Publicerat: 2011-01-31 Klockan: 10:51:00

mitt i prick

häromdagen fann jag dessa ord i en blogg;

Tänk hur mycket man uppskattar att ha en liten snuffsig bebis som vaknar och skriker om natten pga hunger istället för att ha en bebis som skriker oavbrutet pga att den inte får äta eller att man måste väcka henne för att de ska matas på speciella tider. Hemma här är livet gott.

jag fick sådana flashbacks.. jag minns våndan på sjukhuset inför en operation med fasta. eller de tre första dagarna när noah inte fick äta alls. tiden på sjukhuset när det var mat slaviskt var tredje timme även om noah sov eller var vaken.

 

när vi kom hem så kändes det som om det inte fanns några problem. inte vanliga bebisproblem iaf. utan allt som noah då gjorde kändes som friskhetstecken.

 

så är det än idag. jag finner det inte jobbigt med de vanliga bestyren. det är ett underbart liv. däremot det som hör till sjukdomsbilden kunde jag gärna slippa.


tänk vilket under det är när ett barn föds helt friskt. så mycket kan gå snett. eller alla (nästan alla) inser vilket under och vilken gåva varje bebis är. men sedan efter ett tag... fortsätt att uppskatta att era små föds utan några hinder inför framtiden. utan behov till ständiga återkommande sjukhusbesök. jag har kommit i kontakt med så många som har barn som fått en tuffare start i livet än de flesta barn som föds. föräldrar som kämpar och sliter sitt hår för att skapa en bra framtid eller enbart ett drägligt liv åt sitt barn och sin familj.

alla dessa människor som kämpar för sina barn. oavsett om barnet föddes med eller utan en kämpig start. sedan finns det de som misshandlar sina bebisar till döds eller till ett liv som hjärnskadad. det gör mig så förbannad så hälften vore nog. senast förra veckan läste jag i folkbladet om en 20-årig pappa som misshandlat sin bebis så att många ben knäckts samt att bebisen blev hjärnskadad. han själv hävdar att han tappat bebisen samt ramlat ner i trappan med bebisen under sig.... nerför hela trappan med en liten bebis under sig.. ni inser vidden av skador denna lilla försvarslösa bebis måste haft för att han ens ska hitta på den historian. 


detta inlägg är inte tänkt att förringa någon annans känslor kring sin egen situation och sina egna bekymmer. jag inser att även med en fullt frisk bebis så finns det tuffa dagar och tuffa situationer. men jag talar för både mig och sadjad när jag skriver det att vi uppskattar allt det andra, alla vanliga bebis"problem"! än så länge;) återkom om något år när den första tiden ligger längre bak i minnet så kanske jag resonerar på ett annat sätt!


 

Publicerat: 2011-01-30 Klockan: 22:08:00

fiberoptik

görspännande med fiberoptik!


 

Publicerat: 2011-01-30 Klockan: 18:00:00

anknytning - om att tolka samspelet mellan föräldrar och små barn

anknytning - om att tolka samspelet mellan föräldrar och små barn av kay karlsson. boken är utgiven år 2008.

den här boken skulle jag inte läsa om jag inte gick på universitetet eller jobbade exempelvis på bvc, bb, förlossningen, öppna förskolan eller om jag känner författarinnan.

för mig är det just det sista exemplet som stämmer. kay är min farbrors fru som arbetar som barnpyskolog och författare.

boken handlar om samspel. samspelet är det yttre tecknet på hur anknytningen mellan föräldrar och deras barn fungerar. men hur ser ett gott samspel ut? hur ser man om det brister? hur påverkas barnets utveckling av samspelets kvalitet? 

kay målar upp goda samspelssituationer och förklarar vad det är i dessa som hjälper barnen att utvecklas. hon beskriver också familjer där samspelet mellan barn och föräldrar inte fungerar, och visar på hur detta påverkar barnens utveckling. alla samspelssituationer bygger på exempel från verkligheten.

hade jag just nu pluggat hade boken fått en femma men då jag numera är van att läsa böcker utan källhänvisningar hela tiden så når den bara upp till enn fyra;)

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2011-01-30 Klockan: 10:15:00

hoppa!

noah och matilda hoppar i soffan!

såhär kul är det;


 

Publicerat: 2011-01-30 Klockan: 09:51:00

dödergök

dödergök av katarina wennstam. boken är utgiven år 2008.

jag har tidigare läst en bok av wennstam, nämligen smuts. av den anledningen hade jag höga förväntningar på dödergök. dock når den aldrig samma höjder som smuts.

dödergök handlar om journalisten maria allende som efter en lång tids sökande flyttar in i det perfekta lilla drömhuset tillsammans med sin man och sin dotter. men ganska snart får maria nys på husets historia, vad som verkligen skett inne i hennes nya hus.

samtidigt ställs åklagare madeleine edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. tonårsdottern alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver madeleines fulla uppmärksamhet.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2011-01-29 Klockan: 21:11:15

"gudsyskonen"

 

matilda ville hälsa på noah! men det var inte helt okej att han hade lånat hennes bok. bara nästan okej...!

 i soffan läste matilda bok för noah och räknade till 10.

ett litet klipp på när matilda ska läsa;


 

Publicerat: 2011-01-29 Klockan: 19:16:00

vart var noah?

vart befann sig noah medan jag och sadjad roade oss igårkväll?jo han var hemma och hade det toppen med sin moster och sina kusiner och wallentin!

 

noah och kusinerna lekte med golvpusslet.

 


 

Publicerat: 2011-01-29 Klockan: 16:02:00

pink ladiesigår var det dags för pink ladies hos carita. vi fick smaskiga fördrinkar och sedan var det dags för mat!förrätt - toast
varmrätt - kyckling, ungsbakad morot, potatis och palsternacka samt en jättesmarrig sås.
efterrätt - paj med massvis vaniljvisp.vi som var där var sadjad, marie, carita, milla, karin och jag.tack mina kollegor för en grym kväll!


 

Publicerat: 2011-01-29 Klockan: 11:43:43

lars and the real girl

lars and the real girl, 2007. regi craig gillespie.

ryan gosling är den perfekta lars. en ensam ung man som söker kärlek efter att alla just tjatat att han bör vara mer social etc.

han beställer hem en docka från internet som han på sitt sätt tror är en riktig människa. alla i det lilla samhället får anpassa sig efter lars och behandlar dockan som en levande person.

en mycket varm och gripande film om kärlek, ensamhet, vänskap och familj. det verkliga livet med andra ord. filmen leder till både skratt och tårar.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2011-01-28 Klockan: 12:07:36

gudmor busar med noah


 

Publicerat: 2011-01-27 Klockan: 16:22:30

dagen idagidag passade noah på att leka i sitt rum innan det var dags att bege sig hem till mormor och sedan till öppna förskolan.


han fick även loss snörena från en myskudde....! effektiv liten människa!

 dags att ta på sig overallen!mormor följde med till öppna förskolan.noah och egil vid sångsamlingen. väldigt sammanbitna små herrar.efter dockteater och sångstund får man mellis.

 

och en del barn får sitta på bordet;)
nu ska jag iväg och träna x-fit! känner träningsvärken redan nu.....


 

Publicerat: 2011-01-27 Klockan: 15:30:00

attack

noah går till attack mot sitt gosedjur. som för övrigt är hans första gosedjur som han fick. morgonmys i soffan. när sadjad inte kände sig helt 100 i helgen så fickr han ligga i soffan och sova medan noah, jag och e sov i sovrummet!


 

Publicerat: 2011-01-26 Klockan: 23:09:00

onsdagspolarna

här är de! onsdagspolarna;

egil, maja, noah, leah och ludde! 

Publicerat: 2011-01-26 Klockan: 16:48:41

debatt

blogginlägget som har cirkulerat på facebook har fått gehör och skapat debatt.idag har stått om det i folkbladet och även i aftonbladet.

viktigt att det uppmärksammas!

matilda vill skriva en hälsning till er alla;

rawq lmöqsmqaöl

om ni inte kunde tyda hälsningen så står det; jag vill busa precis såsom alla barn vill busa!

 

Publicerat: 2011-01-26 Klockan: 13:30:00

större och större


som tur är så är det inte jag som blir större och större. inte heller sadjad. men den där lilla minimänniskan. han blir bara större och större.

nyss var han så liten så och numera kan han sitta själv i kundvagnen.


 

Publicerat: 2011-01-25 Klockan: 23:42:00

bra egenskaper inför förskolan

noah låtsas om som att han inte ser vad han vill ha.sedan lägger han in stöten. snabb som en vessla tar han tag i dockans napp.han tar målet och för det till sig.undersöker nappen och för den målmedvetet till munnen.som sagt.. bra egenskaper inför förskolan. grabben kommer klara sig bra i konkurrensen;)efter att man knyckt någons napp för man göra förlåt!
 

Publicerat: 2011-01-25 Klockan: 21:01:24

första tanden

idag fick vi svaret på varför noah dregglat mer och velat stoppa in ALLT och lite TILL i munnen. hittade första tanden i underkäken.då var det dags att ta fram noahs andra paket från gudmor och gudfar som skulle öppnas när första tanden anlänt!waw en tandborste! noah blev salig.han förstod direkt vad den var till för!

 

Publicerat: 2011-01-24 Klockan: 23:07:00

gosungen


 

Publicerat: 2011-01-24 Klockan: 19:05:57

röntgendags för datortomografi för att få bilder över noahs ländrygg.såhär glad kan man vara inför en röntgen....här på britsen låg noah så snällt så medan röntgen gjorde sitt.

om några veckor får vi svaret.

vi passade även på att hälsa på syrran och faster på sjukhuset. plus ett besök till avd 15 för att hälsa på kämpen noel med sin mamma carolina och pappa ted.

 

Publicerat: 2011-01-24 Klockan: 09:14:00

noah rocker 2

 

noah rockar i sin tröja som han fått av familjen bergström. för länge länge sedan! nu kan han ha den!

 såhär kan man också vakna. med halva benet utanför. sötnöten.


 

Publicerat: 2011-01-23 Klockan: 18:56:26

Det kanske inte syns men det står lite kor...

bild0969 (MMS)

Det kanske inte syns men det står lite kort om plötslig spädbarnsdöd. Tydligen så drabbar det ca 30 barn per år i sverige. Med andra ord är det vanligare än att födas med vacterl. Det är just då jag inser så ovanligt det ändå är. Han är då unik vår lilla kämpe. För oss känns det ändå så pass vanligt eftersom vi har kommit i kontakt med så många fantastiska familjer som alla är i ungefär samma situation. Det var min tanke från soffan:)


 

Publicerat: 2011-01-23 Klockan: 09:10:00

hoppla hoppla

jag ser att ninni har en ljus framtid som professionell ryttare.

klirr i kassan och ett gäng bilar kommer han vinna.

synd bara att det är en så pass dyr sport att börja med!


 

Publicerat: 2011-01-22 Klockan: 14:53:05

tbc-vaccin

vi är erbjudna att ge noah ett tbc-vaccin. ett vaccin för tuberkulos. jag hade fått tid till detta nu på torsdag men har avbokat det då det ej känns 100 att ge det.

dels ger det ett sår som oftast varar och bad är ej tillåtet under den tiden. vi ska både börja babysim och åka till teneriffa och vill inte riskera att noah ej får bada då. om det ej bildas ett sår så ska man ta om vaccinet för då har det ej verkat.

så om vi ens ska ta vaccinet så ska vi skjuta på det. men vaccinet ges till barn som har föräldrar som kommer ifrån ett land där tbc är utspritt. sadde är född i sverige.

fakta om tbc; http://sv.wikipedia.org/wiki/Tuberkulos

det är en allvarlig sjukdom - absolut. men löper noah större risk att smittas än något annat svenskt barn? den allmänna vaccineringen slutade år 1975. nu erbjuds barn till invandrare att ta detta vaccin kostnadsfritt. i asien har 80% av befolkningen positivt utslag i tuberkulintest. men låter alla som åker till ex. thailand vaccinera sina barn?

varför jag tvivlar på vaccinet är att det finns så många biverkningar.

som; http://www.dn.se/sthlm/specialister-avrader-fran-tbc-vaccinering


hittade denna text på nätet;

Jag som förordar vaccineringar kan inte annat än att hålla med dig. Inte alla vaccin är det meningsfullt att ge till alla. I sverige är TBC ovanligt och det finns ingen anledning till allmän vaccinering. I synnerhet inte med nuvarande vaccin. Men jag efterfrågar en mer nyanserad uppdelning om vad som är "riskgrupper". I många landsting vaccineras alla barn som har en utlandsfödd förälder (oavsett varifrån denne kommer och om riskerna i det landet är förhöjda), men inte nödvändigtvis barn till folk som arbetar inom vården. Vi vaccinerade vår äldsta eftersom jag då arbetade bland asylsökande, och vi blev ifrågasatta, trots att jag mötte folk som var smittade i mitt yrke. Vaccin ska vara till skydd och fördelarna måste vägas mot riskerna både för individen och för samhället.

och denna text med frågor till en läkare som arbetat med tbc sen 60-talet;

Fråga: Jag läste att vi har blivit av med tbc i Sverige bland annat för att vi inte är lika trångbodda som förut. Dagismiljön i dag är ju trångbodd! På mitt barns dagis är det 38 barn, trots att det är byggt för 27 barn.
Ökar risken för att barn blir smittade av varandra på trångbodda dagis? Borde inte politiker ta hänsyn till en medicinsk aspekt?
Elisabeth Jonback


Svar:
Våra dagis är dock inte så trånga som då man bodde förr och man har bättre luftväxling, och barnen är ute en hel del. Stora barngrupper ökar naturligtvis antalet barn omkring en eventuell smittsam personal. Det viktigaste måste dock vara att dagispersonal som hostar längre tid alltid kommer till lungröntgenundersökning så att de upptäckes innan de sprider smitta. Min uppfattning är att bedömningen av barngruppers storlek etc bör styras av mer väsentliga faktorer än just den trots allt mycket låga risken för spridning av tbc-smitta.
Olle Widström


Fråga:
Ska man vaccinera sina förskolebarn mot tbc? Jag antar att tbc kommer att öka mer och mer i sverige i och med mer invandring?
Anonym


Svar:
Jag tycker inte att man skall vaccinera sina förskolebarn så länge vi inte har ett bättre vaccin än vi har idag - om inte tbc-situationen ändras radikalt. Jag tror inte att tuberkulosen kommer att öka trots invandringen. Man arbetar med att anpassa rutinerna för tuberkulos-bekämpning efter den successivt ändrade situationen. Jag är övertygad att man kommer att lyckas. Skulle du vaccinera dina barn får de ändå inget fullständigt skydd och det är i sådana fall oklart hur långvarigt skyddet är. Tuberkulosen ökar ju för närvarande i länder med omfattande vaccinationsprogram men där man inte förmår att i tid hitta de smittsamma fallen vilket vi med ganska få undantag lyckats med i Sverige.
Olle Widström

som ni märker är jag osäker på vad som är rätt. men frågan är egentligen om noah löper större risk än någon annan att smittas? är det några som läser bloggen som har vaccinerat era barn? av vilken anledning och fick barnen några biverkningar?


 

Publicerat: 2011-01-22 Klockan: 09:47:00

snack


noah och sadde kommunicerar - läs skriker!


 

Publicerat: 2011-01-21 Klockan: 17:18:14

5 år

5 år
5 bilder
minnen
kärlek
älskade snuttunge
5 år sen - idag


 

Publicerat: 2011-01-21 Klockan: 10:06:00

arbetets museumsåhär roligt är det på arbetets museum;)lite kul kunde han visst ha den lilla prinsen!

 

Publicerat: 2011-01-20 Klockan: 18:08:00

onsdagskul

kul med polarna hemma hos tina och leah. synd bara att egil och mamma sara var sjuka!


 

Publicerat: 2011-01-20 Klockan: 13:26:00

chester

pox och jools har varit hemma hos oss på middag. med sig hade de deras nya familjemedlem, virvelvinden chester! en riktig liten sötnöt!
chester var en riktig liten goding och noah var mycket faschinerad av honom!sedan passade pierre och julia på att mysa med både noah och chester. eller MANchester som sadde kallar chester.


 

Publicerat: 2011-01-19 Klockan: 22:56:53

ultraljud

idag har vi varit på sjukhuset. vad visade undersökningen denna gång?

noahs ductus har fortfarande inte stängt sig och kommer inte göra det. det som är avgörande för om det kommer behöva göras en operation eller inte är hur hjärtat påverkas av detta. därför kommer vi bli kallade till regelbundna ultraljud och ekg.

däremot hade tryckat stabiliserat sig. sist var de inte nöjda alls med resultaten men denna gång pustade läkarna (OCH VI) ut! nu var trycket mellan hjärta och lungor godkänt.

om ca 10 dagar kommer vår barnläkare ringa till oss med det definitiva resultatet av dagens undersökning. jag antar att beskedet enbart kommer bli just det att vi kommer bli kallade om ett par månader igen. det var bra nyheter idag. dock funderar jag på NÄR man eventuellt märker att hjärtat börjar bli påverkad. HUR länge måste noah gå på kontroller? KAN vi någonsin andas ut?


noah på ultraljudsundersökningen....! innan sladdar och apparater anfaller honom!

 

det gäller att ha koll på skärmen!

 

leker med sladdarna i vilopausen när sköterskan är ute och visar läkaren bilderna.

 noah goes crazy! det är ju skitkul att vara på sjukhuset;)efter visandet av plåtarna ville läkarna ha ett ekg också för att kunna jämföra. så då fick noah kopplas ihop med lilla maskinen igen.

noah låg stilla i 40 minuter, nästan iaf..., och var riktigt duktig. precis som alltid vid alla läkarundersökningar. en liten mörk film på noah i vilopausen.. 

Publicerat: 2011-01-19 Klockan: 09:27:00

kraft

nu är det dags att samla kraft. dags för ett eventuellt bakslag eller bara ett glädjetjut. kanske utgår glädjetjutet och det som finns kvar är lättnad - men en tomhet. för lite så blir det.


jag är så taggad inför varje läkarbesök för att höra allt, ta in allt, tolka allt, fråga om allt och ligga steget före att jag oftast känner en tomhet efteråt. även om det är ett bra besked som vi får så blir jag ändå tom för stunden - matt.


nu är det dags igen. idag ska vi till sjukhuset för att göra ett ultraljud på hjärtat samt ett ekg. denna gång vet jag vad jag ska fråga om. förra gången när läkaren sa att vsd hade vuxit igen men sen fortsatte att undersöka hjärtat länge... gick och bläddrade i papper... bad oss stanna för ett ekg.. jag visste redan då. visste att det var något annat fel.

denna gång vet jag. vi vet. vi kan fråga. hoppas. hoppas att felet är så pass litet att det ej behöver åtgärdas. hoppas att trycket ser bättre ut samt att de är nöjda med hur ductus ser ut.


som alltid så ber jag er hålla tummarna för noah och oss................


 

Publicerat: 2011-01-18 Klockan: 15:18:00

tvättgurun

här hemma är det herr no som tar hand om tvätten. ja iallafall när den redan ligger sorterad på golvet!


 

Publicerat: 2011-01-18 Klockan: 09:45:00

skönt

skönt att bada med pappa.


 

Publicerat: 2011-01-17 Klockan: 18:27:06

blötdjuret

blötdjuret noah med loch ness odjuret skumpandes lite i bakgrunden..... och då syftar jag inte på min syster eller syskonbarn.


 

Publicerat: 2011-01-17 Klockan: 09:26:00

kan själv

noah inviger stolen som han fick av familjen bergström! mr kan själv!
helt plötsligt en väldigt stor kille. på sin 7-månadersdag och allt.. igår alltså!

 

Publicerat: 2011-01-16 Klockan: 22:51:26

matilda 2 år

idag har vi varit på matildas 2-årskalas. 2 år. det är galet. minns det som igår när jag och sadde gick upp till bb för att hälsa på den lilla! nu är hon redan 2 år....mingelbilder från kalaset. det ska tilläggas att milla & osse gjort tårtorna själva. de var så goda! matilda fick en massa fina paket men efter att ha öppnat 3 tyckte hon att hon var färdig och ville gå och leka.eftermiddagens bild blev helt klart denna sångbild; när alla sjunger fint för matilda. oerhört underhållande bild.grattis igen hjärtat!!

 

Publicerat: 2011-01-16 Klockan: 09:33:00

bortbjudna - IGEN!igår var vi hembjudna till rasmus, pb och alva! vi hade en härlig kväll med käk, minnen, skratt och bus med de små. noah blev i sitt esse när han märkte att alla kunde låta som honom vid middagsbordet och körde ett race då han tittade på var och en och lät - sen skulle vi härma ljuden!en massa godsaker står serverade!noah fick låna ett gammalt babygym som var hur kul som helst!

 

Publicerat: 2011-01-15 Klockan: 15:49:34

badhuspremiär

idag har vi varit på badhuset för första gången med noah. det var en given succé. syrran o ungarna fanns även på plats och förgyllde upplevelsen ännu mer. noah är en blötfisk av stora mått.det här får vi göra fler gånger. ser fram mot babysimmet som börjar i mars! då med polaren egil också.

 

Publicerat: 2011-01-15 Klockan: 10:51:33

luddingsbo

 

hemma hos familjen spång! för första gången så brydde sig noah och albin om varandra!!

 

 

lek vid matbordet!

 

 

therese o albin myser efter en alldeles förträfflig middag!noah fick sin välkomstfestpresent. ett fint födelsedagståg! om exakt 5 månader o 1 dag ska det användas för första gången....

 

det fina röda omslagssnöret runt halsen.

 lek på golvet. albin hade en massa roliga instrument!puss världens bästa ninni!godnatt albin! och faktum är att albin hade en bra natt - förhoppningsvis har vinden vänt för er!affe med sitt fredagsmys i soffan.

det var en skön kväll med god mat. skönt att bara sitta och prata och prata om våra små o deras små magar och annat som rör sjukdomsbilden. och skönt att prata om annat - som den vilda ungdomen;)

TACK!

nu ska vi få lillpojken att sova och äta lunch - sen premiär för badhuset!


 

 


 

Publicerat: 2011-01-14 Klockan: 11:20:52

tatueringstid

nu har jag bokat nästa tatueringstid. måndagen den 7/2 är det dags.

jag ska göra tre saker. skriva noahs namn plus en text på underarmen och så sätta dit blomman på min ranka med blad. bladen är ju för mina 8 närmsta familjemedlemmar och nu ska noah få blomma ut mellan sadde och mig på bladen.

men det här med typsnitt. har kikat massor på www.dafont.com men väljer mellan ett par olika....

om någon har massor av tid över kan ni gå in och kika och komma med åsikter.

http://www.dafont.com/theme.php?cat=801&text=Noah - nummer 2

http://www.dafont.com/theme.php?cat=601&text=Surrounded+by+love - nummer 4

http://www.dafont.com/theme.php?cat=601&page=2&text=Surrounded+by+love - nummer 6

på de 2 sista länkarna så finns det massor av typsnitt jag skulle kunna tänka mig.... hmm.. har ett tag på mig!

ska noah och texten vara samma typsnitt eller kan jag ha den första texten till noah och en annan till texten?

nu är jag på jakt efter en passande blomma till denna tatuering;

 

blomman ska sitta mellan bladen högst upp mot benet. någon som vet med sig en passande blomma till det?


 

Publicerat: 2011-01-13 Klockan: 20:43:46

öppna förskolan

 

idag har vi varit på öppna förskolan för första gången. vi valde att gå till sandbyhov tillsammans med egil, iris och emil. noah blev skitglad när det var dockteater. satt och hoppade upp och ner och flaxade med armarna. även sångstunden var populär!

 egil, emil och iris med mamma sara äger världen sådär härligt som kids gör.

 

egil o emil bekantar sig lite mer med varandra.

 

 

småknoddar på golvet.

 öppna förskolan vid sanbyhov var en hit så dit lär vi ta oss fler gånger.


 

Publicerat: 2011-01-13 Klockan: 12:09:00

pojken i randig pyjamas

pojken i randig pyjamas, 2008. regi mark herman.

 

den här filmen var det en av mina bloggläsare som ville att jag skulle se. hon ville läsa om min upplevelse kring filmen. here it goes. 

stillsam film om delar av andra världskriget. filmen handlar om bruno som är 8 år och tvingas flytta ut till landsbygden då hans far blivit befodrad inom armén. där på "bondgården" finner han en vän som också är 8 år. bara det att det inte är en bondgård, utan ett koncentrationsläger.

den här filmen är så vacker. vi får se krigslivet ur ett barnperspektiv. får uppleva tankar, vyer och funderingar från en 8-åring.

filmen är riktigt bra. det gör bokstavligen ont i mitt hjärta under flera scener. slutscenen är stark och den får mig att fundera. på vilket sätt kan jag tyvärr ej avslöja för de som ej sett filmen.

enda minuset är att de inte talar tyska i filmen.

betyg 4,5 av 5.

 


 

Publicerat: 2011-01-12 Klockan: 22:48:00

i´m only happy when it rains

jag kommer aldrig mer behöva vara ledsen när det regnar. titta vad jag har fått för fint paraply i julklapp av milla!


 

Publicerat: 2011-01-12 Klockan: 18:30:21

välkommen vardag

 

idag var det dags för våra onsdagar igen! underbart! tina håller i noah medan han försöker slita bort nappen från tinas dotter leah. ludde sitter i mamma caritas knä och undrar vad som pågår!!

 

 

dags att fota dem. svårt att få med alla på samma bild nu för tiden när de vill göra saker när just de vill;) som att äta, sova etc. men tillslut lyckades vi!

 det var jättekul att träffa alla igen och erika bjöd på festmåltid!

efter bebisträffen åkte vi hem till jecka för att hälsa på henne och barnen. dit kom även erika med maja och emma när hon hade hämtat emma på förskolan.


 

Publicerat: 2011-01-11 Klockan: 21:31:30

docksamlingnoah har fått hänga med faster i ett dygn. det har varit toppen!! tyckte nog både noah och faster.

 

sen åkte jag och mamma till mormor o morfar och hälsade på. gammelmorfar tog honom i famnen så fort vi kom innanför dörren.

 

 

noah fick sitta hos gammelmormor lillian.

mormor har sparat på dockor så länge jag kan minnas. det här är en av de platser som det finns docker på. nu har hon börjat ge bort lite dockor till barn i släkten. noah fick med sig de här två hem!

 

det ska bli kul att berätta för noah vart de dockorna kommer ifrån och att jag som liten gått omrking och tittat på dessa dockor i timtal och även bidragit till mormors samling.


 

Publicerat: 2011-01-11 Klockan: 20:02:00

har du vad som krävs?eftersom jag har en man som är galen i matlagningsprogram så kommer vi definitivt följa detta program. extra kul är det ju att vi båda är fans av moberg.

 

någon mer som kommer följa detta??


 

Publicerat: 2011-01-10 Klockan: 18:56:37

sjukhusdagen

 

vårt stopp på mcd. noah höll låda och tyckte att alla människor skulle ge honom den uppmärksamhet som han är van att få. han försökte flirta hej vilt.

 vi gick upp till q63 för att ge noah lite lunch innan det var dags för mötet med läkarna. noah hade full fokus på maten.

 

under lunchen fick vi byta outfit på noah 2 ggr.. om man säger som så att det berodde inte på att han spillde på sig utan att han blev lite toanödig.hemma igen! i väntan på att sadjad och bahareh hämtar dagens middag på pappa grappa.

så hur gick det hos läkarna?

* allt kändes jättebra både i rumpan och på ärret. åtgärder - ett speciellt plåster till ärret för att få det snyggare vartefter plus att vi ska dra ner på sonderingen till varannan dag i 2 veckor och sedan 1 gång i veckan i 1 år.

* hans mjuka brosk i luftrören hör till diagnosen vacterl. troligtvis växer det bort av sig självt. åtgärd - om ej blir det undersökning längre fram o i värsta fall op men det är inte troligt!

* han lät fint i bröstet. vi behöver ej ge airomir och pulmicort nu utan enbart vid förkylningar.

* noah får bada i klor nu så snart drar vi till badhuset!!

* vi fortsätter ge laktulos och skjuter upp movicolen. hans förstoppningsproblematik kommer finnas under ett x antal år nu men vartefter (i vuxen ålder) kommer han troligtvis vara väck den. så även om de behöver göra en knapp i magen för lavemang vartefter så kommer den kunna läggas ner som stomin när den ej behövs!

jag tror det var allt.

nästa besök blir efter sommaren.

hejdå hälsar vi genom noah


 

Publicerat: 2011-01-10 Klockan: 11:48:10

Nu har vi gjort vårt första, och enda, sto...

bild0932 (MMS)

Nu har vi gjort vårt första, och enda, stopp på väg till stockholm. Sitter på mc donalds i södertälje o noah ska få lite katrinplommon o vi tidig lunch!


 

Publicerat: 2011-01-09 Klockan: 20:48:36

barnpassning

såhär gör pedagogerna när de inte har "tid" med sin 6,5 månaders...

hmm..............


 

Publicerat: 2011-01-09 Klockan: 18:46:00

ispromenad

idag var vi på en ispromenad. det var inte det att det var iskallt. nej nej. men ni som har varit ute idag vet med er att det var glashalt ute. men vi lyckades hålla oss på benen även om jag var nära att ramla antalet gånger.

 

nu börjar snön försvinna och buskarna tittar fram igen. tyvärr så är nog detta enbart falska vårkänslor för vi är ju enbart i början av januari.

 imorgon åker vi till stockholm. dags för återbesök för den lilla krigaren. hoppas verkligen att väglaget är okej då. återbesök - redan! så snabbt det har gått. ska bli intressant att se vad tomas säger om noah och vad tarmterapin säger.

vi har även fått remiss till nästa ultraljud för hjärtat. den 19/1 är det dags.

 


 

Publicerat: 2011-01-09 Klockan: 15:47:45

koll på nappenidag hejar noah fram united. då måste han ju bara ha unitednappen som han fick av sin farmor i julklapp.det gäller att ha koll på nappen. 

Publicerat: 2011-01-08 Klockan: 22:19:04

charlie wilsons war

charlie wilsons war, 2007. regi mike nichols.

en sann historia om en texaspolitiker som har en avgörande roll i afghanistans krig mot sovjet på 80-talet. han får hjälp av en socitetskvinna vid namn joenne herring som brinner för mänskliga rättigheter.

lite seg film men den artar sig.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2011-01-08 Klockan: 14:07:30

kick-ass

kick-ass, 2010. regi matthew vaughn.

så cool.

filmen handlar om en vanlig kille som känner sig extremt vanlig. han börjar fundera på att bli en superhjälte och helt utan några superkrafter så tar han saken i egna händer. han får hjälp från oväntat håll av big dady och hit-girl.

jag älskar den kombinationen och jag älskar denna film. den som inte tycker om onödigt våld (dock komiskt!) på film bör ej se denna film.

betyg 4,5 av 5.
 

Publicerat: 2011-01-07 Klockan: 12:41:00

Vi är på busfabriken o röjer med gustav o ...

bild0912 (MMS)

Vi är på busfabriken o röjer med gustav o emil! Noah är hemma med mormor o morfar!


 

Publicerat: 2011-01-07 Klockan: 09:24:00

svärtinge

 

igår var vi hos familjen liljeblad ute i deras nybyggda hus i svärtinge. det var superfint och mysigt! härlig känsla så fort vi klev innanför dörren. att kidsen var sådär dunderhärliga gjorde ju inte saken sämre.

 grabbarna minus noah roade sig åt att spela innebandy!

sadde blev så pass inspirerad av luiz frisyr att linda plockade fram sax och rakapparat och ordnade till det;

 

tyvärr har jag ingen bild på det färdiga resultatet än - men det kommer vartefter! ni ser ju bilden på luiz högst upp så det är den typen av frisyr sadde har numera. nu måste bara håret växa ut lite på toppen för att få samma längd som luiz!

 

nu ska vi iväg till busfabriken med ungarna medan mamma o pappa ska hänga med ungarna!


 

Publicerat: 2011-01-06 Klockan: 22:26:18

kvällsunderhållning

noah roar oss och vi honom under matlagningen i köket.


 

Publicerat: 2011-01-06 Klockan: 12:23:44

spelkväll

 

så var det dags igen. milla o  jag körde ett karibiskt tema med ananas som en återkommande ingrediens. det blev riktigt smarrigt!

 

 

matilda roade sig med flanosagan som hon fick av oss i julklapp/födelsedagspresent. medan noah roade sig med sitt rymdskepp och även fin fiberoptik.

 osse o noah passade på att mysa lite.jaha. så nu till frågan. vem vann spelet? vi såklart;) så nästa gång är det grabbsens tur att planera, handla, laga, och serva oss!


 

Publicerat: 2011-01-05 Klockan: 12:21:03

morgonmysidag har jag och noah myst. först och främst sov gossebarnet mellan 21-08. låg vaken i en timme och gosade somnade sedan om till 10.45. inte helt fel. efter det tog vi ett morgonbad (förmiddagsbad). nu är det dans till mora träsk i noahs rum. jag vet inte vem som diggar till fader abraham mest - noah eller jag.snart ska jag möta milla o förbereda för eftermiddagens middag och spel.

 

Publicerat: 2011-01-04 Klockan: 21:52:00

wanted

wanted, 2008. regi timur bekmambetov.

filmen visar en del, för mig, nya specialeffekter. satt och smålog åt alla mästerliga saker som kunde ske. otroligt.

lite småkul och hejdundrande.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2011-01-04 Klockan: 10:24:05

sitta

 

titta vad jag kan! jag kan sitta! men det är bra härligt att ligga också!!

 


 

Publicerat: 2011-01-03 Klockan: 16:31:00

horseman

horseman, 2009. regi jonas åkerlund.

 

kort och gott en film om unga som vill få världen och sina föräldrar att öppna ögonen och se dem. "sätt mig ej till denna värld om du inte har tid för mig"

 

hur får de dem att se dem? genom barbariska tortyrmord. dock med en "mening".

 

bra film.

 

betyg 4 av 5.

 


 

Publicerat: 2011-01-03 Klockan: 13:20:00

from paris with love

from paris with love, 2010. regi pierre morel.

underhållande film för stunden men inget som biter sig fast. travolta spelar en minst sagt underhållande polis som ska rensa upp i paris.

ren action och småkomiska kommentarer.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2011-01-03 Klockan: 11:41:00

the dead girl

the dead girl, 2006. regi karen moncrieff.

 

tidvis en grym film och annars en riktigt bra film. filmen börjar trevande för att växa ju längre in i filmen man kommer.

 

vi får följa 5 människors olika öden som alla på något sätt är förknippade till den döda flickan.


brittany murphy gör en riktigt bra prestation. 

betyg 4 av 5.

 


 

Publicerat: 2011-01-02 Klockan: 22:24:00

hörrödudö... vår kära dialekt


 

Publicerat: 2011-01-02 Klockan: 17:28:20

patrik 1,5

patrik 1,5, 2008. regi ella lemhagen.

en film som hanterar en del svåra ämnen på ett bra sätt. ett homosexuellt par som inte vill något hellre än att bilda familj. de är godkända som adoptivföräldrar men det finns inget givarland som vill lämna ut ett barn till ett homosexuellt par.

ångest och ensamhet.

men tillslut ska de få ta emot ett barn, en patrik på 1,5 år. bara det att decimalen har hamnat fel och det egentligen var en patrik på 15 år.

då börjar nästa tuffa ämne. om denna stackars patriks uppväxt.

detta är i mina ögon långt ifrån den roliga komedi som många sagt att den ska vara. ett drama med vissa komiska inslag.

betyg 3,5 av 5.


 

Publicerat: 2011-01-02 Klockan: 10:36:00

blivande austronat

 

noah i sin rymdraket sålika lekstol.

"gentlemen start your engine" säger maskinen. genus på hög nivå;)lekstolen hemma hos iris fungerade mer som en gåstol - där kunde han minsann ta sig fram. eller åtminstone bak....!


 

Publicerat: 2011-01-01 Klockan: 13:23:55

5-årsjubelium

igår var det nyårsafton. den där kvällen då man förr i tiden hetsade i ca 2 månader för att gå på den bästa festen. igår var det vårt 5-årsjubelium med att fira in det nya året hemma hos myrbergs tillsammans med wennergård/olofsson. varje år så är det en given succé!

såhär fina var mina killar inför kvällen!matilda o noah började leka direkt!

 

i vanlig ordning tog vi bilder på familjerna plus grabbarna o tjejerna!

 

familjen myrberg!

 

 

familjen wennergård/olofsson

 familjen azarigrabbarna grus utan liten o med.

 

the ladies!

 

 

som bordsplaceringskort hade vi vuxna fått knäck och en förklaring av vårt namn. noah hade fått majskrokar och matilda bokstäver!

 

maten är alltid god men detta år var det något utöver det vanliga!

 

till förrätt fick vi gratinerad paprika med getost, honung och pinjenötter samt en fräsch sallad med äpple.

 som varmrätt fick vi fläskfilé som legat i långmarinad av öl, balsamvinäger, olja och sambal olek. marinaden var även själva såsen. till det serverades hasselbackspotatis, ungsbakade rotfrukter, sallad och nötter på fläskfilén.till efterrätt var det mangosuprise med hallonkompott!delikat måltid!

som vanligt hade milla gjort ett fantastiskt bildspel från 2010.

 

sadjad och noah satt och hängde ett tag i soffan.

 matilda o noah var bordsgrannar.noah hittade en ny leksak.när barnen var i säng så var det dags att spela spel.

 

12-slaget närmade sig och det var dags att ge sig ut!

 

 

skål älskling och gott nytt år på er alla!

 


RSS 2.0