Publicerat: 2013-04-09 Klockan: 05:37:00

olika förutsättningar

igår var jag på öppna förskolan i söderledskyrkan. som så ofta annars. varannan gång är det sångsamling i kyrkan och varannan gång nere i leklokalen. igår var det dags för kyrkan.
 
g som håller i musiksamlingen avslutar med att berätta att de idag samlar in lite pengar i en bössa till en utsatt kvinna och om man ville kunde man få mer information. under fikat kom k som är den andra pedagogen och satte sig vid mig och noah. vi började då prata om denna kvinna.
 
det visade sig att jag träffat henne flera gånger i höstas. på öppna förskolan. en tystlåten kvinna med sin lilla dotter som ofta bara satt still på golvet. ja nu kom förklaringen. de var på flykt från landet hon bodde i. men inte från krig. utan från sin man som misshandlade henne svårt. hon kunde inte fly till sitt hemland då hon är så fattig att hon inte har någonstans att bo där. i hennes hemland har de en regel att max 12 personer får bo i en lägenhet. så hon har inte råd att bo någonstans. därför flydde hon till sverige.
 
men hon blev utvisad till landet där hennes man bor. där blev hon så slagen att hon tvingades fly till sitt hemland. eftersom hon inte har råd med att bo någonstans går hon och dottern omkring om nätterna. ibland vågar bekanta släppa in henne kl 3 på natten för då brukar inte staten kolla igenom bostäderna längre.
 
kvinnan tvingades söka läkarvård till sin dotter som hade allvarliga besvär. besvär som uppkommit då kvinnan ej haft råd med nya blöjor. läkaren vägrade dottern hjälp eftersom att kvinnan ej kunde betala.
 
det är nu hon ringer söderledskyrkan. det är nu hon ber om hjälp. de hjälper henne. ur sina egna fickor betalar de så att dottern får den vård hon behöver.
 
nu samlar de in pengar så att de kan skicka ner blöjor och lite mat till kvinnan och hennes barn.
 
efter den historian tittade jag i plånboken och fann en 100-lapp och lite mynt. noah fick lägga alla pengarna i bössan. han tyckte det var kul att lägga i pengarna och jag sa att det var till en flickas blöjor. det tyckte han lät bra.
 
jösses så bra ställt vi har det. perspektiv....

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tårarna bara rinner. Vill hjälpa till. Kan du pengar så sätter jag på ditt konto. 200 kr
Heni

Svar: absolut. det är bara att sätta in så går jag och lämnar pengarna. kramar
Josephine

2013-04-09 @ 18:59:47
Postat av: PB

Nu har jag läst. Det är fruktansvärt! Som sagt finns så många som inget har och så gnäller man för oviktiga saker!

Svar: jag vet. tror vi blev bättre på att uppskatta de små sakerna och inte gnälla så mkt efter noah. men det är klart att man faller tillbaka ibland... kram
Josephine

2013-04-11 @ 21:43:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0