Publicerat: 2011-07-30 Klockan: 22:38:03

ledsen...

lilla gubben..

så mycket stök och bök. så krånglig mage.

sedan vi var på ALB och fick order om resulax (lavemang) varje dag så har det lustigt nog bara blivit sämre. jag förstår inget. är det så att stoppet sitter högre upp? krävs det lavemang med slang? ökad dos av movicol?

det gör så ont i mig varje dag. varje dag när vi tar fram resulaxen och noah visar sitt missnöje. hur han efteråt kämpar. hur vi ganska ofta får hjälpa till med sonderingsstiften...

nu den sista tiden har han TROTS dagliga resulax fått besvär på nattetid. vaknar av gaser och sedan har det krävts 1-2 resulax. han är så trött. men han är så besvärad av magen. han får ligga och kämpa på mage. mot oss. mage mot mage. för att ge någon form av tröst.

han vill bara sova. jag vill att han ska få sova. inte vakna mitt i natten av detta.

vad är det som inte stämmer?

på måndag blir det ett samtal till ALB. vilket i ordningen har jag ingen aning om.

ibland är jag bara så less. ikväll är en sådan kväll.

 

Publicerat: 2011-07-30 Klockan: 14:13:12

Noah har praktik inför sin karriär som för...

img_4216 (MMS)

Noah har praktik inför sin karriär som förskollärare!


 

Publicerat: 2011-07-29 Klockan: 20:54:20

Haft en busig dag på busfabriken!

img_3423 (MMS)

Haft en busig dag på busfabriken!


 

Publicerat: 2011-07-29 Klockan: 15:42:00

bonusbilder

här kommer fler fina bilder från luddingsbo. tack maria för att du mailade över dem.ännu en gång - fantastisk kväll.

jag vill passa på att önska noel med föräldrar lycka till i lund! hoppas noel får laga sitt hjärta på tisdag! tänker på er!

 

Publicerat: 2011-07-29 Klockan: 09:31:00

ensjön

bada är en av favoritsysselsättningarna.

igår var det dags för att premiärbada i ensjön.gick lika bra som att bada i en pool eller i en liten bassäng!

 

Publicerat: 2011-07-28 Klockan: 19:25:18

livets väg...

oskar och alice fann sig snabbt hemma hos oss och noah tyckte det var super att få sällskap.igår samlades vi. vi som haft så tät kontakt i ca 1 år. vi som inte träffats så många gånger på riktigt. men vi som känner varandra så väl. vi som inte behöver prata så mycket, utan ibland är orden överflödiga. vi som vet vad vårt "andra" liv handlar om. vi som förstår varandra.

för ett år sedan kände vi inte varandra. igår samlades vi för en underbar grillmiddag i luddingsbo. tänk så mycket som kan ändras på ett år och tänk vilka fantastiska vänner livets väg har gett oss.stefan och noahmannen min.pelle skötte grillen.abbe höll låda och visade sig liksom noah vara en liten pitbull.affe och oscar fann varandra snabbt.maria tillsammans med oscar.noel låg på en filt och sökte svalka.noels pappa ted.noels mamma carolina.alice.skönt häng på en stor altan!mmm..... gott!noah kräver mat!ted och noel myser!fina therese.kidsen som var vakna under middagen. noel tog tidig kväll och låg och sov medan vi andra åt.abbe och noah undersöte traktorer och andra fordon.vi tog ett par försök till en fin gruppbild på mammorna och barnen... nja vi är ju med på bild iaf!liksom papporna och barnen men då strejkade en del av barnen.noah i fina mössan!

maria tog massvis fina bilder som kommer i ett senare inlägg.

det var en sån fin kväll. det var så mycket kärlek, bus, prat, mat, dryck, skratt och fina diskussioner. det var en lättsam kväll. det var en fantastisk kväll. en kväll att leva länge på.

tack mina nyblivna vänner.... ni är fantastiska.

 

Publicerat: 2011-07-28 Klockan: 09:04:00

bollar

förutom lampan så är bollen noahs absoluta favorit. eller förlåt, plural ska det vara. bollar. han älskar dem. helst av allt ska de jongleras med på fötterna eller så ska vi sitta och kasta eller rulla dem till varandra. bara de är i rörelse så är det bra.

så när jag tycker att jag funnit en bra plats åt bollarna så motsa sig noah ganska ogående. hmpf - bollar i en korg. hujeda mig. de ska ut. dock var det lite svårt att få ut dem....... ser nästan ut som en kräftbur!

 

Publicerat: 2011-07-27 Klockan: 18:57:00

snålskjuts

när man tränar på att gå hela dagarna så är det klart att det säger stopp ibland. då är det skönt att kunna åka snålskjuts:)men det finns inte ro i den lilla kroppen allt för länge. sitta still?? eh - det hinns med senare i livet.hmm.. en arg fågel. de är roliga de!


 

Publicerat: 2011-07-27 Klockan: 10:11:18

semester

underbara semester. underbart att kunna bestämma hipp som happ att vi ska iväg på någon utflykt eller dylikt. igår frågade vi om mamma och pappa ville följa med till söderköping och äta middag!vi åt på östgöta kök och noah höll låda mest hela tiden. vi mutade honom med napp och snuffe för att dämpa vilddjuret ett tag. som sagt - ett tag! länge nog för att kunna hinna fota honom.underbart mysigt att sitta på flottbåten och äta middag.sen var det tänkt att noah skulle somna i vagnen - men vem vill sova när det vankas glass och trubadur vid la uva?

 

Publicerat: 2011-07-27 Klockan: 09:45:00

mother and child

mother and child, 2009 . regi rodrigo garcia.

"En utmanande historia om ensamhet, relationer och hur tomt livet kan kännas när man aldrig lär känna sina föräldrar eller sitt barn." ibland är det så bra beskrivet så att andra ord blir överflödiga.

filmen utspelar sig i los angeles. det handlar om tre olika kvinnor som lever i samma område och påverkar varandras liv utan att riktigt veta om det.

stark film. sevärd film.

när jag såg filmen tyckte jag att vissa scener plus musiken kändes plockad direkt från american beauty. det tyckte fler. (om ni klickar på länken högst upp)

betyg 4 av 5.

imdb - 7.2 av 10.


 

Publicerat: 2011-07-26 Klockan: 18:00:00

tid??

förr kunde jag sätta mig vid datorn lite pö om pö. skriva ett inlägg då och då. nja riktigt så fungerar det inte längre.

numera är 85% av alla inlägg förpublicerade med angiven tid och datum.

jag sitter och skriver när noah sover middag eller för kvällen och då kan jag göra 4 bloggar som jag väljer ska publiceras vid olika datum och tider. därav publiceras en del inlägg precis när jag är iväg någonstans eller har gäster. det är alltså inte så att jag är så otrevlig så jag avlägsnar mig för att blogga mitt i middagsbjudningen.

ännu ett förtydligande! många sådana idag!

hmm.. när ska jag nu välja att detta inlägg ska publiceras... vi tar kl 18.00 ikväll! :)

 

Publicerat: 2011-07-26 Klockan: 16:26:00

the town

the town, 2010. regi ben affleck.

filmen utspelar sig i charlestown, ett område med hög krimalitet och där bankrånare nästintill anses vara ett kvalicifierat yrke.

under ett bankrån tar de en gisslan och det visar sig att hon bor några kvarter ifrån dem. när doug ska kontakta henne för att se vad hon vet och minns så uppstår naturligtvis kärlek:) då börjr han se hur livet skulle kunna vara utanför brottsligheten.

en bra thriller utan för mycket actionscener. trovärdig. främst på grund av den ofantligt duktiga jermery renner som är fantastisk och stjäl varje scen han deltar i!

betyg 3,5 av 5.

imdb - 7.7 av 10.


 

Publicerat: 2011-07-26 Klockan: 10:32:46

lovisamammorna

igår var mammorna hemma hos mig. de mammorna som jag lärde känna under föräldragruppsutbildningen på lovisa. ett fantastiskt gäng. vi har lika kul med barnen som utan:) igår blev det mat, dricka och snacks och en massa roliga diskussioner och samtalsämnen. även händelser som skett och sådant vi hoppas ska ske.

en underhållande kväll där vi stundtals skrattade så att servetterna gick åt till att torka tårarna istället för kladdiga fingrar!
sara och sara. för att förtydliga för bloggläsarna så är den första sara med i både denna grupp samt i vår onsdagsgrupp. vet att det har förbryllat en del som har blandat ihop gängen av den anledningen.lena och jag.malin och christine.

i höst ses vi i parken med alla kidsen också!

 

Publicerat: 2011-07-25 Klockan: 09:28:00

bergströms

varje sommar ses vi hemma hos familjen bergström för en grillmiddag. de två sista åren har middagen även innefattat ett poolbesök då den kom till förra året.

det var såklart en av höjdpunkterna för noah. ja förutom när j o e gjorde så hela studsmattan hoppade!!som vanligt flög timmarna förbi och vi åt god mat, drack gott dricka och pratade om gammalt och nytt. alltid lika trevligt! drack dessutom en ny ASGOD drink! en riktigt sommardrink.

precis när vi skulle gå hem så kom ovädret. med ovädret menar jag ca 20 blixtrar i minuten och åska i stort sett hela tiden. vi hann precis hem innan det massiva hällregnet kom.


 

Publicerat: 2011-07-24 Klockan: 12:49:00

hejdå stockholm

sista stockholmsbloggen

puh... jag är alldeles svettig efter alla bloggar från stockholm. jag ska nog glömma kameran på nästa semester:)

innan vi åkte hem från stockholm tyckte noah att han hade befogenhet att rensa ur farmors kökslådor.hejdå stockholm - ses en annan gång!


 

Publicerat: 2011-07-24 Klockan: 09:31:00

skansen

stockholmsblogg nummer 10ett av våra huvudmål på resan var skansen. där skulle vi även möta upp familjen lindroth minus oscar.vi har träffat maria, alice och stefan en gång förut och det var på ALB under noahs andra op. då kom de för att hälsa på oss efter att vi fått kontakt via bloggen. det var kul att träffa dem utanför ALB och utanför facebook och sms.barnen trivdes i mitten av de vuxna.inte såg vi mycket djur på skansen men noah tänkte attackera en stackars påfågel.foto framför fin bakgrund!noah fick syn på karusellerna och blev helt till sig. så när farmor tog med honom för att köpa en biljett var lyckan gjord! han höll den krampaktigt och kunde inte riktigt förstå varför en kontrollant tog den ifrån honom.wii! premiären för karuseller!det gav mersmak och sedan åkte han humlan hubert ca 3 ggr på raken. SJÄLV.
efter första gången förstod han att han kunde påverka själv genom att dra i spaken.efter premiären och att han åkt själv så var den stora karusellen ingen match:) då kan man minsann luta ut armen lite nonchalant.fina alice får avsluta skansenbloggen!


 

Publicerat: 2011-07-23 Klockan: 20:06:58

noahs gudföräldrar

nej nu tar jag en paus från stockholmsbloggarna!

noahs gudföräldrar har fyllt år. de envisas med att fylla år dagarna i följd men har samsats om att firas på en och samma dag. i torsdags var det dags att fira dem.av millas mamma joanna fick de en så fin pärltavla med ett fantastiskt motiv. bästa matilda. jag tyckte det var extra roligt då vi nyss är hemkomna från samuels utställning.av oss fick de biljetter till joe labero i november. och så barnvakt såklart:)fina matilda!millas lillasyster ellie var mer eller mindre noahs barnvakt under hela eftermiddagen!vi!tack myrbergs för den goda middagen och goda fikan!

och ännu en gång ett stort grattis till de bästa av de bästa!

 

Publicerat: 2011-07-23 Klockan: 16:33:00

båt

stockholmsblogg nummer 9när vi åkte till djurgården så tog vi båten!waw!titta noah!noah blev alldeles till sig när skummet yrde! om han hade fått hade han nog kastat sig över kanten ner till vattnet - vilken tur att han inte fick det!

 

Publicerat: 2011-07-23 Klockan: 14:05:00

ampa


 

Publicerat: 2011-07-23 Klockan: 09:01:00

skratt

stockholmsblogg nummer 8tunnelbanan var rolig! särskilt när noah fick mysa med faster samtidigt!när vi kom fram till skarpnäck tog vi det lugnt ute i gräset ett tag.sen kom mimmi och richard på besök! mimmi har blivit stockholmsbo så det var kul att hon kunde komma över på middag.vi hade en underhållande kväll där vi löste de flesta ouppklarade mord i sverige.... :) många härliga skratt!

 

Publicerat: 2011-07-22 Klockan: 22:49:00

musiker

stockholmsblogg nummer 7noah trivdes bra i storstaden. det fanns små vinbord att mingla vid och käka mellis vid. det fanns glada musiker längs gatorna. bilar att titta på och en massa människor. waw, ujj, ojj och åh hördes ur den lilla munnen titt som tätt.de här musikerna fick noah att fästa sin koncentration helt och hållet. som han tyckte att de spelade bra musik.http://www.myspace.com/joneimrepå vägen till tunnelbanan fann vi mer glada musiker. de kunde dock inte mäta sig med jon baron!


 

Publicerat: 2011-07-22 Klockan: 17:21:00

outtröttlig gosse....

stockholmsblogg nummer 6noah ska gå och gå och gå...i trappor, upp och ner.och på alla andra ställen med. ibland känns det som att han är helt outtröttlig. vi blir trötta och snart hoppas jag att han vågar släppa oss och gå av egen maskin så han blir mer självständig.tillslut däckar även den bästa.....!

 

Publicerat: 2011-07-22 Klockan: 10:19:00

söder

stockholmsblogg nummer 5efter pärltavleutställningen var det dags för lunch. det blev det på amida kolgrill. där satt även petter som tydligen har amida som sitt favvohak. läs ngn av de ovanstående länkarna. det var den absolut godaste kolgrillsmaten jag käkat!varje sommar tar vi 4 ett foto. varje och varje. av 5 har vi prickat in 3. första sommaren blev det inget foto. inte heller förra sommaren för då var livet mest i ett virrvarr.svårt att vara helt seriösa alltför länge...vi passade på att hänga på skåningen där jonas även ställde ut sina foton.jag älskade dem och hoppas att jag kommer kunna få se fler av dina foton snart jonas!kärleken och jag.
världens bästa farmor och heni!sålika världens bästa faster och jonas!vi hade en underbar eftermiddag på söder. det var första gången jag strosade omkring där och iochmed det har jag nog gått min sista gång på drottninggatan. iaf sommartid!

 

Publicerat: 2011-07-21 Klockan: 23:41:00

pärltavlor

stockholmsblogg del 4under vår andra dag i stockholm var det dags att besöka galleri hagman för att få se samuels tavlor av pärlor. innan vi anlände till galleriet tog vi en paus vid ett fik samt mötte upp bahareh och jonas.promenad till vårt mål.när vi kom fram såg jag de välkända skyltarna!noah och faster fick hänga med samuels dotter lone. i något konstlad form;)jag tyckte tavlorna med fåglarn var ofantligt coola! samuel har gjort olika fåglar och ställt upp dem ute i naturen och sedan fotograferat dem med riktiga fåglar.mingelbilder.en av mina personliga favoriter.konstnären utanför sitt galleri!vi som lät oss fachineras av denna konstform!när vi sedan promenerade på söder så fick jag se en förskola som gjort flaggor av pärlor:)

här är samuels hemsideadress. man kan beställa tavlor av honom. kommer ni ihåg den fina noahtavlan som vi fick av samuel?

http://www.parltavlor.se/

 

Publicerat: 2011-07-21 Klockan: 14:36:00

lampan

stockholmsblogg del 3noahs stora fixering i livet är lampan. då pratar jag inte om något osyldigt "var är lampan?" "dä - ampa" "titta ampa". nej nej... jag pratar om att stå vid denna lampknapp i tid och otid och tända, släcka. säga UJJ, OJJ, WAW och ovanstående.vilken tur att noah har så snälla släktingar som orkar med hans specialintresse.i tid och otid... i två dagar har farmor nu gått igenom varenda lampa i hennes hem. minst femhudrasjuttioelva gånger...det märkliga? gossebarnet tröttnar aldrig!!

 

Publicerat: 2011-07-21 Klockan: 09:17:00

skarpnäck

stockholmsblogg del 2wihii! det finns gungor utanför farmors lägenhet i skarpnäck. gungor för stora barn så faster fick gunga med mig.farmor fick ta fart.jag gick på promenad med pappa och faster.min pappa. bästa pappan i hela världen!


 

Publicerat: 2011-07-20 Klockan: 23:07:53

äta själv....

under vår tripp till stockholm fotades det en hel del så det blir många småbloggar om det!

stockholmsblogg del 1hmm... vad gör jag här? sitter i en lustig stol. vid ett bord. UTAN mat?!nu ställde de fram en tallrik. hmm.. de ser nog inte om jag tar lite. bara lite....mm gott! undrar om de upptäcker att jag har tjuvstartat?hjälp vad kladdigt. tar till skeden som hjälp.pilligt att träffa munnen rätt.nej nu skiter jag i det här! jag multitaskar. tar hjälp av både skeden och handen. och sett mig - det har de också gjort!

 

Publicerat: 2011-07-18 Klockan: 20:31:54

årsbesöket

idag har vi varit på astrid lindgrens barnsjukhus på 1-årsbesöket. nu kommer vi kallas varje sommar på årskontroll och avstämning.

idag var det stor skillnad sen sist - hur mycket tid som helst och ett tomt väntrum - skönt!

vad sa tarm och kirurgen?

- vi ska ge resulax dagligen i ca 3 månader. detta för att få bukt på småbajsandet, d.v.s förstoppningsproblematiken.- vi ska fortsätta med samma dos på movicolen, d.v.s en halv påse på morgonen och en halv påse på kvällen.


- noah ska få en remiss till öron, näsa hals i norrköping eller linköping för sina mjuka brosk. även kallat trakeomalasi. kirurgen tyckte att det skulle hinna utredas INNAN ryggoperationen med stark sövning i september. jag säger stopp! där går min gräns. jag vill INTE att noah ska behöva op för det. jag vill inte att han ska behöva matträning och den eftervård.. jag HOPPAS att hans astma är boven till att det låter som det låter. just nu hör jag honom med en tjock vägg mellan oss när han sover... hmm....
- vi pratade om mat. det är okej om det slinker ner ngt fullkorn, blåbär, morot eller majs ngn gång ibland. även ett glas mjölk. bara det ej sker dagligen. de tyckte att då får vi ge mer katrinplommon eller behandla med resulax istället. matglädjen var det viktigaste!

besöket kändes bra men ändå sådär. det är just den här biten att det ofta blir ngn mer kallelse, ngt mer att kolla upp som är så tråkig. vill bara att det ska få räcka ngn gång. även det att behandla noah med dagliga resulax känns sådär. för någonstans har jag en dröm och en förhoppning att det ska fungera utan. visst en naiv dröm. men så ändå en dröm. detta var definitivt ett bakslag i den drömmen...
nu ska vi njuta av resten av stockholmsvistelsen! imorgon blir det pärltavleutställning! sedan blir det nog junibacken, skansen eller något annat skoj!

 

Publicerat: 2011-07-18 Klockan: 17:36:00

vill intenoahs nya pose innan sovvilan......

 

Publicerat: 2011-07-18 Klockan: 09:24:00

lycka

som sadde har längtat och väntat efter den dagen då han får busa med noah genom att hänga honom upp och ner.

jag skojar inte - han har tjatat om det sen noah var ca 3 veckor gammal.

förstå lyckan när han igår svingade noah upp och ner. noah var minst lika lycklig!


 

Publicerat: 2011-07-17 Klockan: 19:17:00

barfest

igår var det barfest hemma hos myrbergs. jag och milla anordnade barfest enligt konstens alla regler och baren fick snabbt namnet "drick och var jävligt glad".
här hängde vi under i stort sett hela festen!vi blev 21 partyglada människor och en liten minimänniska på festen!kanske bland den finaste drinken av de 13 drinkar våra gäster fick välja på. the blue lagoon hade vi döpt den till. alla drinkar hade namn efter filmtitlar.familjen olofsson/wennergård!alla är nöjda med en god drink i handen!eller en god drink i shakern.....systra mi med sin wallentin!lite senare på kvällen trivdes alla helt plötsligt ännu bättre.dags för vårt fyllespel. vi hade gjort 60 frågor om alla gäster, musik, film, sport och lite allmänt. det blev snabbt ett omtyckt spel där drinkar delades ut åt höger och vänster.de två som servade alla med drinkar, öl, shots och cider.min kompanjon.conny försökte få viktor det fina i att sova....varje gång någon la dricks i skålen fick vi snällt dricka en shots i dessa isglas.några timmar senare.....shotsen kom fram framåt småtimmarna.ubertrevliga människor gjorde denna fest till en ubertrevlig tillställning. när klockan passerat midnatt passade vi på att sjunga för födelsedagsbarnet - milla!en del av oss fortsatte kvällen på hugos.idag har sadde fått använda sitt pris från fyllespelet.....;)tack alla suveräna vänner för att ni gjorde denna fest till en härlig tillställning!

 

Publicerat: 2011-07-16 Klockan: 10:30:00

naglar

i am back!

ni som följt min blogg sen innan jag blev gravid vet att jag fixade naglarna titt som tätt. sen under graviditeten sa hormonerna nej och gjorde att förstärkningen lossnade.

nu. ca ett och ett halvt år senare är det dags att ge sig på det igen. då ekonomin inte är densamma så blev det att leta reda på ett hak med billigare priser. mist blev det. 360 kr istället för ca 600 kr.

duktig tjej men matilda är och förblir en klass för sig. vi får se vart det slutar. matilda är i en klass för sig och har fantasti till hela norrköpings befolknings naglar. det tror jag att jag kommer sakna här. men än så länge spelar priset en stor roll. 

Publicerat: 2011-07-15 Klockan: 23:24:51

spontanbesök

idag fick vi finbesök. finaste noel med sin mamma carolina kom på besök. vi har försökt få in en planerad träff tillsammans med familjen spång. men då det är tre barnfamiljer som planerar in en träff i framtiden så hinner ofta någon av alla inblandade bli sjuk eller få förhinder. men idag blev det ett spontanbesök!

mer av den varan!noel låg på lekmattan och visade sina färdigheter. noah var nyfiken och kom fram för att hälsa.napp är inget att ha, bättre med fingrar!de fina tu!sadde är impad över noels frilla och vill själv ha den en vacker dag! måste säga att han är skaplig volym!tack för att ni kom förbi! ses snart igen!

 

Publicerat: 2011-07-15 Klockan: 17:55:00

gårdagens sjukhusbesök

argsint och småtjurig 1-åring skulle bli undersökt i ögonen......

dömt att misslyckas.

men det gick. noah samarbetade på sitt vis och läkaren var mycket kompetent och erfaren.hans ljuskänslighet höll i sig ett tag efter dropparna hade verkat. bra besked. ingen synlig skelning eller brytningsfel. det blir ännu en koll om ca 9 månader för att se att det fortfarande är bra! för det är klart att det kommer vara det!

 

Publicerat: 2011-07-15 Klockan: 09:26:00

mitt feli onsdags var det tjejerna som lagade mat åt grabbarna och efter det var det speldags...

mitt fel! jag "hjälpte" till på sista frågan när vi stod sida vid sida och efter det så vann grabbarna återigen.

men visst är det kul att laga mat milla!?!


 

Publicerat: 2011-07-14 Klockan: 16:31:41

noahs vardag

nyss hemkomna från ännu ett sjukhusbesök. ögonläkaren såg ingen skelning hos noah och inga brytningsfel. JIPPIE! men vi kommer få komma dit om 9 månader igen för att vara säkra.

påtal om läkare kan jag även meddela att noahs sänka hade sjunkit från 89 till 35 i måndags så han har svarat på antibiotikan. vilket innebär att det är uvi eller halsfluss men högst troligt uvi (urinvägsinfektion) han haft/har. kommer dock inte bli ngn utredning på det nu. en gång ingen gång, två gånger alldelels för mycket. så njurundersökningen uteblir än så länge! förhoppningsvis kommer vi aldrig behöva den!

 

Publicerat: 2011-07-14 Klockan: 08:49:21

ahumahumahum.....

idag är det den 14 juli.........

idag är det exakt en månad kvar av min ledighet. jag har varit hemma i 13 månader. 13 månader..... jag har en månad kvar.

många har en månad semester och det är evigheter för dem. för mig är en månad i detta perspektiv ingenting...

ågren.

den 15 aug börjar jag jobba.

jobbet kommer bli roligt för jag stortrivs där. men att vara borta från noah kommer bli pest och pina. vi har ju hängt ihop som ett klisterband. nu ska jag lämna honom hemma och vara ifrån honom i 8-9 timmar. hänga med honom några timmar och sedan natt.

GAAH. så stavas min ångest.

men det är såhär det är. jag måste jobba. jag måste lämna min ninni. nu är han ändå hemma. i dec kommer han bli lämnad på förskola.....

min ninni. förskola.....

nu är min ågren ute i text. nu ska här njutas av den sista månaden av ledighet med min ninni. en sak som kommer bli väldigt positiv med att vara ifrån min ninni är att jag kommer njuta av all ledighet mer. jag kommer uppskatta den mer. för nu har ledigheten blivit vardag. inget direkt exklusivt. utan vardag. om en månad kommer ledigheten med min ninni betyda allt.

om några timmar ska vi iväg till vin och tilbringa ett par timmar där tillsammans med läkarna på ögon. utreda om noah skelar eller inte....

 

Publicerat: 2011-07-13 Klockan: 09:58:00

skön kvällsåhär skönt kan man ha det på landet - vilken dag som helst!


 

Publicerat: 2011-07-12 Klockan: 20:42:00

kolmårdens djurparki helgen var vi i kolmården med e. noah tyckte att det var en klar favorit i repris.vi körde ett racervarv i tropicariet också! dit får vi åka en gång till i sommar.vi tog långa stunder vid savannen. skönt! matpaus.men ack så mycket roligare att krypa iväg och jaga locket.sen var det dags för safariet!fina utflyten!det var fler som behövde napp ett tag.härlig dag i kolmården!

 

Publicerat: 2011-07-11 Klockan: 20:03:00

åsa nilsonne

förra veckan var jag, mamma och syrran i sörping för att gå på bokkväll.vi satt på crepperian och åt god middag.innan vi lyssnade på åsa som hade en hel del att berätta om sitt liv.mycket trevlig kväll!

http://www.folkbladet.se/nyheter/soderkoping/default.aspx?articleid=5698391

 

Publicerat: 2011-07-11 Klockan: 09:51:00

vattendjuretnoah är ett riktigt vattendjur så det var med stora ögon han tittade på alla som fick bada i ensjön medan han själv fick plaska lite i kanten pga febern.....

men snart så!


 

Publicerat: 2011-07-10 Klockan: 22:09:24

james

james är min kusins lilla goding. han föddes några dagar innan noah. idag har vi varit hos familjen klang/spalle i linköping för en massa lek med alla barnen och gott fika!

här kommer bilder från en skön eftermiddag i linköping.


 

Publicerat: 2011-07-09 Klockan: 22:45:39

hög sänkai fredags åkte vi in till vc för att kolla upp lilleman. han har haft varannandagsfeber och andningssvårigheter under ca en vecka. varannan dag helt frisk för att sedan till kvällen bli sjuk och kippa efter luft plus ha hög feber.

på vc tyckte de att det lät märkligt och därför fick vi komma in. mycket riktigt var det något. frågan är bara vad. lilleman var till synes frisk som en nötkärna. ingen feber, någolunda fin i öronen (ytterst lite vätska och rodnad kvar från de gamla öroninflammationerna), lite rodnad i halsen och ganska ok allmäntillstånd.

men lillemans allmäntillstånd var falskt - sänkan visade en tydlig bakteriell inflammtion. sänkan låg på 83 så det var för högt för att vi skulle få gå hem. sänkan ska ligga under 8 om man är frisk. efter ett försök till halsprov och en påse på snoppen för att invänta kiss fick vi svar att det kanske är en urinvägsinfektion. det var svårt att avgöra då det kunde ha kommit in smuts i påsen.

noah skickades hem med en ganska stark antibiotikakur som ska ha ihjäl både urinvägsinfektion samt halsfluss. vi skulle vara uppmärksamma på om hans läge försämras under helgen och då åka in till jour. om inte ska vi tillbaks på måndag för ett nytt crp-prov (sänka).

läkaren hoppades på en halsfluss eller liknande. om det är urinvägsinfektion ska noah undersökas vidare eftersom att njure är en av bokstäverna i VACTERL (R). Så nu hoppas vi innerligt att sänkan har sjunkit och att lillemans njurar är av bra virke. noah tycker det räcker med att ha VACT. han vill helst slippa ERL. vi kan inte göra annat än att hålla med!


 

Publicerat: 2011-07-09 Klockan: 14:37:00

karriärsbyteförra helgen var farmor barnvakt medan vi var på maiden och dagen efter var det syrran och jag som bytte karriär...

jag kan lova att det bara var för en dag. jag kan lätt säga att vi multitaskade. vi var kockar, servitriser, diskare, logistikarbetare och sophämtare. det var för en dag - men grannen som fick syn på oss undrade om han kunde hyra in oss;) då blir det DYRT!såhär såg vi ut när vi hjälpte till på mamma och pappas syskonträff på landet....!

 

Publicerat: 2011-07-09 Klockan: 09:28:00

sommaren med gabriella i parken

sommaren med gabriella i parken av arne jernelöv. utgiven år 2009.

lilla gabriella föddes med kejsarsnitt och allt verkade bra de första 5 min. men sedan förändrades hela deras liv. något var ofantligt fel. där börjar gabriellas liv på en intensivvårdsavdelning med ständiga tester. gabriella hade bland annat ett syndrom som heter "undines förbannelse" - att ej kunna andas själv i sömnen.

när gabriella når 1 års ålder är läkarnas utredning klar och frågorna börjar komma om det "är dags att stänga av maskinen" för att gabriella aldrig kommer få ett liv värt att kalla ett liv. eftersom att föräldrarna bor i österrike så är det föräldrarnas beslut.

arne skildrar en historia om hur han tar ut gabriella i sjukhusets park under sommaren för att "samtala" med henne inför det fruktansvärda val de kanske måste ta. hur ser deras alternativ ut?

arne som är professor och miljöforskare skriver väldigt mycket om natur och djur i sina diskussioner med gabriella. vackert tycker nog de flesta men jag upplever just den delen för ofantligt tråkig. i övrigt är det en mycket gripande bok.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2011-07-08 Klockan: 16:14:24

Ursäkta men vem har stulit rulltrappan?

img_8366 (MMS)

Ursäkta men vem har stulit rulltrappan?


 

Publicerat: 2011-07-08 Klockan: 13:14:00

andra grillmiddagen i veckan...

igår var vi hemma hos davidssons/gillberg. danne höll sig hemifrån när det var dags att tillreda maten så thomas fick hoppa in!några av barnen som var på plats under kvällen! cornelia, evelina och emma.här är kökspersonalen..... maja är lite frågande till vad som pågår...jessicas mamma gunilla kom på en snabbvisit!noah och hans pappa.noah och hans mamma.fint folk kommer alltid sist!noah trotsade BVC och klättrade upp för rutchkanan utan hjälp samt bestämde sig för att börja krypa! så numera kryps det och ålas. han har dessutom tagit sina första stadiga steg utan stöd. haha till bvc!! där fick ni!flickorna var med och sa hejdå till oss när vi skulle åka hem!

snart ska vi till VC då noah envisas med att få hög feber varannan dag och riktigt tät i luftrören...

 

Publicerat: 2011-07-08 Klockan: 11:50:59

badkillarhäromdagen gick vi ner till sjön tillsammans. noah var minst sagt faschinerad över det faktum att man kunde bada i en stor stor sjö så nära landet!emil, emils kompis melker och sadde var de som vågade sig ner i badet.noah som var lite febersjuk fick nöja sig med att gå lite i vattnet.ett försök till att fånga ett litet noahfotavtryck.melker och emil.sadde och noah på väg hem...


 

Publicerat: 2011-07-07 Klockan: 09:00:00

grillmiddag de lux

i tisdags var vi hembjudna av myrbergs på en grillmiddag. när det gäller myrbergs så är det alltid de lux. så vi fick en stor grillbuffé med massvis av gott.

annie och anners var även på plats!

till efterrätt fick barnen hemmagjorda smootieglassar... waw tyckte noah!

nu får bilderna säga resten!


 

Publicerat: 2011-07-06 Klockan: 21:58:30

busfabrikenigår besökte vi busfabriken. succé! numera är noah mer rörlig och tyckte det var kul att ta sig omkring och klättra uppför, åka nedför, leka med bollar, cykla på minicyklar och se på alla barnen!många bollar!waw - stöden rör på sig!klättrade upp för trappen!och nedför - hit kommer vi åka fler gånger under sommaren!


 

Publicerat: 2011-07-06 Klockan: 15:30:00

kalasextra

3 extra foton från noahs kalas! jaja det är syrrans bilder igen!


 

Publicerat: 2011-07-06 Klockan: 09:24:00

bus i blickjag har som sagt kommit över syrrans bilder och funnit en del härliga kort! här är några foton på emils kalas då det är bus i blicken på fler än ett kort!vrålkul med nya vagnen!yihaa!emil busar med noah.


 

Publicerat: 2011-07-05 Klockan: 22:42:47

just because........ he is so cute...

 

Publicerat: 2011-07-05 Klockan: 14:07:00

badkillenbabysimmet är slut för länge sedan men minnena består. här kommer några kort som syrran tog när hon var med på simmet!kul att plaska!noah dyker!


 

Publicerat: 2011-07-04 Klockan: 13:33:38

människor som kan uppföra sig gör det

sadjad och jag har varit stödfamilj åt en pojke med autism i ett par år. hans mamma och jag brukar ofta prata om olika situationer som uppstår och peppa varandra. såäven byta boktips och annat. för ett tag sedan fick jag låna boken som jag skrev om i inlägget nedan.

boken väckte oerhört mycket tankar.

vissa principer för hantering av problemskapande beteende. jag kommer citera vissa stycken ur boken samt använda mig utav en del av uttrycken nedan. brukaren är ngn person med en viss diagnos.

människor som kan uppföra sig gör det. tänk vilken underbar människosyn. med den så tar man bort elaka motiv, negativ vilja och annat från brukaren. om man utgår från denna princip kan man arbeta med respekt för brukaren och flytta ansvaret för det pedagogiska arbetet från brukaren till oss själva. vi kan inte tala om brukaren som envis, elak eller omotiverad. vi måste ta reda på vad det är som brukaren inte kan i situationer där hon har problemskapande beteende så att vi kan ändra på förutsättningarna.

vanliga fostrande metoder fungerar inte på människor med utveckingsstörning eller neuropsykiatriska funktionshinder. man kan tänka såhär att om vanliga metoder hade fungerat så hade brukaren aldrig fått någon diagnos. kort och gott!

alla har rätt att säga nej! den pedagogiska uppgiften ligger i att få brukaren att säga ja frivilligt!

dämpa affekten. varje gång du känner att du vill ta ett steg framåt ta ett steg bakåt istället. lugna dig själv.

avled - glass är bättre än konflikter. jobba med interventioner istället för konfrontationer! att undvika en konflikt idag innebär färre konflikter imorgon. att provocera fram en konflikt idag innebär att du får vara förberedd på en till imorgon. jag skulle absolut välja glassen!problemskapande beteende är ett beteende som skapar problem för omgivningen. om vi placerar ansvaret för problemet hos personen med beteendet har vi svikit dem. ansvaret måste vara omgivningens eftersom det är omgivningen som har problemet. däremot om beteendet är farligt så måste vi hitta metoder att ändra det. om det inte är farligt så måste vi säga att det är ok. våra känslor får inte avgöra hurvida ett beteende är acceptabelt om beteendet faktiskt gagnar brukaren.

när ett barn växer upp använder vi oss av olika metoder i fostran. så länge det fungerar är det frid och fröjd. just i det ögonblick de inte fungerar tycker vi att barnet har ett problem. om det fortsätter så varje dag söker vi till slut hjälp och får förhoppningsvis påbörja en utredning. sedan när väl barnet fått en diagnos(eller är under utredning) MÅSTE vi använda oss av andra metoder, för de vanliga uppfostringsmetoderna lär inte fungera nu heller.

om brukaren inte har utvecklat förståelse för sammanhang kommer många av de vuxnas krav som en överraskning. om de vuxna sedan fasthåller sina krav enbart för att kravets ställts, kommer brukaren tyvärr inte få uppleva mer förutsägbarhet i vardagen. det kommer enbart att innebära oförutsägbara krav på total underkastelse.

om vi har en brukare som känns omotiverad måste vi ta det som ett tecken på att våra metoder inte räcker till! vi måste hitta bättre metoder...

viktiga tankar... om ni som läst detta blir påverkade på ett eller annat sätt. håller med eller inte. läs boken för att få en större förståelse!
 

Publicerat: 2011-07-04 Klockan: 12:08:00

problemskapande beteende

problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder av bo hejlskov elvén. utgiven år 2010.

studentlitteratur - rakt upp och ner. med andra ord småtråkig att läsa. men innehållet är allt annat än tråkigt. bo beskriver många brukarexempel och hur pedagoger och andra kring brukarna kunde ha agerat istället.

han skriver kring metoder som går att använda med personer som har adhd, autismtillstånd, tourettes syndrom etc.

galet bra! kommer ytterliggare ett inlägg med en del citat från boken snart!

betyg 5 av 5.


 

Publicerat: 2011-07-03 Klockan: 15:59:27

x-men first class

x-men first class, 2011. regi matthew vaughn.

bra film! riktigt bra. kul att få se varför alla valde den sidan som de gjorde. goda eller onda. kul att se hur de övade upp sina förmågor. spännade pre-film helt enkelt!

betyg 4 av 5.

imdb - 8.1 av 10.


 

Publicerat: 2011-07-02 Klockan: 12:52:26

iron maiden

igår var det dags för vår göteborgsresa. vi åkte på morgonen med rejmyrebuss. där fann jag även min kusin johannes som en påsköverraskning. johannes familj och min familj åkte tillsammans till sälen massvis av gånger när jag var liten kis.

på bussen satt vi med 8 på bussens undervåning. det var riktigt sköna profiler som nog hängt på de flesta hårdrockskonserter som man kunnat gå på. en salig blandning av folk!sadde och jag fann ett gott grillhak där vi intog vår tidiga lunch.
efter shopping så gick vi till ullevi!
utanför arenan.nedskräpning från dem som köat för att hamna längst fram vid insläpp.första förbandet. graveyard. de var riktigt bra.andra förbandet - sabaton. de var också bra och hade världens röj!dags för maiden!maidenfeber!de var bra. de var riktigt bra. en del låtar var suveräna. men jag var inte lyrisk efteråt. däremot var jag lyrisk över att haft en otroligt härlig dag tillsammans med mi love.2 smakprov....
jag kan lätt säga att jag är för gammal för att försöka sova på en bussresa. nackspärr är bara förnamnet....
 

Publicerat: 2011-07-01 Klockan: 09:49:00

ögonsten

min älskade ögonsten...foto från onsdagens 1-årskalas av niclas.

http://www.pixarnfoto.se

RSS 2.0