Publicerat: 2010-09-30 Klockan: 18:15:43

sådan far sådan son


 

Publicerat: 2010-09-30 Klockan: 15:08:37

fåglarna

det finns en film av hitchcock som heter fåglarna.

idag blev jag livrädd att jag levde mitt i den filmen.

jag och noah sitter och softar i soffan. och vad fan är det som händer?

jo en talgoxe flyger in i vardagsrummet från sovrummet där balkongen finns. jag kastar en filt på oss för jag associerar ju såklart den här talgoxen till filmen fåglarna. och den här talgoxen ska minsann inte få ta livet på mig och min son. nej minsann för jag har en filt av pansar ovanför oss....

jag hör hur fågeln brakar in i datarummet. just när jag var redo att stänga in den där så kom den ut mot oss. in under filten igen och så brakar fågeln in i fönsterrutan. NEJ jag vill inte behöva plocka upp en död fågel.

*puh* den överlevde. den flög och satte sig på en stol och sedan in i sovrummet igen. snabbt som attan var jag uppe och stängde in den.

om fågeln är borta? ingen aning! skrev jag inte att jag stängde in den;)

 

jag betackar mig från att se om den är kvar där. jag skickar in min man när han kommer hem från jobbet!


 

Publicerat: 2010-09-30 Klockan: 10:42:01

snuffisarnoah älskar sina snuffisar och får inte nog av dem!! minst en ska finnas vid honom när han ska somna!

 

Publicerat: 2010-09-29 Klockan: 18:28:37

magnetröntgen

jaha.

då har vi testat på det med. noah somnade inte bara en gång utan till och med tre gånger på plats. men inte hjälpte väl det. den där maskinen som skulle ha ett "knackande" ljud lät mer som tio brandbilar. inte just det tjutande ljudet men i decibel.i den här maskinen har noah legat idag. med huvudet i en "bur" som skulle hjälpa noah att hålla huvudet på plats. noah vaknade (såklart) av oljudet. han blev inte ledsen utan började undersöka buren med sina händer. men eftersom han rörde på sig så fick vi underkänt. så det blir att göra om processen men då under narkos. *BLÄ*

ska se om vi kan få alb att göra det när han redan är sövd i dec för operationen.

vi var även på vårdcentralen för noahs förkylning. lungorna lät bra men vi fick ventoline för att vidga rören så han kanske får en lite lugnare natt.titta vad noah fick på posten idag. med ett tillhörande brev;tack calle för det fina halsbandet!

igår fick hela familjen en fin ljuslykta av myrbergs;det känns fint att kunna tända vårt lilla hus i huset om hopp! det är precis vad som står på huset på mängder av olika språk.

dessa två gåvor känns bra en dag som denna när det ej gick som vi hade hoppats på... att vi har hopp och att noah är en liten superbebis!

titta han är faktisk en liten superbebis som kan flyga!såhär spännande ser det ut från pappas perspektiv;calle hade rätt! noah är en superbebis!


 

Publicerat: 2010-09-29 Klockan: 09:42:38

målmedveten

 

jag vill äta upp den! noah glupsk som få! käkar på räven när det ges ett tillfälle;) käkar på det mesta om sanningen ska fram. det är härligt att få utforska saker i munnen!

 målmedveten herre som styr sina händer dit han vill ha dem! ibland går det hur lätt som helst och ibland får han kämpa på lite mer för att komma dit han vill!

status noah: genomförkyld och dålig sömn inatt. han har hostat mest hela tiden. får se om det går att genomföra röntgen idag. läkarbesök 15 för att lyssna på honom. hoppas han slutar hosta snart....!


 

Publicerat: 2010-09-28 Klockan: 20:35:59

imamens dotter

imamens dotter av hannah shah. boken är utgiven år 2010.

boken handlar om en muslimsk familj i england. hannah shahs pappa är en djupt respekterad man i grannskapet. den stora imamen.

men för hannah är inte hennes pappa en stor man, det är mannen som förgriper sig både psykiskt och fysiskt på henne i 16 år. familjen vet om vad som sker men ingen vågar ingripa när hannah kastas ner i källaren.

när släkten förbereder bröllop hemma i pakistan så flyr hannah. vad boken egentligen handlar om är frihet. hannah väljer frihet.

visst det är ett viktigt tema. men boken är ofantligt tråkigt skriven. pga det viktiga ämnet höjs betyget.

betyg 2 av 5.

 


 

Publicerat: 2010-09-28 Klockan: 10:14:46

läskunnignoah läser bok! jaja han tycker iallafall om att titta på bilderna och höra oss läsa bok. men brås han på sin far så läser han vid 4 års ålder. vi får väl se!


 

Publicerat: 2010-09-27 Klockan: 14:25:35

laktulos

dags för en noahuppdatering. inte bara en sådär blogg med fina bilder utan en sådan som många av er vill ha. hur mår han? hur långt har ni kommit? vad återstår...........

sondering
vi är nu igång på allvar med sonderingen. vi har kommit in i det så det går på rutin. det finns inte en tanke på att avbryta utan det är såhär vi gör nu. imorgon är det dags att höja till storlek 8. då kommer vi få lägga undan första stiftet och använda oss av 6,7 och 8.

magen
noah har börjat få lite kramper i magen och svårt att få ut allt om man ska uttrycka sig i "milda" ord. vi har börjat ge 2,5 ml laktulos om dagen på tarmterapeutens order. tarmterapin på astrid lindgren kommer vi ha mycket nytta av. redan nu har vi stött och blött frågor med dem massvis av gånger och när vi lägger ner stomin kommer det nog bli ännu fler frågor. laktulosen hjälper till med tömning av magen och det har redan gett resultat.

stomi
även detta går numera på rutin. byten, tömning och underhåll.

kommande undersökningar
den här veckan är det dags för två undersökningar till. på onsdag ska vi till sjukhuset och göra en magnetröntgen över ryggmärgen som komplettering till det ultraljud som gjordes på alb. då får vi svar på om ryggmärgen ser ut som den ska eller inte. på fredag ska vi träffa läkaren för att kolla noahs huvud. är det för stort eller inte. om det är det så kommer vi få en remiss till ultraljud. det är nämligen som så att har man VACTERL så kan man ha VACTERL-H, h står för hydrocefalus; vattenskalle. jag hoppas innerligt på att det inte är vattenskalle för det innebär en till operation och det vill ingen av oss veta av just nu.

vi väntar fortfarande på remiss från linköpings universitetssjukhus gällande kotorna (L3 och L4) samt från ViN gällande hjärtat.

kommande operationer
i december väntas nästa op. då ska vi lägga ner stomin. efter det kommer vi sondera men mindre och mindre tills vi en dag får sluta med det! efter op kommer det gå åt blöjor i massor ett tag för att sedan avstanna helt om ni förstår vad jag menar. i klarspråk - först löst av irriterade tarmar sedan hårt. vi kommer få medicinera och ta lavemang vid behov.

noahs allmäntillstånd

noah är oftast en glad skit som charmerar de flesta kring honom. han tycker livet leker på riktigt bra förutom just vid sonderingen och ett tag efter den. men annars så älskar han när vi sjunger och larvar oss för honom, när han får mysa med oss, när vi läser bok och gör fingerramsor. somnar gör han bäst i vagnen, vaggan, bilbarnstolen eller i famnen. någon av hans tre snuttefiltar är ett måste - de ska ligga ovanför ansiktet så han inte ser något och kan dra och slita lite i det mjuka tyget. äta det görs ungefär med tre timmars mellanrum och högst en gång på natten. det är också den enda gång som han vaknar på natten - när han ska äta! noah leker gärna med sina händer och i babygymet. han faschineras av saker som låter och är lika lättskrämd som sin pappa. noah är en mästare på att hålla upp huvudet men är inte helt stadig i nacken än. han har kommit på det där med att rulla men får bara till det ibland. hans bästa vänner är insekterna ovanför skötbordet och rockbandet ovanför vaggan. han skiner oftast upp i ett leende när han får se ett nytt ansikte - om han inte är för trött för då är han avvaktande.

noah är inte konstant glad;) han kan tjura till det. enligt hans far har han fått mitt humör och kan gå från att vara strålande glad till en tjurskalle på en sekund. jag förstår inte vad sadjad syftar på.

noah är en skön lirare som utforskar tillvaron och älskar mys!
 

Publicerat: 2010-09-26 Klockan: 20:18:04

1408

1408, 2007. regi mikael håfström.

svensk regissör, amerikansk film baserad på en stephen king novell. en amerikansk författare som besöker hotell med "spökstämpel". i rum 1408 blev allt lite för otäckt............

typ nja......

betyg 2 av 5.


 

Publicerat: 2010-09-26 Klockan: 13:03:56

kroppen....

japp. det var ju det där med kroppen.

just nu har den verkligen sett sina bästa dagar om man säger så. nu är det mer än tre månader sen noah kämpade sig ut ifrån livmodern. nu borde jag kunna börja ställa lite krav på att min kropp ska lyssna på mina omställningar.

men vilken tid det ska ta!

av de mäktiga 22 kg jag gick upp så har jag 9,5 kvar. det är MASSOR!

kom igen för fan kroppen, samarbeta lite med mig nu.

jag är sjukt nyttig mot vad jag var när jag var gravid.
jag har börjat träna igen.
jag går promenader.
jag gör styrketräningar hemma.
jag ammar.

men kroppen strejkar.

jaja. skam den som ger sig.

idag var ett steg i rätt riktning när jag kom till gymet innan det ens hade öppnat;) det är vuxenpoäng det!precis innan jag blev gravid. jag har sagt att jag ska vara där när sadde fyller 30 år. det börjar kännas som en högoddsare.......

 

Publicerat: 2010-09-25 Klockan: 18:37:44

pink ladies

då var det dags igen. för pink ladies. denna gång var det milla som bjöd hem oss på trerätters. eller det blev nästan femrätters med förplock och en massa snacks!


 

milla fick biobesök och middag ute! med barnvakt såklart. så vi erbjöd oss att vara barnvakt!

 

 

noah och ludwig fick underhålla sig själva när det var dags för oss att äta!

 

 

det var gott som bara den och vi skrattade och pratade hela kvällen lång.

 

nästa gång är tillställningen hos carita!

 osse o matilda kom hem. matilda var så fin med sin kinesiska kofta som osse hade haft med sig hem från kina.


 

idag har vi varit nera på stan och minglat omkring vid lite av kulturnattens utbud.

 såhär tyckte noah om det!

 


 

Publicerat: 2010-09-25 Klockan: 13:45:18

Nu åker vi ner till stan för att vara lite...

bild0602 (MMS)

Nu åker vi ner till stan för att vara lite kulturella. Det är ju kulturnatt idag:) men vi kör nu på dagen istället.


 

Publicerat: 2010-09-25 Klockan: 00:47:34

noah leker

varsågod farmor o faster!


 

Publicerat: 2010-09-23 Klockan: 21:48:53

envis

jag är envis. sadjad är envis. vår son är envis.

jag har tragglat på med att noah ska ligga på mage trots att det inte är det bästa han vet. men nu sen erika visade ett litet "armtrick" så är det ju så mycket roligare tycker noah.helt plötsligt har han fått ett nytt perspektiv att undersöka världen ifrån! vet ni vad? idag har han vänt sig två gånger från mage till rygg.

efter badet så somnade noah i sin lilla björnfilt som han har fått från carita o niclas!


 

Publicerat: 2010-09-23 Klockan: 09:55:44

allt för min syster

allt för min syster, 2009. regi nick cassavetes.

det är ett familjedrama om föräldrarnas kamp att rädda ett barn. hur långt är de redo att gå för att rädda ett barn och förlora (?) ett annat.

parets 2-åriga dotter får leukemi och förväntas inte överleva utan en matchande donator. paret designar ett nytt barn som föds med de perfekta generna och det barnet får vara donator i hela sitt liv tills det att hon säger nej.

vad händer då?? därifrån får vi följa familjens väg. gripande film men en hel del tårar son rann nedför kinden.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-09-22 Klockan: 09:25:00

sverigedemokraterna

sverigedemokraterna var från början ett parti som hade sina värderingar åt höger. när de sedan upptäckte att deras väljare fanns inom arbetargruppen samt lågutbildade så styrde de om sin politik. mer och mer åt vänster. idag är politiken mestadels åt vänster förutom vissa saker som invandringspolitiken.

mig veteligen är det nog det första parti jag har hört talas om som ändrar värderingar efter väljare. måste ju innebära att de verkligen verkligen vill in i riksdagen. smart sd. men inte trovärdigt.

ungefär lika trovärdigt och smart som detta;
jag skrev några rader om mitt missnöje med sd´s framgång. det gav en tråkig kommentar i inlägget nedan. men jag är stolt över de övriga kommentarerna som ramlade in. kika gärna på länken nedan!

http://josephines.blogg.se/2010/september/utkast-sept-19-2010.html

intressant att de vill höja a-kassan men de tycker att det är mest invandrare som är arbetslösa;)
mycket spännande att de vill sänka straffåldern till 12 också... hmm........

 

Publicerat: 2010-09-21 Klockan: 21:02:37

bebisträff 3

 

idag har noah lekt i sitt babygym. hmm... vilken ska jag egentligen fokusera på.. svåra val min lilla 3-månaders ställs inför.

 bebisträff nummer 3 gick av stapeln. maja, egil, noah, ludwig och leah ligger och ser ganska förvånade ut!


och så lite träning på det med!!


 

Publicerat: 2010-09-20 Klockan: 21:58:22

robotar

avtrubbad. man blir mer eller mindre avtrubbad. jag syftar såklart på sonderingen.

både jag och sadjad känner oss som robotar. vi gör handlingen helt mekaniskt. det finns inget annat sätt. skulle vi börja analysera eller tillåta oss känna under tiden så skulle det inte gå. eller det är klart att vi känner men vi tränger bort de känslorna. de får inte komma fram just då. det finns helt enkelt inget utrymme för dem då.

det är märkligt att det krävs ett sådant omänskligt ingrepp för att noah ska kunna göra den mest naturliga saken i världen sen. det känns som ett övergrepp. men det måste göras. det finns inget annat alternativ för att ha kvar stomin är inget alternativ för oss.

klumpen i magen och halsen kommer strax innan det är dags för sonderingen. den växer sig starkare när vi håller på och efteråt så kommer den ibland ut men oftast stannar den inne. för då är jag fokuserad på att få bort allt som har med sonderingen att göra samt att finnas till för noah. jag hatar känslan av att känna mig som en robot för jag är så van att agera med känslor.........

imorse började noah skrika och gråta så fort vi la ner honom på den platsen och han insåg vad som skulle ske. men nu på kvällen så var det tvärtom. då var det som om han höll sig. som om han inte tillät sig skrika först. han blev bara rödare och rödare i ansiktet men tillslut kom skriket och gråten. imorse var även första gången utan sadde. då kom en annan hjälte hem till oss. pappa. noahs morfar som kommer komma varje morgon när sadde ej kan på grund av att han börjar för tidigt.

det är så SJUKT. det är så sjukt att behöva göra en sådan här handling. så onormalt att behöva ge sitt barn smärta. det som man i vanliga fall gör allt i sin makt för att skydda sitt barn ifrån måste vi göra. 2 gånger om dagen! men trots att jag skriver som jag gör så vill jag understryka att det faktiskt går bättre än vad jag trodde att det skulle gå. jag hade föreställt mig att det skulle vara ännu värre. jag tackar någon för att det inte är värre än vad det redan är.

imorgon är det dags för första storleksbytet. håll tummarna för oss då.

oh vad jag önskar att du slapp allt detta noah.

såhär ser stiften ut som vi använder oss av. vi ökar en storlek i veckan. noah ska upp till storlek 13.


 

Publicerat: 2010-09-20 Klockan: 11:14:26

föräldragruppsfika


igår åkte vi till skärblacka för att fika med alla våra kompisar från föräldragruppen som startades upp på lovisa. noah hade på sig sin snygga dreggelscarf som gudmor milla tryckt åt honom. den går åt nu så som noah börjat dreggla!

 vi var hemma hos malin, tobbe och emil. albin och iris med familj poserade så snällt.


sadde och micke med noah och jonathan.

 här ligger de små i åldersordning. först ut var; iris, emil, egil, jonathan och sist emil. det var av den anledningen som emils familj fick styra ihop fikan. sist ut "förlorade".jonathan och noah höll varandra i händerna ett tag.alla stolta föräldrar.resten av alla stolta föräldrar!


 

Publicerat: 2010-09-19 Klockan: 22:32:45

karins fruhippa

just nu verkar det som om vi inte har möhippor längre utan mest fruhippor;) det är för att vi gifter oss "i smyg" och då får hippan vänta tills vi redan har hunnit bli en fru.

igår var det dags för att ta karin! såhär överraskad blev hon!hon blev läcker som få och fick uttöva charader inne på teliabutiken där då hennes man arbetar som butikschef.


sedan var det dags att införskaffa 5 tvättrådslappar från olika grabbar.
hon fick publik under tiden!karin skulle även lyckas få ett gratis godishalsband. det gjorde hon med bravur.att införskaffa 5 autografer på sin kropp var inga svårigheter. vrinnevilistan hjälpte till med två av dem.
såhär snygg var karin när det var dags för lunch!såklart så satt vi inne i kalasrummet på mcdonalds!efter lunch så var det dags för gocart! fan vad kul! vi krockade, slirade, åkte ut på gräset och skrattade. det var slirigt värre av allt regn men fan vad kul!
prispallen!såhär blöt blir man av gocart i regnväder!då var det skönt att åka och bubbla i två timmar! härligt! efter bubbel så var det dags att bli fina till kvällens fest!milla, carita o julia!lilla ludde var med på festen och han fick låna noahs hörselskydd. noah var hemma hos oss med farmor, faster och jonas!festkarin!vi slogs ihop med svensexegänget och åt middag tillsammans.brudparet fick svara på 5 "omöjliga" frågor om varandra.jag och milla var juryn o niclas filmare!som straff fick de dricka shots.

twister blev det efter det.
brudparet fick utmana vilka de ville. så jag fick bända och böja på mig!pierre slående lik en av killarna i inglourius basterds.conny låg mest på golvet när han körde twister.saddes dans får avsluta den kvällen!!


en kortis om valet!

"för första gången i mitt liv kan jag komma till att skämmas för att vara svensk........." dessa rader läste jag nyss på facebook. det handlar då om sd. hur kan det komma sig? vilka röstar på partiet och varför? inte något skit som "de vill ha förändring" etc. utan verkligen VARFÖR?

jag trodde aldrig jag skulle säga det men nu hoppas jag att alliansen ska få över 50% så att sd ej kan påverka...

efter att ha sett mer på valvakan så funderar jag ännu mer på vem som röstar på sd. ett svar har jag sett på facebook. det var en som var dåligt insatt och röstade på sd av den anledningen. hmm? varför inte rösta blankt då??

men en skön moderatkvinna valde sina ord (uppfattade aldrig hennes namn) "vi får se vad sd gör nu när de ska in i ett civiliserat rum, för det är första gången de ska det". ja något liknande...

de flesta svenska familjer har nog någon som är från ett annat land i sin familj på ett eller annat sätt. hur känns det för dem nu när sverige inte längre kan skryta med att inte ha något främlingsfientligt parti i riksdagen? jag som numera är mor till en liten halviranier vet att det känns förjävligt iaf. bakåtsträvande är bara förnamnet.
 

Publicerat: 2010-09-18 Klockan: 09:59:17

kändissoneni torsdags fick vi senaste vacterltidningen. vem är på omslaget? jo vår lilla kändisson noah. evelina står och håller honom i famnen!det var bland annat reportage från sommarlägret som vi hälsade på under. nu är det monica som står och håller honom!


noah blev även omnämnd i tidningen!


det finns en shop där man kan stödja föreningen genom att köpa något!
adressen dit!


 

Publicerat: 2010-09-17 Klockan: 23:54:27

fam liljeblad

vi har tillbringat kvällen hemma hos linda (som för övrigt är min frisör på mates!), magnus, luiz och ozzie. det var vår premiär att umgås tillsammans privat under "vuxen" ålder. en helmysig kväll med god mat och förträfflig efterrätt. linda har hajjat det där med smarriga efterrätter - en jävla massa choklad!!luiz trivdes bra i soffan och myste till det ordentligt!ozzie visste inte om han skulle blunda eller titta.tillslut blev det något busigt mellanting!linda och ozzie hjälps åt att baka efterrätten. ozzie hjälpt även till att ställa in det "rätta" gradantalet på ugnen sedan.

tack för en härlig kväll med givande diskussioner! det gör vi gärna om!noah i full färd i vagnen!

 

Publicerat: 2010-09-17 Klockan: 10:38:22

sänghäng

soffhäng har ni alla hört talas om. vi har introducerat ett nytt ord i vår familj. sänghäng. det har vi nämligen nästan varje morgon. jag och noah iallafall. sadde är ju ofta iväg och jobbar!

på morgonen ligger vi och myser. tränar en stund på magen. noah tycker det är ok ett tag. sedan blir han tvärilsk eller så slocknar han;)

det kan se ut såhär!


efter varje träningspass så får man såklart pussas och mysa en massa!!


 

Publicerat: 2010-09-16 Klockan: 18:13:44

stina!!

igår hade vi besök av stina! vi fick sitta och prata och skratta och umgås. saknar henne. skulle vilja att stina bodde i norrköping på heltid. inte bara sådär någon dag då och då under året. stina, charlotte och lotta är 3 av mina forna norrköpingsvänner som har flytt staden. men de skulle gärna få flytta hit igen!!

hör ni det tjejer... jag saknar er!noah och stina myser!och de myser ännu mera!noah gör reklam för mcdonalds redan nu. jisses vart ska det här sluta...


 

Publicerat: 2010-09-16 Klockan: 13:54:44

Idag är det en stor dag! Noah har blivit h...

bild0586 (MMS)

Idag är det en stor dag! Noah har blivit hela tre månader. Han har varit på bvc o väger numera 6640 g och är 62 cm. Hans huvudomfång är på 43 cm. Han fick två sprutor. De var inte roliga, han blev mest förskräckt över att han ena sekunden hade trevligt och andra sekunden hade han ont. Sen kanske det största av allt. Jag, josefine karin azari, har börjat träna igen. Körde ett gympass på world class efter uppehåll sen november 2009. Jag räknar iskallt med att knappt kunna gå imorgon:) nu hoppas vi på att noah klarar sig utan feber från sprutan så vi kan hålla kvar vid helgens alla planer som middagsbjudning och inflyttningsfest plus föräldragruppsfika!


 

Publicerat: 2010-09-16 Klockan: 09:05:43

skogsmullar

i lördags gick vi med e till skogen. det var riktigt behagligt. kanske att man ska ge sig på ett försök att bli skogsmulle. iaf någon gång i månaden.. eller kanske någon gång i kvartalet. mer än en gång per år iaf. noah tyckte det var soft som bara den att få glida omkring på saddes eller min mage.


 

Publicerat: 2010-09-15 Klockan: 14:50:25

stockholmsmysvi åkte till sthlm i måndags för att slippa stressa dit på tisdagsmorgonen. det var ett mycket bra beslut! noah fick mysa massor med farmor och faster!en massa bus och skratt under kvällen.noah fick låna pappas halsband! sötnosen har skruttensidan upp!
så kanske det bästa av allt.......... sadde på ett träningsredskap. *mohaa*

 

Publicerat: 2010-09-14 Klockan: 21:29:26

sonderingsstart

idag har varit en lång lång dag på alb. är helt psykiskt urladdad..........

först så var det en lång undersökning med kisseriet. vi hade hel fokus på den här lilla lampan som lyste när det var dags för kisskontroll. vilket var ganska ofta. klä av - ultraljud - väga - på med ny - väntan inför nästa blink. undersökningen skulle vara i 4 timmar men noah hade så bra resultat att vi bara höll på i ca 3 timmar. *yihaa*

 

tillbehör till kissmaskineriet.
noah var tvungen att få pröva pappas keps!noah lekte med mammas lepsyl o sina egna leksaker för att göra tiden lite roligare..

skönast var när vi hade "rast" i 90 min och tog en kort promenad ute. frisk luft och en lycklig noah!

 sonderingen.....................................................................................................................................................................................................

nej tack men ja tack (vi MÅSTE göra det).

jag var förberedd. jag hade sett alla storlekar på stift innan. jag hade till och med sett hur man gör vid en sondering. jag hade tänkt mig hur det skulle vara men jag kunde nog inte föreställa mig hur det skulle bli..

nu är det risk för att vara avskräckande för stackars föräldrar eller anhöriga som googlar på analatresi, vacterl, sondering eller dylikt. men jag tror själv att det kommer bli bättre. och då är vi ändå på första dagen av många dagars sondering. så jag är hoppfull och då kan förhoppningsvis ni också vara det!

men det var ingen hit någonstans om man säger så.

sadjad sa att det inte var svårt rent tekniskt. jag har enbart hållt tvångsgrepp på noah och tröstat. sadjad skötte sonderingen. men att se noah bli illröd i ansiktet, skrikledsen med massa tårar och uppspärrade ögon. när jag sedan fick ta upp honom så darrade det lilla knyttet.... usch. lilla älskade vän. vad jag önskar att jag kunde byta plats med dig. om vi ändå kunde förklara att det är för hans eget bästa. något vi måste göra.

erfarna säger att det blir bättre. att vi vänjer oss. att noah vänjer sig. jag tror på det. jag MÅSTE tro på det. annars är det bara att lägga sig platt på marken och strejka. så visst tror jag på det. det kommer bli bra det här. nu känner jag dock en nervositet över att göra det sjävla imorgon.

det var sjukhuset det. imorgon kommer en stockholmsblogg utan sjukhus! men jag tänkte att ni läsare ville veta vad som hänt noah i första hand. myssthlm i andra hand!!

TACK för allt stöd via mess, kommentarer, hälsningar, små nallebud och tankar! utan ert stöd hade det varit en ensam resa!


 

Publicerat: 2010-09-14 Klockan: 11:37:40

alb

nu är vi ännu en gång på alb (astrid lindgrens barnsjukhus). noah ligger just nu på en brits tillsammans med pappa och gör kissundersökningar. i fyra timmar görs det ultraljud och allt kiss vägs. det sitter en liten lampa som visar när noah kissar. än så länge är allt bra med den undersökningen. vi har ca 2,5 timme kvar med den.

sen kommer vår läkare och ska kontrollera rumpan - då får vi klartecken om sonderingen kan starta. vilket vi tror då rumpan ser fin ut. då ska läkaren prova ut vilken storlek vi ska starta upp med. sen ska vi få träna minst 2 ggr med tarmterapeuten. förhoppningsvis går det bra och vi får åka hem igen. annars så finns det ett rum till oss men vi satsar på att få åka hem idag.

bilder kommer senare då jag inte tog med mig kamerasladden idag.

miniuppdatering om läget............

 

Publicerat: 2010-09-13 Klockan: 19:16:15

trött noah

ännu en liten video till släktingarna som ej får träffa noah så ofta som de vill. ett av alla ljud noah håller på med nattetid....

jag har försökt förklara för sadjad att det är enbart en azari som tillåts snarka i denna familj och det är inte sadjad utan hans son;)


 

Publicerat: 2010-09-13 Klockan: 11:29:42

Nu är vi hos moster på sjukhuset och besök...

bild0583 (MMS)

Nu är vi hos moster på sjukhuset och besöker henne innan det är dags för stockholm. Moster var lite noahsugen och ville att vi skulle ta en promenad till hennes jobb:)


 

Publicerat: 2010-09-12 Klockan: 22:10:59

inception

inception, 2010. regi christopher nolan.

en sci-fi film som är på en "enkel" nivå. inte rymdhjältar eller liknande utan filmen handlar om drömmar och hur man i drömmar kan stjäla någons tankar eller plantera in en tanke. med filmen memento så har christopher nolan vunnit mitt hjärta. denna film är riktigt riktigt bra. men jag hade alldeles för höga förväntningar och på så sätt blev jag aningens besviken. den var aldrig så svår som jag förväntat mig men nu satt jag ju på spänn och koncentrerade mig från början så det kan ha varit anledningen till det.

eller så tappade filmen lite för att jag inte kunde följa den helhjärtat då tankarna fanns hon en liten prins som inte var i närheten;).

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-09-12 Klockan: 16:56:49

favoritsysselsättning

ja man kan ju lätt säga som så att efter att jag fått barn så har jag fått ett annat perspektiv på saker och ting. det här är nämligen bland det bästa jag vet. att bara sitta och mysa med noah! underbara känsla! jag njuter!!

 

Publicerat: 2010-09-11 Klockan: 20:54:14

spelkvällnoah tycker pappa var himla rolig innan vi begav oss till myrbergs för en spelkväll... jaja vi spelade iaf i ca 10 min innan eländet tog slut. pga av mitt ordval så inser ni nog att det blev vår tur att laga mat även nästa gång.

men vad gör det när maten blir såhär god. matilda sa mums!!sadde och matilda softade i soffan efter ett massivt skrattanfall.


noah tyckte det var skönast att hänga i matildas gamla babysitter!
helt normala pojkar som roar sig!noah var aningens fundersam om det verkligen var så det skulle gå till.ja men tydligen så var det så det skulle gå till för de bara fortsatte och fortsatte....


 

Publicerat: 2010-09-11 Klockan: 13:28:32

rocker

det här är min rocker det!!


 

Publicerat: 2010-09-11 Klockan: 09:28:49

noah hänger med polarna


 

Publicerat: 2010-09-10 Klockan: 12:12:39

sysslingen james

min kusin rikard och hans anna fick barn några dagar innan noah kom till världen. de har även fyra andra guldklimpar i nell, nåmi, melina och oliwer.

men titta på james.. är han inte lite lik noah på den här bilden som visades på corren.se??grattis anna och rikard till er sötnos! hoppas vi ses snart igen!

 

Publicerat: 2010-09-09 Klockan: 22:33:18

linslusen noahvad kan det vara som är så spännande att titta på??jo bilder på sig själv såklart!!

en liten passande video;


 

Publicerat: 2010-09-09 Klockan: 22:01:58

noah fick spontanbesök
noah fick spontanbesök av tessan och herman idag. då fick noah det här fina kortet av tessan och en hemmagjord boll;den fina bollen var mysig att titta på;fina tessan och herman;tack för besöket. det värmde. nästa gång får det bli en längre träff!


 

Publicerat: 2010-09-09 Klockan: 16:40:36

Hej! Noah Rio Azari är en väldigt liten pr...

bild0566 (MMS)

Hej! Noah Rio Azari är en väldigt liten prick. En sötare bebis får man leta efter! Med sina små händer som knappt räcker runt en normalstor tumme och med sina söta ögon och runda kinder är det svårt att slita blicken från honom. Ha en fortsatt bra morgon mvh Eniro 118118 SMS


 

Publicerat: 2010-09-09 Klockan: 10:28:43

officielltnu är det officiellt. när man tar bilen ut till landet för att dra upp båten - ja då är det höst!

så nu är det höst för i helgen åkte båten upp på land och noah och jag hängde uppe vid stugan istället för nere vid båten. det var riktigt skönt som omväxling. det visade sig att det börjar närma sig jul också för vi fick beställa böcker och filmer (solsidan!!) av ungarna som sålde jultidningar.

är någon sugen på att köpa jultidningar så hör av er så skickar jag ungarna till er!!


 

Publicerat: 2010-09-08 Klockan: 13:08:13

Pappas tankar...

Det var längesedan jag gjorde ett litet gästspel här.

Hur går mina tankar kring att vi har blivit en familj? jo det är helt underbart, jag visste att det skulle bli härligt att bli pappa, men inte såhär härligt. Just att jag fått bilda famillj tillsammans med Josefine gör ju saken ännu bättre. Hon är ju tamejfan helt fantastisk både som mor och fru. Jag har henne att tacka för väldigt mycket.

En av mina favoritstunder här i livet är när jag får se samspelet mellan Jossan och Noah, att få se MIN fru och MIN son ha ett sådant samspel gör så att jag smälter. Eller när Noah och jag myser och Jossan tittar på sitt nya favoritpogram och skrattar det mest underbara skratt som finns.

Hur känns det med allt runt omkring Noah då? jo det har varit och är en riktig berg och dalbana. Oftast är det höga berg men det förekommer också djupa dalar. Ovissheten att få nya eller olika besked kan vara olidlig, eller att veta att vi måste plåga Noah med stifft för hans eget bästa gör ont i både kropp och själ. Att inte veta hur framtiden för Noah kommer se ut...en sak som jag känner "berövad" på är den riktiga glädjen i samband med Noahs födelse, förstå mig rätt nu. Det var ett helt underbart ögonblick när jag fick se honom och timmen efter det. Men det som hände sedan är det jag syftar på, ingen öppning, Astird Lindgern, olika besked mm. Det var så många olika intryck och besked att jag ibland glömde bort att jag blivit papppa. När folk sa grattis blev jag förvånad till en början.  som tur va lyckades känslan och den sanna glädjen infinna sig ganska fort, särskilt när vi fick komma hem ocj leva som en "vanlig familj". Och den känslan var helt underbar.

Hur känns det nu då? jag har aldrig varit lyckligare!! att få bilda familj med min livs stora kärlek och få denna diamant till son, ja den känslan går inte att beskriva med ord...Noah och Jossan ger mig kraft, kärlek och lycka! Och att jag just blivit far till Noah, det är en gåva som inte kan bli bättre. Han är en underbar liten krabat med stor charm och massor av värme. Att just Noah blev vås son är det största som hänt mig!

Tack Jossan för att du givit mig och Noah och tack Noah för att du valde att komma till just oss! Och tack alla ni som skriver fina kommnetarer! de värmer ska ni veta. Massor!

Tack för mig...Sadjad

 

Publicerat: 2010-09-07 Klockan: 19:10:27

hihi.....

Vi kommer att betala ut 39 kronor till dig den 31 aug. Gå till www.forsakringskassan.se/privatpers/login för mer information.

Med vänlig hälsning
Försäkringskassan


tack så mycket försäkringskassan!!


 

Publicerat: 2010-09-07 Klockan: 09:46:27

hemligt nummer...

ni som känner mig vet att jag inte tycker om att prata i telefon. det är lustigt för när jag var tonåring fick mamma och pappa slita bort mig från telefonen.

men nu för tiden tycker jag bara det är jobbigt. sms är bäst. där skriver man vad man vill och sedan går man vidare till nästa sak. men det är okej att prata med folk som jag känner.

däremot nummer jag ej känner igen eller hemligt nummer betackar jag mig för.

men det är nog slut på det nu.

nu har det ringt ett par gånger och det visade sig vara astrid lindgrens barnsjukhus. så nu måste jag svara för det kan tydligen vara ett samtal om det viktigaste jag har.

vad ville de då?

jo att vi ska komma på tisdag morgon för en 4 timmars lång undersökning av urinledare etc. inte 4 timmar i stöpet men till och från. så det blev visst en heldag på sjukhuset på tisdag. "jippie" - NOT som borat skulle ha sagt.

sadde frågade lite lätt om det var pga katetermissödet. ett vagt svar om att det var rutin på dessa barn. men om det nu är rutin varför har ingen sagt något om denna undersökning innan eller varför har vi inte gjort den då vi varit inlagda i 2 veckor... och hur kommer det sig att det är läkaren som gjorde misstaget som har remitterat denna undersökning? det kanske är rutin men det känns bara olägligt att det kom nu efter allt med katetern..

jaja... låt oss nu hoppas att de inte upptäcker något mer med noisen.. låt denna lilla tandlösa tjocksmock slippa mer strul....!!!

 

Publicerat: 2010-09-06 Klockan: 22:08:31

varför är matilda så tårögd??

nu har vi precis kommit hem efter att ha hämtat noah hos sina gudföräldrar. vi har nämligen varit på bio för första gången sen sex and the city 2. denna gång blev det inception. här har vi den stora frågan som vi alla ställde oss i lördags när matilda var hos oss....!fråga; men lilla vän vad är det som sker hemma hos gudmor och gudfar?? varför så ledsen lilla matilda??svar; jo matilda ÄLSKAR att äta RÅ lök....ja då blir man helt enkelt såhär tårögd....!!såhär utslagen kan noah bli om kvällarna!

 

Publicerat: 2010-09-06 Klockan: 12:27:32

gripreflexen

det är en kul grej det här med gripreflexen.

noah släpade med sig en nallebjörn helt på eget bevåg!

 

Publicerat: 2010-09-05 Klockan: 11:20:44

min fina familj

världens bästa anna har gjort det igen! bakom kulisserna;


 

Publicerat: 2010-09-04 Klockan: 11:36:03

avtrubbad

ensam hemma. tid för reflektion.


måste vara avtrubbad. det är den enda förklaringen. hur kan man annars ta besked efter besked efter besked med en nästintill axelryckning nu? som om man väntar på att "det är klart att det kommer dyka upp något mer som är "fel" med vår underbara pojke..."


ultraljudet som vi gjorde igår. ett sådant besked är egentligen inget bra besked men det som vi ställde in oss på direkt var att för noah kommer det inte betyda någonting. men innerst inne börjar jag såklart tänka. tänk om han ej kommer kunna lära sig att krypa och gå. eller om han kommer lära sig det mycket mycket senare. eller få problem senare i livet. det VILL jag såklart INTE. men för att överleva allting och inte vara ett nervvrak vid varje läkarbesök så blir jag nästintill avtrubbad. avtrubbad men med tentaklarna ute så jag inte missar någon information.


för det ska ni veta - det är en jobbig sak med noahs sjukdom. vi måste hålla reda på allting själva. det finns ingen läkare som gör det åt oss. de är proffs på sina olika områden men det finns ingen som sammanför allt till en helhet. som nu inför ett eventuellt vårdbidrag. läkaren skriver enbart om sitt område trots att han vet hela bilden angående noah. vi måste hela tiden vara på vår vakt så inget "glöms" bort.


vi lever just nu ett fantastiskt liv. ett liv med vår underbara noah som är det bästa som hänt mig. hans leende kan värma mig för alltid och hans nyfikna och vakna blick tolkar våra ansiktsuttryck. men det är så mycket med det här livet som jag aldrig hade trott jag skulle få vara med om.


tillfällig föräldrapenning. vårdbidrag. telefonköer. avslag. operationer. intyg. analatresi. ländkotmissbildning. astrid lindgrens barnsjukhus. kurator. tarmterapeut. q 63. barnkirurgi. stomi. intubationsnarkos. bucket-handle. deffekt. hegarstift. sondering. rekonstruktion. forskningsprojekt. vacterl. vsd. ryggmärg. kallelse. karolinska. inskrivningsdag. narkoswebben. lekterapi. fasta. dropp. antibiotika. smärtstillande. specialistvård. ekokardiografi. ortoped. blodprover. vävnadsprov. sondmatning. pump. vacterlförening. ilco. stomibandage. högkostnadskort. läckage. förstoppning. lavemang. röntgen. ultraljud. korsett.

det är så mycket... så mycket och ändå har jag säkert glömt en hel del. men trots det livet, det "sjuka" livet så har vi det bra. vi har ju vår underbara noah.

när jag ser på noah ser jag inte alla de orden ovan. då känner jag bara kärlek till noah. men när jag tänker på orden ovan och ser på noah så blir jag bara ledsen och arg och undrar varför han var tvungen att involveras i allt det tråkiga
.

men allt är inte tråkigt. vacterlföreningen är underbar. de människor vi har kommit i kontakt med med barn med analatresi eller vacterl är så ödmjuka, empatiska, förstående och roliga. så mitt i allt det tråkiga finns det glädjeämnen.

noah jag älskar dig mest av allt!

 

 


 

Publicerat: 2010-09-03 Klockan: 21:46:05

movietime

gilbert grape, 1993. regi lasse hallström.

underbara melankoliska film. för det första; johnny depp, leonardo di caprio och juliette lewis. det är bra skit det! jag tyckte om filmen första gången jag såg den och då var man så förundrad över att pojken arnie med en utvecklingsstörning var "normal" och hade observerat hur barn med funktionshinder betedde sig för att kunna sätta sig in i rollen. nu ett helt gäng år senare så blir jag imponerad över hur leonardo redan då var en kalasstjärna!

filmen handlar om gilbert som stör sig på att ej komma ifrån den lilla stad han bor i där han fostrar hans lillebror arnie och tar hand om hans överviktiga mamma tillsammans med hans två systrar.

betyg 4 av 5.wrong turn at tahoe, 2009. regi franck khalfoun.

en småskurk dödar en knarklangare utan att veta att langaren jobbar åt en av de största gangsterledarna i landet. där är storyn.

filmen är ok.

betyg 3 av 5.the omen, 2006. regi john moore.

orginalet är kult så det tog emot att se nyinspelningen. med facit i hand så går nyinspelningen i orginalets fotspår men att det är lite bättre specialeffekter. halshuggningsscenen kommer jag minnas ett tag.

dock så tycker jag att pojken i orginalet är grymmare.

jag är inte övertygad.

storyn - ett par förlorar sin son vid födseln men pappan övertalas att ta hand om en föräldralös nyfödd pojke utan att tala om det för sin fru. men vad är det med pojken.. och med barnflickan.. hmm...

betyg 2,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-09-03 Klockan: 15:21:39

äntligen hemma!noah har börjat tycka att det där med sina händer är mycket spännade. både att titta på och att smaka på.idag var det dags för den sista undersökningen för denna gången. det var ett ultraljud på ryggmärgen. det var som läkaren sa när undersökningen var över; mer bra än dåliga resultat.

vad menas med det? jo han bedömde avståndet som precist eller aningens för lågt. nervtrådarna fanns på plats men allt var kanske för lågt. pga noahs ländkotmissbildning så var det svårt att se precist. så nu kommer noah att observeras ännu mer (om nu det är möjligt..) och/eller få remiss till datortomografi eller magnetröntgen för mer precisa svar.

vad innebär detta om det nu skulle vara så? antingen att noah får svårare att börja krypa och gå (hoppas verkligen inte!!) eller att han i äldre åldrar får svårt att gå, börjar gå på tå etc eller (det vi röstar på) så händer inget alls! det känns som om det får vara nog nu och låt detta inte ha någon betydelse för noah.

nu är vi hemma och det är så underbart! nu glädjs vi åt det i 10 dagar innan det är dags att bege sig igen..

avslutar med en video på noah och sadde. sadde har gjort om barnsången med allas namn till en anpassad sång om unitedspelarna...


 

Publicerat: 2010-09-02 Klockan: 22:10:32

Nu sover noah gott för sista natten på ett...

bild0557 (MMS)

Nu sover noah gott för sista natten på ett bra tag. Underbart! Jag fick frågan om han har ont på bloggen. Noah får smärtstillande och kommer fortsätta få det när vi kommer hem. Ibland märker vi av att det hinner gå ut ur kroppen innan vi hinner fylla på nytt. Av all medicin får han även kramper i magen och är mer körig än vanligt. Men hans allmäntillstånd är riktigt bra. Han har även lyckats gå upp i vikt vilket inte är så vanligt efter en operation. Så han är på hugget trots allt som händer kring honom. Godnatt!


 

Publicerat: 2010-09-02 Klockan: 20:01:34

sjukhusdag nummer 4noahs lilla finger leker tittut i baljan!en av hans leksaker som vi hade med!välförtjänt slapparpaus!sjukhusclownen gav noah en ballong.nja den var väl sådär kul.....alice kom på besök med pappa stefan. även alice har analatresi, dock låg, så behandlingen har sett annorlunda ut men känslorna är desamma.mamma maria.alice kunde inte riktigt förstå varför noah väsnades så mycket ett tag....sötnosen!maria myste lite med noah.på kvällen slappade noah med faster. skönt att bara ligga och jäsa!

idag har vi haft en träff med tarmterapeuten och hon har förberett oss mentalt på vad som komma skall den 14 sept när vi ska på återbesök och sedan påbörja sonderingen. det var en bra träff. vi har även träffat kuratorn och pratat om praktiska saker. läkarronden kom och stod här som tre tomtar kl 8 när vi alla tre sov som skönast;) när man får ett sådant uppvaknade och knappt reagerar så inser man att man blivit ganska "sjukhusskadad".

imorgon kl 10 ska noah göra ultraljud på ryggmärgen och efter det åker vi HEM!!

 

Publicerat: 2010-09-01 Klockan: 22:24:07

tredje dagen på sjukhusmormor och farmor har varit på besök och noah fick en massa pussar och gos.likaså när faster kom på besök men då fick noah även;kiss och bajs mjukisar! han fick även en massa kiss och bajskläder!nyss låg noah och sov så sött i sin lilla balja men nu ligger han vaken hos pappa och myser.

för att återkomma till det där med katetern. sköterskan idag var smått frågande när vi förklarade vad som hänt och menade att "ett sånt fel borde de inte ha gjort". det gör det aningens mer irriterande. så mycket mer oro och så mycket mer frågor lidande pga ett misstag som ej ska göras.....

jaja. just nu orkar jag inte med att gräva ner mig i negativ energi utan måste fokusera på det positiva. på något sätt så känns det lättare att fokusera på de svårare sakerna när man är hemma än här. här i denna miljö krävs det att man folkuserar positivt för att ej tappa greppet.....

när vi ändå pratar om positiva saker så verkar det som om vi får åka hem på fredag!!

 

Publicerat: 2010-09-01 Klockan: 11:24:07

ny rumpa


såhär mysigt hade noah det kvällen innan operationen.

 noah välklädd i sin operationsskjorta. efter tvagning blev det sterila kläder.måste busa lite med pappa innan det är dags att somna.pappa har skolat om sig till ambulansförare....mamma var tvungen att mysa mysa mysa med noah innan det var dags.den här gången var det pappa som fick följa med in när noah skulle sövas och alla resterande gånger också....noah trött på uppvaket.katetern som bara ställde till med besvär. men nu äntligen har noah fått igång kisseriet men det kommer fortfarande en massa blod och massa blodklumpar. de är otäckast.

nu har vi fått se noahs rumpa för första gången. så om två veckor blir det återbesök och efter det börjar sonderingen.

noah är just nu på gott humör, har börjat äta igen - men är lite slö vid maten, leker och skrattar och väntar på att farmor, mormor och senare faster ska komma på besök!


RSS 2.0