Publicerat: 2013-08-31 Klockan: 21:00:00

farmor och faster

förra helgen hade vi besök av farmor och faster. ungarna var till sig i dagarna 2. de älskar att vara i den fokus de är när de är på besök. en ständig lekkamrat vid sin sida!
 
 
parkhäng och spel. noah fick en gitarr av farmor.
 
 
kul kan man ha med nattgästernas sovkläder....!
 
 
längtar tills nästa gång vi ses!
 
 
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-08-31 Klockan: 08:50:00

mera besök

besök är kul så det har vi ägnat oss åt ännu mera! sadde står mest vid spisen och jag underhåller våra gäster;)
 
   
 
varför det alltid blir mest foton på barn? de gör sig helt enkelt bättre på bild än oss andra...

 

Publicerat: 2013-08-30 Klockan: 21:26:17

vilbergsmarknaden

idag var vi förbi vilbergsmarknaden en sväng. vi hade både tur och otur med vädret men ungarna var glada ändå. lovi åkte karusell själv med brorsan för första gången. hon blev vansinnig när vi tog ur henne... sen var det noahs tur att ha radiobilspremiär. det var spännande. till lovis lycka åkte de en karusell till på slutet.
 
 
nu är vi nyss hemkomna från en god middag hos myrbergs. jag softar med datorn. ungarna snarkar och sadde åkte precis iväg på bio. skön kväll!
 

 

Publicerat: 2013-08-25 Klockan: 21:31:04

jobbet

nu har jag jobbat en vecka och imorgon är det dags igen.
 
det är kul att jobba. att gå upp "tidigt" är ingen fara då barnen redan är uppe innan min klocka skulle ringt iallafall. vilket är mysigt för då hinner jag hänga med dem innan jag åker iväg. jag är inne i ett flow på jobbet och ler åt det mesta och bara jobbar på. med allt! känns riktigt kul.
 
vi fick reda på vår lönehöjning i fredags. det känns också riktigt kul;)
 
jag har 2 barn här hemma som kommer springandes mot mig när jag kommer hem. kastar sig runt mig och jag får pussar och kramar. när jag ska gå på morgonen tycker noah att jag redan jobbat tillräckligt för veckan. i tisdags sa han "nej mamma inte jobba igen, du har redan jobbat en gång. du ska inte jobba två gånger...."
 
han blev lagom road när jag förklarade att jag ska jobba 5 gånger och sedan vara hemma 2 gånger. får se vad han säger imorgon.
 
det tar ca 12-13 min att cykla till jobbet. lagom! så länge det inte regnar en massa går det fint. jag har en ny kollega i mitt arbetslag. det är nyttigt. får förklara saker på nytt, tänka om och han har idéer han med.
 
känns bra det här!
 
så länge sadde är hemma med barnen känns det inte på riktigt. inga stressiga hämtningar och lämningar. jag vet att barnen hänger med sadde och gör roliga saker. i slutet av januari börjar livet på riktigt igen. det här är bara en försmak.

 

Publicerat: 2013-08-23 Klockan: 10:54:00

flightplan

flightplan, 2005. regi robert schwentke.

kyle är flygplansingenjör för och ska åka till new york med sin dotter julia. tre timmar efter start upptäcker hon att hennes dotter är försvunnen och börjar leta efter henne. när hon frågar flygvärdinnorna säger de att hennes dotter inte ens finns med på passagerarförteckningen.

de allmänna utrymmena söks igenom men kaptenen ger inte tillstånd att söka lastutrymmet eftersom någon kan skadas om planet plötsligt girar. besättningen börjar misstänka att kyle har psykiska problem på grund av makens bortgång nyligen och att hon bara skulle inbilla sig att dottern följde med ombord. medan besättningen blir allt mer skeptisk blir kyle alltmer desperat.

betyg 3,5 av 5.
 
imdb - 6.1 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-08-22 Klockan: 20:50:02

födelse

ja det här med att ha skaffat hus är som att ha fött barn. de flesta vill komma och se huset:) precis som med det nyfödda barnet.
 
så middagarna avlöser varandra här hemma. det är bara trevligt!
 
 
carolina, ted, noel och leon var på besök och då var vädret på topp så vi satt ute och åt.
 
när jennie, chricka, william och melwin kom blev det en inomhusmiddag. men det gick lika bra det.
 
 
imorgon kommer familjen wennergård/olofssons på husbesök. kan ju hoppas att folket som kommer vill träffa oss också och inte bara kika på huset;)

 

Publicerat: 2013-08-19 Klockan: 09:26:00

augustifesten

vi drog ner på stan med de små. mötte upp vännerna och roade oss med langos, munkar, karuseller och lek.
 
 
lyckliga ungar ger lyckliga föräldrar...!
 
 

 

Publicerat: 2013-08-18 Klockan: 20:21:16

sommaren...

vilken fantastisk sommar vi haft. intensiva månader men ändå fullt av tid till lugna dagar.
 
den absolut största händelsen i sommar var....
 
 
det är sant. bråvalla.... jag längtar redan till nästa år! fantastiska 3 dagar.
 
sedan har vi hunnit med tripper till pippi, kolmården, skansen och söderköping. på kolmården lämnade noah napparna till bamse vilket var en stor händelse i somras. noah har åkt tåg till stockholm med farmor.
 
 
vi har garvat åt jecko!
 
 
 
vi har badat! eller vi... sadde och barnen;)
 
 
vi har firat midsommar med finfina ungar.
 
 
vi har festat.
 
 
barnen har fyllt år! vi har hunnit med 1-årskalas och 3-årskalas.
 
 
 
vi har varit på titanicutställningen.
 
 
vi har träffat vänner, bokat resa, fått besök från iran, ätit gott och hängt.
 
 
vi har varit på unitedmatch!
 
 
vi har främjat sonens intresse... fotboll och monstertrucks.
 
 
vi har varit på ett fantastiskt vacterlläger.
 
 
vi har flyttat och hunnit börja njuta av huset.
 
 
det har varit en fantastisk sommar med de här två charmtrollen...
 
 
men lika gulliga som de har varit har de också retat gallfeber på både varandra och oss. så att vardagen nu återgår är nog bra för alla. dock är det med lite sorg i hjärtat. sista gången som jag är föräldraledig såhär länge. ja... det är sista gången. sanna mina ord. nu är det jobb som gäller. det är tur att jag trivs med mitt jobb annars hade jag suttit här med ångest. det gör jag inte nu.
 
dock lite ångest över att min första arbetsdag på 14 månader är mellan 7-19. den biten känns lite seg.
 
nu tar sadjad över stafettpinnen. nu är det han som får jaga lovi och underhålla noah. de kommer få det toppen tillsammans.
 
 
 

 

Publicerat: 2013-08-18 Klockan: 12:42:14

the hunger game

the hunger game, 2012. regi gary ross.
 
jag blev inte besviken. trots att jag läst boken. visst kan de inte få med allt. men det vet vi sedan länge tillbaka. men för mig passade karaktärerna in. nästan. men även om det inte vara precis som jag tänkt så tyckte jag om filmen!
 
precis som boken så följer vi katniss ut i hungerspelen. katniss tog sin systers plats för att rädda henne.
 
betyg 4 av 5.
 
imdb - 7.2 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-08-17 Klockan: 09:35:00

middagsbesöket

davidsson/gillberg blev de första vi hade på middagsbjudning i nya huset. de kom ett dygn efter att stora flytten gått av stapeln. det vill säga i tisdags klockan 17:)
 
 
blev en bra kväll trots att min kära man tvivlade på att det skulle gå att genomföra i måndags. men jag visste bättre än så.... det enda som gick fel var lovis klänning som hamnade bakochfram...

 

Publicerat: 2013-08-16 Klockan: 19:32:00

initiativrik dotter

så ja. dottern tog med sig pläden ut häromkvällen och la ner den på gräset och la sig till rätta! skönt.... kikade på alla flyttfåglar som flög till varmare breddgrader.
 
 
.. tills storebror kom. då fick det vara nog:)
 

 

Publicerat: 2013-08-16 Klockan: 09:28:00

alexander på besök

i tisdags hade vi fint besök av alexander 5 månader och hans mamma linda och pappa sinisa. alexander är deras andra barn. deras fina dotter amanda skulle ha blivit 10 år i år men dog för 3 år sedan i cancer.
 
jag träffade aldrig amanda men är glad över att jag återigen fått kontakt med sinisa och fått äran att lära känna hans fantastiska linda och nu deras lilla goding till son.
 
 
vi satt och pratade på och såg på när barnen lekte riktigt bra tillsammans. ja faktiskt. noah gick och lade leksaker vid alexander så att även han skulle kunna leka med bilarna:)
 
tack för besöket och vi ser fram mot att komma hem till er någon gång!
 

 

Publicerat: 2013-08-15 Klockan: 22:09:15

stora flytten

så i måndags kl 17 gick den stora flytten av stapeln. uppslutning bland vännerna och sedan började bärandet och organiserandet. då vissa möbler var stora och trappen inte lika stor så monterades trappräcket ned istället för möblerna:) men det gick bra det med.
 
 
bära, korvätande, vila och teknikinkoppling.
 
 
milla stod och organiserade alla filmer i bokstavsordning! fint! frid i sinnet. än så länge får de stå kvar milla!
 
 
nu har vi bott här i 3 nätter. känns bra. riktigt bra. öppnat upp altandörren tidigt på morgonen. barnen har tassat ut. upptäckt lekplatser. tvättat:) diskat i maskinen.
 
inte mycket kvar nu. några tavlor. några inköp från ikea. annars så börjar det se riktigt bra ut. några bilder kommer i veckan.
 
 

 

Publicerat: 2013-08-12 Klockan: 12:51:00

united besökte huvudstaden

och då gjorde även vi det såklart. vi inledde med lite käk på en sportsbar innan vi begav oss till friends arena.
 
 
taggade inför matchen mot aik.
 
 
vi hamnade bredvid en trogen unitedsupporter som var mycket trevlig.
 
 
jag fokuserade mest på vidic under matchen;) såg fint ut inför säsongen. i övrigt var det en rätt seg match. märktes att united inte hade börjat sin säsong än och att aik hade det.
 
 
match!
 
 
bahareh och jonas var även de med på matchen.....!
 
 
det var kul att se united igen och nu längtar jag tills vi ska åka till old trafford och se dem igen!
 

 

Publicerat: 2013-08-11 Klockan: 09:34:23

årets sommarläger

igår kl 22 rullade bilen in på urbergsgatan efter årets sommarläger. det tar egentligen slut idag men eftersom vi flyttar imorgon och inte är klara med allt än kände vi att det var skönt att få en hel dag hemma innan flytten.
 
som alltid inför ett sommarläger så är det lite pirrigt i magen. undra hur alla mår, vilka som kommer, hur vädret blir, om barnen kommer ha kul, om vi vuxna kommer ha mycket att prata om. med facit i hand så var nog årets läger bland det bästa vi varit på. noah förstod att det är fler barn som tar klyx, att det är fler barn som kan ha ont i magen. han tittade även på andra barns ärr och visade sina. vi har alltid känt stor samhörighet men detta år kände även noah samhörighet. han ville verkligen inte åka hem från lägret.
 
 
vi åkte till garphyttan i örebro för att tillbringa dagarna på kilbergsgården där vi även var när noah var 1 år.
 
 
årets utflykt gick till stora holmen i örebro. där fanns en massa roliga saker att göra och ju längre dagen gick desto bättre väder blev det.
 
 
roligast var nog tåget, karusellen och de små husen.
 
 
eller kanske insekterna som man kunde kika på.
 
 
när vi kom tillbaka till lägret så sken solen och utelek var ett faktum. noah fann en kompis i helmer som även han är 3 år.
 
 
efter mycket lek blev det bad.
 
 
alla fina ungar på årets läger.
 
 
bubblor är alltid en partyhöjare!
 
 
avslutar årets läger med denna bild...
 
 
som alltid efter ett läger går jag starkare ur det. sådan glädje. att se de numera vuxna barnen med vacterl är fantastiskt. det inger så mycket framtidshopp! nu ser jag redan fram mot årsmötet i mars!

 

Publicerat: 2013-08-07 Klockan: 09:48:00

spelkväll de luxe

japp så får det kallas när den vankas övernattning och mat från asti och massa snacks och god efterrätt.
 
vi hade landet för oss själva och passade på att ha myrbergs hos oss med övernattning. mycket trevligt!
 
 

 

Publicerat: 2013-08-06 Klockan: 08:48:00

jullen 1 år

nu har vårt yngsta gudbarn fyllt 1 år. älskade lilla jullen som precis dagarna innan tog sina första steg. om ett tag släpper det nog och han kommer springa med lovi.
 
i lördags var det kalas för honom!
 
 
en massa folk och mitt bland allt folk stod osse och grillade under sommarens kanske varmaste dag. svettigt värre!
 
 
eftersom jullen älskar djur så har hans föräldrar bakat en fantastisk tårta! ja vad säger man....!
 
 
blåsa ut ljusen och få en egen plättårta!
 
 
hejdå jullen. tack för det roliga kalaset!
 
 
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-08-05 Klockan: 08:44:00

flytt del 1

i torsdags fick vi nyckeln till radhuset och det sista med pengarna drogs. numera är vi husägare. så på fredagen lånade vi ett släp och sen så lånade vi tina till barnvakt och conny, robb och pappa till bärhjälp.
 
vi körde 2 varv vilket blev c 30 lådor och 3 bokhyllor och annat smått och gott. noah tyckte det var mycket spännande och domderade från lägenheten.
 
 
efter fredagen har vi burit ca 20 lådor till och annat smått och gott. igårkväll fick vi hjälp av grannen reine och köra ett gäng lådor i vår och hans bil.
 
vi har flyttat fram stora flytten till måndagen den 12! längtar så mycket. det känns så rätt! hoppas den känslan fortsätter att infinna sig.
 

 

Publicerat: 2013-08-04 Klockan: 20:18:41

barnkalas?

ja numera när man ses med vänner så liknar det nästintill alltid ett barnkalas. ett bord till barnen och sedan se till så de äter något smaskigt medan föräldrarna intar middagen. just av denna anledning har vårt "sommargäng" nu bokat in en barnfri fest. trevligt. mycket trevligt!
 
 
men i veckan var vi hemma hos davidsson/gillberg med alla barn. carro gjorde en blixtvisit innan hon var tvungen att bege sig hemåt.
 
 
glass och film!
 
 
som alltid trevligt. gott käk och roligt sällskap.

 

Publicerat: 2013-08-03 Klockan: 09:23:00

trapp

i vårt nya hus finns inget trappräcke. än. jo det är på g. tack vare våra vänner myrbergs. som ni ser nedan behövs det. lovi springer mot trappor så fort hon ser någon. som här hos tina och magnus.
 
så tack myrbergs för att ni fixar vår trapp som en inflyttningspresent! tack tack!
 
 

 

Publicerat: 2013-08-02 Klockan: 22:11:00

sommarfest

visst är det kul att umgås med alla barn. men ibland är det bra skönt att lämna dem hemma och bara ses vi vuxna. särskilt med det gänget som vi i stort sett bara hängt tillsammans med ett gäng bebisar sista året.
 
så igår var det dags för sommarfest hemma hos tina och magnus i nya radhuset med onsdagsbebisarna minus bebisarna.
 
 
det var ett laddat gäng som sågs och vi fick en riktigt bra kväll. kunde sitta ute nästan hela kvällen innan vi avslutade inne med musik.
 
 
fint med lite rosa pantern mat.
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-08-02 Klockan: 09:21:00

spångs

älskade sommar. fina vänner. god mat. njutning. tack spångs!
 
 

 

Publicerat: 2013-08-01 Klockan: 09:01:00

besök från iran

häromveckan kom 2 av saddes mostrar från iran på besök. det var sprudlande timmar där det pratades engelska, svenska och persiska hej vilt. vi åkte till söderköping och åt glass och de fick åka tuffetåget.
 
 
bahareh med mostrarna.
 
 
mycket trevligt och spännande att prata med dem och se hur olika men ändå lika liv vi lever.
 
 
tack för denna gång!
 

RSS 2.0