Publicerat: 2007-03-28 Klockan: 21:32:11

veckan tickar på..



i söndags åkte jag, mamma, pappa o en bakfull sadjad till landet.. det blev en promenad i solskenet.. (det ska tilläggas att jag i min lunardagbok skrev att våren skulle komma på allvar denna vecka!!) ja som sagt bakfull sadjad.. det var ju lagfest kvällen innan o jag har mer eller mindre smickrande bilder över honom när han kom hem o la sig till ro.. var? fråga honom.. haha..



efter landettrippen var det dags för desperet housewifes kväll!! milla, annie o jag hade laddat hårt inför det! god mat, grönsaker o dipp o efter maten åkte godiset fram.. desperet är bara så sjukt bra!!



igår var mamma o pappa hembjudna till mig på middag.. jag stod för maten o sadjad för efterrätten.. jag fick den här fina blomman av dem! passade perfekt då min orkidésläkting bestämt sig för att sluta blomma en vecka tidigare..



idag var jag o caroline hos linda, wilma o melker.. vi pratade o åt smörgås! det var roligt att träffa de små o givetvis de två stora också.. haha..

imorn är det powerbox med elin o på fredag blir det middag o bio med sadjad, jecka o daniel.. på lördag inträffar det jag väntat på i ett par veckor!! charlotte o magnus stora hemvändarfest!! ihhh så kul jag ska ha det!!

 

Publicerat: 2007-03-24 Klockan: 20:34:58

bowling o sebbe...

ja o så har denna vecka också rusat förbi.. hur kan det gå så hiskligt fort? det är skrämmande.. tyckte att det var igår som jag satt på tåget med min älskade från stockholm o nu är det en vecka sedan vi firade iranskt nyår.. skumt.. denna vecka har jag tränat lite, umgåtts med pierre, varit på bio med my love (blood diamond var det denna gång) o haft en bra vecka..

igår var vi på eurobowl med milla, osse, karin, conny, annie, tessan o anniko... det var kul att spela bowling.. det var typ ett år sen sist.. det gick klart bäst för conny o sadjad.. de höll sig ganska lika.. de där 81:orna alltså.. hmm..



ja här är några av de olika bowlingstilarna.. hmm hmm.. man är ju så fruktansvärt läcker när man spelar bowling... skorna är ju verkligen pricken över i:et..



här är de tappra deltagarna.. får se när det blir revanch för mitt lag.. hmm.. efter bowlingen gick sadjad o jag hem till mamma o pappa o såg på slutet av let´s dance o hjälp.. oh tobbe är i final!!! fullständig lycka!



idag har jag gått på stan med syster mi.. vi lunchade på en sallad från paus ute i vårsolen.. underbart! sedan gick vi upp för att titta på den där sebastian.. *mums* o hör nu här sadjad o mamma o pappa.. det var INTE bara systrarna spalle tillsammans med 12-åringarna o norrköpings bögar som var där.. utan det var faktiskt en hel jävla massa folk o en massa som var i vår ålder eller äldre.. så det så! det var även lite modeshow o de sjöng.. bland annat pauline.. o kolla tjejen.. jag har hittat annie myrbergs lookalike!!



o här är han... ihhhhhhhhhh....

sen så gjorde vi stan osäker.. ja iaf syster mi.. hon shoppade loss ordentligt med lillsyrrans hjälp.. hoppas du blir nöjd wallentin ; )..

nu är klockan strax efter halv nio.. mi love är på lagfest o jag har det "lugnt" hemma.. det vill säga jag tvättar, jag dammsugar, jag dammar, jag rensar i skåp, jag bär ner saker i källaren, jag hittar saker, jag rensar bland kläder.. jag SKA duscha, hämta min tip top o sätta mig framför tv;n o se en bra film..

imorn blir det landet en sväng o sen desperet housewifes eftermiddag o kväll med milla o annie!!

 

Publicerat: 2007-03-18 Klockan: 23:33:11

År 1386

ja på onsdag blir kl 03.00 (tror jag..) blir det år 1386..  om man räknar på iranskt vis.. detta firade vi i helgen i sthlm med sadjads mamma soheila o hennes man lars. sadjads syster bahareh o hennes sambo jonas o hans föräldrar var också med.

lördagen började med att vi tåg tåget till sthlm.. o vår vagn var även pierre som skulle på berns salonger för jobbets räkning (jobbigt jobb..) han sov den största delen av tiden.. men innan det satt vi tre o pratade film.. efter restiden var det dags att ta tunnelbanan till skarpnäck..



väl i skarpnäck gick vi några få minuter till soheila o lars bostad.. där fikade vi och tittade på det dukade bordet med sju saker på s (på iranskt s)..alla saker har en specielll innebörd som symboliserar saker i livet som ska bringa lycka o välgång i det nya året..



efter det så kom barhareh, jonas o hans föräldrar.. då var det dags att äta iransk mat.. det var mycket mycket gott.. mums mums..



när vi hade ätit oss alltför mätta var det dags för oss barn att få barn.. hihi.. alla äldre ger de yngre gåvor.. så jag fick en bok, pengar, ljus, te o godis från cypern.. så var det "äntligen" dags för att spela spel.. ja jag tycker om att spela de flesta spel.. men vad fan ett geografi spel.. man kan väl  säga som så att jag i stort sett la mig innan vi ens hade börjat.. ja bilden nedan i mitten visar hur "kul" man kan ha när man spelar ett geografi spel.. bilden längst till höger är bahareh o sadjad när de är små..  o bilden längst till vänster nu när de är stora..



när de andra gästerna hade gått såg vi på borat.. idag var det dags att äta en brakfrukost.. sedan satt vi o umgicks o pratade.. tåget hem till norrköping gick fort.. mamma o pappa hämtade oss o vi 4 åt mat på athena.. mums..



nu har vi sett på två filmer.. ska snart lägga oss.. vad erbjuder veckan? träning 2 dagar, föräldramöte, middag med pierre, bowling med the gang.. mm det var den veckan det.. helgen blir lugn.. på söndag blir det desperet kväll med milla pilla.. o på söndag kommer charlotte hem!!! magnus är redan hemma, han träffade vi på i fredags på o´learys när vi hälsade på ola.. ihh.. snart ska de ha sin fest! det ska blir sjukt jävla galet kul!!

puss o hej o gott nytt år

 

Publicerat: 2007-03-15 Klockan: 15:06:08

Gustav 7 år

först ska jag skälla på bloggen.. gaah jag blir ju fly förbannad varje gång jag ska ladda upp kort.. så nu var det gjort! nu kan jag äntligen uppdatera bloggen eftersom att bilderna är uppladdade!

ja tänka sig att det lilla knytet jag höll i mina armar för några år sedan redan hunnit bli 7 år.. det är smått otroligt.. och om jag ska börja tänka på allt de 7 åren har innehållet blir jag nästan mörkrädd så jag fokuserar inte på det denna gång.. i lördags var vi hemma hos wahlstedts o firade gustav med släkten!



ja det var ju då lilla gustav som inte är så liten längre.. sadjad busar med killen.. sadjad o jag o släkten som äter

vi har ju 2 styckna i vårt släkte som älskar att posera framför kort.. det är ju då jag o memil.. här har memil ätit spraygodis (om man nu kan äta spraygodis..) såhär fin blir man av det!



på kvällen var det dags för pink ladies att ha en sammankomst hemma hos mig.. det blev en kväll av paketöppning, mat, drinkar, kättsätterquiz och melodifestivalstippande.. eftersom att jag vann quizet så var det jag som fick välja artist först! det resulterade i att jag tog hem pengarna! de andra två av det mer kvinnliga könet tjatade om den där måns.. medan jag satt som trollbunden då sebastian, andreas och the ark spelade.. ola är ju bara så vacker! hans ansikte måste vara komplett! medan sebastian o andreas spelar i en annan liga.. "det" ligan!



dagen efter var det dags för sadjad o mig att hålla i gustavs barnkalas som hade sporttema.. så 20 ungar i en sporthall.. det var riktigt lyckat o roligt.. men det tjöt ta mig fan i öronen efter de 2 timmarna.. huvudsaken var att gustav blev nöjd o det blev han!



så har jag äntligen fått reda på vad det är för parasiter som bott hemma hos mig.. det rör sig om små skalbaggar, har för mig att han sa att de heter flugbagge men också kunde kallas för mjukbagge.. de är inga skadedjur o kommer utifrån.. så de förstör ingenting här hemma.. skönt! här är de..



oj förlåt det sista var visst en bild på mina syskonbarn.. hihi de var så lika de små odjuren.. förstora bilden så förstår ni vad jag syftar på..

snart ska jag iväg o träna o sen blir det förhandsvisning med sadjad, milla o osse.. vi ska se number 23. spännande att se jim carrey som otäck! imorn blir det att se alphadog på bio o sedan hälsa på ola som kommer att vara i norrköping då.. vi möter nog upp dem på o´learys.. på lördag åker vi till sthlm för att fira iranskt nyår.. det ni!

puss o hej


 

Publicerat: 2007-03-10 Klockan: 17:00:39

3 händelser

1. middag a lá milla o osse
2. 1-årsfirande för evvan
3. scrapbooking

1 = ja i onsdags var vi bjudna på en god supé bestående av osses köttfärsbiffar, millas potatisklyftor o min sallad o sadjads salladsdressing.. det var slående gott.. på tal om slående så skedde det en hel del sådant också ja.. o ja osse vi har fått sett blåmärkena..



ja tydligen hade vi någon stjärtdiskussion också.. hmm.. säger inte mer än så...

2= lilla evvan ska ju fylla ett i dagarna o det passade vi på att fira med våfflor under en tjejkväll.. så söt o glá o gó.. hon blev mycket glad över presenterna.. iaf mamma.. haha.. mycket goda våfflor blev det också .. de våfflorna kunde ha resulterats i ett nedbränt hus.. hujeda mig för den tanken..



3= jag har ju blivit scrapbooking nörd.. jag sliter nätterna i ända för att få ordning på färgskalor, klippa ut bokstäver, hitta teckensnitt på nätet, limma, glittra, bränna kanter etc.. eller INTE... men däremot ser jag tjusningen i det färdiga resultatet o har börjat göra beställningsvaror av milla.. hon får en hundring per ark o hon sliter i timtal o jag får ett fimt reslutat..

41390-160441390-160341390-160241390-160141390-160041390-159941390-159841390-159741390-159641390-159541390-1594

är hon inte duktig så säg?? det är nog bara att hojta om ni blir sugna!

nu ska jag laga mat för om en timme kommer minapink ladies o då blir det krubb o schalger för hela slanten.. imorn ska sadjad o jag hålla i ett sportkalas för 21 7-åringar... *yihaa*

puss puss


 

Publicerat: 2007-03-06 Klockan: 20:49:34

jag är tagen...

jag har blivit utmanad i två olika bloggar.. samma utmaning.. så nu måste jag ju bara göra utmaningen! glöm ej bort mitt tidigare inlägg denna dag i detta glädjerus av att få äran att läsa denna blogg..

here it comes..

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir ?tagna? ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Då börjar vi!

 
1. Jag är "lite" utav en planerare.. Jag har en förkärlek till min kalender och vill titta i den titt som tätt.. Underbart att ha struktur på saker och ting..

2. Mitt förhållande till tid är aningens autistiskt.Jag är grymt punktlig och börjar irritera mig redan vid 17.59 om min date ej har kommit.. Det ska då tilläggas att vi ska ses 18.00. Kommer jag försent har det oftast inträffat någonting.

3. Jag tycker inte om djur. Det ses oftast som oförskämt att uttala sig om det men det är den bistra sanningen. Jag tycker om dem när de är små.. Men när de ej är valpar, föl, kattungar etc längre då är de inte så jävla charmiga alltså. Vissa djur är undantag!

4. Jag älskar film! Jag skulle kunna ha filmmaraton och se på film jämt och ständigt. Sedan tycker jag om när det blir levande diskussioner kring filmerna, manuset, skådespelarna, musiken, regin, syftet etc.. ME LOVE IT?

5. Förr ansåg folk kring mig att jag var brutalt ärlig både på gott och ont. Jag var så pass ärlig att jag ofta sårade folk. Nu har diamanten (alltså jag!) slipats lite och jag har lärt mig hur jag ska hålla ärligheten på en någorlunda balanserad nivå.

6. Jag älskar att skratta och jag njuter oftast av att vara i centrum! Jag älskar att synas och höras på såväl foto som film som på ett fik! Ja det finns ju undantag då även jag har en grymt dålig dag, men generellt!

Ni är tagna:
Milla
Jecka
Caroline
Sadjad
Alex
Fade

 

Publicerat: 2007-03-06 Klockan: 17:26:06

softish...

ja helgen har varit soft.. social o soft..

i fredags var vi sociala med ett litet parti från sadjads familj.. mysigt o mumsigt..
i lördags var vi på bio med de små.. vi såg på bortspolad.. så coola larver/amöbor (?!).. det var hur mysigt som helst..



de små o sadjad (ja de små alltså..) åt på mcdonalds innan filmen.. efter filmen tog sadjad o jag en promenad hem till mamma o pappa.. där vi spelade chicago..



pappa hade dessa kort på hand o lyckades ändå inte ta utgång.. skamligt tyckte sadjad som passade på att fotografera händelsen..

sen myste vi hemma på kvällen..

i söndags softade vi mer.. kollade på film o bara levde skönt.. vi badade bubbelbad o tokskrattade så vattnet yrde.. o skummet med för den delen.. vi var en sväng i smedby.. mer sådana helger tack! vi har det så uberkul tillsammans... nu dröjor det länge innan det blir en sådan helg igen.. men jag lever på minnet!

igår efter jobbet var jag på fräcka fröken med jögge.. det var mycket trevligt.. 2 o en halv timme rann iväg som ingenting.. det var kul! snart ska jag iväg till fräcka fröken för att träffa caroline!

imorn ska vi på middag hemma hos myrbergs.. på torsdag är det tjejkväll o 1-årskalas hos jecka!

puss o hej

 

Publicerat: 2007-03-01 Klockan: 21:22:18

trojanska hästar

mmm.. jag, josefine karin spalle, höll på att bli uppäten levande av hemska inkräktare.. fasanfulla fiender.. det var hemskt.. vad har nu hänt tänker ni.. ja det ska ni minsann snart bli medvetna om..

 

jo det var en hemsk upplevelse.. jag visste ej hur jag skulle överleva natten men på något sätt gjorde jag det.. men likt små falska trojanska hästar smet de in på det stället jag ska kunna känna mig trygg på.. mitt eget hem.. lömska fiender.. ivriga av att komma smygandes in i mitt hem.. ingen uppfostran har de..

 

ni som känner mig vet att det är få saker jag är riktigt rädd för.. men en av de sakerna jag är rädd för och som jag tycker är grymt obehagligt är dessa små sakerna som igår infann sig i mitt hem.. ja 2 stycken var de o det var 2 för mycket ska jag ta o tala om.. jag talar om insekter.. skadedjur.. pestspridare.. små saker på fler ben än två.. och hur många gånger måste jag påtala att man ska inte lita på individer som har fler ben än två, man ska bara inte det..

 

dessa insekter gav sig på mig i mitt eget hem.. när jag var helt offgaurd.. den ena såg jag i hallen.. jag gjorde ett ärevarv o mosade den med papper o spolade stolt ner den fasanfulla hånskrattande fienden.. den andra hämnades sin vän o gjorde en storartad entré i mitt hem.. jag låg i sängen o läste då den måste släppt sitt grepp om taket o ramlat med all sin kraft på min arm.. PÅ MIN ARM.. ja ni läste rätt..PÅ MIN ARM.. efter att ha dansat värre än en regndans med tillbehörande ljud o tjut ringde jag mamma o pappa för psykisk rådgivning.. tyvärr hade jag ju även mosat den o spolat ner den.. haha jag vann!! Eller inte.. för nu står jag ju här o inte riktigt vet vad det är som har gjort anspråk på mitt hem.. de ska INTE bo hos mig..

 

men med hjälp av min fastighetsskötare som måste vara skapligt trött på mig vid det här laget så har jag fastställt en diagnos på kreaturet (ja det är fan ett kreatur) .. med hjälp av skrivande på msn, letande på google o hans kunnande har vi kommit fram till följande;

   

haha nej inte riktigt så illa.. men nästan..here it comes.. the thing whom will eat me alive?
  

 

men den ska inte lyckas.. för imorgon ska jag ringa nomor o de får banne mig komma o utrota helvetet.. för de jävlarna ska INTE vara inneboende hos mig.. o vet ni vad? Skräckhistorien är inte slut där.. min fastighetsskötare tror att de kommer från ventilationen.. o den är belägen högt upp på väggen i mitt sovrum.. ja det var den skönhetssömnen det.. *yuck* jag kräks..

 

nog om detta.. här kommer en länk jag utlovat till 2 personer.. erika o sarah håll till godo!

 Ha en trevlig helg för det ska jag ha!
http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=144719  





RSS 2.0