Publicerat: 2008-07-31 Klockan: 16:09:35

jag äger en snygg microigår åkte älsklingen och jag till linköping. där åt vi på kebabpalatset. tydligen ett hak som sadjad älskar. jag inhandlade en tatueringstidning som mer liknar en bibel. 195:- med hur mycket saker som helst. där har jag funnit det jag vill ha. bild kommer vid ett senare tillfälle. eller när det är klart. den som lever får se. vi köpte lite roliga fylla-i böcker o sånt. nu ska vi lära känna varandra på ett helt nytt plan. får se om tredje världskriget bryter ut eller om vi redan känner varandra så pass väl. 400 frågor håller på att fyllas i och sedan ska vi ha högläsning för varandra ur varandras böcker.. ihh... sen besökte vi tornby och pierre. numera är jag ägare åt en assnygg micro och en extern hårddisk till förmånligt pris! tack! 
 


idag har vi varit förbi åsa o kikat. hon har fått det så jävla fint i sitt hus. otroligt!! nu ligger vi o softar, läser, spelar kort o njuter. sommarvikten stannar på 1,5 kg plus. det är godkänt med tanke på att jag fullkomligt vräkt i mig onyttigheter. på måndag är det vanligt liv som gäller igen. jag kommer få abstinens... men cola zero kommer jag få fortsätta med ett tag till...

 

Publicerat: 2008-07-29 Klockan: 22:10:12

iranskt godis
iranskt godis... bahareh om du läser detta innan du åker till iran så får du gärna köpa med dig lite gott därifrån! sadjad o jag fick detta av soheila idag. mums säger jag bara. jag kan inte sluta äta det!

 

Publicerat: 2008-07-28 Klockan: 22:41:26

jag har badat

det finns en risk att mina närmsta inte tror mig. men det är sant. jag har badat. helt otroligt. som mina trogna vänner vet så tycker jag att det är jobbigt att bada. allt det där som hör till. torka, flugor, hud som känns för liten, sand etc etc. jag är bekväm. men idag har jag badat. det var härligt och svalkande. jag älskar att vara i när jag väl är i. men som sagt huden kändes för liten och det var obehagligt efter badturen. vi har haft en heldag med familjen davidsson/gillberg.

nu ska jag återkomma till min bok igen. tusen strålande solar. här kommer en sammanfattning på sharialagen. denna lag är fortfarande verksam i muslimska länder.

Här följer de lagar som vi ämnar tillämpa och som du ska lyda:
Alla medborgare måste be fem gånger om dagen. Den som under bönetid blir ertappad med att göra något annat kommer att pryglas.
Alla män måste låta skägget växa. Korrekt längd är minst en knytnäve nedanför hakan. Den som inte fogar sig i detta kommer att pryglas.
Alla pojkar måste bära turban. Från första till sjätte klass ska alla pojkar ha svart turban, i högre klasser ska de ha vit. Alla pojkar måste ha islamska kläder. Skjortor måste knäppas upp i halsen.
Det är förbjudet att sjunga.
Det är förbjudet att dansa.
Det är förbjudet att spela kort eller schak. Det är förbjudet att ägna sig åt hasardspel och att flyga drake.
Det är förbjudet att skriva böcker, titta på film och måla bilder.
Innehav av undelat bestraffas med prygel. Fåglarna kommer att dödas.
Den som stjäl kommer att få handen avhuggen vid handleden. Om man stjäl ytterligare en gång kapas foten av.
Icke-muslimer får inte utöva sin religion på platser där muslimer kan se dem. Den som ertappas med detta kommer att bestraffas med prygel och fängelse. Om en icke-muslim ertappas med att försöka omvända en muslim till sin religion blir straffet döden.
Lystring alla kvinnor:
Kvinnor bör hålla sig hemma dygnet runt. Det passar sig inte för kvinnor att ströva runt på gatorna utan mål. Om en kvinna trots allt går ut måste hon åtföljas av en manlig släkting. Den kvinna som ertappas ensam utanför hemmet kommer att pryglas och skickas hem.
Kvinnor får under inga omständigheter visa sina ansikten. Utomhus måste alla kvinnor bära burqa. Straffet för att inte göra det är kraftig prygel.
Det är förbjudet att använda smink.
Det är förbjudet att bära smycken.
Det är förbjudet att bära utmanande kläder.
Kvinnor får bara yttra sig om de blir tilltalade.
Kvinnor får inte ta ögonkontakt med män.
Kvinnor får inte skratta så att andra hör det. Straffet för att skratta på offentlig plats är prygel.
Det är föbjudet att måla naglarna. Straffet för att göra det är att få ett finger avkapat.
Flickor får inte gå i skolan. Alla flickskolor ska omedelbart stängas.
Det är förbjudet för kvinnor att arbeta.
Kvinnor som befinns skyldiga till otrohet kommer att stenas.
Lyssna. Lyssna noga. Lyd.

detta är ett direkt citat ur boken sida 271-272. dessa regler kom i samband med att talibanerna kom till makten. vad som även skedde inom kort när talibanerna kom igång med sitt arbete var universiteten bommades igen, tavlor revs när från väggar, alla böcker med undantag från koranen brändes på bål. de stängde även sjukhus för kvinnor och sa att sjukhusen inte behandlade kvinnor längre. detta är ett axplock.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

för att läsa mer om sharialagen klicka på ovanstående länk.

jag har läst flertalet böcker om bland annat pakistan, saudiearabien, iran och afganistan. de flesta böcker, som oftast är självbiografier, vittnar om orättvis behandling av männiksan - främst kvinnan. det är en sak. men att sedan höra "svärmor" berätta om att ja, det stämmer faktiskt. det är så det går till. det får mig att må illa. ännu mer än vad jag redan gör.

det får mig att fundera. varför blev det såhär från första början? från ALLRA första början? är det bibeln, koranen etc som gjort samhället till ett samhälle som ser kvinnan som mindre värld. det var faktiskt först 1921 som kvinnan fick rösträtt i sverige. sedan dess har det dock hänt saker i just sverige. men i många länder är det fortfarande sådan syn på kvinnan. som ett väsen som inte är värd lika mycket som mannen. varför blev det så? var det för att män skrev böckerna? men varför gjorde inte kvinnan det? varför motsatte sig inte kvinnor att bli behandlade på detta sätt från allra första början? varför lät kvinnorna sig hunsas i detta? uppfostran? ja men ändå... jag är inne på allra första början. varför blev det såhär? är det för att männen har de fysiska förutsättningarna och faktiskt ordagrant kunde sätta sig på kvinnan? men varför ändå? varför behövdes det? skrämde kvinnorna männen? vad var det som behövde tyglas? jag förstår inte...

jag orkar inte fundera mer just nu... är det någon som kan hjälpa mig fundera? eller ännu bättre som kanske vet! hör av er i så fall.....

puss o hej

 

Publicerat: 2008-07-27 Klockan: 11:25:28

svettig sommarfestdet var varmt hemma hos spalle/azaris igår. men det gick ju alla tiders att ha fest ändå. fy så segt idag bara. varför tar det så lång tid för kroppen att ställa om sig efter en kvälls festande? linnet har jag fått från milla o osse. de har köpt det i milano! pierre hade med sig ett "litet" paket till sadjad. i det paketet var det fler paket o fler paket. tillslut låg där sadjads nya mobil! äntligen!gästerna som cirkulerade på festen var. osse, stina, milla, pierre, emma, julia, charlotte, linda, stina, mackan, tom, ninos (som gömde sig bakom skivan...) o tommy!sadjad passade på att klippa sig lite. han tog tillfället i akt när julia var på besök! idag mår vi sådär.. jag sitter iaf upp. sadjad ligger ff i sängen. ska ta tag i städningen snart o sen blir det nog dexter o lite mat. när jag är körbar så åker vi ut till landet. förresten vi gick till palace igår. som vanligt så hade vi roligt i kön. stod o pratade med en tysk och ett gäng norrlänningar. sadjad o jag gick och pratade engelska. ja vi har visst en förkärlek till att göra det. på palace var det roligt! vi kunde dansa. en otrolig upplevelse efter förra helgens trängsel på bomull...

 

Publicerat: 2008-07-27 Klockan: 00:02:35

fylleinlägg-but it is so

ja precis, förra inlägget har väckt känslor.

men ikväll fick jag bekräftelse för min text. såväl in j, s o c. alla de 3 kände samma känslor. speciellt j som levt i det. hon sa att min senaste blogg var som ett slag i hennes hjärta. det träffade precis. så kände hon. så var det för henne. hon har levt i det i nästan 5 år. hon vet. c o s sa liknande saker. men de har inte levt i det. det har j. j..jag känner för dig. jag får höra samma sak från fler än du. stå på dig!

puss o vi ses snart på palace

 

Publicerat: 2008-07-25 Klockan: 18:32:19

lyckligt lottad eller en självklarhet?

jag läser just nu en bok som får det att börja snurra lite. jag har tidigare läst en annan bok av samma författare. en bok som blev hyllad, flyga drake, av khaled hosseini. men denna bok fastnade inte alls på samma sätt. jag hade svårt att sympatisera med huvudkaraktären i den boken. men den här boken....boken får det att värka i mig. den får mig att bli arg, ledsen, glad och illamående. jag satt nyss och läste men sedan beslöt jag mig för att ta en promenad. jag kan ta en promenad. sedan ville jag ta en dusch efter att ha suttit och solat i bikini. jag kan sola i bikini. jag kan ta en dusch när jag vill. snart ska jag äta en måltid som pappa och sadjad mest jobbat med. jag blir serverad av 2 män. just nu sitter jag i en kort tunika och inget mer. jag är fri att kunna klä mig hur jag vill. jag har ingen som styr mig. ingen som bestämmer över mig. ingen som gifter bort mig när jag är 15 år.

varför ska jag ens kunna bekymra mig över sådant? jo ett enkelt svar - jag är kvinna.
som kvinna har man inte samma rättigheter som män.  det är bara att inse. vi ska uppföra oss på ett visst sätt. och nu talar jag bara om sverige. bokan utspelar sig till största del i kabul. där talar vi om helt andra förutsättningar. det är särskilt märkbart beroende på var man föds i välden.

under min promenad tittade jag på naturen och kände mig fri. jag tänkte att jag är lyckligt lottad som är född i sverige. som har helt andra förutsättningar än många andra kvinnor. men sekunden efter jag hade tänkt så blev jag förbannad på mig själv. hur kan jag ens tänka så. lyckligt lottad. vilket jävla skitsnack. det är en självklarhet. kvinnor ska ha samma rättigheter som män och vice verse. men nu är det inte så. inte ens i sverige. det gör mig arg. det gör mig förbannad. det gör mig arg som en gorg.

läs boken. tänk. känn efter. kände ni något? hur kände ni inför kvinnornas situation? kändes det i själen? kände ni att ni var lyckligt lottade som är födda i sverige och sedan skakade av sig det. är det så det fungerar? vi vet om hur det är men ändå handlar man inte. kan inte säger många.. kan inte. vilket skitsnack. börja med att skriva en blogg. börja med att förändra det du kan förändra. börja tänka genus.men jag är inte bara arg. jag är även en glad semesterfirare... som har det varmt!


 

Publicerat: 2008-07-24 Klockan: 22:14:10

en dag med snarfs (kottens) föräldrarja först en söt liten bild på emil. han kom in till oss i onsdagsmorse o var lite kelsugen!idag åt vi först en jättegod pastasallad hemma hos snarfs föräldrar. sen bar det iväg till sörping.där stod vi i kö till smultronstället och åt sedan god glass. sadjad var lite ledsen över att hans glass var så liten mot våra andras. men älskling det är inte svårare än så att du beställer en lite större glass nästa gång...efter sörping åkte vi tillbaks till storstan igen. vi hängde lite i folkparken och spelade kort. grattis ossemannen.

ikväll har julia o pierre varit här på besök. det var trevligt o julia hade en sådan fin tatuering. imorgon ska vi softa i solen och på lördag blir det fest!!

 

Publicerat: 2008-07-22 Klockan: 22:43:05

old traffords nya vaktmästareja här har vi manchester uniteds nya vaktmästare. på en lite mindre arena.. hihi...
idag har vi alltså utökat fotbollsplanen. den är snart fulländad. efter det jobbet behövdes en snabb raggardusch. sen kom pierre och vi har ätit middag och spelat fotboll såklart.som resultat av fotboll och jobb med rötter och stenar blir fötterna skitiga. då är det bara att lägga sig och kolla på dngalan och låta älsklingen tvätta fötterna..

idag har jag varit hos läkaren. jag har något otäckt i ryggen. jag trodde att min sista stund var kommen. det är en lustig känsla att få livet tillbaks fast man inte har fått något tråkigt besked. där kan vi snacka tankekraft...

 

Publicerat: 2008-07-21 Klockan: 16:42:30

målarmästarendet är jag det! idag har jag målat en skylt med texten old trafford på. denna ska upp vid vårt nybyggda fotbollsmål. vi har snart en fulländad old trafford arena. det är alltså manchester uniteds hemmaarena för de som inte vet om det :). i det här hushållet så kan man inte låta bli att veta om det. jag har även fyllt i högbacken text på flertalet ställen. jag ar varit så verksam idag!

avslutar målarbloggen med en bild på tomas. i sitt esse i lördags.....


 

Publicerat: 2008-07-20 Klockan: 14:52:34

födelsedagskalasgrattis på 26 och 28 årsdagen! och stort tack för allt gott! såhär ser man ut när man kommit till vecka 16!


 

Publicerat: 2008-07-19 Klockan: 22:04:59

nu festar vi.............
 

Publicerat: 2008-07-19 Klockan: 19:59:18

10 saker du inte visste om mig...

Jag är utmanad av Sara... here it comes!

10 saker du inte visste om mig!

10 saker om mig som jag tror er icke kunna veta! 

1. Jag tycker inte om djur. Råttor, hamstrar och ormar är okej. Resten har jag inte mycket till övers till. Men djur tycker ofta om mig.


2. När jag var yngre hamnade jag på sjukhuset minst 1 gång per termin. Jag var så klantig. Antingen så körde jag handen genom en fönsterruta, stukade foten, slog upp haken etc etc.....

3. Min första utlandsresa gjorde jag när jag var 12 år. Sen dess har jag varit iväg många många gånger.


4. Jag är fullkomligt oduglig på geografi. Jag är genomkass. Både Sverige och övriga världen.   


5. Jag har alltid varit en medlare. Människor har dragits till mig och jag har fått lösa deras problem. Oftast med bra resultat!


6. Jag är medlem i riksföreningen Autism. 
 

7. Jag kan lätt få tvångstankar. Nuddade jag vänster tå med en viss tyngd mot golvet så vill jag ha samma känsla på högra tån. Jag tycker om jämnvikt när det gäller min kropp. Slår jag i höger armbåge vill jag att det ska kännas på samma sätt på vänstra...

8. Jag är jävligt duktigt på att spara pengar om jag vill. Mmm förvånade va?!


9. Jag vill ha ordning och redo. Jag klarar av impulsiva aktiviteter trots att jag föredrar struktur, planering, framförhållning...

10. Jag kan vara en jävel på att dricka ;)


Det här visste ni inte va? ;P okej då 10:an visste nog de flesta men annars tror jag det var lite smått och gott som var nytt...

Alla ni som vill antar utmaningen!


 

Publicerat: 2008-07-18 Klockan: 23:25:44

lediga dagarsemester är på modet. de flesta verkar ha det. sålika även jag och sambon. vad gör vi då? jo vi åker till trosa (där alla var jävligt otrevliga-de brukar vara trevliga), vi åker till nyköping, vi äter gott, vi har dater, vi besöker folk, vi snusar på bebisar, vi spelar kort, vi ser trollsländor som fastnat i nät, vi gratulerar vänner, vi går promenader (jaja jag iaf), vi tränar (jaja jag iaf), vi har koschtimatcher, vi dricker alkohol, vi läser böcker... bland annat. detta måste vara en av mina längsta meningar i blogghistorian.här snosas bebis. lilla emma var här 6 dagar!
här är det date. f.u.c.k. vem har uppfunnit detta sällskapsspel. den människan kan inte velat vara vänner med sina tävlimgsmedlemmar. jag gjorde succé de första 9 hålen. det var ju synd att det var 9 till bara.......min otroligt snygga datorväska.en stackars trollsländaidag såg vi på mamma mia. den var mysig. imorn ska vi fira milla o osse o sen blir det nog fest med tomas. jaja han tjatar ju så ;) eller hur tomas!

sara---> jag ska göra utmaningen. imorn kanske!

 

Publicerat: 2008-07-16 Klockan: 22:00:19

dexter

jag måste bara få skriva att jag är frälst i denna serie. vi fick nyss låna hela säsong 1 på dvd och har nu sträcksett den ett par dagar. och mina funderingar angående vem "frysbilsmördaren" var och varför denna agerade som den gjorde började vi spekulera i ganska fort. och jag är så nöjd för att jag fick till det! sadjad tycker att det är skrämmande för han tror att jag har läggning åt det håller. hmm... jag tror att han skämtar. vill ni inte veta hur jag tänkte så läs ej mer. om ni alltså vill se säsong 1. om ni redan har sett den eller ej är intresserade så bläddra förbi bilden!
jag kände hyfsat tidigt att det skulle vara en bror av något slag. någon som blev bortglömd och/eller fick ett taskigt utgångsläge i dexters unga år, när han själv hittades på brottsplatsen. sedan gick tankarna åt att denna mördare kopierade dexters uppväxt genom mord som hämnd för att denna inte själv fick någon bra uppväxt. och att det slutligen skulle leda till att dexter upptäckte och förstod vem mördaren var och varför.

fan vad jag är grym...

nu har vi nyss sett första avsnittet av säsong 2 och det lär väl bli minst 1 till ikväll.imorn ska jag o sadjad lukta på bebis. vi ska få besöka lilla emma och mamma erika och pappa tomas. det ska bli så mysigt!

 

Publicerat: 2008-07-15 Klockan: 15:49:39

mobilt bredband

herregud. jisses. what thá fuck. jag har mobilt bredband. vem kunde gissa det? inte jag iaf. men pierre berättade för mig att så var fallet. och nu sitter jag här på landet o surfar. det är helt surrealistiskt. varför är det surrealistiskt?

under min uppväxt har jag tillbringat varje sommar på landet. landet är ca 10 min bilfärd från stan men ändå har det varit isolerat från omvärlden. när man var på landet så var man där i ca 8 veckor på raken. i stort sett. nu sitter jag här och har kontakt med omvärlden. väldigt suspekt. men lite härligt. eller inte. har inte bestämt mig ännu hur jag känner för detta faktum.

igår hade vi middag för mamma och pappa. vi gav dem det när de hade 40-årig bröllopsdag. det blev italiensk förätt, drink, god mat och gino. men innan middagen njöt vi av en underbar dag i solen. sadjad snickrade ihop ett fotbollsmål lite snabbt.

om ni inte förstod det så snickrade sadjad inte ihop ett fotbollsmål lite snabbt. men han snickrade i en planka. resten skötte pappa och wallentin. och om ni inte ser vad det står på ungarnas armband så står det manchester united.

 

Publicerat: 2008-07-13 Klockan: 17:48:06

minitripp - i bilderdå har vi varit i huvudstaden i 3 dagar. vi åkte dit tillsammans med milla o osse. stannade i kungens kurva för att luncha och titta på en barnvagn som herrskapet valt ut!sedan blev det ett par timmar på stan innan det var dags att äta middag på ett underbart gott ställe. kvällen avslutades med chicago och 7:an. på grund av det taskiga kvällsvädret blev osses luftballongsfärd inställd. så det vankas ett nytt stockholmsäventyr!som ni ser har stockholms gator lite problem med råttor....på lördagen skjutsade milla o osse oss till skarpnäck innan de skulle åka hem. tillsammans med soheilan åkte vi till fjäderholmen. det var mycket mysigt. fint väder, god mat och trevligt sällskap.kanske en idé?!bahareh, jonas, jerry, gunilla och deras 2 barn melker och olivia kom också till holmen.ja bilden talar ju absolut för sig själv!min sadjad när han var liten. så gudomligt söt! imorse åkte vi in till stan innan vi tog tåget hem. jag inhandlade mest av oss två. som det ska vara med andra ord!

nu ska sadjad iväg och se när ifk får stordäng av kalmar. allt annat kommer förvåna mig stort. jag ska softa ett tag här hemma innan det är dags för landet.

just det sadjads och mitt förhållande har gått in i en ny fas. jag säger bara ett ord---> mockaruta

 

Publicerat: 2008-07-10 Klockan: 12:50:57

förlängd tid?

idag hade jag så gärna velat påverka tiden. jag önskade innerligt att jag hade en förmåga så att jag kunde förlänga tiden. oh så underbart det hade varit. jag låg nämligen på face och fick en som vanligt helt fantastisk helkroppsmassage. tack fredrik, mimmi, chricka o jennie för presenten!!

nu till något helt annat. den 17 septembern ska jag tatuera mig igen!! på vänstra vristen och ner på foten. jag har 2 alternativ. vad ska jag ta. lägger in foton så får ni gärna säga ert. det kommer ej vara precis som på fotona men något åt det hållet.

alternativ 1. 8 stycken stjärnor. en del fyllda en del bara med konturer. de symboliserar mina familjemedlemmar. typ något åt detta håll.


alternativ 2. en blomranka som snirklar lite på foten o vristen. likaså här 8 stycken blommor som symboliserar familjen! något åt detta hållet.


vad tror ni?

 

Publicerat: 2008-07-09 Klockan: 20:24:33

semesterjag njuter av semestern.. se min softa semesterstil ;)

denna tröja fick jag av bahareh. det står josefine på persiska.

sadjad säger att jag ska skriva att han åkte båt idag så då skriver jag det.


 

Publicerat: 2008-07-06 Klockan: 21:01:05

desperet housewifesjag är nyss hemkommen från de 2 sista avsnitten som släppts i usa. waw. jag älskar serien. jag älskar karaktärerna. jag älskar att se dessa människors påhittade liv. kan det vara så att mitt liv känns så lätt? haha. nej då men hur kan det bli så komplicerat ibland? ojojoj. vänta säger jag bara!

idag började vår semester på riktigt. vi har ju haft e (vårt "stödbarn") hos oss under helgen. det har varit en toppenhelg tillsammans med honom o sadjad. idag var vi och hälsade på jecka, danne o lilltjejen. nu kan jag äntligen säga grattis här! jag såg att jecka nu skrivit om graviditeten på hennes blogg. härligt! jag har en bild upplagd från 5/6 då jag o jecka kramar om varandra. det var dagen då jag fick reda på att de 3 skulle bli 4.

nu ska vi snart åka ut till landet. kanske se en film o mysa i soffan... sounds nice... jag längtar till vår utlandsresa... karin o jag fick se en massa bilder från millas frankrikeresa idag. oh.. mamma o pappa åkte till barcelona idag. oh..veckan som följer bjuder på bland annat middag hos milla o osse, ifk match på cromwell, träning, morgonpromenader, helkroppsmassage på face, stockholmsresa med milla o osse o sedan en visit hos soheila.

härligt!

bye bye

 

Publicerat: 2008-07-04 Klockan: 20:37:43

4 veckor ledigt!!tack tjejer för en underbar middag med helt fantastiskt sällskap!nu är det härliga 4 veckors ledigt som gäller. från söndag em iaf. för imorgon kl 7.45 kommer vårt stödbarn!

 

Publicerat: 2008-07-03 Klockan: 18:33:39

nästan semester...

det blir en turboblogg idag då jag snart ska iväg.............kalaset som vi hade i lördags då soheila kom på besök.sadjads o mim date som vi hade i måndags. vi åkte till sörping o hade det mysigt!i tisdags kom värmen på allvar vilket innebar cider på landet.. sen kom farhad, forock o forough. vi hade kalas ännu en gång och även fotbollsmatch!igår fick jag helkroppsmassage av stina som utbildar sig till sjukgymnast. underbart!

nu ska jag till charlotte där stina o jag ska få middag!! imorn är det semester!!

RSS 2.0