Publicerat: 2008-01-18 Klockan: 13:47:16

internet misslyckande

ja eftersom att internet bestämde sig att jävlas med mig igår när jag precis skrivit en blogg som det var ganska mycket jobb bakom så blir det en aningens reducerad blogg på min rast nu. jag hade gått tillbaks i min almanacka och letat fram böcker jag läst och skrivit lite om dem. det kommer en annan gång nu.

men kontentan av det letandet var att det var många böcker om autism och aspberger. inte rena faktaböcker då utan om personer med detta funktionshinder eller anhöriga till personer som skrivit om sina liv.

faktum är att jag kommer nog läsa en hel del mer om detta ämne nu sen det blev klart att vi är en godkänd stödfamilj. detta innebär att vi en helg i månaden kommer att ha en autistisk pojke boende hos oss.

jag ser fram mot detta med spänning. jag tror att vi kommer lära oss så otroligt mycket av detta. för att inte tala om hur vi kommer att utvecklas som människor. det har alltid legat i min natur att ha en hjälpande hand utsträckt. förr i tiden övervägde jag att ta kontakt med frivillighetscentralen för att kunna bidra med mig själv. men det känns mycket bättre att kunna hjälpa en familj som vi redan har en relation med. det är inte bara lärdomar som vi kommer att få utav detta utan väldigt mycket kärlek också. jag hoppas att det kommer ge mycket till den här pojken också.

vad är då autism?

om man har autism så har man svårigheter i samspel och i kommunikation. man har även ofta ett annorlunda och avvikande beteende. autism är ett medfött och livslångt funktionshinder. personer med autism har svårt att tolka, sortera och samordna sina sinnesintryck. detta kan yttra sig i svårigheter med beröring, ljud- och/eller ljuskänslighet. personer med autism har också svårt att bearbeta och tolka information så att de får mening och sammanhang i sina upplevelser liksom att förstå och leva sig in i andra människors tankar, känslor och behov.

vill du veta mer?

www.autism.se



så vad händer i helgen?

ikväll ska vi hem till christina som har pensionerat sig. hela jobbet ska dit och umgås med henne. på lördag blir det träning med syrran, jecka och charlotte. efter det ska syrran och jag basta och slappa. på kvällen ska vi hem till familjen som vi ska bli stödfamilj åt och prata igenom olika saker och äta. på söndag ska sadjad ha en date för mig!



Kommentarer
Postat av: Caroline

Vad kul gumsan! Ni kommer bli den bästa stödfamiljen i hela världen! puss

2008-01-18 @ 22:17:30
URL: http://santacarolina.blogg.se
Postat av: Johanna

Spännande att va kontaktfamilj! Håller med om känslan av att kunna känna att man hjälper nån annan... det ger energi! Tur att det finns såna människor! bra gjort! Hälsa Sadde me! Kram Johanna

2008-01-19 @ 22:24:35
URL: http://jojoroos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0