Publicerat: 2015-01-30 Klockan: 07:17:14

senaste uppdateringen

som ni vet har noah fått vattenlavemang från och med innan jul. det gick ok till en början men sedan har det blivit galet jobbigt psykiskt. för alla. det kändes lite som om vi var tillbaka på ruta 1 med kamper, strider och orosmoln i magen. då vi ej märkte någon förbättring av vattenlavemanget har vi varit i kontakt med tarmterapin.
 
vi skulle börja med pursenid. en medicin som ska intas på kvällen och sedan hjälpa till tarmen att tömma sig själv. på detta sätt skulle vi kunna successivt ta bort några av klyxen/vattenlavemangen under veckan. succé, det verkade fungera.
 
tills jag kom till förskolan och skulle hämta noah och han var helt uppsvullen och hade fått en allergichock. av medicinen? av något annat? vi vet än idag men då nässelutslag var en av biverkningarna var vi tvungna att avbryta medicineringen direkt. vi tillbringade ett par timmar på barnakuten och har nu fått antihistamin utskrivet så vi snabbt kan behandla hemma.
 
 
vi träffade en klok läkare. som sa de orden vi ville höra. lägg ner prestationskraven att noah ska kunna bajsa spontant. gör det som passar er. strunta i att ge klyxet på kvällen om det skapar osämja. ge det på morgonen. gör det som passar för att ni ska få en bra vardag. tack! det gör vi nu.
 
påtal om pursenid. tydligen en medicin som användes mycket förr och nu på sistone har tarm börjat ordinera den till barn med analatresi igen. de är proffs. men alla andra läkare som inte bara jobbar med tarm säger att de aldrig skulle ge denna medicin till sina egna barn. den förstör tarmen på sikt. förstör. inte bara gör tarmen beroende av medicinen utan förstör. apoteket ville inte ens ge ut medicinen till en början.
 
vi ser ljust på framtiden. vi ser barn i föreningen som klarar sig utan medicin och lavemang. om det kan bli framtiden vill jag inte förstöra noahs tarmfunktion. då beskar vi hellre med de dagliga kamperna och lavemangen. för det där härliga ordet om. tänk om. då är det värt det.
 
 
oh älskade unge. jag gör allt för dig och lite till....
 

 

Publicerat: 2015-01-29 Klockan: 08:12:00

djurälskaren

lovi älskar djur. iallafall på avstånd och de som inte är verkliga....! men efter ett tag så uppskattar hon även riktiga djur.
 
 

 

Publicerat: 2015-01-27 Klockan: 19:10:00

superhjältarna

noah har varit på matildas superhjältekalas. gossen var så taggad innan och helt slut efteråt. precis såsom det ska vara!
 
 
hos matilda fick de olika uppgifter som de skulle lösa. de fick gå på en superhjälteskola och så skulle de finna superskurken...!!
 
 
äntligen hittade de superskurken! lunch, fika och ett brev om hur man fortsätter vara en superhjälte!
 
 
icke att förglömma ett superhjältebevis med qr-kod på baksidan till bildströmmen :)
 
 
tror ni jag hade en lycklig unge här hemma sen??

 

Publicerat: 2015-01-26 Klockan: 15:23:00

det var en gång...

... då vi gick på bio tillsammans hela familjen. lovis premiär och vi andra börjar bli veteraner på detta med bio. iallafall de vuxna. vi såg på pingvinerna från madagaskar vilket roade alla fyra.
 
 
... då noah åkte skridskor med sin mamma. trots många besök på backen var han glad ändå!
 
 
 

 

Publicerat: 2015-01-24 Klockan: 15:20:00

bergströms

ah vi blev bjudna på plankan de luxe hemma hos familljen bergström!
 
 
lika trevligt som alltid att sitta o snacka om både det ena o det andra!

 

Publicerat: 2015-01-22 Klockan: 15:16:00

kärlek

men se bilden på min morfar och pappa högst upp...! pappa hade aningens mindre kroppshydda då:) sedan är det bara kärlek mellan mormor o morfar!
 
 

 

Publicerat: 2015-01-20 Klockan: 15:12:22

matilda 6 år

ja jösses. nu har vår guddotter blivit 6 år. hon tappar tänder som aldrig förr, läser, skriver och har blivit upp så stor. klart att det ska kalasas då!
 
 
det bjöds på pastasallad, dryck och därefter fika i frosttema!
 
ungarna gladde sig vid eget bord!
 
 
frosttema!
 
 
matilda lät barnen hjälpa henne när det var dags för paketöppning.
 
 
bästa klistermärket finns att finna inne på myrbergs toalett! love it!
 
 
grattis bästa tilda!!
 
 
 

 

Publicerat: 2015-01-17 Klockan: 22:53:14

längtar

till landet. den plats där jag känner störst lugn. den plats där jag har lyckliga minnen från hela min barndom.

jag hoppas innerligt mina barn kommer ha samma känsla när de är vuxna. samma känsla jag har av mitt älskade högbacken.  

Publicerat: 2015-01-16 Klockan: 14:49:52

månadens

kanske ska väcka liv i den här gamla kategorin igen...
 

Publicerat: 2015-01-07 Klockan: 08:47:00

bästa armbanden

beställ!!
 
 

 

Publicerat: 2015-01-06 Klockan: 19:46:00

historien upprepar sig

när jag nu gått igenom mina bilder för att finna bildet till mormors begravning så har jag givetvis stött på andra bilder med. det högg till i bröstet när jag fann detta.
 
 
det är inte bara jag som suttit med mitt barn på uppvaket med oro. min mamma har suttit där med mig när jag var 10 år...

 

Publicerat: 2015-01-05 Klockan: 19:39:00

slående...

ah kan inte hjälpa det men jag är lite av en sucker på sådana här facebooktest och liknande. egentligen enda sen jag var liten och smygläste okejtidningar.... alla dessa tester som skulle göras hit o dit för att ta reda på hur man är som person i olika situationer.
 
ibland passar resultatet och ibland inte. men häromveckan fick jag ett resultat som var slående...
 
 
 
 
även saddes resultat var talande.
 
 

 

Publicerat: 2015-01-04 Klockan: 19:32:00

var försvann snön?

denna härliga roliga snö... var försvann den egentligen?
 
 

 

Publicerat: 2015-01-04 Klockan: 07:43:00

nostalgisk

mormor o morfar på mitt 30-årsfirande
 
 
första gången de träffar noah <3
 
 
mormor med noah när han blivit ett par månader.
 
 
första gången mormor träffar lovi. vilket tyvärr morfar aldrig hann göra.
 
 
galet så sentimental jag blir när jag går igenom bilder jag har för att finna den perfekta till begravningen...
 

 

Publicerat: 2015-01-03 Klockan: 16:57:03

nyårsafton

3 dagar av det nya året har gått och det har väl inte varit de tre bästa dagarna. mormor har dött. lovi är genomsjuk. golvet i köket har rest sig. sadde har tillbringat hela dagen och kvällen på akuten för sitt andra njurstensanfall.
 
jaja. året lär ju bara bli bättre iallafall!
 
men nu var det nyårsafton som det skulle bloggas om! i år körde vi inte likadana kläder utan bara färgtema svart/vitt på vår familj!
 
 
som vanligt så är det wennergårds/olofssons, vi och familjen myrbergs som ses på nyåret. tillställningen hålls hos myrbergarna!
 
 
eftersom vi är så himla många pedagoger på dessa tillställningar så blir det motsatt genuseffekt;) grabb- och tjejkort. jaja. plus ett helt unikt barnkort!
 
 
de hade fixat med lite spex så vi kunde göra oss ännu snyggare under fotograferingen.
 
 
kan man annat än älska detta foto?
 
 
bordsplaceringarna var i en klass för sig! champagneglas där milla ristat in våra namn. barnen fick snygga kulor! sedan fanns konfetti att kasta upp vid 12-slaget för att önska sig något inför det kommande året. vår meny fanns att se på våra servetter.
 
 
barnbordet!
 
 
här är våra tre rätter...!! påtal om mat. vi fick bli inspelade då vi önskade kommande års meny. de hade förberett mellan 5 rätter som de tidigare haft. så alla har fått rösta på förrätt, varmrätt och efterrätt. nästa år firar vi det tionde året tillsammans och då kommer vi få vår önskemeny. spännande!
 
 
vi vid vuxenbordet!
 
 
vi fick konfetti till 12-slaget och barnens egna raketer och konfetti fanns i ballongerna ovamför deras bord. milla har ni ens fått bort all konfetti än?
 
 
12-slaget blandades med fyrverkerier från grannar, ljuslyktor, en eld, criminal minds inslag, skålar och pussar.
 
 
vi spelade spel och sedan fick vi skriva ner våra önskningar på papper som lades ner i en flaska. nästa år ska denna öppnas och då får vi läsa och beskåda om våra önskningar besannades.
 
 
gott nytt år allihopa! just nu hoppas jag mest min man kommer hem från sjukhuset och att det inte är fukt under golvet i köket...!
 
 
 
 

 

Publicerat: 2015-01-02 Klockan: 21:31:24

älskade lilla mormor

idag är dagen då min älskade lilla mormor lämnade oss. 90 år, 2 månader och 1 dag gammal. vilket långt innehållsrikt liv. erfarenheter, sorg, kärlek, fyra barn och mängder av barnbarn och barnbarnsbarn.

kära lilla mormor som Noah alltid säger. jag hoppas att du är i himmelen med morfar nu. att ni har återförenats och är utan krämpor och besvär.


älskade lilla mormor jag hoppas även du träffat din mamma, vår mormor karin. 

älskade lilla mormor jag minns varje sommar i hillerstad. hur jag sov i ditt rum, gav katterna och hönsen mat, körde bil med morfar, läste dina dikter och hade en toppenvecka hos er.

jag ska minnas ditt liv. ditt och morfars. jag ska berätta för mina barn hur ni levde. jag ska föra ert minne vidare.

tack för timmarna idag. efter du tagit ditt sista andetag. det var så fint att få sitta med dig. jag älskar dig mormor. 


idag var dagen då min sista äldre släkting lämnade oss. den sista släktingen av den generationen. det känns tomt och jag saknar dig redan lilla mormor. 

RSS 2.0