Publicerat: 2009-12-31 Klockan: 10:51:55

årskrönika 2009

Januari


Nyårsdagen svullade vi på i traditionell ordning och hann se tre filmer. Den 2 kom familjen Gillberg/Davidsson och gjorde oss sällskap hemma. Vi skrattade mest hela kvällen. Den 4 var det desperete och vi såg sju hela avsnitt. Herregud vad många det var… plus att jag och sadjad hann se fyra dexter avsnitt på kvällen. Jag undrar hur många timmar den dagen hade egentligen… Den  5 kom familjen Wadö/Hellman på besök och vi fikade en massa! Den 8 var det dags för Divaz att ses hemma hos PB. Den 10 var vi hemma hos familjen Wahlstedt och jag tror nog att vi alla somnade lite titt som tätt i soffan till Arn.  Den 14 föddes lilla Matilda, vår guddotter!! Dagen efter var vi på BB och besökte den lilla prinsessan! Den 17 fick jag ny bloggdesign.. oj då med andra ord är det dags att göra en ny nu;) Den 18 var vi hembjudna till Spalles på god middag! Den 22 hade Caroline, Erika, Jecka och jag middag hemma hos Erika. Emma var på sitt mysigaste humör! Den 24 till 26 hade vi E hemma hos oss och var bland annat på badhuset! Spikmattan gjorde entré i vårt hus.


Ja egentligen hände det nästan något varje dag i januari men det blir lite väl tröttsamt att skriva om alla datum så jag valde ut några godbitar. Första månanden som gifta och vi fick se vår bild i tidningen, fick presenter av kollegor och många grattis av en massa människor. Planerade en hel del inför den kommande bröllopsfesten. Förväntansfulla inför om det var bebis på gång eller inte.

Februari


Den 1 till 7 var vi i Sälen och avverkade med den resan vår andra resa som gifta. Det var en fröjd att se Sadjad stå på ett par skidor och ännu roligare att se honom åka sitt första åk på 45 minuter… Men efter tre dagar fixade han det gallant och behövde knappt någon stöttning alls längre! Det var en toppenresa. Den 9 fick jag fotoboken av Niclas! En hel bok bara med bilder på mig, tänka sig ;) Den  10 besökte vi Cornelia för första gången. Hon föddes nämligen när vi var i Sälen! Den 12 fyllde min man år och vi var på en heldagskurs den dagen och passade på att luncha med Milla och Matilda. Den 13 kom PB och Rasmus på besök och PB´s mage började bli så fin!! På alla hjärtans dag gick vi ut och åt på Durkslaget och hade en helmysig kväll. Den 15 var det dags för desperete igen men denna gång var det bara fyra avsnitt som vi avverkade. Den 20 hade vi Spalles här på en helkväll och passade upp på dem med mat och dryck som var en av deras julklappar från oss! Den 21 till 23 kom E till oss och vi var ute och lekte en massa i snön! Den 27 hade vi en välbehövlig date då vi bara skrattade och pratade med varandra om allt och inget. Efter flera månader av ständig planering, flytt och en massa åtaganden så var det skönt att bara sitta en kväll och prata med varandra istället för om en massa saker som ska göras! Den 28 hade några av tjejerna fått för sig att jag skulle ha en fruhippa. Så det var bara att hänga med! Haha.. det hade jag inte en tanke på. Men det var skitkul!


Beställde presenter och dylikt som en del skulle få på bröllopsfesten. Fixade klart programmen och annat slit och kämpande. Beställde en klänning till festen. Ordnade med Pedro och en massa sprit. Besökte lokalen och ordnade en massa. Än så länge hade det inte varit ”en lugn stund” sedan vi gifte oss förutom veckan i Egypten såklart! En massa som ska styras och bestämmas och så även det vanliga livet som fortgick! Ingen bebis för oss denna månad heller. Jaja men nästa månad kanske det blir något!

Mars


Den 3 var jag barnvakt åt min guddotter för första gången! Det gick toppen och jag tog en långpromenad åt henne! Den 7 var vi på dop för Wilma. Som slutade med ett bröllop för Jyri och Madde. Så det blev fest och en massa roligheter. Skitkul! Den 10 kom östnytt och filmade oss på jobbet för ett reportage som sändes senare. Den 11 firade vi Gustav som fyllt 9 år! Den 14 till 15 var vi i Stockholm och hälsade på Soheila, Bahareh och Jonas. Den 18 fick vi reda på våra lönehöjningar som var trivsamma överraskningar! Den 19 till 22 hade vi E. Det var mysigt att få hämta på skolan och skjutsa. Att vara med honom i vardagsmomenten! Hade 4 härliga dagar tillsammans. Den 27 styrde vi med ALLT inför festen. Jobbade från 13-21.30 med lokalen och andra saker…. Magnus vann lets dance!! Den 28 hade vi vår efterlängtade fest! Det var sjukt lyckat och allt klaffade förutom jag som började må dåligt och fick åka hem runt 1 tiden då jag redan hade kräkts 4 ggr… Någon slags magsjuka drabbade mig. Typiskt. Dagen efter mådde jag bra igen och röjde upp lokalen och öppnade alla fina presenter och pengagåvor.


Fixade det sista inför festen. Alla inköp etc! Fick röntgenbesked om min rygg denna månad. Har kotor som är nedtryckta i mellersta bröstryggen, därav den konstanta värken. Kändes piss att det är något konstant men skönt att få reda på anledningen till värken. Jag lyckades bita av en tand denna månad. En mindre rolig merkostnad mitt bland alla bröllopsfests utgifter…


April


Månaden inleddes med tjejkväll hos morsan i toppenväder! Den 2 postade jag alla tackkort från festen. Nu är allt bestyr över som vi har hållt på med i ca 1 år och 4 månader. Den 3 var det pink ladies hos Marie. Det var riktigt kul! Den 4 till 5 hade vi E hos oss och var på bio och lekte i parker och njöt av vädret! Den 5 var det dags för Matildas välkomstfest och både Sadjad och jag höll små tal! Allt gick bra och Matilda fick en riktigt fin fest! Den 7 hade Jecka och jag middag för Caroline och Erika och det var lika mysigt som alltid! Den 8 var Charlotte hemma hos oss på käk och en massa snack! Den 9 träffades jag och Mimmi och vi satt på ”vår” parkbänk i Vasa Parken och njöt av solen. Under påsken ordnade vi till vår balkong, var på landet och krattade, åt god mat och en massa gott godis, hade lyxdag och träffade Myrbergs! Den 14 fick jag högkostnadskort. Jag är officiellt gammal… eller officiellt mycket sjuk. Eller så har jag bara en massa värk i ryggen som måste åtgärdas. Jag röstar på det sistnämnda. Den 17 hade vi date och var bland annat på en massa olika utställningar. Den 18 kom familjen Muttalinen på middag hos oss. Den 19 var Sadjad och jag på Big Comedy och skrattade oss halvt fördärvade…! Succé! Den 24 till 27 var vi i England på kanske den bästa resan vi någonsin gjort tillsammans! Allt var så bra! Hotellet, folket, staden, vi två ;), matchen, kläderna etc etc. Vi hade så jävla kul. Det enda som var trist var att jag fick ett till kräkanfall. På old trafford. Men det är en annan historia. Det är inte alla som har kräkts till ljudet av 75 000 människors jubel och ramaskrik när United gjorde 2-2 och 2-3 målet. Jag trodde nästan att läktaren skulle rasa in på mig där jag stod böjd över en toalett. Efter ett par kräkningar mådde jag toppen och gick till min plats och fortsatte jubla. Den 30 firade vi Valborg hemma hos Wahlstedt!


En riktigt skön månad. Fullt med aktiviteter men inget planerande. WAW! Det var länge sen sedan. Resan var månadens absoluta höjdpunkt! Fortfarande ingen bebis och vi börjar undra om det kan bero på att min cykel är oregelbunden. 

Maj


Den 1 hängde vi med Myrbergs hela dagen och kvällen och det var riktigt roligt! Myste såklart med godingen mest av allt. Den 2 bjöd Pierre och Julia på grillmiddag och lek med tamråttorna! Den 3 var det desperete och denna gång var det bara tre avsnitt. Den 5 hade jag Divaztjejerna hemma hos mig och vi käkade en massa pastasallad. Den 8 var vi hemma hos familjen Bergström och åt god mat och lekte med ungarna plus planerade resan! Den 9 till 10 åkte vi till Yxtaholmsslott för en helg med bara lyxigheter. Det var helt underbart och oerhört roligt. Länge sen vi skrattade så mycket som vi gjorde på kvällen tillsammans med mamma, pappa, syrran och Wallentin. Den 15 köpte jag min nya telefon, en Nokia 6600 slide! Jag är fortfarande förälskad! Den 16 till 17 hade vi E hos oss. Besök på Kolmården och United vann ligan! Den 18 åkte vi till familjen Wadö/Hellman på middag. Den 19 föddes lilla Alva!  Den 21 var vi hos familjen Gillberg/Davidsson på grillmiddag! Den 22 hade vi date som innefattade DuoJag på Harrys! NICE! Den 23 var det fest hos Conny och Karin vilket var skitkul! Jag och Sadjad passade på att gå ut efter festen! Träffade Sadjads kompis Axelsson för första gången. Den 30 till 31 hade vi ungarna hos oss och var i Kolmården, åt på pizzeria och bara myste!


Äntligen börjar värmen och sommaren komma. Underbart! Nej nu började det kännas riktigt jobbigt att ej veta om det var ngt fel på oss. Funderade på att ringa Lovisa och få hjälp!

Juni


Den 1 hade vi avslutningsfest med jobbet som var en lyckad tillställning och extremt rolig! Den 2 bjöd Caroline och Erika mig och Jecka på middag! Den 4 åkte vi och hälsade på lilla Alva! Hon var så söt så! Den 5 firade vi Emil och Wallentin innan de skulle iväg till USA. Den 9 klippte jag av mig håret. 25 cm åkte bort. Efter det var det dags för tjejkväll. Den 13 kom Julipox hem till oss på middag och sedan skulle vi hämta mamma och pappa och då hamnade vi mitt i ett bilrace. Den 14 blev det fyra färska desperete avsnitt hemma hos Milla. Den 18 hade vi kalas för mig! Den 19 till 26 var vi på Mallorca tillsammans med Bergströms! Vår fjärde resa som gifta ;). Det var en underbar vecka och det var riktigt skoj att få ta del av E i en helt ny miljö! Den 28 flyttade vi ut till landet!


Denna månad sökte vi hjälp hos Lovisa. Pratade om min oregelbundna cykel och fick en tid för att komma och tala med Håkan. Sadjad åka till Linköping och göra prov.

Juli


Den 1 var Linda, Melker och Wilma på besök hos oss på landet! Den 2 var mamma, jag och syrran på Manesa och åt tapas! Den 4 var det pokerkväll hemma hos Gillberg/Davidssons! Den 8 kom Stina på besök och vi satt och käkade och snackade länge! Den 9 hade Milla och jag middag för grabbarna! Den 10 jobbade jag sista dagen innan min 3 veckors semester. Kameran gick sönder och jag fick köpa en ny hos Pierre. Den 11 var det wii-kväll och middag hos Conny och Karin! Den 15 slappade vi i Folkparken med Myrbergs! Den 18 var det kalas hos Myrbergs. Den 21 till 23 var vi i Stockholm och myste hemma hos Soheila. Träffade Lotta, Bahareh och Jonas. På kvällen den 23 var det tjejkväll hos Jecka med Divaz. Den 25 spelade vi paintball och på kvällen var det fest hos Myrbergs! Det var skitkul! Den 27 hade vi date i Söderköping! Den 29 var vi barnvakt åt Matilda i ett par timmar! Den 30 var vi på Kolmårdens Djurpark och fick träffa Hillevi för första gången!! Roligt! Den 31 hjälpte Wallentin oss med vår nya möbel till vardagsrummet. Han satte även upp våra nya canvastavlor på egentaget motiv! Klockrent!


Visade ägglossning denna månad! Framsteg! Men ändå kom den där jävla mensen.
Augusti


Den 3 började vardagen igen. Det var också dagen då jag fick familjen Wahlstedts födelsedagspresent. En underbar dag med syrran i Söderköping. Vi bubblade, åt god lunch, shoppade och åt glass på Smultronstället. Den 8 var det dags för att ta emot E. Vi åkte till Busfabriken och landet! Den 10 fick vi en bröllopspresent till av chefen. Hon tog med oss på en utflykt med picknick och en massa gott. Sadjad skrev även på papper för en tillsvidaretjänst!! Den 12 kom Julia & Pierre ut till landet för en grillmiddag. Den 13 flyttade vi in till stan igen efter ca 2 månader på mitt underbara landet. Den 15 var det kalas för Carita och på kvällen 30-årsfest för Tomas och Gabbe i Albrektsalen. Den 18 tatuerade jag mig igen.. Min lilla älva! Den 20 var vi nere på stan och gjorde Augustifesten lite. Träffade ungarna o hängde med dem i Vasa Parken. Under denna månad försökte vi gå och se Inglourious Basterds inte mindre än 3 gånger. Alltid var det något fel… Den 26 hade jag me & i party hemma hos mig o Jecka var värd! Den 29 kom familjen Gillberg/Davidsson hit. Vi hade en supermysig kväll.


Ta en massa prover på Lovisa. Sadjads provsvar från Linköping kom och de var bra! Mycket ångest och ågren över alla prover. Jag fick åka och ta ännu fler prover. Några prover visade på dåliga resultat.
September


Den 1 fick vi äntligen se årets bästa film Inglourious Basterds. Den 3 red vi islandshästar! WIHII så kul det var. Jag fick det av Conny & Karin som present. Den 4 var det Milla och jag som hade middag för grabbarna igen och tyvärr blev det en ny förlust för oss… Den 5 var vi på Toms 25-årsfest! Den 12 kom lilla E till oss. Vi åkte till badhuset och Kolmårdens djurpark! Den 19 träffade jag Charlotte & Fredrik som var i stan! På kvällen var mamma, pappa, Sadjad o jag och åt 3-rätters på Asti och sedan var vi på bio tillsammans. Den 20 var det höstbestyr på landet. Den 21 o 22 var jag på heldagskurs om ”ute är inne” – utomhuspedagogik. Den 22 var jag, Karin, Milla och Josefine och åt på stan och såg på bio. Den 24 var vi barnvakt åt Matilda! Den 26 flyttade Myrbergs till radhus och vi hade premiärkväll med LUSTgänget. Succé!


Mer provtagning. Felet är nu lokaliserat till mina äggstockar. Håkan skrev ut pergotime tabletter till mig. Jag åt dem denna månad. Tog även prover på lasarettet och prover som skickades till Stockholm. Även de nya proverna visade att det var något fel med äggstockarna. Han sa att om proverna från Sthlm också var dåliga så är det IVF vi får ställa in oss på.

Oktober


Den 1 kom Jecka, Caroline och Erika på middag! Den 2 var det grillmiddag hemma hos Myrberg! Den 3 till 7 bodde Sadjad och jag hemma hos syrran i Smedby och tog hand om barnen medan de var i Paris! Det var skitkul o vi var på Busfabriken, på match, på cup, spelade bowling och hade enbart kul! Den 7 träffade jag Mimmi och vi gick och gick. Gick över 30000 steg den dagen!  Den 9 åkte Sadjad och jag till Stina i Malmö. Vi hade en superhelg och den 10 testade jag positivt på ett graviditetstest! Lyckan var helt sjuk… Den 11 åkte vi hem från Malmö och tackade Stina för denna gången. Den 13 till 15 var jag sjuk. Lustigt. Brukar sällan bli sjuk. Men jag var hemma och vilade. Pratade med barnmorskan under den tiden och fick en tid då vi ska dit, 1 dec. Den 16 var jag, Sadjad, Milla och Osse på Hugos och åt och spelade bowling! Den 18 var det premiär på våffelstugan. Den 19 fick jag min present av Caroline! En ansiktsbehandling på Nova, efter det fikade vi på bagarstugan! På kvällen var det Dextertime hos Karin och Conny. Den 20 kom bråviken till oss i badrummet. Äckligt! Den 22 tog vi vaccinet mot svinet. Då hälsade vi även vår nya tv välkommen!  Den 23 fick jag min födelsedagspresent av Milla. Mat på Asti och bio med hur mycket godis som helst! Den 24 var vi på badhuset med E. Den 25 var det desperete hemma hos mig. Den 28 var Mimmi här på middag, det var också dagen då Caroline och Andreas fick en liten Calle till sitt liv!! Den 29 kom en ny dator in i mitt liv; välkommen! Den 30 – 1 var vi i Olso och hälsade på Charlotte, Fredrik och Anton. Det var toppen. Vi var på aku aku, yaya´s och hemma hos dem!


Mensen gick över tiden… Förväntansfull! Tänk om tabletterna hjälpte trots allt! Tänka sig! Jag var fan i mig gravid! Helt sjukt.. Under denna månad brottades vi mot det overkliga. Var det verkligen sant?? Helt plötsligt byttes ledsna och uppgivna känslor ut mot oro och förväntansfulla känslor. Vi ska bli ”föräldrarglädje” blandade med oro inför ett missfall. Titta i IKEA-katalogen och drömma om allt vi kanske kommer få köpa om allt går vägen.

November


Den 2 gick Milla och jag på stan och på kvällen var det dexter hemma hos Conny och Karin. Vi avslutade kvällen med att tända ljus på kyrkogården. Den 3 var vi och hälsade på lilla Calle för första gången. Han var bedårande söt och låg så stilla och behagligt i min famn! Vi bokade resa till Paris (12/2-15/2 -10). Den 4 hade vi PB, Rasmus och Alva på middagsbesök. Den 6 var vi hos Davidsson/Gillberg på middag. Den 7 var det 60-årsfest för Farokh. Den 8 var det farsdag middag hemma hos mamma och pappa. Den 11 var det kommunfest i Loui de Geer och Peter och Matilda uppträdde tillsammans med symfoniorkestern. Den 15 var det dags för fotografering i Niclas studio. Bråviken kom tillbaks i badrummet. Den 16 till 18 sov jag hos Milla och Matilda för Osse var i Tyskland. Vi hade även desperete hos Milla under den tiden. Tydligen så kom Bråviken tillbaks till badrummet under den tiden jag bodde hos Milla. Den 20 var vi hemma hos familjen Bergström på middag! Den 21 kom bråviken tillbaks och nu var jag arg och ledsen! Bort med hela skiten som Pontiac skulle sagt. Den 26 var det dexter hemma hos oss! Åsa och Linnea var med i aktuellt om livet efter tsunamin. Den 27 var det pink ladies hos Karin. Den 28 till 29 handlade vi alla julklappar! Den 30 blev jag hemma från jobbet – sjuk igen. Hostat så jag kräkts och bara helt däckad.


Under denna månad slutade det lilla livet i magen att vara ett embryo och blev istället ett foster. Jag var sjukt trött i hela november…. Trött tröttare än tröttast. Inget roligt sällskap här hemma alls. Förlåt! Månaden var jobbig då vi hela tiden ville glädjas men var oroliga inför både missfallsrisk samt om det verkligen fanns något i magen som levde…. Väntan till den 1 dec kändes lång – då vi äntligen skulle få veta!

December


Den 1 var kanske årets för oss lyckligaste dag!! Vi fick bevis på att skrutten mår bra och hjärtat slog och att om nu allt fortsätter gå bra ska vi faktiskt bli föräldrar!! Den 3 fick jag världens äckligaste svimningsattack… Första helgen i dec hade vi E och gick på bio, McD och till Myrbergs plus Folkparken. Den 7 fick jag besök av Calle och Caroline vilket var mycket trevligt! Den 9 åkte vi till tomten med ungarna och det var fantastiskt mysigt. Den 11 var det lilljul hemma hos Myrbergs! Den 13 var det desperete och jag längtar tills nästa gång vi ses! Den 16 frös jag mitt årskort på world Class, får se när jag återvänder;) Den 17-19 bodde Sadjad och jag på Grand hotell och hade spahelg för att fira vårt första år som gifta. Den 21 var vi barnvakt åt lilla Matilda. Julafton tillbringades hemma hos Spalles och juldagen hos Azari. Sedan har de lediga juldagarna varit lugna med mycket film, läsning samt ikeabesök! Ikväll kommer vi enligt tradition ha en underbar middag hemma hos Myrbergs!


December var en fantastisk månad då vi kunde andas ut och riktigt glädjas över att vi ska ha barn!!

Årets bästa bok – Duncan Fairhurst - När ingen annan ser

Årets bästa film – Inglorious Basterds, Changeling

Årets bästa händelse – Att vi äntligen blev gravida!!!

Årets fest – Milla och Osses fest efter paintballen.

Årets glädjetjut – När det stod gravid på gravstickan.

Årets jobbigaste – Alla besvikelser om att vi ”ej kunde” få barn.

Årets låt – Milow - ayo technology

Årets lättnad – Sadjads fasta anställning.

Årets semester – Manchester resan i april.

Nu bara gissar jag men jag har en ganska stark känsla över att 2010 kommer bli vårt mest underbara år någonsin. Välkommen skrutten!


 

Publicerat: 2009-12-31 Klockan: 10:27:36

johan falk - gsi

johan falk - gruppen för särskilda insatser, 2009. regi anders nilsson.

eftersom vi började att se den sista filmen lite snopet så gick vi nu tillbaks till den rätta ordningen och återgick nu till den första.

jag tyckte den här filmen var bättre! här får vi se när johan falk flyttar tillbaks till göteborg efter 5 år i europool. filmens kanske coolaste egenskap är att gränsen mellan vem som är polis och vem som är kriminell suddas nästan ut.

betyg 4 av 5. 

Publicerat: 2009-12-30 Klockan: 19:59:25

valkyria

valkyria, 2009. regi bryan singer.

nja. jag hade förväntat mig mer. därför blev jag besviken av denna krigsfilm där tompan spelar huvudrollen. den börjar på tyska (för att bevisa sin "äkthet") för att sedan bli helt och hållet engelskspråkig. första timmen är det bara prat, prat och prat - utan någon som helst cool dialog.

de bygger upp storyn, som sista timmen börjar ta fart och för att sista halvtimmen bli ganska bra. ja eftersom dem ändå är verklighetsbaserad och allt det där så får den lite högre betyg än vad den hade fått annars.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2009-12-30 Klockan: 19:54:13

ikeaigår var vi på ikea och köpte en massa nya saker. lite utav en början på en omorganisation i hemmet kan man säga. dock bara "vuxen-grejer" och inget barnrelaterat än. men ändå så man (jag) kan börja organsiera upp saker och ting och förberda lite i miljön.

nästa tripp blir i april och då fan ska det inhandlas andra typer av möbler!! vi har haft monteringshjälp i dagarna två av spalles och wahlstedts! tack ännu en gång! bilder på de nya prylarna kommer vid ett senare tillfälle.

däremot måste jag ju visa min nya verktygslåda. förr hade jag 2 blåa lådor med allt nedslängd men idag investerade jag i en ny verktygslåda! jag var eld och lågor när jag fick sortera upp alla saker. el och lampor längst ned, verktyg i mitten och skruv, spik, plugg o dylikt högst upp!!


 

Publicerat: 2009-12-28 Klockan: 19:40:07

gravid

ja nu sitter jag här och är gravid. ja jag är det.


*nyper mig i armen*


det är ingen dröm. jag är fan i mig gravid. men jag känner mig inte som gravid. var tvungen att göra ett nytt gravtest idag och det visade att jag var gravid innan jag hann kissa klart om jag uttrycker mig så....


jag mår inte illa... jag tycker inte jag har så surt humör... (fråga inte min man) jag har helt platt mage när jag ligger ned - dock inte när jag står;) ja men jag känner mig inte så eländig som många beskrivit. sen när jag sett på bilder från folk som är gravida i vecka 14, 15 så har de världens ballongmage. det har inte jag och vi går in i vecka 17 snart.. en kollega sa att på henne så blev det världens mage från vecka 18 till 19 så vi får väl se.


det är ingen som "trott" att jag är gravid än pga magen. ja allt detta plus att jag känner mig ungefär som vanligt har fått mig att nästan misstro. men jag är gravid!!!!!!!!!!!!!!! jag behöver inte misstro......... vi ska ha en liten bebis i juni! det är helt galet!


jag har visserligen varit helt utslagen och extremt jättetrött men det visade sig att jag hade fått järnbrist riktigt tidigt. att kroppen hade slut på järn och börjat ta av resurserna. men med järntabletter så mår jag strålande igen. ett gravidtecken jag har är att jag känner alla lukter/stanker/dofter/aromer som finns. det mesta luktar äckligt om ni frågar mig...


ja man kan alltså vara gravid men knappt tro det själv. så fungerar jag iallafall. bäst att jag nyper mig i armen igen! 

Publicerat: 2009-12-28 Klockan: 13:52:10

nu ska...

7e9276950cdcbdc99975830ebaf791c4.png

Kolla varifrån!

nu ska vi se dexter hos conny o karin. Hemma hos dem möttes jag av dessa roliga pepparkaksgubbar:)


 

Publicerat: 2009-12-28 Klockan: 11:28:32

smuts

det är dags att införa en ny kategori i bloggen! böcker. eftersom att jag läser en hel del, särskild under mina lediga dagar. här kommer det liksom när jag skriver om filmer vara några kortfattade meningar om bokens innehåll och mina tankar om den.

 

först ut är boken smuts.

smuts är utgiven 2007 av katarina wennstam.

från första sidan är jag fast. trots att boken är lite över 400 sidor så har jag läst ut den på 3 dagar. jag kan inte sluta läsa den.

boken handlar om den perfekta familjen wahl. jonas wahl är en framgångsrik advokat som får ett erbjudande att kommentera en pågående rättegång om trafficking. hans fru rebecca är även hon framgångsrik och sätter karriären högt upp. med sina två barn borde de vara den perfekta familjen men någonting är fel...  vad gör jonas om kvällarna då han arbetar sent....?

jag vill avsluta med några av författarens egna ord;

"... samtidigt är det viktigt för mig att påminna om att det som boken handlar om inte på något sätt är fiktion, utan i högsta grad en del av vår samtid och en realtid."

 

betyg 5 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-27 Klockan: 21:46:46

de osynliga

de osynliga, 2008. regi erik poppe.

 

om filmen vi såg igår var välspelad så är det inget mot vad denna film är. ångesten är glasklar då vi möts av skuggiga närbilder i fotot. känslan mellan människor som varit "osynliga" för varandra kroppsligt men högst medvetna i sina tankar byggs upp i denna film.

 

kan man förlåta? kan man förlåta sig själv efter ett hemskt dåd - kan man förlåta den som gjort det? här får vi följa både offret och förövaren tills de återigen möts, 8 år efter det inträffade.

första tiden av filmen får vi höra vackra stycken av orgelspel som ett sätt för förövaren att bli av med sin ångest, det är också genom ett musikstycke de återigen möts och ska dela världar.

detta är absolut en måstefilm!

betyg 5 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-27 Klockan: 16:27:15

flyga drake

flyga drake, 2008. regi marc forster.

 

flyga drake är ett starkt och välspelat drama. en filmatisering av khaled hosseinis bok flyga drake. vi får följa huvudpersonen amir under flera årtionden. det starkaste i filmen är relationen mellan amir och hans bästa vän hassan, även hans far tjänares son.

det är ett flytkingdrama sålika ett drama om sann vänskap och skam. oerhörd bra film och lilla hassan samt amirs far baba är de främsta skådespelarna i denna måstefilm.

betyg 4,5 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-26 Klockan: 16:04:51

austin power - the spy who shagged me

austin power - the spy who shagged me, 1999. regi jay roach.

austin fortsätter sina äventyr när han ännu en gång ska besegra dr evil. den här gången får vi se mike myers som tre karaktärer. han är "bedårande" som alla tre men filmen är bara en okejfilm.

bäst av alla är fortfarande när dr evil skrattar sitt elaka skratt.

betyg 2,5 av 5.


 

Publicerat: 2009-12-26 Klockan: 15:53:29

5 år...

idag har vi haft ett tänt ljus för amanda hela dagen. tankarna går till åsa och linnea som är i thailand just nu. 5 år har gått sedan hon hastigt försvann från detta liv tillsammans med en mängd andra änglar som gjorde henne sällskap.

det har varit julafton och en juldag! en vit julhelg - i två bemärkelser;)efter detta åkte vi till stationen för att hämta soheila och sedan fara hem till mamma och pappa. dit kom även familjen wahlstedt (6 medlemmar) och familjen zinn (2 medlemmar).


tomten kom på besök med några klappar till barnen innan det var dags för middagen. efter middagen var det dags att hugga in i julklappshögen på bilden....!
lite av julmaten. jag föredrog ju definitivt det som plockades fram efter maten. ostbollen samt frukterna! mums!emil testar nya outfiten han fick av faster och robb. ungarna färdiga i tomteutstryseln och sadde öppnar sitt första paket. man kan säga som så att hans paket fortsatte med samma tema.... körkortdags!julklapparna vi införskaffade. de första 2 bilderna är från julafton och de andra två efter juldagen hemma hos farhad!

god fortsättning på er alla!

 


 

Publicerat: 2009-12-24 Klockan: 11:54:29

god jul


 

Publicerat: 2009-12-23 Klockan: 22:46:54

austin powers - international man of mystery

austin powers - international man of mystery, 1997. regi jay roach.

parodi av en massa olika agent- och spionfilmer. min man informerade mig om att det var mest från bondfilmerna, men dessa har jag ej sett så jag var helt ovetande om det;)

lättsam och rolig film. bäst av allt är mike myers när han har sitt elaka skratt! mohaa....

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2009-12-23 Klockan: 15:23:19

mixat

ja här kommer allt en blandad kompott på blogginehåll!


i lördags så var jag och tittade på när min gudson spelade innebandy! han var så duktig så! kul att se honom sporta nu när man har följt honom genom livet. först alla spelare på bollen samtidigt och nu mer teknik, passningsspel och samspel!såhär härligt kan det se ut när julen flyttat in (och ut!)!
i måndags var vi barnvakt åt vår lilla guddotter så hennes föräldrar kunde gå och se på avatar i lugn och ro. vi försökte få henne att vara samma larviga linslusar som vi är men hon ställde inte riktigt upp på det;)

nu mitt herrskap ska jag meddela er att jag är ledig i 14 dagar framöver!! jag ska NJUTA!


 

Publicerat: 2009-12-21 Klockan: 14:34:44

ännu en förlust

nyss var det heath ledger. nu är det brittany murphy. ännu en förlust......


 

Publicerat: 2009-12-20 Klockan: 20:50:48

berätta inte för någon

berätta inte för någon, 2007. regi guillaume canet.

 

en stark drama/thriller om en fransk man som förlorar sin hustru för att 8 år senare få små livstecken från henne. här börjar alexs kamp för att finna svaren medan någon är honom hack i hälarna.

 

riktigt sevärd film där skådespelarna gör sitt jobb excellent och fångar upp karaktärerna i filmen utan att det blir någon form av stereotyper eller platt fall!

 

betyg 4,5 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-20 Klockan: 14:13:47

milk

milk, 2009. regi gus van sant.

 

milk handlar om den första homosexuella mannen som blev folkvald till ett viktigare ämbete i usa, harvey milk. sean "mästaren" penn spelar huvudrollen som han vann en oscar för.

det är ett varmt portträtt av en man som fick strida för sina rättigheter, sina mänskliga rättigheter, som borde vara en självklarhet för alla. det är även en intressant film eftersom att man hela tiden får följa med och se riktiga bilder och klipp från verkligheten då detta utspelade sig.

filmen är en kampfilm och kampen fortsätter eftersom att det än idag inte är okej att vara öppet homosexuell och ha vissa yrken.

betyg 3,5 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-20 Klockan: 10:26:15

skruttenvår lilla skrutt!


 

Publicerat: 2009-12-20 Klockan: 09:47:03

x-men origins wolverine

x-men origins wolverine, 2009. regi gavin hood.

 

jag älskar x-men. jag älskar även x-men origins wolverine. varför? jo för wolverine är den coolaste av mutanterna med sitt komplexa och hemlighetsfulla förflutna. det förflutna som jag nu får lära mig mer om.

 

vi får som sagt följa wolverine i hans barndom och även hans ungdom. sedan brakar helvetet lös för stryker (han som utför experiment på mutanterna)...... wolverine ger sig ut på bärsärkarhämnd och här faller det som kan falla! strålande underhållning.

betyg 4,5 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-20 Klockan: 09:38:00

2012

2012, 2009. regi roland emmerich.

 

här har vi en katastrof film fylld av en massa extraeffekter. en massa extra av allting. det är riktigt häftigt och stort att sitta i en biosalong och se förödelsen och fasa för om mayafolket faktiskt kanske har rätt. ska jorden gå under 21 dec 2012?!

 

jag hade dock uppskattat om filmen bara fokuserade på undergången med allt vad det innebar och om roland emmerich hade valt bort bitarna om en familj som svetsas samman. nja det passar helt enkelt inte in.

 

betyg 3 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-19 Klockan: 17:26:30

vänner

idag när vi kom hem från vår hotellvistelse så stod en påse och en form där. i formen fanns en tacospaj och i påsen fanns julmust, cola zero, annanas, chips och en färdig sallad! kan ni tänka er?! det var familjen myrberg som hade lämnat en liten påse till oss i bröllopspresent. ubergulligt och ni löste alla våra middagsbekymmer inför kvällen!

 

sedan fick vi ett mess i torsdags; ett rungande jubel sprider sig runt joise och sadde idag den 17 december. de två blev 2006 ett par istället för att leva en var.  2007 blev de tu förenade, för att de är ju för varandra menade! året som kom levde de med en hemlighet, styrde och ställde så det skrällde, giftemål med påmpa och ståt skulle nu äntligen få utbringa de lyckliga tu i skratt och glädjegråt! idag har ännu ett år gått och alla har med spänning väntat på nått gott! så med sedvanlig årsöverraskning har joise och sadde ännu en hemlighet fått avslöja, att de om några månader kommer de med glädje få byta deras egna skrutts bajsblöja! grattis på årsdagen era raringar önskar jools

(julia!)


 

Publicerat: 2009-12-19 Klockan: 13:22:40

elite grand hotell

TACK! tack för alla gratulationer om vår lilla hemlighet som inte är så himla hemlig längre! som ni förstod så tog det ett tag innan vi fick till det och det skulle ha tagit betydligt längre tid om vi inte fick den hjälp vi fick av lovisa mottagningen. några av er frågade vad det var för magictabletter. innan jag skriver om vår vistelse på grand hotell ska jag skriva lite kort om det här. kommer skriva mer om det vartefter.....

 

efter en massa provtagningar så sa de att nej josefine och sadjad det här ser inte så bra ut. förbered er på provrör. ungefär så. men de skrev ut dessa tabletter på prov för att se om de kunde hjälpa. pergotime heter de. det är hormontabletter som ökar stimuleringen av äggproduktionen. jag tror jag fick en hel hönsgård där inne för jag var så jävla öm i magen att jag knappt kunde stå. men så skrev läkaren ut dubbel dos till mig.

han trodde ej det skulle gå och blev väldigt förvånad av att höra från oss. så förvånad att han skulle ta upp vårt fall i hans studier.... men nu gick det och vi är så lyckliga! så pergotime är namnet på dessa små juveler.

nu om vår helg! 
  såhär pigg är jag varje torsdagmorgon när sadjad fotar magen;)
vi tog in på grand den 17/12 och checkade ut idag, 19/12. vi blev uppgraderade till en minisvit av receptionisten eftersom vi känner henne från skoltiden!

efter ett tag knackade hon på och lämnade en god jul påse. den stod i det gamla rummet vi skulle ha haft. den var från familjen bergström (de som har lilla e som vi är stödfamilj åt). vi hade även fått dagens ros av dem samma dag. här kommer bilder på dagens ros och innehållet i påsen!
jag som är gråtmild i vanliga fall började lipa när jag läste deras meddelande till oss. är det något graviditeten har gjort med mig så är det att jag är extra gråtmild och kan snyfta till vad som helst på tv;) tack ännu en gång familjen bergström!


sen var det dags att på riktigt gå ut och fira vårt första år som gifta. vi gick till meze. det besöket kan sammanfattas på ett sätt; mat mat och återigen mat.... det var så gott, så otroligt gott och det var så mycket mat att vi höll på att spricka!

vi har softat som bara den i helgen. bubblat, läst tidningar, legat och latat oss, ätit hotellfrukost, fått behandlingar på grands spaavdelning, ätit på asti och varit på bio!

vi var även inne i vår kyrka! hedvig!tack älskling för detta år! jag ser fram mot att leva resten av mitt liv med dig!
 

Publicerat: 2009-12-17 Klockan: 06:28:28

lycka

äntligen!

vi ska bli tre. vår lilla familj ska utökas och bli en "riktig" familj. efter många tårar kom lyckan! och vilken lycka sen!

lilla skrutten är en livlig skrutt. iaf på ultrat vi var på 1 dec. då var vi i vecka 12 och idag har vi gått in i vecka 15. det är helt underbart.

vägen till lyckan kantades med diverse provtagningar och många nedlåtande svar - men med lite magictabletter så kom skrutten till och ingen kan vara lyckligare än vi.

jag lovar att berätta mer om vägen hit en annan gång men nu får ni bara glädjas tillsammans med oss!

17/12 2006 - vi blir tillsammans
17/12 2007 - vi förlovar oss
17/12 2008 - vi gifter oss
17/12 2009 - vi offentliggör familjen 3bild från ultrat vecka 12

ikväll ska vi till grand hotell och bo där i 2 dagar för att fira vårt första år som gifta!ser ni att jag har fått en bulle som börjat bukta ut!

på återseende. // världens lyckligaste


 

Publicerat: 2009-12-16 Klockan: 17:28:21

syrran 38 år

 

då var det dags för syster att fylla år. eftersom att hon alltid sitter på den där stolen på samma plats varje år så tvingade sadde henne att byta plats!fina tavlan de här fixat till i vardagsrummet!
ungarna passade på att sticka ut i snön och leka mellan maten och efterrätten.min syn idag när jag gick till jobbet................ underbart!


 

Publicerat: 2009-12-15 Klockan: 21:22:59

the bourne ultimatum

the bourne sultimatum, 2007. regi paul greengrass.

sådär ja. det blir inte tråkigt en sekund med denna bourne som fixar allt och lite till. förutsägbart? ja. bra? strålande. jag älskar hela triologin och just det att bara få se något som ständigt rör sig och tänker åt mig. jag hinner knappt andas ibland.

filmen handlar om bourne som egentligen bara ville försvinna men cia hade andra tankar. bourne är trött, sliten och skitig! han bara handlar utifrån sitt eget bästa och det gör han jävligt bra.

betyg 4,5 av 5.


 

Publicerat: 2009-12-15 Klockan: 21:14:16

drag me to hell

drag me to hell, 2009. regi sam raimi.

det handlar om en tjej med ett bra jobb, en bra pojkvän samt ett bra jobb. hon går en strålande framtid till mötes. om det inte skulle vara just för en sak..... hon ska till helvetet om tre dagar då hon fått en förbannelse på sig av en missnöjd kund.

vi får följa henne under dessa dagar och sedan se finalen. underhållning med skräckförtjusning samt ett klockrent slut.

betyg 3 av 5. 

Publicerat: 2009-12-14 Klockan: 23:16:38

naglarmånadens läckra naglar. tack matilda och tack för den underbara julklappen! du är stans absolut bästa nagelteknolog!!


 

Publicerat: 2009-12-13 Klockan: 12:40:47

Gästblogg

Hej igen!

Det var ett tag sen sist. På torsdag har jag och min fru varit gifta i ett år! känn på den. Det har varit ett underbart år. Att vara gift betyder för mig äkta kärlek. Det är något jag känner med Jossan, hon får mig att må bra, hon får mig att hela tiden växa som människa (givetvis med hjälp av mig själv). Hon får mig att tro på det jag gör, hon får mig att känna mig älskad, hon får mig att längta och att sakna. Att sakna någon på ett positivt sätt är ju en helt underbar känsla om ni förstår vad jag menar.

Det har varit ett händelserikt år utan tvekan och vårt förhållande har blivit ännu starkare under denna tid. Det känns som att vi komplettarar varandra mycket bra. Hur vet jag då att just Jossan är den rätta? jo jag älskar att umgås med henne på alla olika sätt, genom middagar med andra, fester, besök av/hos kompisar mmm men mest av allt älskar jag att umgås med henne bara hon och jag. Hon tycker dock att jag ibland kan vara en riktig "hemmasittare". Hon är hela tiden i centrum i min hjärna och mitt hjärta...hon är den jag alltid vill berätta saker för. När jag ser henne glad och lycklig då är det som att hela världen står stilla och jag bara njuter....hon är min fru och jag är stolt och lycklig över det faktumet. Att höra hennes ekande lite kraxande skratt är som att höra ljuv musik med egna sammansatta toner.

Dessa tre år tillsammans med henne har förändrat mitt liv...helt och hållet till det bättre. På torsdag ska Spalle/Azari checka in på Grand i två nätter och bara njuta av varandra och av ledigheten. Det ska bli en härlig första bröllopsdag.

Nej nu har jag skrivit färdigt för denna gång. Jag vill avsluta med att säga att jkag älskar dig min fru...du är en helt underbar varlese som har man som är förälskad i dig!

tack för denna gång Sadjad Azari

 

Publicerat: 2009-12-12 Klockan: 14:37:40

lilljul

så var det äntligen dags för lilljul hemma hos myrbergs. eftersom vi var först på plats passade vi på att ge familjen myrberg sina julklappar. matilda fick en bok som handlar om just henne!våra placeringskort... milla har sytt en varsin julkalender åt oss och i den sista finns det en särskild överaskning!julbordet är som det har varit de senaste åren ett knytis!
alla gästerna!norsk julafton kan gå vilt till.. glas till höger och vänster och vätska på golvet!myrbergs pepparkaksborg!


 

Publicerat: 2009-12-09 Klockan: 22:09:13

autism

ta er tid att se de här två klippen för att öka förståelsen kring ett "mysteriskt" funktionshinder.

http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1377853


om "hästpojken"

http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1377841

om lotta med högfungerande asberger.

TA EN TITT!

 

Publicerat: 2009-12-09 Klockan: 21:40:44

tomteskogen

nu har vi varit i kolmårdsskogarna hos tomten. gissa om det var supermysigt eller inte. den där tomten och hans nissar har jobbat och gjort ett fantastiskt arbete. tomten har gjort allt själv och det kostar ingenting - volentärarbete på hög nivå. tomten guidade oss genom allt som fanns i hans tomtelandskap.

 

här är tomten och tomtemors stuga och deras grill utanför. här grillade vi en massa korv och mumsade i oss.

 

ungarna ser mer eller mindre döda ut och lever sig in lite i skräcktemat att gå med em ficklampa. här är tomtenissarnas små sovställen och deras nappar som de har när de sover.

 tomtenissarnas kyrka samt deras skola.

men säg mig är det inte helt fantastiskt?


 

Publicerat: 2009-12-08 Klockan: 20:39:33

studio 54

studio 54, 1998. regi mark christopher.

 

ojoj! som jag minns sist så är detta nästan bara en underhållningsfilm från början till slut. det är ingen inbyggd spänning eller stora livsfrågor som tas upp utan det är en orgie i halvnakna kroppar, snygga människor, discomusik, dans, dryck och droger. en väldigt lättsam och underhållande film.

 

särskilt efter ett kvällsmöte på en måndag. alldeles lagom film!

 

betyg 3 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-12-08 Klockan: 08:30:57

johan falk - de fredlösa

johan falk - de fredlösa, 2009. regi daniel lind lagerlöf.

det här är den sista delen av johan falk. ja precis... min man skrev upp alla dessa filmer på lovefilm och lade alla på prio 1. så vi fick den sista först... så vi kastades in i handlingen kring alla karaktärer. det var dock ej svårbegrigligt att hänga med men jag skulle nog vilja ha sett den spännande upplösningen sist istället för först sadjad....;)

filmen handlar om en kvinnlig åklagare som förbereder sig mot ett av de största och mest uppmärksammade brottsmålen i sverige när en rad bombdåd börjar inträffa. intensiteten är stark i filmen och karaktärerna trovärdiga.

betyg 4 av 5. nja.. 3,5 av 5.
 

Publicerat: 2009-12-06 Klockan: 18:01:46

jul i vårt hus

så nu är det jul i vårt hus. pyntat och klart! daimen är bakad likaså knäcken. sen var det ju det där med facebook. jag hade ju skrivit om baket på statusuppdateringen och då fick pappa syn på det... ja ni läste rätt.. pappa... han har ju blivit en facebookare.

så nu ringde mamma och bad mig baka tills jul. ja där ser man. bara att sätta igång igen!

vad som mer ligger framme är detta;

 

en del av klapparna väntar fortfarande på att bli inslagna. det var några klappar som inte kommit från nätet som vi hoppats på. men snart är det komplett!

 

imorn ska jag jobba! äntligen! det ska bli så skönt att inte bara vara hemma och hosta, snora, sova och må allmämt piss.


 

Publicerat: 2009-12-06 Klockan: 15:24:18

upp

upp, 2009. regi peter docter.

upp är ett animerat äventyr och som de flesta sådana alldeles fantastiskt gjort. att det dessutom är en väldigt söt historia ger bara plus i kanten.

vi får följa två små barn som ska bli äventyrare. de blir även förälskade och gifter sig. vi får se deras liv i ultrarapid. tills frun dör och lämnar ett stort tomrum efter sig. det är då det stora äventyret börjar. det börjar uppåt om man säger så;)

kortfilmen innan filmen är helt sjukt bra och jag tror att jag satt och skrattade under hela kortfilmen!!

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2009-12-05 Klockan: 10:57:38

luftslottet som sprängdes

luftslottet som sprängdes, 2009. regi daniel alfredson.

så var den här. den sista delen i triologin. filmen som fått så mycket kritik i form av skrift att det skulle vara en mycket rörig film samt synbart gjort för tv-produktion. må hända att den är gjord för tv-produktion - men vad gör väl det när det fortfarande är en bra story?

ja troligtvis blir filmen rörig för de som ej läst böckerna - nu hör jag ej till den kategorin så för mig var filmen solklar.

vi får följa filmens karaktärer där tvåan slutade - skadade, sargade människor. sedan får vi följa upprättelsen för lisbeth samt "sektionens" fortsatta försök att spärra in henne. jag tycker filmen var bra, skönt att få ett avslut även i filmen. 2 och en halv timme känns som 1 timme och 40 min.

film nummer 1 - bäst rent filmmässigt
film nummer 2 - bäst handling
film nummer 3 - skönt att knyta ihop säcken

betyg 3 av 5.


 


 

Publicerat: 2009-12-03 Klockan: 12:24:54

nära döden upplevelse

ja som ni vet skrev jag för ett par dagar sen om att jag kanske var på väg att dö för jag hade feber åt fel håll. jag dog inte.

men idag skulle ni varit med.

fortfarande sjukling och "hemmafru" (knappast eftersom det enda jag orkar göra är disken...). jag stod och diskade (tydligen ska jag inte ens göra det!!) när jag började känna mig;

* kallsvettig
* darrig
* såg flimmer framför ögonen
* kräkfärdig
* stickningar i hela kroppen
* började andas tungt

jag tog mig till spegeln för att se om jag var blek (okej blekare...). jag var nästan död! KRITVIT i ansiktet och KRITVITA läppar. jag skojar inte.... tog tag i telefonen och var beredd att ringa ngt larmnummer. fick tag i lite frukost och satte mig på golvet och förde skeden sakta mot min mun.

efter ca 10 min började alla svimningssymptom sakta försvinna och tillslut vågade jag mig ställa mig upp - fortfarande med telefonen i handen.

hädanefter lovar jag mig själv att inte flexa med mina måltidstider. nu är det slut på det och här ska nu förtäras mat på normala tider! jag ska nämligen inte erfara någon mer nära döden upplevelse!

 

Publicerat: 2009-12-02 Klockan: 12:30:55

vitaminkick

i hopp om att bli frisk snart så har jag nu hällt i mig 3 glas med vitaminkick; banan, färska apesliner och apelsinjuice. c-vitamin!! här fan ska bacillerna bort.

vaknade i morse och hade mer ont i halsen och var mer täppt än igår. dock hade jag inte hostat lika mycket på natten så jag kände mig faktiskt utvilad för första gången på snart 2 veckor.

men det där om att gå till jobbet imorn vet i fan.... fredag är nog mitt nya mål. 

Publicerat: 2009-12-01 Klockan: 20:45:20

9.000.000

var det ngn mer som såg faddergalan igår?

det snurrade på med siffror i bakgrunden tills det stannade på 9.000.000. under tiden tänkte jag att nej det kan inte vara pengar de samlat in eftersom att de ej kan mäta fadderskap i denna summa.

siffran var inte heller om pengar utan det handlade om 9 miljoner barn som dör i världen innan de fyllt 5 år.

fy.

men.

ponera att dessa skulle överleva? jag vet att det låter fruktansvärt. sjukt jävla fruktanvärt. men vad skulle världen då ha för resurser att ta hand om dessa barn. i framtiden.

i en drömvärld räcker vaccin, rent vatten, mat, bra hygien och ett boende till alla. men nu finns inte denna drömvärld. och absolut inte där dessa 9 miljoner dör.

självklart vill jag att dessa små också ska få överleva. men inte bara överleva för att leva i misär utan överleva till ett värdigt och friskt liv.

värt en tanke.

nu vet jag att plan jobbar just med att sätta in resurserna där. så en vacker dag kanske det inte bara är en drömvärld utan en sann värld.

RSS 2.0