Publicerat: 2010-05-31 Klockan: 21:36:43

kalajsi söndags firade vi morsdag, pappas födelsedag och mammas födelsedag! vi var och åt på baccus, hade presentöppning, åt glass från pappa grappa och hade det allmänt trevligt!skönt väder för parkhäng!ungarna fick agera modeller!på kvällen bar det iväg till lindö för att kolla på van der saar, ja alltså gustav.idag har vi varit ute på landet och besökt lilla calle!vi fick god grillmiddag och hade det allmänt skönt i solen!bloggen får avslutas med en bild på flygande calle! i am king of the world!!


 

Publicerat: 2010-05-31 Klockan: 14:15:52

law abiding citizen

law abiding citizen, 2009. regi f. gary gray.

här har vi den smarta killen som ska hämnas på hela samhället. samhället (rättssamhället) stod ej bakom honom när han behövde det och nu fan är det payback time.

inte på småsätt utan här pratar vi genomtänkt, planerat och på grövsta sätt.

i början tyckte jag filmen var lite seg men den tog ganska snabbt vändning och blev helt klart underhållande. man behövde inte engagera hjärnan så mycket men det är ju skönt med sådana filmer också!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-05-31 Klockan: 14:08:36

pixarnfoto

i november var vi och fotade oss hos niclas. ni har redan sett ett smakprov med bilder men här kommer ett gäng till! då låg lilla skrutten i magen men det syntes inte så mycket då. det var då. nu syns det lång väg;)

http://www.pixarnfoto.sedet kommer att komma fler smakprov vartefter!


 

Publicerat: 2010-05-31 Klockan: 13:51:26

gudfars kicka!här ser ni gudfars kicka i sitt esse! sadde var så stolt över matilda i fredags när hon plockade fram öl efter öl från kylen och ställde dem fint på rad på bordet.

inte nog med att hon ställde dem på bordet. sedan såg hon en njutning i att räkna dem!ser ni så lyrisk matilda blir när hon upptäcker så många burkar det står på bordet;)jaja matilda. visst att du kan teckna och visar tydligt vad du vill med burkarna så får du faktiskt vänta x antal år till innan du får smaka!vi hade alltså lilltjejen sovandes hos oss fredag - lördag och då åt vi tacos tillsammans! som matilda älskar. särskilt tacoköttfärsen! vi hade den lilla såsen till bords (en present från pierre o julia).det skålades och mystes för fullt! första gången matilda smakade på en festis;)vi hade en toppenkväll, toppennatt, toppenmorgon och toppenförmiddag! tack för att vi fick ha lilltjejen hos oss en natt!!

 

Publicerat: 2010-05-31 Klockan: 04:05:10

Nu är kl 4.02. Tydligen gjorde jag något l...

bild0341 (MMS)

Nu är kl 4.02. Tydligen gjorde jag något ljud ca 3.10. Så mannen på bilden väckte mig för att jag skulle sluta. Bara det att sen dess har jag varit klarvaken. Nu ligger jag i sängen o läser o lyssnar på mannen på bilden som snarkar. Det ljudet är inte sövande. Kanske kommer jag somna om - om inte får jag nöja mig med knappt 4 timmars sömn inatt. Jag tror inte ens jag utgjorde något ljud. Ska bli mycket intressant att höra med mannen på bilden efter natten vad jag gjorde som var så hemskt att han inte kunde sova. Vi pratar om en man som kan sova även om en mistlur skulle tjuta vid örat på honom. Jag spekulerar i att han drömt något och fått för sig att jag gjort något. Hmm. Nej jag är inte bitter. Nej då. Mannen på bilden ska få stå till svars sen. På återseende!


 

Publicerat: 2010-05-29 Klockan: 19:49:21

Jag kommer inte in på min blogg. Jag bruk...

Jag kommer inte in på min blogg. Jag brukar komma in per automatik men av någon anledning är alla mina lösen på alla sidor borta. Jaha ja. Tydligen har jag glömt bort mitt lösen. Tydligen så är bloggen registrerad på en email jag ej längre förfogar över. Så jag kan ej få ett nytt lösen skickat till mig. Irriterande. Har mailat kundtjänst men där lär jag inte få något svar förän måndag. Jaja. Värre saker har hänt men jag hade gärna uppdaterat lite.


 

Publicerat: 2010-05-29 Klockan: 10:03:14

Nu är vi på maxi:) där kan man hitta rolig...

bild0340 (MMS)

Nu är vi på maxi:) där kan man hitta roliga bollar.


 

Publicerat: 2010-05-27 Klockan: 17:29:20

grodan sadde

sadde längtar efter skrutt.. så pass mycket att han har börjat pröva skrutts saker. här är det skrutts badhandduk som ska prövas;)

by the way.. titta kommentaren jag fick i mitt inlägg om dapony bros! kul!

Anders Dapony  (andersn@daponybros.com)
om dapony bros:
Hej Josefine Anders(saxofonisten) från Dapony bros här... kul att du gillar oss. Vill bara tacka för att du nämner oss i din blogg. Spana in våran grupp på Facebook "daponybros" där kan man följa våran väg. Nya spelning osv.... tänk vi kanske kommer till en scen nära dig när du minst anar det. Tack igen / Anders Daponybros

 

Publicerat: 2010-05-25 Klockan: 20:26:56

flytt

ja det är inte vi som ska flytta. men svärfar!

tänkte göra lite reklam här på bloggen;

http://www.hemnet.se/beskrivning/687659?r=3

ett mysigt radhus i skarphagen! passa på!

 

Publicerat: 2010-05-25 Klockan: 08:32:58

nedräkning...så ja......... snart är det dags att kläckas lilla skrutten!


 

Publicerat: 2010-05-24 Klockan: 19:13:28

fixerad

sådär ja. en dag innan jag går in i vecka 38 sa barnmorskan att nu har skrutten fixerat sig. sen vet jag ju inte när det skedde. det var 2 veckor sedan jag var där sist och då var benämningen "ruckbart".

iaf så börjar saker och ting falla på plats. allt utom e-legitimationen till kassan. så nu ska jag ringa dit istället för att sitta här!


 

Publicerat: 2010-05-23 Klockan: 14:35:58

dapony bros

fantastiska dapony bros. tänk er dem på en röjarfest..........

jag tänker mig hur jag själv skulle vara på en av deras spelningar.

*ojojoj*


 

Publicerat: 2010-05-23 Klockan: 14:02:06

lekbesökidag var vi på lekbesök hemma hos davidsson/gillbergs! det bjöds på glass, tv-program och bus! vi skulle även ses ikväll för middag till erika o caroline men caroline har gått och brutit tån så det har blivit ett nytt datum för det.

caroline - blev det gröna lund nu? du som hade sett fram så mycket mot det!

sadde fortsätter att envisas med mustachen. är det någon som vet hur länge mustachkampen pågår? om en vecka kommer nämligen hans mustach vara heltäckt;)nu har vi sagt hejdå till e för denna gång. jag ska styra lite här hemma och sedan slänga upp fötterna högt!


 

Publicerat: 2010-05-22 Klockan: 18:50:57

mixed upi torsdags var vi på två öppet hus. först på tamburinen på e´s skola och sedan på smedbyskolan för gustav o emil. grabbarna uppträdde så fint så! skickar med kanonkulan på en bild oxå;)igår kom experts butikschef hem till mig, sålika pierre, sålika min exman, sålika en av mina bättre vänner;) han lämnade över en systemkamera. (som han nog ber till högre makter över att jag ska bli nöjd med) han fick givetvis bli första testperson, ja förutom e då. än så länge är kameran och jag överens.jag var tvungen att föreviga mina/min hobbitfötter/fot. som ni ser är den högra äckligare än den vänstra.som ni då förstår är det inte mina stackars fötter som ska klämmas in i dessa 5 par utan dessa är ju skruttens 5 par skor. skrutten brås redan på mamma och har fullt med pjux.tavellisten ovanför spjälsängen i skruttens rum.
min man stödjer mustachkampen! han har påbörjat iaf. vi får se när han avslutar....idag har vi gjort bland det sista i förberedelserna inför skrutts ankomst. steriliserat en massa nappar och flaskor o dylikt. tror sadjad slängde i allt som gick att slänga i. vi har packat väskan till bb och vi har återigen försökt ge oss på försäkringskassan. men min e-legitimation vill inte... och det är bara på kassans sida den inte vill.

jag får ringa dem på måndag!det blev inget kolmården. så kunde man inte göra.... så det blev busfabriken. men det var en hit det med. efter busfabriken frågade e efter djuren men det var helt okej att vi ej åkte dit. så det blev en tur till maxi i kundvagnen istället;)


 

Publicerat: 2010-05-22 Klockan: 09:18:45

gaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh

jaha..

vi skulle till kolmården med e.

trodde vi ja.

jävla kommunal som abonnerat hela djurparken. jävla djurparken som inte kan nå ut på ett större forum att det är abonnerat. de får väl skicka med en lapp när man köper årskorten att man måste gå in på hemsidan innan för att se om man får besöka kolmården eller inte.

som tur var fick vi reda på detta innan vi kom till parken med e. men nu sitter vi i telefon o härjar. får se om det finns någon som är tillmötesgående där eller inte.

hmmmmmmm................

 

Publicerat: 2010-05-20 Klockan: 22:09:47

josefine azari

tydligen är det genom transportstyrelsen man får reda på att efternamnsbytet gått igenom.

skatteverket har inte skickat några papper men detta kom med posten idag.

förnyelse av körkortet...

så numera heter jag josefine azari.


 

Publicerat: 2010-05-18 Klockan: 20:15:37

13 dagar kvar......

nu är det officiellt..

nu börjar jag bli trött, tung och osmidig som bara den..

det är då det är officiellt...

min nedräkning har härmed startat.

jag ska jobba i 13 dagar till. det är nog vad jag precis kommer klara av.

min sista dag är den 4 juni och då är det 10 dagar kvar till beräknat kläckningsdatum.

nej nu är jag alldeles för seg för att sitta här. dags att bege sig till soffan.

en sista sak - idag gick jag in i vecka 37......... förstå! 37... redan. hmm...

 

Publicerat: 2010-05-16 Klockan: 19:20:23

30 år i förskott

nu har jag nästan fyllt 30. jag har iaf haft mitt 30-årskalas. ungarna var två av mina hjälpredor o de fixade o styrde med dricka och korv etc! extra glad var jag för att både mormor o morfar orkade komma på kalaset!!vi blev ca 50 gäster i lokalen grottan i ektorp som kalasade på en massa smörgåstårta, korv med bröd, dricka, muffins, kakor och chips!presentöppning och skönsång för födelsedagsbarnet! tack för alla fina presenter! örhängen, ansiktsbehandling, tröjor, halsband, blommor, kort, presentkort på expert och pengar till bidrag till min blivande systemkamera! jag fick även ett bildspel av milla i present över mina 30 år! syrran har varit involverad och mailat över bilder o milla hade satt ihop ett superfint bildspel! tack!niclas fick jobba som fotograf även på sin lediga dag!
så ja! det var inte så farligt att ha sitt 30-årsfirande! jag överlevde det med!

jag måste tacka ännu en gång. tack för all hjälp jag fått med kalaset. allt från att baka muffins till att ordna dricka till att ta hand om fika och städning! jag har de bästa kring mig!


 

Publicerat: 2010-05-15 Klockan: 00:28:20

nff 80 år

idag har vi varit på sörby herrgård för att fira nff som fyller 80 år. jag är precis hemkommen därifrån men sadde är kvar och håller ställningarna för oss båda!

vi har hållt igång sen 16 så för min del kändes det rätt skönt att åka hemåt nu! men det var en riktigt trevlig tillställning med många roliga profiler!nu körde jag inte hippiestilen rätt ut utan flätan fick hålla sig innanför håret istället!ännu fler bilder..........*ser ni att håret börjar få lite längd igen!!*lite förfest i klubblokalen innan det bar iväg för god trerätters på sörby herrgård!baren öppnade och gladast var peter, nippe, sadde och benny för det!sådär ja. dansgolvet börjar fyllas och även jag rörde runt kroppshyddan till ett par låtar!shake that ass for me shake that ass for me..............

kvällen var som sagt riktigt skoj! nu kan jag bara tillägga det att de som kommer delta på mitt 30-årsfirande imorgon kommer få se mig i samma klänning. så nu har jag sagt det i förväg! även ni på bloggen antar jag! jag är så glad att jag fick låna den av caroline och jag har ej tänkt att köpa någon ny fin mammaklänning själv!


 

Publicerat: 2010-05-14 Klockan: 10:34:50

1 månad..

idag är det exakt en månad kvar tills skrutten beräknas kläckas..

en månad..

vilket egentligen innebär allt mellan 2-6 veckor.

sedan är vi tre. jämt! en liten egen familj på tre individer kommer skapas om några veckor. det sker dagligen men nu sker det i mitt liv. i vårt liv. i vårt liv skrivs historia..

det är stort. det är faschinerande och aningens skrämmande. ett litet barn ska komma till vårt liv och vi har ansvar för att fostra och stärka det lilla barnet. en sak är säker.. den lilla skruttungen kommer få så mycket kärlek att den kanske blir överdoserad.

lilla skrutt du är så välkommen så!


 

Publicerat: 2010-05-13 Klockan: 22:55:32

footsoldier en gangsters historia

footsoldier en gangsters historia, 2007. regi julian gilbey.

detta finns att läsa som presentation på en sida om denna film;

"Det är okej, vi kan skylla allt på Guy Ritchie. Efter att han gjort ”Stock, Lock and Two Smoking Barrels” så lämnades genren vidöppen för exploatering. Tyvärr har inte mycket vettigt kommit ur genren sedan dess. ”Rise of the Footsoldier” är inget undantag."

(jag har dock alltid sagt att den geniala filmen heter lock stock and two smoking barrels.....)

ja alltså filmen är långtråkig, ointressant och inte ens de våldsamma actionscenerna får mig att reagera.

filmen är baserad på en sann historia om en kille som börjar som äkta fotbollshuligan och vartefter dealar knark och är en fruktat dörrvakt. men nej.. filmen är inte bra.

betyg 1,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-05-13 Klockan: 15:06:17

vår lilla hemlighet

vår lilla hemlighet av toni maguire. boken är utgiven år 2006.

usch fy och blä. ingen rolig solskenshistoria det här inte. för det första så tänker jag på min lilla guddotter matilda när jag ser omslagsbilden med lockigt hår och stora blå ögon så det blir ännu mer fruktansvärt.

detta är en självbiografi om tonis liv som barn. hon levde med i leken det perfekta livet och den perfekta familjen men sanningen var den att hennes pappa började förgripa sig på henne när hon var 6 år gammal. det gick så pass långt att toni höll på att dö. när hon var 14 år gammal blev hon gravid av hennes fars upprepade våldtäkter och då berätta hon sanningen för första gången.

istället för ett stöd så förskjuts hon från de vuxna, från sin familj och från sina kamrater. hon "måste ha velat det själv" eftersom att hon hållt tyst i så många år.

jag tycker nästan att det är det värsta i denna biografi. sveket och de fördömmande blickarna från de vuxna. det får mig att bli så arg och ledsen. jag hoppas att alla är så välinformerade idag att de vet att det aldrig är barnets eller våldtäktsoffrets fel. det kan aldrig bli det!!!!!!!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-05-12 Klockan: 22:21:33

sommar!

det är fan sommar nu!

det åskar och blixtrar ute! kl 22.21! då är det sommar!

 

Publicerat: 2010-05-11 Klockan: 21:10:11

ful........

jag drömde om skrutten 2 ggr inatt.

den första gången var skrutten så ful att jag inte ville visa skrutten för några människor. för det första var skrutten så pass stor att barnvagnen var för liten.. det blev typ sittvagn direkt. sedan var bebisen helt enkelt så ful. jag som inte trodde att man som mamma kunde tycka att ens barn var fult fick uppleva ngt helt nytt i drömmen..

andra gången var skrutt söt, liten och mörk! jag hoppas på andra resultatet;) inte minst för att ungen ska ur mig och en unge som ej får plats i en barnvagn låter lite väl häftigt att klämma ut........

 

Publicerat: 2010-05-10 Klockan: 19:17:41

the boondock saints II all saints day

the boondock saints II all saints day (2009). regi troy duffy.

som jag har längtat..............

filmen har alla förutsättningar för att bli bra. men av någon anledning har troy duffy valt att försöka göra en film med faktiskt en massa kiss och bajs humor. WHY??

nej filmen blir förstörd av det. bröderna är tillbaka efter att ha levt i irland tillsammans med sin pappa i ett tillbakadraget liv. men när någon försöker kalla fram dem genom att döda en präst och försöka få dem skyldiga till dådet så beger dem sig tillbaks till usa för att slakta alla som är inblandade i mordet.

de har med sig en sidekick i form av en mexicanare som stundvis är rolig. men som sagt filmen har alla förutsättningar..... de sista 15 min är riktigt bra och vem vet det kanske kommer en boondock III.....

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2010-05-09 Klockan: 15:10:32

the commitments

the commitments, 1991. regi alan parker.

en underbart härlig rulle som bjuder på skratt, kärlek, musik, roliga dialoger och otroliga karaktärer!!

filmen skulle vara en klockren 5:a om det vore så att jag älskade all musik. första halvan av filmen är den bättre. det är då bandet ska byggas upp och alla personligheter visar sig. andra halvan av filmen är underhållande men lite för mycket musik för min del.

alan parker kunde det där med att se vilka personer som var rätt personer för detta jobb samt att han håller upp tempot genom hela filmen!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-05-09 Klockan: 09:37:51

stora kalasdagen

dagen då alla bestämde sig för att ha fest samtidigt. det var gårdagen det.. dagen började mystiskt med ett telefonsamtal. tydligen så hade ericas gäng möhippa för anna och det första som skulle ske var att anna skulle få måla av en nakenmodell. ett proffs. detta proffs behagade ej att svara i telefon. så vad gör då erica? jo hon ringer josefine. varför ringer hon josefine? jo hon tänkte "både sadde och jossan är lite galna och jossan kan få vem som helst att göra vad som helst..."

 

nog sagt om det. sadde hoppade in i duschen och 40 min senare stod han modell för 10 tjejer. 30 min senare var han 600 kr rikare;)slutresultaten! efter det var det dags att bege sig till födelsedagsbarnen!

födelsedagsbarnen karin och conny! ojoj vad vi åt! vad tror ni milla ler åt??jo lilla matilda såklart! det var gott och trevligt! men än var det inte slut!sedan var det dags att bege sig till chappos överraskningsfest!mer mat, mer dricka, mer skratt, mer folk, mer tävlingar och mer minnen!den stora frågan är fortfarande hur man kan lyckas bli bjuden på 5 fester på samma kväll....


 

Publicerat: 2010-05-08 Klockan: 11:56:08

Alla tre poser avklarade:) nu shopping inn...

bild0332 (MMS)

Alla tre poser avklarade:) nu shopping innan det är dags för kalas!


 

Publicerat: 2010-05-08 Klockan: 11:38:24

Här är första resultatet:)

bild0330 (MMS)

Här är första resultatet:)


 

Publicerat: 2010-05-08 Klockan: 11:35:42

Vad fan vi skulle handla o se vart vi hamn...

bild0329 (MMS)

Vad fan vi skulle handla o se vart vi hamnade;) sadde fick ställa upp på att vara nakenmodell hos ericas kompis som har möhippa:)


 

Publicerat: 2010-05-07 Klockan: 20:03:44

grabbhalvan

mitt äldsta gudbarn har blivit stor.. han har sprungit vårruset för första gången. herregud....

tillsammans med sin pappa wallentin sprang han de där 5 km. jag är imponerad! det är mosters unge det!precis hemkommen från myrbergs där jag har tillbringat eftermiddagen till att baka muffins åt ett helt kompani för mitt 30-årskalas! 59 muffins efter att jag var tvungen att äta upp en!!


 

Publicerat: 2010-05-06 Klockan: 21:42:57

skruttisungen

har varit och hämtat mitt usb med en massa mer fina bilder på!!
här är annas annonser..............! 

Publicerat: 2010-05-05 Klockan: 12:42:26

Det är någon som skojar med mig. Någon äng...

bild0327 (MMS)

Det är någon som skojar med mig. Någon ängel har blandat det godaste från gottevärlden till en och samma kaka! Här ska njutas!


 

Publicerat: 2010-05-04 Klockan: 08:20:05

glass

ikväll ska jag få glass! det får jag iochförsig nästan varje kväll. men ikväll ska jag få glass på halvars om bara solen behagar att lysa under hela dagen.

jag ska fan äta middag på halvars då och ta en sån där jättemeny! nu måste solen fortsätta lysa för nu har jag ställt in mig på en sån där jätteglass!

jag ska träffa maria efter jobbet och hör och häpna det var faktiskt hennes förslag och inte mitt om en halvarsglass!

imorgon är det dags för gangstarparty hemma hos mig om säljaren behagar att dyka upp. hoppas det. hon känns lite opålitlig men jag hoppas att jag får omvärdera mina tankar om henne!

 

Publicerat: 2010-05-02 Klockan: 17:20:02

älskade älskade lilla skrutten

min kompis anna har fotat dessa bilder! de togs för ett par timmar sedan och jag har redan fått 5 smakprov. här pratar vi effektivitet! mer bilder kommer ni få se om någon vecka eller två!tack anna! fan vad du är bra! hoppas verkligen att du kan försörja dig  på din hobby snart!

vill ni fotografera era barn, er själva, en möhippa eller vad som helst?! kontakta anna!!


 

Publicerat: 2010-05-02 Klockan: 17:13:08

skruttibangbang

idag var det den stora dagen. då magen skulle förevigas. skumt... något man annars inte vill ha på bild får nu gärna stå i centrum! men känner man en mästerfotograf så gör man!här är ett axplock från saker i skruttis rum! mer överskådliga bilder kommer en annan gång!sadde förbereder sig på att bli fotad. anna och jag in action!hur bilderna blev? det inlägget kommer alldeles alldeles strax!

 

Publicerat: 2010-05-02 Klockan: 11:35:27

the damned united

the damned united, 2009. regi tom hooper.

det här är filmen om en av de största brittiska fotbollsprofilerna någonsin, brian clough. han är en ung karriärist som drivs av en självsäkerhet och ett pengaintresse. brian får stor uppmärksamhet för sina uttalanden utanför planen - gärna om det finns en kamera i närheten.

han lyckas stort med flera klubbar men när han tar på sig an leeds så varar bara vistelsen där i 44 dagar. innan han hälsar på styrelsen och spelarna så uttalar han sig om dem i tv till leeds besvikelse.

filmen handlar inte om fotboll som spel utan om allt utanför planen. filmen är nog bättre än en tvåa men jag var sjukt trött....

betyg 2 av 5.


 

Publicerat: 2010-05-01 Klockan: 18:45:40

skruttens pjuxs

så ja! ett par converse är det klart att skrutten ska ha! storlek 23 dock ;) men vad fan de är ju helt underbara! en kollega som varit på resa i kina kom hem med dem för ynka 75 kronor!


 

Publicerat: 2010-05-01 Klockan: 09:09:23

valborgnär vi anlände till wahlstedts fick pingvinis (emils namn på skrutten) en present. det var ett par minifotbollsskydd samt två par united kort. ett över rio och ett över vidic. då kommer lilla skrutten få se vilka fotbollsspelare den får sitt andra namn från. ja skrutten ska alltså heta rio i andra namn om det blir en kille och vida i andra namn om det blir en tjej.mys i soffan innan det var dags för den underbart delikata grillmiddagen!kusinerna hälsar på varandra och ja jag nyper emil lite i örat. allt för att han skulle le lite gulligt istället för att spexa. kan inte förstå att han brås på moster när det kommer fram en kamera:)...efter middagen så bar det iväg till rambodal där vi tittade på elden, ja eller den del som skulle föreställa en eld. lite fyrverkerier samt en massa olika spel och lotterier. efter det bar det iväg till wahlstedts igen och då såg vi på kvällens inspelade avsnitt av modern family. klockren serie!

tack för en rolig och god valborg!


RSS 2.0