Publicerat: 2011-11-30 Klockan: 15:02:28

Har varit på us och röntgat ryggen. Jag fi...

img_9272 (MMS)

Har varit på us och röntgat ryggen. Jag fick sitta på en stol. Jag var toppenduktig. Imorgon eller på fredag får vi nog svaret. Kram Noah


 

Publicerat: 2011-11-28 Klockan: 21:57:57

habiliteringen

idag var vi på vårt första möte på habiliteringen kring noah. vi fick träffa en sjukgymnast och en kurator.

allt föll på plats. det var ett riktigt bra möte med rätt människor på rätt plats. de förklarade hur de arbetar i team med logopeder, dietister, pyskologer, specialpedagoger, sjukgymnaster, läkare, kuratorer etc etc. allt för att kunna ge varje barn rätt stöd i den situation den befinner sig i.

idag fick vi berätta ingående om noah och de frågade tusen frågor. på fredag morgon kommer sjukgymnasten hem till oss. ja ni läste rätt. hem! för att observera och leka med noah i hans hemmiljö där han är trygg och van att leka.

den 20/12 ska vi träffa kuratorn och om ca 3 månader gör vi upp en ordentlig habiliteringsplan då de pratat i teamet och följt upp.

det fokus kommer ligga på nu är noahs vänstra ben samt vårt välbefinnande. i förlängningen kommer det handla om att vara observant på noahs rörelsemönster så att ej ryggmärgen blivit fjättrad. det pratade vi om idag. att just den op noah genomgått kan ha det som komplikation. när de har stelop så långt ner i ryggen. men sjukgymnasten ska ta med det till ytterligare en arbetsgrupp.

vi sa att noah hållt sig så pass frisk efter op. även där fick vi en förklaring. när det mesta av skoliosen är borta så kan lungorna arbeta lättare och det är därför noah ej behöver andas lika frekvent i nebunetten.

det kändes bra. vi har en fot inne. den kommer vara inne tills vi själva säger ifrån eller när behovet ej finns längre. tänk om jag kunde känna mig såhär nöjd efter varje sjukhusbesök.

på onsdag är det dags för us. röntgen av ryggen. första återkontrollen. första besöket på us sen vi lämnade linköping för ganska exakt 2 månader sen. det bränner bakom ögonlocken redan nu. det var tunga 10 dagar. jag hoppas att det kommer kännas bättre när vi åker därifrån denna gång. hoppas innerligt på hoppfulla svar. hoppas på att vi får slänga korsetten långt bort.

senast fredag bör vi veta.

 

Publicerat: 2011-11-28 Klockan: 17:07:00

mannen utan öde

mannen utan öde, 2005. regi lajos koltai.

mannen utan öde är en gripande berättelse om en människas kamp för överlevnad, för att förstå det otänkbara och för att en dag hitta tillbaka till sitt öde. han berättar på ett lättsamt sätt om en svår tid och ett svårt liv.

historien till denna film är nobelpristagaren imre kertész självbiografiska bestseller. i berättelsens centrum står den 14-årige gyuri, en judisk pojke som blir ivägskickad till arbetsläger efter arbetsläger under andra världskriget.

betyg 4 av 5.

imdb - 7.2 av 10. 

Publicerat: 2011-11-28 Klockan: 09:44:00

dålig syn

liksom sin far har noah dålig syn... det måste åtgärdas genom ett par glajjer.

nja. kanske, kanske inte.

vi får se i framtiden om det skulle behövas, men då kanske vi väljer en annan sort.


 

Publicerat: 2011-11-27 Klockan: 20:53:00

att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli trött

att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli trött av alex schulman. utgiven år 2011.

jag har länge följt denna man. från det att han var en "elak" sarkastisk bloggare tills nu då han blivit en erkänd författare. den här boken handlar just om den övergången. kanske inte så mycket om övergången, men om livet efter och främst om kärleken till amanda.

vi får följa alex under ett händelserikt år. från dagen då han separerar med katrin tills dagen då charlie föds. allt på exakt 1 år. boken är en beskrivning om det året. om hans misstro på sig själv, om hans övergångsperiod med fester och hur han blir tokförälskad i amanda.

betyg 4, 5 av 5. 

Publicerat: 2011-11-27 Klockan: 09:34:00

veckans citat


 

Publicerat: 2011-11-26 Klockan: 22:07:05

elliots mamma...

jag har läst den här bloggen sen en vän berättade om den. deras resa har ett hårt tag om mitt hjärta. lika många tårar som rann när jag läste detta;

Nu står urnan hemma i vardagsrummet och för första gången på över 4 månader är "alla" i familjen hemma igen. Det känns konstigt att tänka så, jag vet ju att det bara är Elliots skal som är där men på något sätt känns det skönt att Elliot får vara hemma med oss en sista gång innan våra vägar skiljs åt igen. Det har varit så många avsked sen Elliot dog, och jag ser fortfarande det första avskedet som det största. Då när vi lade honom i barnvagnen och körde honom till bårhuset. Efter att vi vände ryggen och gick därifrån blev livet som aldrig förr, det var först då vi började leva ett liv utan Elliot. Jag kommer aldrig glömma smärtan. Att åka ifrån sjukhuset med en tom bebisoverall liggande i ett lika tomt babyskydd var fruktansvärt. Jag kommer ihåg hur vi stod i hissen på väg ner, hur vi tittade ner på den tomma blåa overallen. Vi brukade kalla Elliot för vårt lilla blåbär när han låg i sin blåa overall, han hann aldrig växa i det riktigt utan den var alltid lite för stor. Jakob strök försiktigt ena foten av overallen med tårar rinnande ner för kinderna och jag kunde se smärtan i hans ansikte.

lika många tårar rinner när jag nu inser detta;

Jag önskar så att Elliot hade fått vara frisk och vara här med oss nu. Elliot kommer alltid vara ett djupt saknat och älskat barn. Jag är glad att vi har så mycket att se fram emot nu: hus, julafton och en liten lillebror i mars. Det gör det lite lättare nu när Elliots tid börjar närma sig.

det är fantastiskt. jag blir så glad. så glad över att elliot och oliver ska få ett litet syskon.

jag önskar dem allt gott!

 

Publicerat: 2011-11-25 Klockan: 19:45:34

Dags för efterrätt med pink ladies gänget!

img_0473 (MMS)

Dags för efterrätt med pink ladies gänget!


 

Publicerat: 2011-11-23 Klockan: 09:18:00

onsdagsbarn

på grund av en del missöden så sågs enbart 4 av 5 onsdagsbebisar i helgen.

jaja... nu är en ny tråd skapad och allt är frid och fröjd igen:)

bättre lycka nästa gång som man brukar säga!det var ett relativt lugnt gäng som samlades. käkade korv med bröd, lekte, kastade bollar på varandra och hade roligt!

 

Publicerat: 2011-11-22 Klockan: 17:15:00

busfabriken med e

när e är hos oss så hänger vi ofta på busfabriken. e älskar det. plus att det är en aktivitet som fungerar bra att ta med noah på. dubbel glädje och roligt att kunna hitta på något alla 4!


 

Publicerat: 2011-11-22 Klockan: 09:13:00

höjdpunktnågot av det absolut roligaste som noah vet är att bada. badkar, sjö, vid en kran, utepool eller inne på medley! i helgen var vi på medley och badade. såhär roligt var det.noah älskar att bada!!!


 

Publicerat: 2011-11-21 Klockan: 17:09:00

williams dopi lördags åkte sadde och noah iväg på williams dop. jag och e stannade här hemma och hade lördagsmys! noah hade tyckt att det var superkul och ville inte åka hem från tillställningen. det är kul att vara iväg med noah nu för tiden, han har blivit så social!gudmor och de stolta föräldrarna!


 

Publicerat: 2011-11-21 Klockan: 09:59:00

puss


 

Publicerat: 2011-11-20 Klockan: 23:56:00

alvai veckan var familjen thorell här på middag. alva var störtskön hela kvällen och slängde sig med roliga kommentarer. snart ska hon dessutom bli storasyster!


 

Publicerat: 2011-11-20 Klockan: 22:31:51

2-månaders noah

jag har lagt in alla 211 filer från videokameran. jag har ett program som nu har gjort att filerna är "hittade". det tar ofantligt lång tid att komprimera dem. men någon filmsnutt då och då kan jag nog bjuda på.

här kommer en snutt från slutet av aug 2010 när noah skulle göra sin andra operation på alb.


 

Publicerat: 2011-11-20 Klockan: 21:25:50

fånen

det är inte bara jag och sadjad som håller vår fåne kär här hemma.

noah älskar fånen och vill mer än gärna lägga beslag på den.....


 

Publicerat: 2011-11-19 Klockan: 09:01:00

bokmalen

noah älskar att läsa böcker. han går ofta och hämtar en bok och sätter sig i lugn och ro för att bläddra i boken.

lika ofta kommer han med boken till oss och klättrar upp i vårt knä så att vi ska läsa.

här gick han och hämtade boken och satte sig till rätta och sa "boo tattor" vilket är bok traktor! han tycker att loket är väldigt likt en traktor;)


 

Publicerat: 2011-11-18 Klockan: 23:16:16

<3 Morfar & Jag <3

img_1677 (MMS)

<3 Morfar & Jag <3


 

Publicerat: 2011-11-18 Klockan: 13:33:00

syskon

matilda och noah är som syskon.

de har kul som syskon, de bråkar som syskon och de har tillit till alla oss 4 vuxna kring dem:)


 

Publicerat: 2011-11-17 Klockan: 18:12:00

skön kvällvi hade en skön kväll med vännerna härom dagen. presenter delades ut åt höger och vänster då affe hade fyllt år och noel fyller 1 år på måndag. vi åt mat, tittade i fotoböcker, pratade och skrattade. barnen lekte, stojade och upptäckte varandra.

grattis noel! i förskott!


 

Publicerat: 2011-11-17 Klockan: 10:20:00

ironiskt

jag köpte en ny dator för att brännaren inte gick att rädda.

jag ville nämligen fixa alla filer jag har i min videokamera.

jag har en ny dator.

datorn kan inte hitta filerna. hjälp någon??

de finns i videokameran och de börjar att överföras. men sen saknas uppenbarligen något program i datorn för att kunna se filerna.

what to do?

 

Publicerat: 2011-11-16 Klockan: 09:00:00

gammal bildhittade en gammal bild när jag pussar emil. skulle nästan kunna vara noah som får en puss....!

 

Publicerat: 2011-11-15 Klockan: 20:22:43

morfar....

älskade morfar...idag lämnade du oss. efter ett par dagars kamp för att få vara kvar i denna värld så gav din kropp upp. du älskade livet. du ville inte lämna oss. fast jag vetat om att denna dag skulle komma så känns det så tomt. du har alltid funnits där och det är så det ska vara. vem ska nu dra alla skämt? vem ska nu hålla reda på varje fotbollslag i norrköping? vem ska nu spela chichago mot pappa på morgonen? vem ska nu prata med mormor på kvällen? vem ska nu prata om törnfåglarna? vem ska nu prata film med mig? vem ska nu tala om att vara den största skådespelaren?älskade morfar. jag minns varje sommar med värme i bröstet. hur jag alltid fick bo 1-2 veckor ute på hillerstad med er. hur jag fick gå i hagarna bland kossorna och hämta ägg hos hönsen i hönshuset. hur jag var uppe på vinden i timmar och tittade på gamla bilder och brev. hur vi gick i skogen och du berättade om tomtarna som bodde där. hur jag fick köra volvon så fort grinden närmade sig. hur jag fick gå ut med fiffi på långpromenader. hur jag och mormor cyklade bort till sjön och badade. som jag älskade att vara där. jag sov alltid tillsammans med dig i ditt rum. du fick mig att bli intresserad av film och frimärken.älskade morfar. jag har vetat att dagen skulle komma. men det gör det inte lättare. men nu får du vila. nu får du ro. du har kämpat i många år mot olika krämpor. du har lurat döden många gånger. men nu får du välkomna den andra sidan. du är saknad av många.

farväl älskade morfar... farväl.

 

Publicerat: 2011-11-14 Klockan: 20:37:00

villa fridhem

när sadjad fyllde 30 fick han en present av mig. en vistelse på villa fridhem. nu var det dags att se till att boka in den helgen. innan han hann fylla 31;)vi kom dit vid 12 och checkade in. la oss vid spaavdelningen och läste innan det var dags för afternoontea vid 13-hugget.första delen av fikat kunde se ut såhär. det fanns dessutom delikata pajer.tallriken kunde även se ut såhär:)vi tillbringade många timmar vid spaanläggningen!på kvällen vankades en 5-rättersmiddag i salongen!allt var mycket gott. dock hamnade en del av köttet på sadjads tallrik;) efter middagen slog vi oss ner i ett mysigt rum och drack te och satt och pratade. innan vi la våra trötta huvuden på kuddarna.frukost! mmm....underbar helg.... 

Publicerat: 2011-11-14 Klockan: 14:44:00

min status

japp.

antibiotika kuren är slut. då ska man ju må bra.

det gör jag. iallafall från bihåleinflammationen. däremot sitter hostan kvar. näsan är fortfarande täppt och min kropp är så trött. de är väl det som sitter kvar av den akuta bronkiten. ganska naturligt efter så många sjuka veckor.

det som känns märkligt är att jag fungerade så pass bra när jag var aktivt sjuk. men så fort jag blev passiv så kollapsade hela kroppen. kanske för att jag tillåter mig att vara sjuk nu.

så denna vecka blir jag också hemma. sjukskriven. stränga ord från läkaren. vila. vila i mitt hem. känner mig som en fånge med fotboja. husarrest. det var skönt att rymma bort till spa´t i helgen. bara jag och sadjad. där var det mer vila än vad jag haft de senaste 17 månaderna!

jag lyder min läkare. jag tycker om min läkare. så jag vilar.

går omkring i myskläder. slötittar på tv, läser och låter kroppen få vila.

känns lyxigt. men om det är det som krävs för att jag ska återfå min styrka så är det just det jag ska ägna mig åt nu.

 

Publicerat: 2011-11-14 Klockan: 11:39:59

julkort...

dags att förbereda årets julkort. vi hade tänkt oss en nakenfis med tomteluva och mina stora kängor. men nja. det var inte helt genomförbart då skaftet på stövlara nästan gick upp till midjan;) sittandes ramlade de bara av. så nu har vi plan b på g.noah passade på att pröva sina converse. kanske att han kan ha dem när vi åker till egypten i mars.sötaste skitungen!vardagshäng med matilda!


 

Publicerat: 2011-11-12 Klockan: 18:21:54

Det här gör vi den här helgen....

img_6284 (MMS)

Det här gör vi den här helgen....


 

Publicerat: 2011-11-11 Klockan: 09:26:17

bibbi

så heter hon.

hon som vi ska bolla med. hon som ska fungera som koordinator! ni läste rätt. efter noahs snart 17 månader i livet fick vi igår en koordinator. inte för alla sjukhus. men för norrköping iallafall. vi fick även en vårdbok.

Min vårdbok - en bok för barn och ungdomar

Denna bok vänder sig till barn och ungdomar med många
vårdkontakter. Vårdboken är barnets egna, personliga bok. Den ska fyllas med information om barnet. Det kan vara
information som barnets behov, erfarenheter, sjukdom och sådant som behöver kommas ihåg men även av information som kan delges personal om barnet ligger inne på sjuk-
huset eller besöker t.ex. vårdcentralen.

Boken har tagits fram av Evalotte Mörelius, Barn- och ungdomskliniken i Linköping tillsammans med Patientsäkerhetsenheten samt Landstingets Ömsesidiga Försäkringsbolag.

den första kontakten kändes bra. de första hon sa var att hon blev bestört när hon insett hur många kontakter vi faktiskt hade. så många olika läkare/terapeuter etc som vi får kallelser, samtal, möten etc med. men som hon bekräftade; så blir det med en såpass komplex diagnos.

vi hade ett "känna-av" samtal. hon frågade om oss. vi berättade. hur vi bearbetar känslor olika. hur vi har blivit bemötta av våra vänner och vår familj.

ett bra möte. nästa gång ska vi prata om känslorna kring att vi blivit "snuvade" föräldraledigheten såsom de flesta får uppleva den.

 

Publicerat: 2011-11-10 Klockan: 18:38:00

the lincoln lawyer

the lincoln lawyer, 2011. regi brad furman.

välspelad och spännande. dock fasligt förutsägbar. men ack så skönt det kan vara ibland.

haller spelar en advokat som är van att få som han vill. plötsligt blir han indragen i en härva av mord och svek. snabbt går ljuset upp för honom att han själv är en bricka i detta spel.

betyg 4 av 5.

imdb - 7.4 av 10.


 

Publicerat: 2011-11-10 Klockan: 15:17:00

the book of eli

the book of eli, 2010. regi albert hughes och allen hughes.

en postapokalyptisk berättelse, där en ensam man kämpar sig fram över usa för att skydda en helig bok som innehåller hemligheter om livet före apokalypsen.

betyg 3,5 av 5.

imdb - 6.8 av 10.


 

Publicerat: 2011-11-10 Klockan: 09:16:00

varför gråter inte emma?

varför gråter inte emma, skriven av emma jangestig och magnus wennerholm. boken är utgiven år 2010.

med känslor. naket. precis såsom hon upplevde det. hon. mamman. mamman som först blev nedslagen själv och på så sätt inte kunde försvara sina 2 små barn. max och saga. max och saga dog. där i hallen. bredvid sin mamma. sin mamma som inte kunde försvara dem.

jag äcklas. äcklas av ondskan. äcklas av det faktum att en människa tror den har rätten att ta någons liv.

jag minns själv vart jag såg löpsedeln för första gången. hur jag såg emmas pappa prata ut i efterlyst. jag minns bilderna på saga och max.

betyg 4 av 5. 

Publicerat: 2011-11-09 Klockan: 22:09:00

veckans citat


 

Publicerat: 2011-11-09 Klockan: 19:38:34

sjukskriven

imorgon går jag in i min åttonde vecka av att vara sjuk.

i måndags sjukskrev jag mig från jobbet första gången. då var diagnosen bihåleinflammation och ett långvarigt virus som blivit infektion.

idag var jag där igen.

nu har de lagt till akut bronkit. jag som hade tänkt gå till jobbet på fredag blev nu sjukskriven hela nästa vecka....

med stränga order om att VILA.

jaha. så var det med det.


 

Publicerat: 2011-11-09 Klockan: 09:04:00

in time

in time, 2011. regi andrew niccol.

skitcool idé. hyfsat svagt genomförande.

därav det låga betyget.

det är i framtiden som folk slutar att åldras vid 25 års ålder. sedan har de bara tid kvar i ett år. klockan tickar. allt de gör kostar i tid. en kopp kaffe kostar 4 minuter av ditt liv. du kan ge andra tid och du kan råna andra på tid. du kan även tjäna tid!

samhället är uppbyggt så att de rika och fina människorna kan leva tills de är över 200 år - friska, snygga och välmående medan de fattiga dör strax efter 25 års ålder.

nu ska ju såklart justin sätta stopp för detta. efter att en rik man skänkt honom fler år än vad han någonsin kunnat drömma om så påbörjar en kamp för att alla ska få tid!

betyg 2,5 av 5.

imdb - 6.7 av 10.


 

Publicerat: 2011-11-08 Klockan: 19:03:00

en dag

en dag, 2011. regi lone scherfig.

oh vilken härlig film.

kärlek. relationer. avhållsamhet. vänskap. karriär. missbruk. infertilitet. död. humor. dialekt. bra manus.

filmen handlar om emma och dexter som varit vänner sedan de tog examen. det har alltid funnits det där extra mellan dem men det har inte riktigt blivit de två.

vi får följa deras liv under den 15 juli varje år.

betyg 4 av 5.

imdb - 6.6 av 10.


 

Publicerat: 2011-11-08 Klockan: 16:04:00

flickan

flickan, 2009. regi  fredrik edfeldt.

filmen utspelar sig 1981. flickans familj åker till afrika för att arbeta åt sida och flickan får inte följa med pga åldersskäl. hon lämnas i fasterns vård i flickans hus. men den där fastern är inte riktigt helt 100.

fin film om en 10-årig flicka som får klara sig själv en hel sommar. får klara problem med ekonomi, mat, vänskapsrelationer, rädsla etc.

betyg 3 av 5.

imdb - 6.8 av 10.


 

Publicerat: 2011-11-08 Klockan: 09:38:00

4 ljus tända...

4 ljus tända - desto fler tankar och minnen.
 

Publicerat: 2011-11-07 Klockan: 19:36:00

lovisabarnen

numera känns det fel att kalla dessa 6 kids för lovisabebisar. de är ju barn numera. i helgen var det dags för en återträff. en del har hänt i allas liv. det väntas en nykomling. jonathan ska bli storebror i januari!

lek hemma hos albin innan det var dags för lite att äta.alla fick plats att sitta och äta vid samma bord. både vuxna och barn!gruppfotografering! böcker till lockbete!jonathan, iris, egil, emil, albin och noah.såhär såg de ut första gången de träffades.

iris, albin, egil, jonathan, noah och emil.


 

Publicerat: 2011-11-07 Klockan: 16:21:00

yoda?

en liten yoda vandrar omkring här hemma.. allt som saknas är lasersvärdet.


 

Publicerat: 2011-11-07 Klockan: 11:25:59

kompismys

när mina barndomsvänner kommer till stan - samtidigt - gäller det att mysa!


 

Publicerat: 2011-11-07 Klockan: 09:52:00

våra namn

det här är en rolig sida där ni kan kika betydelsen och statestiken kring era namn. här är vår familjs namn.

Noah

Populäritet idag: Ökar trend upp
Placering på namntoppen 2010: 25
Antal män med namnet i Sverige: 5012
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 15
Namnsdag : 20 December

Noah, mansnamn av bibliskt (hebreiskt) ursprung med möjlig betydelse "vila, tröst". I svenska Bibelöversättningar stavas det Noa. Noah betyder också helig konung som härstammar från Egypten.

Rio

Placering på namntoppen 2010: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 107
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 26
Namnsdag : 22 November

Rio betyder "flod" på spanska eller portugisiska. En stad i Brasilien har namnet Rio.

Josefine
Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2010: 85
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 17426
Antal män med namnet i Sverige: 0
Namnsdag : 8 Februari

Namnet Josefine är en feminin form av Josef som betyder "må Gud föröka/lägga till" på hebreiska. Josefine är ett mycket vanligt namn i Sverige bland dem som föddes på 1980-talet och 1990-talets första år. Det finns omkring 36 000 bärare av namnet, som även kan stavas på många andra sätt, t.ex Josefin, Josephine.
Josefine har numera ingen egen namnsdag, men kan firas 19 mars då Josef och Josefina har namnsdag.
Smeknamsförslag: Josse, Jossan och Jossi :)

Sadjad

Placering på namntoppen 2010: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 15
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0
Namnsdag : 24 December

Namnet saknar betydelse på namnwiki.

 

Publicerat: 2011-11-06 Klockan: 20:47:00

tacoskväll

familjen rakovic´kom på besök i veckan. då blev det tacoshäng och barnlek!ermin har hunnit bli 10 månader och blev hjärtligt glad av mat av namko.sabina och ermin under matstunden.gott med majskrok.belma roade noah under hela kvällen!

nu håller vi tummarna och hoppas att noah och ermin hamnar på samma förskola!

tack för en härlig kväll!

 

Publicerat: 2011-11-06 Klockan: 10:08:00

noahs kompis albin

noah och albin leker ganska ofta. jag tycker att det är ofantligt kul att albins pappa mats lånade min kamera idag!

tack mats!


 

Publicerat: 2011-11-05 Klockan: 18:35:00

5 klossar

nu går det framåt! numera kan herr azari bygga ett torn med 5 klossar!


 

Publicerat: 2011-11-05 Klockan: 10:27:00

3 viktiga länkar


 

Publicerat: 2011-11-04 Klockan: 23:16:00

matilda o noah

i onsdags var jag och sadjad på bio och då var familjen myrberg här hemma och var barnvakt. nu för tiden har de börjat få lite mer utbyte av varandra. när noah var knodd så var det mest matilda som hade något utbyte av noah. sedan från ca 10-15 månader har det mest varit noah som tyckt att matilda varit rolig.

men nu börjar noah bli så pass stor att matilda fått upp intresset igen! i onsdags var det keyborden som var det gemensamma målet!nu är milla och osse på labero och matilda ligger och sussar i vårt sovrum. idag har de sprungit och jagat varandra och hängt på matildas madrass! matilda passade även på att leka boll i vår bollkorg!


 

Publicerat: 2011-11-04 Klockan: 20:00:50

familjen

niclas har fotat oss igen! såhär fina blev några av de bilderna!kanske den bästa bilden av dem alla:)


 

Publicerat: 2011-11-04 Klockan: 19:49:38

månadens naglar


 

Publicerat: 2011-11-02 Klockan: 22:23:00

noah

kisen.

han är nu 16,5 månad.

det har nu gått ca 6 veckor sedan noah opererades.

det känns som igår samtidigt som det känns som om det var evigheter sedan. nästan som i ett annat liv.

numera väljer noah att gå ca 60% av tiden och krypa de resterande 40%. med korsett som utan. han har funnit balansen och hanterar numera trösklar och andra hinder. hans vänstra ben börjar komma ikapp. det släpar bara ibland. vilken lättnad. han ställer sig upp på egen maskin även om han föredrar att ta stöd av något.

han pratar.

mamma. pappa. boll. bok. hej. hejdå. vad är det. vem är det. bil. traktor. gunga. skål. tack. hund. fågel. titta.

han härmar nästan allt när han är på humör. han förstår. vi kan ge honom små uppmaningar och han gör det. han vet att det är mammas lepsyl som står på bordet. han vet att han inte får kasta saker i toaletten. han vet att han inte får leka med datorn.

han är med den lille. glad. mestadels. men ack så bestämd. herrejisses när han inte vill något.

han älskar att bada. han har värsta kastarmen. han kastar strålande inkast med stor boll:)

han är stark den lille. han vet mycket. en klok herre som har startat sin resa. valt väg. envis ibland och dåligt tålamod ibland...

det yttre såret är läkt. det finns ett rödlila ärr kvar. vi vet att det bleknar. såsom hans första ärr. hans mjukdelar är nu läkta. hans skelett kommer läka under ytterligare 4,5 månad. han återhämtar sig.

våra sår finns inombords. de yttrar sig sällan utåt. livet fortgår och vi mår bra. allt fungerar. men det finns mycket sorg inombords. som inte tillåts komma ut.

men det är få som vet och inser hur det verkligen är. med en mage som är helt ur fas, den dagliga hjälpen och kampen med allt som varit.

livet fortgår. vi ska börja bearbeta. om 8 dagar. får se om det är något för oss. hoppas.

noah. du gör mitt liv så fantastiskt. du har gett mig en sådan insikt. du har vidgat mina vyer ännu mer. du har fått mig att kämpa ännu mer. du är den största glädjen i mitt liv.

 

Publicerat: 2011-11-02 Klockan: 21:10:13

inspärrad

inspärrad av teresa cooper. utgiven år 2009.

arma lilla flicka men starka kvinna.

vad är det som sker i vår värld??

här är en självbiofgrafi om en flicka som bodde med sin psykiskt sjuka mor och sin far som var alkoholist. terese hamnade på ett hem för unga brottslingar för att hennes föräldrar ej kunde ta hand om henne.

där började hennes dagliga misshandel och nedbrytning. från att vara en liten flicka som var nyfiken blev hon en ung kvinna som alltid var på sin vakt, slogs för sitt liv och var djupt neddrogad. efter det hemmet fortsatte övergreppen på olika hem.

ingen rolig läsning. det är med kräkkänsla jag läser boken.

betyg 3,5 av 5.


 

Publicerat: 2011-11-01 Klockan: 21:56:32

Idag har syrran och jag varit på bio, en d...

img_3153 (MMS)

Idag har syrran och jag varit på bio, en dag. Innan det var hon här och lekte med Noah! Recension av filmen kommer senare.


RSS 2.0