Publicerat: 2006-01-30 Klockan: 13:49:21

funderingar

  galna lilla snutt.. alltid lika roliga grimaser... vill att allt ska vara ogjort o att du ska vara här med oss igen...

varför blev det såhär..? varför blev du sjuk..? varför kunde du inte få stanna kvar hos oss..? vad fan är det för mening med allt det här..? nej jag köper det inte.. det ska inte behöva vara såhär.. varför måste så unga människor ryckas bort från oss.. varför var min älskade snutt tvungen att ryckas bort från mig..??

det är hemskt.. nått mer som är hemskt är att det var "som vanligt" idag på jobbet.. hur kan det vara det.. hur kan det bli som vanligt.. gaah.. men det var verkligen det.. förrutom att jag fick en himla massa kramar o det kanske jag inte brukar få.. men annars var det som vanligt.. barnen hade saknat mig o visste varför jag var borta                    
---> " du var inte sjuk.. det var en flivka som var lika lång som du ungefär och hon var så sjuk så hon var tvungen att dö.. o då blev du ledsen.."

mm mina älskade små sötnosar på jobbet.. fröken är fortfarande ledsen.. för hon kan inte få det här ogjort.. hur mycket hon än vill så går det inte...

  älskade ängel..

 

Publicerat: 2006-01-29 Klockan: 09:48:26

vad är verkligt II...

ja jag säger bara så.. läs det inlägget igen.. det är ungefär så det är ff.. pierre o jag pratade mycket idag om dygnet när allt hände, om tidigare minnen etc... det var fint.. måste ju prata om det för att förstå att det verkligen har hänt..

så den där begravningen.. jag vill bara att den ska vara över nu.. men det är LÅNG tid kvar.. 2 o en halv vecka nästan.. jag skulle vilja ha den nu.. för inte lär man kunna slappna av förens den är över.. o jag hoppas att det blir stor uppslutning på den! vill att det ska vara fullt med nära o kära till michan.. så hon får se en sista gång hur älskad hon var...

 

Publicerat: 2006-01-28 Klockan: 10:50:12

en vecka sedan...

idag är det en vecka sedan vår ängel lämnade oss för att fara till en bättre plats.. en vecka.. jag har svårt att förstå det.. jag vaknade inatt.. kl 03.10.. 5 min innan det skulle vara precis en vecka., jag gick på toa o sen bara låg jag o stirrade på klockan till den slog 03.15.. det sved till inom mig då.. fasiken.. varför var det här tvunget att hända....??

igår när vi var på begravningsbyrån så var det som om michan skulle komma.. när vi var klara där stod vi o väntade på att alla skulle göra sig klara.. sen så såg ja birgitta komma.. jag vände mig om för att titta efter michan.. det kändes som om skulle komma där.. hon brukade ju komma lite efter birgitta.. det var bara att bita ihop o intala sig själv att så blir det inte.. hur mycket jag ens hoppas...

idag var hennes annonser i tidningen.. både från oss o från skolan.. så fina så.....

 

Publicerat: 2006-01-27 Klockan: 17:09:52

alla hjärtans dag...

... är dagen för ängelns begravning.... det kommer att bli så fint...


 

Publicerat: 2006-01-27 Klockan: 08:24:02

vad är verkligt??

ja allt känns som i ett töcken.. vad av det som har hänt är verkligt? stämmer allt?? jag vet att det är verkligt.. jag vet att vår ängel är borta.. men just nu känns det så långt långt borta.. jag fattar det inte.. jag kan inte ta till mig det.. samtidigt som jag var där när det hände.. JAG VET VAD SOM HAR HÄNT! MISSTOLKA MIG INTE.

de två första dagarna efter.. lördagen o söndagen..  då var allt precis såsom det var. verkligt.. det smärtade och vi kunde inte förstå varför.. men sen är det som om man skjutit det bortom sig.. jag trodde att jag skulle vakna upp på minnesstunden.. det gjorde jag..  men en timme efter var det som om det inte hänt.. kan ni förstå att igår fällde jag inte ens en tår.. så långt borta är det nu..

om en halvtimme ska vi vara på begravningsbyrån.. kanske faller allt på plats då??

 

Publicerat: 2006-01-25 Klockan: 16:50:02

minnesstunden

det var en väldigt vacker minnesstund som skolan anordnade idag.. vacker, stämningsfull o förjävligt sorglig.. ibland kan det nästan smärta mer av att se alla nära o kära som är så förtvivlade.. idag var min mamma o syster med oxå.. det var första gången de mötte "familjen" sen allt hände.. de var så ledsna..

troligtvis kommer begravningen ske när syrran är i fjällen så det var tur att hon var med idag så hon fick nått slags avslut...

tack alla vänner o min kära familj för allt ni gör för oss nu.. ni kommer hit o lagar mat, ni skickar blombud, ni skickar vanliga kort till oss, ni bjuder oss på lunch, ni bjuder över oss på middag, ni skickar så fina sms.. tusen tack.. ni underlättar väldigt mycket ska ni veta!!

hoppas ni vet det.. o hoppas ni kommer att finnas med oss hela tiden längs den långa, snåriga vägen vi nu tvingas vandra.. ena dagen är allt som vanligt, den amdra dagen är vi helt slutkörda.. ena dagen vill vi bara gråta.. den andra '"glömma allt.." tack för att ni vågar att finnas här!

 

Publicerat: 2006-01-24 Klockan: 17:52:11

overkligt..

mm idag är en sån dag då jag inte riktigt greppar att det är sant.. har det hänt? nja idag har jag gått omkring i som ett vakum.. kanske vaknar jag upp imorn när miinnesstunden är.. tänk på oss kl 10.00 imorn.. då sitter vi i sankt laurenti.. nyströmska ska ha minnesstund för vår ängel..

 

Publicerat: 2006-01-23 Klockan: 22:26:40

mitt gull...

41390-31


puss mitt gull.. kan inte förstå.. vill inte förstå? nej.. jag orkar inte förstå just nu...

 

Publicerat: 2006-01-22 Klockan: 18:52:40

ett annat rum

Döden betyder ingenting.
Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum
Jag - är jag och, du - är du
Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande
Nämn mig vid mitt vanliga namn, tala till mig på
samma sätt som du alltid brukade,
ändra inte ditt tonfall

Håll sorgen borta från din röst,
skratta tillsammans med mig som vi alltid brukade
skratta åt vardagens små ting
Var med mig, lev med mig, tänk på mig, be för mig

Låt mitt namn fortsätta att vara en del av din vardag
Livet betyder detsamma, ingenting har skett som förändrar det
Livet går vidare, därför att det måste gå vidare

Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap, så varför
skulle du sluta tänka på mig för att du inte längre kan se mig

Jag väntar på dig alldeles i närheten

Okänd

 

Publicerat: 2006-01-22 Klockan: 11:05:14

gå igenom smärtan..

ja det finns inga genvägar nu.. det är "bara" att gå igenom smärtan.. för att kanske komma ut som en starkare människa på andra sidan av smärtan.. men det finns inga sidovägar nu, inga andra spår.. tar vi oss inte igenom smärtan nu så kommer den sannerligen att jaga oss senare.. man blir aldrig fri från den.. utan nu gäller det att "välkomna" den.. låta sig finnas i den.. ha ont.. sakna.. sörja.. gråta.. skratta åt minnen.. bara få finnas till.. kramas.. sitta tysta.. skrika..

vår ängel dog igår.. michele är död.. michele finns inte mer.. hon är numera bland änglarna.. kanske kollar hon ner  på oss.. kanske kommer hon att vägleda oss genom sorgen.. jag hoppas det.. prästen kom igår.. vi pratade om hur det kändes att se michan dö.. vilka känslor som fanns hos oss.. han påpekade gång på gång att det var verklighet.. det var ingen dröm.. MICHELE ÄR DÖD...

kommer vi någonsin bli fria från smärtan..? från sorgen..? ja kanske från sorgen.. men aldrig från saknaden.. sakna michele är något vi kommer att få finna oss i att göra..............


 

Publicerat: 2006-01-21 Klockan: 11:59:52

Älskade ängel..

det är över nu.. din kamp är över.. i nästan tre år har du kämpat vår älskade ängel.. kl 03.15 inatt fick du äntligen frid. du vann.. vet du det älskade ängel.. du vann över tumören. du tog llivet av den.. o nu lever din själ vidare..

men älskade ängel.. vad ska du nu göra åt vår smärta.. kan du hjälpa oss med den.. vi saknar dig så att vi håller på att gå sönder.. o det har inte ens gått ett dygn.. älskade ängel.. hur ska vi överleva utan dig? hur ska vi kunna gå tillbaxs till ett normalt liv igen? hur ska vi fixa detta? snälla älskade ängel kan du svara på det.. kan du ge oss nått tecken..

vila i frid michele.. du kommer alltid att vara älskad 

 

Publicerat: 2006-01-19 Klockan: 20:48:46

glider ifrån

Mmm lilltjejen är på väg att glida ifrån.. hon bara sussar o sussar nu.. vaken några få minuter per dygn.. men pierre tyckte att han fick kontakt med henne idag.. de blinkade till varandra! jag var där idag i ett par timmar.. så fridfullt.. så lugnt...

det är mycket skönare nu när hon bara sover.. hon ser inte lika sjuk ut då.. det ser bara ut som hon vilar.. ser så avslappnat ut.. när hon var vaken förr så såg hon ju så sjuk ut.. när hon försökte med saker o inte lyckades.. men nu ser hon ut som vem som helst.. det är ett skönare minne..

jag ska dit imorn igen.. då ska jag hämta hem pierre.. han måste jobba i helgen.. men så ska jag skjusa dit honom på söndagkväll igen.. så stannar han några dagar till..

ha en skön helg alla mina läsare..

   längtar dit... snart är det dags för ännu en säsong.. mitt lugn...

 

Publicerat: 2006-01-18 Klockan: 18:55:55

lapp pierre

mm den där pierre alltså.. han har lämnat lappar överallt.. tehe.. så sött! jag hittade en lapp i min lap top, i duschen, i underklädslådan, i min dagbok, i fruktskålen, i sminklådan, under fjärrkontrollen, i nattbordslådan o på några fler finurliga ställen.. på varje lapp står det någon söt kommentar, intimt meddelande eller bara en fråga om vad jag ska göra nu.. *tack älskling*

   tack sötnos........

du som skrev en kommentar.. du som kallade dig annie.. kan nog ej va "min" annie för hon befinner sig i thailand.. men du som skrev.. skriv ett mail till mig på josefine.spalle@telia.com

jag kan gärna diskutera lite med dej.. så du får vetskap i vad jag menar o så du kan förklara för mig vad du menar...

i sörping är läget sämre.. hon sover nu.. hela tiden i stort sett.. mm..

   angel of mine........

 

Publicerat: 2006-01-17 Klockan: 21:49:12

ensam.......

    mitt liv....


min lilla gubbe är borta nu.. han är i sörping hos syster sin o kommer bo där ett tag nu.. så jag är ensam hemma.. så ensamt o tråkigt.. fast jag slipper irritera mig på att han upptar all tid vid datorn, att  han lyssnar på kass musik på hemska ztv eller mtv, att han knäpper på kontrollen hela tiden när det för en gångs skull kommer en bra dokumentär.. tänk att man kan sakna de där sakerna.. det trodde jag inte var möjligt.. o hur kan man sakna det efter bara några timmar.. kanske för att jag vet att han är borta ett tag nu o det är en tid när vi egentligen behöver varandra.. även om vi inte pratar om det hela tiden.. eller knappt nått.. så säger våra blickar mycket o vi ger varandra de där kramarna, de som man bara känner är nått speciellt..

men nu är han hos bättre behövande.. eller kanske inte.. hon är nog knappt medveten om att han är där.. men det är viktigt för hans skull.. han behöver vara där för att förstå o för att känna att han spenderar tid där.. inte bara några timmar på helgen..

mm.. nu ska jag gå o borsta tänderna.. o där lär det bara stå en tandborste.. buhu..


 

Publicerat: 2006-01-15 Klockan: 09:46:54

huvudvärk

mm både pierre o j ag har en fruktansvärd huvudvärk nu.. o vi är stela i nackar, axlar o ryggar.. jag går med axlarna uppe vid öronen nästan konstant.. tror att all psykisk spänning börjar ge fysiska symptom nu.. gaah.. kan det inte vara nog med något av det.. men jag tar hellre de fysiska symptomen tusen ggr om än de psykiska...

hon är ff kvar på sjukhuset.. om allt går som det ska så ska hon få komma hem idag.. vi åker o hälsar på henne idag.. om det blir i sörping eller i linköping vet vi inte än..

jag har tappat glädjen nu.. har ingen inspiration just nu.. ingen livskraft.. känner bara för att sega hemma.. inte gå utanför dörren.. jag hatar att laga mat nu.. vilket resulterer i att vi oftast köper mat.. jag vill absolut inte gå till jobbet imorn.. jag vill bara få finnas till.. det är ungefär så mycket kraft jag har nu..

men det vet vi alla att så funkar det ju inte.. så imorn ringer kl vid 6 tiden o jossan ska till  jobbet.. sedan ska hon på möte på kvällen oxå.. sen är veckan igång som vanligt... ge mig kraft någon.. ge mig kraft att klara av detta som vi är på väg att möta... 

Publicerat: 2006-01-13 Klockan: 17:32:22

skit fredag

fan varför blev det ett sånt här slut på fredagen för...? hon är på väg till sjukhus nu.. för att få dropp.. hon har inte fått i sig så mycket mat eller vatten denna vecka.. så nu är hon på väg till linköping..

känns bara fruktansvärt alltihop.. 

Publicerat: 2006-01-12 Klockan: 22:03:43

tack!

tack erika o carro!! för det härliga iniativet att anordna en mysig kväll!! tack för att jecka o jag fick komma på en god tacosmiddag! det var super.. gott o mysigt!

det blir jecka o jag som får ordna nästa gång... som sagt kanske strax innan jecka ska ha bebis....

tack igen o trevlig helg på er allihopa

  tack tjejer för kvällen.. som sagt när det mest behövs så kommer den!

 

Publicerat: 2006-01-11 Klockan: 19:55:29

en rolig sak!!!

här kommer en rolig sak mitt bland alla trista saker...

http://www.myheritage.com/FP/Company/tryFaceRecognition.php?s=1&u=g0&lang=EN

på denna sida kan du ladda upp en bild på dig själv o sen tar sidan ut de kändisar du är mest lik..

här är de jag är mest lik av denna bild.. obs det blir olika kändisar beroende på vilken bild du väljer! men av 3 av de bilder jag testa så fick jag sandra bullock o sarah michelle geller alla gångerna.. tehe.. sen står det procentenhet hur lik man är oxå!

 

av denna bild blev jag lik följande;


 

Publicerat: 2006-01-11 Klockan: 19:07:57

"enda sättet...

att få reda på hur du egentligen mår... " så sa pierre idag.. att min blogg är det enda sättet för honom att få reda på hur jag mår.. mm det stämmer nog.. men det har ju med att göra att jag har lättare för att skriva om det än att prata om det.. plus att jag inte vill prata så mycket om det med pierre nu.. då blir det två ledsna.. när jag pratar om det på tjejkvällar o så så får jag många olika synvinklar o stöd o råd som jag egentligen redan "vet om" men som man inte vill eller får fram själv.. det är lättare att prata om detta med någon som inte är "med i det" fast på ett sätt är det lättare att prata med pierre, micke, syrran eller ngn annan för de förstår mer.. träffar henne själv, är mer insatt i hur känslan är på något sätt.. hur sjuk situationen är..

hon har slutat helt med neurosedynet nu.. visst blivit lite piggare av det.. sa lotta.. micke skrev ett mess nyss o sa att läget är som "vanligt".. vi ska dit på lördag.. pierre ska ta semester snart.. o va i sörping en vecka eller så.. ja inte bo där helt utan åka emellan.. umgås lite med systra si.. o familjen si..

mm.. det får bli allt för idag.. blev mest svammel känner jag...

   my love & me

 

Publicerat: 2006-01-09 Klockan: 13:37:18

sorg

jag känner sorg.. det gör ont inne i mig.. det värker.. jag känner en saknad.. ett tomrum.. hur ska jag kunna fylla det tomrummet? det känns inte som vanligt.. dessa känslor har kommit sen i fredags.. det var då vi var i sörping sist.. sen dess har jag inte känt mig som mig själv.. det är fel.. nånting är helfel..

jag vill känna som förr.. men det gör för ont.. jag är som jag alltid är (tror jag iaf) men jag känner mig inte som jag.. det gör så förbannat ont.. djupt inne i mig.. jag vet varför men trots det kan jag inte göra nått för att få bort känslan.. hur länge ska det kännas såhär??

jag sov inte en blund inatt.. låg o läste ett tag.. släckte.. då kom tankarna.. allt är som ett virrvarr.. bara fullt med tankar.. om allt.. inte bara om det utan om allt.. så förbannat jobbigt.. sen ringde klockan.. jaha.. en natt utan nån sömn alls.. det är nog första gången det inträffar (ofrivilligt).. annars brukar jag ju alltid somna tillslut.. men inte denna gång.. kanske dags att knapra insomningstabletter snart..

kan någon ta bort värken?? kan någon fixa allt..?? kan inte allt få bli som förr.........................


   älskade snutt.. älskade michele

 

Publicerat: 2006-01-08 Klockan: 12:25:34

stillhet

gravljus   

en dag för eftertanke...

 

Publicerat: 2006-01-07 Klockan: 10:31:41

nej inte idag heller..

nej.. det blir inget inlägg idag heller.. jag ger upp.. jag orkar inte skriva ner det på "öppet forum" idag.. hade man kunna göra inlägget hemligt till de som inte känner mig så hade jag orkat..

så jag säger på återseende.. o ni som känner mig har ett hemligt dagboksinlägg på lunar att läsa idag..

   jag ska samla kraft hos er idag killar.. hjälp moster nu!

 

Publicerat: 2006-01-06 Klockan: 22:16:07

nej nej nej

nej nej nej... varför.. usch.......... 

Publicerat: 2006-01-05 Klockan: 19:59:38

gudfadern

mm.. den långa helgen jag nämnde igår.. den har vi än så länge tillbringat med coppolas storfilm gudfadern II.. vi såg ettan för några dagar och kommer med största sannolikhet att se trean de närmsta dagarna.. dagen började med att pierres storesyster lotta ringde o väckte oss.. hon kom på besök o vi pratade mycket om situationen i sörping.. men det är inget jag vill nämna nu.. orkar faktiskt inte tänka på det just nu.. så som ni förstår var det inget muntert..

sedan blev det staden.. jag tog en promenad dit o pierre o jag gick en sväng o lunchade.. vi kommer att fortsätta att tillbringa dagen i lugnets tecken.. jag kommer nog att sätta in kort o sedan se en film till kanske.. ahh vad jag njuter av lugnet! 


                                                   poxs familjmin familj

 

Publicerat: 2006-01-04 Klockan: 16:25:34

långhelg...igen!

ja nu är jag ledig i 4 dagar o det ska bli så gött! ikväll ska pierre o jag leka fredag o äta tacos o kolla på saw 2.. hur vi nu ska våga sova sen det vet jag inte. imorn ska vi mysa ihop o så kanske gå o se på narnia. fredagen ska först tillbringas i smedby hos syrran. pierre ska hjälpa walle o lägga golv.. sen ska vi till sörping o umgås med michan o micke. vi ska även titta förbi både peter o kerstin o småbröderna ♥ de behöver stöd nu! ♥ på lördag är det dags för middag hos mina föräldrar o sen ska vi troligtvis på avskedsfest för sigrid.. pierres chefs flickvän som ska till afrika i 3 månader. på söndag blir det slapp!

jag var sömnlös inatt med.. det är hopplöst det här.. ska det bli som i somras? ska jag få "varannannattssöm" kanske.. sista gången jag kikade på klockan var vid 3.30.. usch usch o usch.. jag tror det finns för mycket som ligger o maler i mig så jag kan inte slappna av när det är daxs..

                                                   michankärlek

 

Publicerat: 2006-01-03 Klockan: 17:44:27

hindersprövning

ja idag damp den ner i brevlådan.. brevet från skattemyndigheten. hindersprövningen. papperet som avgör om pierre o jag får gifta oss.. tehe.. och vi är inte nära släkt, båda är över 18 år o vi har ej varit gifta tidigare så vi kommer att få gifta oss. med det papperet bifogade de även en annan lapp.. den om efternamnen.. hmm...

jag fick en annan trevlig överaskning på posten idag oxå! middagsinbjudan hos erika! så trevligt! sånt uppskattas! det blir jag, erika, carro o jecka som ska mysa! det var carro o erikas idé.. tack tjejer!

idag har pierre en ledsen dag.. det känns jobbigt.. både micke o hans mamma hade varit på hans jobb o pratat en massa idag.. vilket resulterar i en ledsen pierre.. o det resulterer i en ledsen jossan.. så idag är vi lite ledsna..

   vackert väder i fjällen... njut av bilden!

 

Publicerat: 2006-01-02 Klockan: 14:41:29

uppesittarnatt

ja det var ju inte med flit direkt. men jag kunde helt enkelt inte somna. nu däremot är jag helt paj. känns som om ögonen ska slås igen vilken sekund som helst. det var som så att jag skulle läsa slut min bok igår, det gjorde jag.. "i samlarens spår".. sen kunde jag inte somna. sist jag tittade på klockan var hon ca 4.15.. tror att jag somnade efter det.. inte direkt men säg kanske strax efter 4.30.. o 6.15 ringde klockan. då var det helt okej men nu är jag så trött..

så jag ska ägna resten av dagen åt att surfa, titta på tv o äta nått.. mm.. prata lite i telefon oxå. dit sträcker sig mina ansträngningar nu..

vet ni? på nyårsafton kräktes michan på morgonen o hade ont i huvudet.. sen när vi pratade med sörping igen på nyårsdagen så sov hon ff o då var klockan runt 12.30 så jag vet inte hur läget är nu.. jag hoppas att det är en vanlig magsjuka eller så.. för jag är inte redo än. det får inte vara tumören. inte ännu. vänta ett tag till. eller kommer jag någonsin bli redo??


   jag läntar...... tills sommaren.. tills utlandsresan.. till friheten.. till ledigheten.. till evigheten?

 

Publicerat: 2006-01-01 Klockan: 12:28:12

2006

ja nu är det helt plötsligt år 2006. året som jag sett fram emot.. jag ska ta emot detta år med öppna armar. jag ska försöka att inte blicka tillbaxs mer än i lägen som jag tagit lärdom av. jag ska försöka att se framåt med öppna ögon!

igår var vi på nyårsfest hos sofie o romme. och jag kan ju säga som så att man kan ju aldrig bjuda igen dem alltså.. oj vilket upplägg.. oj vilken god mat.. oj vad allt var lyckat.. tehe.. helt underbart!

men nu tillhör oxå det det förgångna.. tehe.. det var ju förra året.. nu är det ett nytt härligt år!

för mer info om hur mitt år har varit gå in på www.lunarstorm.se o läs under ____Josephines____ dagbok rubrik årskrönika 2005

                                                       


RSS 2.0