Publicerat: 2011-05-31 Klockan: 16:38:00

g som i gemenskap

g som i gemenskap, 1983. regi staffan hildebrand.

nostalgifilmen!! filmen g. som man härmade alla magnus ugglas repliker när man var ung.

om man säger såhär... 16 år senare var inte filmen riktigt lika rolig. egentligen borde jag tycka att den är ännu roligare nu. med mer erfarenhet, minnen och perspektiv på 80-talet. men nej.

filmen handlar om ett helt gäng ungdomar som brottas med sin identitet, föräldrar, vänner, droger, förhållanden och främst musik.

betyg 2 av 5.

imdb - 5.0/10


 

Publicerat: 2011-05-31 Klockan: 09:30:00

håller tummarna

idag håller vi tummarna för noel!

hoppas du får ditt hjärta lagat i lund idag och att allt går vägen......

kramar till dig och dina underbara föräldrar


 

Publicerat: 2011-05-30 Klockan: 23:51:06

noahs första möten...


 

Publicerat: 2011-05-30 Klockan: 14:55:00

green zone

green zone, 2010. regi paul greengrass.

filmen är bra. men jag satt med en rastlös känsla under i stort sett hela filmen. tempot är ändå okej men jag vet inte om jag bara var rastlös eller om jag ville ha ett ännu snabbare tempo.

en dramathriller i ren och skär krigsmiljö. utspelar sig under 2003 i irak. de letar efter massförstörelsevapen men finner inga. saddams män har dock sagt sanningen till en amerikan som sagt en annan till sin regeringen. matt damon är den som ska lösa allt - som alltid!

filmen är alldeles för skakig för min smak. nu pratar jag om kameraskakig. kände mig nästan kräkfärdig av yrsel ett tag!

betyg 3 av 5.

imdb - 7.0/10.


 

Publicerat: 2011-05-30 Klockan: 14:30:00

red

red, 2010. regi robert schwentke.

jag satt road under hela filmen. jag hade ingen aning om vad det skulle vara för typ av film och fick för mig att det skulle vara ngn kärlekshistoria. men oj vad jag blev förvånad. här blev det action i sin mest överdrivna form! brucan var övermäktig alla - som alltid. malkovich är malkovich dvs klockren som en galen man i sina bästa år.

vissa scener är coola som få. de är så överdrivna så jag skrattar. men gud så härligt det är att bli road på det sättet. det är härlig humor i hela filmen.... jaja banal humor men ack så kul.

betyg 4 av 5.

imdb - 7,1/10


 

Publicerat: 2011-05-30 Klockan: 10:51:00

världsfreden

jahopp... så om man skulle ta och lösa det här med världsfreden då. kan ju inte vara så svårt...hmm.. gäller att bena upp det ordentligt. ta ett problem i taget.nej...... vad har jag gett mig in på? jag tror att uppgiften är övermäktig....mamma, pappa... jag kastar in handduken. någon annan får ta över. ringa matilda. hon brukar ha fiffiga lösningar på det mesta. släng hit lite käk istället!


 

Publicerat: 2011-05-29 Klockan: 18:03:58

morsdag

Hej mamma!
Jag tycker att du är jättetuff,
när jag blir äldre så kan vi väl spela fia med knuff?
Jag tycker om att om dagarna med dig leka,
jag hellre på dig än på pappa pekar.
Du trälar och vill att jag ska gå,
bättre mamma kan jag ändå inte få.
Du busar, sjunger och skojar,
tänk att vi snart tillsammans hojar.
På onsdagar vi träffar våra vänner,
jag är jätteglad att jag alla dessa bebisar känner.
Du kan dansa jättebra,
det kan inte pappa för han ska bara på morgonen dra.
Jag vill inte ha någon annan mamma,
jag vill ha pappas stora flamma.
Du trollmor så fint för mig sjunger,
du dämpar även alltid min hunger.
Så grattis på mammas daf,
du kommer alltid få vara med i mitt lag!

 

Publicerat: 2011-05-29 Klockan: 09:45:00

firande x 4

i fredags målade noah sin tredje teckning i sitt liv. de tidigare två ha jag fått i julklapp av honom. den tredje blev till mormor och morfar som firade sina födelsedagar plus morsdag. då kanske ni undrar vad fjärde firandet står för. jo för farsdag.. hmm.. syrran och jag slog ihop presenten.visar moster hur fint linsskydd mamma har!pappa, mamma, emil o gurra!!


 

Publicerat: 2011-05-28 Klockan: 23:18:32

perspektiv

vi har vårt liv. vi är mestadels mitt uppe i det. så pass att det har blivit helt naturligt för oss att få olika kallelser, tillbringa dagar eller veckor på sjukhus. förbereda oss mentalt och praktiskt för nästa steg vare sig det är en ny ultraljudsundersökning av hjärtat eller om det är en omfattande skoliosoperation.

det är vårt liv och det har blivit vår vardag, dvs vår normalitet. vår referensram.

häromdagen träffade jag en bekant och vi pratade på om vårt liv. eller det som komma skall, det underbara faktum att vi troligtvis kommer få två månader utan sjukhus. jag sa det med glädje i rösten. för det känns så underbart. svaret jag fick gjorde att vårt liv kom i ett nytt perspektiv.

svaret var ungefär "ja vilka annorlunda liv man lever när man är glad över att slippa två månader på sjukhus". så var det... så är det... vi lever annorlunda liv. alla. för oss innebär det glädje att slippa två månader på sjukhus. särskilt eftersom vi haft sjukhusvistelser, nya besked, operationer och dylikt varje månad sen noah föddes. men för en annan familj är vårt liv så annorlunda. vår normalitet. för en annan familj är vårt liv konstigt. vår normalitet. jag fick mig en tankeställare efter det... jag tror vi har en fallenhet för att uppskatta alla de små sakerna i livet. på ett annat sätt. jag tror och vill tro att det vi har varit med om och kommer vara med om gör att vi ser livet på ett annorlunda sätt, vårt sätt.

jag VET att det egentligen är lustigt att behöva vara glad över att slippa sjukhus i två månader. det kändes ändå fint att höra den kommentaren. den värmde på något sätt. för att den betydde att det vi gör inte hör till vanligheterna men vi hanterar det faktiskt rätt jäkla hyfsat ändå. än så länge står vi pall.

ett annat perspektiv upplevde min vän carolina häromdagen. ni som läser min blogg känner nog till noel. såhär skriver noels mamma idag; http://blogg.mama.nu/noelvaldeoss/2011/05/28/beundransvart/

som sagt alla lever olika liv och de liven ter sig olika allihopa. det blir deras normalitet. men något som ALDRIG kommer bli normalt är att uppleva det som den familjen ska behöva göra nu...

mina tankar går till dem....................


 

Publicerat: 2011-05-28 Klockan: 20:29:00

nygifta!

idag var vi bjudna till pb´s 30-årsfest. men det var ju inte bara en 30-årsfest utan dessutom en bröllopsfest! såhär fina var bröllopsparet.pussen kom efter lite påtryckningar från omgivningen!fina födelsedagsbarnet firade lite innan, då hon egentligen fyller år på noahs födelsedag. nå nå.. tvärtom är det väl för att vara korrekt.

 

noah fick vara hemma hos farmor och mysa med henne istället. men som jag saknade honom när alla andra knoddar var där!

 

återigen ett stort grattis till er!


 

Publicerat: 2011-05-27 Klockan: 09:20:00

de finastede bästa!

 

Publicerat: 2011-05-26 Klockan: 21:18:29

välkommen fina william

idag åkte jag och noah ut till landet för att välkomna finaste william som föddes förra torsdagen! även lena var på plats ute på landet!noah tyckte det var lagom spännande och lekte hellre med alla HJUL som fanns. det stora passionen i livet är nämligen hjul...sen så var det dags att bege sig hemåt för att få sova ut lite!nästa gång kommer vi ut hela familjen!! grattis caroline, andreas och storebror calle till den fina killen!

 

Publicerat: 2011-05-26 Klockan: 19:04:48

barhäng

igår övade kidsen på barhäng... det ska börjas i tid..
 

Publicerat: 2011-05-25 Klockan: 22:08:42

bearbetning

1,5 dag gammal - noah innan första operationen.
och efter första...2,5 månad gammal - noah innan andra operationenoch efter andra...5,5 månad gammal - noah innan tredje operationenoch efter tredje...bearbetning på gång. kikar på gamla bilder. gör bildspel och minns. minns för att kunna lägga det bakom mig i två månader. för att kunna fokusera här och nu och glädjas var dag åt min underbara son och man. kunna känna genuin glädje utan att tänka på "när kommer nästa kallelse", "när ska vi bo på sjukhus nästa gång", "vad behöver vi förbereda inför nästa operation" etc etc...


bearbeta nu. njuta fullt ut - snart.


nästa utmaning väntar i höst. det är då. nu är bearbetning. snart är ren och skär lycka!


 

Publicerat: 2011-05-24 Klockan: 22:33:22

noahs andra tur till alb...


 

Publicerat: 2011-05-24 Klockan: 17:42:00

födelsedagsfirande

efter vårt besök i vasa parken så var det dags att fira conny och karins födelsedagar!barnfamiljerna hamnade på golvet, precis så som det brukar bli nu för tiden!även sadde fick paket! fina tröjor av pox o jools!mingelbilder!fina familjen myrberg!tack conny o karin för ett roligt kalas!


 

Publicerat: 2011-05-24 Klockan: 09:57:00

davidsson/gillbergs

i söndags var vi i parken tillsammans med familjen gillberg/davidsson! jecka tänkte attackera sadde på gungan - till saddes stora rädsla!!härligt väder med härliga vänner!evvan är numera rutinerad med det här med att posera.grabbarna filosoferade.cornelia och noah bekantade sig med varandra!påväg till den mobila kiosken!fina blomster på hemvägen!


 

Publicerat: 2011-05-23 Klockan: 17:10:54

RÖSTA!

det är tänkt att jag ska kirra ett iphone skal från http://www.artscow.com/ (där har du länken annie...!)

men jag vet inte vilken bild jag ska välja. ska ta om bilderna med snuffen också. men behöver hjälp att gallra bland dessa först.

rösta på er favorit som ni tycker är finast att pryda min fåne!

nummer 1.nummer 2nummer 3nummer 4nummer 5


 

Publicerat: 2011-05-23 Klockan: 09:11:00

buspappan

buspappan och den busiga sonen är på g!


 

Publicerat: 2011-05-22 Klockan: 18:06:00

rosa damerna

i fredagskväll var det dags för pink ladies igen. alltid lika kul!kvällens rosa dam var ingen mindre än;sadjad bjöd på;

 

det var gott!


 

Publicerat: 2011-05-22 Klockan: 08:57:00

playdate

i fredags var noah på playdate på egil gård. iris hängde på. efter det vankades lunch på bagarstugan.

det var ett smärre kaos men trevligt ändå;)tre gringos.på bagarstugan mötte malin och emil upp!
 

Publicerat: 2011-05-21 Klockan: 20:45:46

tager du denna....

idag har vi varit på finfint bröllop i borgs kyrka. noahs andra bröllop. rutinerad!

det var dags att se erika och thomas gifta sig!såhär söta var vi innan!de vackra tu!brudnäbbarna!bröllopet ur min synvinkel.tager du denna.....det var så fint och känslosamt. extra roligt var det att elin, stefan och deras kompis sjöng och spelade. som de sjöng. det var fantastiskt.jecka, sadjad, noah och annie från sina bästa sidor!brudparet tog emot folkets jubel!noah ville fram till dem.familjen hellman.erika med majsan!erika kramar om sin gulliga mamma. en mamma med ett stort hjärta. ett hjärta som räcker till för fler än till sin egen familj. en mamma som stöttar mig och mina nyblivna vänner genom fina kommentarer på våra bloggar.hej kompis!sadjad är alltid redo med snuffen i bakfickan.fina vän!noah och sadjad ger grattiskramar.hejdå säger vi!!

 

Publicerat: 2011-05-21 Klockan: 11:58:18

Kärlek!

img_1746 (MMS)

Kärlek!


 

Publicerat: 2011-05-19 Klockan: 21:57:57

noahs present

noah skulle fått den här presenten till hans op i maj. men nu fick han den i förväg och får lära känna kossan innan den ska med till sjukhuset i höst!mysigt att busa omkring med min kossa!!

pappa blev så bussugen att han attackerade mig, tur att kossan låg som skydd på magen!såhär söt är kossan;tack! det betyder massor!

 

Publicerat: 2011-05-19 Klockan: 20:47:44

gänget

här är de. onsdagsbebisarna. men två veckor på rak så har de fått agera som torsdagsbebisar istället.

nu är vi i full flärd att planera deras gemensamma 1-årskalas som ska gå av stapeln den 15 juni!noahs kompisar gav noah en fin present. den får ni se i nästa blogginlägg.

 

Publicerat: 2011-05-19 Klockan: 16:25:45

pirates of the caribbean 4

pirates of the caribbean; i främmande farvatten, 2011. regi rob marshall.

jag gick till salongen med väldigt få förväntingar då jag hört att nya regissören gjort en dålig film. det enda jag egentligen förväntade mig var att njuta av depp! jag njöt av både filmen och depp!

det är egentligen samma gamla rövarvisa. men jag har inte tröttnat, inte än.

skattjakten går denna gång mot ungdomens källa. det är underhållning i form av äventyr på hög nivå, depp som spelar på sparrow som vanligt och en hel del nya förmågor som är härliga att titta på. skönt att slippa orlando bloom och kiera knightly.

sanna mina ord - det kommer fler filmer!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2011-05-19 Klockan: 15:58:25

flickan med majblomman

flickan med majblomman av karin wahlberg. boken är utgiven år 2005.

boken handlar om ett mord - precis som det brukar vara i en däckare.
boken har spänningsstegring - trots det blir jag uttråkad.
boken har transportsträckor - alldeles för långa för min smak.
boken slutar där jag vill börja läsa den. ni som har läst den förstår...

inte i min smak. men så har det också tagit över 2 månader att komma igenom det. kan hänga ihop med det....

betyg 2 av 5.


 

Publicerat: 2011-05-19 Klockan: 15:27:39

sluta nu

nu får någon ta och stoppa allt det dumma.

nu får det räcka. nu får det vara nog.

tänker på mina två norrköpingsfamiljer som vi lärt känna.

det räcker.

den ena familjen fick åka akut till sthlm igår för att deras lilla son blev sjuk.

den andra familjen fick igår tråkiga besked från röntgen.

det räcker. låt oss vila. låt dem njuta. låt oss njuta.

 

Publicerat: 2011-05-18 Klockan: 13:13:33

noahs första 12 dagar i livetförsta bildspelet i noahs serie av sjukhusvistelser. det kommer komma fler bildspel. både från sjukhus och från vanliga roliga tillfällen!

 

Publicerat: 2011-05-17 Klockan: 20:43:20

finaste.....

img_0019 (MMS)

finaste noah


 

Publicerat: 2011-05-16 Klockan: 22:27:04

Men så kan jag vara glad också! Tur är väl...

img_2671 (MMS)

Men så kan jag vara glad också! Tur är väl det!


 

Publicerat: 2011-05-16 Klockan: 22:26:08

Jag kan vara jättearg!! Då menar jag verkl...

img_1081 (MMS)

Jag kan vara jättearg!! Då menar jag verkligen jättearg!


 

Publicerat: 2011-05-15 Klockan: 21:49:33

varje månad.....

onsdagsbebisarna blir snart 1 år.

då ska vi ha bebiskalas med både mammor och pappor. det ska firas med dunder och brak.

jag blev ansvarig att sätta ihop ett bildspel från alla våra träffar.

det har jag pillat med nu ikväll.

då fick jag såklart gå igenom varje månad från det att noah föddes.

 

då insåg jag att vi varit på sjukhus 1-3 gånger varje månad med noah. ibland för kort besök och ibland för längre inläggningar.

 

det smärtade till i hjärtat. varje månad... ibland flera gånger varje månad.

 

men nu får vi nog juni och juli utan sjukhus. ska jag våga hoppas det??

 

2 ynka månader utan sjukhus innan det sätter igång igen. snälla.......


 

Publicerat: 2011-05-15 Klockan: 20:57:43

fasterhelg

i helgen har noahs faster varit här. toppenmysigt för noah och för oss.

även e uppskattade det då han fick desto mer uppmärksamhet av mig och sadde som kunde ge oss iväg på egen hand med honom.idag begav vi oss alla 5 till folkparken.

tack bahareh! världens bästa faster. hon fick äran att vara med och se när noah började gå längs möbler för första gången. det händer så mycket med den lilla nu.

de senaste 2 veckorna har han börjat;

prata mer.
förstå ännu mer.
säga ord.
peka.
ta sig framåt.
gå längs möbler.
sätta sig ner.
gå själv med gåstolen.

under ca 2 månader har grejen varit klappa händerna, vinka och spela på läppen. men nu har det exploderat.

roligt! vår lilla herr no börjar bli ett barn nu. inte en bebis längre. imorgon blir han 11 månader. tänk att han skulle kunna börja på förskola inom 1 månad..... förskola. förskolebarn. jisses. sådana där knatar som vi själva jobbar med.

men det får vänta ett bra tag till!


 

Publicerat: 2011-05-14 Klockan: 09:32:00

första klippningen

när e kom hem till oss igår passade sussi på att klippa noah. premiäromgången! han ser så stor ut numera med "frisyr". fina toppar. TACK!

 

tyvärr har jag inget efterkort.. bara en massa under tiden kort.


 

Publicerat: 2011-05-13 Klockan: 14:23:00

huliganerna 1,2,3, 4 och 5

numera är det smått omöjligt att få med dessa illbattingar på en och samma bild. de är 5 små huliganer som gör precis såsom de vill. vad det än kan vara. som att bitas, skälla på varandra, dra varann i håret, ställa sig på varandra, krypa över varandra, slå olika föremål på varandras huvuden...

5 barn. 5 föräldrar i närheten. ändå sker olyckorna.

dra en paralell till förskolan.

23 barn. 4 pedagoger utspridda...eftersom det var så svårt att få ett fint kort när alla hängde ihop så blev det individuella foton också.leahluddeegilmaja

min egen son glömde jag visst ta en närbild på....

 

Publicerat: 2011-05-13 Klockan: 08:51:00

framåt framåt framåt kamraterhela världen är min numera!

men varför har ingen sagt till mig att vi har ett till rum för! ett uterum! waw!

 

bollkalle - that´s me!


 

Publicerat: 2011-05-12 Klockan: 18:12:00

wall*e

 

me own wall*e.................


 

Publicerat: 2011-05-12 Klockan: 16:08:34

hjärtat - checkigår var vi på sjukhuset och kollade hjärtat. det såg ut precis som det brukar göra. ductus är fortfarande öppet men hjärtat är inte påverkat av det. det känns just nu som om det här med hjärtat kommer gå vägen. det känns som om vi slipper få åtgärda det. kanske inte ska yppa de orden.... men det känns som så!så ännu en gång - det kommer bli en strålande sommar!


 

Publicerat: 2011-05-12 Klockan: 07:55:40

Då smäller det..... Inte bara angry birds ...

img_3385 (MMS)

Då smäller det..... Inte bara angry birds som det smäller om... Vecka 34,35 eller 37 kommer skoliosoperationen bli av. Kallelsen dimper ner i mitten av juni. Då vet vi.


 

Publicerat: 2011-05-11 Klockan: 09:56:00

framsteg trots sjukdom

vår den där lilla ninnin är ju en underbar liten pojke. en lat eller en begränsad liten pojke. det har vi inte kommit fram till. dock vet vi ju med oss att han tillbringat 4 veckor på sjukhus och de veckorna säger kåren att man får räkna bort från ett barns normala utvecklingsnivå. sedan gjorde ett halvår med stomi att han inte låg på mage riktigt lika mycket som sina kamrater då risken för läckage var överhängande.

så den där ninnin har inte fixat att ta sig framåt. förän nu. han har rullat fram i ett par månader men då är det svårt att styra sin kos exakt dit man vill.

men igår trots sjukdom så hände det. han började dra sig fram upprepade gånger. han har gjort det vid enstaka gånger förr. här är videon när han gör det andra gången. idag har han tagit sig fram precis så som han velat!han har även börjat gå med gåvagnen. stapplande ostadiga steg men framåt. idag har även den förmågan utvecklats mer.

stolt över vår lilla ninni som är galet stolt över sig själv!!


 

Publicerat: 2011-05-10 Klockan: 20:07:00

välkommen underbara sommar!!

efter mycket ågren de sista dagarna så känner jag mig nu LYCKLIG på riktigt för första gången på alldeles för många dagar.

nu har vi tagit ett beslut, ett gemensamt beslut, hurvida det blir en op innan eller efter sommaren.

efter många turer fram och tillbaka så fick vi idag ett datum, 22 juni. detta innebar att jag får fira ännu en födelsedag på sjukhus samt att våra midsommarplaner skulle gå i stöpet totalt. inte bara midsommarplanerna utan planerna på kolmården med några ur vår vacterl-grupp på fejjan och många andra planer.

det kändes sådär. så jag mailade vår underbara kirurg. inte en gång, inte två, inte tre utan fyra gånger. för jag kom på fler frågor under tiden. frågor om infektion etc. sen på kvällen kom hans svar. jag visar en del av svaren....

Hej!
Det är bra att du skriver vad du tycker och tänker. Jag tycker vi har haft bra kontakt och jag har försökt att få till det efter bästa förmåga.
Medicinskt sett ser jag ingen påtaglig vinst med att operera i juni jämfört med efter sommaren ........

Det kan vara viss ökad infektionsrisk på sommaren, men gamla tider ”rötmånadsprinciper” gäller inte längre.
En operation i juni påverkar förstås midsommar. Räkna kallt med 7-9 dagar för sjukhusvård. Sedan 2-3 med stort omvårdnadsbehov i hemmet. Därefter är såret läkt men fortsatt begränsning. Sommaren kommer att gå åt till detta, er semester liksom pojkens sommar..........

............ Sammanfattningsvis tycker jag att vi väntar till efter sommaren. OK?

och precis som han skriver så känns det okej!

det känns mer än okej. det känns som en befrielse. det är så märkligt. först blev vi så besvikna över att det inte blev något. men nu när vi fick ett datum så pass sent så känns det här mycket bättre.

jag är lycklig!! hej underbara sommar och välkommen!!!

 

Publicerat: 2011-05-09 Klockan: 21:29:34

Minimänniskan ligger utslagen. Tänk om han...

img_0216 (MMS)

Minimänniskan ligger utslagen. Tänk om han faktiskt får sova inatt... Öron- och ögoninflammation plus en rejäl förkylning blev domen. Det förklarar varför vår lilla dröm varit ett monster de senaste dagarna...


 

Publicerat: 2011-05-09 Klockan: 10:18:00

stellas namnfestigår var det dags för stella-roses välkomstfest på pappa grappa. innan vi gick dit så var det fotodags. eftersom att jag skulle ansvara för att fotografera lite under festen fick jag passa på att vara med på bild innan;)noah var inte lika samarbetsvillig som han brukar vara när det är dags för fotografering...!ett fint bord med släktträd, gästbok, fotobok, hand- och fotavtryck och mycket mer.gårdagens huvudperson!

 

fina familjen zinn!

 
bröderna wahlstedt.noah bråkar med ballongen... jag låter det vara osagt om vem som vann den matchen.stella och noah kikar lite på varann.....robb läser en fantastisk dikt till sin dotter. många ögon tårades då...helena och robb berättade om stella-roses namn och sedan fick hon en blomsterkrans!sedan var det helenas tur att läsa ytterligare en fin dikt!syrran och walle blev faddrar åt stella!bedårande....efter cermonin och innan det blev dags för mat!noah och stella passade på att hälsa på varandra.noah fick ett kärt återseende med sina majskrokar...;) vi tänkte att vad gör väl några krokar när han förr fick flera om dagen!avslutar bloggen med en bild på den goda efterrätten!

 

Publicerat: 2011-05-09 Klockan: 07:30:00

grabbarna mot tjejerna

i fredags hade vi spelkväll. grabbarna som förlorat SÅ många gånger nu så orkade de inte laga mat en gång till. de hade skaffat barnvakt åt kidsen och tog med oss till hugos där vi spelade bowling och käkade god mat!

annie var förstärkning i vårt lag och hon var grym! tack annie!tyvärr höll vi inte hela vägen. vi hann spela 3 serier och efter 2 ledde vi med 30 poäng men grabbarna lyckades vinna med 30. det blev en massa strike på raden för den i sista serien.tack grabbar för ett roligt inslag! we will be back!

 

Publicerat: 2011-05-08 Klockan: 11:53:40

lust

igår var det dags för vår första lustkväll för detta år. aniko och tessan som stod för träffens planering tog oss ut till ingemansland, eller rättare sagt till urgulliga sissi. där fick vi fika i hennes fina trädgård, pröva på att skulpturera i lera.
här är sissi!här är fler bilder av vad sissi gjort!


vi satt i trädgården och både fikade och åt lunch.
skulpturerade i hennes ateljé. det var roligt att få pröva på.våra fyra gravida kvinnor satte sig ner i solen och slappade och då fanns det inte mycket plats kvar för oss förutom att slå oss ner i gruset!jag fick kunglig behandling av milla genom ansiktsmassage, ryggkli och pill i håret! underbart var bara förnamnet!

 

efter besöket hos sissi åkte vi och hämtade upp jools vid pendeln och sedan begav vi oss till hållplats nummer 2 för dagen. vi fick fina paket av värdparet!

 

 

såhär fina blev vi alla av de egentillverkade badmössorna. då förstår ni på ett ungefär vad vi skulle göra. jo köra ett intensiv pass i vattengympa!

 det var skitkul och jobbigt som bara den. efter det var det skönt att sätta sig i en bil och mellanlanda hemma hos tessan innan kvällen avslutades på asti.tessan, jessica och aniko. värdparet plus vår nya medlem i mitten! hon skötte sig med bravur!milla, jag och josefine.karin, annie och nyblivna blondinen jools!

skitkul dag, skitkul kväll! tack för det!

 


 

Publicerat: 2011-05-07 Klockan: 13:03:04

Lust träff med "4" gravida kvinnor! Vi and...

img_1024 (MMS)

Lust träff med "4" gravida kvinnor! Vi andra bereder sittplats åt dem!


 

Publicerat: 2011-05-06 Klockan: 14:14:34

stöttepelare

idag har therese och abbe varit hemma hos mig och noah. jag och therese lärde känna varandra i somras genom våra barn och blev varandras stöttepelare. till en början var det analatresin som vi talade om men nu har det mest blivit ryggar då båda våra små ska genomgå skoliosoperationer under detta år.

förhoppningsvis kommer abbe och noah kunna vara varandras stöttepelare genom livet. lika gamla och i stort sett samma begränsningar samt förutsättningar.. kunna prata och stöta och blöta.abbe som hade blivit så stor!härjar loss lite.....på tal om just den där ryggen............

vet inte vad som händer. har alltid känt att link är stället med kollen. men har de verkligen det? de skulle ha en tid ngn gång mellan vecka 18-22 för noah. ff ej hört ngt så då mailar jag till kirurgen. som vanligt svarar han på två röda. han är guld!

varför de ej hört av sig visar sig vara att de ej får tillgång till ryggmärgsövervakningen så som de önskar. ett hjälpmedel som måste användas under op för att se att de ej skadar ryggmärgen.

så om de ej lyckas med det blir det en tid i höst...................... tidig höst.

fan fan fan.

som jag har laddat. i två månader har jag laddat och laddat inför en operation. den sista tiden har vi börjat bli kinkiga med att träffa folk som är lite sjuka pga en kommande op. har känt mig positiv inför jobbet i höst då jag skulle satsa på jobbet och inte behöva tänka på op.

nu kanske det blir att ladda under sommaren och vara frånvarade från jobbet i både person och i tanken under läkningstiden...

vill inte. vill vara fokuserad då.

helt plötsligt känns det inte så farligt att fira noahs 1-årsdag på sjukhus. bara det som måste göras blir gjort.

snabba omställningar........

det är så galet påfrestande att hela tiden ladda. ska jag ladda ur redan nu eller kan det ff bli op nu under våren/sommaren........

blä...............


på ett sätt är det bättre med hösten. noah får fullfölja babysimmet, han får bada i sommar, han slipper kliande sår mitt i varmaste värmen. han lägger på sig mer i vikt. han kanske kommer lära sig att gå under sommaren. vi kommer få en skön sommar.

 

MEN!

 

det är galet jobbigt att ladda om. knäckande jobbigt. då har jag laddat nu i två mån i "onödan". jag vet hur jobbigt det är att vara hemma efter en op. tycker synd om sadde som får ta det "själv" och särskilt efter denna op. och särskilt eftersom han ej kommer vara hemma lika länge som mig. nu hade vi trösten att vi skulle bli hemma bägge två under 2 månader i sommar.

 

väger för- och nackdelar med de olika alternativen. redan nu har jag ställt in mig på hösten. för att se de fördelarna.. vet ej vad jag ska tänka och tro. lägga ner tills vi vet kanske. annars blir jag väl besviken om vi får en tid nu.

känslor i virrvarr. hatar det här. verkligen hatar.


 

Publicerat: 2011-05-05 Klockan: 10:40:00

ingen kan älska som vi

ingen kan älska som vi, 1988. regi staffan hildebrand.

låten med grace är ju så galet bra att filmen skulle kunna få en 5:a bara av den anledningen. det skriker nostalgi över det. minnen att jag sitter utanför syrrans dörr när hon poppar musik ur bandspelaren. sådana minnen.

annelie är 17 år och bor i sthlm. en dag får hon ett brev från sin pappa vilket hennes mamma inte är något stort fan av då han övergav annelie när hon var 7 år. annelie bestämmer sig ändå för att åka till jämtland för att träffa sin pappa. i jämtland hinner det hända mer under ett par dagar än vad det gjort under hela hennes liv.

hon träffar epa-traktorägaren johnny som är en riktig lirare. en raggningsreplik han använder sig av låter såhär;

normalt så raggar jag inte på såhär fula brudar, men jag gjorde ett undantag..

det doftar kärlek och filmen är i sitt esse. så okomplicerad, så charmig och så 80-tal!

betyg 3,5 av 5.
 

Publicerat: 2011-05-05 Klockan: 10:25:00

red riding hood

red riding hood, 2011. regi catherine hardwicke.

filmen är en modern typ av sagan om rödluvan. med en gullig liten kärlekshistoria. ja gullig.. för den enda gången som det börjar bli spännande så bryter de den scenen med att varulven är på g igen. och den där varulven sen. den är så galet fult gjord att jag vill börja gråta. och den talar! men bara med den som "kan höra".

egentligen är filmen en 1:a. men den höjs 0,5 för att den är ganska snyggt filmad och den får givna 0,5 i bonus för att shiloh fernandez är vacker att titta på som skogshuggaren peter...

betyg 2 av 5.


 

Publicerat: 2011-05-04 Klockan: 18:32:38

Finaste Noah!

img_3701 (MMS)

Finaste Noah!


 

Publicerat: 2011-05-04 Klockan: 15:13:51

inte en gång till............

...... nej nej o nej..

vill inte ha en sommar till med läkningstid, turer till sjukhus, oro över operationsår och dylikt. men vill det sig illa så är det precis så det blir.

pratade med linköping idag och det var lite körigt under ett par veckor. så med en ganska stor risk så verkar det som om vi kanske får tillbringa noahs 1-årsdag på sjukhus. men vad fan!!!

inte en gång till......

de skulle försöka byta eller styra om. men det måste vara narkosspecialisten (barn) och en neurofysiolog (hette det ens det...). så de ska kunna samtidigt som vår kirurg. grejen med link är att det finns inte så många som kan just barn. så vi väntar på en person. på alb är alla specialister på barn...

så vill det sig illa och ingen kan byta eller de finner en tid så "missar" vi noahs planerade födelsedagskalas med polarna, själva hans födelsedag, min födelsedag, kusinens och "morbrors" och även kanske midsommarfirandet som vi ska hålla i detta år.

börjar lika en dålig repris på det gångna året och det suger rejält!

 

Publicerat: 2011-05-04 Klockan: 15:06:07

tjejmiddag

igår åkte vi kringelikrokar tills vi hamnade hemma hos caroline. där fick vi god middag, en massa prat och en dolphinsmatch på köpet. gott, trevligt, mysigt och avslappnat. precis som det ska vara!jecka, erika, caroline och vilden i magen var med! faktum är att calle, andreas, aston, zach och bamse var med de med. plus imse vimse spindel!

 

Publicerat: 2011-05-03 Klockan: 11:52:23

dolt funktionshinder

det finns olika typer av dolda funktionshinder.

det finns de som är fysiska - som noah har.

sedan finns det de som har neuropsykiatriska fumktionshinder.

om ni vill läsa hur det är att vara mamma till ett barn med sistnämnda dolda funktionshinder läs det här inlägget och var redo med stora näsduken då det är ett gripande inlägg om främst omgivningens reaktioner....

http://vinterv.blogspot.com/2011/04/var-historia.html

 

Publicerat: 2011-05-02 Klockan: 23:22:00

valborg

valborg firades hemma hos familjen wahlstedt. precis såsom den tillbringats de sista åren! kusinerna lekte med noah och de tyckte att noah skulle ha hjälm på sig.

 det blev en delikat grillmiddag! noah fann ett lock och sedan var lyckan gjord bra länge!gustav körde med en helikopter ovanför huvudet så att håret åkte åt alla håll och kanter av vinden. det var grejer det!min tallrik!efter maten var det dags att gå till rambodal för att titta på elden och fyrverkerierna. där mötte vi kända ansikten;noahs premiär framför en eld!stella och noah hade hörselskydd!noah somnade ca 5 min innan det började låta som ett mindre krig uppe i det blå.avslutar bloggen med en bild på oss!

 


 

Publicerat: 2011-05-02 Klockan: 15:05:46

maj...

nu har vi klivit in i maj månad.

under denna månad ska noah opereras.

igen.

en fjärde gång på knappt elva månader i livet.

den kommande operationen är den största. den mest komplicerade. den med störst risker under och efter operationen.

om sanningen ska fram så är jag fullkomligt livrädd.

tänker mörka tankar.

för mörka tankar.

nattsvarta.

men i den mardröm jag då befinner mig i - där ska jag inte hamna.

det går inte.

så det kommer förbli en mardröm.

även efter den svarta natten kommer ljuset.

vare sig jag är beredd att möta ljuset eller inte.

kraft...

var finner jag kraft? kraft för att reda ut detta? var finner jag motivation till att köra noah till denna operation?

helst av allt skulle jag vilja låtsas som om kallelsen aldrig kommer.

leva vidare.

som det är nu.

varför kan vi inte bara få leva vidare för?

 

Publicerat: 2011-05-02 Klockan: 08:29:00

busen

 

har förstått att det finns roliga saker att riva ut innanför garderoberna.

 

äntligen har jag en ursäkt till att inte behöva vika kläderna.........


 

Publicerat: 2011-05-01 Klockan: 15:37:00

sim med noah

igår simmade jag med noah. jag har inte gjort det sen första gången så det fanns en hel del nytt att lära sig. det var kul som bara den och han älskar verkligen vatten den lilla filuren.hallå mamma du ska inte titta in i kameran ju.. det är jag som ska göra det!

 

släpp mig mamma. jag kan stå vid kanten själv!

 kompisen egil!


 

Publicerat: 2011-05-01 Klockan: 08:24:00

noel

i fredags var vi HEMMA hos carolina, ted och noel på middag. trots att jag träffat noel ganska många gånger så var det första gången jag höll i honom. det var en fantastisk känsla, men han börjar biffa på sig nu! jag märkte att jag glömt fort. glömt om sladdar och annat. skönt att man glömmer efter ett tag. men snart kommer slangarna tillbaks till oss med...deras utsikt... svindlande högt!samlade runt middagsbordet!lilla familjen!fin bild på noel!carolina skämde bort oss med god mat och efterrätt!vi vågade inte ha noah alltför nära noel med risk för att han skulle dra i någon slang...... men vid ett tillfälle fick han lov att klappa på noel...vi satt och pratade vi bordet men kvällen avslutades med att ted, sadde och noah hängde i soffan och såg på sport och snackade och jag, carolina och noel låg i sängen och pratade!tack sötnosar för en härlig kväll!RSS 2.0