Publicerat: 2009-04-07 Klockan: 20:59:16

integritet

för ett par dagar sedan läste jag ett blogginlägg som berörde mig. mycket på grund av att jag liksom sara fått frågan om hur man kan välja att ha en blogg som är så öppen och på det viset dela med sig om mitt inre. jag tycker att sara beskrev det väldigt bra i detta inlägg; mediehora? 

lite av mina tankar kring det... förutom att jag nästintill instämmer med föregående talare.

många tycker att min blogg är underbar för att den är öppen, en del tycker att den är väldigt personlig och några få tycker att den nästan är självutlämnande. vad jag alltid säger till de är det jag kommer skriva nu.

jag VÄLJER aktivt vad jag ska skriva om. jag DELAR med mig av en liten liten bit. små SEKVENSER av mitt liv som jag väljer hur jag ska SPEGLA för att ej vara stötande och självutlämnande. med andra ord jag står för allt jag skriver och inser att jag kan skriva något förhastat eller byta åsikt om någon kommer med någon konstruktiv kritik. men däremot får ni absolut inte veta ALLT om mitt liv. många tyckte att jag skrev personligt både gällande michan och min tidigare skilsmässa. men det var ändå bara små bitar av vad som hände just då i mitt liv.

jag har valt att ha en blogg för att jag älskar att skriva. jag har alltid mått bra av att dela med mig om mina åsikter och tankar. att få ner dem på pränt har gjort att jag lättare kan bearbeta saker och de känns även mer verkliga. jag tycker om tydlighet och tankar blir tydliga när de kommer ut i skrift. innan är de alldeles för abstrakta för att bena i.

i min dagbok skriver jag mycket personliga saker och om HUR jag mår. i min blogg delar jag med mig om saker och ting som händer och sekvenser om hur jag mår. det här förstår de allra flesta, men fåtalet förstår inte och har svårt att acceptera. ingen har sagt det rätt ut just till mig angående min blogg men i dagligt tal och allmänt om bloggar. det här är inget försvarstal utan mer en förklaring till vart jag står.


Kommentarer
Postat av: Sadjad

WORD! Puss

2009-04-08 @ 08:14:58
Postat av: Angeliqa

Efterssom jag lever med någon som tycker att blogga är det absolut töntigaste som finns och absolut inte vill figurera i min så blir inte min blogg så utlämnande =)



Puss

2009-04-08 @ 17:02:19
Postat av: Josefine

nej o inte min heller. skulle aldrig skriva om ngt som ngn kan "komma åt" mig på. dock har du nästan skrivit om mer "utelämnade" saker fast mer kryptiskt än mig. det kanske är det kryptiska som gör det okej?

2009-04-08 @ 21:26:37
URL: http://josephines.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Kan bara hålla med dig i det du skriver, för min

del så började det verkligen som bearbetning av sjukdomen för att själv förstå allt som hände. Nu tycker jag bara att det är skönt att skriva och roligt att dela med mig av vissa bitar av mitt liv, det är ju frivilligt att läsa. Jag gillar iaf din blogg Jossan! :)

2009-04-08 @ 21:40:28
URL: http://hillevilarsson.blogg.se/
Postat av: sara

Alla har rätt till sin åsikt men man måste också respektera att åsikter oss emellan är olika!En kille, jesus frälsare enligt honom sj bad mig lägga ner min blogg för den är alldelses för utelämnande?!?!Vad vet han om mig egentligen?!Inte mer än små delar av mitt liv som jag sj väljer att spegla i min blogg.Dessutom undrade han om jag skrev för att jag ville tjäna pengar på bloggandet?!Befängt!Jag föröskte förklara men han lyssnade bara på det han ville höra!Det får stå för honom!Viktigast är att vi vet vart vi står och varför vi tycker om att blogga :)Jag älskar att blogga, du älskar att blogga!Vi ska fortsätta blogga så länge vi vill!Yey!De som stör sig kan sluta läsa våra bloggar isf!Puss på dej och glaaaaad påsk!

2009-04-09 @ 14:52:29
URL: http://sarase.blogg.se/
Postat av: svansen

Jag håller med dej fullt ut! Att folk orkar ha ett sånt bekymmer. Kram!

2009-04-09 @ 20:20:49
URL: http://svansens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0