Publicerat: 2009-11-30 Klockan: 12:50:07

dör?

är man på väg att dö när man har en grad lägre kroppstemp än vad man brukar ha?

ligger/sitter här hemma och tycker det mesta är tråkigt just nu. feber åt fel håll (småler), hostar så jag spyr och helt däckad. sov nyss från 9-11.30. det är inte normalt. och nu måste jag gå och lägga mig igen känner jag.......

jag som skulle få min födelsedagsmiddag av erika och jecka ikväll. usch! istället kommer jag ligga och bara må blähä. så nu har jag fått tycka synd om mig själv ett tag, nu räcker det!

imorn är det december vilket innebär att min ena av två hatmånader är över. vet ni vilken den andra är? mars! då är det också slaskigt och vädret kan inte bestämma sig för varken det ena eller andra!


 

Publicerat: 2009-11-29 Klockan: 15:48:19

fargo

fargo, 1996. regi coenbröderna.

 

fargo utspelar sig mest i tre städer; fargo, minneapolis samt brainerd. filmen handlar om en bilförsäljare som tagit sig vatten över huvud och är i akut behov av pengar. han lejer två hobbygangsters som ska kidnappa hans fru (vars far har mycket pengar!). skurkarna spelas av inga mindre än stormare och buscemi. om man säger såhär; mycket kan hända mitt i ingemansland. så känns det som!

 

det är klockrena karaktärer och ett utomordentligt manus.

 

betyg 4 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-11-28 Klockan: 18:44:47

pink ladies

 igår var det pink ladies hos karin. nu har vi hunnit gå ett helt varv och vi var tillbaks dör vi startade, dock i en annan lägenhet och nästa gång blir det i deras nybyggda hus! alla styrkorna var på plats och vi hade en toppenkväll.

karin bjöd på bruschetta, ris och kycklinggratäng samt en colakaka och en marängkaka! mums!! 
efter middagen fick vi se ett bildspel som hon knåpat ihop från alla de gånger vi haft pink ladies. det var olika hårfärger, olika frisyrer, olika kroppshyddor och såklart olika maträtter. men en sak var detsamma - skratten!

på hemvägen fick marie leka hund och ligga slängd i bagageutrymmet! jag tror hon har en strålande framtid som tv-stjärna - spela kidnappad kändis eller liknande!


 

Publicerat: 2009-11-27 Klockan: 15:29:07

åsa och linnea

för snart 5 år dog lilla amanda rosén i tsunamin. 5 år.......... på ett sätt känns det som igår då jag följde alla tips och satt och letade igenom dokumenterade bilder på nätet - allt för att finna amanda. på ett sätt känns det också som evigheter sen hemskheterna var och hur förändrad min arbetsplats blev på en sekund.

vår kollega, åsa, var där med sin familj. precis som alltid. men av 4 kom bara 3 hem.. igår hade aktuellt ett inslag om henne och linnea.

det är mellan tiden 3:11 - 11:21. videon finns till och med den 3 december.

http://svtplay.se/v/1789303/aktuellt/26_11_-_textat

 

Publicerat: 2009-11-25 Klockan: 21:51:09

tomten
vi ska till tomten! jag har aldrig varit där men alltid velat se hur han bor. så nu ska jag, sadde (om han varit tillräckligt snäll) och ungarna åka till tomten den 9 dec! det är malmstaden som arrangerar resan så jag skickade iväg min man för att köpa biljetter idag (precis innan jag skickade iväg honom för att köpa pizza;)...)

så det är bara att hoppas på att det inte regnar! korv med bröd ska vi grilla också! mysigt!


 

Publicerat: 2009-11-23 Klockan: 20:58:21

seven pounds

seven pounds, 2009. regi gabriele muccino.

filmen har ett budskap. den handlar om samvete och skuld och hur du tar dig framåt i livet. will smith spelar en man som förlorat sin fru i en bilolycka. sammanlagt dog 7 personer i denna olycka som han själv orsakade. härifrån försöker han bli av med sin skuld för att skapa ett bättre liv för andra människor. men det måste vara goda människor.

jag läste någon stans att filmen kan ses ur två perspektiv.
1. som ett finkänsligt drama med större budskap än djup
2. eller så viftar man bort filmen som en platt donationsreklam

den som skrev detta röstade för det första alternativet. det gör jag med.

betyg 3,5 av 5. 

Publicerat: 2009-11-22 Klockan: 21:33:49

changeling

changeling, 2008. regi clint eastwood.

 

hatten av för clintan. denna film berör. berör något så fruktansvärt. FRUSTRATION! att en film kan få mig att känna sådan frustration trodde jag inte. angelina jolie är helt enastående. vilken rollprestation.

filmen handlar om ensamstående christine som bor tillsammans med sin son walter. en dag försvinner walter men 5 månader dyker han upp igen. bara det att det inte är walter som dyker upp. nu börjar kampen mot lapd (los angeles police department). nu börjar frustrationen.......

filmen bygger på en sann historia. jag vill inte ens tänka tanken på att den gör det. jag lider med de berörda på den tiden.......

det är inte bara själva moderns frustration utan historien bakom som griper tag i mig oxå...;

http://en.wikipedia.org/wiki/Wineville_Chicken_Coop_Murders

http://www.fokus.se/2008/12/%C2%BBjag-besokte-seriemordarens-hus%C2%AB/

betyg 5 av 5. 

Publicerat: 2009-11-22 Klockan: 16:02:07

marley och jag

marley och jag, 2009. regi david frankel.

marley och jag handlar om ett journalistpar som lever livet enligt jennifers lista. när listan kommer till barn börjar john få kalla fötter och skaffar en hund.

hund och hund.... det är mer av en naturkatastrof. marley river allting och vänder fullständigt upp och ner på allt som kommer dennes väg.

en halvmysig film men nja........ älskar du hundar så blir säkert omdömet en halvmysig film och JA!

betyg 2,5 av 5.


 

Publicerat: 2009-11-22 Klockan: 13:13:25

80-tal

var hemma hos mamma och pappa och jobbade med deras dator häromveckan. fann de här bilderna på min kära far, tagna på 80-talet. sådan far sådan dotter ;)


 

Publicerat: 2009-11-21 Klockan: 20:01:34

klicka på länken! NUUU!


 

Publicerat: 2009-11-21 Klockan: 15:48:15

mmm......igår kväll var vi hembjudna till matte och sussi och deras 2 underbara grabbar. vi fick avnjuta en fantastisk middag med bruschetta som förrätt. oxfilé, kycklingfilé, potatisgratäng, pepparsås, tomat & löksallad samt vanlig grönsallad till huvudrätt och smaskig glass som efterrätt.

vi hade en rolig kväll där vi spenderade den mesta tiden åt att titta på foton! en hobby jag och min man skulle kunna göra flera kvällar! tack för kvällen!


idag har vi varit ute i solen vilket har varit en helt fantastisk upplevelse. när vi kom hem hängde det en påse på vår dörr. det var osse och matilda som hade varit där och gett oss presenter från tyskland! tack!! jag kommer ge mig på det där gigantiska kinderägget redan ikväll!!


 

Publicerat: 2009-11-21 Klockan: 13:01:03

Njuter av...

0-587aa6974b0d330a973e634fa6c3d3c1.png

Kolla varifrån!

Njuter av solen. Samlar energi!


 

Publicerat: 2009-11-20 Klockan: 15:53:23

glioblastom

http://sydsvenskan.se/system/topicRoot/Kampen_mot_hj_rntum_ren/

ni som känner igen namnet på tumören i rubriken har ett par artiklar med gripande läsning framför er. följ länken...........

 

Publicerat: 2009-11-20 Klockan: 13:14:01

ser ni...

0f3cc9f6400f281d13f7dd223136630e.png

Kolla varifrån!

ser ni vad jag ser. Det är motljus på bilden. Det betyder att solen är framme och jag njuter av varje sekund!


 

Publicerat: 2009-11-19 Klockan: 20:42:03

nej jag har inte druknat!

som sagt jag har inte drunknat i vare sig bråviken eller medelhavet. jag har bara vara väldigt trött och hängt i soffan på kvällarna istället framför datorn.

men nu kommer iaf ett livstecken!

jag har bott hemma hos matilda och milla från måndag till onsdag! min tjej har gått sina 2 första steg!! wihii!!idag var jag hos den stora matilda och fixade naglarna.... det tog 4 timmar. den där lilla silvertråden i mitten ville allt annat än sitta kan jag säga. vi får se hur länge den har lust att sitta kvar nu!jaja roligare (?) och längre inlägg väntas i helgen!

 

Publicerat: 2009-11-15 Klockan: 21:41:21

medelhavet

nu har bråviken fått flytta på sig! för bort med det lite mer "skitiga" vattnet och in med hela klara medelhavet istället. jisses! vi har en hel swimmingpool inne i badrummet nu! ja som ni såg i ett blogginlägg tidigare idag så kom ju problemet tillbaks efter att spolbilen varit här.såhär såg det ut efter ett tag i badrummet.först tänkte vi inte göra något eftersom de sagt att de återkommer imorn. men vad fan nu har vi tagit bort x antal liter vatten och det känns som det står orört. vi har byggt upp ett provisoriskt handfat i köksslasken och tar lilla toaletten som toalett utan att spola. ja ni läste rätt. utan att spola. så gud nåde den som blir bajsnödig innan morgondagen. den får knipa eller plinga på hos grannen.det är sånt här som gör mig glad att vi inte bor i hus. vi hade fått fixa allt själva eller ringa hantverkare hit och dit och sedan pröjsa det själva.

nu ringer vi ett journummer och de fixar det. så ska vi se om malmstaden går med på en liten ersättning såhär innan jul för att det varit ett återstående och ganska stort problem vid två (tre) upprepade tillfällen nu!


 

Publicerat: 2009-11-15 Klockan: 20:24:09

the surrogates

the surrogates, 2009. regi jonathan mostow.

filmen utspelar sig i framtiden. där människan lever isolerad i säkerhet hemma i fotöljerna och har så kallade surrogates (robotavatarer) som sitt alter ego ute i verkligheten.

nu är det ju ännu en gång brucan som ska komma på bättre tankar och vilja återskapa mänskligheten utan att förinta både avatarerna samt människorna.

rätt cool film men det roligaste står nog google text för i översättningssyfte! mohaa! många skratt pga roliga men inte så troliga översättningar.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2009-11-15 Klockan: 18:53:33

känsliga läsare varnas

bråviken ska bort!

steg 1

första jourbilen kom. den kunde tyvärr inte hjälpa oss. här behövdes en spolning.

steg 2

ja som ni ser var det avloppsvatten som kom upp ur brunnen..........

steg 3

nu har spolningsbilen kommit till undsättning!

steg 4

sladden som ska fixa våra avlopp.........IGEN!

steg 5 no picture...

det är då sadjad som städar toaletterna. igen! han gjorde det i morse och nu fick han göra det igen!

steg 6

helvetet fortsätter. sadjad bupptäcker nu att det kommer upp vatten på nytt när man spolar i toaletterna.... to be continued!

uppdaterat

steg 7


imorgon ska de göra en gastroundersökning i våra avlopp. då kommer stora kameran fram och ska undersöka felet!


 

Publicerat: 2009-11-15 Klockan: 17:00:13

veckans citat


 

Publicerat: 2009-11-15 Klockan: 16:27:52

do u remember??

minns ni bråviken??

som invaderade oss för ett antal X veckor sedan....?

bråviken är här igen. herrejävlar! inväntar sambo! en av hans speciella egenskaper är att han är duktig på att ringa olika journummer. medan jag blir irriterad och arg så är han tålmodig så att vi får rätta hjälpen!

vi behöver den rätta hjälpen nu!


 

Publicerat: 2009-11-15 Klockan: 15:34:47

fotodags

då var det dags igen! niclas var sugen på att göra om förra årets succé med att ha en photosession med mig och karin! denna gång var det mer portträtt som skulle tas - med mycket smink! carita ville även hon posera lite. vi hyrde in 2 proffs. julia till hår och maria till smink! tror ni de kunde hålla sig bakom kameran? nej nej! så niclas fick fullt upp med att fotografera 5 tjejer i olika utstyrslar.

 niclas - fotografen

 

 maria - sminktjejen

 

 jools - hårtjejen


 behind the scenes


 "framför" niclas kamera

 

 karin är fotografen utanför studion!

 

 dags att bli "drugaddict"

 

 först denna look sedan blev hela ansikten blött oxå!

det var en riktigt rolig förmiddag! niclas hemside adress är;

http://www.pixarnfoto.se

 

 


 

Publicerat: 2009-11-14 Klockan: 20:58:37

the proposal

the proposal, 2009. regi anne fletcher.

en förutsägbar kärlekskomedi. från första minuten till den sista så kan man i stort sett förstå varje drag i denna film. mysig är den fortfarande men det är ingen succé.

filmen handlar om en kvinnlig chef som måste gifta sig för att få stanna i usa. hon pressar då sin assistent som hatar henne till ett skenbröllop och ja vad händer sen tror ni?? umgefär så förutsägbar är filmen.

betyg 2,5 av 5.


 

Publicerat: 2009-11-14 Klockan: 20:54:14

king kong

king kong, 2005. regi peter jackson.

 

har inte sett filmen sen jag såg den på bio. den var nog bättre denna gång än på bion. kanske för att det är skönare att se en tretimmars film hemma i soffan än sittandes i en biosalong.

 

handlingen är klockren. en regissör som tar sig själv på lite för stort allvar och ej inser konsekvenserna av sitt handlande måste ha tag i en kvinna till sin filminspelning. han stöter då på denna kvinna under ett dråpligt möte. efter en middag tackar hon ja och de åker iväg tillsammans till en ö - en outforskad och folktom ö. trodde de. här möts jurassic park och kolmårdens djurpark i en salig blandning och det är sådana specialeffekter att man storknar!

 

gorillan blir kär och regissören tokig! resten får ni ta reda på själva om ni ej sett filmen!

 

betyg 4 av 5.

 


 

Publicerat: 2009-11-14 Klockan: 12:24:29

bokat och klart

nu har vi bokat vår julklapp till varandra. jaja något litet kommer vi såklart köpa till varandra också. men den 17-19 december tar vi in på grand hotell och firar vårt första år som gifta! vi kommer gå ut och äta, gå på bio, gå in i hedvigs kyrka, äta underbar frukost och ta behandlingar!

på vår bröllopsfest fick vi presentkort på just grands spaavdelning så dessa kommer vi nyttja!! det ska bli underbart! 

Publicerat: 2009-11-13 Klockan: 16:50:24

oh fan.....oh fan missade jag halloween.... ja men här är
iallafall en alla tiders halloweenbild. jag känner mig
lika skräckinjagande som flickan i "the ring".

eller vad tycker du milla? den filmen satte ju
vissa djupa spår om jag inte minns helt fel.

ikväll ska jag och min älskling smaska smörgåstårta
och se idol. imorn kommer lillgossen!


 

Publicerat: 2009-11-11 Klockan: 20:12:35

kommunen bjuder...

47be640f70d6454034d8d21756ce1151.png

Kolla varifrån!

kommunen bjuder på fest. Vi lyssnar på matilda o peter o den suveräna symfoniorkestern. Bäst i paus är gudfadernmusiken!


 

Publicerat: 2009-11-10 Klockan: 20:09:08

skvallertanter

jag har högsta klassens skvallertanter hemma hos mig just nu. och nej det är inte mina tjejkompisar utan jag syftar på sadjad, fredrik och chricka. de sitter och växlar mellan olika ämnen och diskuterar olika intriger med största inlevelsen. mycket roande måste jag tillägga!


idag var vi på föreläsning. leif strandberg föreläste om vygotskij i praktiken. det var en riktigt bra föreläsning och att höra en forskare tala om en gammal teoretiker med sådan inlevelse, engagemang och humor var otroligt bra! upplyftande!


 

Publicerat: 2009-11-09 Klockan: 22:02:51

de ofrivilliga

de ofrivilliga, 2008. regi ruben östlund.

ännu en nytänkande film med väldigt speciella filmvinklar. filmvinklarna anonymiserar karaktärerna så att karaktärernas budskap når fram mer än vanligt. vi får följa 5 människor och deras val som blir avgörande för hur deras liv ska fortsätta. det står komedi på fodralet med en tragisk komedi känns mer rätt.

allas situationer är intressanta, vissa mer än andras. många pekpinnar om hur man bör göra eller kanske inte göra.

fanns en hel del igenkännande scener och ibland var det väldigt jobbigt att se då det just var så igenkännande. nästan som en dokumentär om hur det skulle kunna vara.

en annan dag hade den fått högre betyg men jag fastnade för att det stod komedi och inte fan skrattade jag många gånger inte.


betyg 3,5 av 5.

 

 

Publicerat: 2009-11-08 Klockan: 17:33:16

body of lies

body of lies, 2008. regi ridley scott.

cia-agenten roger ferris (leonardo di caprio) får upp ett spår till en stor terroristledare som misstänks sköta alla sina operationer från jordanien. när ferris tänker ut en plan för att infiltrera hans nätverk måste han först få stöd från den sluge cia-veteranen ed hoffman (russel crowe) och hans team. ferris frågar sig själv hur mycket han kan lita på dessa män utan att äventyra hela operationen – och sitt eget liv.

klockren film!

betyg 4,5 av 5.


 

Publicerat: 2009-11-08 Klockan: 17:29:37

linje 1,2,3 kapad

linje 1,2,3 kapad, 2009. regi tony scott.

ojoj bra film och en ofantligt bra john travolta! ett gäng gangsters kapar ett tåg och begär en lösensumma för gisslan. denzel är den mannen som förhandlar med travolta. de har en timme på sig att skaffa fram pengarna och för varje minut som går över tiden dödar de en person ur gisslan.

de visar tidigt att de menar allvar och allt "råkas" också sändas live från en dator som en av passagerna hade med sig.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2009-11-08 Klockan: 10:32:29

veckans citat


 

Publicerat: 2009-11-08 Klockan: 10:16:08

farokh 60 år

igår hade vi överaskningsfest för saddes lilla faster som fyller 60 år i dagarna! hon blev helt till sig men fann sig snabbt i situationen! vi hade ett par riktigt roliga timmar med musik, en massa god mat, ännu fler goda kakor, trevliga människor, dans och galna upptåg.
nu ska vi snart iväg till mamma och pappa för att fira farsdag. det blir en riktig familjehelg det här!

 

Publicerat: 2009-11-06 Klockan: 19:17:17

Nu har...

5cf6d9ee51fcdcc126ce7a4685473445.png

Kolla varifrån!

Nu har vi fredagsmys hemma hos gillberg/davidsson. Har precis ätit tacos o nu kommer godiset fram!


 

Publicerat: 2009-11-05 Klockan: 19:11:53

kräks

fy fan...


jag kräks! jag har suttit och kollat igenom bilder i över 2,5 timme nu. och letat efter stående fina bilder. ja men jag har hundratals liggande men inte så många stående visade det sig nu.


men nu! nu är de ivägskickade.


tack kära mamma och pappa för det julklappsuppdraget. nu får ni fan i mig bli nöjda oxå!


 

Publicerat: 2009-11-04 Klockan: 21:31:23

arab humor

absolut bäst är gubben vid klippan. skrattar så jag kiknar varje gång!


 

Publicerat: 2009-11-03 Klockan: 21:50:41

back in track

ojoj.. jag har ju haft krångel med min gamla dator så nu sitter jag och knappar på en ny. därav har det inte varit så mycket fotouppdateringar på bloggen. men nu kommer en blandad kompott!vi träffade på mina grabbar på mcdonalds när vi var på bioutflykt i torsdags! ja min man försvann i norge. i en uppblåsbar säng.....


 på väg ut på byn


 på puben aku aku
middag på yaya´s! en thairesturang som var värt besöket! det var som att vara i thailand med "strömavbrott", åskoväder, hetta och ja i stort sett var allt som i thailand.


  taxifärden hem!idag har vi varit och hälsat på lilla carl! om gossebarnet kommer heta carl låter vi fortfarande vara osagt men än så länge kallas han carl iaf!

lilla lilla gulliga sötnos!!!


 

Publicerat: 2009-11-02 Klockan: 21:33:19

minns lite...

0-6f33df57638cb280f94f16c6730e6f0a.png

Kolla varifrån!

minns lite extra nu dagarna efter alla helgona. Har varit hos anders, farfar o farmor och ska till michele nu. Fridfullt och mycket eftertanke.


RSS 2.0