Publicerat: 2009-04-29 Klockan: 22:24:40

bara en massa bilderavslutningsvis vårt fina träd i norrköping!!


 

Publicerat: 2009-04-29 Klockan: 21:03:11

intressant kväll

som ni kan se på bilden nedan så förstår ni att det är en högintressant kväll. en united tröja o en arsenaltröja... det är min man o vår kock på jobbet; mats, som tittar på matchen. bara det att de håller på ett varsitt lag. detta är ett historiskt ögonblick då min man knappt kan se på en match med någon som håller på samma lag som han. just nu leder dock united med 1-0.några oerhört söta bilder på matilda sen vi var barnvakt igår!! hon är bara för söt vår lilla guddotter.

 

Publicerat: 2009-04-28 Klockan: 22:45:51

videoklippsadjad på old trafford
 

för mer klipp se på youtube eller på min facebook!

här på youtube;

http://www.youtube.com/user/JosefineSpalle

som sagt mer bilder kommer vid ett senare inlägg!

 

Publicerat: 2009-04-28 Klockan: 12:31:19

några höjdpunkter i bilderjag förväntansfull inför matchendet fanns riktigt coola skor...!japp nu var vi framme!!sadde med den berömda pete boylevi inne på bishop blaize innan matchenen massa människor var det. vi satt precis bredvid stretford end läktaren.inne i en affär där man kunde prova en massa hattar o annat skoj!manchesters katedraljag vid katedralenlite efter en dags shoppingtitta vem vi mötte på flygplatsen! evra!

det kommer mer bilder sen o det finns även en massa fler på facebook o pixbox. men nu är vi barnvakt åt lilla matilda!

 

Publicerat: 2009-04-26 Klockan: 20:53:29

shopping pa dagslistan

en bikini
ett par converse skor
ett par solglasogon
ett diadem med en blomma pa
strumpor
harspannen
ett vitt linne
en  beige vast
ett blondie linne
ett stycke vitt underbart tyg med volanger som ar ett fantastiskt linne
en scarf
en t-shirt
plus 2 andra trojor

det har josefine inhandlat idag!! igar kopte jag en snygg man united keps!

plus att det ar en dag imorn oxa. sa mer kommer jag nog hem med. bara det att utrymmet borjar sina o ryanair har ju sina regler med utrymme sa vi far se. kanske kan jag lyckas pressa ner nagot mer!

det har kan vara den basta resan jag nagonsin gjort! jag ar nog fan mer stadstjej an beachtjej. ja min familj kanske svimmar av dessa rader da de ser mig liggandes som en pacha jamt pa landet. men det har har varit helt underbart! jag ar sa glad att vi kopte till en extra dag i denna underbara stad! hit ska jag fler ganger!!

 

Publicerat: 2009-04-26 Klockan: 00:18:06

jag ar kar....

... i denna stad. det ar sant. staden ar hur mysig som helst. manniskorna ar fantastiska. de ar sa uppriktigt trevliga och lugna sa det ar inte sant. men det ar just det det ar. sant! anda sedan vi kom till england har vi blivit bemotta av ett lugn och en otrolig empati och vilja till att hjalpa.

de ar roliga oxa. de pratar och visar inte bara vagen utan star kvar och pratar ett tag oxa. idag var det en som tydliten inte holl pa united som skulle forklara vagen och han fragade pa ett skamsamt satt: are you sure you are going there. really sure. now. jaja det gar inte att forklara har men det var iaf valdigt roligt. likasa nar vi fragade en man om han bodde i manchester sa svarar han< yes im living homeless in manchester och sedan visar han oss vagen och forklarar med en sadan inlevelse att jag skulle kunna ha gett honom varje pund jag agde. men han ville inte ha nagra pund han bara var trevlig!

till matchen da. 0-2 i halvtid och anda sa jublade united supportrarna n[got s[ sjukt mycket. forsta nar ca 75000 manniskor bara hejar fram sitt lag. vad matchen slutade.. jaha.. 5-2. sug pa den ekvationen ni!!

jag besokte mest old traffords toaletter da jag kraktes o kraktes. igen. det blev pa precis samma satt som pa brollopsfesten. ont i magen. illamaende. o sedan kraktes jag ca 8 ggr o sedan var det helt okej. orkeslos men helt okej.fran jag borjade ma daligt tills det gick over tog det ca 4,5 h. kortare tid an sist. denna gang hade jag dock bara hunnit dricka en smirnoff. sedan borjade det direkt. borjar tro pa ullis forklaring att jag har blivit intolerant mot alkohol. ehh.. eller vad fan ska jag tro?

jaja jag hann njuta av sista kvarten av matchen o tur var val det att vi hade hunnit bli vanner med 2 norrbaggar som aven satt bredvid oss sa sadde hade sallskap nar jag annu en gang bad till porslingudarna.

imorn ska vi ut till staden igen. den oerhort vackra staden. med bade gammalt och nytt. charmiga hus och coola affarer. jag langtar. nu ska jag sova for att aterfa krafterna. min man har redan slocknat. det var en pars for honom pa matchen:).

goodbye

forresten vi var pa en riktigt haftig pub innan matchen. det var dar mitt illamaende borjade. det var sang, hopp och glada toner hela tiden!! en massa bilder o filmklipp finns att se sedan.

 

Publicerat: 2009-04-25 Klockan: 00:08:07

trevliga manniskor!

nu ar vi har. pa ett hotellrum pa ett hotell som heter ramada picadilly i manchester. vi var lite forsenade fran skavsta men sen gick flygningen bra forutom en nastintill kraschlandning da jag trodde att var sista stund var kommen. sedan hande det nagot.. ja det var bara nagot for jag hann knappt  reflektera kring det. helt plotsligt var vi bara inne i landet. rekordfart med ko, passkontroll, hamta vaskan o satta sig pa bussen.

efter ca 40 min vansinnesfard med en rysk busschauffor var vi framme i manchester. det stod no hard shoulders 150 miles etc pa en massa skyltar och nu undrar vi vad det betyder? nagon som vet?

vi blev avslappta pa nagot stalle o hittade ganska snabbt till hotellet efter en ca 5 min gangvag i varvarmen (men imorn verkar det bli regn nu.....humf....). vi bekantade oss med hotellrummet vilket gick fort da det ar litet o sen gick vi till burger king. vilka roliga manniskor det ar har. och trevliga. alla sager sorry, thank you very much och ar valdigt tillmotesgaende och trevliga. pa burger king kom det inte in en enda manniska som var den andra lik utan alla sag ut son orginal. trivsamt! och udda.. en tjej kom in med en knarkcigg.. hmm.. lite andra vanor kanske.

nu ar vi ater pa hotellrummet och man kan surfa genom tvn med hjalp av ett tradlost tangentbord. dock hittar jag ingen usbport sa jag kan ej fa upp nagra bilder harifran. blogginlagg blev det genom att min snalla exman gick in o andrade mitt losen pa bloggen. lite svart med ett o med 2 prickar over nar det ej finns en sadan tangent har.

imorn blir det en heldag vid old trafford. 3 ratters o match. jag hoppas att vadret haller i sig. varmt ska det bli men hemskt regn visade tjejen pa tvn nyss...

hejda allihopa! fran ett harligt o mycket trivsamt land!

 

Publicerat: 2009-04-23 Klockan: 19:49:00

nytt läge

min kusin petra och hennes man paul ska vara med i detta program. det sägs att det är programmet som ska sändas på måndag men det känns inte rätt när jag läste vad det skulle handla om. men vem vet de kan ha skrivit fel eller så visas det om två familjer.

så ha koll på NYTT LÄGE på tv 3 kl 20.00 på måndagar hädanefter ;) petra och paul i deras nya villa i stockholm med deras 3 söner! då har ni kommit till rätt inslag. paul är engelsman så han pratar säkert engelska!

imorn åker vi till england!!

 

Publicerat: 2009-04-22 Klockan: 18:08:17

den perfekta killen

fick nyss detta mess;

den perfekta killen...
det är killen som säger "älskling" till dig och inte "sexy" när ni har slutat ert samtal.
det är han som stannar uppe för att se hur du sover och kysser dig på pannan.
det är han som vill visa upp dig när du vaknar på morgonen utan smink och med sufsigt hår.
han som tar din hand när ni är med vänner och han som säger hur lycklig han är över att du är hans.
han som säger till sina vänner "hon är den rätta..."

ja så var det visst ett kedjebrev men det struntar jag i.

jag tänkte bara meddela er att jag har den perfekta killen. sadjad du är min perfekta kille! jag älskar dig min man!


 

Publicerat: 2009-04-20 Klockan: 21:51:34

mixad bildbloggnågra bilder från vår lördagskväll!!igårkväll var vi i loui de geer och såg på big comedy 2009. vi skrattade i kapp och jag fick nästintill kramp under den största delen av kvällen. ren och skär succé! glans är bara så jävla rolig!!idag har jag både haft det skönt intill en husvägg i väntan på att fixa naglarna och nästintill förfruset och blivit tvingad att lämna en ifkmatch i halvtid för att jag FRÖS!!

på tal om naglarna... vi ska ju som sagt till england på fredag. närmare bestämt till manchester. närmare bestämt till old trafford. vad passar bättre då än dessa naglar? med både de rätta färgerna, klubbmärket samt the red devil!


 

Publicerat: 2009-04-18 Klockan: 23:59:52

uppskatta livet...

såg nyss detta klipp på superwall på facebook. se det och uppskatta livet. om ni vill så finns det en massa klipp att se av honom på youtube.


 

Publicerat: 2009-04-17 Klockan: 23:57:41

nina groznik

på blogg.se är en jävel på att hjälpa till med ärenden och fort går det också. flertalet ggr har det krånglat med inläggsuppdatering och att kunna ge kommentarer. det är bara att skriva ett mail till nina och man får ett hjälpande svar illa kvickt. med lätt info och med vänlig ton. ännu en gång har nina hjälpt mig. så nu kan man igen ge kommentarer på bloggen. det har inte gått på de 2 senaste inläggen. jag kände mig nästan som lisbeth salander när jag pysslade med bloggen nyss..

detta var egentligen en parantes...

idag fyller vi 4 månader som gifta! vi har också haft date. vi har tittat på en utställning i st olai kyrka; via dolorosa samt 3 i arbetets museum; vackrast vinner, smal och no such thing as society. smal var den absolut bästa av dem och det var lite kul också eftersom min kompis ullis har varit projektledare för norrköpingsgruppen! bra jobb ullis!

vi har även strosat omkring, fixat lite ärenden, gjort ett återbesök på statsmuseumet (där vi fotade oss inför bröllopet), ätit, gått inne på stan när den nästan var helt stängd - jag kan lova att det kändes nästintill olagligt ;) och sett på män som hatar kvinnor. jag trodde att jag skulle bli besviken. men så var inte fallet. vilken film.. nu ska sadde börja läsa första boken.

imorgon blir det träning och sedan middag med jyri o madde.
på söndag blir det landet, astimiddag och comedy 2009 på loui de geer.

vilken underbar helg!!


 

Publicerat: 2009-04-15 Klockan: 21:28:30

jag bjuder på denna...

luta er tillbaks, sätt på ljudet och njut av den kanske roligaste reklamen någonsin!


 

Publicerat: 2009-04-14 Klockan: 20:04:36

min man fjäskar

idag skulle både jag och sadjad träna på varsitt håll. sedan komma hem och ha en trivsam kväll med mat som han skulle laga och en champions leauge match. vad hände? jo han bestämmer att han ska käka pizza med en polare från laget. kvar blir jag utan mat. mmm.. ni som känner mig vet att jag inte lagar mat enbart till mig. slöseri på kraft!

så nu har han varit och handlat toastsaker (min solofavvo), förberett dessa och lagt ut gulliga post-itlappat överallt. roligast var nog den som låg på golvet. det första jag såg var strumpludd och tänkte direkt ta bort det. på lappen står detta...precis. det var bara att avlägsna luddet direkt. nu följer ett axplock av andra lappar...ja såhär kan det alltså se ut när min fjäskar. då ska vi inte prata om alla sms han skickat... frågan är bara varför? tror han att jag ska ha ihjäl honom? tror han att han ej får komma hem? tror han att jag kommer vara arg och tjurig? mm.. för att jag ej får färdig mat på bordet och mysigt sällskap. men annars så älskar jag toast, att få tv´n för mig själv och ensamtid ibland.
 
dock ej när vi planerat annat! vet ni varför han fjäskar nu? precis därför.... haha!ja jag är benägen att hålla med...så min man.. du kan komma hem och få ha livet i behåll! jag lovar...


 

Publicerat: 2009-04-13 Klockan: 13:46:53

tatueringsdags?

funderar ni som jag på nästa drag i tatueringsvärlden? kanske kan ni bli inspirerade av detta??

klicka här!!

jag googlade på älvor och änglar då det är något sådant jag ska göra härnäst. jag har en bild hemma som är nästintill fantastisk så jag behövde bara få lite nya idéer på vissa saker. då kom jag in på den här sidan som visar upp både fina och mindre fina tatueringar. varsågoda att roa er!!

nu har precis ullis varit här och vi fick vår bröllopspresent av henne då hon var sjuk på festen. bubbel för två på grand och en fin blomma. tusen tack!

nu ska vi snart gå en promenad med milla, osse o matilda till halvars och inta lunchen där;) vilka matvanor man får vid ledighet!

 

Publicerat: 2009-04-12 Klockan: 19:02:27

svaret på gåtan...

såhär kom den stackars flugan in.....och ut!!ser ni den lilla glipan där.. hmm. så nu kommer jag kanske inventera fler insekter vartefter.

nu till dagens fråga. vems glass är vems?idag har jag o sadjad haft kvalitetstid. dagen började med en underbar frukost hemma. sedan bubblade vi i en timme och var så avslappnade att vi knappt orkade gå upp ur badet för att duscha. det är i-landsproblem. efter det la vi oss i gröngräset på en filt vid strömmen och läste böcker och tidningen. på vår promenad hem gick vi förbi halvars och tog premiären för i år. nu har vi suttit på balkongen och läst tidningar och nu grillar vi där. en helt underbar dag!


 

Publicerat: 2009-04-12 Klockan: 09:42:59

hur kom den in??en stackars fluga har fastnat mellan glasen på fönsterrutorna i datarummet. den ser aningens förvillad ut. mysteriet ska undersökas noggrannare under en snar framtid. dock inte nu, flugan får nog inte andnöd än på ett tag.såhär kan man roa sig i en bil medan man väntar på syster!

igår åkte vi hem och "kidnappade" mamma o pappa. eller nej det gjorde vi absolut inte. vi våldgästade dem. de hade nämligen ställt in middagen eftersom mamma varit och är så pass sjuk. men det passade oss inte i smaken, huh så tråkigt för dem att vara ensamma hela påsken. så vi åkte dit och lagade den redan inköpta maten åt dem. mat måste hon ju äta ändå! de som var där......ungarna fick även påskägg av oss som de var helt  begeistrade i. tydligen är det något nytt påfund som heter match attax som de sparar på. (ordet är klickbart....)

det här är vår påskpresent av mamma o pappa. balkongmöbler samt en skön matta att ha fötterna på!! tack!den här engångsgrillen fick vi av fastrarna o farhad. nu ska den bara monteras upp så är balkongen komplett!!


 

Publicerat: 2009-04-11 Klockan: 10:22:36

fan vad är det som luktar??

mitt i allt vårbestyr på landet så hände det något högst oväntat för de 2 som stod lite avvaktande och såg på. kanske även för den personen som var mer än inblandad i detta spektakel. helt plötsligt så kom den här lite söta lukten/stanken/doften/aromen.... (kalla det vad ni själva vill..) av bränt hår.

och se på fan....pappa fick helt plötsligt lite beige ton på luggen mitt bland allt det gråa!

såhär sparar man löv när man vill åka hem och därmed ej har tid att vakta elden längre. men man vill dock ej riskera att alla löv blåser iväg igen! det kräver alltså vissa tillbehör som en stor barnvattenrutchkana modell uppblåsbar samt 2 mellanstora fotbollsmål.


 

Publicerat: 2009-04-08 Klockan: 22:04:09

kvällsmys

charlotte har varit här. det är en sådan där vän som man träffar väldigt sällan men allt är bara att ta vid. precis så som det ska vara. inga hard feelings för att man ej hörts på ett tag eller så. utan pang på rödbetan direkt. så var det även idag. så fort vi ses så började där vi sist slutade. det har varit en underbar kväll med god mat, gott godis (stackars påskkärringar de får inget om de plingar på dörren nu...) o härligt sällskap.

vi har nu ökar vår månadsinsats till vår 30-årsresa om lite mer än 1 år. då vi 2 o stina ska åka iväg någonstans. hon fick mig även att bli säker på min sjunde tatuering jag ska göra. och troligtvis vart... nu är det bara tidsbokning som gäller.

herregud det är ledigt snart.. NICE!

 

Publicerat: 2009-04-07 Klockan: 20:59:16

integritet

för ett par dagar sedan läste jag ett blogginlägg som berörde mig. mycket på grund av att jag liksom sara fått frågan om hur man kan välja att ha en blogg som är så öppen och på det viset dela med sig om mitt inre. jag tycker att sara beskrev det väldigt bra i detta inlägg; mediehora? 

lite av mina tankar kring det... förutom att jag nästintill instämmer med föregående talare.

många tycker att min blogg är underbar för att den är öppen, en del tycker att den är väldigt personlig och några få tycker att den nästan är självutlämnande. vad jag alltid säger till de är det jag kommer skriva nu.

jag VÄLJER aktivt vad jag ska skriva om. jag DELAR med mig av en liten liten bit. små SEKVENSER av mitt liv som jag väljer hur jag ska SPEGLA för att ej vara stötande och självutlämnande. med andra ord jag står för allt jag skriver och inser att jag kan skriva något förhastat eller byta åsikt om någon kommer med någon konstruktiv kritik. men däremot får ni absolut inte veta ALLT om mitt liv. många tyckte att jag skrev personligt både gällande michan och min tidigare skilsmässa. men det var ändå bara små bitar av vad som hände just då i mitt liv.

jag har valt att ha en blogg för att jag älskar att skriva. jag har alltid mått bra av att dela med mig om mina åsikter och tankar. att få ner dem på pränt har gjort att jag lättare kan bearbeta saker och de känns även mer verkliga. jag tycker om tydlighet och tankar blir tydliga när de kommer ut i skrift. innan är de alldeles för abstrakta för att bena i.

i min dagbok skriver jag mycket personliga saker och om HUR jag mår. i min blogg delar jag med mig om saker och ting som händer och sekvenser om hur jag mår. det här förstår de allra flesta, men fåtalet förstår inte och har svårt att acceptera. ingen har sagt det rätt ut just till mig angående min blogg men i dagligt tal och allmänt om bloggar. det här är inget försvarstal utan mer en förklaring till vart jag står.


 

Publicerat: 2009-04-05 Klockan: 17:42:47

matildas kalajs

idag har vi haft välkomstfest för matilda! det var en mycket trevlig tillställning med ett superfint bildspel (såklart!!) som milla o osse gjort. efter det höll osse ett litet tal till mig och sadjad. det blev känslomässigt när de väl valde orden sades. vi fick även en ubergullig present, en gipstavla på matildas lilla fossing o hand! sedan var det dags för sadjad o mig att hålla ett litet tal. jag läste upp en dikt av siv andersson och sadjad hade skrivit en egen. sedan fick matilda sin första dagbok av mig och även brev som sadjad och jag skrivit till matilda som hon ska få öppna när hon fyller 5, 7, 10, 13, 15, 18, 20 och 25 år.personerna i centrum för dagen!några mingelbilder!


vi hade klätt upp oss i slips för lilla matildas skull!just det jag glömde en bild nyss... sadjad var överlycklig över kakorna men tog ej olika sorter utan passade på att göra såhär istället;) titta även på matildas jättepaket!!

 


igår efter bion gick vi till en park o njöt av vädret som alla andra nog gjorde igår. tur var väl det eftersom solen uteblev idag.veckans schema...
må - jobbar hemifrån med hemsidan. föräldrasamtal. kvällsmöte på jobbet.
ti - jobba. stan o fixa några ärenden. till jecka o ha tjejmiddag för caroline o erika.
on - jobba. charlotte hem till mig på lite mys.
to - jobba. promenad med mimmi. combatpass.
fr - lediga!! till landet om vädret är okej. middag hos jecka, danne, evvan o cornelia.
lö - träna. påskmiddag hemma hos mamma o pappa.
sö - lyxdag!!

P.S HANNA se hit! Jag kommer ej in på din blogg längre.. eller jo men det är från ett datum i februari och sedan kan jag ej komma längre fram. problemet började med att jag ej kom in alls på ett par dagar. och jag har den nya adressen med svansen....D.S

 

Publicerat: 2009-04-04 Klockan: 09:50:25

pink ladiesigår var det pink ladies hemma hos marie. vi bjöds på god och stark mat som krävde en hel del törstsläckare! vi hade en toppenkväll med många skratt och vid ca 00.30 kom vi på att vi borde åka hem då milla var tvungen att åka hem för att amma (osse hade hämtat matilda), vi skulle upp tidigt o vara stödfamilj o marie skulle åka till sthlm för poledancing kl 7.20...  hihi med andra ord en möhippa!


 
karin som bree i desperete housewifes. men bree skulle nog ej dricka såhär mycket nutiden!

                                                 


mitt ordentliga vårtecken....annars brukar mitt första vårtecken vara att de tar bort allt grus o sand på vägarna. det har de också gjort men i år värdesätter jag detta vårtecken mer. att jag har ro att sitta avslappnad o värma mig i solen!

nu är vi stödfamilj åt en strålande glad e. minst lika strålande som solen utanför. vi ska gå på bio och se monsters vs aliens idag.

 

Publicerat: 2009-04-02 Klockan: 23:12:32

tack...

jag har tackat så fasligt mycket nu. tack tack o tack igen. snart kommer även alla dessa tackkort iväg. vissa kommer ges i hand men de flesta postas. vi kan inte ha missat någon känns det som.

om ni känner att ni borde ha ett tackkort o inte fått det i slutet av nästa vecka så skäll på mig här på bloggen så ska jag genast göra det som jag har gjort i ca 3 timmar nu. nämligen tacka!!

vi beställde tackkorten från optimalprint.com och då fick vi ett kort där det stod såhär;

you are holding in your hand
a part of what used to be a tree.

to compensate for that tress,
we have, on your behalf, donated E 0,12 to
THE GREEN BELT MOVEMENT
founded by Wangari Maathai,
Nobel Peace Laureate 2004.

Together with you we are supporting
community tree planting in Kenya

Just because it is the right thing to do.

det tycker jag är en fin gest!

 

Publicerat: 2009-04-01 Klockan: 20:47:34

en massa bilder från bröllopsfesten...ja det var lite blandad kompott från festen! mer finns på min facebook o jag ska snart lägga upp några foton på pixbox!

idag hade vi divaz och även de tjejerna pratade en massa om festen och tyckte att den var jävligt roligt och det känns skönt, speciellt eftersom jag fick ett skitslut på kvällen!för övrigt tycker jag att det är fruktansvärt tråkigt med tandläkaren just nu. var hos tandhygienisten idag och fick betala ytterligare 700 kr plus att jag fick boka en ny tid för att jag har pressat sönder 2 tänder. typ 2000 kr till i slutet av april. sammanlagt kommer jag ha kostat på min mun ca 5000 kr på två månader. det låg inte i min budget nu men vad fan gör man?

RSS 2.0