Publicerat: 2012-11-30 Klockan: 22:05:00

friskis

det här med gympa är kul. först sa han dans men ganska omgående bytte han till ordet gympa.
 
 
tack farfar för att noah fick följa med!
 

 

Publicerat: 2012-11-30 Klockan: 19:57:00

dagens sanning


 

Publicerat: 2012-11-30 Klockan: 12:59:57

lussekatter

igår våldgästade vi grannarna för att baka lussekatter.
 
på vägen hem från förskolan berättade jag för noah att vi skulle till emilia för att baka lussekatter.
- och hundar också mamma?
- nej lussekatter heter det vi ska baka.
- säger de mjau också?
- nej det blir som bullar som man kan äta.
 
spännande med nya begrepp för en 2,5 åring...
 
 
 
väntan är spännande. det växer inne i ugnen....
 
 
smakprov när det äntligen blev klart.
 

 

Publicerat: 2012-11-27 Klockan: 12:01:40

tristess

försöker göra allt det jag ska göra idag...
 
slå in julklappar
baka mer julgodis
organisera noahs adventskalender
fixa med urvuxna barnkläder... gaah så fort de växer... iallafall den lilla..
röja upp lite
 
men jag fastnar med roligare saker som att mysa med lovi. men vad har jag för ursäkt nu när hon sover...
 
måste ta tag i allt...
 
måste vara det här hemska vädret som påverkar mig..

 

Publicerat: 2012-11-24 Klockan: 11:12:00

4 och en halv månad

plus några dagar. så länge har du nu funnits hos oss. men vad gjorde vi innan? det känns som du alltid varit här men ändå är det bara några få månader. du har tagit din plats i familjen azari och det med bravur.
 
du är så nyfiken. på allt kring dig. det börjar bli en omöjlig uppgift att amma dig för så fort du hör något ska huvudet åt det hållet. som en liten ostbåge blir du då. noah är den som får dig att skratta mest. du vrider dig åt det hållet där han är och du vill gärna få hans uppmärksamhet. så fort han tittar på dig skiner du upp i ett leende.
 
när du ligger på golvet så snurrar du runt i en cirkel, du ligger sällan kvar där vi la dig. du har provat på att vända dig från mage till rygg och igår provade du på att vända dig från rygg till mage. 3 gånger. det händer saker nu.
 
du älskar att bada. precis som din bror så är vattenljud och plask och stänk i badet bland det bästa du vet. det har du då definitivt inte fått från din mor.
 
tykänslig som få.... för att trivas i någon annan famn än mammas eller pappas så ska du vara pigg och mätt. annars så grinar du och vill hellre ligga i fred eller komma till mamma och pappa. där skiljer du dig helt från din bror som gick att lämna till vem som helst vid samma ålder.
 
du har börjat smaka på mat. gröt, morot, broccoli, potatis och banan. även mamma och pappas såser. gott! det känns som om övergången från amning till mat kommer gå smidigt.
 
du älskar att hoppa i din hoppgunga och sitta i din babygunga. men mer och mer börjar du se fördelarna med att ligga på golvet. leksaker börjar bli spännande så länge du inte slår dig i huvudet med dem... då är de dumma, väldigt dumma....
 
du är riktigt trivsam att ha och göra med och du är inte omöjlig längre. under en period gick det aldrig att få dig nöjd. men nu är du för mestadels alltid nöjd.. ja så länge som du är hos mamma eller pappa då...;)
 
hon har börjat komma in i något som kan kallas för rutiner. sover 3 gånger om dagen så vi vet hur man kan "planera" för dagen.
 
det ska bli så spännande att följa med dig på färden och det glädjer mig att det här bara är början! älskar dig massor lilla lovilo.
 

 

Publicerat: 2012-11-23 Klockan: 11:15:17

rekommenderas

www.svt.se/barnkanalen/barn-pa-sjukhus/
 

jag följer autistmammans blogg. hennes greta är med på ett filmklipp på länken ovan. varm och fin film!

 

Publicerat: 2012-11-21 Klockan: 10:28:00

2 år och 5 månader

min stora stora kille.
 
stolt storebror som gärna vill vara med och ta hand om lovi. hjälpa till med maten, bära, sitta i knä och klappa om henne. springer små ärenden och hämtar blöjor och annat vi ber honom om.
 
största intresset är bilar. what? men det är sant. bilar i alla dess former och märken. han kan varenda bilmärke på bilarna vi ser. what? hur? jo sonen har minne som få och det räcker att vi säger bilens namn en gång så memorerar han det.
 
de andra intressena som ligger i fokus nu är alfabetet, siffror och färger. slukar allt. i morse när jag låg och läste tidningen så namngav han bokstäverna i rubrikerna. ännu en gång.. what? hur...? jo där tackar vi youtube och alla klipp han ser om alfabetet, siffror, lägesord och annat medan han sitter på pottan. han benämner dem oftast på engelska men har hyfsat koll på svenska benämningen. 
 
pratar och pratar och är aldrig tyst... långa meningar. stopp! vi hinner inte med i utvecklingen! vart är pojken som sa dada om boll?
 
fotboll är fortfarande ett stort intresse men det har fått ge vika lite för bilar och pyssel. han kan sitta hur länge som helst och pyssla. baka, pärla, måla och annat. 
 
han är oftast en social och glad kille. säger att det mesta är härligt som vi ska göra. vill han inte göra det vi planerat är heter det oftast "mamma jag älskar inte det".
 
han börjar komma ur sin trots. den varade i 7 LÅNGA månader varav 3 av dem var hemska. givetvis var det en månad innan lovi kom och 2 därefter.. men nu börjar noah hitta tillbaka till sitt vanliga jag. underbart. det går faktiskt dagar då vi inte har en enda konflikt. jag säger inte att det oftast är så men det finns sådana dagar.
 
han har även börjat bli mer fysisk. kan ge bort kramar och pussar som han totalvägrat innan. 
 
favoritfilmerna just nu är cars, bamse, baltasar, rio och dora. favoritboken är babblarna. favoritapparna är färgspelet och barnspelet. favortitspelet är angry birds. favoritmaten är kött och potatis. favoritdrycken är oboj. favoritkompisarna är matilda och leah. 
 
han älskar att bada och skulle kunna åka till badhuset eller busfabriken varje dag för "ja det är härligt på busfabriken, elefant klappa mig på kinden när jag äter".
 
han är fantastisk vår noah. han har haft det lugnt kring sig rent sjukhusmässigt det sista året. bara några rutinbesök. nu är det snart dags igen. för sådant som kan få åtgärder. koll på ögon, ryggen och årskollen. men så länge remisserna ej ramlar ner i brevlådan så lever vi i nuet ännu ett tag.
 
just det... ungen har sagt att han ska ge napparna till bamse, skalman och lilleskutt i sommar. så vi får se....
 
 
 

 

Publicerat: 2012-11-19 Klockan: 20:37:00

lugnet

ibland så händer det något i vårt hem.
 
plötsligt så infaller sig lugnet...
 

 

Publicerat: 2012-11-19 Klockan: 10:35:00

stolen

numera sitter den lilla i sin egna stol här hemma.
 
 
brorsan hjälper gärna till.
 
 
fick även smaka potatis i helgen. gott!
 

 

Publicerat: 2012-11-18 Klockan: 19:31:00

stella och noah

noah är några månader äldre än stella vilket märktes under första året. nu har de hur kul som helst tillsammans och det är så skönt att det finns barn i noahs ålder i släkten. här är några bilder från helena.
 
 
i veckan var vi hemma hos dem i deras nya hus. det kommer bli så fantastiskt fint! köket var nästan klart och ja jag blev sugen.....
 

 

Publicerat: 2012-11-18 Klockan: 13:20:36

alexanders dop

igår var det dags för alexander att döpas i östra eneby kyrka. det var ett fint dop med fin sång och ett otroligt pianospel.
 
 
vi som satt tillsammans.
 
 
barnen blev involverade och sedan var alexander döpt!
 
 
efteråt bjöds vi på gott fika! ännu en gång var det tina som gjort de fina tårtorna.
 
 
hemgång i mörkret.
 
 
 

 

Publicerat: 2012-11-15 Klockan: 10:02:00

morfar

ett år sedan du lämnade oss. det känns fortfarade lika tomt när jag ser på gamla bilder, pratar med mormor eller träffar henne. går in i ditt rum. dina saker står kvar men var är du? vad gör du nu? sitter du med några tjejer och pratar om filmer och drar skämt? äter du upp hela marsipanen på prinsesstårtan? leker du med några hundar?
 
kanske går du i skogen bland tomtarna som du alltid sa bodde mellan stenarna.
 
vad du än gör och med vem du än är så unnar jag dina nya/gamla vänner ditt sällskap. de måste ha så kul tillsammans med dig. men om jag får vara lite självisk hade jag hellre haft kvar dig hos oss. men inte som du mådde mot slutet. utan min lekfulla och busiga morfar...
 
tänker på dig älskade morfar
 

 

Publicerat: 2012-11-14 Klockan: 21:04:00

hösten

hösten har inte alltid varit såhär jävla mörk och tråkig som den är idag och var igår.
 
för någon vecka sedan var den såhär fantastisk....
 

 

Publicerat: 2012-11-14 Klockan: 14:57:46

onsdagsbebisarna

ja eftersom det kan vara tjatigt att få dessa onsdagsbebisar varje vecka tänkte jag nu göra som milla och lägga upp var femte gång. när vi gått ett varv.
 
17/10 hos mig
 
 
24/10 hos carita
 
 
31/10 hos milla
 
 
7/11 hos tina, ett bonuskort när lovi bestämde sig för att vända sig om. tagen på bar gärning.
 
 
 
14/11 hos mig (vikarie för "sara mitt i flytten")
 
 
 

 

Publicerat: 2012-11-12 Klockan: 09:30:00

torka aldrig tårar utan handskar

torka aldrig tårar utan handskar, 2012. regi simon kaijser. manus jonas gardell.
 
jag har inte läst boken än  men jag har suttit klistrad framför svtplay.se för att se denna fantastiska serie uppdelad på tre avsnitt.
 
serien skildrar 80-talets sthlm där homosexuella börjat flytta dit för att få leva ett liv i frihet. rasmus lämnar trångsynta lilla koppom och lär känna den världsvana paul vid bögringen på centralstation. genom paul möter rasmus kärleken i bejamin som är jehovas vittne. de är lyckliga men där bakom lurar sorgen och en sjukdom som kallades bögpesten...
 
en efter en av deras vänner dör...
 
en fantastisk serie. böckerna ska läsas. den första delen kallas kärleken, den andra delen sjukdomen och den sista döden.
 
betyg 5 av 5.
 

 

Publicerat: 2012-11-11 Klockan: 15:09:00

ärftlighet

ärftligt eller inte.
 
noah föddes 2010 med vacterl.
 
då fanns det redan en i släkten med denna diagnos men då kallades diagnosen för vater istället för vacterl.
 
nu 2012 har det fötts ännu ett barn i vår släkt som utreds för vacterl.
 
det är inte ett självklart fall men det finns misstanke om att det kan vara vacterl det rör sig om.
 
ärftligt eller inte? hur var det med det där? vi är med i en studie där vi ännu inte hört något om några resultat. men det känns ändå lite märkligt eftersom att det är en sådan pass sällsynt diagnos.
 
vi får se vad denna utredning säger.....

 

Publicerat: 2012-11-11 Klockan: 09:57:00

johan falk - alla råns moder

johan falk - alla råns moder, 2012. regi anders nilsson.
 
ojoj, en film utan kinnaman är ju aldrig en suverän falkfilm. men återigen tar seth över. han växer och växer som pyskopatisk skurk. värdetransportsrån som sedan verkar bli något ännu större... och ja det blir det.
 
betyg 3 av 4.
 
imdb - 6.4 av 10.
 

 

Publicerat: 2012-11-11 Klockan: 08:47:00

johan falk - de 107 patrioterna

johan falk - de 107 patrioterna, 2012. regi anders nilsson.
 
i denna film är det krig mellan olika gangstergäng. under en skottlossning i en park blir en liten flicka skjuten och pga av det så är det snart krig mellan olika gäng och där olika gäng även tvingas samarbeta.
 
bra film. seth blir roligare och roligare i sin karaktär!
 
betyg 3,5 av 5.
 
imdb - 6.2 av 10.
 

 

Publicerat: 2012-11-10 Klockan: 20:12:00

fina älskade familj


 

Publicerat: 2012-11-10 Klockan: 18:09:00

fina älskade lillasyster


 

Publicerat: 2012-11-10 Klockan: 15:08:00

fina älskade storebror


 

Publicerat: 2012-11-10 Klockan: 12:34:55

what to expect

what to expect, 2012. regi kirk jones.
 
en film med oförtjänt låga poäng av imdb. eller tycker jag kanske att den är så rolig för att jag är mitt i det livet. i småbarnsträsket. rolig är den iaf, stundad med allvar.
 
vi får följa olika par som har barn, ska få barn, mister barn och önskar ett barn mer än någonting annat. på ett kärleksfullt sätt, humoristiskt sätt och med en hel del klichér.
 
betyg 4 av 5.
 
imdb - 5.4 av 10.
 

 

Publicerat: 2012-11-10 Klockan: 12:02:41

hett tips

nu mina vänner och alla fina läsare ska jag ge er ett hett tips inför stundande jul. nu är detta tips så pass bra att det även kan användas till vanliga presenter, dop, välkomstfester och andra trevliga högtider.
 
det handlar om detta!
 
 
här har ni länken där ni kan beställa dessa fina presentkort!
 
 
jag kan varmt rekommendera niclas. han är en proffsig fotograf som är lyhörd och lätt att samarbeta med. sedan så blir hans bilder helt fantastiska!

 

Publicerat: 2012-11-08 Klockan: 18:39:00

kompisar

såhär kan det se ut en kväll hemma hos leah och olivia.
 

 

Publicerat: 2012-11-08 Klockan: 09:55:00

intressen

barnens olika intressen...
 
 
ta mig inte på allvar.. var bara tvungen att driva lite med 2 "genusbilder".... hehe

 

Publicerat: 2012-11-07 Klockan: 18:35:57

penntrollet

vissa dagar är man bara sötare än andra dagar helt enkelt...
 

 

Publicerat: 2012-11-07 Klockan: 13:53:00

flytta...

en vacker dag ska vi flytta... just nu planerar vi att bosätta oss i detta område som ska växa upp vartefter. vi vet inte om vi kommer ha råd men vår plan är att försöka spara så att vi ska kunna flytta dit. om inte i etapp 1 så kanske i en en senare etapp.
 

 

Publicerat: 2012-11-06 Klockan: 10:50:00

gudmor

det är tur att noah har en gudmor som tycker om att baka. för annars skulle hans enda bakupplevelse vara när hans mamma gör chokladbollar ca 1-2 gånger om året.....
 
tack milla!
 

 

Publicerat: 2012-11-05 Klockan: 22:47:00

gröt

nu har vi testat banan och gröt. gröt var nog lite godare än banan.
 
såhär såg det ut första gången som gröten skulle smakas.
 
 
det blev sådan uppståndelse så att storebror ville smaka på gröten även han....

 

Publicerat: 2012-11-05 Klockan: 19:42:00

halloweenbus på kolmården

igår var vi på kolmårdens djurpark med myrbergs. det var då lite extra läskigt i djurparken med spöken som cirkulerade genom hela parken och bamse som var bortrövad...
 
 
noah hade lite problem med att det inte var någon bamseteater utan där var det istället spökhistorier.... något oväntat var att han sa att han ska ge sina nappar till bamse, skalman och lilleskutt. men han säger att han bara ska ge 2... så vi får väl se. vi kanske kör på den nästa sommar.
 
stannade för att leka i kulmården.
 
 
cykla kan vara riktigt jobbigt... iallafall för de som når ner till pedalerna.
 
 
vi lunchade inne i lagunen. pastasallad och bröd! extra kul var att vi träffade familjen wetterlund från vacterlföreningen där!
 
 
efter lunchen var det dags för delfinshowen och vilken tur att bamse återfanns tillslut. spökena hade ju tagit honom...
 
 
mot eftermiddagen var det gott att värma sig med varm choklad...!
 
 
avslutar bloggen med ett instagramkollage
 

 

Publicerat: 2012-11-05 Klockan: 12:57:58

sommarminnen...

... från setarehs fotografering med oss till norrköpings kommuns bildbank.
 

 

Publicerat: 2012-11-03 Klockan: 21:55:53

alla helgona...

vi gick och tände ljus för michan, morfar, anders, håkan och farfar. det var så fint och stämningsfullt. noah och jag gick in i kapellet och lyssnade på den fina musiken och tittade på ljusen. efter det sa noah att det var mysigt...


 

Publicerat: 2012-11-02 Klockan: 09:56:52

hoppa

dags att erövra världen från en annan vinkel....
 

RSS 2.0