Publicerat: 2010-06-30 Klockan: 23:10:28

bvc

 

idag har vi varit på bvc. vår lilla pojk hade gått upp i vikt o väger numera 3840 och hade vuxit så han nu är 53,4 cm. kändes skönt att veta att han växer bra trots allt han varit med om. sedan har vi haft besök av gammelfastrarna och sadjads kusin med 2 barn. (blir inga bilder då jag ej vet om barnen får vara med på nätet).

vi har varit hos bergströms och sadjad har plaskat i deras pool medan jag och noah tittade på. vi fick gott käk och en massa fina kläder.

såhär vinögd och söt kan noah vara!!

 

 

 

 

 


 

Publicerat: 2010-06-29 Klockan: 22:20:04

världens bästa man

jag har världens bästa man!

som han servar, som han styr, som han passar upp på mig och noah. som han njuter av noah!

idag har han lagat mat i massor! han har gjort korvstroganoff, köttfärssås och lasagne. storkok av allt och nu är frysen full av matlådor! sadjad du är fantastisk och det finns INGEN annan som jag vill dela mitt liv med eller dela alla dessa upplevelser med som vi har fått dela. du är guld värd och jag älskar dig något otroligt mycket. tack för att du är den du är och att du är mer engagerad och flitig än vad som egentligen behövs! du är bäst!såhär har noah och jag legat medan pappa slitit!


 

Publicerat: 2010-06-29 Klockan: 22:09:19

skön dag

idag har vi haft en skön dag! vi låg och slappade i sängen tillsammans innan det var dags att få på sig brottarlinnet! men som jag läste i carolines blogg så undrar jag med hur kan små barn orsaka så mycket smuts...;) dags att byta efter ett tag!

 noahs lilla hand och fossing!dagens besökare bestod av imtisal och mimmi! det var mysigt och noah stormtrivdes! vi testade även om han kunde ha nikeskorna han fått av sina gudföräldrar men de var lite för stora ännu!det var en varm dag idag! kolla in svettlockarna i nacken!för att hedra pappa så tog vi på oss en body som han tycker om! jag beställde den av pyssliga gudmor. bodyn syftar på ifk! bäst att använda den medan de fortfarande är i ledning!

idag var vi och hämtade ut noahs stomipåsar och tillbehör på apoteket. vi kom upp i 1800 kr direkt vilket innebär att högkostnadskortet för noah nu är löst för 1 år framöver... hoppas inte vi behöver använda det mer!

apotekstjejen sa lite halvsmidigt; "oj han är den minsta jag sett med stomi..."

jag tittade stumt på henne och gav henne ingen respons alls. tårarna var nära.. "jo vi vet att han är liten! vi vet att han har opererats! vi vet att han är stomi och vi vet även att han ej borde ha behövt gå igenom något av detta!" kan inte folk bara vara tysta ibland. hon menade inget illa men det ligger fortfarande för nära för att bara kunna ta en sådan kommentar utan någon reaktion inombords....


 

Publicerat: 2010-06-28 Klockan: 22:37:19

noah in action

när noah var en skrutt som låg i magen så sjöng jag och sadde trollmor för noah dagligen.

nu fortsätter vi att sjunga trollmor för noah dagligen. såhär kan det gå till;)


 

Publicerat: 2010-06-28 Klockan: 22:05:56

vi är hemma!!!vi inledde dagen med ett bad på sjukhuset. noah tyckte att det var mycket trivsamt även om han var lite konfundersam till en början. men inga skrik här inte. absolut inte som när sjuksköterskan skulle bada honom på astrid lindgren!! efter det fick vi den glada nyheten - vi blir utskrivna! LYCKA! så jävla skönt. äntligen ska vi bli en "normal" familj!

vi tog oss en promenad till stan där vi fixade ärenden och gick in och hälsade på sussi när noah blev hungrig! sen träffade vi adel på hemvägen. väl hemma kom maria, robb och helena på besök!

noah har tränat idag! han har legat på magen och kämpat med nacken och han börjar bli lite starkare redan!

 såhär gott är det med mjölk! men se vad som händer när man somnar ifrån matstunden. då hamnar allt utanför munnen!


 

Publicerat: 2010-06-28 Klockan: 16:55:22

en mix av oss båda

vem är han lik är en fråga som ställs sådär typ 10 ggr om dagen...

här har vi sadde 12 dagar gammal, lilla noah och mig lite äldre än så...

jag skulle vilja säga att noah har mammas ögon, pappas mun, en blandning av bägges näsor och sedan lite mixed kompott!


pappa sadjad

 

 

lilla noah

 mamma josefine


 

Publicerat: 2010-06-27 Klockan: 16:42:24

landet

 

noah har på sig sin body som sadjad köpte åt skrutten den dagen vi fick reda på att han låg i magen!

vi övar för fullt på high five.. det krävs lite mer övning!!

 

 

idag har vi myst på landet! det var underbart och noah kom till ro även där. än så länge är han en väldigt foglig liten pojke. ska bli spännande att se om/när han börjar protestera lite mer!

 

noah hade gått upp i vikt igen så till 99% blir vi utskrivna imorgon om inget drastiskt skulle hända och det hoppas jag verkligen inte!


 

Publicerat: 2010-06-26 Klockan: 20:32:24

Precis tillbaks på sjukhuset:( det börjar ...

bild0374 (MMS)

Precis tillbaks på sjukhuset:( det börjar tära nu. Jag vill inte vara här. Vi passar inte in här. Varför blev det såhär? Varför behöver noah gå igenom det här? Varför? Opereras två dagar gammal. Minst två operationer kvar inom ca fyra månader. Under den tiden ska han behöva ha ett stift i rumpan för att töja hålet. Om det var slut där. Men nej då. Då ska han få åtgärda ett fel på en kota i ryggen o följa upp hjärtat. O vem fan vet om det är slut där egentligen? De gjorde ju en massa mer prover som vi ännu ej fått svar på. Blodprover ang olika genetiska sjukdomar o kromosomavvikelser. Fan jag orkar inte en grej till. Just nu i denna minut känner jag mig svag. Men snart mår jag bättre igen... Snälla ge mig bara bra besked från o med nu. Jag längtar hem!


 

Publicerat: 2010-06-26 Klockan: 18:30:26

midsommaraftonmidsommarafton började med att vi återigen besökte bb och förlossningen. men denna gång för att göra sådant som glömdes bort under de turbulenta timmar vi befann oss där. såsom att fotografera hur många barn som föddes på noahs födelsedag! 5 pojkar och 5 flickor såg ljuset den samma dag som noah! ska bli spännande att se vilka de är i tidningen!sen kom wallentin på besök för att träffa noah för första gången! noah sov sig igenom hela passet;)

 

noah fick även testa sin babysitter första gången. vilken favorit! där kommer noah ha många mysiga stunder!

 mamma josefine fick en välbehövlig sömnpaus medan pappa sadjad o noah var i tvättstugan och styrde!sedan var vi ännu mer som en normal familj och begav oss till myrbergs för midsommarfirande. matilda var lika bedårande som vanligt.hon kunde inte riktigt slita sig från noah utan ville spela musik för honom!

 

vi som firade midsommarafton tillsammans!

 karin och conny myser med noah! vi hade en tipptopp midsommarafton och det var helt otroligt att få känna sig "normal". ja så normal man nu kan känna sig när man åker tillbaka till sjukhuset för att övernatta där....idag har vi varit på maxi och handlat. ja men det gick hur smidigt som helst. noah krävde käk mitt i handlandet så jag och noah gick till ett amningsrum och softade medan sadde fick handla klart.sötnosen noah hälsar till alla bloggläsare och tackar för allt stöd! och det gör hans mamma och pappa också!


 

Publicerat: 2010-06-25 Klockan: 16:09:10

släktträff på sjukanen stolt kusin som längtat efter noah!!en till stolt kusin som myste med noah!vilket gäng!!gustav med noahs fossing!emil och noah tittar på varandra i evigheter!fastrarna fick träffa noah för första gången!världens mysigaste bebis!

idag är det midsommar... en av de högtider jag brukar älska. men det känns inte riktigt som vanligt i år. tur att midsommarafton kommer igen nästa år;)

vi har varit hemma sen elva och packat upp lite, styrt och tvättat. ja eller mest sadde. jag har ammat, vilat och ammat och styrt lite...

snart ska vi till myrbergs som tog över vårt midsommarfirande. tack återigen för att ni gjorde det. om jag inte sagt det tidigare så är ni TOPPEN!!


 

Publicerat: 2010-06-24 Klockan: 22:47:49

norrköping


 igår åkte vi till norrköping! vi fick samma underbara taxichafför som sist och vi åkte på vår första resa i en bil som familj! ett steg närmre ett "vanligt" liv! nu är vi på ViN och har dagspermis när vi vill!

 vårt nya rum på ViN och mys med noah. på vår första dagspermis fick noah mysa hemma i sin vagga och i soffan med mamma! underbart! sedan kom vår gudfamilj med en snygg adidasdress till noah och pizza från asti till mamma och pappa! stort stort tack!

jag hade tänkt att blogga mer och lägga upp underbara bilder från idag när noah fick träffa sina kusiner för första gången men det tar 20 min att ladda upp en bild så jag struntar i det!

mer kommer en annan dag!


 

Publicerat: 2010-06-22 Klockan: 23:19:56

har jag blivit mamma??

den 16 juni.....


jag vaknade av att vattnet gick vid 00.30 och efter det var jag vaken med börjande värkar efter någon timme. jag ringde förlossningen och vi fick en tid klockan 9.00. väl på bb så fick jag ta en kurva på skrutten och den var bra men skrutten hade höga hjärtslag. av den anledningen gjorde de en gynundersökning. oj jag var öppen 5 cm och livmodertappen var helt upplöst. barnmorskan undrade om jag var en sån där som hade värkar i det tysta...


men efter någon timme var det inte i det tysta längre utan då började det kännas rejält. men men dum som jag är så skulle jag härda ut. in i duschen, tyst på sadde, sadde fick passa upp genom teckenspråk och då var jag nöjd.


sadde masserade på och då kändes det också bättre men efter ett tag testade jag lustgas. nej tack det hjälpte ej så då blev det epiduralbedövning. tyckte inte det gav något heller, men det kan också bero på att det nästan var dags för krystvärkarna då.


där slutar solskenshistorian. FY FAN! jag ville inte vara med längre men kämpade på ändå. SNART är det klart sa barnmorskan. jag vet inte vad hennes definition av snart innebär men i min referensvärld så är snart inom en timme i det här sammanhanget. inte nästan 2,5 timme. jag trodde jag skulle sprängas i slutet. jag bad om tång och sugklocka men de "jävlarna" vägrade hjälpa mig. nej då de var jätteduktiga och tillslut så sa det ordagrand TJOFF så var det ingen skrutt längre utan en bebis!


noah bestämde sig helt plötsligt för att leka stålmannen och flög ut på en sekund med armen och handen precis vod huvudet. eftersom det då gick så fort så hann de ej reglera axlarna så de far ut i samma raketfart. behöver jag förklara att det där TJOFF ljudet var jag som sprack..... ute var noah med navelsträngen runt halsen men den satt så pass löst att de lätt fick bort den. jag sprack ja... djupt inne och mot 2 olika håll. nå nå vad gjorde väl det. jag kunde knappt sitta, stå eller ligga på ca 3 dagar men det gjorde heller inget.


noah föddes 17.24 den 16/6 och var då 51 cm lång och vägde 3595 g. en perfekt liten skapelse. vi fick mysa med honom och sen var det dags för kontrollen. allt såg bra ut och de skulle bara ta tempen på honom. det var då de upptäckte att noah ej hade någon analöppning. konstigt sa de.... läkare efter läkare tittade in och försökte på eget bevåg skapa ett hål. nej men tillslut ringde de till astrid lindgrens sjukhus och där brast det.............


vi skulle infinna oss där direkt löd de första orden. jag fick gå upp i duschen vimmelkantig och sadde fick ta hand om noah utan att veta något om vad detta kunde bero på. enligt norrköping var det ett enkelt ingrepp och de skulle "bara" göra ett hål. kan inte folk sluta uttala sig om sådant som de inte har en jävla aning om?? när jag väl kom ut ur duschen så fick jag reda på att noah skulle sova på neo (för att övervakas) och vi ensamma på bb.


panik! hade jag ens blivit mamma?? vart fanns mitt barn?? hade de tagit mitt barn?? hade jag ens fött?? var allt en hemsk mardröm?? hade jag ens varit gravid?? VEM FAN HAR MITT BARN OCH VARFÖR FÅR JAG INTE VARA TILLSAMMANS MED HONOM?? det var många känslor, många funderingar och inga kloka svar. utanför korridorerna hörde vi barnskrik och allt vi kunde konstatera var att vi inte hade en bebis och alla andra där hade det... tillslut slockande vi och sov en orolig natts sömn.....


vakna! frukost....*blä*... försöka gå ner till neo, försöka sitta på en stol.. försöka se på noah utan att totalt brista i storgråt för att vi inte hade en aning om vad som skulle ske eller något annat. syrran kom och fick se på noah innan han lades in i kuvösen och togs ifrån oss ännu en gång. denna gång åkte noah i ambulans tillsammans med två personal från norrköping och sadde och jag åkte taxi. som tur var så var detta världens bästa taxichafför som ställde rätt frågor och pratade med oss på ett lugnande sätt under hela resan.

sen åkte en ambulans förbi oss med blåljus. PANIK! vi ringde neo och bad att någon av sjuksköterskerna i ambulansen skulle ringa oss. det gjorde de och allt var bra med lilla noah. (väl på astrid kom de sjävla på att vi måste ha undrat om den ambulansen var noahs och att de borde ringt oss redan då för att lugna oss....)


upp till avdelning q63 på astrid lindgrens sjukhus. ingen noah hade anlänt och vi fick sitta ned och vänta. snart kom han vår prins (prince of persia...) vi fick vänta på att en kirurg kom och förklarade läget för oss. analatresi - jaha ett nytt ord att lära.. fler missbildningar.. jaha mera oro att ta in. liten operation. nej stor operation. ingen stomi - jo stomi måste det bli. direktiven har varit många och det har varit tuffa dagar. nu har vi landat och imorgon får vi full diagnos på noah.

imorgon på noah "1 vecka - dag". något mer händer imorgon.. vi får åka hem till NORRKÖPINGS SJUKHUS!

här följer några bilder från den 16/6...


 

vattnet har gått ett par timmar tidigare och jag försöker illustrera det i köket.... ajaj det börjar kännas. i väntan på att få komma in och bli undersökt på bb..

 kurvan mäts och jag mår riktigt bra.

 

öppen 5 cm... nu börjar det kännas. efter duschen svidade jag om till sjukhuskläderna och började gå in i mig själv.

 ajajajaj............lycka!!! noah är ute!!!!sadde med noah medan jag var i duschen. noah i kuvösen på väg till astrid lindgren. noah och jag möts åter på astrid lindgren....


 

idag har varit en stor dag! vi har nämligen varit på promenad hela familjen!!

 


 

Publicerat: 2010-06-21 Klockan: 22:41:32

bästa födelsedagspresenten

 

noah på en av sina ultraljudsundersökningar. denna gång var det njurar och urinvägar som undersöktes och ALLT såg strålande ut! fantastiskt. det var den bästa 30-årspresenten jag kunde ha fått! filten noah har på sig har gudmor broderat......! ja hon är faktiskt helt galen!

 farfar myser med noah!en av de två tårtor som kom till sjukhuset idag.. herregud! plus att det blev en massa kakor och bullar och dylikt också......
chricka kom på besök och kelade lite med en vaken noah!ser ni vad lilla noah kan! han kan sitta redan. han är världens duktigaste bebis;)

imorgon ska vi förhoppningsvis gå ut på en promenad i en lånad vagn! det ska bli så underbart om det blir av. allt beror på hur mycket noah behagar att bajsa inatt........... om det behövs koksalt eller inte imorgon = om det behövs droppställning eller inte...


 

Publicerat: 2010-06-20 Klockan: 23:38:43

ännu en mysdag


idag kom familjen myrberg på besök. matilda myste som bara den med noah och klappade honom och utdelade en mängd pussar. noah var vaken största delen av deras besök till gudföräldrarnas stora glädje!
gudmor myser med noah!gudmor och gudfar hälsar på noah!puss noah!matilda håller noah i handen. noahs "syster"!gudfar knyter band!sen kom min familj och en stolt moster fick hålla noah!en stolt mormor!morfar och mormor myser!morfar och noah myser.noah griper tag i morfars finger!efter alla besök hade vi en massa mystid bara vi tre!

det kom en läkare idag som informerade oss om vad som ska ske med noah de närmsta dagarna och vad det innebar. det var positiva nyheter och även om framtiden. han var mycket hoppfull vilket var underbart att höra!

en annan positiv nyhet är att noah ikväll fick sluta med sitt dropp! han får nu i sig tillräckligt mer näring i amning och sondmatning att det ej behövs dropp. dock behövs fortfarande droppställningen till mediciner och koksalt. han bajsar lite för mycket och måste få ersättning med koksalt.

en sista positiv nyhet är att noah under eftermiddagen och kvällen greppat det där med att amma. han bråkar fortfarande lite i början men ganska snabbt förstår han vad han gör där och gör sitt jobb!

imorgon väntar en intensiv dag med;

- vi ska lära oss stomipåsen
- vi ska träffa kuratorn
- vi ska röntga noahs skelett
- noahs urinblåsa ska undersökas
- noah ska fortsätta att sondmatas var tredje timme (plus ammas plus att jag ska pumpa) detta tar ca 50 min per gång..

så imorgon kväll kommer vi vara trötta!imorgon fyller jag även 30 år! det firade vi idag när mamma, pappa och syrran var på besök! 

Publicerat: 2010-06-19 Klockan: 23:15:14

mysdag


idag hämtade vi lilla noah i övervakningssalen. det har varit en skön dag utan en massa läkarkontroller. "bara" de vanliga kontrollerna. vi har myst och haft en massa kvalitetstid! noah har fått börja äta idag. han har inte riktigt koll på att suga och svälja ännu (plus att han ff är lite seg från operationen) så han får i sig mat genom både amning och sond. men det mesta som kommer ner i munnen kommer även upp så vi hoppas på bättre resultat imorgon!har ni sett en sån liten sötnos med mjölk kring munnen!många många pussar har det blivit idag!
mamma och pappa får inte nog av noah!*nej bort säger noah* *ni överfaller mig med pussar*idag kom jonas med på besök likaså farhads kompis jafar. vi fick superfina presenter av soheila och jafar!noah har tagit tag i jonas finger!

imorgon kommer noahs gudföräldrar och gudsyster på besök. sen kommer även mormor, morfar och moster på besök! förhoppningsvis blir det en lika skön dag imorgon utan en massa kontroller. riktigt skönt med tanke på att noah håller på att lära sig att äta. skönt att slippa bli störd då!


 

Publicerat: 2010-06-18 Klockan: 23:28:40

känslor

denna blogg kommer vara kortfattad textmässigt med lite känslor kring bilderna. mer om både förlossning och hur förloppet gått till kommer vid ett senare tillfälle. denna blogg kommer handla om känslor o bilder kring och runt vårt stora underverk noah rio azari.pappa med hans lilla son ett halvt dygn gammal på astrid lindgrens sjukhus. tankarna virvlade fortfarande (och gör ff...) omkring och vi visste knappt om vi vågade njuta av vår son.mamma får mysa med noah i famnen.vår sötaste och mest perfekta kille. ena stunden var det ett litet ingrepp, andra stunden ett avancerat och svårt, en lång process och flera tilläggshandikapp och nu står vi i mellanlandet och inväntar fortfarande full diagnos.noah och pappa knyter band............känslan av maktlöshet när man för sitt älskade efterlängtade barn bort i korridorerna till nya utredningar....lättnaden när noah klarar av alla undersökningar utan för mycket smärta eller förvirring kring situationen.lyckan att kunna trösta sin son när han just varit ledsen med en varm puss på pannan.eller till och med två pussar.....glädjen att få en stund av samspel utan undersökningar och läkare som kommer in på rummet hela tiden! *familjetid*besök av en stolt faster och farmor!läkarna är fantastiska att få oss föräldrar delaktiga i allt som händer vår son. vi får hjälpa till med de flesta undersökningar!noah rio azari.........min kärlek har kommit till en helt ny nivå!

smärtan och hjälplösheten att nyss ha fått reda på ett besked att det är värre med sin son än vad man väntat sig. det enda som tröstar är då att få hålla och se på sitt underverk och inse att han är perfekt som han är.fler undersökningar och helt plötsligt lycka för att en undersökning gav oss fantastiska nyheter! inga hjärtfel eller fel på några stora kärl!!vårt lilla söta paket!en mamma som gråtit och gråtit och gråtit. det absolut värsta jag gjort i hela mitt liv. att vinka hejdå till sadde för att sedan ensam gå in och vara med på sövningen av noah. han såg så frågande ut och fäktade med sina små armar. jag höll på att gå sönder................oh älskade son det gick ju bra! du klarade operationen fantastiskt bra och läkarna gav oss mer hoppfulla nyheter kring din sjukdom!glädje hos vännen stina som fick komma och klappa på dig!en mycket stolt farfar som njuter av att få ta del av sitt barnbarn!!

noah har en sjukdom som heter analatresi. läs mer om den här.

i noahs fall så har det gått såhär än så länge.
han har fått en stomi och om 4-6 veckor öppnas ändöppningen. efter det behållar han stomin och vi påbörjar en vidgning av ändöppningen under ca 2 månader. efter det kommer vi ta bort stomin och då kommer hans tarm förhoppningsvis att fungera. det kommer bli uppföljningar etc under flera år. eftersom sjukdomen också kan ha fler missbildningar utreds han fortfarande.
hans matstrupe fungerar!
hans hjärta och stora blodkärl är okej förutom ett litet hålrum på en skiljevägg som kan resultera i ett litet blåsljud.
hans urinblåsa ska undersökas.
hans skelett ska utredas mer då en missbildning  på en kota hittats. troligtvis kommer det ej vara ett hinder för ngt i hans liv.

de komplikationer älsklingen kommer få är förstoppning. det är den enda som är klar och förhoppningsvis den enda som kommer exsistera.

mer info om förlossning och noahs liv kommer vartefter. men här är en första info med bilder som jag vet många av er väntat på...

kärlek från jossan, sadde och noah!


 

Publicerat: 2010-06-17 Klockan: 17:02:20

Igår föddes vår lilla pojke. Kl 17.24. 51 ...

bild0353 (MMS)

Igår föddes vår lilla pojke. Kl 17.24. 51 cm lång och 3595 g. Om det är en liten noah eller ossian vet vi inte ännu. Vi befinner oss just nu på astrid lindgrens sjukhus för han har analatresi. Han kommer utredas och opereras inom det närmsta dygnet. Imorgon får vi vår dator hit och då kommer en mer detaljerad uppdatering och finare bilder. Just nu är vi bara glada att vi får umgås med honom för det fick vi inte under första natten.


 

Publicerat: 2010-06-15 Klockan: 21:15:15

semester

idag har jag njutit av min semesterdag! fikat på färgargården med caroline, calle, erika o lilla maja! det var riktigt skönt och roligt!

sedan har jag varit på expert (mitt andra hem) inte bara en gång utan två gånger. första gången hämtade jag ut digitalkameran och sedan så hade mitt makroobjektiv till systemkameran kommit!!!

vi passade på att prova på 3d tv´n.sen har vi grillat på landet o njutit av en delikat middag! njutit av en mindre delikat ifkmatch. jo de spelade helt okej i andra men vem fan försöker chippa in en straff i en sådan här viktig match?

vet ni vad? jag har även köpt något som kallas för plakatfärg. om min plan går som jag har tänkt så ska jag göra små hand o fotavtryck på skrutten när skrutten är ca 7 dagar för att sedan tatuera in dessa små tryck. kanske en liten hand eller en liten fot! spännande!

 

Publicerat: 2010-06-15 Klockan: 09:44:06

långsamt

många är de gravida kvinnorna runt mig som har nämnt att den sista tiden är en lång väntan. att de sista två månaderna går man bara och väntar på att bebisen ska anlända.

idag är i stort sett den första dagen jag har "börjat vänta". då är jag på min första övertidsdag nu. vi snackar inga två månader här inte. på sin höjd 2 veckor...

men den stora skillnaden mellan mig och de andra blivande mammorna är nog att jag valde att jobba länge. då fanns det ingen tid till att vänta. förra veckan var det olika ärenden varje dag.

idag är första dagen på den lugna lunken.. och nu kan bebis komma närsom så den där jobbiga väntan slapp jag!

denna dag bjuder på lunch på färgargården med caroline, erika och "valfritt" antal barn;) sen ska jag nog åka ut till landet och njuta av vädret!

 

Publicerat: 2010-06-14 Klockan: 17:20:34

Fikaträff med stinisen o sharis;) tack för...

bild0348 (MMS)

Fikaträff med stinisen o sharis;) tack för en härlig stund.


 

Publicerat: 2010-06-14 Klockan: 09:36:59

the day

Tidigare graviditet - BF Mån 14 jun 2010

Din graviditet startade Tis 8 sep 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 22 sep 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 280 av 280. (100%).

 
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


vi får väl se när skrutten vill komma ut. jag nästan önskar den 17 juni som är "vårt" datum men nu är skrutt välkommen när som!

grattis till emil som fyller 8 år idag!

 

Publicerat: 2010-06-13 Klockan: 14:10:31

omsorg utan våld

omsorg utan våld av elisabeth råberg. boken är utgiven år 2008.

kommer man någon gång i kontakt med barn eller vuxna med autism så anser jag att det här är boken du bör ha läst för att få en uppfattning om hur det är att leva med autism och hur vi som är normalfungerande kan hjälpa de personer som har detta funktionshinder.

elisabeth tar upp sina personliga upplevelser kring autism och vården av sina egna två söner i början av boken. sedan blir det mer fakta och en handbok om hur vi ska bemöta människor med funktionshindret autism.


jag kommer citera vissa delar ur boken med start på sidan 102;

"oförmågan att förstå orsak/verkan och hierarki är två skäl till att det är svårt för personer med autism att anpassa sig i olika miljöer...."

"ett av de underbara dragen hos personer med autism är att de bara är. vackrare och renare än så kan ingen människa vara. de tillägnar sig inte en massa epitet. de anpassar sig inte efter olika människor i olika miljöer. de har ingen förmåga att vara beräknande, därför behöver man inte ens tänka tanken att "de bara testar mig". den förmågan äger de helt enkelt inte. när vi tror att de testar någon så letar de istället efter förutsägbarhet."

"personer med autism och utvecklingsstörning kan naturligtvis inte ta konsekvenserna av ett val. här gäller det att personalen försöker vägleda till sunda vanor."

nu när jag börjar skriva citat upptäcker jag att jag skulle kunna citera hela boken - så bra är den! men det ska jag inte göra. istället ber jag er som någon gång kommer i kontakt med ett barn eller en vuxen med autism att läsa denna boken. jag har den! låna den av mig!

betyg 5 av 5. 

Publicerat: 2010-06-12 Klockan: 17:02:46

ny karriär

sådär ja! nu har vi stått på loppis. i stormen! vad fan då. har man planerat för dagen (visserligen bara i en vecka - men ändå..) och har fullt med saker hemma och i bilen och kan få en unge när som helst. då ger man sig ut i blåsten. vi var klart billigast på himpan och de exklusiva sakerna försvann redan innan vi tagit upp borden och innan vi fått upp sakerna ur kartongerna.

 

vips sa det så hade en del slitit upp sakerna kl 5.35......... galet!

 

sedan tog det lite längre tid att bli av med de andra sakerna. kl 12.30 packade vi ihop efter att haft allt på bordet 5 kr ett tag.

 

klart nöjda med mer utrymme i skåpen, mer pengar i plånboken och många minnen att skratta åt. herregud hur är det fatt när man ska pruta en fin tröja från 5 kr till 3 kr? då får man fan gå ifrån vårt bord och skämmas....


tur att pappa kom med varm oboj åt oss!
 

Publicerat: 2010-06-11 Klockan: 10:28:50

sex and the city 2

sex and the city 2, 2010. regi  michael patrick king.


uppföljaren till den första filmen drygt 2 år efter att den hade premiär. vad hade jag väntat mig? lite mer än detta faktiskt. det kändes som ett 2, 5 timmes långt avsnitt utan riktigt poäng eller klockrena scener. sen så är det ju ändå tjejerna så det är klart att det är en fröjd att se dem ändå!

carrie tvivlar som alltid på sin nutid och framtid, charlotte är orolig och stressad över sin hemsituation, samantha får ej äta sina hormoner i mellanöstern och miranda säger upp sig. där är vi och där får vi följa dem. mest från mellanöstern som ska vara det "nya" mellanöstern men som mest speglar det gamla traditionella mellanöster där de blir faschinerade över att se en kvinna äta pommes genom att lyfta upp sin niqab.

nja.. tro det eller ej men jag klarar mig utan att få se sex and the city 3.

betyg 3 av 5.


 

Publicerat: 2010-06-10 Klockan: 21:46:33

adels student


 idag var det även adels stora dag. han tog studenten!


 i vanlig ordning blev det ett stort kramkalas!
kusinerna!adel på väg till lastbilen...adel och arash.adel på flaket. dags för 11 burkar på en timme ;)johan hemma hos adel. johan gör även radio på east fm. så ni kan lyssna på honom på vardagar mellan 10-13 och sedan tror jag det var 22-01. han skulle hälsa från sadde till mig imorgon kl 10.30. får se om han kommer ihåg det...adel höll ett fantastiskt tal som hans mamma kan leva på i många år.ja hon blev så glad att hon utdelade pussar till alla gäster.eh..... fråga inte............. hmmm..............


 

Publicerat: 2010-06-10 Klockan: 20:33:16

maja
idag har vi varit och hälsat på det senaste tillskottet! erika och tomas lilla tjeja, emmas lillasyster! lilla maja 6 dagar gammal. hon var så liten och hon var så söt! vi fick uppleva en stor händelse; naveln ramlade av under vår vistelse!sadjad och jag praktiserade!hon var så nöjd så och tyckte livet var riktigt härligt att leva! vem vet.. vilken dag som helst har vi en egen liten klimp som vi kan kela med!rocknroll.... nu bär det iväg till studentfest!


 

Publicerat: 2010-06-10 Klockan: 12:28:11

skolavslutning

nu har jag varit med på ungarnas första skolavslutning. tydligen kan man delta i sådant när man är ledig. lyxigt!

emil i väntan på sången! emil gick ut ettan.gustav i väntan på sången! gustav gick ut trean och ska börja jönsbergska till hösten.efter sången gick jag, walle o pappa med emil och de andra följde med gustav in i klassrummet.


de två utanför skolan!

 gustav fick stipendium. här följer motiveringen!gudmor är så stolt så!

nu är det snart dags för adels student!


 

Publicerat: 2010-06-09 Klockan: 13:39:46

johan falk - operation näktergal

johan falk - operation näktergal, 2009. regi daniel lind lagerlöf.


filmen handlar om prostitution, om unga kvinnor från öst som importeras till sverige för ett enda syfte.

johan falk med sin gsi grupp ska ta hand om detta. på vanligt vis. med sina källor och med lite "oärliga" redskap så når de framgång.

filmen skulle kunna beröra hur mycket som helst då det är ett fruktansvärt ämne som jag personligen brinner för. men filmen berör inte nämnvärt...


betyg 2,5 av 5. 

Publicerat: 2010-06-08 Klockan: 22:05:50

kalas


idag har vi varit på kalas hos wahlstedts! vi firade en som fyllde 39 o en som fyllde 8 år. ja de båda herrarna finns på de två första bilderna här. ni får själva gissa vem som fyller vad! gustav stack upp som en påsköverraskning!
snyggingen emil öppnar paket!snyggingen gustav!wallentin o syrran!jag, mamma o syrran myser i soffan!helena o robb som ska ge ungarna sin andra kusin som anländer i oktober!efterrätten var marängsviss. en tallrik är min och en är pappas..... ja såklart att den högra är min. ni trodde väl inte annat??sådär ja;) vecka 40 inleds idag och nu är det en rejäl kagge!


 

Publicerat: 2010-06-08 Klockan: 21:47:32

naglar

ja eftersom gelén har tenderat att släppa sen jag blev gravid (särskilt på slutet) så har det blivit väldigt oekonomiskt att fixa naglar. därför har jag faktiskt slutat med det.

så detta är veckans naglar. a lá jossan;)


 

Publicerat: 2010-06-07 Klockan: 17:35:01

paranormal activity

paranormal activity, 2007. regi oren peli.

filmen gjordes 2007 men blev en biofilm först 2009 efter att ha visats på olika filmfestivaler först.

filmen handlar om ett par som känner en närvaro på nätterna och därför börjar de filma vad som händer på nattetid. självklart trappas allt upp från en dörr som knuffas till att den ena huvudrollsinnehavaren släpas ut ur sängen av ett osynligt väsen.

filmen är bra och det är en spänning som ständigt byggs upp. sen är jag ej ett fan av filmer som enbart filmats ur "handkamerasynvinkel" som denna film är så genom det dras en halvpoäng ner..... 

betyg 3,5 av 5.


 

Publicerat: 2010-06-07 Klockan: 10:47:16

Nu är stolen fast i bilen! Bara skrutt som...

bild0346 (MMS)

Nu är stolen fast i bilen! Bara skrutt som saknas. Tack osse för hjälpen:) sitter på expert parkeringen o väntar på att de ska öppna nu. Tydligen vet de inte att folk är lediga. Lustigt;) så de öppnar kl elva. Märklig tid... Måste tydligen uppdatera mig om sådant, jag har nog i min goda tro fått för mig att alla affärer öppnar kl tio. Jag har med andra ord gått på första niten på min första lediga dag! Efter detta bankärende sen lunch med maria:)


 

Publicerat: 2010-06-06 Klockan: 21:50:00

projekt ledig

ja imorgon börjar min ledighet. min glidarperiod som pierre kallar det. såhär ska jag nyttja min första vecka av ledighet;

mån - upp o städa, åka till osse o få hjälp att montera in barnstolen, hem o fixa lunch till maria som kommer, åka till pierre och lämna in min dator som bara stänger av sig hela tiden och sedan hem för att fortsätta rensa i skåp etc.

tis - barnvakt åt matilda, till barnmorskan, ut till landet och städa i rummet och få ordning där, kalas för emil o walle.

ons - styra "klart" det sista hemma, tvätta och på bio med sadjad!

tor - adel tar studenten! kossan ska bli fin och sedan ge sig ut på utspring och fest!

fre - milla o jag ska laga mat åt grabbarna och spöa dem i en spelkväll.

lör eller sön (beroende på väder) - stå på loppis på himpan. måste dryga ut föräldrapenningen ;)

nej då. men det här kända begreppet att "boa" har slagit mig på det sättet att jag rensar. jag brukar rensa i vanliga fall o ställa ut allt i soprummet. men nu kände jag för ett annat projekt. får se om man får ngt sålt!

efter denna vecka har jag inga planer så då är skrutten välkommen. jag kan gärna ta ett par dagar eller mer än så för att vila, läsa och slappa först! fast jag är så nyfiken på vem du är så du får komma precis när du vill! jag lovar jag ställer in mina planer då.

sadde vill dock helst att skrutt ska vänta denna vecka då han ska köra stenhårt på bilskolan. snart har han förhoppningsvis körkort!


 

Publicerat: 2010-06-05 Klockan: 20:46:18

är det jag??

såhär känner jag mig.................
 

Publicerat: 2010-06-05 Klockan: 09:11:02

e

snart kommer lilla e hit. vi ska åka till kolmården ganska omgående.

hihi.. får se hur många timmar fötterna pallar att knalla runt på mig. på tisdag går jag in i vecka 40. galet.

nu börjar tydligen folk i min närhet rycka till av ett sms för de tänker att det kanske är jossan o sadde som åkt in till sjukhuset eller fått barn. och så kan folk tänka "hur ska ni komma hem från kolmården om det sätter igång där". det är bra att det är andra som tänker det där för jag gör det inte än.

vi får se när skrutt kommer. jag tippar på den 22, 23 någongång.

vad tror ni?

 

Publicerat: 2010-06-03 Klockan: 20:57:09

en dag kvar...

galet.

galet. galet.

galet. galet. galet.

det är helt jävla galet.

jag har en dag kvar att jobba. en dag. one day. 8 timmar.

sen då?

sen ska jag vara hemma med skrutt till augusti. ja augusti 2011 alltså.

helt fucking crazy. mega crazy!

men helt otroligt underbart!


 

Publicerat: 2010-06-02 Klockan: 19:47:27

strikers all star

igår hade jag inget direkt att göra efter jobbet.. för första gången på länge! vad gör man då? slötittar på tv tydligen. fastnade för ett program på mtv och se här.. danslaget strikers all star var så coola! orkar ni ej se på hela klippet så se från ca 1 min och framåt tills dansnumret är klart!


 

Publicerat: 2010-06-01 Klockan: 20:52:47

juni

jag brukar älska juni av en mängd olika anledningar.

att semestern börjar närma sig, alla härliga födelsedagsfiranden, min egen födelsedag, ljusa sommarkvällar, midsommarafton, skolavslutningar, glada människor, grillmiddagar samt flytten ut till landet.

juni i år ser lite annorlunda ut. allt det där som jag brukar se fram mot finns där någonstans som ett töcken. finns det ens? kommer det hända? det händer faktiskt redan..

men för mig finns det bara en sak som juni betyder detta år - att jag ska få möta skrutt.

jag kommer få träffa skrutten denna månad. jag kommer bli mamma. vi kommer bli en familj. vi kommer vara helt nollställda när skrutten kommer ut men älska det lilla knyttet från första sekund!

vem är skrutten, hur ser skrutten ut, vad kommer få skrutten att le, vem är skrutten lik, hur kommer skrutten röra sig, kommer skrutten ha pappas eller mammas humör, kommer skrutten ha hår...........

vi kommer få träffa skrutten och börja lära känna skrutten. det är en magisk månad vi nu kommit fram till. en helt fantastisk månad.

oh skrutt.............!!!!!!!!!!!


 

Publicerat: 2010-06-01 Klockan: 17:56:26

tills skulderbladen blivit vingar

tills skulderbladen blivit vingar av sofia rapp johansson. boken är utgiven år 2009.

fija är 7 år när socialen tar hand om henne och hennes syskon för första gången. frågan är varför har de inte varit där tidigare och varför har de inte uträtt familjen bättre?

fijas mamma har stuckit igen och nu börjar fijas och hennes syskons "nya" liv. ett liv som blir ett liv med många nya familjer och olika hem för dem. den ena familjen är värre än den andra och det smärtar att läsa om hur utsatta dessa 4 barn blir. hur socialen kan vara så blind och varför ingen tog hand om situationen på rätt sätt.

i boken får jag även följa fijas otroliga kärlek till den mamma som gång på gång sviker henne men som fija gör allt för att få tillbaka.

boken slutar hux flux och jag står kvar med massvis med frågor. vad hände sen?????

betyg 4 av 5.


 

Publicerat: 2010-06-01 Klockan: 17:50:13

irene huss - guldkalven

irene huss - guldkalven, 2008. regi alexander moberg.

en rad mord och hot upptäcks mot ett gäng som var delaktiga i ett nätpokerbolag. detta måste såklart klaras upp....

sävlig dialog och lågt tempo men ändå är jag nyfiken på hur det ska gå.

betyg 2,5 av 5.


RSS 2.0