Publicerat: 2010-02-25 Klockan: 18:26:44

7 sanningar

jag har blivit utmanad av caroline.
jag skriver som caroline.. denna utmaning har jag tagit mig an vid ett tidigare tillfälle. men nu är det dags igen!

1. jag vill ha ett familjenamn

ni som har hängt med ett tag vet med er att jag varit gift en kort stund tidigare. den gången valde jag efter mycket ågren att ta mannens namn. denna gång gjorde jag inte det. jag ville inte få den känslan igen när jag gick och tänkte och grubblade. gör jag rätt.. gör jag fel... men nu! när jag och sadjad varit gifta i över ett år känns det rätt. jag vill ha ett familjenamn. mycket beror säkert på att vi väntar barn och jag ej vill att vår lilla "kufusskrutt" ska få två "kufus" namn. både jag och sadjad har speciella namn och det räcker att heta ett av dem. jag vill heller inte heta dubbelnamn för då är det ändå bara jag som har kvar spalle. då fyller det ingen funktion. därav är papprena skickade. jag ska bli en azari. vår skrutt får senare välja om den vill ha kvar azari eller byta till spalle eller bli kufisk och ta dem bägge;)

2. jag föredrar sanning gentemot inställsamhet

ja tänker alla... vem gör inte det? nu till saken.. alla gör inte det! många säger det men få uppskattar verkligen sanningen utan tycker att allt är mycket mer behagligt när det flyter på genom inställsamhet. jag har genom åren varit ärlig och rak. jag har på äldre dagar lärt mig att vara ärlig och rak på ett bra sätt och inte på ett rätt fram sätt som skadar människor. själv uppskattar jag att få höra sanningens ord av mina nära och kära än att de ska gå omvägar för att vår relation ska flyta på bättre. sedan har jag aldrig påstått att det kan svida att höra sanningen först. men det är bara att andas och sedan bena ut det!

3. jag älskar struktur

tji! vem visste inte det. nu var det ju inte tvunget att vara 7 hemligheter utan bara 7 sanningar! jag älskar att ha ordning och reda. veta vart saker är och vad som förväntas av mig och vad jag förväntar av mig av andra. ordning och reda och klarspråk. jag tycker själv inte att jag har ett kontrollbehov utan mer att jag mår bra av att veta vad som ska ske. några kallar det varning på diagnos - jag kallar det josefine!

4. jag älskar impulsiva saker

det ni! här motbevisar jag diagnosen! visst jag älskar ordning, reda, stuktur och planering. men det gör inte att jag inte älskar impulsiva saker. det gör jag också! bara de inte inkräktar på mina planerade göromål;)

5. jag älskar mitt jobb

det är för mig det bästa jobb man kan ha! jag möts dagligen av leenden, skratt och olika utmaningar! jag möts även av ledsamheter och pedagogiska dilemman! jag trivs i bägge rollerna. både att få skratta och glädjas åt allt det positiva samt att få vara en tröstande hand och få utmanas som pedagog då jag måste vara pedagogisk och hitta vägar till problemets bästa!

6. jag har en positiv livssyn

visst jag kan också störa mig på saker och ting. även bagateller. men jag försöker verkligen aktivt att inte göra det. det sättet jag kan påverka mitt liv och de människor kring mig är genom ett leende och en positivitet. inte genom att tjura ihop eller älta en massa tråkigheter. det händer också. men då försöker jag rycka upp mig illa kvickt! jag kan ärligt säga att jag inte hatar en enda människa. jag ogillar knappt någon. däremot kan jag motsätta mig starkt mot andra människors handlingar och uppförande. men då kan jag även aktivt välja att ta avstånd från dessa!

7. jag älskar mitt liv

jag älskar min man! jag älskar min familj. jag älskar mina vänner och jag älskar mitt ofödda barn. jag stormtrivs på mitt jobb, jag stormtrivs med mina medmänniskor och jag stormtrivs med mitt görande runt omkring. jag har dåliga dagar! jag har ständig värk i ryggen - vem fan mår bättre av att jag ältar det jämt? ja inte jag iallafall! visst låter jag löjligt lycklig nu men det är jag också!! löjligt lycklig med en positiv livssyn och framtidstro! dock ej naiv!

Jag utmanar:
Milla
Sara
PB
Beata


Kommentarer
Postat av: Sadjad

Fru AZARI...det låter det. Jag känner mig lite manlig när jag läser det! Underbar läsning my love! Puss älskar dig!

2010-02-25 @ 20:14:10
Postat av: Caroline

Ska du byta namn???? Du kommer passa att heta Azari. Hela lilla familjen kommer passa i namnet Azari. Glömde du berätta detta igår ELLER??? :0)

2010-02-25 @ 22:18:33
URL: http://santacarolina.blogg.se/
Postat av: Josefine

du det fanns inte så mycket tillfälle att prata igår om annat än de små liven som fanns kring oss;) men på tu man hand hade jag definitivt tänkt att berätta om det! puss

2010-02-26 @ 08:19:30
URL: http://josephines.blogg.se/
Postat av: Milla

Tycker att det är helt underbart att du ska byta namn och speciellt eftersom att jag vet att du verkligen vill göra det. Älskar er mina kära vänner Azari =)

2010-02-26 @ 20:07:32
URL: http://www.cmillis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0