Publicerat: 2015-11-24 Klockan: 22:36:30

ny look

var hos Linda idag och det blev en ny look.

ut med det gamla och in med det nya:)
 

Publicerat: 2015-11-24 Klockan: 10:03:00

där regnbågen slutar

där regnbågen slutar av cecelia ahren. utgiven år 2010.
 
nja, boken är skriven i brevform. från det att vännerna var alex och rosie var små barn tills de blir vuxna. jag tycker om berättelsen men tycker inte om formen den är skriven i. tycker det blir avhugget och svårt att läsa.
 
men berättelsen värmer och gör mig stundvis förbryllad och förtvivlad.
 
betyg 3 av 5.
 

 

Publicerat: 2015-11-23 Klockan: 07:28:36

date

förra veckan fixade min man en date åt mig. den inleddes med ett biobesök redan 14.30. sedan åt vi middag på härlig pasta innan vi vandrade till scandic och checkade in där.

vi la oss i deras utespa som var på taket med utsikt över staden. 

när jag kröp ner i sängen hade mannen köpt en ny bok till mig!

 

Publicerat: 2015-11-21 Klockan: 07:05:39

barnkonventionen

igår fyllde barnkonventionen år. i Norrköpings kommun (och flera andra städer runt om i landet) har alla förskolor arbetat med att varje barn ska symboliseras med en fantastisk ljuslykta.

på min arbetsplats har vi haft dropin där vårdnadshavare tillsammans med barnen skapat otroliga lyktor. 

även noah och lovi har skapat lyktor på sin förskola. igår var det dags för tal, sång och att äntligen få se alla dessa vackra lyktor lysa i mörkret.barnen blev trötta efter en eftermiddag på stan så lovi slocknade mitt i cermonin på mina axlar. men vaknade med mutor om en godisbit:)


 
på statsbiblioteket tidigare under dagen med barnombudsmannen stephan andersson samt låtskrivaren till äppelmelodin som uppträdde både på biblioteket och på tyska torget. 

en mäktig kväll!! 

 

Publicerat: 2015-11-17 Klockan: 09:59:00

det hänger en ängel ensam i skogen

det hänger en ängel ensam i skogen av samuel björk. utgiven år 2014.
 
en riktig thriller som håller mig i ett järngrepp. jag vill veta vad som händer. vad sker med mia och munch som ska utreda flera mord på små flickor? vem är det som gjort detta?
 
det är flera miljöer som skildras så det känns som om jag står bredvid och tittar på. härlig läsning och riktigt spännande!
 
betyg 4 av 5.
 

 

Publicerat: 2015-11-13 Klockan: 09:54:00

blodsbröder


 

Publicerat: 2015-11-11 Klockan: 09:22:00

tommy

tommy, 2014. regi tarik saleh.
 
nej jösses så dålig film. till saken hör att jag har sagt till sadde att jag vill se filmen sebbe, men det råkade bli tommy. jaja killnamn som killnamn. men jag tror att den dagen vi ser sebbe blir känslan en annan. nej jag vet inte ens vad jag ska skriva om denna film. om ni mot all förmodan skulle vilja läsa om den gå in på nätet:)
 
betyg 1 av 5.
 
imdb - 5.0 av 10.
 

 

Publicerat: 2015-11-09 Klockan: 09:20:00

första märket

jag tror att jag var mer stolt än sonen...
 
 
ah det är något särskilt med första simmärket. när jag kom hem från köpenhamn så sprang han och mötte mig i dörren med märket i högsta hugg.

 

Publicerat: 2015-11-08 Klockan: 19:31:43

skräck

så kom äntligen kvällen för millas och min halloweenfest. som vi planerat, som vi förberett och som vi har fixat. det har varit kul och aningens svettigt samt otäckt:)
 
kommer bli ett inlägg med massa bilder. min kollega heidie stod för sminkningen och bilderna som är märkta med @pixarnfoto har vår kompis niclas tagit.
 
värdinnorna för festen. zombien och den trasiga porslindockan.
 
 
syrran och walle
 
 
tina o magnus
 
 
jag o sadde
 
 
marie o stefan
 
 
karin o conny
 
 
niclas o carita
 
 
lisa
 
 
ellen o linus
 
 
marie o po
 
 
osse o milla
 
 
martin
 
 
såhär snygga var alla 20 deltagare på festen! när alla hade kommit och börjat prata med varandra fick vi helt plötsligt oväntad besök av någon som bara stirrade på oss genom fönstret...
 
 
när alla hade fått en välkomstdrink och blivit fotograferade så fick de gå iväg 2 o 2 på en skräckrunda med tipspromenadfrågor. vi såg till att en fråga var i varje miljö med något skräcktema i. i rummet med den lilla flickan var det pågående barngråt som loopade och bakom duschdraperiet var det ljud från motorsågsmassakern. när gästerna kom eller gick ut fick de höra skräckljud....!
 
 
efter rundan blev alla bjudna på shot... men inte vilken shot som helst utan en blodinjektion.
 
 
 
det var inte bara blodinjektioner vi bjöd på utan även jellyshots i form av maskar...
 
 
sedan var det lekdags för att ta reda på de rätta svaren i tipspromenaden. lekarna blev en succé enligt mig själv och jag skrattade gott! här är ett smakprov på några av lekarna.
 
 
vi bröt av med en skräckquiz för att få reda på vår utslagsfråga.
 
 
vinnarna av våra lekar blev;
 
walle - tipspromenaden
linus - skräckmästare i quizen
marie - bästa kvinnliga outfit (barnet med blod under ögonen)
conny - bästa manliga outfit (prästen)
marie b - bonuspris på outfit (flourtanten...!)
 
efter lekarna fortsatte festen med prat, mingel och många goda skratt.
 
 
det blev en och annan zombieattack...
 
 
bjussar på några fler bilder från niclas!
 
 
ingen fest utan selfie tillsammans med ett lik samt en liten gråtande flicka..
 
 
 
vi hade en toppenkväll och jag hoppas att alla gäster även de fick en kväll de sent kommer glömma!
 
hejdå och tack för min karriär som zombie...
 
 
 
 

 

Publicerat: 2015-11-06 Klockan: 09:17:00

trygghet

 

 

Publicerat: 2015-11-05 Klockan: 21:28:55

dagen på us

idag hade vi äntligen den efterlängtade tiden på PNUT. den vi skulle haft i augusti - men då var vi på kreta. som vi sedan fick tid till när det var obligatorisk kompetensutvecklingsdag i kommunen... den tiden. men idag har vi varit där. vi lyckades även samköra en annan tid till hans tropp på ryggkliniken som vi annars skulle haft nästa vecka. vilket var skönt för att slippa åka till US nästa vecka med.
 
nennesson i väntrummet i full koncentration.
 
 
jag börjar med ryggen. vad sa tropp? han sa massor - precis som vanligt. kontentan av det han sa kan sammanfattas i att noah kan få så ont i ryggen han hade för x antal veckor sedan. ryggen är trots allt stelopererad och om han råkar göra en märklig vridning etc så kan det sätta sig i ryggen ett tag. det är dock inget farligt. det finns ett litet hålrum vid det opererade området - men det gör ingen skada heller. allt såg fortfarande bra ut och nu från 5 år till 12 händer det ej så mycket i ryggen så nu tar vi timeout. ingen mer onödig strålning som tropp sa. vi tar kontakt med tropp igen när nenne är 12 så får det bli en röntgen då.
 
men om något händer så är det bara att vi hör av oss. men förstår ni? ryggen är "fri". inga mer ryggbesök på ett bra jävla tag. förstår ni lättnaden?
 
sen var det dags för PNUT där vi lekte med roliga speglar.
 
 
vi fick träffa tre läkare varav två av dem är sveriges främsta inom området. det känns tryggt att ha dem kopplade till oss på PNUT, samt sedan två av sveriges främsta inom tarm och rygg med på alb och us. han är i trygga händer. samt en mycket kompetent specialistläkare på hemsjukhuset.
 
men bara det att vi satt med tre läkare i ett rum. LÄNGE. vi pratade så mycket så att noah somnade. men innan dess så vände de sig till noah. tills det var dags för vuxenprat och sonen stängde av lite.
 
så vad blev kontentan av detta besök? de ska hämta hem alla journaler från us, vin och alb för att sätta sig in i noah. vi fick berätta om skadan vid en operation där en kateter var inblandad. utan att bli för detaljerad så gick vi igenom noahs sjukhushistoria rejält.
 
vad de tror är orsaken till problemet är att noah fortfarande tömmer dåligt. det finns konstant ngt i tarmen som gör att noah ständigt känner sig lite nödig. som de förklarade "vargen kommer, vargen kommer, vargen kommer". sen kommer den där sabla vargen och då är han inte riktigt beredd på att den faktiskt kom.
 
tarmen trycker på urinblåsan. det är teorin just nu. men allt ska undersökas och uteslutas. det vi gör i dagsläget är att dubblar klyxet. vilket absolut inte är något att jubla för - det är redan jobbigt för noah. men om det hjälper honom i förlängningen så är det såklart värt det. vi ska även påbörja en annan behandling med en salva. vi har nyss startat upp med ytterligare medicin i form av droppar.
 
sen får vi återbesök om ca 4 veckor och får se var vi landar då. men som sagt nu ska de sätta sig in i noahs historia och undersöka gamla journaler och röntgenbilder. eventuellt blir det en ny magnetröntgen av ryggmärgen för att utesluta den biten.
 
sedan pratade vi om framtida sätt att ge lavemang. en så kallad malones knapp men utan knapp. med en liten silikonring istället. de har opererat på det sättet i två år nu och då "slipper" barnen knapp som kan åka ut och bli infekterad och är synlig. men det kommer vi samtala mer om vartefter och det verkar bli troligt med en sådan operation framöver.
 
trots besked om nya behandlingar, en eventuell framtida operation, fler undersökningar etc så känns det bra. nu händer det saker. vi är i trygga händer och närmre vår hemstad.
 
en bra känsla.
 
 

 

Publicerat: 2015-11-04 Klockan: 09:16:00

tandfen

nennesson har tappat sin första tand. vi upptäckte för ca 3 veckor sedan att den var lös. några dagar senare så meddelar han mig en morgon när vi precis tagit på oss för att gå iväg: "just det jag har tappat min tand" vilket jag svarar "var är den någonstans?" vilket hans svar blir "jag vet inte, kanske i soffan någonstans..."
 
så var det med det... haha. gossen visste mycket väl allt om tandfen. tanden är fortfarande borta så han fick prata med tandfen på kvällen när han la sig och tänka sig att tandfen la en peng i glaset trots att det ej fanns någon tand.
 
 
tand nummer två är också lös så vi hoppas att den hittar hem...!

 

Publicerat: 2015-11-02 Klockan: 21:49:00

arvet efter dig

arvet efter dig av jojo moyes. utgiven år 2015.
 
viken efterlängtad bok. uppföljaren från http://josephines.blogg.se/2014/august/livet-efter-dig.html
jag har längtat efter random bok av moyes och att det blev uppföljaren från den klart bästa boken av moyes var bara pluspoäng.
 
vi får följa lou där hon befinner sig nu. efter allt som hände. nu liksom då så skrattar jag, gråter, längtar efter kvällarna så jag får läsa, läser tidigt på morgonen när jag vaknar... jag lever med henne. med hennes relationer.
 
alla måste läsa! men om ni ej läst livet efter dig börjar ni där!
 
betyg 5 av 5.
 

 

Publicerat: 2015-11-02 Klockan: 09:12:58

bröllopsfest

i lördags medan min man var i malmö och hejade fram ifk till sm-guld så var jag, syrran o walle på adam o sandras bröllopsfest. de gifte sig för ett år sedan i hemlighet och passade på att ha en fest ett år senare med maskeradtema!
 
 
väl på festen var det många roliga och skrämmande utstyrslar. sandra o adam var ett bröllopspar som fick mig att tänka på corpes bride.
 
 
det var en superrolig fest med god mat från enoteket - som helena var med och serverade!! slumpartad bordsplacering med lekar.
 
 
vilken fest! alla var så glada och det var dans på golvet hela tiden.
 
tack för en riktigt rolig fest.
 
avslutar med ett kusinkort!
 
 
 
 

RSS 2.0