Publicerat: 2016-03-30 Klockan: 14:56:00

murphys lag

gårdagen alltså.. jag säger bara det. startade upp med att gå hemifrån 5.30 för att öppna bygget på jobbet. fullt ös i tre timmar innan jag går hem och vi ska åka med noah till US. bilen startar inte... eh.. en bil har ett syfte. att transportera mig från punkt a till punkt b. bilen klarade ej sin uppgift. tur att pappa kunde rycka ut och låna ut sin bil. väl på US hinner vi träffa doktorn, göra mätning och prata om framtiden med sköterskan innan de ringer från förskolan. lovi har slagit upp örat och är påväg till akuten... vi packar ihop oss i stress och försöker få mormor o morfar och hinna före oss men då vi har den bil de äger resonerar vi fram till att vi kommer dit samtidigt.
 
 
möter upp den här tjejen på öron, näsa, hals. tackar pedagogen som tagit henne dit och sedan tar vi över. noah som är hungrig som en varg då hans utlovade lunch på US uteblev fick ni luncha på ViN med sadde istället.
 
 
läkarbesöket blev kortfattat. hon öppnade upp - och stängde. sa att en akutoperation på US behövdes.. ungefär där satte ångesten in. men då dottern just nu reagerar starkt på de flesta saker så var mamman ascool. så cool att jag själv är förvånad. efter beskedet och väntan på intyg för att få åka sjuktransport (för att bilen vägrar göra sitt jobb..) somnar lovi i knäet.
 
 
noah skjutsas till mormor och morfar för övernattning och vi hamnar tillslut på US. dock ej med någon sjuktransport, nej för det gick ej. utan nu var det farfar som kunde ställa upp och skjutsa oss dit. inlagda på barnkirugen och en dotter som var så hungrig! men det var bara att fasta på.
 
 
såhär pigg var hon innan operationen. men ack så rädd för att det skulle göra ont. hon fick så ont när läkaren på ViN öppnade upp bandaget så hon var livrädd för det. läkarna på US lovade att ej öppna upp förän hon sov. hon lovade läkarna att hon inte kunde somna... trots att vi intygade att med sömnmedicinen somnar man fast man ej tror det.
 
 
det var en hel del oro innan vi väl skulle åka. hon var mest rädd för smärtan - men även för att alla inte skulle få plats i hissen. det är en helt annan historia...
 
 
vi hade tid för operation 20, hon rullades ner 20.40 och sov ca 21. jag följde med henne in till operation och hon var så modig. vi bestämde att hon skulle sövas med mask. när narkosläkaren säger "nu är hon helt medvetslös" så känns det så olustigt. alltid samma känsla - kommer jag någonsin få se mitt älskade barn igen? att se sin unge ligga där och ögonen rullar och med ryckningar i kroppen är så onormalt trots att narkosläkarna säger att det är vanligt så är det så onormalt... men det gick bra - trots allt.
 
 
efter ca 90 minuter fick vi komma ner till uppvaket. hon vaknade upp efter ca 50 min väntan där nere. läkaren har sytt ihop hennes brosk samt huden och sedan tejpat. nu äter hon antibiotika i 5 dagar för att ej få någon infektion. äter även smärtstillande för smärtan. hennes första ord när hon vaknade var; "det gjorde inte ont". men är hon inte fantastisk så säg... vi fick komma upp till rummet strax efter midnatt.
 
 
hon somnade åter igen runt 00.30 och vaknade ca 7.30 i morse av frukostbrickan. här är lilla lammet som låg och väntade på henne i operationssalen. hon har döpt lammet för timmy.
 
 
idag har det mest varit en väntan på ronden. tillsammans med lite matlust kontra ingen matlust. sedan trött, sedan ledsen. sedan glad, sedan rastlös och sedan hur lätt som helst att sysselsätta sig. hennes humör svajar rejält.
 
 
vi skulle få åka sjuktransport hem med - men nej det gick inte igen. så återigen kom farfar! vår bil då? bilen som vi hade bestämt en tid vid 9 för att laga... ja killen åkte till vårt garage ändå och lagade den. batteriet var tydligen helt dött...!
 
 
strax innan infarten skulle tas bort slocknade lovi. för andra gången idag. nu är vi hemma och har anmält skadorna till de två olika försäkringsbolagen.. vi tvingar i henne antibiotika med mutor efter och vi kramas!
 
 
så var detta gjort. en akut skada med en akut operation. nu hoppas jag att vi har fått vårt gällande kidsen. det känns som det räcker. vi vet att noah kanske måste operera sig en gång till om några år. men sen. sen räcker det.
 
tack alla som visat så stor omtanke!

 

Publicerat: 2016-03-30 Klockan: 08:23:00

forskningstudie

nu är sonen stor. han har själv skrivit på att han vill delta i en forskningsstudie för att göra vården bättre för de barn och familjer med VACTERL.
 
 

 

Publicerat: 2016-03-28 Klockan: 08:22:00

älskade ungar

jonas har fångat ungarna igen... kolla in jonas hemsida här; http://www.ritualen.com/
 
 

 

Publicerat: 2016-03-27 Klockan: 08:12:43

påskfirande

vi har haft en finfin  påsk än så länge och då är det två lediga dagar kvar. i fredags tog vi det lugnt, åkte och handlade och hängde hemma. igår startade hela familjen upp i folkparken. vi tränade med mette på ztrongway.
 
 
jag hann på träningsvärk redan under passet och i skrivande stund kan jag knappt gå... blir fint att köra högintensiv intervallträning om två timmar..
 
vi åkte till mamma och pappa där vi tillsammans med wahstedts bjöds på påsklunch och påskpresenter utdelades.
 
 
efter det åkte vi ut till ett soligt landet för att se om påskharen varit på besök. tänk att den hade det i år igen. barnen hittade godis längs vägen till sjön och när vi kom tillbaka njöt vi av en påsktårta ute på altanen!
 
 
efter landet åkte vår familj till michel, aziz och zekiyes gravplats. vi stod där ett tag och tände ljus medan barnen ställde alla möjliga frågor. fint men tungt...
 
idag vankas träning och sedan åker vi till ett soligt kolmården innan vi intar soffan med ungarna och ser på en lassemaja film. när kidsen däckat ser vi ett par avsnitt av walking dead.
 
imorgon, sista dagen av påsken, kommer vi tillbringa på landet och sedan avsluta med en grillmiddag hemma. som sagt - en helt fantastisk påsk.
 
 
 

 

Publicerat: 2016-03-25 Klockan: 23:03:07

glad påsk


 

Publicerat: 2016-03-24 Klockan: 14:46:00

lovi

lovi försvann upp och klippte ut sitt namn.
 
 

 

Publicerat: 2016-03-22 Klockan: 14:45:22

år 1395

i lörags firade vi iranskt nyår här hemma. vi hade bahareh, jonas och heni här fredag till söndag. medan emil sov här lörrdag till söndag o farhad kom på middagsbesök under söndagen.
 
 
 
en massa godsaker serveras...
 
 
vi dansade till persisk musik och emil la till lite trummor.
 
 
fina familjen!
 
 
till nyår hör till att de äldre ger de yngre presenter!
 
 
vi hade en superhelg!
 

 

Publicerat: 2016-03-17 Klockan: 19:14:00

cykelpremiär

så har vi haft premiären för cykelturen 2016. det var 2 ringrostiga ungar och 3 tjuriga individer. vilken fantastisk utevistelse... skämt osido.. efter mellanmål och tjurande träffade vi på en varsin kompis till ungarna och då blev det genast gladare miner.
 
 

 

Publicerat: 2016-03-14 Klockan: 22:25:00

gustav 16 år

min älskade gudson gustav. den förstfödde av alla barnbarn. den lugna, kloka och roliga gustav har nu fyllt 16 år. smått otroligt. minns det som igår när vi åkte upp till bb för att mysa med honom. nu kör han moppe, spelar innebandy, har en flickvän, är en fantastisk storebror, går på jönsbergska och ska snart börja gymnasiet...
 
i fredags hade vi kalas för honom. då bjöds det på tacos och en god cheesecake!
 
 
bästa gurra g!
 
 
glada gäster!
 
 
finurliga zinns hade lagt i pengarna i ballonger som gurra fick smälla!
 
älskar dig gustav!

 

Publicerat: 2016-03-13 Klockan: 22:38:00

familjedagar med årsmöte

nu i helgen har vi haft familjedagar med årsmöte här i norrköping tillsammans med vacterlföreningen. det blev två härliga dagar med många kära återseenden samt nya möten.
 
vi hade en ny familj som deltog och ännu en "ny" som kom på besök på mötet. det var min kompis malin och hennes dotter tilde som kom!
 
vi samlades på scandic city där en goodiebag stod och väntade på vårt rum från eglina!
 
 
halva gänget åkte till busfabriken och halva gänget åkte till bowlingen. sedan samlades vi återigen för buffémiddag på hotellet.
 
 
de som åt snabbt hamnade i foajén där minecraft stod på schemat...
 
 
efter middagen blev det bad i bubblet på taket och mellofest!
 
 
badungarna kunde ha fortsatt hela natten!
 
 
på morgonen blev det frukost och sedan bar det iväg till jobbet där vi hade årsmöte medan barnen nöjt lekte!
 
 
 
tack alla deltagare för denna gång! hoppas på ett fantastiskt 2016 för oss alla. en del träffar vi på redan om tre veckor på ågrenska medan vi får vänta till familjedagarna i sommar tills vi träffar er andra!
 
 
 
 
 

 

Publicerat: 2016-03-13 Klockan: 18:48:19

pinchos

vi var ute och käkade med kollegorna i veckan. vi gick till det nya stället pinchos. wow! vilket käk för att inte tala om drinkarna...


för att inte tala om kollegorna... bästa!

 

Publicerat: 2016-03-08 Klockan: 22:05:42

lek, stoj o middag

idag har vi hängt hemma hos Wennergårds. Myrbergs kom också dit och det var fullt med lek, stoj och god middag.

 

Publicerat: 2016-03-05 Klockan: 00:00:33

namn

titta mamma jag har skrivit Lovi...!
 

Publicerat: 2016-03-01 Klockan: 18:12:00

minnen

när sällsynta dagen dök upp igår så kom en massa minnen tillbaka. från den tiden då vi tillbringade en massa tid på sjukhus. numera lever vi med vacterl i vårt hem. dagligen. var dag. men det fanns en tid då vacterl nästan bara innebar sjukhus. nu snittar vi enbart ca 2-10 besök om året om allt vill sig väl!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0