Publicerat: 2006-11-30 Klockan: 15:29:56

*ny epok*

sådär ja.. nu var det gamla livet "avklarat".. nu börjar josefines nya epok här i livet.. undrar vad den har att erbjuda.. nu har pierre och jag klarat av allt det praktiska och nu kan vi båda två gå vidare.. igår besiktigade vi lägenheten med de nya ägarna och idag var vi på banken och skrev på de sista papperna. vi fick in de sista pengarna på kontot och kunde sedan pusta ut.. så varsegod pierre nu har du bara den nya lägenheten att tänka på.. ta nu för fan minst en dags semester och bara sov... du verkar vara i behov av det...

det känns skönt nu.. jag är "fri". det enda som finns kvar bland det praktiska är några räkningar som kommer att dimpa ner..sista elen, sista telefon och något sådant.. sen är allt sådant klart.. en befrielse!!

jag har ju redan börjat om mitt liv eftersom jag bott här i snart 2 månader.. men för pierre börjar livet nu.. *lycka till pox*

igår var jag, sadjad o karin hembjudna till milla på middag på kvällen..  milla var lite sällskapssjuk då osse är på dreamhack tror jag det hette.. han är alltså typ värd för nått slags stort lanparty tror jag att det är.. så vi fick god middag.. sen sov jag över hos milla också.. en käck röst sa till mig 05.15 i morse "nu är det dags för dej att gå upp".. my god..



nu ska jag bege mig till träningen.. snart iaf! ska träna box på world class med charlotte.. är inne på att byta gym när kortet går ut om jag trivs där.. och om nu lotten potten bestämmer sig för att rota sina rötter här i stan.. man vet ju aldrig med henne..

imorn jobbar jag bara till 13 och då kommer den just nu benämda damen (ja charlotte alltså) och hämtar mig. linda o emelie är nog också i bilen och då börjar vår roadtrip till göteborg där vi ska storma stinas lägenhet! på kvällen blir det lugnt med idolfinal (heja markus heja markus!!) o på lördagen blir det att göra stan osäker både dag - och nattetid.. söndagen blir nog bara frukost o sen hemfärd när kroppen tillåter..

puss på er o hej det nya livet...

41390-1205

 

Publicerat: 2006-11-26 Klockan: 19:24:46

inflyttningsfest nr två

ja från en relativt djup blogg igår till en lättvindlig idag..

kan börja med att säga att jag har varit mer död än levande idag.. usch usch usch.. och då ska det tilläggas att jag har tillägnat dagen med att städa.. städa här hemma, flyttstäda på morängatan med pierre. det gick faktiskt bra och vi hade en hel del riktigt bra diskussioner. vi avslutade med att äta tillsammans på woken.

ja igår då..

inflyttningsfest nummer två.. närvarande var jag, malin, charloltte, syrran, åsa, rebecca, ladida o annie. vi blev alla mer eller mindre onyktra.. de flesta av oss mer..



jag o charlotte poserade fint i början av kvällen o ju längre kvällen gick ju galnare blev vi.. hmm.. ja det är sant jag dricker grogg från en tub.. nått tokigt annie köpt i tyskland.. rebecca leker spöke!!



yepp yepp det var mer såhär det såg ut framåt småtimmarna.. jag blev riktigt varm därav mina snygga braxs..



malin skålar o ladida, annie o malin blev lite småtokiga av alla shots.. ja det kanske vi andra också blev..



gruppfoton......................... alltid lika styrigt.................... hihi.....................



jag ligger o myser på min pläd o åsa dukade upp min inflyttningspresent.. det var ett kit bestående av ved, tändstickor, eldpinnar, några vita saker indränkta i tändvätska, choklad, konjak, mashmallows, grillpinnar och slutligen en kondom.. haha.. jag övar lite på min kära syster..

kvällen fortsatte på teaterbaren o palace.. mycket trevligt.. jag, syrran, åsa o rebecca röjde järnet i musikbaren på palace! yihaa...

som vanligt avslutades kvällen med en falafelrulle.. mums..

 

Publicerat: 2006-11-25 Klockan: 17:13:53

1 år sedan...

det är en tung årstid nu... en årstid då tankarna automatiskt för mig 1 år tillbaks i tiden. bara det att det var fruktansvärt mycket kallare för 1 år sedan, på flera sätt än den egentliga kylan. 1 år sedan..  då tynade Michele bort framför oss. vi stod och tittade på. maktlösa. hjälplösa. det var en fruktansvärd tid där vi alla visste vart vägen förde oss och vi kunde inte väja hur mycket vi än ville. för det hade sjukdomen bestämt. vi kunde inte rädda snuttungen.. det fanns inget vi kunde göra än att finnas där, hålla hennes hand, pilla henne i håret och prata med henne trots att vi inte fick några svar tillbaks.

MICHELE.... är det något jag önskar mest av allt så är det att du kunde komma tillbaka. jag vill inte att du ska vara borta... men det är du. och det vi kan göra för att hedra dig är att leva vårt liv fullt ut. inte nöja oss med att livet för oss vart det för oss. utan att själva sätta ner foten och ta makten över våra liv och styra det åt det hållet vi vill ha det. för det är nämligen så. att så många människor "nöjer" sig, av en eller flera orsaker så nöjer de sig. kanske är de inte ens nöjda, för många av dessa människor fortsätter att klaga. de är bittra. men sanningen är den att det är bara jag eller du som kan förändra våra egna liv. det är ingen annan som  kommer att göra det åt dig. så snälla klaga inte på små saker som faktiskt går att påverka.

eller förresten vem är jag som ska säga åt folk hur de ska leva sina liv? vad har jag för rätt till det? lev ditt liv som du vill ha det.. jag hoppas bara att du slipper ångra dig när du är 70 plus och ser tillbaka på ditt liv. sen är det inte storverk jag pratar om här. alla behöver inte vara med att förändra världen. styr bara ditt eget liv så du kan se tillbaka på ditt liv och vara nöjd med vetskapen om att du gjorde det du kunde för att du skulle må bra.

michele fick aldrig den möjligheten. hennes liv tog slut alldeles för tidigt. men vi som var med runtomkring henne fick ett uppvaknande. livet är kort. livet är skört.  TA KONTROLL ÖVER DITT EGET LIV.


___________________________________________________________________________________


ja det var den uppläxningen det...


så vad händer nu? jag ska snart in i duschen o göra mig fin till min andra inflyttningsfest. ja jag vet jag är lite småudda sådär.. huh.. jag kom nyss hem från stan där jag färgat o klippt håret, köpt ett nytt linne, varit smakråd till en klänning till milla och lunchat (kl 16.00) med milla o osse.


igår var emil med mig på jobbet..




det tyckte han var riktigt skoj o storebror blev lite avis så hans tur blir det den 22 dec.. sen efter jobbet så lunchade jag, emil, gustav, sadjad o pappa på mcd. eller lunchade o lunchade åt lite smått o gott iaf..



efter det var det dags att träna pump med charlotte på world class.. det ska tilläggas att jag är smidig som ett jävla kylskåp idag.. huh.. efter att ha suttit i frisörstolen i nästan 3 timmar kände jag mig som en 80 årig tant ungefär..



efter träningen så åkte jag hem till sadjad o blev bjuden på god mat och vi såg på idol och flight 93. gaah vilken panik o ågren... ja filmen alltså inte att umgås med sadjad.. o sadjad maten var god..!!

så nu ska jag göra ordning mig.... michele.... du finns med mig....


 

Publicerat: 2006-11-22 Klockan: 19:36:12

tårarna rinner...

hur kan livet vara så förbannat orättvist.. kan inte förstå det.. får sådana här känslor då och då.. fick det med jämna intervaller när michan var sjuk.. får det fortfarande när jag tänker på henne.. sedan ibland så händer det något eller så läser jag något som får mig att känna mig liten på jorden.. maktlös.. som att någon knyter åt hjärtat hårt hårt..

jag är inne på en sida med jämna mellanrum.. det är en hemsida som en familj har gjort. denna familj kom jag i kontakt med när michele var sjuk. deras ena lilla son var nämligen sjuk i cancer också. han dog liksom michele alldeles alldeles för tidigt. men nu är det så att deras andra son har börjat uttrycka sin sorg efter minstingen. det gjorde så ont att läsa. likaså hur mamman o pappan kämpar på med det nya livet i familjen tre..

http://www.williamhedman.dinstudio.se/index.htm

läs under dagbok så förstår ni mig. en av rubrikerna som kändes mest just nu var rubriken STOCKHOLM. my god säger jag bara..

jag tänker på er... ofta.. och just nu denna kväll.. hela tiden.. *ledsen*


 

Publicerat: 2006-11-20 Klockan: 21:16:15

"en lördagsöndag"



hihi.. en lördagsöndag.. alla som läst eller sett ondskan vet ju vad det är.. men min lördagsöndag var bättre o roligare än hans..

i lördags så var jag första på stan med milla.. det var mysigt!! på kvällen så var charlotte, sadjad o fredrik här. vi åt tacos, pratade o som sagt såg på några korta filmsnuttar.. på söndagen så hade jag, milla o annie en underbar eftermiddag/kväll. vi åt tacospaj o såg på 5 avsnitt av desperet.. i am in love!! det är ju bara så skoj.. vi ska snart se resten också... yihaa!!



idag har jag jobbat hela dagen o sen haft möte.. nu är jag nyduschad o ser på cityakuten.. men det är ju så jävla trist.. hatar när de gör inspelningar från "afrika".. ska sova efter programmet.. eller läsa nån timme o sen sova..

imorn är det tjejkväll hos anna, det ska bli kul att träffa alla igen!

puss


 

Publicerat: 2006-11-18 Klockan: 23:12:35

sjukhusnoja

först o främst vill jag bara säga..... KOLLA IN DETTA!! det är vår reklamfilm om kärlekspillret!

http://www.youtube.com/watch?v=pqu3o8YDKrQ

ja igår tillbringade jag 6 gånger 60 minuter på sjukhuset.. ja 6 jävla timmar.. för att de skulle säga det jag trodde.. du har en kraftig stukning.. under min tid på akuten fick jag trevliga spontana besök.. av dessa människor..



vica min kära kollega.. pappa som undersökte mim fot.. mamma som var orolig att jag ej skulle hinna till idol.. min syster som var snäll o kom o besökte mig.. uttråkad.. o ja!!

hmm glömde en sak middagen med milla o sadjad..



sadjad härmar mig när jag har morötter i tänderna som han säger o milla får sig ett rejält skratt..


sen efter den där sjukhusvistelsen åkte jag milla, syrran o joanna upp till sthlm o kollade på idolinspelningen.. vår vän beata hjälpte oss dit.. men hon var bra seg.. haha.. osse bosse var iron maiden klädd o skulle på spelning.. väl på idol fanns där en viss bonde som nägra i umgängeskretsen hade ett gott öga till.. o tänka sig han satt sig bredvid milla., platserna blev helt plötsligt inte så dåliga va?? haha..



ja o i pausen kunde man ju ha roligare.. har man inget nöje får man skaffa sig ett tänkte josefine o lekte med sina kryckor..



nu har precis fredrik, charlotte o sadjad gått hem o jag ska ta o sussa snart.. o nej vi kunde inte samsas om vad vi skulle se för film.. så det blev 3 olika filmer i ungefär 20 min vardera.. och ja det var så trevligt att vi ska ses helgen innan löning varje månad.. o nej jag tror inte att det kommer hålla länge.. men men huvudsaken är ju att man har ett mål..

puss




 

Publicerat: 2006-11-16 Klockan: 21:13:37

hagamannen

usch usch usch... tränade box med charlotte idag.. jag hade sagt till henne att det var vanlig box o att jag skulle ta det lugnt med henne.. när hon fick reda på att det var powerbox blev hon lite bitter o sa "du ska fan få nu".. vi började träna o skrattade o hade kul.. sen var det en övning när man "knäar" varandra.. charlotte säger åt mig att tänka på hagamannen.. jag tänkte väl på lite allting o plötsligt när jag ska ställa ner foten så trampar jag snett.. riktigt ontsnett.. faller typ ihop o tycker alltmänt synd om mig själv..

jag var ändå vid gott mod.. tog av mig skon o stod på ett ben i ca 15 min o tränade.. ja jag stödde knäet mot stepbrädor ni som betvivlar min balans.. men sen funkade det inte längre.. ut o ringde pappa.. o han kunde inte komma.. syrran.. som ej svarade.. walle som spelade innebandy.. milla o osse.. som kom direkt.. TACK! ni är underbara.. in med cykeln.. till syrran o hämta kryckor.. de följde ner till källaren o hämtade min tvätt.. tack ni hjälpte mig när jag kände mig riktigt petit o hjälplös..

nu har jag lyckats duscha o börja plocka med tvätten.. allt tar sådan lång tid o allt är krångligt.. det är inte lätt att hoppa på ett ben o jag har svårt med balansen.. att krypa på knäna gör ont o vrider jag fel på foten gör det skrikont.. ska kanske äta nått o sen plocka klart med tvätten.. det blir min bedrift ikväll..

imorn kommer vica o hämtar mig o skjutsar mig till jobbet.. ja väl på jobbet för jag jobba med lite "kontorssaker" o lite i barngrupp..  sen skulle ju jag köra i sthlm (vi ska ju till idol imorn) men det kan jag ej så milla o syrran får ta vid.. hoppas att det går över fort som fan för nästa vecka skulle jag vara duktig o träna varje dag.. o jag ville verkligen det.. tur är väl att det blir lugnt i helgen..på lördag kommer sadjad, charlotte o fritte hit på tacos o spelkväll.. söndag blir det desperet housewifes kväll med milla..

sen är min fot bra igen! annars fan ta dig charlotte o hagamannen...

puss från en lite småbitter josefine

41390-1068

 

Publicerat: 2006-11-14 Klockan: 22:24:46

facts about josefine

1. Vad heter dina föräldrar? Hans o Yvonne
2. Vad jobbar dina föräldrar med? Mamma är sjukpensionär.. forna postkassörska. Pappa säljer symaskiner på HJ´s hem och industrisymaskiner. (lite gratis reklam pappsen…!! Ska vi säga en tusenlapp..haha)
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Öhhhhhh?????????
4. Vilken är din favoritrestaurang? Pappa Grappa
5. När badade du i en pool senast? Måste varit hos Christina efter cypern.. nej för fan jag var ju på vattengympa för ca 3 veckor sen
6. Har du varit med i någon skolpjäs? O JA!! Flertalet!! 
7. Hur många barn vill du ha? En eller två
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Reagge.. helt klart…*suck*
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Det är nästan fyra år kvar så jag har nog lite tid till på mig..
10. Vad har du för TV-kanaler? De vanligaste som man kan få i det billigaste boxervalet
11. Har du åkt moped någon gång? Yepp yepp men det var år o dar sedan..
12. Har du busringt någon gång? Jag? Nej oh nej sånt skulle jag ALDRIG göra..
13. Har du fått felparkeringsböter? 2 eller 3 ggr
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Har ej gjort det men är inte bang
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Israel
16. Har du en egen trädgård? Ja en liten oas i fönstret i min lilla tvåa..
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Simpsons helt klart
18. Kan du alla orden i nationalsången? Första versen iaf
19. Badkar eller duschkabin? Badkar
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Borat
21. Favoritpizza? Vegetarisk på Pappa Grappa
22. Chips eller popcorn? Chips.. ju fetare desto smarrigare..
23. Vilken färg på läppstift använder du? Åt det brunare hållet
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Hihi nej men apelsinskal.. haha..
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Dagligen framför spegeln.. o vet ni vad? Jag vinner fan varje gång!
26. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Caroline o Malin, mousakka på Akropolis
28. Favoritchoklad? Den med luftbublor i
29. Favoritbok? Korkade vita män, Michael Moore
30. När åt du en hemodlad tomat sist? I somras
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Nej.. men jag har inte gett upp hoppet än
32. Är du bra på matlagning? Ja om jag vill..
33. Klarar du att tanka själv? Ja om jag vill..
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nope
35. Pepsi eller Coca Cola? Cocacola light
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Uniform o uniform… ja på sätt o vis kan man väl kalla det så..
37. Vad var det senaste du handlade? 3 bullar på sockerbagarna
38. Har du kräkts offentligt? Ja
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Sanna kärleken
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Iaf upphetsning..
41. Har du ringt något betalnummer? Yepp yepp
42. Kan man vara vän med sitt ex? Ja tydligen..
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Michele
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Nope
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Oh herregud jag vet inte faktiskt..
46. Vad har du i din väska? Ups det krävs ett par a4 för att rabbla upp allt..
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Skriver dagbok
48. Vad är du tacksam för idag? Idag? Att två av mina toppenvänner var här på middag hos mig..

41390-1120

 

Publicerat: 2006-11-12 Klockan: 19:31:26

inflyttningsfest

skit skit skit.. satt nyss o skrev o gjorde en fin blogg.. så kom jag mot ngn knapp o så vips borta.. så nu blir det en kortfattad blogg.. gaah..

yepp yepp regn o trist väder möttes man av igår morse.. skulle gått promenad med jecka men det blev att åka o hälsa på pox på hans nya jobb istället.. hem o slappa o sen göra mig fin o börja posera..



sen kom gästerna o jag fick en massa fina saker som linne, armband, 2 vinflaskor, en spritflaska, 800:- presentkort på fotoquick för att göra en fototavla på duk, scrapbooking (stavas??) tavla på milla o mig, fototejp, termometer, fin blomma, tavla på stina o mig, duntofflor.. glömde jag något så skäll på mig..



mycket folk blev det o mycket foton med.. papi o conny bjöd som vanligt på den fantastiska 9-5 dansen..



jag, min kusin johan o han två vänner johan o henri hade djupa diskussioner i sovrummet.. sadjad kom insmygandes o ville vara med på ett hörn..



mm klockan tickade på o festen kom igång ännu mer.. det var ungefär vid den här tidpunkten som vakten ringde på dörren o bad oss sänka volymen.. klockan var då 22.30.. skärpning grannar!! vi sänkte lite o fortsatte att festa.. papi o pierre leker brokeback mountain...



snusk snusk snusk.. inte en fest utan  lite spanking o pussar.. sadjad leker (?) mupp på vårt fina fotbollskort.. underbart foto på karin..



hejdå festen.. här var det dags att ge upp.. caroline började bli wild and crazy.. haha..

tack alla vänner för att ni kom o gjorde detta till en underbart blöt fest! några av er får göra en favorit i repris den 25!!

vad händer denna vecka då...?

må: jobb 9.15 till 20
ti: jobb 7.30 till 16.30 sen ska jag laga en 3-rätters till milla o sadjad o så ska vi se på film
on: jobb 7-15.30 träna box med maria
to: jobb 6-13 tvätta. gå promenad med charlotte. träna box med elin.
fr: jobb 7-15.30 åka till sthlm med milla, syrran o joanna. gå på idol.
lö: promenad med jecka kanske..slappa o se på film
sö: till milla o ha en desperet housewifes kväll

 

Publicerat: 2006-11-10 Klockan: 22:25:33

lägenheten...

yepp yepp here it comes.. bilder på lägenheten..



det är här alla fantastiska idéer pluppar upp...



det är här jag myser o softar..



det är här alla kulinariska maträtter lagas.. yeah right vem försöker jag lura...??



det är här jag slänger av mig kläderna när jag kommer hem...



det är här jag försöker få några timmar sömn varje natt..

imorn är det fest! *yihaa*

 

Publicerat: 2006-11-09 Klockan: 20:49:19

så fort tiden går..

det är sanslöst.. kan ej förstå hur tiden bara kan fara iväg.. det var nyss söndag o jag slappade här hemma.. tror jag.. kan ej ens minnas vad jag gjorde i söndag.. ILLA.. o nu sitter jag här på en torsdag kväll o det vankas fredag..öjöjöj.. pierre var här i veckan o hjälpte mig lite.. hans nya tattoo....



nice nice!

ja imorn ska jag träna för första gången på över 2 veckor sen jag blev sjuk.. med maria.. sen ska jag hem o se på idol o äta något.. nästa fredag ska vi ju faktiskt åka till sthlm o gå på idol.. sen på lördag har jag del 1 av mina 2 inflyttningsfester.. utgång palace.. söndag blir det städa o fira fars dag..

läses med eftertanke!!

Det får dig att bli glad!

50 naturliga höjdpunkter:
 
1. Att bli förälskad.

2 Att skratta så mycket att det gör ont i magen.

3. Ett varmt bad.

4. Ingen kö i affären.

5. En speciell blick.

6. Att få ett e-mail.

7. Att köra en tur efter en fin väg.

8. Att höra sin älsklingssång i radion.

9. Att ligga i sin säng och lyssna till regnet utanför.

10. Varma handdukar.

11. Att finna tröjan som du gärna vill ha, på rea.

12. Choklad milkshake, eller vanilj, eller jordgubb.

13. Ett entimmes långt telefonsamtal.

14. Ett bubbelbad

15. Att fnissa.

16. Ett gott samtal.

17. Stranden.

18. Att finna pengar i en gammal jacka.

19. Att skratta av dig själv.

20. Midnatts-telefonsamtal som varar i flera timmar.

21. Att springa igenom en vattenspridare.

22. Att skratta utan någon som helst anledning.

23. Att ha någon som talar om för dig att du är underbar.

24. Att le inombords åt en gammal historia.

25. Vänner.

26. Att råka höra någon tala gott om dig.

27. Att vakna upp och inse att du får sova länge.

28. Din första kyss.

29. Att få nya vänner, eller att vara tillsammans med de gamla.

30. Att leka med sitt keldjur.

31. Att någon smeker dig i håret.

32. Söta drömmar.

33. Varm choklad

34. Utflykt med goda vänner.

35. Att gunga riktigt högt.

36. Att slå in paket och lägga under julgranen.

37. Att sjunga riktigt högt, när du är helt ensam, utan att känna sig dum.

38. Att lyssna på en riktigt bra konsert.

39. Att få ögonkontakt med en främling.

40. Att vinna ett riktigt svårt spel

41. Att baka småkakor.

42. Att få hembakta kakor av en vän.

43. Att vara tillsammans med goda vänner.

44. Att se sina vänner le och skratta.

45. Att hålla hand med någon du håller av.

46. Att möta en gammal vän och inse att vissa saker ändrar sig aldrig.

47. Att åka rutschkana om och om igen.

48. Att se uttrycket i någons ansikte när de öppnar en gåva från dig.

49. Att se solen stiga upp.

50. Att kliva upp ur sängen varje morgon och vara tacksam för ännu en
underbar dag.

NJUT AV LIVETS SMÅSTUNDER.. DET ÄR DE SOM FÖRGYLLER DITT LIV.... CARPE DIEM!!

 

Publicerat: 2006-11-05 Klockan: 20:48:47

BORAT

Sacha Baron Cohen har ett par olika karaktärer.. den mest kända är troligtvis Ali G, en av de mindre kända (hitintills) är Borat. Inom ett par veckor kommer folk ha glömt Ali G o bara koppla samman Cohen med Borat. Jag måste säga som så att Cohen är nog en av de mest intelligenta komiker som vandrat på denna jord.. Istället för att själv skriva om filmen tar jag lite av Erik Helmerson och Torbjörn Hallgrens ord.. Blandat efter eget bevåg...

"Borat" är den roligaste filmen någonsin och Cohen är det största komiska geni som lever och andas. Gå och se! Du kan förmodligen grejen. Sacha Baron Cohen antar identiteten som den kazakiske tv-reportern Borat. Hans team berättar för någon, säg en feministisk expertpanel, att de ska bli intervjuade för Kazakstans tv. Intervjun tar sin början. Hans offer undrar vad som pågår... Ibland reser de sig upp och går. Ibland försöker de döda honom. Men de förstår aldrig vad som just hänt förens Borat har dragit vidare till nästa oförstående exponerade amerikan.

Effekten på dej själv är att Borat känns som att du kan skratta samtidigt som du blir garrotterad. En del scener är så smärtsamt pinsamma att allt blod i hela din kropp samlas i ansiktet. Andra är bara så roliga att du inte trodde att det var fysiskt möjligt.

Vad Cohen gör här är att ligga så precis på gränsen att det är som att han skär i den med ett rakblad. Om man tar ett grymt antisemitiskt skämt, rättfärdigas det då av att man får vapenhandlaren att framstå som ännu mer antisemitisk? Eller av att Cohen i själva verket själv är jude...

Filmen är rolig från början till slut. Borat hyllar Stalin, är emot jämställdhet och skjuter djur för skojs skull. Men lugn det är bara på skämt. Bara det att ingen förstår det. De intervjuade ska inse att de har att göra med en riktig idiot.

Allt detta har fått Kazakstans regering att gå i taket. De befarar att tv-tittarna ska ta detta på allvar. Att de ska ta Borat på allvar.

Jag säger bara gå och se....

shit jag har skrattat mig halvt fördärvat o kommer att ha träningsvärk i magen imorgon av allt skrattande... haha...

lite roliga youtube länkar....

http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk   underbart barnskratt

http://www.youtube.com/watch?v=JGM5SdRve78  lite boratunderhållning

http://www.youtube.com/watch?v=bhPoHWweEqk&mode=related&search mer borat

http://www.youtube.com/watch?v=6TLF2d4_uRM&mode=related&search= borat sjunger..


Puss o hej nu var egoveckan slut...

41390-1062

 

Publicerat: 2006-11-05 Klockan: 13:39:41

vit helg!

mm det var då ett tag sen.. men skönt var det att vakna upp idag o inte känna sig tung i huvudet.. dock så var jag ju lite tung i huvudet då min förkylning snarare har accelerat än minskat..

igår gick jag, jecka o evvan en promenad.. gick o tog en fika på coffee house där evvan blev smått faschinerad av mina naglar.. kollade lite på dem o bestämde sig för att smaka på dem.. för något som ser sådär läskigt ut måste ju smaka annorlunda också.. eller??



det  var en trevlig förmiddag med en massa prat o blöt o stöp...



myskort...

har ja berättat om att min toalett gick sönder förra helgen.. ja den gjorde det iaf.. fråga inte hur för det är knappt jag vet det själv... men det var en blöt historia o tillslut lyckades jag hitta kranen där man stängde av vattnet.. ja o det var inte LITE sönder.. uatn mycket.. såhär mycket..



alltså en spricka på den ena sidan o ett stort hål på den andra..hmm.. nu har josefine en ny toalett iaf.. jag måste vara en hyresvärd stora mardröm.. haha..

efter promenaden igår så gick jag till mamma o pappa o lunchade lite.. på kvällen var det besök på kyrkogårdarna o tände ljus.. tack sadjad för att du följde med. det var snällt.. farfar, anders o michele fick ett ljus. men minneslundarna är ingen hit alltså.. så förbannat mycket folk o jag ville stå med michele länge men jag fick ingen ro att göra det i trängseln..

sedan blev det en lugn hemmakväll med mat o film. idag var jag uppe tidigt igen o gick en snabb promenad med charlotte. snart kommer pierre hit o ikväll ska jag på bio o se kanske den roligaste filmen detta år.. jag har så höga förväntningar iaf.. BORAT!

"måtte du kunna behålla lugnet när världen fylls av oväsen och våldsamhet. Måtte du behålla kärleken när världen tycks hård och hjärtlös"

puss o hej

 

Publicerat: 2006-11-03 Klockan: 23:41:16

fredagskväll..

ja min egovecka lider mot sitt slut.. det har varit en skön vecka o något tacksamt att jag faktiskt blev sjuk i samband med den.. om än lite men tillräckligt sjuk för att ej kunna träna. vilket har inneburit att jag har fått ännu mera tid hemma ALONE.

ikväll har jag sett på idol för första gången sen uttagningarna. ska ju dit om 2 veckor så jag måste ju bli lite insatt nu.. sen har jag satt in en jävla massa kort, pratat i telefon o kollat lite på scream 3 på tv.. skulle ha ätit något gott o nja någon kulinarisk måltid blev det dock ej. eller det beror ju på hur man ser det.. plättar med blåbärssylt.. o tro då inte att jag själv har tillagat plättarna.. oh nej.. det var sådana här färdiga plättar..

jag är än så länge riktigt nöjd med min egovecka.. lite småångest för morgondagen.. egentligen bjuden på fest på teaterbaren som jag skulle vilja gå på.. men jag orkar inte klä ut mig.. något som jag egentligen tycker är väldigt skoj.. så vi får se vad morgondagen har att bjuda på.. inte 100 på det ännu.. det enda jag är helt hundra på är att jag ska gå en promenad med jecka o att jag ska tända 3 ljus vid gravarna.. farfar, anders o michele.

eftertanke.. stillsamhet.. ro.. saknad.. glädje.. minnen..

det är så rofyllt o fint på allahelgonahelgen.. det är jämt vackert vid kyrkogårdarna o vid minneslundarna..

"må alla dina vägar vara lättframkomliga..må du alltid välja den väg som leder till största möjliga lycka..."

tack karin o vica för kommentarerna.. nu är ni inte anonyma längre.. puss puss

 

Publicerat: 2006-11-02 Klockan: 17:40:38

o så kom den...

håll i er.. nu är den här.. den stora "tänkarbloggen".. vill säga innan att jag är totalt oförberdd inför mötet med tangenterna idag.. så detta kan bli en om aning svamligare blogg än vanligt...

nu kanske ni tror att ni ska få svar på frågan varför det blev som det blev mellan pierre o mig.. tyvärr om det är det som ni väntar er så får ni söka informationen verbalt från mig eller pierre.. jag kanske kommer att komma in på ett litet sidospår om det men fokus kommer att ligga på hur jag känner nu angående detta.. leva i nuet kallas det visst så klokt...

vad känner jag? vad ångrar jag? vad tänker jag? hur ska jag ta mig framåt? jag kan säga såhär mycket att jag känner skam o skuld.. detta är relativt nya känslor för mig.. innan handlade det mer om att överleva varje minut o bara klara allt det praktiska.. men sen när det var avklarat så kom jag till ett annat läge, där jag kunde lägga fokus på mig o mitt känsloliv igen..

jag är ledsen för alla som jag/vi har sårat genom detta beslut.. sen om det är pierre jag har sårat, min familj som alltid ställt upp till 110% även när de inte ens behövt det eller om det är min släkt som kom på bröllopet o verkligen trodde på oss eller om det är mina vänner.. jag ber om ursäkt.. jag gör verkligen det..

det var aldrig tänkt att det skulle bli såhär o det tror jag inte att någon människa tror heller.. (okej nu kom jag visst in på ett sidospår direkt... så går det när man är oförberedd..) sanningen är den att det var si o så mellan pierre o mig ett längre tag.. innan midsommar hade vi ett mastodant gräl o allt höll på att ta slut.. dock såg ju både han o jag allt det fina i varandra o bestämde oss för att försöka o omgivningen runt oss kunde inte bli gladare åt det beslutet.. vi själva var också glada o trodde på oss.. vi var naiva skulle jag vilja påstå i efterhand.. alltför naiva.. men vi ville ju själva att allt skulle bli bra.. vi hade ju planerat för den här dagen i 2 år.. vi hade ju gått igenom så mycket tillsammans.. vi hade ju haft den roligaste sommaren i vårt liv.. nu i efterhand vet jag också att vi hade den roligaste sommaren i vårt liv som två individer tillsammans med våra vänner o inte som ett par tillsammans med våra vänner.. men hur som helst så bestämde vi oss för att satsa.. o det gjorde vi..

väl efter den stora dagen åkte vi iväg till parga direkt med milla o osse.. vi både kände redan där att något var fel men pratade inte högt om det.. sen när vi kom hem blev det så uppenbart.. alla lustiga känslor som jag hade haft ett bra tag kunde jag nu ta på, jag kunde lokalisera dem. innan hade jag svårt att avgöra om det var pga av allt med michele, stressen inför bröllopet eller om det var att mina känslor för pierre börjat avta som det berodde på.. det blev som sagt uppenbart.. så vårt giftemål höll i 3 veckor.. folk kan skratta åt det o se det som en parodi.. varsegoda jag bjuder på det.. men det är även många som tog illa upp, förlåt det var aldrig min eller pierres tanke att såra någon..

det var det som hände.. o självklart är det inte så enkelt som jag ovan beskrivit utan vill någon veta mer får denne fråge.. o det jag känner nu är en blandning mellan lättnad/framtidstro o grymma skuldkänslor.. jag är inte ledsen o jag ångrar inte uppbrottet..jag tror att detta var det bästa som kunde hända.. jag ser att pierre utvecklas till en annan människa o han kan äntligen se sig om efter en tjej som passar honom bättre.. jag utvecklades till den människa jag är nu för ett tag sen.. kanske strax efter micheles död eller strax innan.. men däremot tror jag att jag också kommer att kunna få en framtid med någon som passar mig bättre.. även detta ser jag i efterhand.. hur olika pierre o jag var.. hur olika vi tyckte om att leva vårt liv.. ännu en sanning ska fram.. på något sätt tror jag (och pierre) att det är allt det med michele som både höll ihop oss och det som tärde på oss..

så det är det som jag känner.. det jag ångrar kanske är att vi gifte oss.. men samtidigt så ångrar jag inte själva bröllopet och festen, men ändå.. tvetydigt.. rent egoistiskt så hade jag skitkul o det hade pierre med.. vi hade inte kunnat få ett bättre "avslut" även om det är meningen att det ska vara början.. men det som gör att jag ångrar det är att vissa har tagit illa upp.. men för guds skull tro inte att vi hade planerat att skilja oss så här kort tid efter.. det var meningen att det skulle fungera.. vi ville.. men det blev bara för uppenbart.. o vid denna knappa ålder o utan barn varför försöka få det att fungera till varje pris  när vi tillslut vågade se på situationen med öppna ögon.. då tyckte vi båda att det var bättre att få tid o chans att starta om på nytt istället..

vad tänker jag.. ja om sanningen ska fram o det är ju många sanningar som har skördats idag så det är väl bara att fortsätta.. jag tänker inte så förtvivlat mycket på detta.. jag lever istället.. misstolka mig inte.. jag funderar då o då.. kollar på gamla bilder o videoinspelningar.. minns o ser på det bra vi hade med glädje.. men jag känner också inom miig att vi båda kommer att få en bättre framtid på varsitt håll.. så därför överanalyserar jag inte.. jag svarar godhjärtat på frågor från folk.. det ser jag lite som min plikt.. undrar om du får lika många frågor pierre... undrar om folk ser att jag är "boven i dramat".. hmm.. mest säkerligen.. jag sticker nog ut aningens för mycket för att ej vara det.. men it takes two to make a relationship works... o det hoppas jag att folk förstår...

hur ska jag ta mig framåt? det går som på räls om man kan säga så.. jag behöver inte göra så mycket.. livet fortgår o så länge jag trivs med det så har jag inga tankar på att stoppa det.. jag umgås med mina vänner, jobbar o tränar.. ska börja umgås mer med min familj o ska tillbringa sommaren 2007 på högbacken! jag mår bra! oftast! mår jag inte bra så grubblar jag lite o sen mår jag bra igen.. det stora bakslaget har inte kommit än o jag tvivlar på att det kommer..  däremot har det funnits en del småbakslag då jag inte mått prima som en prinsessa..  men nu mår jag bra.. jag har hopp om livet..

tack pierre för de här åren.. tack för att du har funnits o varit en del av att skapa min personlighet.. tack för att du har varit med i processen till att göra mig till den jag är.. kommer alltid att respektera dig och ha ett gott öga till dig. förhoppningsvis kommer du alltid att finnas kvar som min vän.. må all lycka vara med dig och jag hoppas att allt du tar för dig kommer att gå din väg. lycka till med allt min vän..

41390-1018

 

Publicerat: 2006-11-01 Klockan: 18:49:30

vänskap

vad är vänskap...? hur känner man att någon är ens sanna vän? är det när man som vän sätter sina egna behov på efterkälken för att ta hand om sin vän.. är det att visa att man alltid finns hos sin vän? är det att skratta, gråta, mysa, sitta o vara tysta, ställa upp o bara finnas..
 
ja vet vad vänskap är för mig.. jag har märkt vilka som är  mina vänner nu.. det är sådant som märks ganska lätt när man går igenom en sån här sak.. jag har märkt det en gång tidigare o det var när michele dog..

sen har jag olika typer av vänner.. de som jag hör av en gång i månaden o träffar någon enstaka gång o allt är precis som förr.. de jag träffar någon gång i veckan o messar med o allt bara känns bra.. de jag träffar dagligen som läser av mig direkt om något är fel.. sen vill mina vänner olika saker o ting för mig också.. nu tänker jag på framtiden.. det är rätt roligt o lustigt det där för det är många som har åsikter om hur jag ska leva mitt liv.. men det är samtidigt rätt gulligt.. att någon orkar engagera sig o tänka så mycket på mig.. det känns bra... hoppas bara att alla mina vänner respekterar mitt sätt att leva mitt liv. o det vet jag att de gör..

men så var det det där med vänskap.. att sätta sina egna behov på efterkälken tror jag NADA på.. inte som vana iaf.. men som tillfällighet säger jag O JA! vänskap är som kärlek.. ge o ta.. bara att med vänskap är man mer försiktig.. man tänker mer på det där med att ge o ta nu.. sin kärlek slarvar man ofta med.. tyvärr.. en viktig sak med vänskap är att en sann vän respekterar en som man är.. med brister o skavanker.. en sann vän står kvar även om den vän som kanske ej mår så bra inte orkar höra av sig.. en sann vän borrar sig igenom o visar att den bryr sig.. en sann vän är den som håller om o inte är rädd för att ställa frågan hur det är.. en sann vän är inte rädd för att såra.. för den vännen vet att personen i fråga behöver få lite krav på sig.. en sann vän vågar se en djupt i ögonen o är inte rädd för svaret som kan komma på en ställd fråga..

hmm.. efter att ha skrivit dessa rader märker jag att jag hade visst inget som helst syfte med denna blogg mer än att säga att jag älskar mina vänner o jag är glad att ni skiljer er åt.. tänk vad jobbigt om jag skulle träffa alla varje dag.. haha..

min vän... jag tänker på dej o håller om dej hårt.. finns alltid här....! älskar dej!

"jag önskar dig glädjen att alltid ha någon att dela dina upplevelser med. "
"jag önskar dig glädjen att hitta den som rätt förstår hur du egentligen är - och som ändå älskar dig."

RSS 2.0