Publicerat: 2012-06-18 Klockan: 22:28:32

återkontroll på alb

idag var det dags för noahs 2-årskontroll på alb. återkontroller är oftast enkla och okomplicerade. men denna gång var det fyllt av mer känslor. mycket på grund av mitt gravida tillstånd med alla hormoner. men mest för att det var på dagen 2 år sedan noah operades för första gången. för 2 år sedan var den här lilla knodden inneboende på alb;




noah 18/6 2010, precis efter operationen.



efter ett par timmar fick vi komma upp till q63. idag gick vi åter upp till q63 för att se om vi kunde se några kända ansikten. men inte ett enda känt ansikte så vi åkte snabbt ner igen. hur som helst så är det alltid dubbelt att åka hissen upp till q63. känslorna... de där känslorna. känslan av att få hjälp och svar men ovissheten och känslan av att inte veta vad som ska ske, vad som väntar oss och hur det kommer att gå. känslan av att behöva lämna sin nyfödda till okända människor. känslan av att ej få ta hand om sitt eget barn. denna gång var det dock ett annat slags besök.



idag var det ännu ett återbesök. denna gång hos den läkare som operade noah den tredje gången. den mest lättsamma läkaren av de tre som har opererat noah på alb. så vi åkte dit med stort hopp om att få ett bra samtal. det fick vi. det var läkaren och en av sköterskorna från tarmterapin som tog emot oss. det fanns gott om tid till både givande samtal, frågor från bägge håll och skratt.



kontentan av samtalet var det att;
  • noahs ringmuskel verkar fungera mycket bra.
  • han är trång som aa barn är men inte för trång.
  • läkaren var mycket nöjd med att noahs skoliosoperation inte påverkat noahs mage negativt.
  • vi ska testa att ge klyx varannan dag och resulax varannan. och nöja oss med det som resulaxet ger. för att se om noah kan börja känna efter själv mer.
  • vi ska börja introducera pottan mer och mer - men helt i noahs takt.
  • tarmterapins förhoppning är att noah ska kunna vara utan hjälpmedel i skolåldern. men de har även sagt att noah ej ska ha några problem nu, och det har han ju... så detta får vi helt enkelt avvakta och se.
  • knapp är inte ett måste. vi får se hur noah fungerar i skolåldern.
  • nästa besök är vid 4 års ålder.
på ett ungefär så  var det detta som vi samtalade om. läkaren pratade en hel del och frågade om noahs andra bokstäver i vacterl. han skämtade. han är levande och härlig och vi trivs verkligen med den här läkaren. han var nöjd över att se att noah var så pigg och glad. så det var ett bra besök. ett skönt besök! inget nytt att oroa sig över.

noah 18/6 2012, innan återbesöket…



sedan åkte vi till skarpnäck och noah fick ha ett till kalas. farmor, faster och jonas uppvaktade noah. nu ligger gossen och sover i sin resesäng - i farmors rum:) vi andra sitter och hoppas på att kroatien ska göra ett mål de sista 5 minutrarna.....


Kommentarer
Postat av: Maria

Ja dessa känslor ... Och förstår att allt blir förstärkt för dig nu när det snart är dags för ännu en bebis. Lilla Noah snart storebror :)

Kramar

2012-06-18 @ 22:38:40
Postat av: Stina

Så härligt att det inte tillkom något nytt! Skönt att höra!

Kram!

2012-06-19 @ 08:21:31
URL: http://blomsterv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0