Publicerat: 2013-10-31 Klockan: 18:34:00

reklam

kommer ni ihåg när jag skrev om att vi fotograferade oss för norrköping kommun? att de kunde använda våra bilder i reklamsyfte. nu har vi sett den första (?) skylten!
 
i skarphagen ska de bygga en ny lekpark och där finns detta att skåda!
 
 
kul! så håll utkik när ni är ute och vandrar i skarphagen!
 
 

 

Publicerat: 2013-10-30 Klockan: 16:49:05

astrid lindgrens barnsjukhus

nu är vi nyss hemkomna från ett återbesök på astrid lindgrens barnsjukhus. denna gång var vi lite spända när vi åkte dit. dels för hurvida noah skulle samarbeta under undersökningen plus vad resultatet skulle säga då vi upplevt vissa problem.
 
vi inledde på lekterapin där vi mötte farmor som hängde med lovi under tiden.
 
 
vi kom in till läkaren direkt och började prata om sommarens problem och den förstoppning noah då hade. hur medicineringen hjälpt och dylikt. noah fick väga och mäta sig.
 
 
läkarundersökningen gick även den super och det var finfina resultat och en "liten" noah som imponerade både på oss och på dem. såväl med han klarar sig utan blöjan som hur hans muskler fungerade. vi ska fortsätta med klyx varannan dag under flera år så att noah ej bygger på sig någon förstoppning igen.
 
 
det var ett bra läkarbesök där vi efteråt kunde äta lunch tillsammans med farmor och en glass:) känns även bra att ha en långsiktig plan på magen. då vet vi att det är så vi ska jobba och inte rusa fram med att han ska kunna tömma magen på egen hand. känns bra!
 
 
 

 

Publicerat: 2013-10-29 Klockan: 13:39:30

pumpa - check

 
ja än finns det tydligen något hon kan överraska med den där josefine. för vem trodde att hon någonsin skulle tillverka en egen pumpa...?
 

 

Publicerat: 2013-10-24 Klockan: 21:45:40

familjefotografering

niclas fotade oss för ett par veckor sedan. här kommer bilderna på vår familj!
 
 
 
sen passade vi på att vara ute i det fina vädret.
 
 
kanske den bästa bilden av alla?
 
 
och så några plojbilder!
 
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-10-23 Klockan: 22:35:00

julklappstillverkning

 
noah gör andra julklappar detta år men han kunde inte slita sig från målarbordet så han hängde på det med. lovi målade på sina tavlor och sig själv, varav det sistnämnda var bland det roligaste.
 
jaja nu avslöjade jag lite av julklapparna men ni vet inte vilket fint motiv just ni får;)
 

 

Publicerat: 2013-10-21 Klockan: 19:31:00

melwins dop

i lördags var vi på dop. det var dags för melwin att döpas. det var fullt hus och mycket lyckat från början till slut.
 
hemma i soffan innan dopet.
 
 
en ganska häftig bild. det ser ut som om det är noah som är i farten men det är william som är bredvid honom. de var så snarlikt klädda så det ser ut som en "dubbelnoah".
 
 
dags att tåga in! under dopet spelades fina sånger och melwin var nöjd nästan hela tiden förutom när han fick vattnet på sig!
 
 
 
celine, william och noah.
 
 
familjen och gudmor jessika som är jennies syster.
 
 
godingen melwin.
 
 
evalin, lilla isabelle, min kollega och sålika chrickas mamma eva! jacke agerade lekfarbror även denna gång och underhöll ungarna hela kvällen.
 
 
jag och melwin!
 
 
det var fiskdamm och noah stod så fint i kön. så visade det sig att det var en godispåse. jaha tänkte både jag och sadde. om han nu vill ha godiset nu så får det bli första gången han äter godis. men vad gör han? öppnar påsen och bjuder mig och sadde. tills godiset är slut. han frågar inte ens om han får äta det själv. trots att alla barn kring honom smaskar på för fullt. han berättar bara för de andra barnen att han ger mamma och pappa godis.
 
 
så var det med det:) blev ingen godisdebut denna gång heller. vi får se när han frågar efter det....!
 
såhär tjusig var lovi på kvällskvisten. pyjamas och lackskor!
 
 
det var kul att träffa gamla vänner som jag inte träffat på ett tag. noah hade en riktig höjdarkväll så även lovi. god mat och gott fika. en riktig bra tillställning. tack jennie, chricka, william och inte minst melwin!
 
 
 
 
 

 

Publicerat: 2013-10-20 Klockan: 22:10:06

återträff

idag hade vi en återträff med onsdagsgänget. alla var inbokade men tyvärr var olivia på vårdcentralen och sjuker så de kunde inte komma.
 
det var kul att träffas igen och tro det eller ej men under ett kort ögonblick var de alla samlade så vi kunde ta ett par kort.
 
 
nu har vi bokat in ett par träffar framöver. ser redan fram mot nästa träff - särskilt mycket då jag själv slipper stå för matlagningen!
 

 

Publicerat: 2013-10-19 Klockan: 10:35:00

röntgen 2 av 3

förra veckan var det röntgen nummer 2 av 3. då var det dags för skoliosröntgen. sadjad var med noah och han hade varit lika duktig denna gång. den här gången hade de inte behövt vänta i 80 min efter så då hade allt varit frid och fröjd.
 
 
nu väntar vi på magnetröntgen. jag fick nyss mail från vår kära tropp där han skrev att remiss är skriven för länge sedan så troligtvis är det något som rör ihop det med röntgen och sövningen till den. men han skulle höra av sig till smärtenheten så troligtvis dimper det ner en remiss snart.
 
efter det borde vi få svaret snart. hoppas innerligt att det "bara" är växtvärk. om 2 veckor åker vi till stockholm för årskontroll på alb. efter de 2 kommande besöken hoppas vi att det är stopp ett tag framöver. men vi är även inställda på att det kan innebära 2 kommande ingrepp.
 
*håller tummarna*
 
 

 

Publicerat: 2013-10-18 Klockan: 20:28:00

rita

ungen har hatat att rita i urminnes tider. jamen visst så gammal är han. men så helt plötsligt så upptäckte han tjusningen i det. det tog inte lång tid förän han ritade sin första huvudfoting!
 
 

 

Publicerat: 2013-10-17 Klockan: 20:16:00

fenomenmagasinet

i söndags bjöd autism- och aspergerföreningen på en helkväll i gamla linköping. närmre bestämt fenomenmagasinet. vi var välkomna dit efter stängning så det var lugnt och skönt kring oss under tiden vi var där.
 
passade på att leka lite ute innan vi gick in.
 
 
 
wow wow wow. ungefär så var orden till en början. det första noah möttes av var vatten i mängder. så det blev lek med "göta kanal", pumpa vatten, tillverka virvlar och vågor och mycket mer.
 
 
om ni undrar om det går att spela orgel med avloppsrör så är svaret ja. det gick riktigt fint!
 
 
ett av favoritmomenten var där noah kunde bygga en egen kulbana och sedan se om den fungerade. han testade flera olika varianter och det var lika spännande varje gång för att se om byggena lyckats.
 
 
på övre plan fanns det ljud och luftexperiment.
 
 
sährä glad blir sonen när han lyckats para ihop alla ljud lika. kikade på tyngdkraften i en bergochdalbana samt lekte med tangram.
 
 
 lyckades få ner sandkorn med hjälp av små vibrationer.
 
 
spegellek!
 
 
efter speglarna gick vi upp och tittade på reptiler och blev bjudna på korv, juice och kaffe. sedan blev det ännu mera lek och spel.
 
 
det var riktigt kul och jag kan varmt rekommendera att åka dit. vi lämnade lovi hemma med farfar och lilla faster och det gjorde vi rätt i för det skulle varit en mindre lyckad kombo. men det var suveränt att åka bägge med noah.
 
några videos från kvällen!
 
 
ett klipp på den skrikande mamman... och ja jag vann. och ja rummet är ljudisolerat och ändå hörs det så mycket.
 
 
besatt av ett spel.... kinect, det var riktigt kul och om ni anstränger er så ser ni att noah tror att det är han som spelar men det var jag som stod och viftade och hoppade för glatta livet!
 
 
dit kommer vi defintitivt åka fler gånger!

 

Publicerat: 2013-10-17 Klockan: 07:56:00

last passenger

last passenger, 2013. regi omid nooshin.
 
filmen var riktigt dålig. en liten grupp passagerare måste kämpa för sina liv när föraren har en egen plan. men vad förarens plan är det vet ingen. inte heller får man se föraren. eller få reda på något syfte. inte heller sympatiserar jag med en enda av passagerarna. må hända barnet. men knappt barnet. ja ni hör ju själva.
 
betyg 1 av 5.
 
imdb - 5.4 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-10-16 Klockan: 21:26:00

gangster squad

gangster squad, 2012. regi ruben fleischer.
 
snyggt gjord film med 40-talskänsla och ett bra tempo genom hela filmen och suveräna skådespelare. filmen bygger på verkliga händelser. den speglar den verkliga gangstern cohen och en av de få ärliga poliser som fanns på den tiden, o´mara. o´mara får ett hemligt uppdrag att starta ett krig med några få utvalda poliser mot cohen, för att störta hans välde.
 
riktigt bra film! se den!
 
betyg 4 av 5.
 
imdb - 6.7 av 10.
 

 

Publicerat: 2013-10-15 Klockan: 07:51:00

hejdå galaxen

i tisdags var vi på avskedskalas på galaxen. noahs gamla förskola. det var ett kärt återseende. både av lokaler, barn och pedagogerna. alla barn var intresserade av noah, och tänk vi som hunnit tänka att de skulle ha "glömt bort honom". men så var det absolut inte. han fick vilken leksak han ville och han fick göra vad han ville...;) kan gissa att det inte gick till så när han gick där. men nu var han verkligen i centrum och alla var så givmilda och vänliga. vi bjöd på fruktsallad och noah gav presenter till pedagogerna och till alla barnen gav han en bok. han fick en fin mugg som de gjort åt honom och så fick han såpbubblor och ta hem alla sina fina alster och portfolion.
 
 
det kändes bra med ett avslut. nog viktigare för mig än för någon av de andra i familjen.... men noah hade riktigt kul!
 
det känns bra på gitarren och de arbetar väldigt aktivit med väggdokumentation och följer barnens intresse och funderingar i sitt tema med jord. noah trivs och frågar efter att få gå dit. han har fått 3 vänner som han leker mycket med. vi har även fått plats åt lovi i januari så det känns bra.
 

 

Publicerat: 2013-10-13 Klockan: 07:30:29

sociala tider

ja eller sociala tider. vi lever nog ett rätt socialt liv mest hela tiden. varje dag. i stort sett. ofta en sak som sker dagligen och inte sällan två och ibland även tre. igårkväll var vi ensamma hemma - en lördag - wow!
 
 
elin och grabbarna var hemma hos oss för ett tag sen. men då var tyvärr jag på jobbet. re-date på den snart.
 
 
i fredags var magnus, tina och de små hemma hos oss. mat, prat, godsaker och fotboll stod på schemat. så pass att mina ögonlock slog ihop i soffan runt 22.30 medan de var kvar. hjälp! jag skyller allt på natten som var innan. jisses.
 
 
de där sötnötterna i soffan är värda en stor bild:)
 
 
noah provade ett par skor som vi fått låna av matilda! så fin så.
 
 
igår hade vi lunchträff här hemma med carita, niclas, ludde och alex. noah var ute på promenad med hunden. eller rättare sagt det var blixten som var ute på promenad med hunden.
 
 
en som blev trött av sällskapet. passade bra med en sovstund då vi åkte till badhuset efter vilan. på badhuset hade vi två barn som röjde slut på sig själva... lite avvaktande första 10 minuterna och sedan fullt ös. noah stod själv och hoppade från kanten och behövde inte ens ha oss i vattnet. jag kunde sitta på en bänk och titta på i slutet. ja efter x antal byten av pooler och simhud mellan såväl tår som fingrar så fick han hoppa själv de sista gångerna. lovi klättrade upp för varje trappa som fanns och slängde sig ned för alla rutschkanor. det var en rolig eftermiddag. vi fick 2 barn som sömnade sött utan minsta protest igårkväll...!
 

 

Publicerat: 2013-10-09 Klockan: 20:49:07

galaxen

noah inviger presenten från galaxen! mer bilder kommer i en senare blogg:)
 

Publicerat: 2013-10-08 Klockan: 21:30:53

höstungen
 

Publicerat: 2013-10-04 Klockan: 09:21:00

röntgen 1 av 3

jag trodde det var 2 röntgen som skulle ske nu med noah. men ack så fel jag hade. det var visst 3. i tisdags gjordes en slätröntgen över ländryggen. nästa vecka ska en skoliosröntgen göras på vin, även det en slätröntgen. vi väntar fortfarande på en remiss för magnetröntgen på us.
 
noggrant ska det undersökas. bäst det. men det var ju detta som skulle bli det "strålningsfria" året för noah. ungefär så uttryckte sig kirurgen sist. att det var dags för ett strålningsfritt år. men men. det är bara att acceptera att det är inte fick bli så. bättre att ta reda på om det är något fel.
 
men fy fan rent ut sagt om något skulle hända min älskade unge på grund av all strålning. det finns inte på världskartan.
 
nu hoppas jag att de andra 2 röntgenundersökningarna går lika smidigt som den här gjorde i tisdags. han var så sjukt duktig!
 
 
efter röntgen fick vi vänta 80 minuter på ett "ok bilderna hade bra skärpa - nu får ni gå". 80 minuter!!! jag gock fram efter 35 och ifrågasatte och blev hyfsat bortsnäst med ett "det kan ta upp till 60 min". efter 75 gick jag fram igen, då hade väntrummet hunnit bytas ut 3 gånger. då fick jag ett litet annorlunda bemötande av receptionisten och han började forska i det. någon minut senare fick vi gå hem. det var irriterande. i övrigt ett mycket bra besök.
 

 

Publicerat: 2013-10-03 Klockan: 20:07:38

årskort

tack farfar för bästa julklappen! nu är även nästa sommar på kolmården kirrad. vi var iväg i söndags efter niclas fotografering och köpte årskort till familjen. då vädret var super passade vi även på att gå in i parken.
 
vi vandrade iväg till bamses värld för att leka. numera tycker de att samma saker är roligt där bara att allt går mycket fortare för noah.
 
 
lovi älskar att titta på djuren. ett intresset börjar smitta av sig på storebror.
 
 
delfinerna har alltid varit noahs stora passion. "jag älskar delfiner mamma, jag ska krama en delfin"....:)
 
 
wihii! högt upp ska han vara!
 

 

Publicerat: 2013-10-01 Klockan: 20:56:30

busfabriken

förra veckan åkte vi iväg till busfabriken. på en tisdag. dagen innan lön. så skönt! det var inte mycket barn vi behövde trängas med och det tas tacksamt emot nu när den lilla ska med och klättra överallt där de äldre barnen brukar härja runt.
 
 
noah fick leka fotograf på sista bilden!

RSS 2.0