Publicerat: 2011-08-31 Klockan: 16:12:00

tillbaks

äntligen är jag tillbaks hos matilda!


 

Publicerat: 2011-08-31 Klockan: 09:20:00

horrible bosses

horrible bosses, 2011. regi seth gordon.

befriande film. jag hade nästan glömt bort hur en bra komedi är. sen såg jag bridesmaides och efter den såg jag den här. 2 klockrena filmer.

filmen handlar om tre kompisar som HATAR deras chefer. så pass mycket att de smider planer på att leja en lönnmördare. det kan inte gå annat än fel. KUL!

betyg 4 av 5.

imdb - 7.4 av 10.


 

Publicerat: 2011-08-30 Klockan: 19:00:00

fotbollskompisar
när emil spelar matcher så får noah träffa lilla william. titt som tätt. mer kommer det bli. eftersom att emil spelar i samma lag som jennies systerson melker så kommer de ses en del genom åren.

noah har med andra ord fått sin första fotbollskompis!


 

Publicerat: 2011-08-30 Klockan: 10:58:00

mammorna... och pappan.

ombytta roller. nu för tiden hänger min man med de föräldralediga mammorna.

förra veckan hade han date med carita, karin och josefin. det är bra att han är van att umgås med en massa kvinnofolk från jobbet så att han inte "räds" att träffa dem:)

vem vet, kanske är det han som är mest kvinnofolk av alla. älskar dig sadjad. tack för att du gör noahs sista tid hemma värdefull, varje dag, oavsett vad ni gör!


 

Publicerat: 2011-08-29 Klockan: 21:25:42

arma lilla flicka....

ojojoj vad jag led med den lilla flickan som höll i sitt första zumbapass någonsin idag. det var en pina. från första steget till det sista.

zumba är känt för att vara fartfyllt. det här passet var ett riktigt bra sömnpillar. ja då förstår ni nivån.

den arma lilla flickan bad om ursäkt ca 25 gånger, hon tittade på klockan minst 15 gånger och jag kände hur hon önskade att varje minut kunde passera som 10 minuter. det gjorde ont i mitt hjärta när en efter en av deltagarna gick. men jag kan inte klandra dem. hade jag inte brytt mig om den arma lilla flickans känslor hade även jag gått och kört på en crosstrainer istället.

det var plågsamt att vara i rummet.

allt hade kunnat undvikas genom tre enkla saker;

1. ha en spellista på en och samma cd
2. hon kunde ha deltagit på ett zumbapass innan hon blev ledare
3. hon kunde ha kört passet själv innan hon ställde sig i ett rum med ca 25 zumbasugna människor

jag kan sammanfatta passet i denna mening;

jag behöver inte byta träningskläder till onsdagens pass.

 

Publicerat: 2011-08-29 Klockan: 18:55:00

rocka fett

den enda tjejen som rockade fett i fredags hemma hos oss var matilda. för hennes mamma och gudmor fick däng... igen. så nu har vi ännu en spelkväll inplanerad då jag och milla är ansvariga för middagen.


 

Publicerat: 2011-08-29 Klockan: 09:42:00

veckans citat


 

Publicerat: 2011-08-28 Klockan: 19:11:00

fruhippa

ladidas humör var på topp då det vankades fruhippa för erika.erika blev mäkta förvånad när vi plingade på dörren.annie, jecka, erika och ladida på väg till bilarna.caroline med annie och erika på texas longhorn, eller var det häktet?jecka, ladida och jag.erika skålade i öl och hade en härlig kväll. vi kunde sitta ute i linnen till ca 22.30. underbart!ehh... blåsa bubblor är inte erikas grej...


 

Publicerat: 2011-08-28 Klockan: 13:48:00

william erik andreas

igår åkte jag till häradshammar. det var dags för william att döpas. jag fick representera vår familj då sadjad hängde med E och noah var hos i moster med nästan 40 graders feber....det var ett fint dop, god mat hemma hos johanssons/henriksen och roliga människor!

 

Publicerat: 2011-08-27 Klockan: 09:58:02

bakslag

noah har bakslag... eller kanske hör det bara till hans utveckling av sjukdomsbilden?

jag har ett stort bakslag.

jag hade kommit ganska långt i mitt accepterande. jag hade vant mig vid att ge resulax var tredje dag, att medicinera olika mediciner 3-5 gånger per dag, att analysera mat och vad som kom ut.

jag var där och det kändes som att jag hade landat.

men nu.

nu tycker jag att det känns jobbigt. kanske för att det drygt är 3 veckor kvar till operationen. men mest det här med magen. jag har just nu svårt att acceptera att vi måste hjälpa till varje dag. att vi blivit ordinerade att höja mediciberingen ytterligare en gång på kort tid.

2 gånger varje dag. 2 lavemang plus sondering på det. att vi nu ska påbörja regelbunden klyxbehandling med en ca 30 cm lång slang upp i rumpan.

MEN - jag har svårare att acceptera läget när jag ser noah ligga spak och ledsen på grund av smärtor. när han skriker vansinnigt för att han ej vill äta något för att det gör ont.

så det där med klyx kanske inte är helt fel... vi får väl se.

jag ska väl acceptera det här med. vad har jag att välja på? inte att se min son såsom jag har sett honom de senaste dagarna. så det är klart att jag välkomnar den nya behandlingen...
 

Publicerat: 2011-08-26 Klockan: 23:33:58

Idag har Noah varit med och packat sin väs...

img_0612 (MMS)

Idag har Noah varit med och packat sin väska. Han sover nämligen borta hos moster med familj. De har haft en underbar kväll med lillskiten. Så även vi med E och familjen Myrberg!


 

Publicerat: 2011-08-25 Klockan: 21:01:22

Erika är kidnappad och nu sitter vi ute oc...

img_3196 (MMS)

Erika är kidnappad och nu sitter vi ute och käkar med henne!


 

Publicerat: 2011-08-25 Klockan: 09:19:00

spångsvi hade fina gäster på besök igårkväll. spångs kom hit och vi hade en fin kväll med samtal, mat och galna barn!en givande och lättsam kväll som fyllde på våra depåer en bra bit framåt.rövarna vid bordskanten....

imorgon väntas ett telefonmöte med försäkringskassan angående vårdbidraget...... gaah. håll tummarna för att det ska gå bra.

 

Publicerat: 2011-08-24 Klockan: 22:05:03

mitt solsken


 

Publicerat: 2011-08-23 Klockan: 21:26:05

tatueringstudio

idag när jag satt i tandläkarstolen och tandhygienisten slet bort tandsten för glatta livet med sådan iver att jag trodde varenda tand skulle flyga ut ur min mun eller åtminstone repas sönder så försökte jag tänka på något trevligt.

jag tänkte på landet, på noah, på min man... men det var svårt att få in dem ordentligt i huvudet när jag hörde borrar och andra tandläkarverktyg surra, borra och leta sig in i min och andra stackares munnar....

men då slog det mig! tatueringsstudio.

jag slöt mina ögon och slappande av. så om ni vill se min nya tatuering är det bara att be mig öppna munnen. vem vet. kanske finns där ett spår av mina 40 hemska minuter i stolen....

 

Publicerat: 2011-08-23 Klockan: 09:05:00

2 days in the valley

2 days in the valley, 1996. regi john herzfeld.

smårolig film för stunden men inget som sätter sig i minnet.

lättsamt (läs komedi) om intriger, mord, kärlek, livsfrågor... låter tungt men det är gjort på ett sätt så att man skrattar genom hela filmen.

betyg 3,5 av 5.

imdb - 6.4 av 10.


 

Publicerat: 2011-08-22 Klockan: 21:03:00

tropicariet

vi åkte till kolmården för att gå in och kika på hajarna. men när man väl har årskort så åker man (läs vi) inte enbart dit för tropicariet utan det blev en tur in till valde ställen i parken dessutom.hjälp... de var farliga. grisarna var livsfarliga. men efter en kram gick det bra att titta på dem igen och väl utanför staketet var det lätt att vara kaxig igen!kulmården är ett bra ställe! där kan man hänga länge!det blev tacos. igen....... faktiskt första (och sista) gången i parken.noah väntar in rovfåglarna. första gången i år som vi tittade på den föreställningen. den var klockren.swisch!promenad med pappa till apans glasscafé. mamma brukar bjuda på lite glass där. så även denna dag - MUMS!varför envisas de med att jag ska titta ut genom olika hål för? förstår ingenting... mamma ska dessutom klämma sig in på ett hörn. hmpf...inne i tropicariet fanns det livsfarliga spindlar att titta på...det fanns även söta djur att titta på.sen finns det de djuren som är direkt livsfarliga och som vill käka upp en!

hujeda mig. bäst att dra därifrån!


 

Publicerat: 2011-08-22 Klockan: 09:10:00

hmm...

nu var det visst dags igen. nu ger de mig den där skeden. det är då de vill att jag ska lyckas få i mig maten själv.okej om det hade legat lite korvbitar i tallriken. men så enkelt ska det visst inte vara. de har hällt i fil! ja ni hörde rätt! FIL! de vill att jag ska lyckas äta fil själv. hmpf!mamma, pappa. ni är galna!men vad nu? det smakar något. jag lyckades. jag fick in fil  i munnen!jag kan!


 

Publicerat: 2011-08-21 Klockan: 21:11:00

veckans citat...


 

Publicerat: 2011-08-21 Klockan: 09:04:00

grannardet är skönt med härliga grannar. att leka med på gården, gå ner till eller att de kommer till oss. i fredags var vi tillsammans hemma hos dem och senare även hemma hos oss.grannarna stod för hemlagad pizza och kladdkaka DE LUX och vi stod för fotboll och leksaker:) bra fördelning!noah premiäråt pizza!

 

Publicerat: 2011-08-20 Klockan: 21:30:09

klyx...

inlägget försvann... skulle ta bort ett misslyckat sms-inlägg och råkade ta bort detta inlägg. det var inget bra då jag hittade tillbaks till hannas blogg via en av kommentarerna. hanna om du läser detta igen så skriv gärna en ny kommentar så att jag hittar tillbaks till dig. jag trodde du hade slutat blogga men du hade ju bara bytt blogg!

ja vad var det nu jag skrev i detta inlägg?

stök och bök med magen är numera vardag. noahs vardag. sadjads vardag. då magen ska skötas efter frukost så blir det sadjads vardag.det sista är att vi skulle testa med klyx för att se om det kunde få fart på magen. en viss skillnad märkte sadde men inte en ofantlig skillnad. vi får se hur det blir dagarna efter klyxet.

men idag återgick vi till vårt gamla hederliga resulax. kanske blir det klyx någon gång i veckan och resulax de andra dagarna. till en början.... 

Publicerat: 2011-08-20 Klockan: 20:52:01

onsdag goes saturdayja nu är det galna tider när onsdagsgänget ses en lördag. snart är väl tomten på månen. eftersom att barnens pappor bestämde sig för en eftermiddag/kväll med öl, fotboll och pizza hemma hos oss så bestämde vi oss för tacos, barn och en hund hemma hos erika.visst sa jag hund? vi tyckte att det var en bra idé att fota alla barn i leons hundkoja. barnen tyckte inte att det var en lika bra idé... de skulle rymma därifrån. noah var dessutom livrädd för leon till en början. vovvov var farlig så gossen darrade av skräck. men vartefter så vågade han till och med klappa den genomsnälla hunden.


 

Publicerat: 2011-08-20 Klockan: 19:30:28

Hittat en skön plats! Majas plats:)

img_8099 (MMS)

Hittat en skön plats! Majas plats:)


 

Publicerat: 2011-08-19 Klockan: 17:33:00

dyngkåt och hur helig som helst


 

Publicerat: 2011-08-19 Klockan: 09:32:00

winters bone

winters bone, 2010. regi debra granik.

det första jag möts av är det förhållande familjen lever i. deras familjesammansättning och hur miljön har påverkat dem. allt är smutsigt och kallt och misären känns nära. när det sedan kommer en polisman och berättar att huset kommer tas om inte deras far innfinner sig i rätten så ger sig den 17-åriga dottern ut på jakt. allt för att hålla familjen intakt.

sävlig men bra film. dock inte så bra som jag hade förväntat mig.

betyg 3,5 av 5.

imdb - 7.3 av 10.


 

Publicerat: 2011-08-18 Klockan: 16:58:00

augustifesten

igår började det årliga spektaklet. vi bestämde oss för att gå ner och åka lite karusell plus att lyssna på symfoniorkestern och fantastic four i vasa parken.noah håller hårt i sin biljett.det fanns verkligen MASSOR av lampor att titta på.heeeiij pappa!det straffar sig att vara nyfiken på hundarna. det var inte lika kul när de började skälla.hmm.. grannarna kanske är roliga att hänga med?!trevlig kväll!

 

Publicerat: 2011-08-18 Klockan: 07:22:06

Välskapt barn.... Ja. Det svider till när ...

img_0410 (MMS)

Välskapt barn.... Ja. Det svider till när jag läser orden men det var så jag svarade när folk frågade om jag trodde det skulle bli en tjej eller kille under min graviditet. "det spelar ingen roll jag hoppas bara att barnet är friskt". Men nu på andra sidan känns det annorlunda. Det är klart man hoppas att barnet är "välskapt". Men livet fortsätter med bravur även om det skulle visa sig att vara något fuffens......


 

Publicerat: 2011-08-17 Klockan: 16:32:00

kan själv

hmm.. där ligger det nog en liten köttbulle kvar!jag hittade den!!hmm... undrar om det finns någon köttbulle eller potatis under tallriken?ingen mat kvar. då får jag väl roa mig med att leka tittut! var är noah??TITTUT!men jag kan inte komma ifrån det faktum att jag fortfarande är hungrig.... hallå! mamma, pappa! jag käkar upp tallriken istället.ehh.. jag lutar mig tillbaka och tar lite vatten istället.en helt vanlig middag hemma hos oss!


 

Publicerat: 2011-08-17 Klockan: 09:13:00

nya livet

när katten är borta dansar råttorna på bordet.... :)

nu är det jag som är på jobbet och sadde som bestämmr hur vardagen ska se ut. i måndags var albin från föräldragruppen här men dock utan mamma lena som brukar vara med. istället var det pappa mats som var med.

sadde och mats har fått bra kontakt på nätet så det är kul att de börjar umgås nu under deras gemensamma ledighet!

jag gissar att det blir fler träffar med pappor/mammor/barn från både föräldragrupp och onsdagsbebisarna framöver!


 

Publicerat: 2011-08-16 Klockan: 21:05:31

tokig i kläder?

.. då är det dags att boka din träff. plocka fram kalendern, kontakta dina vänner och kollegor och boka in en riktigt kul kväll.

ladda upp med något att äta och dricka.

boka en träff här eller kontakta jessica davidsson direkt.

snart kan du klämma, känna och prova vår nya höstkollektion.... MEANDI HÖSTEN 2011.

boka din träff;

jessica.davidsson@meandi.se


 

Publicerat: 2011-08-16 Klockan: 16:58:00

the fighter

the fighter, 2010. regi david o. russell.

jag säger bara; hatten av för christian bale. vilken man. vilken skådespelare. helt lysande. när man i slutet av filmen får se ett klipp med de två som denna verklighetsbaserade film handlar om så är likheten 100%.

en film om boxaren micky ward innan han blev proffs. micky spelas av mark wahlberg som också presterar bra. men den där bale. han äger filmen.

betyg 4,5 av 5.

imdb - 8.0 av 10.


 

Publicerat: 2011-08-16 Klockan: 09:49:00

rädda felix

rädda felix av helena richardson. utgiven år 2009.

gripande historia om en familj som gör allt för att rädda sin son som har en obotlig sjukdom. helena skriver om sin familj som fick ett besked om att deras äldsta son lider av en obotlig sjukdom och att deras yngsta son är bärare av samma sjukdom. en genetisk sjukdom som hon överfört till barnen utan att veta om det.

den äldsta sonen kan de inte rädda. har sjukdomen väl brytit ut finns inget att göra. den yngsta sonen kan de rädda. genom att skaffa ett barn som är designat med samma gener. här börjar kampen för att få godkännande att skapa ett skräddarsytt barn.

en stark berättelse om det mest naturliga i världen - en kamp för att få sina barn att överleva... dock på ett "onaturligt" sätt.

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2011-08-15 Klockan: 19:53:06

jaha...

... det här har man ju gjort förr...

jobbat alltså.

det gick. det gick bra. det gick mer än bra. så lätt man faller in i allt. trots att det ser helt annorlunda ut än när man lämnade det.

check check check. uppstyrt, tänkt om, göra så, göra si. det ska nog gå bra det här med.

men oj vad det var underbart att komma hem. till en unge som GÅR!

ja men visst. länge har han gått ett par steg här och ett par steg där. men nu knallade han på. var jag än ställer honom så går han därifrån. visst han trillar på rumpan och sätter sig ibland. men han knallar och knallar. ända kruxet är att han inte lärt sig ställa sig upp utan stöd så han kan inte spontant börja gå av sig själv.

men det dröjer nog inte så länge nu!

 

Publicerat: 2011-08-15 Klockan: 16:32:00

cup i kimstad

igår var vi på emils fotbollscup i kimstad. de vann de 2 matcherna vi tittade på. helt plötsligt kan barnen spela fotboll. från att alla har sprungit efter samma boll så är det numera spel. kul!


 

Publicerat: 2011-08-15 Klockan: 09:20:00

folkparken

fin dag i parken. så ska en semesterhelg avslutas.hallå. någon där?höst?men hallå! bron rör på sig. inte stabilt någonstans!haha! pappa! tittut!


 

Publicerat: 2011-08-14 Klockan: 20:25:00

en epok är slut....

det skär i mitt hjärta.

hur ska det gå? hur ska jag klara att vara ifrån mitt allt under en sådan lång tid? under majoriteten av noahs vakna timmar?

fokusera... fokusera på jobbet. men noah då? vad gör han? lär han sig något nytt? skrattar han hjärtligt eller gråter han för fullt?

jag är inte redo att missa så mycket tid. så många upplevelser. noahs utveckling. jag vill vara med.

de här 14 månaderna har gått så snabbt. för snabbt. jag känner mig inte klar. jag har mer kvar att ge och att få. älskade unge. jag kommer vara den mest asociala människa efter arbetsdagens slut för då är det min tid med noah.

kanske kommer de här känslorna gå över snabbt. kanske kommer det kännas helt rätt. jag kommer få uppleva en längtan jag aldrig tidigare känt. jag kommer uppskatta all ledighet mer än vad jag någonsin gjort.

kanske känner jag såhär eftersom så mycket av vår ledighet tillsammans har handlat om sjukhus, operationer, oro och livet kring vacterl. eller kanske är det såhär ALLA känner? men det vet jag att det inte är då jag känner många som varit så redo att gå tillbaks till jobbet.

men som sagt. där är inte jag. kanske kommer jag dit. kanske imorgon. kanske om en vecka. kanske efter noahs operation? förhoppningsvis snart.

misstolka mig inte. jag älskar mitt jobb. men jag är inte redo att missa så mycket tid med min älskling. men jag unnar min man att få uppleva denna tid. kan man unna någon något och vara avundssjuk på honom samtidigt?

uppdatering kommer......

 

Publicerat: 2011-08-14 Klockan: 09:16:00

bollartist

noah har jonglerat med bollar sedan han var ca 8 månader. fötterna är hans främsta redskap. som på den översta bilden så är det en boll som han brukar jonglera med.men varför nöja sig med en?det kan ju faktiskt gå med två och skam den som ger sig!


 

Publicerat: 2011-08-13 Klockan: 12:22:22

samhörighet

igår 22.30 var vi hemma från garphyttan. årets VACTERL-läger. stället där vi kände oss så normala. där det pratades om magar, tarmar, strupar, hjärtan, ryggar, tummar, njurar och mycket mer som det mest naturliga i världen. där alla nickande instämmande och förstod. där frågorna och svaren korsade varandras vägar hela tiden. där vi kände sådan stor samhörighet. det var 2 fantastiska dagar och jag hade gärna stannat kvar längre OM det inte vore som så att jag är en sådan som måste tillbringa lite tid hemma innan det är dags för jobbet.

särskilt eftersom att jag har varit hemma i 14 månader.....

jag publicerar bilderna efter medgivande men väljer att inte namnge några personer.torsdagen bjöd på bus!något som var riktigt roligt var att de som ägde vårt lantställe innan oss var där. vi köpte landet 1979 och då var sonen i det huset 16 år. idag hade han en egen son med VACTERL och de var med på lägret! så nästa sommar är de utbjudna till landet!de här tre tjejerna hade riktigt roligt tillsammans.badplatsen......... som nyttjades flitigt av såväl barn som vuxna.ännu en mamma som bloggar och finns på vår grupp på fejjan! det var kul att ses j!noah svävade högt upp bland molnen med hjälp av både pappa och mamma.barn fanns det gott av så lekkamrater fann alla.vi hade tipspromenad om alla deltagare på kvällen.alla barn fick en sponsorpåse från olika företag som ville sponsra föreningen.den fina utsikten.min fina man.japp det var ett säkert ställe vi vistades på;)dag två bjöd även den på härligt väder och glada människor.fina lilla älskling.det kom en familj på besök över dagen som vi klickade med direkt och vi pratade mycket under dagen.alla barnen i föreningen!vi fick gå på en föreläsning som handlade om VACTERL och om det finns några genetiska orsaker till uppkomsten. nja var nog svaret. studien var inte avslutad så än var inte svaret definitivt. men det verkar vara som så att det är slumpen (- eller möjligtvis IVF???????) som kan spela in.vi blev indelade i grupper och lekte en massa lekar som gick ut på samarbete.vi hade med oss en slug en som fixade det mesta!vinnarna presenteras och "kämparna" vann och det var inga mindre än vårt lag!noah och h kastade bollen till varandra under kvällen! dessa två bilder talar sitt tydliga språk om att det var roligast att ha bollen!2 fina dagar som jag kommer leva länge på. över 60 deltagare från olika delar av hela landet.

i mars möts vi igen. då är det årsmöte. jag ser redan fram mot det. 

Publicerat: 2011-08-13 Klockan: 08:32:00

öppet hus

ibland är det som lugnet själv. ibland är det öppet hus. jag talar om landet.charlotte, jag och syrran blev ompysslade av gustav, emil och manja. men när det blev lite för trassligt fick saxen göra sitt.lek mellan kusinerna.stella kom på besök.det gjorde även lisa, axelsson, helena och lolla - som vägrar vara med på bloggen:)stella och noah tyckte att det var kul att se varandra igen.turades om att använda bollen.manja fick en lugn stund med syrran.de små!


 

Publicerat: 2011-08-12 Klockan: 21:00:00

Farväl lägret för denna gång! Det var fant...

img_4268 (MMS)

Farväl lägret för denna gång! Det var fantastiskt!


 

Publicerat: 2011-08-11 Klockan: 20:56:00

adjustment bureau

the adjustment bureau, 2011. regi george nolfi.

bra film. lite inception över det men inte på samma nivå som den.

filmen handlar om en grupp av "människor" som styr människor livsplan och ser till att det som står skrivet i planen intäffar. de agerar som "ödet". sen kommer slumpen och förstör det ibland. mr damon spelar mannen som råkar komma på denna byrå när de agerar och sedan får ett intimt samspel med dem.

intressant film. tänk på att nästa gång du letar extra efter nycklarna eller har tappat bort din telefon kan det vara byrån som ville att du skulle missa något i det verkliga livet. så att du inte skulle avvika från din plan....

betyg - 4 av 5.

imdb - 7.1 av 10.


 

Publicerat: 2011-08-11 Klockan: 20:47:04

SMS-inlägg

img_9509 (MMS)


 

Publicerat: 2011-08-11 Klockan: 17:00:20

På vacterlläger i garphyttan!

img_5405 (MMS)

På vacterlläger i garphyttan!


 

Publicerat: 2011-08-11 Klockan: 15:27:00

de vilda....

det kom ett mail från pappa.

på de riktigt vilda djuren från kolmårdens djurpark....eller nja... här är de!


 

Publicerat: 2011-08-11 Klockan: 09:39:00

che gerillaledaren

che gerillaledaren, 2008. regi steven soderbergh.

andra delen av de två om che. läs om vad jag tyckte om första filmen här!

che försvinner från kuba och spekulationerna är många vart han kan tänkas befinna sig. många tror att han är död. men sedan dyker han upp anonym i bolivia där han påbörjar den stora latinamerikanska revolutionen.

under filmens gång förstår man än mer varför che förblir en symbol för hjältemod för människor.

betyg 3,5 av 5.

imdb - 7.0 av 10.

 

Publicerat: 2011-08-10 Klockan: 20:11:00

bridesmaids

bridesmaids, 2011. regi paul feig.

gå och se den. den är så förbannat rolig och befriande.

en komedi med ett gäng hyfsat okända kvinnliga skådisar som bjuder så på sig själva. det här är en komedi som är som en "grabbfilm". tjejerna får göra bort sig, de får fisa, de får vara naturliga. de behöver inte vandra omkring som angelina jolie i the tourist.

filmen handlar om en tjej som ska gifta sig och presenterar de hon valt som brudtärnor för varandra. sedan får vi se ett gäng störtsköna karaktärer som gör allt det man ska göra innan det är dags för den stora dagen!

betyg 4,5 av 5.

imdb - 7,5 av 10.


 

Publicerat: 2011-08-10 Klockan: 17:26:21

hejdå onsdagsbebisarna....

idag var nog sista gången som onsdagsbebisarna och mammorna sågs på en onsdag... nästa gång vi ses har de flesta av oss börjat jobba och onsdagarna tillhör papporna. vem vet vad de hittar på?

gänget minus egil som var iväg på semester sågs hemma hos ludde.det var ett gäng slagsmålskämpar vi hade idag... eller iaf hälten av gardet. vilket garde mn son tillhörde behöver jag väl knappast utveckla....

 

Publicerat: 2011-08-09 Klockan: 11:22:50

Sleeping Beauty!

img_4493 (MMS)

Sleeping Beauty!


 

Publicerat: 2011-08-08 Klockan: 10:00:48

smultronstället

de där myrbergarna som vi trivs så bra med har varit bortresta under en vecka. så det var skönt när de kom tillbaks så ordningen kunde bli återställd. vi åkte till smultronstället och där var de!det här var våra glassar!förstå matildas lycka när hon fick både glass och chokladboll SAMT en dinosaurie!grabbarna undrar hur de ska göra för att anta utmaningen. osse är den enda som verkar säker på sin sak.noah krävde glass han med. titt som tätt så slant det in en sked i munnen....milla och jag var lite mer lugna inför glassutmaningen. dock var det bara milla som inte orkade äta upp allt.efter glassen var det dags att leka!wii!noah tycker att matilda är världens roligaste just nu. han skrattade så att han nästan kiknade när hon sprang omkring runt honom.på väg till gruppen som spelade musik.....vår kväll avslutades med lite svajande framför skön musik!
 

Publicerat: 2011-08-07 Klockan: 17:38:00

pussmun

såhär fina rosa läppar får man genom att äta rödbetor!


 

Publicerat: 2011-08-07 Klockan: 09:30:00

sofie

noah har träffat en till liten kompis i magnus och helenas dotter. lilla sofie var ute på landet och hälsade på.

vi hade även storbesök av charlotte som hängde här. noah kände sig helt plötsligt stor och det var kul att se hur han tog initiativ till samspel med sofie!


 

Publicerat: 2011-08-06 Klockan: 17:17:00

trött....

inte konstigt att man blir trött på kvällen när man ägnar dagen åt.....

... spana in en tunnel...... våga sig in i tunneln....... eller vågar jag förresten det?...... tar sig upp för trappan...... faller otaliga gånger...... kör olika yogaposer när det han får infall till det...... meckar med tv´n...... ger sig ut på nya äventyr...


 

Publicerat: 2011-08-06 Klockan: 09:01:00

vilddjureteftersom noah alltmer börjar lika ett vilddjur så tänkte vi att det är bäst att ta med honom till kolmården igen! han poserade ganska motvilligt till en början. och hans mamma med;)tittut - någon där?? vad är det frågan om egentligen? varför vill mamma att jag ska klämma in huvudet i ett hål?björnarna var roliga men noah blev själv sugen på att bada och då var det bäst att ta honom därifrån så han inte skulle få oanade krafter och hoppa ner till björnarna. hemska tanke!barnens lantgård samt premiär av delfinshowen! waw så många lampor och så mycket vatten på ett och samma ställe. vilket paradis. delfinerna? eh de var oviktiga!min man hittade sina vänner!yrvädret på bamses värld!

 

Publicerat: 2011-08-05 Klockan: 21:32:57

naglarja inget att hurra för men en enkel färg. funderar på att gå till matilda nästa gång. tjejen på mist ska ändå höja efter augusti och matilda är GRYM!

 

Publicerat: 2011-08-05 Klockan: 09:46:00

russinet noahi onsdags var vi hemma hos åsa, matte och rasmus. noah förberedde sig med glajjer men de åkte bort rätt fort. hemma hos dem fanns en traktor!men bättre än det.. det fanns en pool. noah badade nog över 2 timmar om inte nära 3 timmar sammanlagt. hans små fossingar var som riktiga russin!en massa bad och skratt!det fanns mer än en pool. det fanns glada och roliga vuxna, busiga små, god mat och en strålnde sol.det fanns dessutom en snygg kepa som var populär bland de båda små.en underbar dag som slutade i grill till både lunch och middag! då är det semester!

 

Publicerat: 2011-08-04 Klockan: 15:14:00

nu kontra då

livet har förändrats på ett par år. förr i tiden när vännerna kom över satt vi och pratade i timmar och fikade i lugn och ro. nu när vännerna kommer över skrattar vi, spriger omkring, värmer mat, pussar barn, hinner prata lite då och då, byter samtalsämnen tvärt då ngt kommer mellan, skrattar lite till, skäller lite...

vilken vändning livet har tagit.

som jag älskar det nya livet. jag älskade det gamla med. men för mig persoligen är detta så mycket mer LIV. ett rikare liv helt enkelt.

några bilder från när familjen hellman plus caroline och kidsen var över!


 

Publicerat: 2011-08-04 Klockan: 09:18:00

pixarnfoto

i början av sommaren hade onsdagsgänget kalas. caritas niclas är fotograf och förevigade våra små!hela gänget samlade med ballongerna!majaleahegilluddenoahleka med bollar och öppna paket stod såklart på schemat.den delikata tårtan!oj vad jag kommer sakna det gär hänget. i stort sett har vi setts varje onsdag från kl 10 tills vi har brytit upp för dagen. noahs polare och mina polare!

 

Publicerat: 2011-08-03 Klockan: 22:50:00

mammas son

älskar creme frachie! precis som mamma! har ju sett hur hon gör. slickar ur hela burken....jag kan vara ett monster........ och så kan jag vara bedårande söt!


 

Publicerat: 2011-08-03 Klockan: 16:45:00

matilda

har fått låna en tiger av "syrran" matilda.

partners in crime....jag är livsfarlig!

 

Publicerat: 2011-08-03 Klockan: 09:43:00

regnvädernär det är dåligt väder passar vi på att åka till busfabriken! där finns det så mycket att göra!noah var där med polarna leah, egil och maja för ett tag sen.man kan säga som så att matsalen fick se vad de här 4 gick för under den vistelsen.noah och egil passade på att leka i bollhavet även efter lunch.frågan är bara - var är noah?åkte även dit med mamma och pappa.härligt!


 

Publicerat: 2011-08-02 Klockan: 22:21:00

badhuset

på badhuset kan man minsann göra mer än att bara bada. man kan öva på att gå!jaja snart släpper det nog för noah börjar bli modigare och modigare men det är en bra bit kvar!noah tyckte det var kul att bada ute med pappa........ och inne med mamma!vi träffade även på celine där! oj vad de hade kul tillsammans!


 

Publicerat: 2011-08-02 Klockan: 14:09:00

soliga dagardet gäller att ta vara på dem! ett besök till vasa parken är alltid härligt. både för stora och små.noah leker att han är ett livsfarligt monster. han lät iallafall som ett....;)när pappa tar fart på gungan hinner man kika på alla människor men när mamma tar fart på gungan kittlar det i magen plus att kepsen blåser av!efter besöket åkte vi till familjen wahlstedt som kommit hem från deras vecka på måsis. noah fick testa kicken!titta - no hands!!mina sötnötter. wallentin befann sig på fixarstadiet så jag hann ej föreviga honom denna kväll...!

 

Publicerat: 2011-08-02 Klockan: 09:47:00

söderköping

det var tänkt att vi skulle äta glass på smultronstället efter en fantastisk härlig dag. men det var minst en timmes kö plus att regnet gav sig tillkänna.så vi upptäckte spännande lådor och djur inne på turistcentrumet.vi fick även härliga 45 minuter på tufftufftåget i söderköping.det blev en perfekt kväll. när åkturen var slut fick vi dessutom en varsin mjukglass. smultronstället tar vi nästa tur till söderköping.

 

Publicerat: 2011-08-01 Klockan: 22:36:00

eget rum

noah har sitt eget rum. nu på sistone har han börjat tycka om att hänga där. igår hörde jag att han babblade på där inne och gick in för att se vad han hade för sig. detta är vad jag möter =han har lagt sig till rätta på myskudden och passade på att vinka till mig!det kan ha varit det sötaste jag mött......... tills han bestämde sig för att det var något som inte passade honom;)


 

Publicerat: 2011-08-01 Klockan: 08:31:53

brrråka bil med morfar är sann glädje! så fort noah ser min pappa är det numera lampa eller brr. då ska de gå och tända och släcka lampor eller så ska han få sitta i morfars knä i bilen.....!


RSS 2.0