5 veckor. Ja den är faktiskt inte helt borta än. Den 24 var det 80-talsfest hos Milla o Osse. Så kul vi hade det!! Om vi ändå stannat där för på Palace var det ingen höjdare. Sista dagen denna månad åkte vi till Åsa och Linneas nya hus. Det var kul att se det nu men det kommer att bli ännu roligare att se det sen!
December 2007; Månadens första dag blev det julpynt av hela slanten. Jag och syrran gick även en promenad förbi Pierre och jag fick en Amy Winehouse skiva. Om stardust är årets film så är Amy Winehouse årets artist (tillsammans med Amanda Jensen såklart)! Jag, pappa och morfar åkte och kollade på en fotbollscup Sadjad var med i. Första gången jag såg en cup med honom, kul! Under december plöjde vi igenom sawfilmerna. Eftersom min andra hälft ej sett dem så var jag ju tvungen att berika hans filmkunnande. Jag var på en 2-dagarskurs i autism. (jag har varit på många kurser detta år men detta var den absolut bästa) Den kursen gav mig otroligt mycket och jag har nu en helt annan syn att se på människor med autism. Eller rättare sagt hur vi kan underlätta för dessa människor på samma sätt som vi underlättar för t.ex. blinda. Den 7 var det lilljul med the gang. Milla och Osse hade överträffat sig själva. Dagen efter hade vi Farhad, mamma och pappa på middag hemma hos oss. Den 9 hade vi julbak hemma hos Spalle/Azaris. Den 15 var vi i Smedby och firade min syster som fyllde 36 år. Efter det kom Jecka, Danne och Evvan hem till oss. Den 16 åkte jag och Sadjad till Söderköpings Brunn och tog in på en lyxsvit. Vi hade det helt underbart hela dagen för att avsluta kvällen efter midnatt då Sadjad friade till mig och vi bytte ringar! Jag älskar dig Sadjad! Den 18 var det en julfika på Fräcka Fröken med Jecka, Erika och Caroline. Den 19 bjöd Caroline mig på middag på bomull. Den 20 var det återigen dags för Fräcka Fröken och denna gång var det Stina som gjorde mig sällskap. Stina och jag passade på att ge varandra tips om vad vi ska ha för nyårslöften. Den 21-23 var Sadjad och jag i Stockholm och firade jul. Julafton firades i Smedby och juldagen hos Azaris. Det blev även en spontan fest på juldagen och vi gick sedan vidare till Palace. Annandagen var vi hemma hos Spalles tillsammans med Wahlstedts och mormor och morfar. Den 27-28 var vi barnvakt åt ungarna. Det blev badhuset, Mc Donalds och film. Den 30 gick vi på en promenad till Jecka, Danne och Evvans nya hus. Så fint!! December avslutades med en bejublande middagstillställning sålika fest hemma hos Myrbergs. Ett fantastiskt bildspel över 2007. 12- slaget firades med mina vänner och min livskamrat Sadjad Mofarah Azari. Det nya året höll på att inledas i katastrof då jag tappade min kamera i snön. Tur var att Sadjad fann den efter ett tag.... 
Så detta var en resumé av mitt gångna år. Ett väldigt lugnt år på sätt och vis men ändå har två stora steg tagits. Ett samboskap och en förlovning. Jag har tidigare trott att jag varit på rätt väg i livet. Jag skulle nästan våga lova nu att jag vet att jag är på rätt väg. Jag om någon vet att man ska vara försiktigt i sådant här men jag vågar ändå lova. Ja för fan jag gör det. Härmed lovar jag att jag vet att jag är på rätt väg. Ett av mina stora orosmoln jag hade för det här året var min vänskap med Pierre. Men det var något jag kunde sudda ut ganska fort. Pierre och jag är mer än goda vänner och jag känner att jag kan säga det mesta till honom och jag tror att han känner likadant. Ingen kan ta ifrån oss det vi haft ihop och det vi varit igenom och vad det gör för våra band. Jag kan säga att det är med lättnad i mitt hjärta som jag kan ha den förmånen att fortfarande ha Pierre så pass nära i mitt liv. Du betyder mycket för mig. Detta var inget jag tog som en självklarhet och många har tyckt att det är mer än lustigt att vi kan vara så bra vänner. Men det viktiga är att inte jag och Pierre tycker det. (Mm jag känner att det här var viktigt att få med då mitt 2006 handlade om helt andra saker än mitt 2007.)


Så vad kan 2008 ha att bjuda på? För egen del tror jag att det blir mer äventyr med Sadjad. Vi kommer lära känna varandra på fler plan och få utmanas ännu mer. Ja det blir lätt så med två riktigt envisa viljor. Vi kommer att göra någon mer resa till något varmt land. Jag kommer att mista min bästa arbetskamrat. Jag har aldrig arbetat så pass bra ihop med någon som med Sadjad. Men det kommer att bli en utmaning. Jag får en ny bra kollega, Marie. En annan stor sak som kanske kommer att ske är att Sadjad och jag kanske kommer att bli stödfamilj. Det kommer att tas besked om detta i januari. Vi hoppas på ett ja men det är inget vi säkert vet. Familjen hoppas på oss och vi hoppas men beslutet ligger inte hos oss.


Annars så lär det pluppa upp fler magar omkring oss. Jag vet redan nu en nära vän som är gravid men jag vill inte avslöja henne än då hon ej valt att gå ut med det offentligt i cybervärlden än. Säkert lär det bli fler barn och även husköp. Det vankas sådant nu. Vi lär nog bo kvar här under 2008 också. Kanske att vi kommer börja spana på andra lägenheter i slutet av året. Mycket beroende på vad som händer med Sadjad. Om han får jobb, vad han får för jobb etc.


Jag hoppas att 2008 blir ett lugnt och behagligt år fyllt med härliga aktiviteter och roliga fester! Jag kommer fylla 28 år.... Det är mycket. Mina ungar kommer fylla 6 och 8. Oj säger jag bara!


   


RSS 2.0