Publicerat: 2009-08-24 Klockan: 18:06:23

amelia

nu har jag läst amelia på balkongen och fastnat för två saker.

1. filmrecensionen på sidan 94;

" andra världskriget som du aldrig har sett det. inga storslagna bataljer eller virrvarr av soldater in action, däremot storslagen dialog och virrvarr av briljanta skådisar in action. vägarna möts för ett gäng nazijägare på uppdrag i frankrike och en judisk flicka vars familj mördats av nazisterna. det är en lurig rackare till film han gjort, quentin tarantino. ena sekunden är paniken nära; så spännande att hjärtat bultar och svetten rinner. för att plötsligt byta skepnad och bli en äckelfest du måste blunda bort. "basterds" har alla runt sitt lillfinger. har aldrig sett en sån grabbig film där de kvinnliga rollerna (diane kruger och mélaine laurent) är så mångfacetterade och coola. en sjuhelvetes upplevelse."

betyget är inte mindre än 5 av 5! imorgon är det återigen dags för ett nytt försök för att se denna film! håll tummarna då!

2. ett dokument om afghanistan på sidorna 102-105.

"....bland annat diskuteras en ny lag för shiamuslimerna som till exempel skulle göra det tillåtet att gifta bort sina döttrar när de haft sin första menstrutation, kvinnorna skulle bli tvugna att be om lov för att lämna sitt hem (om det inte är ett nödfall), männen ha "rätt" till sex var fjärde natt och om en kvinnas man dör skulle arvet tillfalla hans manliga släktingar..."

ni förstår bakslaget av denna eventuella lag... just nu är åldern för äktenskap 16 år. dock så gifter redan ca 57% av familjerna bort sina döttrar innan denna ålder. flickorna har fått ok att gå i skola - dock är det många som håller dem hemma eftersom det är vanligt med attacker från männen med syre. BARA FÖR ATT KVINNORNA VILL FORTBILDA SIG. av denna lilla anledning så tycker de sig ha rätten att kasta syra i kvinnornas (flickornas) ansikten. vuxna män. som gör så för att dessa kvinnor ej ska kunna få någon framtid. vad menas med framtid? jo att en man ska vilja bilda familj med henne.

*huh* jag blir mörkrädd.

Kommentarer
Postat av: Milla

Jag kan inte säga något annat än att jag blir rädd bara jag tänker på det. Att det inte går att sätta stopp för det =(

2009-08-24 @ 18:09:14
URL: http://cmillis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0