Publicerat: 2010-02-28 Klockan: 13:48:50

the imaginarium of dr parnassus

the imaginarium of dr parnassus, 2009. regi terry gilliam.

handlingen startar i nutid där den tusenåriga dr paranssus leder ett teatersällskap som erbjuder sin publik en chans att bege sig bortom verkligheten (och där genomgå samvetsval ---> vilket ej framgår när de marknadsför sig) med hjälp av en magisk spegel.

parnassus kan guida människor genom sina fantasier genom en pakt med djävulen. men nu kommer djävulen för att ta vad som är "hans", nämligen parnassus dotter.

filmen är ett äventyr från början till slut och griper tag i en både skådespelsmässigt samt de fina miljöerna som skådespelarna vistas i. filmen är omtalad då det är heath ledgers sista film, han dog under inspelningen. johnny depp, colin farrel och jude law spelar klart hans roll och de har alla skänkt intäkterna från filmen till heaths ledgers lilla dotter matilda.

betyg 3,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-02-27 Klockan: 11:18:49

bokgåvor


under loppet på 2 dagar har jag fått 2 bokgåvor av 2 av mina närmsta här i livet!- av milla fick jag den här underbara boken "mina egna anteckningar om film". i den får jag fylla i saker som; titel, betyg, sällskap, år, genre, handling, replik jag minns, efter filmen vill jag se etc. den är underbar!! jag kommer nog skriva om filmer jag sett fram mycket mot att se! även om det är bio eller dvd. men inte alla filmer jag ser för då tar den slut så fort!!- av min man fick jag boken "tatuering, handbok i kroppskonst". den är lika underbar den! det står om tatueringsmetoder, tatueringsmodeller, kultur, förteckning över olika tatueringar etc. några roliga exempel från mina egna tatueringar.

1. älvor. den här älvan gjorde jag när jag längtade som mest efter barn och det skulle få bli min egen lilla lyckoälva som till och med blåser ett frö till magen på tatueringen. vet ni vad det står om älvor?... "de förknippas ofta med fruktbarhetsriter." otroligt häftigt! särskilt eftersom jag blev gravid månaden efter tatueringen!2. draken. det var min första tatuering och jag ville göra något som skulle symbolisera mig. i mina tankar en stark person. såhär står det att; "en tatuerad drake symboliserar ädelhet, magi, kraft att förvandla sig, uthållighet, makt och förmågan att överskrida det vanliga."3. rankor. min begynnande blomranka som än så länge består av blad som symboliserar mig, sadde, mamma, pappa, syrran, walle, gustav o emil. sedan kommer den fyllas på med blommor som ska symbolisera våra barn. det går att läsa detta om rankan och senare om blomman; "rankan är ett tecken för trohet... och tur... växten är en symbol för den gifta kärleken och för vänskap inom äktenskapet" om blomman; "blommor förkroppsligar naturen och är symboler för födelse och liv...nu när jag har skrivit om tre av dem måste jag ju iaf lägga upp en bild på de andra också!

 tecknet för tillit
 mitt namn högst upp och så skymtas draken i svanken
 tecknen för ärlig, fridfull och drake
 tecknet för jag 

Publicerat: 2010-02-27 Klockan: 10:04:08

gangstar?!igår var vi hemma hos pb, rasmus o lilla charmtrollet alva som bara skrattade hela tiden!! vi fick god mat och satt och pratade och skrattade till både lets dance, solsidan och samtalsämnen. det var en skön fredagskväll! tack återigen!!

pb och jag började prata om alla klädpartyn som finns. jag efterlyser ett gangstarparty!! pb ska på ett men då var det desperete så det går jag ej på! men hör nu därute - om någon ska på ett gangstar party eller känner någon som kan ordna ett - kontakta mig!!

idag ska vi ut och titta på barnsaker och sedan ska jag få en av mina "1-år som gifta" presenter! vi ska gå på museum, fika, ut och äta, gå på bio och avsluta kvällen med ryggkliande!! soft!

 

Publicerat: 2010-02-25 Klockan: 18:26:44

7 sanningar

jag har blivit utmanad av caroline.
jag skriver som caroline.. denna utmaning har jag tagit mig an vid ett tidigare tillfälle. men nu är det dags igen!

1. jag vill ha ett familjenamn

ni som har hängt med ett tag vet med er att jag varit gift en kort stund tidigare. den gången valde jag efter mycket ågren att ta mannens namn. denna gång gjorde jag inte det. jag ville inte få den känslan igen när jag gick och tänkte och grubblade. gör jag rätt.. gör jag fel... men nu! när jag och sadjad varit gifta i över ett år känns det rätt. jag vill ha ett familjenamn. mycket beror säkert på att vi väntar barn och jag ej vill att vår lilla "kufusskrutt" ska få två "kufus" namn. både jag och sadjad har speciella namn och det räcker att heta ett av dem. jag vill heller inte heta dubbelnamn för då är det ändå bara jag som har kvar spalle. då fyller det ingen funktion. därav är papprena skickade. jag ska bli en azari. vår skrutt får senare välja om den vill ha kvar azari eller byta till spalle eller bli kufisk och ta dem bägge;)

2. jag föredrar sanning gentemot inställsamhet

ja tänker alla... vem gör inte det? nu till saken.. alla gör inte det! många säger det men få uppskattar verkligen sanningen utan tycker att allt är mycket mer behagligt när det flyter på genom inställsamhet. jag har genom åren varit ärlig och rak. jag har på äldre dagar lärt mig att vara ärlig och rak på ett bra sätt och inte på ett rätt fram sätt som skadar människor. själv uppskattar jag att få höra sanningens ord av mina nära och kära än att de ska gå omvägar för att vår relation ska flyta på bättre. sedan har jag aldrig påstått att det kan svida att höra sanningen först. men det är bara att andas och sedan bena ut det!

3. jag älskar struktur

tji! vem visste inte det. nu var det ju inte tvunget att vara 7 hemligheter utan bara 7 sanningar! jag älskar att ha ordning och reda. veta vart saker är och vad som förväntas av mig och vad jag förväntar av mig av andra. ordning och reda och klarspråk. jag tycker själv inte att jag har ett kontrollbehov utan mer att jag mår bra av att veta vad som ska ske. några kallar det varning på diagnos - jag kallar det josefine!

4. jag älskar impulsiva saker

det ni! här motbevisar jag diagnosen! visst jag älskar ordning, reda, stuktur och planering. men det gör inte att jag inte älskar impulsiva saker. det gör jag också! bara de inte inkräktar på mina planerade göromål;)

5. jag älskar mitt jobb

det är för mig det bästa jobb man kan ha! jag möts dagligen av leenden, skratt och olika utmaningar! jag möts även av ledsamheter och pedagogiska dilemman! jag trivs i bägge rollerna. både att få skratta och glädjas åt allt det positiva samt att få vara en tröstande hand och få utmanas som pedagog då jag måste vara pedagogisk och hitta vägar till problemets bästa!

6. jag har en positiv livssyn

visst jag kan också störa mig på saker och ting. även bagateller. men jag försöker verkligen aktivt att inte göra det. det sättet jag kan påverka mitt liv och de människor kring mig är genom ett leende och en positivitet. inte genom att tjura ihop eller älta en massa tråkigheter. det händer också. men då försöker jag rycka upp mig illa kvickt! jag kan ärligt säga att jag inte hatar en enda människa. jag ogillar knappt någon. däremot kan jag motsätta mig starkt mot andra människors handlingar och uppförande. men då kan jag även aktivt välja att ta avstånd från dessa!

7. jag älskar mitt liv

jag älskar min man! jag älskar min familj. jag älskar mina vänner och jag älskar mitt ofödda barn. jag stormtrivs på mitt jobb, jag stormtrivs med mina medmänniskor och jag stormtrivs med mitt görande runt omkring. jag har dåliga dagar! jag har ständig värk i ryggen - vem fan mår bättre av att jag ältar det jämt? ja inte jag iallafall! visst låter jag löjligt lycklig nu men det är jag också!! löjligt lycklig med en positiv livssyn och framtidstro! dock ej naiv!

Jag utmanar:
Milla
Sara
PB
Beata


 

Publicerat: 2010-02-24 Klockan: 16:10:47

skriet mitt i natten

allt som oftast nu för tiden så vaknar både jag och sadde upp av att jag skriker rätt ut i natten....

hmm..

suspekt..

nej inte alls. ännu ett graviditetssymtom.

inte nattskräck alltså. utan;

Graviditet och kramp


Att vara gravid är en stor anspänning på kroppen och musklerna, därför kan du ibland få kramp, särskilt i vaderna. Det är vanligast under senare delen av graviditeten. Det kan göra riktigt ont men är inte farligt. Se råden om egenvård.


Egenvård


Krampen försvinner ofta av sig själv efter några minuter. Du kan försöka få krampen att släppa genom att massera den drabbade muskeln. Du kan också försiktigt sträcka ut den.

Krampen kommer ofta på natten. Vid kramp i benen kan du pröva att böja upp foten och trycka den mot till exempel sänggaveln. Du kan också pröva att ställa dig upp och trycka foten mot golvet eller gå några steg så brukar den släppa.


så ja..

där ser ni. jag skriker av smärtan som plötsligt attackerar mina tidigare så avslappnade vader. tydligen kan det vara brist på kalk eller b-vitamin. kalk tycker jag att jag får i mig så det skulle väl vara b-vitamin då. det finns mycket b-vitamin såväl i fisk som kött och ni som känner mig vet att jag är ett mycket litet fan av bägge delarna.

gud så spännande det ska bli till natten för att se om det blir kapitel 13 i nattskräcksscenen.....
 

Publicerat: 2010-02-23 Klockan: 18:59:41

ljuset i tunneln

alla klagar på vädret. jag är inget undantag. jag stör mig på den extrema kylan som angriper oss stundvis samt nytt snöfall. helt onödigt. tycker vi har så det räcker. hur ska det kunna bli en vår? det kommer bli översvämning som heter duga. på jobbet kommer det bli lerbad varje dag på gården..

men jag har sett ljuset nu. vad kan det vara tänker ni?? jo just ljuset! det är ljust hur länge som helst nu för tiden. allt är relativt men jag jämför med det som vi haft. idag gick jag från jobbet vid 17 och det var ljust!!

underbart! nu är det dags att glädjas åt ljuset så kommer nog våren tids nog!

 

Publicerat: 2010-02-21 Klockan: 17:12:13

film

och han älskade dem alla, 1997. regi gary fleder.

8 kvinnor är kidnappade av en man som kallar sig för casanova. han får följa samuel l jackson som är både polis och psykolog och försöker lära känna denna mördare. han är även personligt inblandad då hans systerdotter är en av de kidnappade.

filmen är som ett långt criminal minds avsnitt - men criminal minds kan vara snäppet bättre.

betyg 3 av 5.insomnia, 2002. regi christopher nolan.

2 polisdektektiver sänds till alaska för att hjälpa till med utredningen för ett mord. staden blir aldrig mörk och den ena dektektiven (al pacino) drabbas av sömnlöshet. tillslut vet han inte själv vad som är verkligt och vad som är hans sinne som spelar honom ett spratt.

spännande film.

betyg 3,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-02-20 Klockan: 11:29:28

studiebilder

här kommer 5 bilder som niclas tog på oss i höstas. klicka in er på hans sida och se vad han skulle kunna göra för just er!
http://www.pixarnfoto.se

 

Publicerat: 2010-02-19 Klockan: 19:40:53

köttbullen

det är numera officiellt. jag ser ut som en köttbulle om magen. ingen liten. utan en stor bulle.

undra hur detta kommer sluta!


 

Publicerat: 2010-02-17 Klockan: 21:10:53

paris

så hur var nu parisresan egentligen??

den var fylld med aktiviteter och sevärdigheter! vi blev proffs på tunnelbanan och behärskar nu de 14 linjerna utan problem. vi kan sudda ut myten att fransmän ej pratar engelska. under vår resa var det en som ej ville prata engelska annars var de mycket duktiga.

den första kvinnan vi pratade med var ytterst hjälpsam och sa sedan;

now you must say to people that french people CAN speak english!

första kvällen bar det iväg till moulin rouge kvartern där det fanns mycket spektakel att titta på. just det kan ju även tillägga att i frabkrike öppnar resturangerna runt 19 på kvällen så innan dess bör man ej vara sugen på mer än baguette, crepes eller panini...;)andra dagen var det louvren, le halls och notre dame som stod på schemat. då fastnade vi även 40 min i tunnelbanan då vi ville lyssna på en härlig trubadur!
tredje dagen blev det kyrkogården i montemartre som dessvärre var stängd men man kunde kika in ändå. sedan blev det sacre cour samt montemartre kvartern och på kvällen eiffeltornet! vi avslutade kvällen med en alla hjärtans dag middag på ett urmysigt ställe. det var uppbyggt som en tågvagn.sista dagen besökte vi återigen triumfbågen (stötte på den när vi kom till metron första dagen) och sedan strosade vidare på champs elyssé. det var en underbar resa och definitivt en stad vi kommer återkomma till!för mer bilder se facebook eller http://www.pixbox.se/usr_show_id44435_page0_order1.html

 

Publicerat: 2010-02-16 Klockan: 21:45:43

lite mer än ett smakproven av alla oaser i paris!ja men det är väl klart att vi botaniserade vid moulin rougekvartern!vår vän eiffel blev plötsligt ett discotorn!ett av alla fina fönster inne i notre dame kapellet.notre dame!känslorna uppe i vår vän eiffel. sadde ville stå intryckt i souvenirbutiken och jag ville att vi skulle titta på utsikten. det gick sådär;)sadjad som håller concordemonumentet i sina händer!uppe vid sacre cour!vi inne i en liten butik i montemartre!

den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. mer bilder och text kommer imorgon på alla forum. det var lite maffigt att gå igenom 414 bilder så jag orkar inte ladda upp mer idag!


 

Publicerat: 2010-02-16 Klockan: 10:26:59

smakprovbland det bästa med resan förutom mitt underbara resesällskap var sacre cour samt eiffeltornet by night!det är inte det mest magnifika monement men det är en sjuhelvetes byggnad!!mer bilder kommer ikväll för nu ska jag till jobbet!

 

Publicerat: 2010-02-15 Klockan: 18:39:36

Väntan känns...

0-469ca414f439a38b2e31e27f4469ae99.png

Kolla varifrån!

Väntan känns lång på den här extremt tråkiga flygplatsen. Men till midnatt är vi hemma igen! Om nu planet inte kraschar såklart. Ses där hemma eller i himmelen. Sadde säger att jag inte får skriva såhär men jag gör nog det ändå;)


 

Publicerat: 2010-02-14 Klockan: 13:28:17

sacre cour...

0-2ea5426095081d8c2c205ff2bc117c48.png

Kolla varifrån!

sacre cour i montemartre och våren har äntligen kommit till paris!


 

Publicerat: 2010-02-13 Klockan: 17:34:05

vi har...

-9a688a6a6af3fc453d27ccc7536fec9.png

Kolla varifrån!

vi har fastnat i metron då det är en superduktig trubadur som underhåller metron med allsång o låtar som han själv sjunger!


 

Publicerat: 2010-02-13 Klockan: 16:25:28

notre dame...

3a1f742456d2dbc6ba58e7e7aa2bcdca.png

Kolla varifrån!

notre dame katedralen är helt otroligt vackert!


 

Publicerat: 2010-02-13 Klockan: 11:13:11

vi är...

0-6e637b33585aa777b356a9eb4dbaa236.png

Kolla varifrån!

vi är kulturella och besöker louvren! Sedan blir det le halls och efter det notre dame!


 

Publicerat: 2010-02-12 Klockan: 21:43:34

do the...

0-7d482025ad196de0255e0f6f9d0621e0.png

Kolla varifrån!

do the cancan can;) herregud vilka miljöer och ni kan inte ana hur mycket vi har gått idag. Är helt slut i hela kroppen nu. Har precis ätit en nutella crepe. Nu ska kroppen få läka till imorgon!


 

Publicerat: 2010-02-12 Klockan: 17:39:01

Nu är...

0-2ebbea4ca0a4c676ff9d9e0f3c898acb.png

Kolla varifrån!

Nu är vi i paris o för att fira min mans födelsedag ska vi äta på en pub som älskar james hetfield! Haha:)


 

Publicerat: 2010-02-11 Klockan: 20:33:11

paris

imorgon åker vi till en av städerna på min måste uppleva lista!

nämligen paris!!!!!!!!

ska försöka uppdatera något därifrån, om inte så ses vi  på tisdagkväll igen!


 

Publicerat: 2010-02-10 Klockan: 17:35:53

tips

jag vill tipsa om min vän anna som är hobbyfotograf!

hon vill nu utmanas ännu mer och lära sig mer tekniker inom foto. hon fotograferar barn, djur, människor och dylikt till en billig peng. hon kan även retuschera bilderna samt göra ordning kollage.

om ni är sugna titta in på hennes sida och kontakta henne!

sadjad och jag ska låta henne fota magen och vartefter hela familjen tre!

annas blogg!

 

Publicerat: 2010-02-08 Klockan: 19:38:50

månadens naglar


 

Publicerat: 2010-02-08 Klockan: 19:29:24

himlen kan vänta - 1 år senare

ni som såg himlen kan vänta för 1 år sedan. ikväll sänds en uppföljning ett år senare....!

kl 20 på 1:an!

 

Publicerat: 2010-02-07 Klockan: 21:22:59

kommer våren kunna komma fram?vi var på landet för att förebygga att alla taken skulle ramla in av den tonvisa och tontunga snön.det var djup snö och en enda fråga cirkulerade i mitt huvud... hur fan ska våren kunna komma fram genom all snö. det är inte en dm, inte två dm, inte tre dm, inte fyra dm utan MER! det är galet.så galet att mamma slog runt och satte sig på baken....hur slutade det hela? jo att taket gick sönder på inte mer än fyra ställen då snön försvann.. jaja tur att det inte var taket in till stugan eller någon stackars man eller pappa som ramlade ner och gick sönder...


 

Publicerat: 2010-02-07 Klockan: 20:49:17

antichrist

antichrist, 2009. regi lars von trier.

ja.. jag har fortfarande inte släppt filmen. prologen och epilogen kan vara något av det finaste och mest gripande jag sett på länge. särskilt prologen.

filmen handlar om ett par som förlorar sin son och livet efter den händelsen.

det händer olika saker inom dessa människor och med dessa människor. särskilt mamman i familjen men även med pappan spelad av willem dafoe. vissa bitar är vackra att titta på och andra smärtsamma medan en del är så vidriga att varken jag eller sadjad kan hålla blicken på tv´n.

jag vet knappt vad filmen ska få för betyg och det är möjligt att jag kommer ändra mig när jag smält filmen mer. men just nu ger jag den...

betyg 2,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-02-07 Klockan: 10:39:10

sadjads kalas nummer 2äntligen var det dags för min man att få öppna paket igen...

vi hade bjudit hem myrbergs, rita o niclas o karin o conny på trerätters.
det blev en mysig kväll med många blickar på den lilla godingen matilda som var vid gott mod hela kvällen!vi såg även på melodifestivalen och låt nummer 4 o 8 var riktigt bra. de andra - nja...matilda är som gudmor redan beroende av lepsylet....;)


 

Publicerat: 2010-02-07 Klockan: 09:53:10

kärlek i cancerns tid

kärlek i cancerns tid är utgiven 2009. författarens namn är anders sundin.

denna bok är tillägnad sonen love (och en kärleksförklaring till karin) skriven av pappa anders. karin dör 38 år gammal när love är 6 år. love får samma öde som karin själv fick när hon var 6 år gammal och hennes mamma dog.

anders berättar om den tid de fick tillsammans, hur de började förverkliga alla sina drömmar och hur allt sedan rasar samman i samma sekund som karin insjunknar och kort därefter dör.

boken har ingen sensmoral om att vi bör leva på ett annat sätt utan det är helt enkelt och "uppfriskande" en bok som beskriver hur livet kan gå till. boken känns väldigt levande trots att vi alla vet att den kommer sluta med döden..

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-02-05 Klockan: 17:35:43

lhci torsdags åkte vi till linköping med ungarna för att se lhc vinna med 4-3 mot frölunda. detta var en av våra julklappar till barnen! det var en lyckad tillställning med mcdonalds i klinga, supporterflaggor, chips, godis och dricka och...............

det bästa var nog de 3 puckarna de lyckades hämta samt att de fick matchens två hockeyklubber som gick sönder. gustav var mäkta stolt när vi gick till bilen och alla tittade på gustav som höll i klubborna!


 

Publicerat: 2010-02-05 Klockan: 17:21:50

samma mage??

någon mer som tycker detta faktum är lite scary??

bilden är tagen nu i vecka 22. samma tidpunkt. men titt på den högra bilden. magen ser så mycket större ut från den sidan. det gör den på alla veckobilder vi tagit men på denna blev det så tydligt...

det har alltid dragit och känts mer på den sidan så min livmoder kanske växer helt snett. däremot känns det mest sparkar på andra sidan så det kanske är ett megahuvud som ligger på den sidan där magen är som störst.

hmm.. då ska det megahuvudet ut genom mig.. nej nej. skrutten har ett väldigt litet huvud! *intala mig själv*


 

Publicerat: 2010-02-05 Klockan: 17:14:37

sadjads första kalas...

ja eftersom att min man älskar paket så sprider han gärna ut sina kalas så han får öppna paket på så många dagar som möjligt. i onsdags hade vi familjen på besök!ungarna satt som klistrade på sängen där råttorna höll hus. syrran tyckte som vanligt att svansarna var lite för långa... gustav blev tjenis med alla råttisarna!sadjad öppnade paket och fick mest bidrag till körkortet men även fläskfilé;) och annat smått och gott.emils teckning till sadde.. sadde som har fått sitt körkort!gustavs teckning.. manchester united loggan. nej då de här ungarna är inte drillade eller så...
 

Publicerat: 2010-02-04 Klockan: 18:27:40

Nu är...

0-49e8297496229bade7099ee3ceb4b418.png

Kolla varifrån!

Nu är vi i cloetta center med ungarna o ska se lhc spela mot frölunda. En sen julklapp till ungarna:)


 

Publicerat: 2010-02-02 Klockan: 20:48:21

nära & kära plus rocknrolla

nära & kära, 2006. regi ben younger.

jaha.. hon har precis skiljt sig från sin man och går hos en pyskolog. hon blir snart kär igen i en mycket yngre man. oj hans mamma är visst psykologen som hon går till. that´s it. inte bra någonstans. knappt rolig. riktigt händselös film.

betyg 1 av 5.rocknrolla, 2008. regi guy ritchie.

när en rysk gangster iscensätter en skum affär med miljontals dollar på spel, vill samtliga medlemmar av londons undre värld ha en bit av kakan. alla från en farlig gangsterboss till en cool "revisor", en korrupt politiker och ett gäng betydelselösa tjuvar drabbar samman i ett försök till snabba pengar.

filmen är klippt i samma anda som ocenas filmerna och snatch. filmen är cool, har ett bra manus och roliga karaktärer.

rocknfuckingrolla är en cool jävla film!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-02-01 Klockan: 22:28:35

den galopperande skrutten

det är vår bebis det! idag hos barnmorskan lyssnade vi på hjärtljuden och skruttens hjärta galopperade på riktigt flitigt. 150 slag i minuten slog det lilla hjärtat! efter det sparkade h*n på en massa i magen. idag har sadjad kunnat ligga och känna länge på magen och känt skrutten flera gånger!

skrutten mådde bra och nästan jag med. järnvärdet var fortfarande dåligt men det hade gått upp lite men fortfarande under det normala. men bm trodde jag hade fyllt på mina depåer som var tömda förut. inte undra på att jag är blekare än vanligt;)

nu ska jag titta till mina 4 små råttisar innan det är dags för sängläge.

RSS 2.0