Publicerat: 2014-09-24 Klockan: 20:27:00

2-årsvalet

under jullens namnfest fick han ett gäng brev av oss med olika åldrar på. första brevet stod det 2 år på. så på hans 2-årsdag fick han välja om han vill åka till badhuset eller busfabriken med oss. han valde badhuset och igår åkte jullen, lovi, jag o sadde iväg till badhuset tillsammans.
 
såhär söta kan de här godingarna vara på en kort promenad!
 

det blev 2 timmar med plask, bad, hopp, kana, utebad och simning. jullen hade ett stort leende på läpparna hela tiden.
 
 
vi tog några minuter i den varma bubbelpoolen innan det blev mat i cafeterian. vi hade en toppeneftermiddag och det hade även noah hemma hos matilda!
 
 

 

Publicerat: 2014-09-23 Klockan: 18:47:00

badhuset

noah har ett kryssystem här hemma. han får kryssa i en ruta varje natt han sover själv i sin säng utan att hämta någon av oss. efter att ha kryssat allt mellan 5 - 10 gånger så står en egenvald belöning och väntar. han har valt aktiviteter som kolmården, bio, busfabriken, sova hos matilda och badhuset.
 
denna gång var det dags för badhuset. som det lektes, åktes i olika kanor och hoppasdes. en riktigt bra förmiddag.
 
 

 

Publicerat: 2014-09-22 Klockan: 18:11:00

min trötta skrubbis

 

 

Publicerat: 2014-09-21 Klockan: 18:09:00

gamla bryggeriet

varje år bjuder jag o syrran ut mamma o pappa på middag en kväll i september. detta är deras mors- och farsdagpresent. detta år blev det en tur till gamla bryggeriet. riktigt gott och ljuvlig utsikt över strömmen. hit lär jag gå fler gånger.
 
 

 

Publicerat: 2014-09-20 Klockan: 17:11:00

jobbfest

i veckan hade vi fest i en av östgöta köks lokaler. vi firade att kättsätter fyllt 40 år samt vårt Qualisresultat. Det blev en rolig kväll med god mat, tipspromenad, fina tal och tillbakablickar på våra uppträdanden under åren.
 
tack alla fina kollegor för en rolig kväll, såväl gamla som nya kollegor. plus politiker, qualisgranskare och andra betydelsefulla människor för vår verksamhet.
 
sadde och semir var kvällens värdar och de fick jobba hårdare än toastmasters på ett bröllop;)
 
 

 

Publicerat: 2014-09-16 Klockan: 14:38:00

astrid lindgrens barnsjukhus

så var det dags för återbesöket. där allt startade på riktigt för oss. på astrid lindgrens barnsjukhus. minnen. alltid. varje gång. inte bara sorgsna. glädje med. det var där vi blev en familj. det var där vi var i en bubbla så många gånger. i ett litet rum. bara vi. man kommer varandra nära då. riktigt nära. när man prövas, testat och svettas ihop...
 
denna gång var det dock bara ett återbesök.
 
 
undersökningen gjordes och den gick bra. noah var väl förberedd och bet ihop. vi bestämde att vi ska klyxa dagligen igen. vi har klyxat varannan dag men det har inte funkat som vi har önskat. vi ska även be om en remiss till öron, näsa, hals då noahs trakeomalasi borde gett med sig. vi pratade om smärta, funderingar, knep och föreningar.
 
vi får se vad som händer i framtiden....! nästa återbesök blir vid 7 års ålder! men om 2 veckor har vi telefontid med alb för att utvärdera.

 

Publicerat: 2014-09-15 Klockan: 20:33:00

gårdsfest

det var gårdsfest på noah o lovis förskola i veckan. de hade spännande stationer med deras tema luft. vi fick göra flygplan, testa på blåsmålning och skapa vindsnurror. sedan var det sång, picknick och ett föräldramöte medan personalen var kvar och tog hand om barnen på gården.
 
 

 

Publicerat: 2014-09-14 Klockan: 14:31:14

myrbergs

förra helgen blev en myrbergare. mycket umgänge och till o med övernattningar åt olika håll och kanter (ja ungefär som denna helg..!).
 
medan grabbarna festade passade vi på att leka ute, laga mat ihop och ha ungar lite överallt kring oss.
 
 
vi passade även på att åka till maxi en tur där matilda tog hål i öronen. efter det var det många av de andra små som önskade fina låtsasörhängen.....
 
 
.. vilket de fick hemma hos myrbergs där en trerättersmiddag väntade. med tillhörande spelkväll.
 
 
mycket trevligt!

 

Publicerat: 2014-09-10 Klockan: 09:38:00

stolt

jag är så stolt. vår förskola har qualisgranskats. det gick inte bara bra, det gick helt enkelt otroligt bra. det var en tuff vårtermin med mycket skrivande, verkställande och organiserande. vi själva tyckte att det gick bra. att vi såg en del brister vi hade genom qualisverktygen. vi åtgärdade dem innan granskningen. tydligen tyckte våra två qualisgranskare att det gick bra också.
 
 
 
 
 
läs mer om oss på vår blogg!
 

 

Publicerat: 2014-09-09 Klockan: 13:27:00

torr

på lovis 2-årsdag tog vi bort blöjan. tack vare en fantastisk sommar så kunde hon springa runt i trosor och en klänning hela tiden vilket underlättade när hon blev akut kissnödig.
 
 
det har mestadels gått bra. några olyckor i början. men oftast sa hon till i tid. däremot blev det styrigt med magen. hon började hålla sig och fick ont.
 
 
för 2 veckor sedan släppte det! så skönt. nu har hon ingen rädsla för att göra nummer 2 alls. som en klocka går hon på toaletten på morgonen. helt enkelt en mer harmonisk unge här hemma numera. vi är förvånade att det gick så snabbt och lätt. helt plötsligt känns hon så stor. det finns ingen "bebis" här hemma längre.
 
 

 

Publicerat: 2014-09-08 Klockan: 10:22:00

vasaparken

i onsdags åkte vi till vasaparken efter jobbet. fantastiskt väder gjorde att vi inte orkade åka hem och börja med vardagssysslorna. så vi lekte, sparkade fotboll och njöt av värmen. på hemvägen fick det bli snabbmat.
 
 

 

Publicerat: 2014-09-07 Klockan: 09:19:00

vilbergsmarknaden

förra veckan var det dags för den årliga vilbergsmarknaden. carita hade tipsat oss om gott hembakat fika i kyrkan. jösses, 5 kr styck för kakorna. vi gick loss! några få karuseller fanns att skåda, inte alls det utbudet som förra året men ungarna var glada ändå.
 
 

 

Publicerat: 2014-09-06 Klockan: 13:15:15

toms överraskningsfest

igår var vi ute på partaj! det var 5 år sedan vi var på toms 25-årsfest och nu var det dags för en överraskningsfest. det blev ett kärt återseende av många gamla juveler. riktigt bra kväll!
 
 
självklart fick danskungen tom inviga kvällens dansgolv. som det dansades. ojoj. har ont i varje del av kroppen idag.
 
medan vi hade det hur roligt som helst så hade våra ungar det med;
 
 
hemma hos wahlstedts tillsammans med bästa kusinerna och moster och walle. tack för hjälpen!
 

 

Publicerat: 2014-09-02 Klockan: 19:49:39

bästa resultatet


 så jävla skönt

 

Publicerat: 2014-09-01 Klockan: 20:29:26

onsdagsbebisarna

RSS 2.0