Publicerat: 2014-01-31 Klockan: 18:22:00

pierre och ida

nu har vi varit och botaniserat i pierre och idas nya hus. riktigt hemtrevligt och fint. nästa gång får det vara ljust så att vi ser tomten också.
 
lovi passade på att undersöka trappen. snabbaste vägen ner.... som tur är tog hon inte den :)
 
 
god mat och trevligt sällskap!
 

 

Publicerat: 2014-01-30 Klockan: 18:19:00

bamse och tjuvstaden

bamse och tjuvstaden, 2014. regi christian ryltenius.
 
kul att se bamse och hans vänner röra sig lite mer än vanligt. berättarrösten finns med. trevlig film med fin sensmoral. alla ska få vara med och får man inte det så kan man göra dumma saker för att det inte känns bra.
 
betyg 3,5 av 5.
 
imdb - 7.5 av 10.
 

 

Publicerat: 2014-01-29 Klockan: 18:15:00

det regnar köttbullar 2

det regnar köttbullar 2, 2013. regi cody cameron och kris pearn.
 
helt ok barnfilm. fina miljöer och roliga figurer.
 
betyg 2,5 av 5.
 
imdb - 6.5 av 10.
 

 

Publicerat: 2014-01-28 Klockan: 09:26:00

de växer

de är inga bebisar längre. numera är de små barn som har börjat förskolan. första återträffen efter att alla har börjat förskolan. alex blev sjuk av alla första förskolebaciller så han kunde tyvärr inte komma.
 
men lovi, olivia, lowa och jullen höll ställningarna hemma hos milla och jullen.
 
 

 

Publicerat: 2014-01-27 Klockan: 18:55:00

bergströms

hemma hos bergströms en kväll i januari!
 
 
ett sent julfirande :)

 

Publicerat: 2014-01-27 Klockan: 09:09:00

världens bästa matilda 5 år

nu har vår fina guddotter fyllt 5 år. det har firats i dagarna 2.
 
förra helgen var det släktkalas tillsammans med några vänner.
 
 
jag satt på tåget hem från lund men hann komma och vara med en sväng på slutet.
 
 
denna helg var det barnkalas med sagotema. noah valde att vara jake. matilda var sjörövare och sedan fanns det många olika sorters prinsessor, feer och mimmi pigg med mera.
 
 
barnen blev lämnade och sedan fick vi föräldrar komma sista halvtimmen. jag hann se lite av deras sagojakt på slutet:)
 
 
föräldrarna blev bjudna på kaffe och barnen fick leka pizzabagare.
 
 
ännu en gång ett superkalas a lá myrberg!
 
 
 

 

Publicerat: 2014-01-26 Klockan: 12:23:00

10,5 år

så länge har stina pluggat. att hon nu tagit examen efter 10,5 år på högskolan skulle såklart firas med dunder och stohej. förra fredagen åkte jag till malmö för att fira henne och 3 av hennes klasskompisar. boende hade jag hos charlotte och tomas!
 
 
innan vi entrade festen!
 
 
hedersvärdinnan stina!
 
 
tack för en god och superrolig fest stina!
 
 
efter den privata festen vandrade vi vidare till en studentfest med alla som tagit examen. helt plötsligt inföll sig en fjällenkänsla. där stod ett band som spelade cover rätt bra och en massa galna människor. men istället för skidkläder var de iklädda festblåsor:)
 
 

 

Publicerat: 2014-01-25 Klockan: 23:49:00

lillebror

viktor har fått en lillebror. conny och karin har blivit tvåbarnsföräldrar <3
 
 

 

Publicerat: 2014-01-25 Klockan: 20:24:02

12 years a slave

12 years a slave, 2013. regi steve mcqueen.
 
se den. solomon är en fri man med egen familj, boende och jobb. fri under den period då slaveriet existerade i usa. under en resa kidnappas han och säljs som slav. därifrån är det. 12 år som slav. fråntagen sin identited tvingas han leva under de hemska förhållanden som de flesta slavar tvingades till. som ett boskapsdjur.
 
jag blir så ledsen. det är en vacker film om det hemska. gripande och lågmäld.
 
jag kommer att tänka på debatten om negerboll. att en del människor fortfarande är så trångsynta och lata att de envisas med att säga negerboll. jösses säger jag bara. efter att ha sett denna film borde ingen någonsin kunna säga det ordet igen utan att bli idiotförklarad. om man envisas att säga ett sådant pass laddad ord/öknamn för att det "alltid har hetat så" borde man se denna film. om man fortfarande säger det ordet efter det ifrågasätter jag den människans medmänsklighet. punkt slut.
 
betyg 5 av 5.
 
imdb - 8.5 av 10.
 

 

Publicerat: 2014-01-15 Klockan: 23:54:00

inskolningen

det går bra för lovi på inskolningen. hon blir skrikarg på förskolan med. precis som jag misstänkte att hon skulle bli. om någon har det hon vill ha eller om någon råkar ta det hon har. ja då reagerar hon. kraftfullt. hon är ett sånt där barn som pedagogerna beskriver med orden; hon kommer gå långt i livet och det är ingen som kommer sätta sig på henne". ett sånt barn. japp. vi vet.
 
hon deltar på allt. miniröris, julgransplundring, mat, samling - då hon bestämt hävdar att hon ska få frukt så fort frukten syns, utevistelse etc. hon leker med bilar och ritar. det låter som lovi. idag sov hon där för första gången. hon somnade utan problem. hon blir ledsen/arg när sadde vinkar. de har vinkat i 2 dagar nu. 2 dagar kvar av inskolningen. sen blir det att börja på allvar.
 
grannavdelning med noah. de äter frukost och mellis ihop. plus att de har vissa aktiviteter ihop. som julgransplundring. noah skvallrade att lovi hade varit ledsen då. tydligen hade hon velat ha något i julgranen som hon inte fick;)
 
noah har med bytt avdelning. till 4-5 årsavdelningen. han trivs bra där. när någon av hans gamla pedagoger hälsar på honom berättar han vänligt men bestämt att han är ett månenbarn nu. han har fått en vän som han helst leker med men även andra vänner på avdelningen. de arbetar med tema och är skickliga på pedagogisk dokumentation. jag kommer definitivt sno idéer av dem.
 
det blir nog bra det här. tycker om att de är på olika avdelningar men ändå kommer träffar varandra lite och kommer umgås med varandra ibland.

 

Publicerat: 2014-01-15 Klockan: 20:36:23

we are what we are

we are what we are, 2013. regi jim mickle.
 
nej men den skulle kunna vara riktigt bra. den har bra förutsättningar för att vara en ganska cool film. sådär creepy och lågmäld men spännande.
 
men den spårar. oj vad den spårar. enligt mig. men bara slutscenen. annars tycker jag om denna hemliga familj. deras stilla gång och trötta uppenbarelse. deras mystiska sätt och intima relation.
 
betyg 2,5 av 5.
 
imdb - 5.7 av 10.
 

 

Publicerat: 2014-01-09 Klockan: 07:42:00

iris o lowa

 
här i sängen hittade de en perfekt plats för att se på lite film och äta chips. lowa hade redan lagt sig men våra hulliganer fortsatte ett tag till. kanske har vi även hittat några att fortsätta vår fjällentradition med nu när mamma och pappa snart lägger skidorna på hyllan och wahlstedts är sugna på större utmaningar än vad svenska fjällen kan ge!
 
eller vad säger du sara?
 

 

Publicerat: 2014-01-08 Klockan: 22:15:00

kryssningen

ja men jisses. vi har ju varit på kryssning. med den lilla gulliga kameran som jag glömmer att jag har. den var med. för ett par dagar sedan hittade sadde bilderna i den.
 
 
även fast vi höll på att dö - ja visste ni inte det? jo men så är det med de här små båtarna som tuffar omkring och tror de är tuffa på havet. jag ska berätta en hemlighet för er - de är livsfarliga. det är dödsfällor. för att inte tala om det där mörka, kalla och stora havet. det bara väntar på att få äta upp oss dumdristiga människor som inte är förnuftiga nog att säga nej till en sån där båttripp.
 
ehh... på ett ungefär. jag vet inte vad som flög i mig. jag är totalt emot kryssningar och hav under vintertid. jag trodde kanske att jag hade vuxit ifrån den rädslan. men se att det hade jag då verkligen inte. mitt i natten låg jag och komponerade ihop mitt dödssms till våra närmsta.
 
det kan även vara så att det är jag som har en skruv lös. men nej. jag hävdar bestämt att det är båtarna och havet som är skurkarna.
 
men som sagt trots detta faktum att vi höll på att dö så hade vi det riktigt bra.
 
 
skrattade, iaktog, shoppade, åt, drack och spelade.
 
 
 
julbordsbuffé.... ahh säger alla ni som älskar julbord. blä säger jag som inte är så förtjust i det. men ack vilken fantastisk dessertbuffé. bara den var värd dödsångesten.
 
 
inne i vår hytt.
 
 
dagen efter gick inte i många knop....
 
 
det var kul att göra något ovanligt - för oss var det ovanligt - för att fira vår bröllopsdag. nästa gång vi åker en kryssning ska det vara vår eller sommar. så det så.
 

 

Publicerat: 2014-01-08 Klockan: 12:14:00

Levi

Välkommen fina lilla Levi till världen. Efterlängtad som få ❤️
 

Publicerat: 2014-01-07 Klockan: 21:46:41

magnus 30 år

imorgon är det en stor dag. en av våra bästa vänner fyller 30 år. det var vi givetvis och firade idag tillsammans med deras familj. det blev god smörgåstårta, pizza till barnen, tårtor, chokladbollar och bullar. mums!
 
 
barnen roade sig själva och med tinas mamma. en helt fantastisk kvinna som bara lekte lekte och lekte. hon var mer på golvet än på stolen. noah pratade om henne hela vägen hem.
 
 
tack vänner för idag! puss på er
 
 
 
 

 

Publicerat: 2014-01-07 Klockan: 07:57:00

sankta psyko

sankta psyko av johan theorin. utgiven år 2011.
 
jan söker en förskoletjänst på gläntan. men gläntan är inte riktigt som andra förskolor. den ligger på andra sidan muren av sankta patricia, även kallat sankta psyko, ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt sjuka våldsbrottslingar vårdas. på gläntan vistas patienternas barn.

varför jan så gärna ville söka denna tjänsten får vi succesivt veta. vad som lockar, vad som tidigare hänt. spänninge byggs upp och i slutet vill jag raketläsa för att få reda på hur utgången ska bli.
 
betyg 4 av 5.
 

 

Publicerat: 2014-01-06 Klockan: 22:53:00

the suspect

the suspect, 2013. regi stuart connelly.
 
filmen är bra. den väcker känslor. jag blir mest förbannad. i slutet blir jag rasande. men den är bra. dock inte suverän. de hade kunnat göra den suverän. med lite mer kött på benen hade den blivit suverän.
 
är det ett brott, är det en studie, är det en desperat handling, är det rasism?
 
betyg 3,5 av 5.
 
imdb - 5.5 av 10.
 

 

Publicerat: 2014-01-06 Klockan: 07:58:00

älskade busiga unge

imorgon ska du börja förskolan. första dagen på inskolningen.
 
älskade busiga unge. hur ska det gå? du som är som ett yrväder. som reagerar med känslor på det mesta. går från 0 till 100 på en sekund. du som blir så arg. så arg. men sen går det över. lika fort som du blir rosenrasande lika fort kan du bli lugn igen. oh vad jag hoppas att du ska bli trygg på förskolan och finna tröst i pedagogerna på din avdelning. noah var så lugn när han skulle börja förskolan, men han hade sina områden, med sin korsett och sin analatresi. det var en annan oro.
 
den här oron är på ett annat sätt. hur kommer ditt humör klara av det här? kommer du tygla dig på förskolan och spela ut hela ditt register hemma? så som jag känner dig så kommer du spela ut hela ditt register på förskolan med.
 
ja du älskade unge. det kommer nog gå bra det här med....!
 
 

 

Publicerat: 2014-01-05 Klockan: 17:49:00

open grave

open grave, 2013. regi gonzalo lopéz-gallego.
 
inledningsscenen visar direkt vad det är för typ av film vi ska få se. och så forsätter det. döda kroppar, blodiga kroppar, zombieliknande personer och ett litet gäng som inte minns något alls. varför är de där de ska och vad ska de lyckas lista ut innan den markerade dagen i kalendern dyker upp.
 
helt ok film men många lösa trådar. för många för att den ska bli bra.
 
betyg 2,5 av 5.
 
imdb - 6.2 av 10.
 

 

Publicerat: 2014-01-05 Klockan: 11:45:41

plötsligt händer det

från en dag till den andra så fick vi plötsligt 2 djur inneboende hos oss. en liten zebra och en något större björn. finfina julklappar från bergströms. att lovi ville ha på sig sin dräkt var inget märkvärdigt. mer det som hände sen.plötsligt händer det. sonen ville ha på sig sin dräkt. inte bara för fotografering utan hela tiden. helst ville han sova i den... men se att det gick inte då svetten lackade rätt rejält.
 
 
likaså nu på morgonen. dräkten var det första som skulle på och efter ca en timme i dräkt var han rätt blöt men blev rätt förtvivlad när han tvingades ta av sig dräkten. jag njuter! äntligen vill han klä ut sig. hoppas det sitter kvar!
 

 

Publicerat: 2014-01-01 Klockan: 20:52:00

Nyårsfirande

Nu har 2013 passerat och 2014 är numera välkomnat med 3 timmars nattsömn, god frukost, bubbelbad, pepparkakshuskraschning, tacointag och försök till att inte somna. Gårdagen spenderade vi som vanligt hemma hos Myrbergs. Det var en riktigt bra nyårsafton.
 
La familia de Azari.
 
 
La familia de Myrberg.
 
 
La familia de Wennergård/Olofssons
 
 
De vanliga genusbilderna.... Ahumahum.
 
 
Sedan har vi sötnötterna.
 
 
Paren.
 
 
Puss min älskling.
 
 
Vi åt god trerätters, njöt av fin bordsdekoration och broderade placeringskort som var servettringar.
 
 
Som ni kanske förstår så var efterrätten något precis i min smak.
 
 
 
Passade på att gulla lite extra med Jullen när han var på gullhumör.
 
 
När pluttarna somnat och ligisterna hade pyjamasparty passade vi på att se på bildspelet för år 2013. Det var som alltid en succé och lika kul som vanligt att se.
 
Sedan somnade även piraterna och då kunde vi börja spela årets sista brädspel.
 
 
Vi fick bryta i spelet för att gå ut och skåla in 12-slaget.
 
 
När spelet var slut så satte vi oss och kikade på några tidigare bildspel. Nostalgi! Runt 3-tiden somnade vi och vaknade runt 6. Det var ett riktigt bra nyårsfirande!
 
Gott Nytt År på Er alla och hoppas att ni får ett bra år 2014.
 
 
 

RSS 2.0