Publicerat: 2012-11-21 Klockan: 10:28:00

2 år och 5 månader

min stora stora kille.
 
stolt storebror som gärna vill vara med och ta hand om lovi. hjälpa till med maten, bära, sitta i knä och klappa om henne. springer små ärenden och hämtar blöjor och annat vi ber honom om.
 
största intresset är bilar. what? men det är sant. bilar i alla dess former och märken. han kan varenda bilmärke på bilarna vi ser. what? hur? jo sonen har minne som få och det räcker att vi säger bilens namn en gång så memorerar han det.
 
de andra intressena som ligger i fokus nu är alfabetet, siffror och färger. slukar allt. i morse när jag låg och läste tidningen så namngav han bokstäverna i rubrikerna. ännu en gång.. what? hur...? jo där tackar vi youtube och alla klipp han ser om alfabetet, siffror, lägesord och annat medan han sitter på pottan. han benämner dem oftast på engelska men har hyfsat koll på svenska benämningen. 
 
pratar och pratar och är aldrig tyst... långa meningar. stopp! vi hinner inte med i utvecklingen! vart är pojken som sa dada om boll?
 
fotboll är fortfarande ett stort intresse men det har fått ge vika lite för bilar och pyssel. han kan sitta hur länge som helst och pyssla. baka, pärla, måla och annat. 
 
han är oftast en social och glad kille. säger att det mesta är härligt som vi ska göra. vill han inte göra det vi planerat är heter det oftast "mamma jag älskar inte det".
 
han börjar komma ur sin trots. den varade i 7 LÅNGA månader varav 3 av dem var hemska. givetvis var det en månad innan lovi kom och 2 därefter.. men nu börjar noah hitta tillbaka till sitt vanliga jag. underbart. det går faktiskt dagar då vi inte har en enda konflikt. jag säger inte att det oftast är så men det finns sådana dagar.
 
han har även börjat bli mer fysisk. kan ge bort kramar och pussar som han totalvägrat innan. 
 
favoritfilmerna just nu är cars, bamse, baltasar, rio och dora. favoritboken är babblarna. favoritapparna är färgspelet och barnspelet. favortitspelet är angry birds. favoritmaten är kött och potatis. favoritdrycken är oboj. favoritkompisarna är matilda och leah. 
 
han älskar att bada och skulle kunna åka till badhuset eller busfabriken varje dag för "ja det är härligt på busfabriken, elefant klappa mig på kinden när jag äter".
 
han är fantastisk vår noah. han har haft det lugnt kring sig rent sjukhusmässigt det sista året. bara några rutinbesök. nu är det snart dags igen. för sådant som kan få åtgärder. koll på ögon, ryggen och årskollen. men så länge remisserna ej ramlar ner i brevlådan så lever vi i nuet ännu ett tag.
 
just det... ungen har sagt att han ska ge napparna till bamse, skalman och lilleskutt i sommar. så vi får se....
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

"Jag älskar inte det" är något man hört en del .. Inte hemma så mkt men på jobbet .. haha ! Så sött ! Han låter för övrigt som Oscar i samma ålder. Bilar bilar .. superkoll ! Dock var Oscars intresse för bokstäver mm inte alls så stort då. Alice däremot har lärt sig saker betydligt tidigare.

kram kram till er

Svar: ja det är spännande att se hur barnen utvecklas olika. sadde och jag har pratat om "tänk om lovi är sen med språket så märkligt det kommer kännas". noah har ju varit väldigt tidig. kram
Josephine

2012-11-21 @ 18:41:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0