Publicerat: 2009-08-31 Klockan: 20:28:41

awake

eftersom jag varit så oerhört nytänkande på sistone så ska jag fortsätta på den banan. igår föddes en ny kategori på bloggen och idag ytterligare en. den fanns visserligen innan men nu ska den få ett nytt syfte.

efter varje film vi ser kommer jag slänga upp en bild på filmen. några korta rader och avsluta med mitt betyg på filmen!

awake, 2007. riktigt cool film om en ung man med hjärtproblem och ett komplicerat förhållande med sin mamma, spelad av Lena Olin. filmen tar ett par oväntade turer och gör att man sitter med hjärtat (komiskt med tanke på filmen...) i halsgropen vid fler än ett tillfälle.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2009-08-30 Klockan: 17:49:16

veckans citat

"Av närmare 700 personer så lyckas jag hamna bredvid en kvinna med en andedräkt som skulle kunna döda en flock elefanter."

Monas Blogg

denna kvinna underhåller alltid i sin blogg. jag halkade in på ett bananskal och har fastnat.

 

Publicerat: 2009-08-30 Klockan: 11:56:16

helgen

igår hade vi familjen gillberg/davidssons på besök! vi åt en massa mat, snackade loss en hel del, såg på fotboll, åt efterrätt, lekte, såg på mer fotboll, drack gott och skrattade! danne ordnade även så jag fick en ny klockren ringsignal till mobilen och jecka styrde upp det så jag numera kommer kunna blogga från mobilen! waw! vilken kväll! evvan har fått till en riktig pose;) that´s my girl!

visste ni att fjärilar är såhär håriga?! det visste inte jag! gårkvällen bjöd på en vacker himmel!

jag kommer starta upp veckans citat igen! det kommer bli en egen kategori. detta innebär att under veckans lopp kommer jag finna något som värmer mig, glädjer mig, träffar mig rakt in i hjärtat, får mig att gråta, får mig att skämmas... ja ni förstår poängen. något som berör mig på ett eller annat sätt. detta citat kommer publiceras under söndagen eller måndagen! för att förtydliga så hämtas veckans citat från någon av de bloggar jag läser dagligen. jag kommer självklart länka till denna blogg.


 

Publicerat: 2009-08-28 Klockan: 19:46:44

rakt in i hjärtatjohan (pierre och micheles lillebror) inledde sitt blogginlägg med denna. det är helt sjukt. det skulle kunna varit johan eller erik som skrivit texten om det bara hade varit cancer på ett annat ställe.

låttexten träffar mitt i hjärtat. och stannar kvar. länge.

 

Publicerat: 2009-08-27 Klockan: 16:32:18

look alikes?

hade fått en kommentar om som lydde ungefär såhär; din man är sjukt lik roger federer. döm själva! vad tycker ni?(bildkällor - google)till en helt annan sak. inte fan ska ni tro att vi fick se filmen igår heller. inställd igen. tidigast imorgon kommer den från italien. det här börjar mer och mer likna ett stort skämt. särskilt eftersom stina skrev såhär på facebook;
den är bra..riktigt bra...NJUT!!

 

Publicerat: 2009-08-26 Klockan: 20:26:00

me and i

nu har jag precis haft ett gäng tjejer här på me and i party. det är min vän jessica som är säljare! hon var mycket duktig och glad som alltid. alla som vill ha ett sådant party kan klicka på hennes namn och höra av sig till henne!

men nu!!!!!

nu ska jag ta en promenad och se den där filmen som jag har tjatat sönder er om!!

tarantino...pitt...slakta nazis....bra musik...ultracool dialog...snygga foton....snygga klipp....

listan kan göras hur lång som helst och det är knappt att jag tror att det är sant! nu drar jag!

puss och hej

 

Publicerat: 2009-08-24 Klockan: 18:06:23

amelia

nu har jag läst amelia på balkongen och fastnat för två saker.

1. filmrecensionen på sidan 94;

" andra världskriget som du aldrig har sett det. inga storslagna bataljer eller virrvarr av soldater in action, däremot storslagen dialog och virrvarr av briljanta skådisar in action. vägarna möts för ett gäng nazijägare på uppdrag i frankrike och en judisk flicka vars familj mördats av nazisterna. det är en lurig rackare till film han gjort, quentin tarantino. ena sekunden är paniken nära; så spännande att hjärtat bultar och svetten rinner. för att plötsligt byta skepnad och bli en äckelfest du måste blunda bort. "basterds" har alla runt sitt lillfinger. har aldrig sett en sån grabbig film där de kvinnliga rollerna (diane kruger och mélaine laurent) är så mångfacetterade och coola. en sjuhelvetes upplevelse."

betyget är inte mindre än 5 av 5! imorgon är det återigen dags för ett nytt försök för att se denna film! håll tummarna då!

2. ett dokument om afghanistan på sidorna 102-105.

"....bland annat diskuteras en ny lag för shiamuslimerna som till exempel skulle göra det tillåtet att gifta bort sina döttrar när de haft sin första menstrutation, kvinnorna skulle bli tvugna att be om lov för att lämna sitt hem (om det inte är ett nödfall), männen ha "rätt" till sex var fjärde natt och om en kvinnas man dör skulle arvet tillfalla hans manliga släktingar..."

ni förstår bakslaget av denna eventuella lag... just nu är åldern för äktenskap 16 år. dock så gifter redan ca 57% av familjerna bort sina döttrar innan denna ålder. flickorna har fått ok att gå i skola - dock är det många som håller dem hemma eftersom det är vanligt med attacker från männen med syre. BARA FÖR ATT KVINNORNA VILL FORTBILDA SIG. av denna lilla anledning så tycker de sig ha rätten att kasta syra i kvinnornas (flickornas) ansikten. vuxna män. som gör så för att dessa kvinnor ej ska kunna få någon framtid. vad menas med framtid? jo att en man ska vilja bilda familj med henne.

*huh* jag blir mörkrädd.

 

Publicerat: 2009-08-24 Klockan: 14:04:50

hemma

oh det är helt underbart. ni kan inte ana.

jag slutade kl 13! jag ska inte lämna lägenheten förän kl 8.50 imorn. ni förstår vad det menas....

jag ska vara HEMMA i nästan 20 timmar. fantastiskt. underbart.

jag ska slösurfa, läsa tidningar i solen på balkongen, äta vindruvor, äta mat som blev över igår = slippa laga mat, fixa räkningar, slösurfa lite till, fixa naglarna, kanske se en film!

det ska bli så skönt! vad ska sadjad göra? lämna lägenheten och gå på ifk match! jag ska vara själv hemma!

 

Publicerat: 2009-08-23 Klockan: 17:27:08

hemhjälp

just nu står bahareh i vårt kök och stryker. lyxigt värre. vi tar in henne som gäst från lördag till måndag och får kläderna strykna;)

vi har varit och käkat spett och kebab på stockholmsvägen. ett nytt ställe som öppnat som grillar på kolgrill. det var riktigt gott. efter det blev det glass i sörping hos chappo. nu sitter vi här hemma och funderar på när vi ska orka laga mat.... under tiden har vi vår lilla strykare här hemma.

*underbart*

 

Publicerat: 2009-08-22 Klockan: 00:59:06

luften gick ur mig....

spänningar

förväntningar

som ett barn på julafton....

... eller som mig själv på julafton..

snart skulle jag få se filmen!

men vad fan hände egentligen???

jo tydligen var det repor i hela rullen. genom HELA filmen. först små sedan stora gröna repor över hela bilden. i 2,5 timme. på MIN film. på årets BÄSTA film. "ni får se filmen om ni vill" ehhhhhhhh............... och sitta och bli irriterad över något som jag längtat så efter?

NEJ TACK!

jaha. det var det. det var den fredagen. återköp på biljetterna och så bestämde vi en ny biodag med sällskapet. på tisdag - om de fått in en repfri rulle vill säga.

vi åkte hem till sällskapet och tittade på pride and glory istället. den var ruskigt bra den med. men det var inte tarantino inte.

 

Publicerat: 2009-08-21 Klockan: 16:55:06

augustifestivaljag, gustav, emil och sadjad i vasa parken! de väntade på emd och vi väntade på maten;)tokiga familjen!alla vill vara med på bild!emil lär av moster och visar upp sin snygga tatuering!3 av wahlstedtarna!emil och sadjad myser i gröngräset!

vi höll ut ca 90 min i vasa parken. sen var vi tvungna att bege oss vidare. både våra öron och magar sa stopp! så då blev det ett välbehövligt besök på asti och sedan fyrverkerier!

men nu till det absolut viktigaste förutom dessa fina bilder då......

OM FYRA TIMMAR SKA JAG SE PÅ INGLOURIOUS BASTERDS!!!

förresten jag måste tillägga en sak till...

jag kan inte ha många kulturella läsare på min blogg. inte en enda kommentar på bokrecensionerna. är det ingen av er som läser böcker?!

 

Publicerat: 2009-08-19 Klockan: 07:01:30

den sjunde

nu har jag prytt min kropp med en sjunde tatuering. det är min lilla älskade älva som ska ta hand om mig lite alldeles extra och stötta mig inför allt jag kommer att gå igenom i mitt liv och även har gått igenom. min lilla beskyddare är det! kanske kanske kan den även uppfylla önskningar! jag kan ju alltid hoppas!

tatueringen skulle ta ca 5 timmar att göra och vi klämde ner tiden till 2,5 timme. resultatet av det? ett bultande område och faktiskt jävligt mycket smärta. jag tycker i regel inte att det gör ont att tatuera sig. men den här gjorde ont. dock fick jag till och med beröm i studion (något som de annars är mycket sparsamma med ;)...)

men den stora frågan var hur jag kunde ligga så still och härda ut! om sanningen ska fram var det svårt den sista halvtimmen. då fokuserade jag på olika saker på väggarna! men jag älskar redan min älva. det är kärlek vid första ögonkastet!
det här är de bästa bilderna jag kan åstadkomma genom att fotografera själv. får se om det blir ett bättre vartefter när sadjad fotograferar!

 

Publicerat: 2009-08-18 Klockan: 19:11:40

15 år

idag hämtade jag ut 4 härliga biljetter till inglorious basterds som visas på fredag! jag fick för första gången frågan;

är alla som ska se filmen över 15 år! DET mitt herrskap bådar GOTT för denna film! med de orden menas att filmen är i RÅ tarantino anda! nu längtar jag ännu mer!

jag har ju förstått att det var smygpremiär av filmen i söndags och då svarade han med ett leende på läpparna att ja det var det men den här filmen ska ses i salong 3! inte i den salongen som den då visades i. så nu är jag inte butter att jag missade smygisen utan bara sjukt förväntansfull inför fredagen!såhär såg det ut när jag stekte pannkakor igår. samma värme. men så olika färg. vår spis är ett mysterium!

 

Publicerat: 2009-08-17 Klockan: 20:23:34

bokrecensioner

Sommarrecensioner... jag har ju läst lite böcker i sommar! Här är de jag har plöjt igenom sen juni!


Jeff Lindsay - Dexter - Dunkla drömmar


Eftersom jag fullkomligt älskar serien om Dexter så hade jag höga förväntningar på boken. Men faktum är att serien överklassar boken rejält. Dock är det en skön läsning om Dexter och hans mer eller mindre onormala beteende och intressen. Inga direkta wawupplevelser då jag visste hur det skulle gå men ändå tog boken en annan tvist här och där.

3,5/5


Caroline Engvall - 14 år till salu


Fruktansvärd bok om en fruktansvärd sanning. Mitt i Sverige. Allt börjar när huvudpersonen blir våldtagen och skapar ett förakt mot sig själv. Att sedan få läsa hur hon kämpar med sitt eget liv - ett liv som inte är värt någonting enligt henne. Boken har många turer fram och tillbaka och man både hoppas, äcklas, gråter och blir varm inombords.

4,5/5


Duncan Fairhurst - När ingen annan ser


En självbiografi av Duncan som från tidig ålder blivit sexuellt utnyttjad av sin far. Ett beteende han tror är normalt eftersom hans far säger så. Klockren skildring om sin fruktansvärda barndom samt hur han sedan vänder och en dag igen vågar möta sin pappa i rätten. Känslorna är många i denna boken och boken sätter sig i minnet länge.
 
5/5


Ray Kluun - Änklingen


Efterföljaren av "en sorts kärlek" men här handlar det om livet efter sin frus bortgång. Hur han först kastar bort sitt liv på fester och droger innan han en dag vaknar upp och inser att det en dag kan vara för sent. Han tar med sig sin dotter på en lång resa och där får man läsa hans kamp för att komma tillbaka till ett vanligt normalt liv. Gripande och självutlämnande läsning.

4/5


Mitra H Lager - Gud vill att du ska dö


Mitra var aktiv i motståndsrörelsen mot ayatolla Khomeini och hamnade i Hizbollahs fängelse där tortyr var en del av vardagen. Mitra åker in och ut på förhör och kan aldrig vara lugn då hon ständigt kan behöva stå till svars för hennes åsikter hon hade som 17-åring innan det ens var olagligt att tycka  på ett visst sätt. Boken är en sann historia om hur det är att leva i en fundamentalistisk diktatur där hederskulturen styr.

5/5

Marina Nemat - Fånge i Teheran


Ännu en självbiografi där kristna Marina sätts i fängelse och blir dödsdömd när hon protesterade mot att de vanliga skolämnena byttes ut mot studier av Koranen. Marina skriver parallellt om sin uppväxt och sin situation som fängslad i Evin-fängelset (där även Mitra satt en tid). Marinas fångvaktare förälskar sig i henne och det är räddningen i hennes liv. Intressant läsning om samma tid som "Gud vill att du ska dö" men ett helt annat liv och perspektiv.

4,5/5


Mustafa Can - Tätt intill dagarna - berättelsen om min mor


Som bokens titel säger så är det här en hyllning för hans mor. Från början till slut söker Mustafa reda på sanningen om hans mor. Vem var hon egentligen förutom just mor till honom och hans 7 levande syskon och 7 döda syskon. Boken är fint skriven med fina omskrivningar och litterära utsvängningar och beskrivningar. Den träffar nog rätt i många hjärtan  - dock inte mitt.

2,5/5


Rhonda Byrne - The Secret


Den här boken avhandlar tankesättet och förhållningssättet "hemligheten". Hemligheten till framgång. Framgång definieras då så som du själv vill ha den. Med andra ord så som du tänker och tycker om ditt liv och KÄNNER så ska du också få ditt liv. Jag tyckte att boken var väldigt tjatig och den upprepade sig gång på gång. Dock så är grundtanken bra. Jag fastnade helt för en mening. Det jag nu skriver är exakta ord från boken och också exakta ord såsom jag skrivit så många gånger i bloggen. Efter att Michele gått bort började mitt nya tänk om att ta vara på livet. Att det är du själv som styr hur du vill att din framtid ska se ut. Såhär står det i boken på sida 175 "... Du kan antingen fortsätta att lägga din kraft och uppmärksamhet på det, eller också kan du inrikta dig på det du vill ha i ditt liv...." "... den verkliga frågan är, vad ska du göra nu?" Det syftar alltså på att du själv styr ditt liv och även om du har haft tuffa saker bakom dig så är det du och enbart du som kan påverka framtiden. Ett positivt förhållningssätt med mycket skratt och känslor om att det du vill ha - har du redan!

Budskapet får 5/5 men boken får 2/5.


Elizabeth George - Innan döden kom

Det är den boken jag just nu läser och har bara kommit till mitten. Men det verkar inte vara en solskens historia här inte. Handlingen utspelar sig i den engelska slummen och i centrum finns en faster som helt plötsligt får vårdnaden om 3 barn med skilda problem.... Jag ser än så länge inte någon ljusning i boken och jag har svårt att tro att det ska bli en lycklig bok. Dock mycket fängslande och bra.

Mittenbetyg 3/5

 

Publicerat: 2009-08-16 Klockan: 13:15:07

30-årsfestsåhär såg vi ut efter kakfesten hos carita och innan 30-årsfesten i albrektsalen! jag har min nya kavajjacka på mig!!födelsedagsbarnen tomas och gabbe! de hade ställt till med en mycket rolig fest med god mat, god dricka och bra musik att dansa till!dansa var i stort sett det enda vi gjorde!! all night long! vi som körde hårdast på dansgolvet!idag mår jag riktigt bra. hur nu det gick till? kanske har något att göra med den där tuppluren innanför dörren inatt. hmm... nu städar jag som aldrig förr, tvättar tusen maskiner tvätt och väntar på att min man ska bli klar med maten så vi hinner äta innan united ska ta 3 poäng!

 

Publicerat: 2009-08-15 Klockan: 18:22:25

carita!nu har vi varit o firat carita!! min mage är så så så så full av kakor, bullar och tårta. så den stora frågan är bara varför jag klämt in mig i typ det tajtaste jag har till kvällens 30-årsfest. ehhh??lilla lilla sötnosen blev trött hos carita och somnade. så himla sött!!så nu är det dags att ställa om från bebisar och kakor till sprit och partyfolk!


 

Publicerat: 2009-08-14 Klockan: 21:09:36

ms

ms och cystor i äggstockarna.

ja det är vad jag har nu efter att ha läst gårdagens aftonbladet. där kunde man se små symtom på sig själv och läsa sig till en diagnos.

ms - muskelryckningar i ögonlocket. kunde vara ett tecken på ms. mer man skulle ha då var domningar mm. jaha se där. jag har då ofta muskelryckningar i ögonlocket och domningar i ben och armar.... - alltså har jag ms.

finnar i ansiketet - kunde vara ett tecken på cystor i äggstockarna. jag får fortfarande finnar i ansiktet då och då och jag är nu 29 år.... - alltså har jag cystor i äggstockarna.

det var sista gången jag läste en sån där självanalys. eller ska jag kanske söka hjälp. nu ska jag minsann googla på ms och cystor i äggstockarna och se om jag är döende.slänger in två bild på dagens naglar;


 

Publicerat: 2009-08-13 Klockan: 19:21:02

välkommen till holland

jag blir ofta tillfrågad hur det är att leva med ett handikappat barn - att jag borde hjälpa dem som inte delar denna unika erfarenhet så att de kan förstå och föreställa sig hur det känns. så här är det...
att vänta barn är som att planera en sagolik semesterresa till italien. du köper guideböcker och gör upp underbara planer. colusseum, michelangelo, gondolerna i venedig. kanske lär du dig några användbara fraser på italienska. allt är mycket spännande.

efter månader av spänd förväntan är det äntligen dags. du packar dina väskor och så far du iväg. flera timmar senare landar planet. flygvärdinnan kommer in och säger: "välkommen till holland".
"holland!?!", ropar du. "vad menar ni med holland? jag har beställt en resa till italien! det är dit jag ska. i hela mitt liv har jag drömt att komma till italien.

men flygresan har ändrats. de har landat i holland och där måste du vara kvar. det viktiga är att de inte fört dig till en hemsk, ful och smutsig plats full med pest, svält och sjukdomar. den är bara annorlunda.

så du måste gå och köpa nya guideböcker. du måste lära dig ett nytt språk. du kommer möta helt nya människor som du aldrig skulle ha mött annars. det är bara en annorlunda plats. tempot är långsammare än i italien; det är inte så tjusigt. men när du varit där ett tag och återhämtat dig så ser du dig omkring.... och du börjar lägga märke till att holland har väderkvarnar...och att holland har tulpaner...och i holland finns till och med målningar av rembrandt.

men alla du känner är upptagna med att resa till och från italien...och de talar vitt och brett om hur underbart det är där. och under resten av ditt liv kommer du att säga "ja, det var dit jag skulle ha rest. det var det jag hade planerat." och den smärtan kommer aldrig, sldrig, någonsin att försvinna... därför att förlusten av den drömmen är en mycket betydelsefull förlust.

men... om du ägnar ditt liv åt att sörja över att du inte kom till italien, så blir du aldrig fri att uppskatta och njuta av allt det sällsamma, det underbara....med holland.

text av emily pearl kingsley

jag tycker att den här texten får fram så många känslor. så mycket förståelse över hur det skulle kunna vara. nu kommer ännu en text som är mer handlingskraftig på ett annat sätt och om just autism.

det bästa sättet att förstå autism är att dröja sig kvar i den upplevelse som uppstår i mötet med ett enskilt barn med autism och göra klart för sig att det funktionshindret aldrig kan placeras hos den ena parten. eftersom det är ett handikapp som uppstår i relationen mellan människor. vi tar för givet att alla har en social och kommunikativ kompetens därför har vi svårt att förstå autism.

tankvärda ord om ett mytomsfullt funktionshinder som jag är extra intresserad om av olika anledningar. både privat, professionellt och "på uppdrag".

hoppas ni orkade läsa hela den långa texten utan bilder för omväxlingens skull!

 

Publicerat: 2009-08-11 Klockan: 20:55:26

promenader

vad är era tips på bästa kvalitetstips mellan dig och din kärlek?

bland det enklaste och billigaste alternativet men dock bland det bästa tycker jag att promenader är. min älskade man har börjat förstå födelen med dem också och till och med föreslår dem nu. det fanns inte förr...

med en promenad så går man bara tillsammans och pratar om allt. det finns inget som distraherar eller något annat man måste styra med utan bara vi två. vi ska gå en massa promenader i höst. korta, långa, snabba, långsamma, regniga och soliga. dock inte vindiga. jag hatar att gå i vind!

 

Publicerat: 2009-08-10 Klockan: 20:47:12

grattis sadjad

min man har fått fast anställning! idag skrev han på papprena. grattis älskling! äntligen kan man slappna av!

idag har vi även blivit uppvaktade av chefen. jag, sadjad, karin och pelle. vi tre förstnämnda jobbar alla på samma arbetsplats och har gift oss nyligen. vi blev uppvaktade med en härlig myseftermiddag. en cykeltur till chefens bostad och dryck. sedan cyklade vi vidare till djurön där chefen plockade upp en härlig picknick och vi satt i solen och värmen och pratade och skrattade. sedan cyklade vi tillbaks till chefen där vi fick en god efterrätt! mums!

jag tror jag har världens bästa chef!
lite milt räknat så har vi cyklat ca 3,5 mil idag. då räknade vi i underkant! imorn ska jag börja träna igen. ge mig styrka någon!

 

Publicerat: 2009-08-09 Klockan: 09:02:48

ketchupinpackningemil och sadjad har köpt nästan likadana höstjackor och jag vet inte vem av dem som är stoltast över det?! gustav konstaterade iaf att han ska köpa en sådan nästa år så han med kan vara glad på bilden istället för att tjura ;)

 

ketchupattacken.....

   kanske en likhet med dexter här....

så kom jag till den där kvällen då jag skulle göra en ketchupinpackning i håret. låter det lustigt? nej då det är något jag gör minst en gång i veckan - NOT. men när man har lyckats få grönt hår så ska det visst vara bra sa julia! eftersom att det där dyra shampot bara hjälpt till pyttelite så behövde jag något rejält.det stank något fruktansvärt ska jag säga er. tur att jag hade dessa läckra handskar på mig!hihi... dexterhandskar!!sådär ja. 5 minuter fick det sitta i innan jag duschade bort allt. faktum är att ketchupkuren tog bort mycket. inte allt - men mycket. jag skulle använt mig av den kuren innan jag köpte alla produkter. jag kommer göra en ny ketchupinpackning i veckan så vem vet till nästa helg kanske jag ser normal ut i skallen igen....

måste bara avsluta med en bild på sadjad när han ror båten.. först var det min tur. sedan var det e´s tur och sedan gick turen till sadjad. om man säger som så att han fick in tekniken tillslut....nu ska vi snart bege oss till landet igen. ändrade planer;)

 

Publicerat: 2009-08-08 Klockan: 09:46:22

landet är fantastsikt

en helt vanlig torsdagskväll på landet.....

en helt vanlig fredagsmorgon på väg till jobbet på cykel...


så det är inte fy skam att bege sig upp titigt i ottan när man får njuta av sådana här vyer.

läste detta på en fotbollsblogg som min man besöker frekvent. att igår när klockan nästan var 12.35 kunde man se detta mönster;

12.34.56 den 7/8 -09

så ni som gillar siffror och njuter av när de följer ett visst mönster måste ha njutit lite extra då. jag gör det i efterhand!

nu har lilla e kommit och vi har än så länge haft ett par toppentimmar och jag ser fram mot många fler. idag blir det busfabriken, landet och ro båt! imorgon blir det kolmården!

 

Publicerat: 2009-08-07 Klockan: 06:22:51

michele 23 år

grattis lilla ängel...

idag fyller du 23 år. tänka sig... undrar vad du skulle ha gjort nu? kanske skulle du nyss varit klar med någon utbildning till reseledare eller kanske arbeta i en djuraffär. i vilket fall som helst skulle du en dag som denna ha gått ut i värmen och solen och njutit av dagen, legat vid stranden och badat och solat och druckit en paraplydrink medan du lyssnar på någon musik som du alltid gjorde.

du borde finnas här kring oss. du borde skratta tillsammans med dina bröder och systrar och din övriga familj. vi borde skicka några mess till varandra och jag skulle skriva att jag skulle ta med dig till smultronstället och bjuda dig på glass snart för att du fyller år idag.

men nu ägnar jag istället mina tankar till det som har varit och minns dig som den glada sprudlande tjej du var innan sjukdomen kom och som du även orkade vara under tiden. du kommer för alltid att finnas i mina tankar och hjärta. men nu för tiden minns jag dig enbart med glädje. dock är min högsta önskan att du skulle ha överlevt skiten och funnits kvar här!

älskar dig snuttunge....


 

Publicerat: 2009-08-06 Klockan: 17:26:32

svaret på gårdagens video;)


 

Publicerat: 2009-08-05 Klockan: 21:10:45

check this out!

imorgon kommer svaret på denna video!


 

Publicerat: 2009-08-05 Klockan: 19:44:05

grönt hår

jaha ja... den där mysiga spaeftermiddagen i sörping fick ett inte lika roligt resultat.

GRÖNT HÅR

så nu ska jag duscha i sjövatten på landet och shamponera håret med specialprodukter för 299:-. håll tummarna för mig. det fanns ingen tid hos linda förrän den 14/9.

 

Publicerat: 2009-08-04 Klockan: 21:16:26

hillevi

hillevi är som sagt tjejen som jag träffade i kolmården förra veckan. det är oxå tjejen som jag har delat många djupa tankar och funderingar med. tjejen som jag under ett par år delade mer med än med många andra. även om jag delade det med andra med så var det hon som förstod och kunde sätta sig in i det som då var vårt liv.

den här underbara tjejen har nu fixat det ännu en gång! inga förändringar denna gång heller! jag är så jävla glad!!

Läs på Hillevis blogg här!


hillevi - jag kan inte skriva någon kommentar på din blogg av någon lustig anledning så jag ger respons här;

jag kände också att det klickade direkt och vill mer än gärna träffa er igen. det finns mycket mer vi kan prata om. så sadde och jag får ta en tripp till dalarna och hälsa på er!! grattis ännu en gång!!

 

Publicerat: 2009-08-03 Klockan: 19:19:03

tack systra mi!ungarna undersöker en humla som fastnat på gustavs tröja med deras nya luppar de fick av pedagogen moster;)idag åkte syrran pch jag till sörping och jag skulle få min födelsedagspresent. på vägen var det en väldigt seg broöppning. som ni ser på bilden så var det många irriterade män som knackade på dörren till den stackars tjejen....vi har avnjutit en god lunch på söderköpingsbrunn, bubbel i spaavdelningen och massage! sedan tog vi en strospromenad in till stan och avnjöt ett STORT lass glass. till och med jag blev illamående, något som inte händer så ofta!

vi hade en toppenmysig eftermiddag och jag är mycket tacksam över min födelsedagspresent. tack hela familjen wahlstedt!!


nu ska vi kika på usaresan medan grabbarna sitter på parken och kollar när assyriska ger ifk däng.

 

Publicerat: 2009-08-02 Klockan: 20:58:56

hejdå semestern...

nu är min semester slut. imorgon ska jag förmå mig själv att gå upp kl 5.20. dubbla väckorklockor någon?? men jag ska absolut inte klaga. jag kommer kompa ut lite och slute redan kl 11. då ska syrran och jag bege oss till söderköpingsbrunn och jag ska få min födelsedagspresent. det innefattar en lunch där och sedan en behandling och bubbelbad med frukt och dryck. sedan ska vi strosa runt i sörping och avsluta det hela med glass på smultronstället!! längtar! i vanliga fall brukar jag bli "nyttig" på min första arbetsdag - som ni förstår så blir jag nyttig först på tisdag denna gång!

idag körde jag på en orm. jag tror det är en huggorm för kollar ni noga så ser ni ngt svart som skulle kunna vara zickzack. det ser inte ut som en hasselsnok iaf.  den största ormen jag sett på landet i år.jag avslutade min semester med att jobba. jag har tagit bort en massa små kvistar och grenar överallt. allt för att slippa kratta till våren ;) nja det lär jag inte slippa men jag har iaf förebyggt några extra säckar.hur kan semestern sammanfattas då? jo den har varit slapp och härlig. precis som en semester ska vara. vi har inte gjort många knop och inte haft stress alls. jag har till och med kunnat ladda upp bilder som har tagit ca 20 min per bild utan att blivit stressad. något som jag brukar bli stressad över efter 1 minut om fotot ej kommit upp!

vi behövde ha en lugn semester efter att ha haft en sjuk intensiv höst, vinter och vår. hösten var full av planering inför det hemliga bröllopet, festen, resan och flytten. vintern var full av planering inför festen och fullbokade helger. våren har det varit fullbokat varje helg. så nu har vi bara varit! hela tiden! NICE!

 

Publicerat: 2009-08-02 Klockan: 00:44:09

ägna 5 min åt detta!!

ni måste bara ägna 5 minuter åt detta! 

Publicerat: 2009-08-02 Klockan: 00:32:01

kliniskt rent

vad heter det där programmet på tv där de gör rent hem... heter det kanske rent hem? det kändes bekant nu när jag såg det här svart på vitt på bloggen. iaf om alla hem såg ut som vårt just nu så skulle de bli arbetslösa. det var ungefär det budskapet jag ville nå fram med. ja de som städar de där hemmen. det finns fan i mig inte ett dammkorn här hemma nu. nice! och det bästa av allt är att det är rensat, ordning och reda även bakom alla stängda dörrar. skönt!idag var vi på bio och såg på en sommar med göran. hihi. svensk underhållande humor. igenkännande minspel och riktigt kul. jag hade mina nya jeans på mig som har blivit en stor kärlek direkt!efter filmen slog vi på stort och roade oss med att åka till shell och tvätta syrrans bil medan hon är på ullevi och rockar loss till u2. det lät inte riktigt rättvist det där men det är iaf så det är!lilla matilda kom på spontanbesök idag! trevligt! jag fick 2 pussar från henne på hennes initiativ. det är min gullunge det!!

RSS 2.0