Publicerat: 2013-01-12 Klockan: 10:33:00

påsen på magen

noah har börjat intressera sig lite för "när han var bebis och var sjuk" som han kan säga ibland. vi har en bok här hemma som jag gjort om noahs första sjukhustid med bilder, text och minnen. den vill han titta i då och då. de bilder han fastnar för är en bild när han har påse på magen och när han har sond i näsan.
 
sen har han sett en annan bild på en annan flicka som har påse på magen. den bilden ber han om att få se då och då. detta blev ett ypperligt tillfälle att visa hans ärr på magen och säga att han hade ju faktiskt den där påsen på magen är han var bebis. när han var som lovi.
 
han tycker även om att leka med hans "hjärtekatt atlas" och lyckokaninen. när han lekte med dem så sa jag att han har ett sådant streck på ryggen som atlas har. han försökte svänga om och titta på hans tröja:)
 
eftersom vi har sparat en massa stomipåsar så han själv ska kunna få se dem när han blir äldre så tog jag fram en och satte på en påse på lovi. det kändes märkligt och lite olustigt. noah fick se det och han tog det som det mest naturliga i världen. men hon hade dock bara påsen i 15 minuter. noah i 6 månader. lite skillnad. hon trodde att hon hade fått en ny leksak och satt och drog i den precis som noah gjorde i slutet.
 
 
lovi med påsen
 
efter att vi tog bort den var det inget mer med det. tills natten kom. som jag drömde. drömde om noahs alla sjukhusbesök. drömde om operationer som strulat. drömde om kommande operationer. drömde om sjukhus hela natten kändes det som. vaknade upp med en lustig känsla. nu är stomipåsarna undanlagda tills noah själv ber om att få se dem igen.
 
 
noahs sista bild med påsen på magen. på sjukhuset innan operationen.

Kommentarer
Postat av: Stina

Ja, den där påsen... den väcker många känslor. Den älskade, hatade påsen, den livräddande påsen. Storasyster Maya satte stomipåse på alla dockor när Adam var liten. Hennes kompisar undrade varför alla dockor hade en påse på magen... men på det viset blev det också naturligt även för kompisarna.
Så bra att ha en bok Noah kan titta i! Måste försöka fixa nåt sånt! Kramar!

Svar: ja boken är helt suverän. likaså kortfilmen jag gjorde. den vill han också gärna se på. han bearbetar nog mer än vad vi förstått redan. många kramar till er
Josephine

2013-01-13 @ 09:14:32
URL: http://blomsterv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0