Publicerat: 2015-10-30 Klockan: 20:59:48

familjedag på kolmården

idag hade vi höstlov och åkte till kolmården. vi åkte dit lagom till öppning och åkte hemåt runt 15-tiden.

sjukt bra dag med lugn och ro trots en hel del människor i parken.träffade på en hel del gastar, vampyrer och varulvar. en och annan häxa och andra diffusa varelser. den brända tärnan som gick och sjöng runt om i parken var strålande. i familjen så var det jag som blev skrämd av spöken. 2 gånger dessutom, de smög sig på mig och stod någon cm ifrån mig och bara stirrade på mig. jag upptäckte dem ej förän jag vände mig om o jösses så rädd jag blev.härlig dag och det var mäkta kul att träffa på en hel del gamla vänner.

dagen avslutades med halloweengodis och barnprogram fyllt av halloweeninslag. 


 

Publicerat: 2015-10-27 Klockan: 18:41:00

de sista johan falk filmerna

ur askan i elden, 2015. regi richard holm. 6.6 på imdb.
tyst diplomati, 2015. regi peter lindmark. 6.2 på imdb.
blodsdiamanter, 2015. regi peter lindmark. 7.1 på imdb.
lockdown, 2015. regi richard holm. 7.2 på imdb.
slutet, 2015. regi richard holm. 7.8 på imdb.
 
vi hade en tur innan vår kretaresa då vi såg en film varje kväll. det blir lite utav en drog och vi längtade efter kvällen så vi skulle få se filmerna. jag som trodde jag skulle sakna frank så mycket nöjde mig gott och väl med seth. nästan så seth var en skönare snubbe!
 
jag tycker nog tyst diplomati och lockdown var bland de bästa och den sistnämnda rätt så sorglig. däremot så trodde jag att den sista filmen skulle vara i snabbare tempo, typ som kodnamn lisa. men den kom ej upp i det tempot.
 
men snittbetyg blir 4 av 5 på dem alla!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2015-10-25 Klockan: 21:29:00

det var en gång...

... en resa till kreta. med en fantastisk händelse på flygresan.
 
lovi var rädd för landningen på ditresan vilket flickan framför henne hörde. flickan hörde att lovi sa "jag vill inte landa och behöva åka igenom det mörka". flickan sa "ta min hand, vi håller enda tills planet har stannat"
 
 
det gjorde de.... <3

 

Publicerat: 2015-10-24 Klockan: 22:29:08

lyxdag

ah vilken härlig dag vi har haft. vi startade upp dagen med en god frukostbuffé!


sedan tog vi en långpromenad till christiania. skumt. skumt att vara där. hus som är ockuperade, maskerade människor som säljer gräs överallt. men väldigt komiskt att se det lilla egna samhället utan det vanliga samhällets regler.

efter den turen gick vi till vårt lunchställe victor och åt en fantastisk lunch med god drink till.efter lunchen var vi sugna på spa. så vi gick tillbaks till hotellet och njöt av ca tre timmar i spaavdelningen.hotelldrink innan middag på nam nam och mer drinkar.nu är vi tillbaka på hotellet för prat innan sömnen infaller sig.

 

Publicerat: 2015-10-24 Klockan: 08:20:15

Köpenhamn

så var det äntligen dags för min, charlottes och stinas 35-årsresa. vi sparar en liten summa i månaden och passar sedan på att resa vid 30, 35, 40 osv. denna gång åkte vi till malmö under torsdagen och vidare till köpenhamn under fredagen. träffade på bahareh vid tågstation som också skulle ha tjejhelg.
vi checkade in på vårt ekologiska hotell axel guldsmed och wow vilket härligt hotell. 


sedan gick vi för att luncha på mothers innan vi gick vidare till nyhamn.
vi avslutade kvällen med drink på hotellet och sedan mat på pate pate.
underbar första dag!! idag får vi se vad vår reseledare charlotte har bokat in oss på!

 

Publicerat: 2015-10-22 Klockan: 11:42:00

vi vann!

vi har bara spelat några få gånger och sist vi var där för att köpa nya årskort fick kidsen spela igen! o gissa... vi vann! synd bara att det var ungefär det första vi gjorde...
 
 
 

 

Publicerat: 2015-10-21 Klockan: 17:30:00

mina hemligheter

mina hemligheter av sophie kinsella. utgiven år 2010.
 
jösses det är så länge sedan jag läste den nu så jag knappt minns den. men jag vet att jag den var rolig men ej så himla djup. men värd att läsa för de skratt man får sig. tänk dig att avslöja alla dina hemligheter för en okänd människa - som sedan visar sig stå dig närmre än vad du någonsin trott...
 
betyg 3,5 av 5.
 

 

Publicerat: 2015-10-20 Klockan: 16:39:00

marshmallowtestet

alla som har hört psykolgen lars andersson föreläsa eller har läst sin beskärda del av psykologi genom åren vet vad jag pratar om när jag säger marshmallowtestet.
 
i korta drag är det ett test för att pröva barns självbehärskning och om de kan kontrollera sina impulser. med andra ord om de kan vänta...!
 
sagt o gjort så körde jag testet med kidsen för ett par veckor sedan. men vi tog en lysmelkgodis istället för marshmallow. de fick sitta i varsitt rum och fick direktiv att de skulle få en godis framför sig och om de kunde vänta med att äta den tills jag sa till skulle de få en till. de fick inte veta hur länge de skulle vänta.
 
 
lovis stategi var att titta på den, plocka lite med den och låtsas att den var en blayblade. tillslut blundade hon.
 
 
noah tog aldrig på den utan tittade på den men tog sedan mer och mer avstånd till den genom att gå längre ifrån den.
 
 
bägge ungarna klarade det med bravur :) vad nu det ska innebära för framtiden får vi väl se. men enligt lars och de som tror på testet går det bättre för de kidsen som klarar av att vänta. de klarar sig tydligen bättre i de flesta områden i livet.

 

Publicerat: 2015-10-19 Klockan: 17:26:00

vad händer?

hur vi lever och har det nu...
 
 
ja vi bor sedan mer än 3 veckor tillbaks i vilbergen. vårt hus är upprivet. ja det mesta iallafall. nu i veckan borrades det hål i väggar för än mer effektiv torkning. så vad gör vi? lever på men längtar hem. lovi gjjorde ett bygge häromdagen. med alla portar som vi bor i. vår port i vilbergen, vår port i klockaretorpet, vår port när faster flyttar... vi åker hem då och då. mäter, fixar och donar. igår beställde vi en soffa som plåster på såren.
 
 
noah har fått hemma hos august 2 gånger medan vi har haft fix o styr med att kolla på nya golv, soffa, färg, mattor och sådant. inte nog med lek hos august utan vi får finfina bilder på vad han för sig - samt får hem godsaker med! tack!
 
 
förresten ni ser att noah har 6 ögon på bilden med glasögon va? det var han noga med att berätta. sina, maskens och glasögonens..

 

Publicerat: 2015-10-18 Klockan: 16:54:01

sjukhus

så var det dags igen. oplanerat. igår började noah klaga på ont i ryggen. närmre bestämt vid det opererade partiet. ungefär då fryser jag till is lite. så fungerar alla känslor från den tiden. men vi gjorde inget stort av det och när han skulle sova tänkte vi att han vaknar upp och mår som vanligt. men han behövde alvedon för att kunna somna.
 
på morgonen klagar han nästan omedelbart och får en till alvedon. efter mer klagan och ovilja till att gå så ringde vi 1177. de resonerade med sjukhuset och bestämde att vi skulle åka in till akuten. sagt och gjort. vi satte och oss väntade vid akuten och blev mottagna av 4 fantastiska människor som lyssnade, hade LÄST PÅ OM NOAH - (typ första gången någonsin vid ett spontanbesök....!), gjorde tester, läste på nätet för att se vad det kunde bero på. han svarade bra på undersökningarna.
 
det de tror är att det är en retning vid det opererade stället. muskler? nerver? de ville ej skicka till röntgen då han redan har fått så mycket strålning. så vi åkte hem med råd att bete oss som vanligt, ej prata om det och återkomma under morgondagen för röntgen om det kvarstår.
 
så vi betedde oss som vanligt. noah deltog på simskola men extremt hämmad. när han gick upp ur bassängen låste det sig och han ställde sig vid kanten tog sig för ryggen och grät. det mina vänner händer inte.
 
jag bär in honom till duschen och bannar mig själv för att "vi betedde oss som vanligt". vi rådgör med 1177 igen och de säger att vi kan åka till akuten igen. men efter ett tag släppte den värsta värken och vi bestämde oss för att åka hem.
 
nu väntar vi igen! vi hoppas på sträckning eller ngt sådant. och skjuter iväg krånglande skruvar eller ngt med skoliosen långt långt bort.
 
imorgon blir det förskolan och vi hoppas han klarar av det utan att pedagogerna behöver ringa dit oss. håll tummarna för att det går över av sig självt!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2015-10-16 Klockan: 21:19:00

sommar o sol

tänk er...
 
 
... men höst och vinter är rätt trevligt det med.

 

Publicerat: 2015-10-15 Klockan: 19:07:00

black mass

black mass, 2015. regi scott cooper.
 
en bra film med bra skådespel men inget direkt storspel från bästa depp som jag förväntat mig. maffiafilm som är verklighetsbaserad från 70-talet. om en maffiaboss som får styra rätt mycket i fred och konsekvenser det senare ger alla berörda.
 
betyg 3 av 5.
 
imdb - 7.5 av 10.
 
 
och för övrigt är det depp på bilden... skapligt smink iaf!
 

 

Publicerat: 2015-10-13 Klockan: 19:00:00

bandsläpp...

snart måste det vara dags för bandsläpp till bästa bråvalla. som jag längtar och tack vare syrran och jag fått ett par bilder jag ej sett tidigare!
 
 

 

Publicerat: 2015-10-12 Klockan: 19:58:28

bröllop

i lördags var vi på bröllop. det var saddes gamla kompis daniel och hans hilda som skulle gifta sig. sadde var med daniel innan bröllopet och jag och sanna var hos jennie!
 
 
bröllopet skulle ha börjat 18.30 men då busslaster från södertälje var försenade så drog vigseln ej igång förän 20.00...!
 
 
vigselcermonin var ca 45 min lång och efter det var det dags att gå in till festlokalen. då möttes vi av detta;
 
 
det var mat, dryck, mat och ännu mera dryck hela tiden. gott och mycket festligt.
 
brudparet kom in ca 30 min efter oss med musik och dans. brudparets plats och vi andra satt i bord med 12 gäster vid varje bord.
 
 
blandande bilder från kvällen! ah vilken rolig kväll!
 
 
 

 

Publicerat: 2015-10-12 Klockan: 18:56:31

southpaw

southpaw, 2015. regi antoine fuqua.
 
en bio för länge sedan. filmen berör. fint skådespel och en bakomliggande historia som gör att filmen griper tag om en. boxarfilm med känsla.
 
betyg 4 av 5.
 
imdb - 7.6 av 10.
 

 

Publicerat: 2015-10-06 Klockan: 19:51:50

längtar tillbaka...

just nu. i fukt och en renovering vi ej önskat. mellan två hem. fullt ös på jobb och i privatliv. då längtar jag tillbaka extra mycket...
 
 

 

Publicerat: 2015-10-05 Klockan: 07:53:20

övernattning

i fredags hade lovi sin kompis olivia här på övernattning. de lekte och pratade på tills de däckade i samma säng.
de sov så sött hela natten och vaknade upp pigga och glada! 


 

Publicerat: 2015-10-04 Klockan: 07:48:05

golv o lek

igår var det äntligen dags för dans igen! vilken lycka för dottern. sonen var på kompisens 5-årskalas. efter det stod titt på golv på schemat. 

sonen åkte dock till august och fick leka där. som de lekte. de ville aldrig sluta. 
så när vi kom för att hämta honom fick han lov att vara kvar ett tag till, till bägges nöje!

så nu vet vi i stort sett vilket golv vi ska ha. det kommer se nästintill exakt ut som vårt gamla:) 

 

Publicerat: 2015-10-02 Klockan: 20:12:35

fukt

ja jösses vad fukt. vi bor sedan snart en vecka tillbaks i stora fasters lägenhet i vilbergen. tacksam till max för det.

vårt hus är det inte mycket kvar av..

såhär var fukten spridd. men nu har de även tagit bort allt i vardagsrummet.


jösses. nu? minst 9 veckors torkning. sedan behövs snickarna som ni kanske ser. dessutom är ca 50 cm på varje vägg bortslipat och nästa vecka borras hål i väggarna...

ge mig styrka och låt ett under ske så vi kommer hem till jul!

RSS 2.0