Publicerat: 2010-09-03 Klockan: 21:46:05

movietime

gilbert grape, 1993. regi lasse hallström.

underbara melankoliska film. för det första; johnny depp, leonardo di caprio och juliette lewis. det är bra skit det! jag tyckte om filmen första gången jag såg den och då var man så förundrad över att pojken arnie med en utvecklingsstörning var "normal" och hade observerat hur barn med funktionshinder betedde sig för att kunna sätta sig in i rollen. nu ett helt gäng år senare så blir jag imponerad över hur leonardo redan då var en kalasstjärna!

filmen handlar om gilbert som stör sig på att ej komma ifrån den lilla stad han bor i där han fostrar hans lillebror arnie och tar hand om hans överviktiga mamma tillsammans med hans två systrar.

betyg 4 av 5.



wrong turn at tahoe, 2009. regi franck khalfoun.

en småskurk dödar en knarklangare utan att veta att langaren jobbar åt en av de största gangsterledarna i landet. där är storyn.

filmen är ok.

betyg 3 av 5.



the omen, 2006. regi john moore.

orginalet är kult så det tog emot att se nyinspelningen. med facit i hand så går nyinspelningen i orginalets fotspår men att det är lite bättre specialeffekter. halshuggningsscenen kommer jag minnas ett tag.

dock så tycker jag att pojken i orginalet är grymmare.

jag är inte övertygad.

storyn - ett par förlorar sin son vid födseln men pappan övertalas att ta hand om en föräldralös nyfödd pojke utan att tala om det för sin fru. men vad är det med pojken.. och med barnflickan.. hmm...

betyg 2,5 av 5.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Nej då!! I bland är det skönt att titta tillbaka och minnas. Jag minns väl hela tiden... :D Men ibland kommer det mer ibland mindre!!

Jag är så glad att jag har kommit hem med sonen, att han mår så bra som han gör!! Och ag tror att det är bra att minnas, att få älta. Det är ju värsta grejen man är med om!

Hoppas det går bra för er, skönt att komma hem!!

Kramar i massor!!

2010-09-03 @ 22:00:57
URL: http://blogg.mama.nu/hanna
Postat av: Maria

Gilbert Grape .. oj den var ett tag sen man såg och att vila ögonen på Johnny Depp e inte helt. Älskar hans roll som kapten Jack Sparrow - underbar !

2010-09-03 @ 22:17:34
Postat av: M !

Att vila ögonen på Johnny Depp är inte helt FEL ska det stå !!

2010-09-03 @ 22:18:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0