Publicerat: 2014-08-31 Klockan: 22:36:03

medeltidsdagar i sörping

det har varit medeltidsdagar i sörping. vi besökte grannstaden idag. 
det var så härligt. vilken stämning. blir en repris nästa år.

 

Publicerat: 2014-08-26 Klockan: 20:55:00

dop för juni

i helgen var det dop för jonka o sannas lilla dotter juni. vi var hemma hos milla o barnen först o fick hjälp med håret, god lunch och ett gott skratt när sadde gjorde #ALSicebucketchallenge iklädd en boratdräkt...
 
 
dopet ägde rum i lindö kapell och efterår var det mat och fika som de fixat och donat med.
 
 
det blev mingel o lek i ett par timmar!
 
 
tack för ett superfint dop!
 
 
 

 

Publicerat: 2014-08-25 Klockan: 20:47:00

väntan...

i torsdags så åkte noah och jag till sjukhuset. det var dags för en skoliosröntgen. en vanlig slätröntgen. denna gång fick noah stå upp. han var glad på vägen dit och hade visat den glada gubben på samlingen på förskolan när de hade pratat om noahs sjukhusbesök.
 
 
väntan var långtråkig men sedan skötte han sig exemplariskt under röntgen. nu är det ännu mera väntan.... vår fantastiska kirurg brukar svara direkt. men nu har det gått 4 dagar utan svar vilket är högst ovanligt. jag hoppas att han är ej är i tjänst, eller bara att han har haft tidsbrist. hoppas det!! så det inte beror på att han inte vill svara i ett mail. hoppas även att 2014 kommer få vara ett fortsatt ingreppsfritt år....
 
 

 

Publicerat: 2014-08-24 Klockan: 21:02:00

only god forgives

only god forgives, 2013. regi nicolas winding refn.
 
så kass. ryan gossling. det vill säga en film som jag förväntar mig ska vara bra. men så kass. vi snabbspolade fram ca 40-50 minuter i filmen. vilket sällan sker. kanske var det därför vi upplevde den kass eller så var den bara det.
 
knarkiperium i kina. glädjeflickor. en skum mamma....
 
imdb - 5.8 av 10.
 
betyg 1 av 5.
 
 

 

Publicerat: 2014-08-24 Klockan: 10:05:00

fotbollstokiga

sådan far sådana barn.
 
 

 

Publicerat: 2014-08-23 Klockan: 20:59:00

this is 40

this is 40, 2012. regi judd apatow.
 
halvkul film om hur livet påstås vara vid 40. med kärlek, familj och allt vad det innebär. en del saker skrattar jag igenkännande åt och en del känns blaha.
 
imdb - 6.2 av 10.
 
betyg 3 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-08-23 Klockan: 12:43:00

alltid för er

alltid för er av gunilla lindh och cecilia berglund. utgiven år 2014.
 
en sann historia om gunilla hennes man och deras tre barn som alla får diagnos inom autistiska spektrat under en 9-månadersperiod.
 
det är svårt att förstå. svårt att förstå att hon kan överleva. det är inte bara historian om hennes barn. dessutom om hennes föräldrar och hennes man. jag funderar ofta på hur hon kan stå på benen. hur hon orkar gå upp på morgonen.... skriftspråket är inte fängslande däremot historian.
 
betyg 4 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-08-22 Klockan: 20:57:00

safe haven

safe haven, 2013. regi lasse hallström.
 
nja. förväntningarna var höga då filmen blivit hypad av många på facebook. men nja. jag fastnade inte för den. bäst i filmen var nog att sadde hittade en frisyr han ville ha. ca en timme in i filmen så blev filmen bättre än innan. dedt blev en helt ok film. kvinna med mystiskt förflutet flyr till småstad. kärlek blossar upp och sanningen kommer fram... typ så.
 
imdb - 6.7 av 10.
 
betyg 3 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-08-22 Klockan: 12:31:00

sista brevet från din älskade

sista brevet från din älskade av jojo moyes. utgiven år 2014.
 
jag har läst hattrick av jojo moyes i sommar och det har uppenbarligen varit ett helt fantastiskt hattrick. även sista brevet från din älskade var så gripande. samma känsla av att jag bara vill läsa, vill att det ska bli kväll eller en lugn stund över så jag får kasta mig över boken.
 
nu är det london 1960 och london 2003 som gäller. vad hände egentligen 1960 i överklassens london? vad hände med bilolyckan och kärlekshistorian? ska vi få reda på det först många år senare?
 
ännu en bok ni måste läsa!
 
betyg 5 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-08-22 Klockan: 09:10:00

fiifan

en kattj*vel. ihh.. förlåt. jag är ingen djurmänniska. verkligen inte. jag försöker. jag börjar lära mig det här med djur lite mer. men nja. inte min grej. dock var det en lyckig unge som stod och skrek katt katt katt på morgonen. sen började hon med sin "djurröst". det är en uberljus och puttigullig röst. när hon ser något som är litet, sött eller djur börjar hon prata med den rösten. det däremot tycker jag är väldigt gulligt.
 
 

 

Publicerat: 2014-08-21 Klockan: 20:47:00

the purge

the purge, 2013. regi james demonaco.
 
idéen är intressant. från att ha varit "anarki" i usa så bestämmer de sig för att det under en kväll/natt är lagligt att mörda, slakta, råna ja... göra vad du vill. detta för att få rensa i samhället och att alla vet att de får utlopp för sina inre demoner en dag. på det sätt ska de tygla sig de andra dagarna....
 
ja som sagt. lite intressant. men rätt b. däremot börjar jag fundera på vissa saker efter filmen. kanske finns det ett svar på dem i tvåan.
 
imdb - 5.5 av 10.
 
betyg 2,5 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-08-21 Klockan: 13:25:00

sophies historia

sophies historia av jojo moyes. utgiven år 2013.
 
så kom den andra boken med moyes. ännu en fantastisk bok. denna gång med paralella historier. en historia om första världskriget 1916 och en i london 2006. de här hör ihop. hur? läs! ännu en gripande bok. jojos sätt att skriva är så lätt och lättsmält men så sjukt gripande.
 
ännu en måstebok.
 
betyg 5 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-08-21 Klockan: 03:15:00

fina fina ni

ah. det finns få som jag blir så imponerad av som er. fina carolina, ted, noel och leon. vilken familj. vilka kämpar. noel. du är fantastisk. jag älskar att träffa dig och se dina framsteg. du har verkligen visat att du har mer att ge och att du är nyfiken på livet. vilken inspirationskälla du är noel. ja hela familjen. otroligt!
 
 

 

Publicerat: 2014-08-20 Klockan: 23:20:00

livet efter dig

livet efter dig av jojo moyes. utgiven år 2013.
 
sommarens kanske bästa bok. jag älskar den. jag älskar jojos sätt att skriva. jag kunde inte sluta läsa. en fantastisk kärlekshistoria. två personer så olika varandra. två personer som blir så beroende av varandra. jag skrattar, jag gråter, jag blir arg och jag blir lycklig. så mycket känslor. har ni inte läst den så vänta inte!
 
betyg 5 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-08-20 Klockan: 20:13:34

höst

i helgen åkte vi till ett höstligt kolmården. vi upptäckte utkiksplatsen vilket var en mycket trevlig plats samt stig dit. vi hängde på lekplatsen och såg även sälshowen för första gången i år. det var en härlig dag med behagligt väder.
 
 
tro det eller ej vi tittade även på djur denna gång ;)

 

Publicerat: 2014-08-17 Klockan: 22:52:43

augustifesten

jag älskade karnevalen som ung. älskade. nu skräms jag nästan för att gå ner.... jag har blivit gammal, trångt o mycket skräniga människor. typ som jag själv var förr. 

var och var..... jag skränar fortfarande men inte på samma sätt. dock är det numera tradition att besöka festen ihop med tina o magnus med barn. vi har alltid kul, trots att jag skräms;)

bäst i år var karusellen som lovi fick åka men olivia nekades. noah såg kräkfärdig ut medan leah o lovi njöt. jösses vilken fart och högt upp gick den.


så tack för traditionen. vi håller fast vid den. vem vet snart ser vi på fyrverkerierna igen;)

 

Publicerat: 2014-08-16 Klockan: 11:12:20

sista semesterdagen

under vår sista semesterdag åkte vi till äventyrsgolfbanan och roade oss. efter en fika tog vi oss till färgargården och matade änderna. en perfekt sista dag i lagom tempo. nu har vi jobbat i 4 dagar och vardagen är redan igång!

vardagen är helt okej den med...!
 
 

 

Publicerat: 2014-08-14 Klockan: 22:00:47

word
 

Publicerat: 2014-08-10 Klockan: 20:43:35

sommarens vacterlläger

som vår lilla herre har längtat. som han har berättat för folk att vi ska åka på lägret. precis innan avfärd sa han; "mamma mamma du har bilden på vacterlföreningen precis bakom dig."
 
timmarna till garphyttan flöt på bra och när vi kom fram var en del redan på plats. det första vi såg var två stora hoppborgar. så ungarna intog borgarna direkt.
 
 
det var inte bara ungarna som tyckte det var kul med hoppborgar och kuddkrig...
 
 
 
lovi roade sig med en frisbee...
 
 
 
det blev en hel del bad trots lite kall sjö.
 
 
våra fina älskade ungar!
 
 
 
ibland kändes det som om det enda vi gjorde var att äta. men det var inte riktigt allt....;)
 
 
det blev brännbollsspel vilket noah summerar på sin topp 3 lista från lägret. som han älskade att spela brännboll.
 
 
 
ungarna fann sig o började till och med leka i vår lilla stuga innan det var accepterad tid att gå upp till allmänheten. vi fick en föreläsning av en medlem som berättade om sin egen uppväxt. på sista bilden ser ni linus, flera barns idol och ett medicinskt mirakel. han har varit med om så mycket och fungerar idag som vem som helst. jag blir alldeles tårögd när jag tänker på det och har verkligen det livet som ett mål. tänk att det faktiskt kan gå!
 
 
vi åkte till ett lek och busland som var ofantligt fräscht. det är jag inte direkt bortskämd med. de äldre åkte till bodaborg.
 
 
en del av gosungarna som var med till lek och bus.
 
 
sköna samtal med de likasinnade...
 
 
tacoskväll och enligt tradition är det barnen som står för matlagningen!
 
 
noah och gabbe fann varandra...! lite av det som sas under lägret; "mamma gabbe är så galen att jag inte ens kan säga hans namn för jag skrattar så mycket..." båda barnen kom till mig och ville fråga någonting; "mamma kan gabbe åka hem direkt till oss?" gabbe; "vi kan bara åka och lämna mormor och sedan kommer vi"
 
jag tar med grabbarna till gabbes mamma och hon förklarar att för att lämna mormor tar det 3 timmar om de sedan skulle åka till noah tar det ytterligare 5 timmar vilket blir en hel dag. då säger gabbe; "men det är lätt värt det!"
 
det är vänskap det!
 
 
vi har haft det så bra! noah har varit i sitt esse och vi har knappt märkt av honom. han har lekt och lekt och lekt. han frågar redan efter nästa läger. självklart åker vi då med noah!
 

 

Publicerat: 2014-08-07 Klockan: 09:37:00

utflykt

en tripp till valla i linköping.
 
 
vi besökte en hel del av museumerna som erbjöds.
 
 
sedan åkte vi till gamla linköping. även där besökte vi olika museum.
 
 
det var en spännande tripp!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2014-08-06 Klockan: 10:28:00

lilla mormor

ett besök hos lilla mormor i sommarvärmen fick oss nästan att smälta bort....! men mysigt var det och efteråt blev det glass.
 
 
 

 

Publicerat: 2014-08-05 Klockan: 22:32:00

vila

vi besökte vila med våra norrköpingssvärföräldrar.
 
 
det var riktigt gott om än lång väntan. tur att det fanns goda daquiridrinkar att svalka sig med under tiden.
 
 
på hemvägen blev mamma och pappa så sugna på att prova några av alla roliga bänkar som finns uppställda i norrköping.
 
 
 

 

Publicerat: 2014-08-05 Klockan: 10:21:00

arbetets museum

en tripp till arbetets museum var uppskattat men varmt.....!
 
 

 

Publicerat: 2014-08-04 Klockan: 18:26:00

äntligen...

... är de hemma. ordningen är återställd!
 
 

 

Publicerat: 2014-08-04 Klockan: 12:14:04

julius 2 år

nu har jullen blivit 2 år. det firades med roliga saker för barnen och godsaker för oss alla.
 
 
roligast var en blobb, det vill säga en slags vattenmadrass att hoppa på. succé.
 
 
vi fick träffa lilla vida för första gången. jullen öppnade så många paket att han hann tröttna på det och började leka med sakerna.
 
 
mmm.......
 
 
osse underhöll med musik!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2014-08-03 Klockan: 10:47:00

årliga sommarmiddagen

den här gången hade vi tur med vädret på vår årliga sommarmiddag hemma hos bergströms. som vanligt fantastiskt gott och trevligt.
 
 
 
tack!

 

Publicerat: 2014-08-02 Klockan: 10:43:00

gränna och visingsö

vi tog en tripp till gränna och visingsö med hedendahls/stenberg. ännu en varm dag när solen visade sig från sin bästa sida.
 
 
det blev en tur med remmalag.
 
 
entimmestripp med 15 minuters paus vid en kyrka.
 
 
det fanns många fina vyer att knäppa foton vid.
 
 
på tillbakavägen somnade den lilla sött. vi intog en lunch vid hamnen.
 
 
inte helt fel att käka här.....
 
 

på tillbakavägen till gränna var vi ute på färjan så att det skulle fläkta mycket.
 
 
ungarna svalkade sig i vättern.
 
 
sedan blev det såklart en sväng till polkagristillverkningen. lovi blev till sig när hon fick smaka sin första godisbit. en varm nyknådad mjuk polkagris. mmm mmm mmm. sedan fick alla ungarna en varsin klubba.
 
 
det smakade gott. nu för den lilla vänta åtminstone till påsk innan hon får börja äta godis på riktigt. hålla på det tills hon nästan är 4 år som noah fick struntar vi i. men nästan 3 åtminstone.
 
 
vi avslutade dagen på en resturang med utegård där studsmatta och kaniner fanns. vi hängde säkert där i 1,5 timme innan vi åkte hemåt. en perfekt dag!
 
 

 

Publicerat: 2014-08-01 Klockan: 10:27:00

spelkväll

den här gången blev det en lite lyxigare variant av spelkväll. från kl 10 på fredagen till kl 10 på lördagen! vi badade en massa, simmade ut till flotten och hoppade.
 
 
sötnötterna gick först och visade vägen.
 
 
god trerätters...!
 
 
gullungarna avnjöt chipsmys framför tv´n för första gången denna sommar!
 
 
 

RSS 2.0