Publicerat: 2010-04-29 Klockan: 20:21:53

lyssna - njut


 

Publicerat: 2010-04-29 Klockan: 17:49:49

månadens naglar

ja eftersom det är dags för magfotografering på söndag ville jag ha något neutralt som blir fint tillsammans med magen och de svartvita fotona. så franskt fick det bli!

tack matilda!

 

Publicerat: 2010-04-28 Klockan: 17:18:48

Snyggaste lastbilen i stan! Kolla loggan!

bild0326 (MMS)

Snyggaste lastbilen i stan! Kolla loggan!


 

Publicerat: 2010-04-27 Klockan: 18:41:50

handbok för gravida

en handbok för gravida - allt din doktor inte berättar är skriven av vicky iovine. boken är utgiven 2003.

hahaha.. skönt att få skratta igenkännande åt en hel del saker. boken tar upp praktiska och humoristiska råd om illamående, underkläder, män och sex, graviditetsgalenskaper, lögner och mycket mer. boken ska ses som en tjejkompis som har en jävla massa kunskap om det här med att vara gravid och skaffa barn.

vicky skriver om sig själv (hon har 4 barn) samt om alla hennes väninnor som har barn. handboken redogör för allt från den sekund tills du får reda på att du är gravid tills det att bebisen har anlänt.

vicky är från usa och en del av sakerna känns som "nej men inte direkt va!". bland annat kapitlet om sex känns inte som om det hör hemma i svenska jämställda trakter.

däremot skrattar jag igenkännande åt allas rätt att kommentera ditt utseende och känna på magen. sjukt tröttsamt i längden! okej om man bara skulle kommentera magens storlek men när man ger sig på att kommentera att rumpa och ansikte har blivit större har jag lust att svara - du är inte så jävla smal själv!! men men det gör jag ju inte!

det är en märklig känsla att bli allas egendom bara för att man är gravid. helt plötsligt är det okej för alla att ta på mig och kommentera min kropp. jaja om du är gravid - läs boken. man kan välja ut kapitel!

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-04-27 Klockan: 18:27:51

the stranger inside

the stranger inside, 2007. regi neil jordan.

erica bain älskar sitt liv. hon är galen i hennes fästman och de har det fantastiska livet tillsammans. en kväll tar det helt plötsligt slut då ett gäng misshandlar både erica och hennes fästman så pass illa att fästmannen dör.

erica återhämtar sig fysiskt efter ett par veckor men är då som förbytt. hon hittar en främling inom sig själv som ger sig ut på gatorna. lite "boondocksaints" men inte i närheten av det storverket. erica hämnas på männsikor som borde få ett straff. ja tänk boondock eller dexter men en b-variant.

betyg 2,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-04-26 Klockan: 19:52:59

nja...

det är inte så många som tycker om att pröva ut underkläder i en provhytt med speglar överallt och extremt ljus. de som verkligen tycker om det hör till undantagen.

tänk nu om..

att pröva underkläder gravid i vecka 34 (jaja från och med imorn...) är ingen hit någonstans.

men nu är det gjort och nu har jag iaf underkläder i rätt storlek till fotograferingen på söndag!

jag har även plundrat apotektet idag. nu kan skrutten bli täppt i näsan, få stickor, tappas i marken och behöva plåster, få näsblod och få det stoppat, bli röd i rumpan, få feber... ja det mesta ni kan tänka er. det är täckt nu!

sadjad o jag var även på vår första del i föräldrautbildningen idag. första måndagen av tre. idag täckte vi kapitlet amning, bb-vistelsen, hemkomst, mat och sömn. det var bra information på ett roligt sätt.

dagen avslutades med ett extra ultra för att se om skrutt verkligen var vänd åt rätt håll. o visst är skrutt det. vi såg ett bautahuvud (sadde blev så förskräckt och undrade om allt det som syntes på skärmen verkligen var huvudet... - frågan är vad han har att vara rädd för. det är ur mig bautahuvudet ska komma....). vi fick även se var kroppen låg, hjärtat som slog och en hand med 5 fingrar. mer visade hon inte - troligtvis av rädsla för att se en snopp eller snippa.

skrutt låg iaf med bästa tänkbara utgångsläge!

 

Publicerat: 2010-04-25 Klockan: 09:13:04

fullt hus


igår var det fullt hus hos ett under ett tag. syrran och ungarna kom och hälsade på mig, sadde o lilla e. under den tiden kom även osse, matilda o milla! ungarna kollar in sin kusins rum!milla förväntansfull inför middagen!matilda det lilla charmtrollet!grabbarna gör hive five samtidigt med matilda!vi fick potatis och purjolössoppa, amerikanska hamburgare (hemmagjorda såklart) och hemmagjord hallonglass med varm hallonsylt. det var riktigt gott o grabbarna gjorde återigen ett bra jobb.vem som förlorade och vem som ska göra jobbet nästa gång? ja men det behöver vi väl inte älta??


 

Publicerat: 2010-04-23 Klockan: 20:29:11

en iskall.....

ännu ett konstaterande. ännu ett faktum.

jag saknar. jag längtar.

vem fan hade anat att jag kunde bli såhär sugen på att gå på en fest och få festa loss?? inte jag.

jag kan drömma om en god strawberry daquiri eller en iskall xcider eller en underbar drink med passoa eller en mjölkdrink.....

därav denna tripp med gamla nostalgibilder över ett pars års festande ;)så ja.. någon gång kommer partydjuret tillbaks. och då är det bäst att ni aktar er!


 

Publicerat: 2010-04-22 Klockan: 22:15:01

så ja..

nu är det på gång..

idag fick sadjad brev från prv där det stod att han numera heter azari. enbart azari. inga andra konstigheter.

så imorgon ska jag posta min ansökan, igen, till skatteverket. nu får vi se om de har lust att godkänna det den här gången. förhoppningsvis innan skrutten anländer!

 

Publicerat: 2010-04-21 Klockan: 21:27:33

mammaumgänge

nu är det officiellt.

jag har gått in i en ny pakt. en sådan där pakt man tidigare sett på stan och tänkt att "jaja har de inte sina vanliga kompisar kvar" eller "är alla kompisarna gravida samtidigt".

jag är där nu. jag är nog till och med steget värre...

jag har idag träffat ett gäng blivande mammor. vi har aldrig setts tidigare (bortsett från carita) utan träffats på ett forum på nätet. (ja det var det jag menade med värre...)

alla ska vi ha barn nu i sommar och vi bor i norrköping. det var ett trevligt och lättsamt gäng och jag tror vi kan ha mycket utbyte av varandra! eftersom det ej blev halvars idag pga vädret så tar vi det nästa gång i maj. idag blev det tre timmars fik på skafferiet istället!

 

Publicerat: 2010-04-19 Klockan: 19:41:11

skrutt har vänt sig

skrutt har vänt sig.. numera ligger skrutt med huvudet neråt. inte konstigt att jag får så ont i revbenen ibland. skrutt får väl in sina kickar där.

på måndag skulle vi få göra ett snabbultra för att verkligen se att det var så det låg till. hon är för gullig vår barnmorska!

vecka 33 imorgon.......... galet!


 

Publicerat: 2010-04-18 Klockan: 18:41:47

LUST

nu har den första riktiga träffen för lustgänget (lite udda samling tjejer) gått av stapeln.vi körde en timmes afro på world class och då kan man se såhär rolig ut. jag tränade för första gången senn i vecka 12 typ... ja nu är jag i slutet av vecka 32 och det gick över förväntan...efter passet duschade vi och bytte om på world class spaavdelning samt åt pastasalladslunch där. efter det begav vi oss till grobladet där vi hade 3 timmars pyssel framför oss.det var minst sagt pilligt. vi ägnade oss åt decopage. vi fick en glasskål, en ask samt en kruka till förfogande.här är några av alla fina resultat!efter decopagekursen så begav vi oss hem till josefine och fick äta en buffémiddag från tjocka kocken. vi lekte någfra lekar och spelade ett spel. lyssnade på musik och diskuterade! en riktigt rolig dag/kväll/förnatt;)

här är vi som ordnade dagen!nästa träff är den 9 okt och då blir det karin, annie o julia som ska hålla i det!
 

Publicerat: 2010-04-17 Klockan: 08:51:54

gudmors tjeja

det här är gudmors tjeja det. vet ni hur jag vet det?? jo hon älskar tacos precis lika mycket som jag! det fanns ingen hejd på henne när vi presenterade denna exotiska maträtt för matilda.

här har matilda och sadde precis bytt huvudbonader. matilda var mindre nöjd över valet men kepsen matchar iaf oerhört fint med hennes vackra ögon!vi skulle försöka få matilda att klappa magen och hur lockar man en 1-årig bäst? jo genom att lägga en majskrok på magen! hon brydde sig dock bara över majskroken.oh en handväska!! oh en plånbok! oh en kamera! den hittade vi senare vid elementet när det var dags för hemgång.. efter mycket letande!nu är det hög tid för att fixa det sista inför lust. ja bara det att packa sin egen väska. en lustrapport kommer nog redan inatt annars imorgon!

 

Publicerat: 2010-04-16 Klockan: 15:09:23

matilda

snart ska vi till lilla matilda och vara barnvakt för mamma och pappa ska gå på bio! vi ska tydligen få äta tacos, mums!!lilla gumman! snart kommer vi.


 

Publicerat: 2010-04-15 Klockan: 20:27:04

magkrockhär inne ligger skrutt och skruttens kompis maja!!


 

Publicerat: 2010-04-14 Klockan: 21:59:59

jag vill....

*varning för tråkinlägg*

jag vill bli frisk........

jag vill bli pigg............

jag vill få tillbaka min ork............

jag vill komma i mina kläder..............

jag vill träna hårt igen........

jag vill äta och dricka vad jag vill.......

jag vill att skrutt ska vara frisk.......

jag vill att skrutt ska må bra.......

mycket jag vill........ tolka detta hur ni vill. antingen som att jag gnäller. eller att jag bara tycker att det är sjukt överreklamerat att vara gravid..

det som komma skall ur graviditeten ska bli helt fantastiskt. men själva graviditeten är inte jippie så jävla  skoj.

missförstå mig rätt. jag byter inte mot något. jag skulle kunna gå upp 12 kg till (ja jag har än så länge gått upp hela 12 kg) för skrutt. jag skulle kunna vara gravid i 8 månader till. allt för att jag längtar så mycket efter skrutt men just graviditeten är inte kul.

en sak är underbar - att känna och se skrutt! det är höjdpunkten dessa månader!

 

Publicerat: 2010-04-12 Klockan: 18:26:44

babyskydd

nu behöver jag hjälp av alla med barn! ja kanske de utan också som har erfarenhet av detta på annat håll.

det handar om babyskydd/barnvagn.

vi har fått låna ett babyskydd (bilbarnstol) av myrbergs. dock ett annat märke än det som barnvagnen kommer vara.

vi ska köpa en brio sing vilket har ett babyskydd man kan köpa till.

hur ska djur göra??

ska vi lägga pengar på att köpa ett babyskydd så vi kan fästa det på vagnen och sedan bara köra eller ska vi använda oss av det lånade och få konka på skrutten mellan babyskydd och vagn.

om vi får rådet att köpa babyskyddet. vågar man köpa på blocket eller ska man köpa ett nytt?

tacksam för bra råd!

 

Publicerat: 2010-04-11 Klockan: 21:11:11

mammut

mammut, 2009. regi lukas modysson.

filmen handlar om karriärsparet på manhattan som har en barnflicka från filippinerna åt sin 8-åriga dotter. ellen (mamman) arbetar som kirurg och ser barn som råkar ut för hemska saker på sitt jobb och leo (pappan) åker till thailand för att skriva på ett mångmiljonskontrakt åt sitt spelföretag.

där börjar livet hända.. ellen känner sig hjälplös när hon ej kan hjälpa sin dotter utan gloria (barnflickan) måste göra det. gloria ersätter föräldrarna och de känner en större hjälplöshet på varsitt håll.

symboliken är stor i filmen. allt från extra syret som leo andas in på hotellrummet till basketbollen som kom från filippinerna. filmen speglar den globala världens baksidor på ett faschinerande sätt.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-04-10 Klockan: 21:51:09

sinnessjukt...

hur fan fungerar vissa människor???

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6928339.ab

inte alls tydligen!

 

Publicerat: 2010-04-10 Klockan: 18:16:38

så smått......

oh.....

idag tror jag att jag har börjat förstå på allvar vad som är på väg att ske i vårt liv. att vi är på väg att bli tre. idag har jag tvättat en massa små små små små barnkläder och lagt i byrån och hängt in i klädskåpet. det är så smått och det är så oerhört gulligt!

det är fantastiskt och lite smått skrämmande. tänk att vi äntligen ska bli föräldrar! jag lovar dig skrutten att jag ska göra mitt bästa för att fostra dig till en självständig och självsäker individ med stor dos empati!!

så smått som sagt... allt är så smått. hoppas det inte är en heffaklump som ska leka utbrytarkung/drottning sen för då missar skrutten en hel drös med söta småkläder!

jag har även fått syna något som inte var smått idag. när jag skulle handla så kommer en väldigt upprörd kvinna ut ur ica och fullständigt skriker och skäller ut en karl. det här var ingen liten karl utan en stor byggarkarl som hade ett helt brottargäng av stora karlar med sig. det visade sig att denna karl hade tagit hennes hund. sicken tur att hon hann ut ur ica i tid för att få tillbaka sin hund. gänget pyste iväg ganska fort då kvinnan ringde polisen. hade jag varit i ett annat tillstånd hade jag försökt stoppa honom men jag vågade inte utsätta lilla skrutt för något!

 

Publicerat: 2010-04-08 Klockan: 21:21:00

azari

nu är det på g..

1800 kr är insatta till prv. ansökan inskickad. om några veckor får sadjad sitt nya namn och efter det kan jag söka via skatteverket igen. vilken jävla process det blev.

de 1500 kr vi fick för sängen gick oavkortat till namnet;) då kändes det inte lika farligt.

jag har även deklarerat idag. så nu kommer jag få feta 777 kr insatta lagom till midsommar. tror jag ska bjuda på storfest och åka jorden runt då.....

 

Publicerat: 2010-04-06 Klockan: 18:13:49

gudföräldrar

igår var vi på ikea och shoppade saker till skruttens rum (och lite mer såklart). eftersom vi inte är några skruvare så hade vi proffshjälp!familjen myrberg kom till undsättning och hjälpte oss med det mesta! under tiden som sadjad och jag höll dem sällskap, lagade mat och tog hand om matilda så satte de ihop ett nytt vardagsrumsbord, en bokhylla med tillhörande 8 lådor, ett klädskåp, en byrå, en kökspall, en barnstol och en spjälsäng... ni hör att det är mycket saker! de fixade det på mindre än 4 timmar..... are u impressed?? I AM!matilda var såklart tvungen att få pröva skruttens säng och boll! hon godkände det! något mer hon godkände var att låta mamma och pappa få ett "extrabarn". vi frågade nämligen milla o osse om de ville bli gudföräldrar åt skrutten och de sa ja! efter den frågan var de extra varsamma om sakerna som de monterade upp!vi var på min mosters 60 årskalas i söndags. eftersom jag ej vet vilka av alla personer som vill vara med i en offentlig blogg så lägger jag inte upp några bilder förutom på världens starkaste pappa;pappa var den enda som kunde sträcka ut sina armar och hålla stolen rakt ut på detta sätt. kusin kalle avancerade efter ett tag och kunde nästan lika bra som pappa. alla andra gav upp eller klarade det inte! det blev en rolig och spontan stolhävarövning!

 

Publicerat: 2010-04-04 Klockan: 14:23:47

påskafton i bilderpåskmiddag hemma hos spalles. sadde opererar gustav som hade en sticka i handen!påskmiddagen är framdukad!till landet för att skotta bort den sista snön.emil sugen på att gå påskharepromenaden.gustav har hittat första ägget!härliga ensjön!relax i hamocken!bowling på hugos med kidsen!vi fick påskpresent av ungarna! som de köpt för sina egna pengar!innan det var sovdags så var det både hockey, fotboll o avatardelightfilm!

idag blir det att fira min moster som fyller 60 år!


 

Publicerat: 2010-04-04 Klockan: 10:25:49

2 månader

idag är det 2 månader kvar tills jag har arbetat min sista dag på ca 14,5 månad.... skumt! men ack så jävla härligt!

4/6 2010 är min sista (beräknade) arbetsdag för detta år!

 

Publicerat: 2010-04-03 Klockan: 21:13:20

arthur och maltazard


 

Publicerat: 2010-04-03 Klockan: 20:39:10

titta vad...

0-4d9c61c1472c5247237329da5356d944.png

Kolla varifrån!

titta vad min väluppfostrade gudson målade på sitt ägg idag. Evra i united. U go emil:)


 

Publicerat: 2010-04-03 Klockan: 19:03:22

spelet

spelet är skriven av neil strauss. boken är utgiven 2007.

helt seriöst - fan vad sorgligt! boken påstås vara en handbok i raggningsteknik men kan även fungera som en provocerande berättelse om författarens förvanldling från tönt till raggningsexpert!

oh lord.... boken är sorglig och SANN. det är journalisten neil som är trött på att vara en "tönt" och under 2 år umgås han med de främsta raggningsexperterna. dessa osäkra killar har en hel drös förkortningar om allt som har med tjejer, raggning och spel att göra.

det bygger på att de måste köra ett spel för att få tjejer. bara där har ni det. de eliminerar deras egen personlighet och blir en helt annan och vips blir de populära. och bland vilka tjejer?? för teknikerna de kör är så skrattretande att jag dör.

jag hoppas ingen kille läser denna bok och härmar dessa killar och jag tror ingen blir provocerad av boken. utan främst ser den som ett sorgligt kapitel förlorade självsvaga människor.

när neil träffar tom cruise blir han så förvånad över att tompan kan vara sig själv och ändå populär.... *jisses vilket uppvaknande*

när neil träffar en tjej blir han så osäker efter att han kört alla "liners" (allt spel) - då måste han vara sig själv! *jisses en gång till*

jag är glad att jag har läst klart den! ikväll ska jag få börja med en ny bok!

betyg 1 av 5.


 

Publicerat: 2010-04-02 Klockan: 22:47:50

gomorra

gomorra, 2008. regi matteo garones.

egentligen möter vi nog bara 5 livsöden men det känns som 50 ett tag. det känns rörigt och som om det inte finns någon direkt röd tråd i det hela. men vid eftertanke så finns det faktiskt det.

det här är kanske vad man kan säga en realistisk maffiafilm. maffian skildras väldigt oglamoröst.

filmen är baserad på journalisten roberto savianos bok om maffian i neapel; gomorran. roberto tvingades gå under jorden efter boken och levde med ständiga dödshot. till skillnad mot matteo som nästintill blev hyllad av maffian. skillnaden? roberto namngav alla och i matteos film är människorna i stort sett anonyma. 

läs mer om filmen på; http://www.svd.se/kulturnoje/film/dodligt-drabbande_2292399.svd
 
betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2010-04-02 Klockan: 17:29:40

personal effects

personal effects, 2009. regi david hollander.

filmen är ett drama om två personer som försöker gå vidare i livet efter att ha förlorat två närstående. det är en mycket intressant film om kärlek, kamp, förlust, sorg, hämnd och just livet.

har man själv förlorat en närstående är det lätt att relatera till de olika känslor som utspelar sig.

kutcher är lysande i denna allvarliga och lågmälda roll.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-04-01 Klockan: 18:52:38

naglarnahär är månadens naglar! jag älskar dem!

se här nedan... premiärglass på halvars idag! mums!RSS 2.0