Publicerat: 2012-09-28 Klockan: 09:51:00

jag älskar

under min sista graviditet var jag orolig. orolig över om jag skulle kunna älska någon lika mycket som noah. om min kärlek skulle räcka till.
 
stundvis var jag så orolig att jag hade svårt att glädjas över graviditeten.
 
idag vet jag annorlunda...
 
älskade fina unge.
 

 

Publicerat: 2012-09-27 Klockan: 10:07:00

vår vardag

det är kul på öppna förskolan!
 
 

 

Publicerat: 2012-09-26 Klockan: 20:48:00

picasso

förskolan och öppna förskolan har börjat fostra en liten konstnär!
 

 

Publicerat: 2012-09-26 Klockan: 20:06:00

augustifesten


 

Publicerat: 2012-09-26 Klockan: 13:56:00

middag

förra veckan hängde vi hos carro med alla tusen djuren och haft en fantastisk middag! den där burken på bilden... ja den burken... jag bad om socker och erika hämtade en burk.
 
jag spottade, fräste och trodde jag skulle dö. det visade sig att det var hundens medicin för stela leder. det smakade inte mumma om man säger som så....
 
 
om man bortser från det så var kvällen fantastisk!

 

Publicerat: 2012-09-26 Klockan: 09:57:00

word


 

Publicerat: 2012-09-25 Klockan: 11:26:20

onsdagsträffen...

såhär blev det med vår onsdagsträff... en tisdag. värdinnans barn blev hemringt från förskolan. så carita och jag ska luncha på stan. tacka vet jag luddes blixtenparaply!


 

Publicerat: 2012-09-25 Klockan: 09:05:00

sommarminnen

det här var sommarens sista varma dag...
 

 

Publicerat: 2012-09-24 Klockan: 18:50:00

putryggen

det hade ett finare namn. kyfos. det har även ett fulare namn. puckelrygg.
 
Medfödd kyfos (Q76.4) kan resultera i Spädbarn vars ryggrad har inte utvecklats på rätt sätt i livmodern. Kotor kan vara missbildade eller smält ihop och kan orsaka ytterligare progressiv kyfos som barnet utvecklas. Kirurgisk behandling kan bli nödvändig i ett mycket tidigt skede och kan bidra till att upprätthålla en normal kurva i samarbete med konsekvent uppföljning för att övervaka förändringar. Däremot kan beslutet att genomföra förfarandet vara mycket svårt på grund av de potentiella riskerna för barnet. En medfödd kyfos kan också plötsligt upp i tonåren, vanligare hos barn med cerebral pares och andra neurologiska sjukdomar.
 
jag läser i noahs journal och ser att redan vid första kontakten med noahs kirurg på us sågs detta. då hade han en kyfos på 25 grader. detta var i oktober 2010. vilket gradantal denna kyfos är på nu vet jag inte.
 
gaah. så fort något är bra så tillkommer något annat. detta är något jag vet att kirurgen pratat om men som jag knappt tagit till mig då det inte varit aktuellt eller det har helt enkelt funnits saker som varit viktigare. men nu när vi börjat beta av på listan så dyker de här sakerna upp.
 
så idag har jag diktat ihop ett mail till nohs sjukgymnast på hab. ställt frågorna som kirurgen ville ha reda på och även informerat om denna kyfos som vi inte ens nämnt till dem. då var det bara steloperationen och skoliosen som var aktuell. men nu skulle vi hålla koll på denna kyfos. kyfos kyfos kyfos. så nu har även ni tagit till er detta ord som jag benämnt flera gånger idag.
 
jag har sagt åt noah att sträcka på sig. men ärligt... hur lätt är det för en 2-åring?
 
jaja. nu inväntas svar. just nu googlar jag. kyfos kyfos kyfos... samt andra ord jag finner i journalen som jag ej tagit till mig innan. varför googlar jag? det får mig knappast på bra humör....
 
men det här får mig på bra humör;
 
 

 

Publicerat: 2012-09-24 Klockan: 10:11:00

nöjd

babygymmet är numera kul! börjar må bättre. inte lika mycket skrik längre och kan faktiskt roa sig själv långa stunder. typ som noah kunde från början.
 
de är olika de små.
 

 

Publicerat: 2012-09-23 Klockan: 19:36:00

bada

sonen älskar att bada. han älskar dessutom att hänga med hans föräldrar. så förstå att lyckan var stor när vi åkte och lämnade lovi hos mormor och morfar och åkte till badhuset. som han badade.
 
det här roade han sig med lång tid. upp och stå. hoppa sittandes... ja sittandes... rakt ut med benen så han landade som på en stol..
 
 
kollage;
 
min vy från den varma bubbelpoolen;
 

 

Publicerat: 2012-09-23 Klockan: 13:37:26

tack linda


 

Publicerat: 2012-09-23 Klockan: 07:54:07

projekt baka chokladbollar


 

Publicerat: 2012-09-21 Klockan: 08:00:00

1 år sedan...

ett år.
 
det har gått ett helt år sedan den värsta dagen i mitt liv.
 
dagen då vi lämnade över noah i kirurgernas händer i många och väldigt långa timmar. då de sågade i hans ryggrad och var farligt nära ryggmärgen. dagen då vi inte visste hur något skulle gå. ens om vi skulle få se vår lilla slå upp sina vackra blå ögon igen.
 
jag minns dagen i detalj. jag minns hela veckan. som jag minns alla noahs sjukhusveckor. bästa bemötandet någonsin på ett sjukhus men de värsta minnena.
 
tiden efter. nerven som kom i kläm. benet som inte hängde med. blodet han förlorade. skoliosen som finns kvar. smärtan han hade. oh den smärtan.... jag blir tårögd bara jag tänker på det. ett halvår i korsett. hur han fick erövra alla sina färdigheter igen. på nytt.
 
sen minns jag glädjen. glädjen när han klarade av att sitta. åla, krypa, ställa sig upp... GÅ.. fantastiskt!
 
jag försöker tänka tillbaks på den här tiden. ganska ofta. för att ge mig själv perspektiv. kanske är det inte hela världen att min urtrotsiga 2-åring hoppar ner från stolen när vi äter, kanske är det inte hela världen att han hoppar i soffan. kanske är det inte hela världen att han kastar sig, slänger sig och allt han envisas med att göra. HAN KAN JU FAKTISKT RÖRA SIG.
 
han slog upp sina vackra blå ögon. han erövrade sina färdigheter igen. han tog sig igenom smärtan. han klarade av ett halvår med en varm, stel korsett. han klarade allt detta.
 
vad är väl då "lite" trots? men mitt i vardagen kan det vara svårt att tänka på det. när det ska testas och köras med allt hela tiden. fast i det stora hela så tänker jag så. vad är väl trotsen när vi har vår levnadsglada son hos oss. som tagit sig igenom så mycket och fått gå igenom så mycket. redan. 2 år gammal.
 
 

 

Publicerat: 2012-09-19 Klockan: 14:42:02

the gang
 

Publicerat: 2012-09-18 Klockan: 09:18:00

omtänksam storebror

noah är en väldigt omtänksam storebror...
 
häromdagen när lovi skrek så lugnande han henne som vi brukar göra;
 
"lovi lovi, noah är här, noah är här"
 
han kommer ofta med nappen när hon är ledsen.
 
när han såg en bild på lovi när hon var ledsen så blev han själv ledsen och sa; nej lovi ledsen mamma, nej..."
 
lilla gubben....

 

Publicerat: 2012-09-17 Klockan: 16:22:00

återbesöket på us

nu har vi varit där. på 1-årskollen efter noahs skoliosoperation. noah var på sitt tjurigaste humör i väntrummet. när vi såg läkaren som vi skulle till säger noah högt och tydligt; jag vill inte träffa honom....
 
 
ungefär på den linjen var det. men väl inne och i mammas knä gick det an. vad blev kontentan av detta besök?
 
- jo det ser oförändrat ut på röntgenplåtarna!
- noah har en putrygg ovanför det opererade området och detta ska hållas koll på.
- han ska försöka sträcka på sig när han sitter, går etc.... *lätt - nej...suck*
- om 4 månader ska en skiktröntgen (ct) göras och efter det tas beslut om skruvarna ska tas bort.
 
känslan både jag och sadde fick var att skruvarna ska avlägsnas. men om det görs i början av 2013 eller om det kan få dröja än längre vet vi inte. men läkaren sa att noah mycket väl kan känna av dem och han tar sig ofta på det opererade området. så ja... ingen åtgärd just nu. men om 4 månader och framåt väntar vi oss att det troligtvis blir ett nytt ingrepp.
 
såklart blandade känslor. men inget jag tänker gå igenom och älta nu. väntar på remissen till ct. efter det kan jag börja tänka på det.
 
noahs tjuriga humör.. jo 39,5 i temp var svaret på det. slocknade i mitt knä inne hos läkaren..
 

 

Publicerat: 2012-09-17 Klockan: 09:26:00

badrummet

det där badrummet vi har här hemma är populärt.
 
noah och lovi älskar att bada och den lilla älskar dessutom att ligga på skötbordet. hon snackar så mycket med sina vänner som hänger över henne då!
 

 

Publicerat: 2012-09-16 Klockan: 14:21:31

lust

igår var det karin som hade planerat en alldeles underbar dag för gänget i lust. extra kul var det att tina kom in i gruppen och trivdes bra från början!
 
 
 vi var iväg till sörsjön där vi efter olika missöden fick åka linbana över sjön. en linbana på 360 meter! det var en härlig känsla.
 
 
vi delades in i lag och fick påbörja tävlingen som varade ända till kvällen. det visade sig att jag hade en fallenhet för det där att skjuta iväg pilar. även då började jag associera till hungerspelen.... jag tror jag skulle klara mig rätt bra;)
 
 
yxkastning!
 
 
se min oerhört fina stil....
 

vi åkte till sats för att köra ett väldigt roligt pass med en massa dans!
 
 
efter duschen styrde vi vår kos till karin där lekarna fortsatte. det var hysteriskt roligt och det var länge sedan jag skrattade så mycket och så hjärtligt!
 
 
maten var fantastiskt god. karin har en väldigt duktig granne!
 
 
lekarna fortsatte även efter middagen och tack vare utslagstävlingen där jag lyckades få ner kexet från pannan rekordfort så vann vårt lag.
 
här nedan är första priset!
 
 
tack karin för en fantastisk dag och kväll!

 

Publicerat: 2012-09-15 Klockan: 09:23:00

fina älsklingen


 

Publicerat: 2012-09-14 Klockan: 09:58:00

lisa och billy

fick besök av min fina kollega lisa och hennes sambo billy. mycket trevligt och vi ser redan fram mot att komma till er!
 
 

Publicerat: 2012-09-13 Klockan: 17:02:00

blivande tumsugare?


 

Publicerat: 2012-09-13 Klockan: 10:44:40

en vecka äldre... 
sammanfattningsvis kan man säga att de har lite mer humör nu....

 

Publicerat: 2012-09-11 Klockan: 10:57:40

lekglädje

när tvååringen här hemma väl har landat så kan han leka otroligt bra.
 
igår lekte han och mormor med tågen. gubbarna skulle vila, sova och åka. sitta och stå.
 
om ni undrar varför han ser så bekymrad ut på en bild så beror det på att mormor sa aj. så fort någon säger aj, oj eller liknande så frågar noah;
 
"vad är det mormor?"
 
han tycker inte om när någon är ledsen eller har ont. men han glömmer bort det lite då och då i sina handlingar mot oss....

 

Publicerat: 2012-09-10 Klockan: 09:07:00

onsdagsbarnen

nu är det läge att bli förvirrade. det är nämligen inte bara onsdagsbebisar nu. utan även onsdagsbarn...
 
onsdagsbarn är storasyskonen. ja förutom i majas fall då. igår var det dags att vi skulle träffas. vi satsade på en utedag i vasa parken. det blev riktigt lyckat då det var så fint väder.
  

Publicerat: 2012-09-09 Klockan: 21:56:02

20 pers hos myrbergs

igår var det dags för att ses. alla familjer från onsdagsbebisarna var hembjudna hos myrbergs. vi laddade upp i soffan här hemma. 
 
 
här var då alla knoddar!
 
 
värdinnan för kvällen!
 
 
milla ordnade med en skattjakt som de äldre barnen fick delta i. ja och de föräldrar som ville;) det ar 5 olika former med olika färger som barnen skulle leta efter. när de funnit alla fick de leta efter skatten. mycket populärt och noah var nästintill hysterisk av glädje... det var iris som hittade skatten.
 
 
noah har fått sin påse och även en present som han skulle ge till lovi.
 
 
knoddarna fick en varsin mössa som milla sytt och sedan stämplat deras namn på.....!
 
 
såhär fin är mössan! sen var det dags för operation hoppa i soffan.....
 
 
när väl filmen kom på var barnen rätt slut. men de kom snart in i andra andningen.
 


lovi nedbäddad inför hemfärden...
 
 
tack för en suverän kväll myrbergs!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2012-09-07 Klockan: 09:34:00

samspel

noah tycker att hans syster börjar bli roligare. standardsvaret har alltid varit att hon varit för liten. men nu kan hon sitta ett litet tag i soffan. det är kul tycker noah. det blir även som om hon dansar när vi ställer henne upp. det tycker noah är hysteriskt kul.
 
 


 

Publicerat: 2012-09-06 Klockan: 21:00:00

bakslag

idag handlar det inte om pojkens bakslag. mer mammans. kanske även pappans.
 
tankar kring allting. minnen. men även framtid. hur ska det gå. hur kommer han bemötas av sina jämnåriga små medmänniskor under sin uppväxt. vad kommer de säga. vad kommer noah svara. om sina ärr. om sitt behov av hjälp. kommer han våga sova över hos folk. kommer han kunna åka iväg på skolläger etc.
 
hur kommer hans liv bli?
 
kommer han bli retad?  kommer han bli utsatt?  detta är såklart farhågor för alla föräldrar. självklart. jag hoppas och tror att vi genom vår öppenhet kommer stärka noah. det är inga hysch hysch. det är såhär det är helt enkelt. jag kan grubbla i all evighet. jag kommer inte få några svar än på länge.
 
kanske kommer bakslaget just nu på grund av att det är september månad. sen noah kom till oss har september varit tuffa månader. med operationer och sondering samt korsettbehandling.
 
vi närmar oss datumet för årsdagen av noahs skoliosoperation och då känns allt såklart mycket tyngre. jag minns. granskar foton. ser på atlas. ser på noahs ärr.
 
men främst ser jag den lilla kämpen. kämpen som trots sin steloperation klättrar, hoppar, gör kullerbyttor, studsar och har gjort sådan revansch.
 
älskade unge... det finns ingen som du.

 

Publicerat: 2012-09-06 Klockan: 12:23:30

galaxens fest

noah började förskolan förra veckan. i tisdags bjöd de på fest på galaxen. kul! mormor, morfar, moster och emil följde också med på festen.
 
festen började med att chefen hälsade välkommen och talade om de 4 elementen som de ska arbeta med. de startade upp med tema luft. så vad passade väl bättre än ett gemensamt ballongutsläpp!
 


noah tittade störögt på alla ballonger som for iväg...
 
 
vi hade med oss egen fikakorg...
 
 
syrran och emil passade på att grilla pinnbröd.
 
 
under tiden de grillade lekte noah för att sedan äta upp deras bröd.
 
 
trevligt med fest. alltid kul att gå runt och titta på de olika stationerna de hade och höra dem berätta om sin verksamhet.

 

Publicerat: 2012-09-05 Klockan: 21:45:49

premiären

nu var det dags igen...
 
för en ny grupp av onsdagsbebisar. idag togs kortet som kommer förgylla 1-årstårtan nästa sommar...
 
 
de ligger i den orning som de är födda. lovi, alexander, julius, olivia och lowa.

 

Publicerat: 2012-09-04 Klockan: 10:41:37

leendet

leendet har funnit där bra länge. sen slutet av juli. men hon har varit väldigt snål på att visa det när kameran dykt fram.
 
nja.. vet inte riktigt om jag vill le..
 
 
kanske kan jag bjuda på en vink..
 
 
eller nja..
 
jag bjuder väl på ett leende eller två...
 


 

 

Publicerat: 2012-09-02 Klockan: 18:50:31

biker

i somras åkte noah och morfar till peking för att gå och titta på motorcyklar... wow...
  

Publicerat: 2012-09-02 Klockan: 11:32:00

hungerspelen

hungerspelen av suzanne collins. utgiven år 2008.
 
fängslande bok i tre delar där hungerspelen är den första av de tre. boken handlar om en nation med 12 distrikt där varje distrikt har ett särskilt område som de är specialister på och tillhandahåller till huvudstaden. de har något som kallas hungerspelen där en flicka och pojke från varje distrikt lottas fram till att bli speldeltagare. det är ett spel där det bara kan finnas en överlevare och detta sänds ut på tv till alla distrikt. vi föjer katniss som är flickan från distrikt 12 som deltar i spelen.
 
extremt fängslande bok och just nu läser jag fatta eld som är del 2!
 
betyg 5 av 5.


 

 


 

Publicerat: 2012-09-01 Klockan: 17:19:00

hesa lovi

vår dotter har sedan dag 10 skrikit den största delen av sin vakenhet. och ja även när hon sovit. detta blir såklart extremt påfrestande och tröttsamt. hon har faktiskt gastat så mycket att gasta är bland det första ord jag letar efter på ruzzle samt att hon blivit hes. hesheten har suttit i över en vecka nu.
 
problemet har även varit så att när hon sovit dagtid har det knappt gått att lägga ned henne så man får i stort sett noll gjort.
 
hemma hos myrbergs prövade vi en gungande babysitter. flickebarnet blev nöjd. sagt och gjort. iväg och köpa denna gungande välsignelse. vi har sedan dess fått äta frukost i lugn och ro. vi kan även lägga ned henne när hon somnat. ibland är hon även nöjd där när hon är vaken.
 
vilken befrielse. särskilt som sadde börjat jobba igen. nu kan jag ta hand om noah på morgonen utan gallskrik och även leka med honom.
 
tack till farmor som köpte denna i för tidig välkomstfestspresent.
 


 
 

 

Publicerat: 2012-09-01 Klockan: 09:11:00

kusin emil

en av noahs favoriter är emil. förstå då lyckan när emil följde med för att hämta noah på förskolan i veckan. det blev en succé. emil hade dessutom med sig en fotboll.... så iväg till målet med mellis nedpackat och spela boll.
 
 
högt upp kom bollen ibland. lovi var med på ett hörn.
 
 
lovis söta virkade converse.
 

RSS 2.0