Publicerat: 2012-05-30 Klockan: 21:26:00

villa fridhem del 2sällskapet väntade in oss medan vi styrde på vårt rum.efter fikat och inpackningen på rummet så gick vi ut och njöt av det fina vädret. en del av oss kände sig smått akrobatiska och detta smittade av sig mer och mer. syrran fick en hel del att göra med noah som sa "meja meja" hela tiden....familjen spalle/wahlstedt/azarinoah glädjer sin mormor och börjar lite smått intressera sig för blommor.efter det hårda passet ute i solen passade det bra att gå in och njuta av spaavdelningen.dags att skåla in fars 65-årsdag innan middagen.det blev en lååång middag och efter det såg vi sverige vinna melodifestivalen!vaknade upp till en minst lika härlig dag! tack mamma och pappa för den här helgen. det var så behövligt!!


 

Publicerat: 2012-05-30 Klockan: 08:01:00

villa fridhem del 1mamma och pappa bjöd med oss till villa fridhem över en helg för att fira att pappa fyllt 65 år. vi fick en fantastisk helg tillsammans med många skratt.en del av umgänget under helgen.fina blomster.orden är överflödiga för detta afternoontea.fina färger på smyckena.efter fikat hjälpte noah till att få med packningen till våra rum.fortsättning följer.....

 

Publicerat: 2012-05-29 Klockan: 14:55:16

calle & wille

i fredags åkte vi ut till familjen johansson/henriksen. det var perfekt sommarväder och vi NJÖT!calle visade noah sitt lekbord. wow vilken grej. en sådan önskar sig defintivt noah när han fyller 2 år.wille och noah hade samma kärlek - bollar!en söt smilfink!vi käkade en god grillmiddag och en massa god glass till efterrätt.noah kom på att man kan ju faktiskt stå på bilen istället för att åka på den.calle och noah lekte med det mesta - så även hinkarna!

 

Publicerat: 2012-05-26 Klockan: 19:22:00

polareleah kom hem till oss på besök. det drogs vagnar och monterades trehjulingar för glatta livet. en och annan öl intogs. efter det tog vi och gick en promenad till kompisen ludde som också bor i området. efter att nästan ha gått hela vägen såg vagnen bra inbjudande ut - av dem bägge;)


 

Publicerat: 2012-05-26 Klockan: 08:19:08

födelsedagarvi har varit iväg och firat födelsedagar. conny och karin har fyllt år och det har vi såklart uppvaktat. både de och milla och osse envisas att fylla år löjligt nära varandra så det blir i stort sett allitd dubbelkalas. såäven denna gång!

i skönt väder och med grillen på. härligt!
 

Publicerat: 2012-05-24 Klockan: 09:38:00

spallesnu är jag vuxen och har en egen familj. det här är min gamla familj. spalle familjen.

jag hoppas att mina barn kommer få samma härliga minnen till mig, sadde och varandra som jag har av min ursprungsfamilj.

jag älskar dem högt och jag skulle göra allt i min makt för att hjälpa och stötta dem eller bara finnas där och vara sådär jossan som bara jag kan vara.

mamma, pappa och syrran - jag älskar er!

 

Publicerat: 2012-05-23 Klockan: 09:49:00

doktornoah har 2 doktorlådor här hemma. han plockar ofta fram dem och tittar på redskapen och använder dem. han är ju med i gemet och vet vad de ska användas till utan närmre introduktion. även jag fick vara med i leken och fick en spruta i handen.


 

Publicerat: 2012-05-21 Klockan: 08:45:00

vecka 33sådär ja. nu har man gått in i vecka 33.

det positiva med graviditeten är att den snart är över. det tråkigaste är den förbannade halsbrännan som gör mig galen samt vaderna som krampar hela tiden.

imorgon är det dags för barnmorskan igen. bara ett par gånger kvar inplanerat nu. sen är det dags för den där förlossningen..... blä!

kanske får vi stanna på bb. tillsammans som en familj. inte bli splittade efter en timme. märkligt. tänk om det blir som det ska den här gången. vad sker då? då är vi nästan som förstagångsföräldrar. för vår normalitet är inte det vanliga. dock är det just vad det är för oss.

hur som helst så ska det bli väldigt spännande att se vad fluffen är för person. kanske blir fluffen mörk som sin pappa eller ljus som mig och noah. det är väl det som jag är mest spänd att se!

 

Publicerat: 2012-05-20 Klockan: 12:37:00

barnens dagi lördags tog vi med oss farmor till grannstaden söderköping då de ställde till med barnens dag. trevlig tillställning med ballonger överallt. *puh* nej noah - ballongerna är till dekoration....

vi åt god pizza innan vi gav oss ut på gator och torg.fiskdamm, dansuppvisning och en lastbil full av skönsjungande människor. noah dansade loss på torget.noah fick vara med och dekorera den gemensamma tavlan som hade byggts upp under dagen.vi avslutade med glass. på smultronstället. mums.såhär roligt tyckte herr no att det var.gungan blev det absolut sista innan vi for hem igen.


 

Publicerat: 2012-05-19 Klockan: 13:25:00

en sjö av tårar

jag har ägnat de här lediga dagarna åt att organisera och städa.

boa säger en del.

men nu känner jag mig mer redo. fluffen har en egen byrå där jag har lagt i noahs gamla bebiskläder. kläderna som ska med till bb finns på ett separat ställe, likaså snuffen och den spelade nallen.

noahs böcker är uppdaterade och det mesta är under kontroll.

men mitt i allt när jag stod där och organiserade så fann jag en påse i garderoben. förstod ej vad det var så jag öppnade. jag öppnade och jag grät. grät, grät och grät.

inte en hysterisk gråt utan en jämn flod av tårar som sakta strilade nedför mina kinder.

jag fann noahs korsett och 2 av linnena. jag blev så ledsen.

egentligen vet jag inte varför.

men den påminde mig om allt som var så jobbigt.

förberedelserna, operationen, eftervården, oron, smärtan, stelheten. korsettbehandlingen, kläderna, värmen och bara uppsynen av noah i korsetten... allt kom tillbaks. det som vi bara fick lov att acceptera under 6 månader. utan att bryta ihop. det fick mig att bli ledsen nu.

2 månader efter behandlingstidens slut. det är faktiskt bara 2 månader sen vi slutade använda korsetten. ändå har jag redan "glömt" bort hur den tiden var. 2 månader, det är 1/3 av behandlingstiden.

jag hoppas och önskar att noah slipper något mer ingrepp i sin rygg. men jag är inställd på att det kanske blir en ny operation.

om så är fallet hoppas jag verkligen att han slipper korsetten.....

 

Publicerat: 2012-05-19 Klockan: 09:39:00

ny bil

snart ska vi skaffa oss en ny bil. lutar åt en sån här. ska bara fixa en sak på den gamla och besiktiga den först. sen är det blocket som gäller. 

Publicerat: 2012-05-18 Klockan: 12:21:43

ljustigår satt jag inte mindre än 4 timmar i en frisörstol. detta är resultatet. en mycket ljusare jossan än vad ni har sett på sistone. känns mycket skönt och bra med en förändring.

tackar som vanligt linda på mates för detta!


 

Publicerat: 2012-05-18 Klockan: 12:15:40

några ord på vägen...

sluta att göra personer med autism "normala". hjälp dem att hantera sina problem och lär dem hur man lever i samhället. - olga bagdashina

mina lärare tror att de vet mer om autism än jag därför att de har gått en kurs. men jag har varit autistisk i hela mitt liv. - mattew stanton

i en samtid som hyllar inkluderande och lika rättigheter för alla, undrar jag vad som hänt med vår "rätt att vara autistiska". - wendy lawson

 

Publicerat: 2012-05-14 Klockan: 16:12:00

lusti lördags arrangerades lust av mig, josefine och anneli. tyvärr kunde inte anneli själv vara med då hon skulle vara tärna på ett bröllop. men hon var med i planerna! först åkte vi till marmorbruket där vi fikade och gick en promenad i den fina naturen.efter det intog vi villa fridhem för deras fantastiska afternoontea. vi åt, åt och åt. sedan när vi trodde att vi inte kunde äta mer så åt vi lite till.jag tror nästan att de nybakade sconesen var mest populära.när alla hade svullna magar var det dags att svida om till bikini för att inta spaavdelningen. där badade vi, bubblade, softade och skrattade. efter bastu och dusch åkte vi hem till mig. där blev det exotisk planka med tillbehör.kvällen avslutades med ett sexparty och en massa godis och chips.eftersom att en av våra medlemmar har hoppat av hade vi plats för en till. 3 alternativ fanns och vi drog lott om vem som skulle tillfrågas först. mitt alternativ blev först så numera är även tina med oss i lust. nästa träff är den 15/9!

 

Publicerat: 2012-05-13 Klockan: 15:56:35

jobbfest

våra nya kollegor hade tagit tillfället i akt och bjudit in alla till fest på jobbet. vi var ungefär hälften som nappade och det var ju tur för det blev en riktigt lyckad kväll!här är vi 3 som går på gravledigt till sommaren. alla ska vi ha inom loppet av ca 2 veckor.arrangörerna lisa och cissi!mats och sadde fick agera grillmästare medan vi fixade tzatziki, sallad, potatis och annat gott!det var en klurig tipspromenad med kryptiska frågor. det var vi som var svarsalternativen som sedan fick avgöra de rätta svaren. bland annat tävlades det i vem som är sötast, glupskast, vem som suger bäst, vem som är mest pricksäker och mycket mer.

det var en härlig kväll och noah hade det toppen hemma hos moster, walle och kusinerna.

 

Publicerat: 2012-05-09 Klockan: 20:55:13

ärenden

igår hade jag en hemmadag med sonen. feber och allmänt hängig. oj vD effektiv jag hann vara.

fotobok som producerades, presenter förbereddes, rensade och organiserade. ja noah sov i 3 timmar så jag hann med!

när sadde kom hem hade jag 3 timmar fyllda av ärenden. traderautskick, medicin hämtning på apoteket, babyproffsen, babyland, teknikmagasinet och maxi.

blev snuffar och gose till fluffen, inköp till lördagens lust mm.

produktiv dag!

idag har noah varig hemma med sadde och jag har jobbat till 19 för andra dagen denna vecka. nu soffhäng!


 

Publicerat: 2012-05-07 Klockan: 20:31:00

vårträffen

vi är 4 familjer som ses 4 ggr om året (ja fler ggr men då mer inplanerat). det är vi, hellmans, davidsson/gillbergs och henriksen/johanssons. nu var det dags för vårträffen hemma hos hellmans. bara det att 2 av de andra familjerna fick lämna återbud. men vi bestämde oss för att ses ändå. vi fick en till familj som hoppade in istället för dem; aréus!emil var knaten i gänget. familjen aréus lilla klimp.noah och maja lekte med leon. klappade och busade. snälla leon fann sig i det!den yngre generationen hade ett eget barnbord när det serverades grillmiddag!utelek på studsmattan, utklädnad och pyjamasmys!de vuxna får inte glömmas bort......om papporna kan räcka ut tungan så kan vi med det!

tack för en toppenkväll!

 

Publicerat: 2012-05-05 Klockan: 22:01:00

vurpan....

vet ni en sak.

igår gjorde jag en vurpa - a lá big time.

påväg hem från jobbet så trampade jag snett. ni som känner till min historia vet att jag har extremt uttöjda ledband vid bägge fotlederna efter x antal olyckor.

så jag föll.

eftersom jag bär på en fluff i magen så tänkte jag mitt i fallet att jag måste rädda magen. detta innebär att jag gör ca 90 graders vändning som måste se väldigt stuntmässig ut.

så nu sitter jag här med en rejält stukad vänsterfot. en högersida som är dekorerad av skrapsår och blåmärken på knä, hand, armbåge och överarmen.

igår satt jag på asfalten och såg mig omkring efter hjälp. ingen hjälp fanns att nå så jag fick helt enkelt försöka ställa mig upp och tycka synd om mig själv de få meter jag hade kvar till min trygga boning....

det gjorde jag igår...

 

Publicerat: 2012-05-05 Klockan: 12:56:52

ögonmottagningenigår vandrade vi till sjukhuset för att göra ett återbesök på ögonmottagningen. en ganska svår undersökning på en bestämd människa som blir 2 år om ca 7 veckor... "kan bäst och vill själv och gud nåde den som ska röra mina ögon....." men med en mycket kompetent läkare som lockade fram de där nyfikna ögonen så gick det iallafall halvbra.  med halvbra menar jag att noah inte direkt får pris som bästa samarbetare men att hon ändå kunde göra en bedömning.bedömningen lyder som så;

noah följer precis som han ska. är nyfiken med blicken och har de reflexer han ska ha. hon kunde inte se någon skelning nu men det finns tendens till närsynthet. så om 8-10 månader ska noah återigen dit och då ska han få göra ett annat slags test. så tills dess ska vi plugga in 4 olika föremål och sedan ska han kunna berätta vad det är på olika håll. ja precis som en bokstavstavla men anpassad för minimänniskor.jag hoppas att det stannar vid tendens. skulle vara tacksam för det men är beredd på att det kanske ej blir så.

 

Publicerat: 2012-05-03 Klockan: 18:27:00

kolmårdens djurparkden 1/5 gjorde vi som kändisarna och begav oss till kolmårdens djurpark.noah tyckte det var mycket roligt i parken och sprang omkring bland både djur och leksaker. han blev helt till sig i bamses värld när han upptäckte hur många bamse det faktiskt fanns där. "en till" "en till bamse mamma" och "titta mamma, en bamse till" var meningar som dök upp titt som tätt.efter att ha granskat fotona så upptäckte jag att det inte var så många bilder på djuren men däremot på noah....noah kikar på zebror, noshörningar och de andra djuren på savannen.kulmården var en favorit.såhär busig kunde man bli där!allt ska testas......


 

Publicerat: 2012-05-03 Klockan: 18:05:00

valborgskvällennoah fick ett spel av sina kusiner. ojoj... efter det var det bollkalas på tv. samt ballongkalas! det gällde att pricka det som föll ner.efter middagen gick vi till söderledskyrkan för att titta omkring och se på elden.noah skulle sova men det gick inte då det fanns så mycket spännande saker. åka kickboard med kusinerna var en av de sakerna som han hellre ville göra.tillsammans framför brasan.den fina brasan!


 

Publicerat: 2012-05-01 Klockan: 21:56:41

valborg

sadde var ledig med noah under valborg medan jag arbetade ett par timmar. men efter det så åkte vi till folkets park och träffade familjen myrberg där.noah pratade om att träffa matilda hela vägen dit.skuggan är en riktigt bra vän. ja vid solväder iallafall....!åka karusell var väl sådär kul i år. om jag inte hade stått bredvid så hade det nog varit ännu rologare. för så fort noah såg mig ville han till mig...

här kommer 3 bilder på noah och matilda som hade dansuppvisning!underbara älskade ungar.....

det här var vårt första valborgsfirande... andra valborgsfirandet publicerar i veckan.

 

Publicerat: 2012-05-01 Klockan: 21:37:43

utmaning

jag har fått en utmaning av lisa och axelsson (de har för övrigt skapat en blogg!!). så nu är det bara att tänka till och besvara dessa frågor.

Utmaningen bestod av 11 frågor som vi skulle svara på, sedan formulera 11 nya frågor och skicka ut till 11 andra bloggare.

Vad har du för inredningsstil?


mysfaktorn är hög med mycket personliga bilder, ljus, leksaker och annat som gör tillvaron färgglad. runt det så är det oftast välstädat med hyfsat stilrent möblemang och ljusa väggar plus ngn fondvägg.

Hur ser ditt hem ut en vanlig vardagskväll?


leksaker utspridda, kläder slängda på golvet, vällingflaskorna står på bordet och tv´n är på och visar ngt som jag knappt slänger ett öga på.

Vilken del av ditt hem prioriteras lätt bort när det kommer till städning?


skåpsluckor... fönsterputs...

Vad är det äckligaste du vet?


ojojoj... svårt att besvara såhär för troligtvis finns det ngt som jag finner än mer äckligt. men jag tycker inte om spyor, myror. att råka trampa på en snigel som bor i sitt hus ger mig rysningar i veckor.

Vad är du bäst respektive sämst på?


bäst - godhjärtad. sämst - att vänta på saker och ting.

Har du någon pedantisk sida och i sådana fall när det gäller vad?


jag ser allt som ligger på golvet. när ngn annan än jag (hmm... sadde) har dammsugat så ser jag varje mikroskopisk sak som han har missat.

Vad är det klyschigaste du vet?


pass.

Vad var ditt senaste inköp? (matvaror o dyl räknas inte)


en bamsemugg till noah.

Vilket är ditt bästa tidsfördriv?


rumble.

Om du var en stad, vilken skulle det då vara och varför?


ja det skulle vara en stad som är organsierad och fungerar men har ett stort hjärta för mänskligheten. vilken stad kan det tänkas vara? kanske norrköping ;)

Vilken är din favorit bro?

5-öresbron.

mina 11 frågor till de jag utmanar;

1. vart tillbringar du helst din fritid?
2. vilken är din bästa film? obs bara en!
3. vilken konsert var du sist på?
4. vilken känd person skulle du vilja äta middag med och varför?
5. sadde flikar in med en fråga; vilken är din favoriträtt?
6. vem är din favorit regissör?
7. ska du resa någon stans i sommar?
8. vad är det sista du gör innan du släcker lampan på natten?
9. vet du vad vacterl står för?
10. känner du till någon mer person än noah som är född med en ovanlig diagnos, och i så fall vilken diagnos?
11. har du någon dröm som du strävar efter eller lever du just nu din dröm?

jag utmanar; milla, charlotte, therese, tessan, jecka, johanna, noni, malin, tina, åsa och javamorsan.

så ni ska besvara mina 11 frågor, formulera om 11 nya och skicka dem till 11 personer.

RSS 2.0