Publicerat: 2008-02-27 Klockan: 16:05:23

wrestlingsmatchen....

ja ibland har vi wrestlingsmatcher här hemma. eller de börjar ofta som oskyldiga brottningsmatcher. eller till och med en oskyldig liten knuff. så här kan de sluta...en omkullvält josefine med stora svårigheter att ta sig upp. oftast är det helt och hållet det motsatta resultatet. vi har infört ett ord som betyder stopp. nåd. när vi säger detta måste den andra omedelbart sluta. ibland tackar jag någon för detta underbara ord;)

igår satt jag ett tag hos min vän och sålika frisör linda på mates. alltid lika kul att sitta där och diskutera om olika saker. såhär blev det resultatet;håret är numera lite ljusare. och med en varmare ton! för mer information får ni ringa linda! jo lite kortare är det också.

nu ska jag förbereda mig inför ett möte på jobbet imorn.

längtar till helgen då vi ska göra så lite som möjligt! vila kom till mig!

 

Publicerat: 2008-02-23 Klockan: 16:35:20

jumper


ja jag pratar inte om den gamla popgruppen jumper och inte heller om någon nyinköpt tröja utan om filmen jumper. den såg vi igår. nja. bra fredagsunderhållning men jag kommer nog aldrig se om filmen!i måndags var jecka och jag bortbjudna till caroline o erika för att äta middag. de bjöd på supergod middag a la olearys. rätten som jag och caroline åt varje vecka på olearys förr. sedan fick vi efterrätt och fortsatte att prata och mysa.

igår var sadjad och jag bortbjudna till milla o osse. vi hade önskat tacospaj och det var också god efterrätt. vi skrattade och hade det riktigt roligt. efter maten blev det som sagt biofilm. där även pierre och mackan med vänner var.idag är vi stödfamilj likaså en stund imorgon. jag har dock tränat ett stenhårt pass med syrran. efter det gick vår lilla "familj" ner till mcdonalds. nu leker vi här hemma.

puss o hej

 

Publicerat: 2008-02-18 Klockan: 20:51:46

hur går tankebanorna?

idag var jag hos tandläkaren. jag ligger i en stol med en liten slags sug, en stor sug och sedan något slags redskap som hon drar bort tandsten med. då just i detta läge när jag har 3 tandläkarredskap i munnen börjar hon en konversation med mig. inte vilken konversation som helst utan en om förskolan då hennes barn nyss börjat.

då undrar jag bara hur hennes tankebanor går. vad förväntar hon sig av mig? vill hon att jag ska börja prata? hur ska det då gå till? hon gör nämligen ingen ansträngning att ta bort redskapen ur min mun. antingen kommer jag skada mig i munnen när jag börjar tala med allt detta inom mig eller så kommer ett av redskapen glida ner mot halsen och sätta igång kräkreflexen. eller sista alternativet jag kommer mumla något som hon sedan kan få tolka till valfritt svar.

jag ställde inte upp på något av dessa alternativ utan gestikulerade på något sätt med händerna och ansiktsuttryck att jag skulle ge henne svar sedan. herregud. undrar hur en del tandläkare tänker. och undrar om de är så vana att tala utan att få svar att de blir förvånade när de väl får svar. ja i vilket fall som helst så var det lite frustrerande.

nyss hemkommen från middagsdate hos caroline. det var supertrevligt och hon och erika hade lagat så god mat. mysigt. lilla evvan var med en sväng men sen kom danne och hämtade henne.

 

Publicerat: 2008-02-17 Klockan: 12:02:47

en riktig mysvecka blev det

ja veckan som snart passerat blev en riktig mysvecka. eller kanske svullvecka. jaja för mig ligger de 2 orden ganska synonymt med varandra. nej då riktigt så illa är det inte men det är fan inte långt ifrån. josefine tycker om godis helt enkelt. nästan så pass mycket att det blir lite mysigt. o denna vecka har bestått av mycket socker i form av godis, glass och kakor. sadjads födelsedag, alla hjärtans dag och så den sedvanliga helgen.

nej men för att bortse från sockerintaget (som faktiskt gjorde att jag fick ont i huvudet i torsdags) så har jag älskat denna vecka då jag umgåtts mycket och nära med mi love.bilder från pappa grappa i torsdags. vi hamnade bredvid ett par som var alltifrån kära. det var nästan lite spänd stämning mellan dem och hon pratade och pratade och han satt mest och sa ah, mm... sen skulle hon försöka övertala honom att få lov att köpa lösviktsgodis. vet ni vad karln sa, vi kan poppa popcorn. herregud tänkte jag när jag led med den stackars kvinnan. han har nog aldrig haft begär av godis. föreslå popcorn när han suktar efter godis. har du ingen skam i kroppen mannen?

jaja jag och sadjad var desto mer kära och hade en ubermysig kväll. vi avslutade kvällen med en mysig kärlekskomedi. amanda peet och killen i scrubs som jag just nu glömt namnet på.

igår åt vi en god sak...ja eftersom bloggen ändå handlat om godsaker så är det lika bra att fullfölja temat.

snart ska jag iväg till milla för en mysdag med henne o karin. det var tänkt att blí desperet men då strejken gjort att inga nya avsnitt finns så blir det film. har vi tur blir det ps i love you.

veckan.

må-jobb. middag hos caroline med jecka o erika
ti-jobb o träna
on-jobb, mamma ska hjälpa mig med pensionval (vuxet!!), träna
to-jobb, träna
fr-jobb, middagsdate hos milla o osse o sen jumper på bio
lö-träna, stödfamilj
sö-stödfamilj, middag hos spalles med familjen

 

Publicerat: 2008-02-14 Klockan: 20:36:38

negationer

det är helt otroligt. jag tillsammans med mina kollegor kämpar för att undvika att använda ordet inte. ser ni jag skrev undvika istället för inte:). vi har varit på föreläsningar. vi har läst böcker. vi har tagit del av forskning. på nästan alla ställen kan man numera läsa att våra barn och ungdomar får alldeles för mycket negationer riktade mot sig. i form av nej, inte, låt bli etc. man behöver inte använda sig utab dessa ord utan istället säga sätt dig istället för stå inte upp. kom ner istället för gå inte upp dit. ja listan kan göras lång. alltså man kan använda sitt eget språkbruk så att det tenderar att låta trevligare. så att inte barnen får en negativ bild av sitt eget handlande.

hur glad blir jag då när jag kommer till world class. det är en träningsmaskin som ej är igång. på den står det en lapp under reparation. se det står inte ur funktionb utan under reparation. men låter det inte bara så positivt. underbart!

jaja nu har sadjad riggat filmen och godiset. nu ska jag fortsätta att njuta av alla hjärtans dag. vi har nyss mumsat pizza på pappa grappa. 
 
puss alla mina hjärtebarn och tack mamma o pappa för presenten! det är bra att ni har nyckel till lägenheten;)

 

Publicerat: 2008-02-13 Klockan: 15:08:07

köttfärsås och spagetti

idag skiner solen. det är underbart. varför sitter jag då vid min lilla och skriver? jo för att den dagen josefine slutar tidigt och kan få unna sig en härlig solenspromenad så ska hon hem och fortsätta jobba. ja ni läste rätt. jag ska spela in videoband som jag filmat barnen på, börja kika på lönesamtalspapprena samt skriva respons till min campusstudent. jaja. det blir ju komptid det med så då kanske jag till och med kan ta ledigt en annan solig dag och njuta ännu mera.

om en timme kommer min numera 27-åriga sambo hem. då ska han börja laga mat. det är så skönt att han tycker om att laga mat då det inte är en av mina topp 5. helgmat kan jag tycka om att laga, den här lite mer exclusivare och onyttigare. men fy för vardagsmat. tristess. igår lagade jag god mat åt mi love på hans födelsedag. kokosmjölk,cremie frecie, sambal olek, mango chutney, kycklingfilé, paprikor i olika fäger, lök, purjolök samt vanlig mango. mmm....

och så kastade jag ett glas i golvet så att det gick sönder. men det är en annan historia.

hoppas du hade en bra födelsedag mi love, trots glaset. det vet jag förresten att du hade. imorn är det ännu en mysdag sålika minnesdag. alla hjärtans dag. 2 år sedan vi begravde michele. du kommer finnas lite extra i mina tankar snuttunge. men denna alla hjärtans dag kommer jag ha fokus på min framtid och tillägna min hundraprocentiga uppmärksamhet åt mi love.

image2829

 

Publicerat: 2008-02-10 Klockan: 16:56:00

fortfarande risig

ja jag ligger i soffan med datorn på magen. den är varm och det känns gosigt mot magen. igår var det en kalasdag. först kom farhad och fastrarna på besök. vi åt, fikade och sadjad öppnade presenter. sen kom karin, conny, carita, niklas, milla, osse, pierre och levin. i den ordningen.

det som skulle vara en relativt lugn kväll slutade i en dimma. och idag önskar jag att det hade varit en lugn kväll. vi åt, drack, hade en namnlek, drack och pratade. det var roligt. kvällens nota hamnade hos pierre. tack pierre. på palace dansade vi och drack. jag fick äntligen träffa jenny. trevlig tjej det där.

hemma mådde jag inte alls bra. sadjad fick ledsaga mig. natten överlevde jag. och tydligen kommer jag överleva dagen. på något sätt. man united fick däng av svennis gäng vilket inte är populärt här hemma....

bilder från gårdagen..

             

veckan blir en bra vecka.

må - jobba plus fixa naglar
ti - jobba plus ha lite födelsedagsmys för sadjad
on - jobba plus träna rolig combat
to - jobba plus gå ut och äta med älsklngen för att "fira" alla hjärtans dag
fr - jobba plus softa med älsklingen
lö - träna combat plus ha date för älsklingen
sö - desperete housewifes hos milla

som ni ser så är det mycket tid med älsklingen denna vecka. det är därför jag vet att det kommer bli en bra vecka!

 

Publicerat: 2008-02-10 Klockan: 12:36:39

har mått bättre

om man säger som så att jag har mått bättre. fixar en upppdatering från gårdagen en annan gång.

image2814

 

Publicerat: 2008-02-09 Klockan: 17:03:54

taget från alex

Hittade denna hos alex!

Skulle du lämna Sverige för "din största kärlek" om du visste att du aldrig skulle kunna återvända?

Svar: Oh.. med stor ångest så skulle jag nog göra det. om jag kände att det verkligen var min stora kärlek, men då skulle jag vara väldigt säker. så skulle jag köpa ett hus bredvid vårt där min familj och mina vänner skulle komma och bo med jämna mellanrum. men som sagt jag skulle vara väldigt säker för min kärlek till sverige och de som finns där är väldigt stor!


Skulle du kunna mörda någon i någon situation?

Svar: Nej. Aldrig. jag skulle kunna ha ihjäl någon i självförsvar. men inte mörda någon rent av. inte ens i hämnd. jag skulle nog så gärna vilja om denna någon hade gjort något mot någon som jag älskade. men nej. jag skulle aldrig sjunka till den nivån själv plus att denna någon har en egen familj som då kommer bli drabbad. en ond cirkel..


Du blir kär i din bästa väns pojkvän/flickvän. Vad skulle du göra?

Svar: Oh fy vad hemskt. jag skulle förbjuda känslorna. en bästa väns pojkvän är ett big no no. skulle de sedan bryta upp och känslorna vara besvarade så skulle jag prata med min bästa vän och se vad denna säger i frågan.

Skulle du sälja din vänstra tumme för 200.000kr?

Svar: Nej jag tar hellre ett banklån.


Du får reda på att din pojkvän/flickvän har deltagit i en porrfilm. Vad skulle du göra?

Svar: Troligtvis få avsmak för min pojkvän och troligtvis bryta upp mitt förhållande. min pojkvän får gärna ha haft sex med många människor men skulle han ha spelat in en porrfilm så skulle våra värderingar gå isär lite för mycket. (om det inte var en privat film såklart.....)


Skulle du kunna offra dit liv för någonting/någon?

Svar: Ja då. vad svarar man på den. det skulle jag nog kunna göra. svårt att sätta mig in i den situationen. men i någon suspekt situation skulle nog det kunna kännas rimligt.


Om du misstänkte att din flickvän/pojkvän var otrogen mot dig, skulle du läsa hennes/hans dagbok?

Svar: Jag skulle nog bra gärna vilja men jag skulle konfrontera min pojkvän.


Du är hemma ensam. En främling knackar på din dörr och säger att han blir jagad av en mördare och behöver låna telefonen. Skulle du släppa in den personen?

Svar: Ja med största sannolikhet skulle jag det. dumt jag vet. men vad fan jag skulle nog bli så chockad. jag skulle ju självklart läsa av situationen först och titta i titthålet. kanske skulle jag inte ens öppna dörren...


Du hittar en plånbok på gatan med 10.000kr i. Skulle du behålla den?

Svar: Ja tyvärr. Om jag inte såg när personen i fråga tappade plånboken. då skulle jag lämna tillbaks den direkt. Jag är nog så hemsk att jag skulle ta pengarna och sedan lämna in plånboken. va fan har man 10 000 kontant i plånboken måste man ju vara astät.


Skulle du kunna dränka en kattunge för en resa till Paris?

Svar: Aldrig.


Ditt hus brinner och du kan bara ta med dig en sak, vad skulle du ta med dig?

Svar: Svårt val mellan fotoalbum och dagböcker. Men troligtvis dagböcker då jag kan komma åt många av mina foton på andra sätt.


Du har tre val. Skulle du rädda 10.000 människor i Indien, 40 människor i din skola eller din bästa vän?

Svar: Min bästa vän. jag skulle bli egoistisk och tänka vem jag har störst vinning av. vem jag har en relation till. 10 000 männsikor dör titt som tätt i världen och jag blir påverkad. 40 människor dör någon enstaka gång från Sverige och jag blir bestört. Om min bästa vän skulle dö skulle mitt inre också dö.


Din bästa väns pojkvän/flickvän är otrogen mot henne/honom. Du gillar din väns partner mycket.
Skulle du berätta för din vän att hennes/hans flickvän/pojkvän var otrogen mot henne?

Svar: Först skulle jag ta kontakt med den otrogna och sätta hårt mot hårt. Berättar inte denna direkt så skulle ja be min bästa vän att konfrontera hennes man. berättar han inte då heller så berättar jag.sadjads pappa och hans 2 fastrar har varit här på födelsedagsmiddag. om en timme kommer vännerna för kalas.

vill ni ha underhållning? läs på denna blogg. läs även gamla inlägg!

http://twoforone.blogg.se/

 

Publicerat: 2008-02-06 Klockan: 15:52:33

datorfri

det har varit underbart. gud vad jag är motsägelsefull nu. jag älskar min dator, tror mig knappt kunna överleva utan internet. men ändå så har jag njutit av att inte sätta på datorn. dock har jag haft aningens uns av ångest inom mig. undrar om någon av mina favoritbloggar har uppdaterat, har jag fått något viktigt mail osv. men ångesten har ej varit större än den känsla som infunnit sig av att avstå internet.

men nu är jag nöjd. kanske var det motgångarna jag stötte på i fredags som gav mig avsmak? jaja. det rådde pierre ordning på igår. tack. och tack för maten.

det var fest här hemma i lördags. efter festen gick vi till bomull. där mötte mi love upp. då vi var på bomull hyfsat tidigt så nöjde vi oss runt 2 och stämplade ut.ja visst elin kom på besök ett tag. det var mycket trevligt. vad som mer var trevligt var att jag fick en present av milla. inte bara en present utan två. en partybok där mina vänner ska skriva meddelanden samt en dvd med klipp från pargaresan. jolly fucking great!mm så skedde detta. det bara hände. but why? kanske just for fun!så ja! kul hade vi. måhända inte lika mycket röj som i vanliga fall. kanske har vi blivit vuxna. kanske var det inte lika varmt i lägenheten som det brukar vara. kanske var vi inte på hundra. kanske tyckte folk att det var trevligt att faktiskt kunna samtala med varandra. kanske analyserar jag lite för mycket för ett helt banalt ämne.

41390-2812dygnet innan var vi stödfamilj för första gången. det var roligt och gick mycket bra! så ni som kanske var nyfikna fick stilla er hunger. ikväll ska jag träna. imorgon ska jag på utbildning i linköping om brand. på fredag ska jag på bio med milla. på lördag ska vi ha soheila och lars här hemma på dagen och pink ladies med respektive på kvällen. vi ska fira sadjads födelsedag. han blir ju 27 år på tisdag!

 

Publicerat: 2008-02-01 Klockan: 13:51:19

aldrig mer

någon tycker inte om mig idag. någon gör allting i sin makt för att motarbeta mig. varför denna någon gör allt detta har jag faktiskt ingen aning om. kanske tycker denna någon att jag har haft det lite för lätt på sistone? men då kan jag berätta för denna någon att så är inte fallet.

snälla någon ge dig. sluta trakassera mig. jag orkar inte mer. jag är på vippen att säga att jag aldrig mer vill arbeta hemifrån med hemsidan. usch jag vad är frustrerad. usch vad jag är arg och ledsen. VARFÖR?? kan det inte bara gå smärtfritt någon gång. det är inte roligt det här. inte någonstans.

denna någon är alltså kanske en server på kommunens sida. kanske en inställning på dreamweaver. kanske en bokstav som står fel någonstans (som jag inte hittar). kanske att det är fel plats angiven. kanske ett ftp-fel. kanske något som inte är som det ska med edu, fc eller något liknande.

just nu är jag i upplösningstillståndet. allt gick bra tills jag skulle skicka upp arbetet. bilderna är fixade. sidorna är klara men när jag ska skicka upp så blir det fel.

PIERRE! var fan är du när man behöver dig. gaah svara i din telefon! förlåt pierre jag är inte arg på dig jag är bara så frustrerad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.

ja ungefär så är läget just nu.

snart måste jag ställa om helt för inom 2 timmar ska vi vara stödfamilj för första gången. jisses jag måste lugna ner mig genast. ja jag ger upp nu så snälla, världsgulliga, underbara pierre så kan du väl komma förbi snart.

hejdå

RSS 2.0