Publicerat: 2013-03-30 Klockan: 09:39:00

johan falk - kodnamn lisa

johan falk - kodnamn lisa, 2012. regi charlotte brändström.
 
wow. här händer det grejer hela tiden så du inte ens har tid att andas. vilken fart. vilken sjukt bra film. särskilt när man sett dem i ett flow. det kändes som om vi såg en varje kväll. så kanske är mitt betyg aningens för högt. men gillar man johan falk så älskar man den sista filmen...
 
frank ligger och sover lugnt i hans hem med allt kirrat och klart inför flytten. alla pengar som han tjänat ihop från alla år som infiltratör finns hemma. sen så brakar det loss. helt plötsligt har franks samarbete med polisen blivit känd och nu vill alla åt honom.
 
betyg 5 av 5.
 
imdb - 7.4 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-03-29 Klockan: 21:23:41

varför det?

noah är sjuk. vi gick till vårdcentralen för ett par dagar sedan och sköterskan tyckte noah "lät". jag förklarade att han har trakeomalasi som även är en av bokstäverna i hans grunddiagnos.

då fick jag såklart säga att han är född med något som heter vacterl association.

jag möttes av ett: varför då?

jag svarade: jo för att ca 15 barn per år i sverige föds med det och noah var en av de år 2010.

jamen vad fan skulle jag svara? varför då? vad då varför? vad innebär det skulle väl vara en mer adekvat fråga....


 

Publicerat: 2013-03-29 Klockan: 17:30:00

nyklippt kille

 
... som gärna vill visa upp sina bilar på bild.

 

Publicerat: 2013-03-29 Klockan: 09:29:00

an american crime

an american crime, 2007. regi tommy o´haver.
 
oj så gripande. oj så hemskt. oj oj oj.... jag vet inte hur mycket jag ska skriva. filmen handlar om sylvia vars öde ni kan läsa om på denna länk. annars ser ni filmen...
 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens
 
betyg 4 av 5.
 
imdb - 7.3 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-03-28 Klockan: 13:21:00

pay it forward 2013

i årsskiftet så cirkulerade "pay it forward 2013" på facebook. jag var snabb och skrev mitt namn på den första jag såg. det går till som så att man ska göra någon god gärning åt de 5 som skrev upp sitt namn på sin lista och de skulle även lägge upp det på sin logg så att 5 andra kan skriva upp sig. på så sätt så ska de goda gärningarna spridas...
 
jag har gjort min första goda gärning nu. det här paketet skickade jag till tessan. de flyttade till australien för ett tag sen och jag tänkte de behövde lite saker här hemifrån.
 
 
Jag har även fått min första pay it forward gärning. dumt att säga gåva då det inte behöver vara något att ta på utan det kan handla om en tjänst eller vad som. carolina hade tröttnat på min lilla skruttiga vattenflaska på träningen och gav mig en ordentlig! det var mycket snällt!!

 

Publicerat: 2013-03-28 Klockan: 09:10:00

vagnen

när man är ute och leker på vår lekplats går det ju finfint och låna brorsans vagn.
 

 

Publicerat: 2013-03-27 Klockan: 09:08:00

snälla pappa, nej

snälla pappa, nej, 2008. skriven av stuart howarth.
 
självbiografi av stuart om hans uppväxt i ett hem i england där hans enda önskan var att bli älskad. men han fick veta att han var för stygg för att kunna bli älskad. dock var det inga problem att bli sexuellt utnyttjad, fysiskt och psykiskt misshandlad. en vardag stuart trodde var livet tills han en dag fick komma hem till en kompis och se hur de hade det hemma.
 
 
bra bok. dock stör jag mig lite på alla upprepningar som sker i boken. ibland känns det som om jag läser samma sak om och om igen. boken handlar inte bara om uppväxten utan även om stuarts liv i vuxen ålder.
 
betyg 3,5 av 5.
 

 

Publicerat: 2013-03-26 Klockan: 09:52:00

buren

ja eftersom hon ställer sig i tid och otid.
 
 
börjat kaxa upp sig och släpper taget. ja då är det "buren" som gäller ibland ;)
 
 
såhär snopen ser man ut då.

 

Publicerat: 2013-03-25 Klockan: 20:26:00

felicias dop

ja nu var ju både jag och noah sjuka men hälften av familjen kunde representera oss iallafall. sadde åkte till svärtingekyrka tillsammans med lovi.
 
 
lite mer bilder.
 
 
här är felicia alldeles nydöpt!
 
 
det tyckte lovi var toppen!
 
 
tack felicia. sadde och lovi hade det toppen!
 
 

 

Publicerat: 2013-03-25 Klockan: 16:00:00

iranskt nyår

i onsdags var det iranskt nyår. det firade vi i helgen hemma hos farhad.
 
 
hittade några fina bilder på farhad och hans familj!
 
 
på fredag åker vi till stockholm och ska fira iranskt nyår med heni, bahareh och jonas.

 

Publicerat: 2013-03-25 Klockan: 13:15:35

elin

lovi passar på att mysa med grannen elin...

 

Publicerat: 2013-03-22 Klockan: 22:18:57

plötsligt händer det

sådär ja. så var ordningen återställd igen. inga krusiduller, inget märkligt med det. det tog bara mer än 1 år. men så vann vi stort. japp japp... eller med 1 poäng;)


 

Publicerat: 2013-03-20 Klockan: 09:22:00

gamla minnen

hittade lite gamla bilder..!
 
 
noah är så galet lik sadde på den bilden när sadde håller i bollen.

 

Publicerat: 2013-03-19 Klockan: 20:12:56

hab

idag var noah och jag på hab. ett besök hos sjukgymnasten. noah kanske kan börja få upp förtroendet för sjukhus igen efter detta besök - eller så kommer han bara känna sig snuvad vid nästa besök.
 
 
lite konstmålning i väntrummet. sedan blev det lek och träning i gympasalen.
 
 
efter diverse tester så fick noah sin belöning i upplevelserummet. belöning och belöning.. ungen fick springa med en boll hur mycket han ville i stort sett. vi räknade det till 15 bollar som han hade tagit fram när passet var slut.
 
 
så vad sas? noah är stel. såklart. konstigt vore väl annars. när han springer syns det på hans rörelsemönster. så gossen kan inte (??) bli en elitlöpare. men vem vet det...
 
han är begränsad i olika rörelser, ex. "stjärtgång". men det behöver man ju å andra sidan sällan utöva. han har hittat sina egna vägar. vi kommer avskriva den regelbundna kontakten med hab nu. vid behov så ringer vi och får en tid. om det behovet skulle uppmärksammas av oss, noahs pedagoger eller kirurg. eller om noah behöver stöd rent psykiskt gällande magen när han blir äldre så kan han få komma till kuratorn eller om vi får gå dit och sedan "lära oss" vad vi ska säga. så även om kontakten nu är avskriven så är den bara ett samtal bort.

 

Publicerat: 2013-03-19 Klockan: 09:25:00

punkaren


 

Publicerat: 2013-03-18 Klockan: 20:24:40

premiären på landet

äntligen! i söndags passade vi på att åka till älskade högbacken. där lugnet finns. så även denna eftermiddag. lovi somnade mot mig när vi satt och gungade i hamocken. fantastiskt. blir nog en underbar sommar på landet.
 

 

Publicerat: 2013-03-17 Klockan: 09:10:00

spel och lek

sonen älskar att spela, pyssla och leka. är social och frågar dagligen vem vi ska leka med. om vi ska till någon och leka eller om någon kan komma hem till oss och leka. men nöjer sig oftast med mamma och pappa som lek- och spelkamrater. höll ju på att glömma en sak. noahs största grej just nu är; VARFÖR? allt är varför...
 till små beståndsdelar. charmigt om än lite enerverande.
 
 
fotboll och friskis och svettis är en stor favorit. familjegympan is tha shit. jaja jag portade sonen i 2 veckor men efter det har allt funkat så fint igen.

 

Publicerat: 2013-03-16 Klockan: 18:05:00

stå upp

den lilla vill bara stå upp. hela tiden...
 
 
och nej det är inte vår spjälsäng hon står i. var lugna - vi har sänkt vår.
 
flickebarnet har dock fått mer och mer koll på krypandet. hon kör en variant kan man säga. använder sig av händerna och ett ben och låter ett ben släpa med. men det börjar komma med mer och mer i matchen också.
 
 
hon ställer sig upp mot saker och går några vingliga steg med stöd - och faller. faller och faller...
 
men ger sig inte. envis som få.

 

Publicerat: 2013-03-16 Klockan: 09:57:00

tonåringen

vi har nu fått en tvättäkta tonåring i familjen. gustav blev i måndags hela 13 år... vart tog de åren vägen? grattis underbara "unge". du är ju inte så liten längre...
 
 
vi var hemma hos wahlsteds och min kamera hade stått på så batteriet var dött... därav suddiga iphonebilder.
 
 
den lilla somnade fint sen. på en filt på golvet...
 

 

Publicerat: 2013-03-15 Klockan: 18:46:00

julklapp

jag fick en fantastisk julklapp av syrran med familj. vi skulle gå på ola salos spelning tillsammans med son. det gjorde vi en lördag i början av mars. men först gick vi ut och åt på durkslaget.
 
 
inne på loui de geer.
 
 
bästa ola salo...
 
 
vilken man!
 
ikväll ska jag och sadjad till loui de geer för att se måns möllers show om hans autistiska son.

 

Publicerat: 2013-03-15 Klockan: 12:41:59

the impossible

the impossible, 2012. regi juan antonio bayona.
 
herregud. vilken stark film. filmen handlar om tsunamin. det var med blandade känslor jag valde att se den. jag var rädd för att det skulle kännas smaklöst. men det gjorde det inte. det kändes på något lustigt sätt hedrande för de som var med om tsunamin.
 
filmen bygger på en familjs öde. en familj med 3 söner. det jag tyckte bra om var att de inte fokuserade på alla. det var fokuserat på den här familjen och vi fick se hela katatrofen ur deras ögon. regissören hade kunnat valt att hänga sig kvar bland alla ensamma barn, bland de som står och gråter förtvivlat vid listorna, vid alla efterlysningar där folk går och letar förtvivlat efter sina släktingar. men så är inte fallet. vi får se det. några sekunder där och några sekunder här. men filmen fastnar inte där. det är fullt fokus på mamman och storebror lucas och pappan och småbröderna.
 
storebror lucas är helt grym i sitt skådespeleri. de två starkaste scenerna som etsat sig fast är när mamman direkt efter vågen klamrat sig fast i en palm och bara skriker. av skräck. vad hände. vart är mina barn. var är min man. är jag ensam kvar. sedan när storebror finner sina syskon. eller rättare sagt syskonen finner honom.
 
jag grät och grät. tänkte på åsa, linnea och amanda. idag när jag steg upp såg det ut som om jag gråtit hela natten också....
 
betyg 4,5 av 5.
 
imdb - 7.6 av 10.
 
 
jag tänker såklart på amanda... åsas dotter amanda som aldrig kom hem från resan. jag minns hur jag satt och sökte på nätet och försökte hjälpa till på det sättet medan åsa var i thailand och sprang omkring på alla sjukhus och letade efter sin ena tvillingdotter som tyvärr återfanns död. länkar till några tidningsartiklar om åsa och hennes familj.
 
http://disaster2004.proboards.com/index.cgi?board=lf1&action=display&thread=19
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article256139.ab
 
http://www.expressen.se/nyheter/amanda-9-lag-dod-vid-templet/
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article263944.ab
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article264698.ab
 
http://www.nt.se/arkiv/2009/12/17/Norrk%F6ping/5693877/N%E4r-tiden-inte-l%E4ker-alla-s%E5r.aspx
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11316145.ab
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article340258.ab
 
http://www.corren.se/ostergotland/norrkoping/asas-dotter-dog-i-tsunamin-5063268-artikel.aspx
 
 
här är en länk om familjen filmen handlar om;
 

 

Publicerat: 2013-03-14 Klockan: 23:29:45

sådär ja...


 

Publicerat: 2013-03-14 Klockan: 09:25:00

what just happened

what just happened, 2008. regi barry levinson.
 
filmen skildrar två veckor av livet hos en falnande hollywoodproducent som har svårt att få sin senaste film gjord. en scen med en hund som skjuts och dör - hör och häpna - skapar rabalder hos filmkritikerna.
 
betyg 3 av 5.
 
imdb - 5.8 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-03-14 Klockan: 00:32:00

breaking dawn part 1

the twilight saga: breaking dawn part 1, 2011. regi bill condon.
 
nja ganska tråkig. bellas minspel börjar störa mig rätt rejält. velande unge. väx upp;) men ändå är det något med filmen. kan det kanske vara jacob och edward... jag  tror det.
 
de gifter sig, åker på bröllopsresa, får varandra och blir gravida. typ så. en kort fight mellan vampyrerna och vargarna. men inte ens den var intressant.
 
betyg 2,5 av 5.
 
imdb - 4.8 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-03-13 Klockan: 21:14:08

ännu ett varv

nu har vi gått ännu ett varv med vårt kära onsdagsgäng.
 
jag kan säga som så att det är de här pärlorna som förgyller föräldraledigheten till det där lilla extra. ser fram mot våra träffar varje vecka. så befriande att prata om både det ena och det andra och kul att se utvecklingen hos alla bebisar.
 
13/2 hos carita och alex.
 
 
20/2 hos milla och jullen.
 
 
27/2 hos tina och olivia.
 
 
7/3 hos sara och lowa.

 
13/3 hos mig och lovi.

 
 

 

Publicerat: 2013-03-12 Klockan: 09:33:00

babysim

söndagens stora övningar var dyk under vattnet - vilket gick super. hon fick vara visningsmodell för övriga barnen. sen var det att hålla sig fast vid kanten och förstå vad som händer när man släpper. hon kämpade på och märkte vad som hände tills hon kopplade ihop det och höll fast ännu hårdare!
 
ganska fantastiskt att se en 8-månaders göra den kopplingen ganska omgående.
 

 

Publicerat: 2013-03-11 Klockan: 20:44:00

90-årskalas

i söndags var vi på 90-årskalas för min fasters man åke. piggare 90-årig går nog inte att finna. han sjöng med fantastisk stämma och tog hand om alla hans gäster.
 
än har han inte gått i pension på riktigt utan arbetar fortfarande som båtbyggare och med sitt uppdrag inom kyrkan. cool kille:)
 
 
eftersom jag inte frågade åke om jag får publicera bilder så hoppas jag över att lägga upp en bild på den pigga fantastiska 90-åring.

 

Publicerat: 2013-03-11 Klockan: 14:29:51

hab

idag var vi på habiliteringen.
 
noah var hemma så det var ett planerarmöte. vi pratade om de gamla målen och hur det varit på sistone. vad som ska ske framåt. noah ska med på tisdag så ska vi enbart träffa sjukgymnasten. hon ska göra en bedömning med det material hon har där.
 
vi ska få tips och idéer av henne. vad vi ska jobba med och vad vi kanske kan sluta jobba med. efter den träffen tar vi ställning till om vi behöver vara inskrivna i hab eller om vi tar en paus tills/om behov uppstår.
 
det noah behöver hjälp med är trappor - upp och ner. resa sig upp. där märker vi tydligt att han är påverkad av steloperationen.
 
som sjukgymnasten sa; han får hitta finurligare vägar för att kunna göra samma saker som sina kompisar.

 

Publicerat: 2013-03-07 Klockan: 10:13:00

smack smack

såhär ser den lilla ut när hon gör sitt favoritljud. låter som en riktig härlig puss:)
 
 
såhär ser det ut när hon härjar runt i köket:)
 
 
kan man göra annat än att älska henne?

 

Publicerat: 2013-03-06 Klockan: 22:05:00

ingreppsfritt år?

kan det vara så? att 2013 liksom 2012 blir ett år då noah slipper större ingrepp. då det enbart blir de vanliga remisserna och undersökningarna som ska ske. det verkar som så. det känns som så. det vore helt fantastiskt om det verkligen kunde få bli så.
 
idag åkte jag, sadde och noah till us. den lilla terroristen var hemma med mormor, moster och emil. det var tur att vi inte tog med henne då vi blev kvar över 5 timmar plus att noah behövde oss bägge närvarande.
 
 
efter 5 minuter med narkossköterskan tyckte noah att vi var färdiga och att vi skulle åka hem. men då hade dagen precis börjat. vilket bemötande. helt fantastiskt. vi mötte idag 6 olika personer som var involverade i noahs vård och var en av dem var så proffsiga och hade en känsla för hur de skulle agera. de lät även oss agera i situationer då noah inte skulle accepterat något annat.
 
 
när man är på sjukhus får man ha napp och snuffe hela dagen. även björnen fick vara med.
 
i väntrummet fanns många roliga saker.
 
 
när emlan satt var det dags att gå in och få lugnande. det var ingen diskussion om vem som skulle ge det. ingen annan än mamma och pappa fick vara närvarande i rummet....
 
 
blev lite smådåsig men inte tillräckligt "nere".
 
 
vi åkte ner till röntgen och gjorde oss hemmastadda där...
 
 
jag hade noah i famnen när han sövdes. det var tredje gången av 6 som jag var med på en sövning. på något sätt så "klarar" jag av det när det inte handlar om operation. det känns inte lika sterilt och skrämmande. noah somnade och blev så tung i sin lilla kropp. vi hjälptes till att få ner honom på sängen och då fick vi gå ut.
 
 
när röntgen var klar åkte vi återigen upp till smärteneheten. där vi väntade på att vår älskling skulle slå upp sina blå. det tog längre tid än vad de trott och jag avskyr verkligen den väntan..
 
 
tillslut.....
 
 
försökte piggna till lite...
 
 
under tiden vi satt och väntade så mailade jag till tropp. ni vet den där fantastiska läkaren vi haft förmånen att träffa. tro det eller ej men han hann svara på 2 mail under den tiden. allt såg så fint ut! vi kom fram till att skruvarna får sitta kvar tills det uppkommer besvär. då ska de avlägsnas. även om det blir lite kämpigare att få bort dem då det troligtvis kommer ha hunnit växa benvävnad på dem. men om han har lyckats såga bort en kota och steloperera det området så tror jag nog han är kapabel till att få bort benvävnaden runt metallen.
 
 
jag är innerligt tacksam över att 2013 högst sannolikt kommer bli ett ingreppsfritt år. för noah är verkligen inte i form för att vara inlagd och träffa läkare dagligen. han behöver 1-2 år på sig innan han är mogen för det igen. det är iallafall vad jag tror. plus att det skulle vara kämpigt att vara ifrån lovi och vara på 2 platser samtidigt. om ca 3 veckor ska vi till us igen för att träffa tropp. då ska vi fråga en del om rörligheten och skruvarna. eftersom noah är rätt begränsad i en del rörelser. det är väl det enda som skulle kunna väga för en operation. om det skulle kunna bli någon förbättring inom det området.
 
tillslut orkade noah spela lite fotboll innan det var dags att ta bort infarten.
 
 
det blev mcdonalds på hemvägen. fasta från klockan 6 till kl 17 räckte...
 
nu är jag rätt slut. utpumpad. lite ledsen fast jag är så otroligt lycklig. har varit mycket känslor i omlopp under dagen. sedan var jag så innerligt nervös för att öppna tropps mail. jag orkade inte läsa om att det skulle se dåligt ut. det slapp jag. men tankarna har varit lite här och där idag. sedan så är det inte lätt att vara med och söva sitt barn.... nej det var en tuff dag idag.
 
men vilket resultat!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-03-05 Klockan: 20:58:20

faces in the crowd

faces in the crowd, 2011. regi julien magnat.
 
en kvinna överlever en seriemördares överfall, men drabbas av vad som kallas "ansiktsblindhet" - ett tillstånd som innebär att hon glömmer en persons ansiktsdrag när hon inte ser dom. medan hon försöker anpassa sig till sin nya situation, är mördaren ute efter att avsluta vad han börjat...
 
betyg 3 av 5.
 
imdb - 5.5 av 10.
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-03-04 Klockan: 14:56:00

produktiv dag

idag har det hänt saker här hemma.
 
* slipat till lovis hand- och fotavtryck
* borrat upp 2 nya brandvarnare (tack pappa)
* fixat ett gammalt lysrör (tack pappa!)
* dammat
* dammsugat
* skrurat golven
* rengjort kökskaklet
* städat ugnen/spisen
* diskat femhundraelva gånger
* putsat tv´n
* gett föda till barnen;)
* lekt och spelat spel
* fixat "ärenden" på datorn
 
och då har inte ens klockan hunnit bli 15 än... jösses!
 
lägg till att jag har hunnit slumra i 20-30 minuter också...
 
herregud höll på att glömma att glömma att jag klippt barnens naglar... bara det är en produktiv dag ;)

 

Publicerat: 2013-03-03 Klockan: 18:15:00

egypten

den här mössan köpte sadde får våra sista småpengar på flygplatsen.
 
 
nu klär den den lovi. egypten.. snart ett år sedan...

 

Publicerat: 2013-03-03 Klockan: 10:06:00

madagaskar

sonen har fått en ny favoritfilm. madagaskar. trevligt.
 
så nu går han omkring här hemma och ber om havsvatten.. ja de "dricker" ju det i filmen så då vill han med ha det och spotta ut...
 
sen är han ofta ett lejon vid namn alex som ryter...
 
slänger sig med uttryck som "vilken dag mamma" och "vad är det för fel på mig". skulle bli lite oroad om det inte var citat från filmen.
 
roande. minst sagt.

 

Publicerat: 2013-03-02 Klockan: 20:29:00

walde

i veckan hade vi besök av walde. malins lilla söta trea. lovi och walde bytte paket medan vi lunchade och pratade ikapp om både det ena och det andra.
 

 

Publicerat: 2013-03-02 Klockan: 15:29:00

veckoavslut

trevlig kväll hemma hos hedendahl och stenbergs.
 

 

Publicerat: 2013-03-02 Klockan: 10:00:00

nödrop från akademiska


 

Publicerat: 2013-03-01 Klockan: 15:57:00

snygga mössan

den där gudmor hon kan....
 

 

Publicerat: 2013-03-01 Klockan: 09:50:14

vill krypa...

lillasyster här hemma vill krypa. men får inte riktigt till det. hon står i krypställning. vaggar men sen blir det ett plask ner på magen. men hon kämpar. sätter sig upp från liggande. ställer sig upp med stöd mot oss eller saker i rätt höjd. förflyttar sig men inte precis så som det syns att hon vill.
 
 
nej men jag får väl sitta här istället....!
 

RSS 2.0